Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

-50% la 1000 de titluri

siii TRANSPORT GRATUIT

la orice comanda peste 50 lei

Ne vedem printre rafturi!

Adevarul despre alimente, nutritie sanatoasa si diete

De (autor): Ioana Claudia Menci , Gheorghe Mencinicopschi

0
(0 review-uri)
Adevarul despre alimente, nutritie sanatoasa si diete - Gheorghe Mencinicopschi, Ioana Claudia Menci

Adevarul despre alimente, nutritie sanatoasa si diete

De (autor): Ioana Claudia Menci , Gheorghe Mencinicopschi

0
(0 review-uri)
Prezentare: Mai mult ca oricand, problema unei alimentatii sanatoase si a unor diete echilibrate suscita interesul milioanelor de consumatori de alimente mai mult sau mai putin sanatoase cumparate din supermarketuri, piete, magazine alimentare. Daca vrem sa fim sanatosi, sa citim cu luare aminte aceasta lucrare a profesorului Mencinicopschi – care este o somitate in materie de nutritie sanatoasa – si a colaboratorilor sai, si sa invatam sa ne ferim singuri de… otrava din farfurie! Cartea nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca nimanui: medici, farmacisti, dar si, de ce nu, mame gospodine care vor sa-si hraneasca sanatos familia.

Cuprins: Cum mananca romanii. Calitatea alimentului. Alimentul – matricea alimentara. Nutrigenomica – epigenomica – informatia matricei alimentare. Suplimente nutritionale si alimente functionale. Rolul grasimilor in alimentatia umana. Digestia. Clasificarea alimentelor. Prelucrarea casnica si industriala a alimentelor: gastronomia nutritionala. Calitatea caloriilor. Detoxifierea organismului. Maladii cardiovasculare. Alcoolul si paradoxul francez. Fierul – paradoxul metabolic. Sistemul imunitar. Sistemul nervos. Terapiile nutritionale in prevenirea si tratamentul maladiilor respiratorii. Boli metabolice, supraponderalitate – obezitate, diabet – guta, sindrom metabolic. Stresul oxidativ – status proinflamator sistemic subclinic. Cancerul. Alimentatia – nutritia si sanatatea sistemului osos. Sistemul endocrin. Sistemul reproducator – sistemul urinar. Imbatranirea: boala sau proces natural, piele – vedere – auz – climacterium. Restrictia alimentara, functia imuna si efectele anti-imbatranire. Acrilamida si sanatatea. Caracterizarea nutritionala a unor alimente si categorii de alimente. Ceaiul – Camellia sinensis. Lista plantelor toxice (ESCOP). Dictionar de termeni.

Adresabilitate: Medici specialisti nutritionisti, endocrinologi, publicul larg de toate varstele.
Citeste mai mult

transport gratuit

109.20Lei

109.20Lei

Primesti 109 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

Indisponibil

Descrierea produsului

Prezentare: Mai mult ca oricand, problema unei alimentatii sanatoase si a unor diete echilibrate suscita interesul milioanelor de consumatori de alimente mai mult sau mai putin sanatoase cumparate din supermarketuri, piete, magazine alimentare. Daca vrem sa fim sanatosi, sa citim cu luare aminte aceasta lucrare a profesorului Mencinicopschi – care este o somitate in materie de nutritie sanatoasa – si a colaboratorilor sai, si sa invatam sa ne ferim singuri de… otrava din farfurie! Cartea nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca nimanui: medici, farmacisti, dar si, de ce nu, mame gospodine care vor sa-si hraneasca sanatos familia.

Cuprins: Cum mananca romanii. Calitatea alimentului. Alimentul – matricea alimentara. Nutrigenomica – epigenomica – informatia matricei alimentare. Suplimente nutritionale si alimente functionale. Rolul grasimilor in alimentatia umana. Digestia. Clasificarea alimentelor. Prelucrarea casnica si industriala a alimentelor: gastronomia nutritionala. Calitatea caloriilor. Detoxifierea organismului. Maladii cardiovasculare. Alcoolul si paradoxul francez. Fierul – paradoxul metabolic. Sistemul imunitar. Sistemul nervos. Terapiile nutritionale in prevenirea si tratamentul maladiilor respiratorii. Boli metabolice, supraponderalitate – obezitate, diabet – guta, sindrom metabolic. Stresul oxidativ – status proinflamator sistemic subclinic. Cancerul. Alimentatia – nutritia si sanatatea sistemului osos. Sistemul endocrin. Sistemul reproducator – sistemul urinar. Imbatranirea: boala sau proces natural, piele – vedere – auz – climacterium. Restrictia alimentara, functia imuna si efectele anti-imbatranire. Acrilamida si sanatatea. Caracterizarea nutritionala a unor alimente si categorii de alimente. Ceaiul – Camellia sinensis. Lista plantelor toxice (ESCOP). Dictionar de termeni.

Adresabilitate: Medici specialisti nutritionisti, endocrinologi, publicul larg de toate varstele.
Citeste mai mult

De pe acelasi raft

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one