Adevarul despre alimente, nutritie sanatoasa si diete
Adevarul despre alimente, nutritie sanatoasa si diete
Cuprins: Cum mananca romanii. Calitatea alimentului. Alimentul – matricea alimentara. Nutrigenomica – epigenomica – informatia matricei alimentare. Suplimente nutritionale si alimente functionale. Rolul grasimilor in alimentatia umana. Digestia. Clasificarea alimentelor. Prelucrarea casnica si industriala a alimentelor: gastronomia nutritionala. Calitatea caloriilor. Detoxifierea organismului. Maladii cardiovasculare. Alcoolul si paradoxul francez. Fierul – paradoxul metabolic. Sistemul imunitar. Sistemul nervos. Terapiile nutritionale in prevenirea si tratamentul maladiilor respiratorii. Boli metabolice, supraponderalitate – obezitate, diabet – guta, sindrom metabolic. Stresul oxidativ – status proinflamator sistemic subclinic. Cancerul. Alimentatia – nutritia si sanatatea sistemului osos. Sistemul endocrin. Sistemul reproducator – sistemul urinar. Imbatranirea: boala sau proces natural, piele – vedere – auz – climacterium. Restrictia alimentara, functia imuna si efectele anti-imbatranire. Acrilamida si sanatatea. Caracterizarea nutritionala a unor alimente si categorii de alimente. Ceaiul – Camellia sinensis. Lista plantelor toxice (ESCOP). Dictionar de termeni.
Adresabilitate: Medici specialisti nutritionisti, endocrinologi, publicul larg de toate varstele.
Descrierea produsului
Cuprins: Cum mananca romanii. Calitatea alimentului. Alimentul – matricea alimentara. Nutrigenomica – epigenomica – informatia matricei alimentare. Suplimente nutritionale si alimente functionale. Rolul grasimilor in alimentatia umana. Digestia. Clasificarea alimentelor. Prelucrarea casnica si industriala a alimentelor: gastronomia nutritionala. Calitatea caloriilor. Detoxifierea organismului. Maladii cardiovasculare. Alcoolul si paradoxul francez. Fierul – paradoxul metabolic. Sistemul imunitar. Sistemul nervos. Terapiile nutritionale in prevenirea si tratamentul maladiilor respiratorii. Boli metabolice, supraponderalitate – obezitate, diabet – guta, sindrom metabolic. Stresul oxidativ – status proinflamator sistemic subclinic. Cancerul. Alimentatia – nutritia si sanatatea sistemului osos. Sistemul endocrin. Sistemul reproducator – sistemul urinar. Imbatranirea: boala sau proces natural, piele – vedere – auz – climacterium. Restrictia alimentara, functia imuna si efectele anti-imbatranire. Acrilamida si sanatatea. Caracterizarea nutritionala a unor alimente si categorii de alimente. Ceaiul – Camellia sinensis. Lista plantelor toxice (ESCOP). Dictionar de termeni.
Adresabilitate: Medici specialisti nutritionisti, endocrinologi, publicul larg de toate varstele.
Detaliile produsului