Bucataria italiana. 100 de retete usor de preparat
CUPRINS:
ACADEMIA BARILLA • INTRODUCERE
APERITIVE
• Tarta de broccoli cu sos de ansoa • Mozzarella de bivolita si rosii semicaramelizate • Tarte cu cartofi si sunca • Lipii cu Ricotta cremoasa cu aroma de oregano si pesto de masline • Vitel cu sos de ton • Vol-Au-Vent cu radicchio si fondue • Flori de dovlecel pane • Salata de anghinare cu Parmigiano Reggiano • Salata calda de grau spelta cu creveti • Salata de mere, pui si focaccia prajita
FELUL INTAI
• Paste cu fructe de mare • Taitei cu peste-spada, rosii cherry si fenicul salbatic • Bucatini all'Amatriciana • Bucatini cu branza si piper • Farfalle cu sos de vinete albe • Salata de paste fusilli cu legume si calmar • Fusilli cu bacon si radicchio • Penne Lisce cu dovleac placintar si Pancetta • Rigatoni siciliene cu vinete • Penne Rigate all'Arrabbiata • Spaghetti alla Carbonara • Spaghete cu scoici • Tagliatelle Bolognese • Trofie al Pesto • Vermicelli cu sos de rosii • Vermicelli alla Gricia • Risotto de rosii • Risotto in stil milanez • Risotto cu flori de dovleac si crabi mici • Risotto cu ciuperci Porcini • Risotto cu creveti si flori de dovlecei • Orez cu cartofi si praz • Risotto Giuseppe Verdi • Piure de bob cu cicoare si crutoane • Piure de vinete cu orzo si dovlecei • Supa de cartofi cu sofran • Passatelli in stil Marche • Supa italiana de legume • Paste cu fasole • Supa-crema de cartofi si dovleac cu fasole Cannellini
FELURI PRINCIPALE
• Coada de homar cu rosii confiate si ulei de busuioc • Midii piperate • Calmar cu mazare • Baccala cu cartofi si sofran • Biban de mare in „Acqua Pazza" • Biban de mare copt in pergament cu cartofi, capere si masline • Biban de mare cu rosii cherry, capere si masline • Biban de mare in stil Matalotta • Mix de peste pane • Dorada in stil Puglia • Friptura de peste-spada cu lamaie si capere • Peste-calugar in sos de praz cu masline italiene • File de seriola in crusta de migdale si fistic cu salata de anghinare • Somon cu cartofi si oua • Sardine Beccafico • Piept de rata cu miere • Pui umplut cu castane • Bibilica in abusita • Pui Marsala cu ardei • Carne de vita inabusita in vin Barolo • Muschi de vita in crusta • Gulas in stil Val Pusteria • Escalop de vitel alla Pizzaiola • Friptura din rasol de vita intreg • Medalion de porc Toscana • Muschiulet de porc cu sunca si otet balsamic de Modena • Muschiulet de porc in vin de Marsala • Carne de mistret cu mamaliga • Frigarui de miel la gratar cu cimbru • Friptura de pulpa de miel
SALATE SI LEGUME
• Sparanghel in stil Parma • Salata de vinete cu fenicul, masline si stafide • Anghinare in stil evreiesc • Rapita prajita • Fenicul copt cu Parmigiano Reggiano • Ciuperci prajite cu usturoi si patrunjel • Salata de cartofi • Turn de legume • Salata de rucola cu Parmigiano Reggiano • Cartofi umpluti cu branza de capra
DESERTURI
• Fursecuri „Sarutarile doamnei" • Choux a la creme • Cannoli siciliene • Inghetata de vanilie si ciocolata • Fursecuri cu migdale • Mere coapte cu stafide si migdale • Mousse de ciocolata cu lapte • Ochiul boului cu ciocolata • Migdale si alune de padure in ciocolata • Mousse de lamaie cu ulei de masline extravirgin • Panna Cotta • Piersici umplute cu fursecuri • Amaretti • Coji de portocale in ciocolata • Semifreddo piemontez cu alune de padure • Serbet de capsuni • Strudel de mere • Tort vienez • Tiramisu • Tarta crumble • Zabaglione rece cu vin Muscat
INDEXUL ALFABETIC AL RETETELOR • INDEXUL ALFABETIC AL INGREDIENTELOR
Descrierea produsului
CUPRINS:
ACADEMIA BARILLA • INTRODUCERE
APERITIVE
• Tarta de broccoli cu sos de ansoa • Mozzarella de bivolita si rosii semicaramelizate • Tarte cu cartofi si sunca • Lipii cu Ricotta cremoasa cu aroma de oregano si pesto de masline • Vitel cu sos de ton • Vol-Au-Vent cu radicchio si fondue • Flori de dovlecel pane • Salata de anghinare cu Parmigiano Reggiano • Salata calda de grau spelta cu creveti • Salata de mere, pui si focaccia prajita
FELUL INTAI
• Paste cu fructe de mare • Taitei cu peste-spada, rosii cherry si fenicul salbatic • Bucatini all'Amatriciana • Bucatini cu branza si piper • Farfalle cu sos de vinete albe • Salata de paste fusilli cu legume si calmar • Fusilli cu bacon si radicchio • Penne Lisce cu dovleac placintar si Pancetta • Rigatoni siciliene cu vinete • Penne Rigate all'Arrabbiata • Spaghetti alla Carbonara • Spaghete cu scoici • Tagliatelle Bolognese • Trofie al Pesto • Vermicelli cu sos de rosii • Vermicelli alla Gricia • Risotto de rosii • Risotto in stil milanez • Risotto cu flori de dovleac si crabi mici • Risotto cu ciuperci Porcini • Risotto cu creveti si flori de dovlecei • Orez cu cartofi si praz • Risotto Giuseppe Verdi • Piure de bob cu cicoare si crutoane • Piure de vinete cu orzo si dovlecei • Supa de cartofi cu sofran • Passatelli in stil Marche • Supa italiana de legume • Paste cu fasole • Supa-crema de cartofi si dovleac cu fasole Cannellini
FELURI PRINCIPALE
• Coada de homar cu rosii confiate si ulei de busuioc • Midii piperate • Calmar cu mazare • Baccala cu cartofi si sofran • Biban de mare in „Acqua Pazza" • Biban de mare copt in pergament cu cartofi, capere si masline • Biban de mare cu rosii cherry, capere si masline • Biban de mare in stil Matalotta • Mix de peste pane • Dorada in stil Puglia • Friptura de peste-spada cu lamaie si capere • Peste-calugar in sos de praz cu masline italiene • File de seriola in crusta de migdale si fistic cu salata de anghinare • Somon cu cartofi si oua • Sardine Beccafico • Piept de rata cu miere • Pui umplut cu castane • Bibilica in abusita • Pui Marsala cu ardei • Carne de vita inabusita in vin Barolo • Muschi de vita in crusta • Gulas in stil Val Pusteria • Escalop de vitel alla Pizzaiola • Friptura din rasol de vita intreg • Medalion de porc Toscana • Muschiulet de porc cu sunca si otet balsamic de Modena • Muschiulet de porc in vin de Marsala • Carne de mistret cu mamaliga • Frigarui de miel la gratar cu cimbru • Friptura de pulpa de miel
SALATE SI LEGUME
• Sparanghel in stil Parma • Salata de vinete cu fenicul, masline si stafide • Anghinare in stil evreiesc • Rapita prajita • Fenicul copt cu Parmigiano Reggiano • Ciuperci prajite cu usturoi si patrunjel • Salata de cartofi • Turn de legume • Salata de rucola cu Parmigiano Reggiano • Cartofi umpluti cu branza de capra
DESERTURI
• Fursecuri „Sarutarile doamnei" • Choux a la creme • Cannoli siciliene • Inghetata de vanilie si ciocolata • Fursecuri cu migdale • Mere coapte cu stafide si migdale • Mousse de ciocolata cu lapte • Ochiul boului cu ciocolata • Migdale si alune de padure in ciocolata • Mousse de lamaie cu ulei de masline extravirgin • Panna Cotta • Piersici umplute cu fursecuri • Amaretti • Coji de portocale in ciocolata • Semifreddo piemontez cu alune de padure • Serbet de capsuni • Strudel de mere • Tort vienez • Tiramisu • Tarta crumble • Zabaglione rece cu vin Muscat
INDEXUL ALFABETIC AL RETETELOR • INDEXUL ALFABETIC AL INGREDIENTELOR
Detaliile produsului