Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Discul femeii + Prospect

De (autor): Nitescu Vasile

0
(0 review-uri)
Discul femeii + Prospect - Nitescu Vasile

Discul femeii + Prospect

De (autor): Nitescu Vasile

0
(0 review-uri)
Cum v-a venit ideea sa inventati „discul femeii”?
Problema este foarte complexa si marturisesc ca de foarte mult timp m-am gandit la aceste probleme care in final au constituit acest disc. Exista persoane care au doua fete, trei fete, chiar 4 fete si nu au vreun baiat. Exista persoane care au 2-3 baieti si nu au nicio fata si-si doresc asa ceva. Sigur ca, in acest context, studiind tot felul de probleme legate de morfo-fiziologia aparatului genital si aprofundand anumite elemente, am ajuns la concluzia ca am putea sa decidem, intr-un anumit fel, aceasta latura a stiintei si am constituit acest „disc al femeii”, cum l-am numit eu.

Ce inseamna acest disc? Din ce este compus?
inainte de toate vreau sa va spun ca au mai aparut si alte discuri, dar discul acesta are o particularitate; pentru asta mi s-a si dat brevet de inventie pentru el si nu numai: a si fost premiat in lume cu medalie de aur. si asta datorita faptului ca pana acum discurile luau ca moment de constituire a oului, a embrionul, primul pas care se face in acest plan, ca data era luata prima zi a ultimei menstruatii. Sigur, in viziunea mea, acesta nu putea fi momentul constituirii produsului de conceptie. Produsul de conceptie se constituie in momentul ovulatiei, atunci cand cei doi gameti, ovulul si spermatozoidul, se intalnesc si realizeaza produsul de conceptie. si aici apare diferenta pentru ca discul acesta este singurul disc care ia in consideratie tocmai acest moment real al constituirii fatului. Asta inseamna cam doua saptamani, deci dupa discurile care iau ca termen de comparatie prima zi a ultimei menstruatii, pana la valoarea pe care o am eu, inseamna ca aceste doua saptamani si deci inainte persoana gravida era atentionata ca s-a terminat perioada de gestatie, perioada celor 9 luni de gestatie si sigur se considera ca sarcina este prelungita, e cu termen prelungit peste aceasta valoare normala a datei nasterii. Pe cand in momentul de fata iata ca datele sunt altfel.

Cum functioneaza acest disc?
Foarte simplu. Are un cerc mare si un cerc mic. Este cu o linie verde si alte linii de culoare neagra si rosie. Avem si un element de avertisment si asta este ceva mai deosebit. Discul delimiteaza foarte precis momentul, perioada de mijloc a ciclului menstrual, se refera la un ciclu menstrual de 28 de zile, si la mijlocul ciclului menstrual, momentul celei de-a 14-a zi a ciclului menstural, care constituie momentul ovulatiei. Are doua semne, are un indicator, aceasta perioada de-o parte si de alta cam de aproximativ 7 zile este delimitata de doua linii rosii care arata perioada de fertilitate crescuta, in verde. in momentul ovulatiei exista un semn, acesta este semnul biologic al baiatului si celalalt al fetitei. Sa presupunem ca data ultimei menstruatii, prima zi a ultimei menstruatii pe care pacienta o spune, sa zicem ca a fost acum in ultima perioada, la data de 1 iunie. Daca ne uitam pe disc, avem un indicator care ne spune precis ca pentru a face baiat trebuie sa ai contact sexual in data de 14, iar daca vrea sa faca o fetita trebuie sa aiba contact sexual in data de 11, 12 sau 13.

Practic acest disct te ajuta sa-ti alegi dinainte ce vrei sa faci: fata sau baiat?
Exact. Ai doi baieti acasa si vrei sa ai o fetita si atunci sti exact cand trebuie sa ai contact sexual. Mai mult decat atat, vreau sa va spun ca discul nu arata numai treaba asta, acest aspect este doar elementul de varf care atentioneaza orice persoana fie de specialitate, fie ca este o persoana particulara. Deci daca la data de 1 iulie nu vine menstruatia, inseamna ca pacienta este gravida si are doua saptamani si o zi. Se vede in verde, traiectoria care arata evolutia embrionului. Se vede perioada embrionara, care merge pana la data de 9 septembrie, in exemplul nostru, se observa lungimea fatului, greutatea fatului, perioada de avort. Persoana trebuie sa stie precis cat poate sa stea cu aceasta sarcina, daca o doreste, daca n-o doreste, trebuie sa stie cand poate sa apeleze la medic pentru a realiza intreruperea ciclului normal al sarcinii. Vedem primele miscari fetale, la multipare, femeia care a mai avut niste copii, la primipara, cea care nu a mai avut niciun fel de sarcina, si deci, in acest context, vedem cand incepe sa miste copilul. in exemplul nostru, pentru o multipara ar trebui sa miste in data de 7-8 octombrie, iar pentru primipara in data de 21 octombrie. Se vede dupa aceea perioada lungimea fatului si greutatea lui, perioada de nastere prematura si data nasterii, dupa cele 40 de saptamani. Daca in acest moment nu se declanseaza nasterea, inseamna ca apare nasterea cu termen prelungit de 2 saptamani. Este o perioada foarte importanta, in practica mea care inseamna ani multi de munca. Am avut prilejul sa vad niste situatii foarte nefericite in care persoana, dintr-un motiv sau altul, gravida respectiva nu a fost operata cand a fost cazul si atunci s-a ajuns pana la deces. Iata de ce si aceasta perioada a nasterii cu termen prelungit este importanta sa fie cunoscuta atat de gravida, cat si de medicul curant sau persoana care urmareste aceasta sarcina.

Statistic vorbind, a fost vreo gravida care nu a avut ce si-a dorit?
Rezultatele sunt foarte favorabile, practic gravidele pe care eu le-am urmarit au avut ceea ce si-au dorit. Chiar am facut aceasta statistica si am urmarit acest lucru chiar cand am constituit acest disc. De altfel, daca acest disc nu avea vreo valoare, nu luam niciun fel de brevet de inventie. Discul merge in Belgia, in Franta si peste tot. Avem discuri in limba engleza, in franceza.

De unde se procura aceste discuri?
Numai de la mine, pentru moment. M-au invitat niste medici din Grecia pentru a da un numar destul de mare de discuri care sunt foarte practice. Asa cum v-am spus, discul nu este valoros numai pentru faptul ca stabileste dinainte sexul copilului. Acest aspect este doar unul dintre cele interesante. El are niste valori complexe legate atat de obstetrica, cat si de ginecologie. Daca este vorba de obstetrica, puteti cunoaste sexul copilului inaintea ecografului, dar la inceput sexul copilului nu este evident, ma refer la organele genitale externe, si in acest context sigur ca cel care cunoaste data fecundarii, momentul cand a avut loc actul sexual, prin relatarea acestor date impreuna putem sa calculam ce sex va avea copilul. De asemenea stabileste varsta gestationala (varsta sarcinii), in zile, in saptamani, in luni, ceea ce este foarte important.

Practic, un mecanism atat de simplist, inlocuieste atatea drumuri la doctori?
inlocuieste intr-adevar aceste drumuri si te ajuta sa economisesti bani. Ce poate fi mai comod decat sa stai acasa si sa te uiti pe disc sa vezi cat este varsta sarcinii si sa urmaresti cum evolueaza? Ai trecut de perioada de avort si ai intrat intr-o perioada mai sigura, mai simpla. Dar ofera si date de ginecologie si asta a fost un alt motiv care m-a determinat sa studiez aceasta problema destul de complexa. Am facut niste cercetari chiar in cadrul cabinetului meu, dar si acolo unde am lucrat; cercetari care m-au dus la realizarea acestei inventii pentru ca nu este o treaba simpla sa iei o medalie de aur in fata americanilor, francezilor, nemtilor etc.

Cand au vazut strainii acest disc, un obiect atat de simplu, cum au reactionat?
Prima reactie... Au disparut discurile dupa masa unde le expusesem, am pus si niste carti, care si alea au disparut, semn ca au fost bine primite. Cand am vazut ca ele dispar, de curiozitate am intrebat pe cineva, o persoana foarte draguta, prezentabila (am crezut ca este doctorita), daca intelege ce este cu acest disc, iar femeia aceea stia sa foloseasca perfect acest disc. Lucru impresionat pentru ca sunt oameni chiar de specialitate care nu stiu sa foloseasca discul.

Aveti vreun manual de utilizare?
Cum sa nu. El se da intr-o anumita forma, are o fisa in care se explica absolut tot ce ofera acest disc fiecarei persoane, din punct de vedere al obstetricii, cat si din punct de vedere ginecologic. Ajuta foarte mult pentru ca eu imi pot da seama daca o femeie a intrat la menopauza, cand intra sau nu intra, daca o femeie are un polip, daca are un cancer uterin. Permitand inregistrarea, pentru ca si pentru asta este, pe disc trebuie sa pui in fiecare luna zilele in care a venit menstruatia, cat tine aceasta, cantitatea de sange (mai mult/mai putin), daca ai pierdut cheaguri pui un cerc deasupra, daca ai avut durere pui un „D” deasupra, cu rosu menstruatia si sigur ca un medic de specialitate poate sa interpreteze aceste lucruri in favoarea stabilirii unor fapte reale si a canalizarii unui anumit diagnostic.

De asemenea, discul stabileste perioada de fertilitate, tocmai de aceea el poate fi folosit si ca o metoda de contraceptie. De fapt ar folosi cea mai veche metoda de contraceptie care se baza pe acea perioada pe care discul o specifica foarte precis.
in prospectul discului avem modul de utilizare al acestuia si sigur ca aceasta fisa insoteste practic discul in ambalajul sau.
Citeste mai mult

50.00Lei

50.00Lei

Primesti 50 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Plaseaza rapid comanda

Important icon msg

Completeaza mai jos numarul tau de telefon

Poti comanda acest produs introducand numarul tau de telefon. Vei fi apelat de un operator Libris.ro in cele mai scurt timp pentru prealuarea datelor necesare.

Descrierea produsului

Cum v-a venit ideea sa inventati „discul femeii”?
Problema este foarte complexa si marturisesc ca de foarte mult timp m-am gandit la aceste probleme care in final au constituit acest disc. Exista persoane care au doua fete, trei fete, chiar 4 fete si nu au vreun baiat. Exista persoane care au 2-3 baieti si nu au nicio fata si-si doresc asa ceva. Sigur ca, in acest context, studiind tot felul de probleme legate de morfo-fiziologia aparatului genital si aprofundand anumite elemente, am ajuns la concluzia ca am putea sa decidem, intr-un anumit fel, aceasta latura a stiintei si am constituit acest „disc al femeii”, cum l-am numit eu.

Ce inseamna acest disc? Din ce este compus?
inainte de toate vreau sa va spun ca au mai aparut si alte discuri, dar discul acesta are o particularitate; pentru asta mi s-a si dat brevet de inventie pentru el si nu numai: a si fost premiat in lume cu medalie de aur. si asta datorita faptului ca pana acum discurile luau ca moment de constituire a oului, a embrionul, primul pas care se face in acest plan, ca data era luata prima zi a ultimei menstruatii. Sigur, in viziunea mea, acesta nu putea fi momentul constituirii produsului de conceptie. Produsul de conceptie se constituie in momentul ovulatiei, atunci cand cei doi gameti, ovulul si spermatozoidul, se intalnesc si realizeaza produsul de conceptie. si aici apare diferenta pentru ca discul acesta este singurul disc care ia in consideratie tocmai acest moment real al constituirii fatului. Asta inseamna cam doua saptamani, deci dupa discurile care iau ca termen de comparatie prima zi a ultimei menstruatii, pana la valoarea pe care o am eu, inseamna ca aceste doua saptamani si deci inainte persoana gravida era atentionata ca s-a terminat perioada de gestatie, perioada celor 9 luni de gestatie si sigur se considera ca sarcina este prelungita, e cu termen prelungit peste aceasta valoare normala a datei nasterii. Pe cand in momentul de fata iata ca datele sunt altfel.

Cum functioneaza acest disc?
Foarte simplu. Are un cerc mare si un cerc mic. Este cu o linie verde si alte linii de culoare neagra si rosie. Avem si un element de avertisment si asta este ceva mai deosebit. Discul delimiteaza foarte precis momentul, perioada de mijloc a ciclului menstrual, se refera la un ciclu menstrual de 28 de zile, si la mijlocul ciclului menstrual, momentul celei de-a 14-a zi a ciclului menstural, care constituie momentul ovulatiei. Are doua semne, are un indicator, aceasta perioada de-o parte si de alta cam de aproximativ 7 zile este delimitata de doua linii rosii care arata perioada de fertilitate crescuta, in verde. in momentul ovulatiei exista un semn, acesta este semnul biologic al baiatului si celalalt al fetitei. Sa presupunem ca data ultimei menstruatii, prima zi a ultimei menstruatii pe care pacienta o spune, sa zicem ca a fost acum in ultima perioada, la data de 1 iunie. Daca ne uitam pe disc, avem un indicator care ne spune precis ca pentru a face baiat trebuie sa ai contact sexual in data de 14, iar daca vrea sa faca o fetita trebuie sa aiba contact sexual in data de 11, 12 sau 13.

Practic acest disct te ajuta sa-ti alegi dinainte ce vrei sa faci: fata sau baiat?
Exact. Ai doi baieti acasa si vrei sa ai o fetita si atunci sti exact cand trebuie sa ai contact sexual. Mai mult decat atat, vreau sa va spun ca discul nu arata numai treaba asta, acest aspect este doar elementul de varf care atentioneaza orice persoana fie de specialitate, fie ca este o persoana particulara. Deci daca la data de 1 iulie nu vine menstruatia, inseamna ca pacienta este gravida si are doua saptamani si o zi. Se vede in verde, traiectoria care arata evolutia embrionului. Se vede perioada embrionara, care merge pana la data de 9 septembrie, in exemplul nostru, se observa lungimea fatului, greutatea fatului, perioada de avort. Persoana trebuie sa stie precis cat poate sa stea cu aceasta sarcina, daca o doreste, daca n-o doreste, trebuie sa stie cand poate sa apeleze la medic pentru a realiza intreruperea ciclului normal al sarcinii. Vedem primele miscari fetale, la multipare, femeia care a mai avut niste copii, la primipara, cea care nu a mai avut niciun fel de sarcina, si deci, in acest context, vedem cand incepe sa miste copilul. in exemplul nostru, pentru o multipara ar trebui sa miste in data de 7-8 octombrie, iar pentru primipara in data de 21 octombrie. Se vede dupa aceea perioada lungimea fatului si greutatea lui, perioada de nastere prematura si data nasterii, dupa cele 40 de saptamani. Daca in acest moment nu se declanseaza nasterea, inseamna ca apare nasterea cu termen prelungit de 2 saptamani. Este o perioada foarte importanta, in practica mea care inseamna ani multi de munca. Am avut prilejul sa vad niste situatii foarte nefericite in care persoana, dintr-un motiv sau altul, gravida respectiva nu a fost operata cand a fost cazul si atunci s-a ajuns pana la deces. Iata de ce si aceasta perioada a nasterii cu termen prelungit este importanta sa fie cunoscuta atat de gravida, cat si de medicul curant sau persoana care urmareste aceasta sarcina.

Statistic vorbind, a fost vreo gravida care nu a avut ce si-a dorit?
Rezultatele sunt foarte favorabile, practic gravidele pe care eu le-am urmarit au avut ceea ce si-au dorit. Chiar am facut aceasta statistica si am urmarit acest lucru chiar cand am constituit acest disc. De altfel, daca acest disc nu avea vreo valoare, nu luam niciun fel de brevet de inventie. Discul merge in Belgia, in Franta si peste tot. Avem discuri in limba engleza, in franceza.

De unde se procura aceste discuri?
Numai de la mine, pentru moment. M-au invitat niste medici din Grecia pentru a da un numar destul de mare de discuri care sunt foarte practice. Asa cum v-am spus, discul nu este valoros numai pentru faptul ca stabileste dinainte sexul copilului. Acest aspect este doar unul dintre cele interesante. El are niste valori complexe legate atat de obstetrica, cat si de ginecologie. Daca este vorba de obstetrica, puteti cunoaste sexul copilului inaintea ecografului, dar la inceput sexul copilului nu este evident, ma refer la organele genitale externe, si in acest context sigur ca cel care cunoaste data fecundarii, momentul cand a avut loc actul sexual, prin relatarea acestor date impreuna putem sa calculam ce sex va avea copilul. De asemenea stabileste varsta gestationala (varsta sarcinii), in zile, in saptamani, in luni, ceea ce este foarte important.

Practic, un mecanism atat de simplist, inlocuieste atatea drumuri la doctori?
inlocuieste intr-adevar aceste drumuri si te ajuta sa economisesti bani. Ce poate fi mai comod decat sa stai acasa si sa te uiti pe disc sa vezi cat este varsta sarcinii si sa urmaresti cum evolueaza? Ai trecut de perioada de avort si ai intrat intr-o perioada mai sigura, mai simpla. Dar ofera si date de ginecologie si asta a fost un alt motiv care m-a determinat sa studiez aceasta problema destul de complexa. Am facut niste cercetari chiar in cadrul cabinetului meu, dar si acolo unde am lucrat; cercetari care m-au dus la realizarea acestei inventii pentru ca nu este o treaba simpla sa iei o medalie de aur in fata americanilor, francezilor, nemtilor etc.

Cand au vazut strainii acest disc, un obiect atat de simplu, cum au reactionat?
Prima reactie... Au disparut discurile dupa masa unde le expusesem, am pus si niste carti, care si alea au disparut, semn ca au fost bine primite. Cand am vazut ca ele dispar, de curiozitate am intrebat pe cineva, o persoana foarte draguta, prezentabila (am crezut ca este doctorita), daca intelege ce este cu acest disc, iar femeia aceea stia sa foloseasca perfect acest disc. Lucru impresionat pentru ca sunt oameni chiar de specialitate care nu stiu sa foloseasca discul.

Aveti vreun manual de utilizare?
Cum sa nu. El se da intr-o anumita forma, are o fisa in care se explica absolut tot ce ofera acest disc fiecarei persoane, din punct de vedere al obstetricii, cat si din punct de vedere ginecologic. Ajuta foarte mult pentru ca eu imi pot da seama daca o femeie a intrat la menopauza, cand intra sau nu intra, daca o femeie are un polip, daca are un cancer uterin. Permitand inregistrarea, pentru ca si pentru asta este, pe disc trebuie sa pui in fiecare luna zilele in care a venit menstruatia, cat tine aceasta, cantitatea de sange (mai mult/mai putin), daca ai pierdut cheaguri pui un cerc deasupra, daca ai avut durere pui un „D” deasupra, cu rosu menstruatia si sigur ca un medic de specialitate poate sa interpreteze aceste lucruri in favoarea stabilirii unor fapte reale si a canalizarii unui anumit diagnostic.

De asemenea, discul stabileste perioada de fertilitate, tocmai de aceea el poate fi folosit si ca o metoda de contraceptie. De fapt ar folosi cea mai veche metoda de contraceptie care se baza pe acea perioada pe care discul o specifica foarte precis.
in prospectul discului avem modul de utilizare al acestuia si sigur ca aceasta fisa insoteste practic discul in ambalajul sau.
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one