Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Povesti si Jocuri de la Iepuras

-50% -20% -67% -45% -10%

Carti, Jocuri, Children's Books, Accesorii

Alege CADOUL cel mai coconas!

Pastele la romani. Povestea cosului sfintit de paste. Noi retete pentru postul mare

De (autor): Anonim

0
(0 review-uri)
Pastele la romani. Povestea cosului sfintit de paste. Noi retete pentru postul mare

Pastele la romani. Povestea cosului sfintit de paste. Noi retete pentru postul mare

De (autor): Anonim

0
(0 review-uri)
Invierea Domnului este pentru crestinii ortodocsi cea mai importanta sarbatoare, de reintalnire cu traditiile, prilej de bucurie, de reunire cu familia si cu toti cei dragi. si, romani fiind, este si un motiv de rasfat gastronomic. Iata de ce volumul Pastele la Romani aduna laolalta atat povestea sfintei sarbatori, cu simbolurile ei si indemnul la purificare sufleteasca si trupesca, cat si peste 150 de retete culinare, dedicate atat meselor din zilele de Paste, cat si lungii perioade de post care precede sarbatoarea. Fragment:

"Cozonac „trandafir”
Se pune faina intr-un vas la loc cald. Se dizolva intr-un vas drojdia in lapte, se amesteca cu putina faina si se lasa 1 ora la crescut. Se pune drojdia crescuta peste faina din vas, se adauga ouale, pe rand, sarea, romul, vanilia si coaja de lamaie. Se amesteca si apoi se framanta bine. Se lasa aluatul la crescut 30 min. Se intinde pe planseta o foaie de 1,5 cm grosime. Se freaca spuma untul cu zaharul si se unge cu acest amestec foaia de aluat. Se ruleaza foaia, formand un sul care se taie in 8-10 bucati. Se asaza bucatelele una langa alta, cu taietura in sus, intr-o tava rotunda, tapetata. Se lasa la crescut 30 min. Se coace la foc potrivit, 40 min. Se face un sirop din apa, zahar si rom. Cand cozonacul este copt, se scoate din cuptor si se insiropeaza. Se mai baga 10 min in cuptor ca sa absoarba siropul.


Cozonac „trandafir” cu glazura de caramel
Intr-o cratita de cca 23 cm diametru, in care se va coace cozonacul, se caramelizeaza 11-12 linguri zahar (cu grija, sa nu se arda!) si se tapeteaza bine peretii cratitei cu acest caramel.
Se cerne faina. Se freaca bine untul cu 6 linguri zahar. Ouale se bat bine cu sarea si aromele, se amesteca apoi cu faina, framantand bine. Se amesteca drojdia cu 3 linguri zahar si cu laptele caldut si se toarna in aluat. Se mai framanta inca cca 15 min, pe blatul pudrat cu faina. Se intinde aluatul in foaie dreptunghiulara, de cca 1 cm grosime. Se unge uniform foaia cu unul indulcit, se presara nucile si se preseaza putin pe stratul de unt, sa se lipeasca. Se ruleaza aluatul si se taie in 6 bucati egale. Sulurile de aluat se pun in cratita cu taietura in sus, lasand intre ele suficient spatiu; se lasa la crescut cca 1 ora. Cand au crescut, se ung cu putin ou si se coc in cuptorul incins la foc mediu. "
Citeste mai mult

11.56Lei

11.56Lei

Primesti 11 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

Indisponibil

Descrierea produsului

Invierea Domnului este pentru crestinii ortodocsi cea mai importanta sarbatoare, de reintalnire cu traditiile, prilej de bucurie, de reunire cu familia si cu toti cei dragi. si, romani fiind, este si un motiv de rasfat gastronomic. Iata de ce volumul Pastele la Romani aduna laolalta atat povestea sfintei sarbatori, cu simbolurile ei si indemnul la purificare sufleteasca si trupesca, cat si peste 150 de retete culinare, dedicate atat meselor din zilele de Paste, cat si lungii perioade de post care precede sarbatoarea. Fragment:

"Cozonac „trandafir”
Se pune faina intr-un vas la loc cald. Se dizolva intr-un vas drojdia in lapte, se amesteca cu putina faina si se lasa 1 ora la crescut. Se pune drojdia crescuta peste faina din vas, se adauga ouale, pe rand, sarea, romul, vanilia si coaja de lamaie. Se amesteca si apoi se framanta bine. Se lasa aluatul la crescut 30 min. Se intinde pe planseta o foaie de 1,5 cm grosime. Se freaca spuma untul cu zaharul si se unge cu acest amestec foaia de aluat. Se ruleaza foaia, formand un sul care se taie in 8-10 bucati. Se asaza bucatelele una langa alta, cu taietura in sus, intr-o tava rotunda, tapetata. Se lasa la crescut 30 min. Se coace la foc potrivit, 40 min. Se face un sirop din apa, zahar si rom. Cand cozonacul este copt, se scoate din cuptor si se insiropeaza. Se mai baga 10 min in cuptor ca sa absoarba siropul.


Cozonac „trandafir” cu glazura de caramel
Intr-o cratita de cca 23 cm diametru, in care se va coace cozonacul, se caramelizeaza 11-12 linguri zahar (cu grija, sa nu se arda!) si se tapeteaza bine peretii cratitei cu acest caramel.
Se cerne faina. Se freaca bine untul cu 6 linguri zahar. Ouale se bat bine cu sarea si aromele, se amesteca apoi cu faina, framantand bine. Se amesteca drojdia cu 3 linguri zahar si cu laptele caldut si se toarna in aluat. Se mai framanta inca cca 15 min, pe blatul pudrat cu faina. Se intinde aluatul in foaie dreptunghiulara, de cca 1 cm grosime. Se unge uniform foaia cu unul indulcit, se presara nucile si se preseaza putin pe stratul de unt, sa se lipeasca. Se ruleaza aluatul si se taie in 6 bucati egale. Sulurile de aluat se pun in cratita cu taietura in sus, lasand intre ele suficient spatiu; se lasa la crescut cca 1 ora. Cand au crescut, se ung cu putin ou si se coc in cuptorul incins la foc mediu. "
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one