Retete pentru Postul Sfintelor Pasti
Retete pentru Postul Sfintelor Pasti
Insa, spre deosebire de retetele din Postul Nasterii Domnului, care a avut o sumedenie de dezlegari, aceste retete sunt ceva mai „austere”, mergand pe randuiala bisericeasca a unui post mai aspru, dar folosind din plin avantajele primaverii: prospetime, vitalitate, varietate.
Fragment:
"SUPA. DE LEGUME CU GRAU
ACEASTA SUPA O VOM PREPARA
• 100 g grau
• 1 fir usturoi verde
• 2 gulii
• 2 morcovi
• 2 linguri ulei de masline
• 1 litru supa limpede de legume
• 150 g mazare proaspata
• piper, sare si nucsoara dupa gust
• putin patrunjel
• optional smantana vegetala sau tofu
Graul poate aduce nenumarate beneficii pentru sanatate numai - daca este folosit in forma lui integrala (nedecorticat)
DUPA CUM URMEAZA: Graul se pune de cu seara la inmuiat in apa. calduta (circa 10 ore). Usturoiul se curata si se taie felii. Morcovii se curata si se taie fasii subtiri, la fel si guliile. Se pune uleiul la incins si se calesc legu-mele cam 5 minute, apoi se adauga supa limpede si graul. Se lasa. 20 de minute sa fiarba, la foc potrivit. Se adauga si mazarea si se mai lasa 10 minute la fiert. Cand este gata, se pune piperul, se potriveste de sare, apoi se adauga nucsoara si pa-trunjelul tocat. Se poate pune si o lingu-ra de smantana vegetala sau cateva cubu-lete de tofu.
Pofta buna! "
Descrierea produsului
Insa, spre deosebire de retetele din Postul Nasterii Domnului, care a avut o sumedenie de dezlegari, aceste retete sunt ceva mai „austere”, mergand pe randuiala bisericeasca a unui post mai aspru, dar folosind din plin avantajele primaverii: prospetime, vitalitate, varietate.
Fragment:
"SUPA. DE LEGUME CU GRAU
ACEASTA SUPA O VOM PREPARA
• 100 g grau
• 1 fir usturoi verde
• 2 gulii
• 2 morcovi
• 2 linguri ulei de masline
• 1 litru supa limpede de legume
• 150 g mazare proaspata
• piper, sare si nucsoara dupa gust
• putin patrunjel
• optional smantana vegetala sau tofu
Graul poate aduce nenumarate beneficii pentru sanatate numai - daca este folosit in forma lui integrala (nedecorticat)
DUPA CUM URMEAZA: Graul se pune de cu seara la inmuiat in apa. calduta (circa 10 ore). Usturoiul se curata si se taie felii. Morcovii se curata si se taie fasii subtiri, la fel si guliile. Se pune uleiul la incins si se calesc legu-mele cam 5 minute, apoi se adauga supa limpede si graul. Se lasa. 20 de minute sa fiarba, la foc potrivit. Se adauga si mazarea si se mai lasa 10 minute la fiert. Cand este gata, se pune piperul, se potriveste de sare, apoi se adauga nucsoara si pa-trunjelul tocat. Se poate pune si o lingu-ra de smantana vegetala sau cateva cubu-lete de tofu.
Pofta buna! "
Detaliile produsului