Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Povesti si Jocuri de la Iepuras

-50% -20% -67% -45% -10%

Carti, Jocuri, Children's Books, Accesorii

Alege CADOUL cel mai coconas!

Retetele lui Colea

De (autor): Anonim

0
(0 review-uri)
Retetele lui Colea - Preparate culinare reci

Retetele lui Colea

De (autor): Anonim

0
(0 review-uri)

O viata in slujba gastronomiei

Autorul acestei carti, Nicolae Olexiuc, pe care multi il cunosc sub numele de Colea, este un bucatar renumit, cu experienta indelungata in gastronomie. Si-a desfasurat activitatea in restaurante faimoase din Bucuresti: Capsa, Athenee Palace si Gambrinus. La cei 87 de ani poate fi considerat decanul de varsta al bucatarilor din Romania. La aceasta varsta continua sa lucreze si sa scrie. Pentru meritele sale a fost distins cu numeroase premii, diplome si medalii.

Renumitul cronicar culinar, Al.O. Teodoreanu, zis Pastorel, l-a remarcat pe Nicolae Olexiuc cu zeci de ani in urma, pe cand lucra la restaurantul Gambrinus, unde i-a admirat preparatele culinare, realizate cu talent si pricepere, expuse intr-o vitrina – o adevarata expozitie. „Am aflat ca meritul vitrinei si bufetului revine bucatarului sef, Nicolae Olexiuc – scria in cronica sa Pastorel. Cucerit de exceptionala activitate si marea lui modestie, l-am vizitat acasa, pentru a putea schimba netulburati cateva vorbe. Am zabovit acolo cateva ore, examinand albumul lui cu machete. Pentru Nicolae Olexiuc bucataria nu e o simpla meserie, ci presupune o preocupare permanenta in slujba unei vocatii innascute“. De la prima intalnire marele bucatar a devenit un sfatuitor permanent pentru Pastorel, numele lui Colea si retetele lui revenind in multe dintre cronicile sale.

Cu timpul, pe baza experientei acumulate, Nicolae Olexiuc a devenit el insusi autor de carti de bucate si continua sa scrie. Retetele sale cuprind preparate din bucataria romaneasca si internationala, sunt redate pe intelesul tuturor si, ca atare, sunt usor de realizat. Incercati-le si veti fi satisfacuti. V-o garanteaza specialistul, care si-a inchinat intreaga viata artei culinare.

 

Cuprins

 

O viata in slujba gastronomiei

Prefata

Aspicuri. Sosuri

A. Aspicuri

B. Sosuri

Salate

Preparate din oua reci

Mancaruri reci de legume

Paste si creme

Aperitive

Preparate din peste rece

Preparate reci din carne

A. Carne de vaca

B. Carne de vitel

C. Carne de porc

E. Carne de vanat

Aluaturi. Prajituri. Dulciuri

Budinci si clatite

Bauturi

A. Siropuri si bauturi racoritoare

B. Bauturi alcoolice

Index

Citeste mai mult

13.48Lei

13.48Lei

Primesti 13 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

Indisponibil

Descrierea produsului

O viata in slujba gastronomiei

Autorul acestei carti, Nicolae Olexiuc, pe care multi il cunosc sub numele de Colea, este un bucatar renumit, cu experienta indelungata in gastronomie. Si-a desfasurat activitatea in restaurante faimoase din Bucuresti: Capsa, Athenee Palace si Gambrinus. La cei 87 de ani poate fi considerat decanul de varsta al bucatarilor din Romania. La aceasta varsta continua sa lucreze si sa scrie. Pentru meritele sale a fost distins cu numeroase premii, diplome si medalii.

Renumitul cronicar culinar, Al.O. Teodoreanu, zis Pastorel, l-a remarcat pe Nicolae Olexiuc cu zeci de ani in urma, pe cand lucra la restaurantul Gambrinus, unde i-a admirat preparatele culinare, realizate cu talent si pricepere, expuse intr-o vitrina – o adevarata expozitie. „Am aflat ca meritul vitrinei si bufetului revine bucatarului sef, Nicolae Olexiuc – scria in cronica sa Pastorel. Cucerit de exceptionala activitate si marea lui modestie, l-am vizitat acasa, pentru a putea schimba netulburati cateva vorbe. Am zabovit acolo cateva ore, examinand albumul lui cu machete. Pentru Nicolae Olexiuc bucataria nu e o simpla meserie, ci presupune o preocupare permanenta in slujba unei vocatii innascute“. De la prima intalnire marele bucatar a devenit un sfatuitor permanent pentru Pastorel, numele lui Colea si retetele lui revenind in multe dintre cronicile sale.

Cu timpul, pe baza experientei acumulate, Nicolae Olexiuc a devenit el insusi autor de carti de bucate si continua sa scrie. Retetele sale cuprind preparate din bucataria romaneasca si internationala, sunt redate pe intelesul tuturor si, ca atare, sunt usor de realizat. Incercati-le si veti fi satisfacuti. V-o garanteaza specialistul, care si-a inchinat intreaga viata artei culinare.

 

Cuprins

 

O viata in slujba gastronomiei

Prefata

Aspicuri. Sosuri

A. Aspicuri

B. Sosuri

Salate

Preparate din oua reci

Mancaruri reci de legume

Paste si creme

Aperitive

Preparate din peste rece

Preparate reci din carne

A. Carne de vaca

B. Carne de vitel

C. Carne de porc

E. Carne de vanat

Aluaturi. Prajituri. Dulciuri

Budinci si clatite

Bauturi

A. Siropuri si bauturi racoritoare

B. Bauturi alcoolice

Index

Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one