promo transport gratuit afa octo desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

promo transport gratuit afa octombrie mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Card cadou

MaryJ

Membru din 16/01/2015

Aprecieri

Aprecierii review

2

aprecieri

Review-uri

Review Coment

34

de comentarii

Salem's Lot - Stephen King

Salem's Lot - Stephen King

Stephen King conturează foarte bine toate personajele şi activitatea din orasul "paşnic" .King te surprinde de fiecare dată, CÂND NU TE AŞTEPŢI ATUNCI SE INTÂMPLĂ! Salem's lot te va face să tresari, te va şoca, îngrozi, iar limbajul folosit uneori, te va amuza. Eram şocata de unele faze, pe care le-am recitit de multe ori, cartea fiind imprevizibilă.

2020-11-05 02:09:45

0

Mobilul - Stephen King

Mobilul - Stephen King

Cartea a fost ecranizată. Filmul, cu același titlu, a apărut în 2016, în regia lui Tod Williams. Rolurile principale au fost interpretate de actorii John Cusack, Samuel L. Jackson și Isabelle Fuhrman. Cell este a doua adaptare a scrierilor lui King în care joacă Cusack și Jackson, după filmul 1408 (2007).

2020-11-05 02:00:01

0

Cadavrul din biblioteca - Agatha Christie

Cadavrul din biblioteca - Agatha Christie

Cartea se citește destul de repede, povestea fiind una destul de ușoară, fără a pune într-o dificultate foarte mare cititorul. Nu îmi dau seama de ce, dar parcă nu mi s-a părut la fel de palpitantă ca alte romane scrise de această autoare. Miss Marple tinde să aibă un rol secundar, aceasta fiind adusă în prim plan destul de rar și asta doar pentru a o pune într-o postură de bătrână țicnită care bate câmpii despre întâmplări petrecute la ea în sat. De fapt, prin aceste povestioare ea asociază comportamentele oamenilor alături de care a trăi ani în șir cu cele ale oamenilor pe care abia apucă să îi cunoască. În final se dovește că instinctele sale nu o înseală, ea fiind cea care ajută la descoperirea criminalului.

2020-11-05 01:54:45

0

Sa nu te intorci niciodata! - Lee Child

Sa nu te intorci niciodata! - Lee Child

     Ai impresia că urmăreşti un film, plin de urmăriri şi adrenalină, cu un personaj principal bine antrenat şi cu o minte analitică, care normal are şi episoade de dragoste foarte frumos scrise.

2020-08-18 02:54:15

0

Ma pierd in tine... - Jasinda Wilder

Ma pierd in tine... - Jasinda Wilder

O carte bulversantă, intensă și emoționantă și un cuplu atipic, absolut memorabil. Cutremurătoare, cu trăiri la intensă maximă și pasiuni puternice, este o carte care reușește să te treacă prin toată gama de emoții și cu siguranță nu o vei uita.

2020-08-10 09:24:15

0

Ma regasesc in noi... - Jasinda Wilder

Ma regasesc in noi... - Jasinda Wilder

Durerea este prezentă, iar personajele trebuie să învețe să o accepte, să se agațe de o rază de speranță și să meargă mai departe. Curcubeul ieșit după furtună. O carte superbă, mi-a plăcut enorm.

2020-08-10 09:24:15

0

Focul mocnit din paradis - Sandra Brown

Focul mocnit din paradis - Sandra Brown

Directă, emoționantă, sfidătoare.. "Focul pocnit din paradis" redescoperă sudul legendar al romanului american, un loc în care fiecare familie poartă un secret pasional și fiecare pasiune e scump plătită, în care dragostea trebuie să fie statornică la fel ca ura pentru a supraviețui.

2020-08-10 09:00:06

0

Intalnire periculoasa - Meredith Wild

Intalnire periculoasa - Meredith Wild

Pasionantă, cu multe conexiuni și secrete, momente fierbinți până la incandescență si emoții puternice, cartea te ține în priză de la început până la sfârșit. Citat: - "Il iubeam, nebunește și cu o patimă pe care probabil nu aveam s- o mai întâlnesc vreodată, însă nu intenționăm să devin femeie intreținută."

2020-08-10 08:54:15

0

Fata cu ceas in loc de inima - Peter Swanson

Fata cu ceas in loc de inima - Peter Swanson

Un roman îndrăzneț și magistral scris, presărat cu indicii neașteptate și cu răsturnări de situație subtile, Fata cu un ceas în loc de inimă este un thriller captivant, în care acțiunea nu trenează nici o clipă, iar suspansul te ține în priză până la finalul electrizant.

2020-08-10 08:54:15

0

Jocul lui Gerald - Stephen King

Jocul lui Gerald - Stephen King

Am avut un soc atunci când, în timpul lecturii, mi-am dat seama că îmi place ceea ce citesc si în același timp mă înspăimântă.
„Lătratul unui câine o smulse de acolo și o readuse în realitate. Lătrat oribil, adânc și gâfâit, țâșnind, însă, din când în când, cu câte un urlet strident, in registrul acut. Urletul îți perfora timpanele si te făcea să te gândești că, fata doar și poate, animalul vomită așchii. Mai auzise lătratul acesta, deși ar fi fost mai bine – chiar mult mai bine – dacă ar fi reușit să nu își amintească unde, sau când, sau ce se întâmplase atunci.”

2020-08-09 08:39:15

0

In ritmul inimii - Mark Burnell

In ritmul inimii - Mark Burnell

In ritmul inimii„ mi-a ținut companie zilele trecute. Eu sunt victima cărților din genul thriller, ele îmi oferă doza perfectă de adrenalină, de suspans. Pe ele le aleg atunci când am nevoie să evadez din rutină sau să ies din starea de amorțeală.
Din păcate, În ritmul inimii și-a pierdut din „strălucire” pe parcurs. Am citit-o destul de greu, încercând să dezleg toate ițele pe care autorul le-a încurcat foarte tare. Personaje multe, stări amestecate, coincidențe și lucruri lipsite de logică. Și mult prea multe detalii. Sunt sigură că ar fi fost un roman mult mai bun dacă ar fi fost un pic mai scurt.

2020-08-07 06:39:14

0

IT - Stephen King

IT - Stephen King

IT m-a surprins, a fost mai mult decât mă așteptam. Mi-a plăcut faptul că autorul a subliniat, printre rânduri, că monstrul e în fiecare dintre noi. În vecinul care întoarce capul când cel de peste gard își bate soția. În bărbatul care intră în casă atunci când pe stradă câțiva adolescenți îl bat pe un altul. În femeia care se face că nu vede că o tânără este bruscată pe stradă. În profesorul care ignoră vânătăile de pe mâinile elevilor și așa mai departe.

2020-08-07 06:39:14

0

Frumoasele adormite - Stephen King, Owen King

Frumoasele adormite - Stephen King, Owen King

Povestea devine epică și deține toate ingredientele unui roman numai bun de a fi ecranizat. Peste toate frământările, conflictele, descrierile și pulsațiile unei lumi pe cale de a se prăbuși stau aceste femei-cocon, care nu pot fi scoase din învelișul sticlos întrucât s-ar transforma în creaturi sinistre; și sunt zeci de milioane. Asemenea unor amazoane, și-ar ucide soții și fiii imediat ce ar respira, ca niște harpii înverșunate.

2020-08-07 06:39:14

0

Institutul - Stephen King

Institutul - Stephen King

Autorul aduce în scenă răul aburcat pe o nouă culme a imaginației. De data aceasta este uman, poate fi oricine și seamănă îngrozitor cu arătările coșmarurilor, care nu sunt neapărat fantome, vampiri, ființe diabolice din alte lumi.

2020-08-07 06:24:14

0

Doctor Sleep - Stephen King

Doctor Sleep - Stephen King

 Cartea militează pentru acceptarea ajutorului și controlul furiei. Din acest punct de vedere, o consider lectură obligatorie pentru toți cei care se luptă cu această problemă, dependență sau co-dependență.

2020-08-01 01:24:11

0

Stapanul inelelor: Intoarcerea regelui - J.R.R. Tolkien

Stapanul inelelor: Intoarcerea regelui - J.R.R. Tolkien

Este genul de lectură pe care toți dintre noi trebuie să o avem în bibliotecă. Copii , adulți, adolescenți, nu contează în ce categorie te încadrezi, poți citi oricând și la orice oră aceasta carte care o să te țină cu sufletul la gură.

2020-08-01 01:15:34

0

Stapanul inelelor: Fratia inelului - J.R.R. Tolkien

Stapanul inelelor: Fratia inelului - J.R.R. Tolkien

Cartea se citește puțin mai greu din pricina grosimii și a abundenței de detalii, este o lectură plăcută și alertă, cu lecții importante de viață de “predat”. Prietenia dintre personaje este ceva ce nu întâlnești foarte des, împreuna cu spiritul de sacrificiu.

2020-08-01 12:54:11

0

Shining - Stephen King

Shining - Stephen King

Să scrii despre „Shining” necesită să intri în atmosferă. Să înnebunești și tu un pic, precum Jack Torrance, să te imaginezi în hotelul Overlook, înconjurat de stafii, să-i mai ceri barmanului Lloyd încă un „marțian”, să auzi strigătul „Scoateți măștile! Scoateți măștile!”.

2020-08-01 12:54:11

0

Cimitirul animalelor - Stephen King

Cimitirul animalelor - Stephen King

 Cimitirul animalelor este un roman cu puternic impact emoțional care pătrunde în gândurile cele mai întunecate, morbide și tentante. Gânduri mai înspăimântătoare chiar și decât moartea.
 
 
 
 

2020-08-01 12:09:11

1

Inainte sa adorm - S.J. Watson

Inainte sa adorm - S.J. Watson

O carte cutremurătoare, care se termină totuși într-o notă de speranţă şi optimism, surprinzându-ne cu o întorsătură spectaculoasă în final!
„Mâine? Dar n-am niciun mâine, mi-am zis în sinea mea. Tot aşa cum n-am niciun ieri.”
”E ca şi când aş muri zi de zi. Iar şi iar. Trebuie să mă fac bine. Nu mă pot imagina continuând aşa multă vreme. Ştiu că la noapte o să mă culc, iar mâine-dimineaţă iarăşi o să mă trezesc fără să ştiu nimic. Şi la fel o să se întâmple poimâine şi răspoimâine, şi tot aşa… Pur şi simplu nu mă văd făcând asta. Nu pot face faţă. Asta nu e viaţă, ci o simplă existenţă, un salt de la un moment la altul fără să am habar de trecut, fără să-mi pot face vreun plan pentru viitor. Îmi închipui că aşa trebuie să fie şi animalele. Lucrul cel mai rău este că nici măcar nu ştiu ce nu ştiu. Probabil că sunt multe lucruri care aşteaptă să mă rănească. Lucruri pe care nici măcar nu mi le pot imagina.”

2020-07-31 12:54:11

0

Hotul de carti - Markus Zusak

Hotul de carti - Markus Zusak

Trebuie să citiți neapărat această carte , indiferent de preferințele voastre în materie de cărți. Cartea aceasta este o explozie de sentimente , o veți devora. Eu nu am putut să o las din mână . veți vedea că această carte merită tot timpul acordat , deși este lungă , este ușor de citit.
Vă las și câteva citate care mi-au plăcut :
" Un om nu are o inimă ca a mea. Inima omenească este o linie, în timp ce a mea este un cerc şi posed abilitatea infinită de a fi la locul potrivit la momentul potrivit. Consecinţele acestui lucru sunt că mereu găsesc oameni în cel mai bun moment al lor şi în cel mai rău. Văd urâţenia şi frumuseţea lor şi mă întreb cum poate cineva să fie în două feluri în acelaşi timp. Totuşi, ei au un lucru pe care îl invidiez. Oamenii, lăsând la o parte orice altceva, au bunul-simţ de a muri. "
"A nu pleca: un act de încredere şi de iubire descifrat deseori de copii. "
"Oamenii, lăsând la o parte orice altceva au bunul-simţ de a muri."

2020-07-31 11:54:11

0

Disparitia lui Daniel Tate - Cristin Terrill

Disparitia lui Daniel Tate - Cristin Terrill

“Dispariția lui Daniel Tate” de Cristin Terrill este o carte originală, cu o abordare foarte interesantă, ce sigur o plasează printre cele mai bune thrillere . O recomand cu drag celor pasionați de acest gen, dar și celor care vor ceva nou, pentru că este bine să spargă gheață cu ceva inedit, diferit.

2020-07-29 01:27:30

0

Adam si Eva - Liviu Rebreanu

Adam si Eva - Liviu Rebreanu

Eterna poveste a găsirii și trăirii iubirii perfecte dintre un bărbat și o femeie ar fi putut face din roman o simplă colecție de clișee, dar nu este deloc așa. Un bărbat din milioanele de bărbați dorește pe o singură femeie, din milioanele de femei, iar ei pot fi Adam și Eva. Căutrea reciprocă devenind insăși rostul și scopul vieții omului. Insă o viață omenească nu este de ajuns pentru a prilejui această întâlnire, pentru că spațiul și timpul devin piedici în calea lor. E necesară (re)încarnarae sufletului de șapte ori pentru a-și întâlni adevărata dragoste care îi va da sens. De ce șapte? Pentru că Rebreanu crede că șapte  e un număr sfânt și că a șaptea viață va aduce în sfârșit unirea cu celălalt suflet.
Un roman pe care nu îl lași ușor din mână, o călătorie în urma căreia un simplu deja vu va deveni dintr-o dată mai important în viețile noastre.
Un roman cu o mare forță de transmitere a unor sentimente ca dragostea, naivitatea.

2020-07-29 01:27:30

0

Stapanul inelelor: Cele doua turnuri - J.R.R. Tolkien

Stapanul inelelor: Cele doua turnuri - J.R.R. Tolkien

                                                         
      Trei inele pentru Regii elfilor cei de sub soare,
Şapte pentru ei, stăpânii gnomilor din săli de stâncă
Nouă, Oamenilor care ştiu că-n lumea lor se moare,
Unul pentru Senioru-Ntunecimii fie încă,
Unde-s Umbrele-n Ţinutul Mordor, ca să le găsească
Şi pe toate să le adune un inel, şi altul nime,
Să le ferece pe toate, astfel să le stăpânească,
Unde-s Umbrele-n Ţinutul Mordor, în întunecime .„
A doua parte din triologia Stăpânul Inelelor se numeşte „Cele două turnuri” referindu-se la turnul Orthanc şi turnul din Mordor. Ea începe cu destrămarea Frăţiei , Frodo hotărându-se să fugă de unul singur fară să afle nimeni, dar Sam bănuia ce dorea Frodo să facă şi i se alătură.
Merry şi Pippin sunt luaţi prizonieri de către şi sunt duşi spre Isengard. Aragorn, Legolas şi Gimili se duc în cautarea acestora, traversând câmpiile Rohanului. Ei sunt întâmpinaţi de Cavalerii din Rohan în frunte cu Mareşalul Éomer care le aducea nişte veşti neliniştitoare pentru ei. Dar aceştia nu îşi pierd speranţa şi continuă drumul. Între timp hobbiţi au reuşit să scape şi se ascund în codrul Fangorn. Acolo se întâlnesc cu Arborebărbos (un ent), stăpânul Codrului Fangorn. Ei reuşesc să stârnească furia enţilor asupra Isengardului (deoarece enţii sunt copaci, iar Isengardul tăia copacii ).
Legolas, Aragorn şi Gimili pătrund de asemenea în Fangorn (şi trebuie să dau un spoiler ) reîntâlnindu-se cu Gandalf care se presupunea că murise în Moria. Dar acesta era înveşmântat în Alb strălucitor. Gandalf îi sfătuieşte să se întoarcă în Rohan şi să amâne căutarea hobbiţilor. Întorşi în Rohan, Gandalf îl salvează pe regele Théoden de veninul vorbelor sfetnicului său malefic Grima (numit de toţi Limbă de Vierme) aliatul lui Saruman. Apoi împreună cu regele şi oastea pornesc spre Isengard unde iau parte la victoria enţilor, marea fortăreaţa fiind transformată în ruine, iar Saruman aflându-se în turnul Orthanc în preună cu Limbă de Vierme. Saruman refuză să se căiască drept care Gandalf îi rupe cârja. Limbă de Vierme aruncă o piatră de la geam încercând să îl nimerească pe Gandalf. Piatra s-a dovedit a fi foarte importantă , fiind unul dintre cei trei palantiri. Pippin a căzut pradă ispitei privind prin ea şi dezvăluindu-se lui Sauron.
Frodo şi Sam (eroii cărţii) se întâlnesc cu Gollum (sau Sméagol), Frodo reuşind oarecum să îl îmblânzească şi făcându-l să îi călăuzească prin Smârcurile Morţilor şi prin ţinutul pustiit până la Morannon (Poarta Neagră a Mordorului). Neputând să pătrundă, Frodo se lasă condus de Gollum prin Munţii Umbrei spre trecătoarea Cirith Ungol. Pe drum ei se întâlnesc cu Faramir , fratele lui Boromir. Aflând mai multe de la hobbiţi decât i-au spus aceştia, el nu cade pradă ispitei şi le arată drumul spre Cirith Ungol (spunându-se că el nu ar lua-o pe acel drum). Sam, Frodo şi Gollum pornesc la drum trecând pe lângă Minas Morgul (temuta fortăreaţă a nazgulilor) ajungând în Cirith Ungol. Acolo Gollum îi trădează , iar Sam, crezând că Frodo a murit, îi ia Inelul şi îl pune pe deget. Dar Frodo fiind încă în viaţă, este luat de orci. Sam se duce după ei încercând să îl „recupereze” pe Frodo.
Păreri : Despre carte : Cartea este puţin ciudată, adică povesteşte pe rând (nu prea ştiu cum să explic, dar este oarecum derutant ) . Dar mie mi-a plăcut ,poate mai mult decât prima.

2020-07-03 05:53:54

0

Origini - Dan Brown

Origini - Dan Brown

Recomandări :dacă ești fan al cărților lui Dan Brown, sigur nu mai ai nevoie de nicio recomandare dacă nu ești încă, citește cartea și eu cred că o să devii – e, probabil, cea mai bună carte a lui Dan Brown citește cartea cu un device la îndemână (laptop de preferință) ca să poți vedea operele de artă modernă și contemporană, dar și splendidele edificii  și locuri despre care o sa citesti.

2020-07-03 05:38:54

0

Hobbitul - J.R.R. Tolkien

Hobbitul - J.R.R. Tolkien

Este o carte care introduce cititorul într-o lume imaginară, mitică și legendară. Limbajul este colorat, aș zice, din alte vremuri ceea ce accentueaza farmecul cărții. Conturează un personaj complex, cu calități și defecte, cu temeri și momente de curaj. Per total aș zice că este un bildungsroman, ceea ce îmi place .

2020-07-03 05:23:54

0

Idiotul - F.M. Dostoievski

Idiotul - F.M. Dostoievski

Este un roman magnific, unul dintre mai bune capodopere ale timpului, fascinant al unui autor de renume, una dintre cele mai recomandabile carti citite vreodata. Lectura plăcută .

2020-07-03 05:23:54

0

Copiii lui Hurin - J.R.R. Tolkien

Copiii lui Hurin - J.R.R. Tolkien

Este o operă fascinanta, te duce cu gândul la cu totul alta lume, te faci sa iti deschizi orizonturile imaginației, personal sunt foarte mulțumită de ea, o recomand tuturor celor care sunt fanii autorului.

2020-07-03 04:53:54

0

Inferno - Dan Brown

Inferno - Dan Brown

Mia placut cartea foarte mult, nu ma asteptam sa fie atat de buna, mai bună decât filmul in sine .. Nu am putut să o las din mână, abia asteptam sa aflu ce se va mai întâmpla pe parcurs, o recomand.

2020-07-03 04:53:54

0

Noi suntem despre cărţi şi la fel este şi Newsletter-ul nostru

Abonează-te pentru a afla rapid care sunt promoţiile zilei, noutăţile şi recomandările noastre.

Ma abonez image one
Ma abonez image one