headerdesktop engwk01octo22

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile zilelecititoriloroct22

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

cristinapopescu

Membru din 17/10/2011

Aprecieri

Aprecierii review

5

aprecieri

Review-uri

Review Coment

20

de comentarii

Umbra vintului - Carlos Ruiz Zafon

Umbra vintului - Carlos Ruiz Zafon

Este primul volum dintr-o tetralogie cu tenta gotica; prin acest roman l-am descoperit pe scriitorul contemporan spaniol Carlos Ruiz Zafon , al carui stil m-a fascinat si m-a acaparat pe deplin. Recomand cititorilor sa afle continuarea minunatei povesti din acest volum, cu urmatoarele trei, care vor mentine suspansul si aventura la cote maxime: Jocul ingerului, Prizonierul cerului si Labirintul spiritelor.

2021-11-11 12:00:11

0

Cele patru oglinzi ale adevarului - Ana-Maria Negrila

Cele patru oglinzi ale adevarului - Ana-Maria Negrila

Un roman istoric, o poveste de viata care m-a captivat ! Autoarea a abordat un fir narativ usor de parcurs, in care cititorul se cufunda instantaneu ; povestirea il poarta parca aievea si il transpune in vremurile medievale alaturi de personajul principal , facandu-l sa participe fara de voie la actiune.
Titlul foarte sugestiv, isi dezvaluie valentele odata cu parcurgerea celor patru parti, asa incat incarcatura psihologica este impartasita si, in acelasi timp, simtita din plin .
O carte pe care nu am lasat-o din maini pe parcursul a doua zile .

2021-10-28 12:00:06

0

Fiica Reichului - Louise Fein

Fiica Reichului - Louise Fein

O poveste care reflecta consecintele dramatice ale eugeniei , pe care nazistii au promovat-o in perioada anilor '30 . Destine frânte si lupta pentru normalitate.
O lectie de istorie...

2021-06-05 01:00:02

0

Gala-Dali - Carmen Domingo

Gala-Dali - Carmen Domingo

Este o carte ce reuseste sa dezvaluie cititorului aspecte inedite din viata lui Dali . Despre curentul suprarealist si promovarea pe care controversata sa partenera a realizat-o de-a lungul vietii sale. Despre pasiuni si nonconformism . Despre un geniu prea putin inteles.

2021-05-18 09:00:01

0

Giacomo Casanova. Sonata inimilor frante - Matteo Strukul

Giacomo Casanova. Sonata inimilor frante - Matteo Strukul

O lectura captivanta , o imbinare inspirata intre fictiune si evenimentele reale ale epocii in care Giacomo Casanova si-a pus amprenta .

2021-05-18 09:00:01

0

Zmeie de hartie - Romain Gary

Zmeie de hartie - Romain Gary

O nostalgica poveste de iubire pe fondul razboiului din Normandia. O paralela subtila intre zborul zmeielor confectionate de Ambroise Fleury si sperantele lui Ludo . Umanismul este cel care triumfa.
Recomand !

2020-10-19 04:09:04

0

Drumul catre libertate - Yeonmi Park

Drumul catre libertate - Yeonmi Park

Impresionant!
Yeonmi Park a avut curajul de a dezvalui lumii o mica parte din realitatea Coreei de Nord. Gasiti in aceasta carte relatari la care nici macar cei care au trait in Europa comunista nu s-ar fi gandit ca se pot intampla .
O carte cutremuratoare, un destin care isi gaseste in mod anevoios calea . Ramane nerostita insa o intrebare: pana cand va mai indura acest popor?

2020-10-19 03:54:04

0

Sonata Gustav - Rose Tremain

Sonata Gustav - Rose Tremain

O poveste despre doi copii provenind din medii diferite, care se desfasoara pe fondul celui de-al doilea razboi mondial. Despre discriminari dar si despre altruism. Prima parte a romanului mi-a lasat o impresie deosebita, a doua insa pare a se desfasura intr-o maniera mai putin atractiva. Un final neasteptat, poate un pic prea fortat de catre autoare.

2020-10-01 10:44:57

0

Brisbane - Evgheni Vodolazkin

Brisbane - Evgheni Vodolazkin

Romanele Laur, Aviatorul și Brisbane sunt o trilogie pe care cititorul pasionat de literatura contemporană rusă mertă să nu o rateze. Vodolazkin expune în stilul caracteristic , în acest roman, povestirea dramatică a unui chitarist ucrainean ajuns celebru , prin tehnica întoarcerii în timp și a revenirii în prezent.
M-a cucerit stilul acestui scriitor.

2020-09-10 10:42:35

0

Eugenia - Lionel Duroy

Eugenia - Lionel Duroy

Un roman cu o puternică amprentă a evenimentelor din România celui de-al doilea război mondial: prigonirea evreilor, pogromul de la Iași, contextele politice ce au făcut ca țara să fie aruncată intr-un ping-pong al marilor puteri. Un roman ce se dorește o continuare a jurnalului scriitorului Mihail Sebastian, dispărut mult prea repede, la doar 38 de ani; o ficțiune a unei povești de iubire neîmplinite , povestită de personajul principal, Eugenia.
Recomand! Mi-a lăsat o puternică impresie emoțională această carte.

2020-09-10 10:42:35

0

Sarutul pictat - Elizabeth Hickey

Sarutul pictat - Elizabeth Hickey

O incursiune armonios inchegata de catre autoare in viata non-conformistului Klimt. O lectura placuta, care transpune fara dificultate cititorul la sfarsitul veacului XIX si inceputul celui de-al XX-lea in Viena , in tumultul schimbarilor ce se petrec atat pe plan artistic , cat si , spre finalul volumului, pe plan socio-politic.

2020-06-30 08:02:45

1

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one