Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

CITITOR10

Membru din 22/05/2020

Aprecieri

Aprecierii review

7

aprecieri

Rating

Review Coment

566

de review-uri

Butoiul cu pulbere al Asiei - Robert D. Kaplan

Butoiul cu pulbere al Asiei - Robert D. Kaplan

Dacă mă gândesc doar la tensiunile dintre China și Taiwan din ultimele șase luni, nu pot decât să subscriu celor scrise de Robert Kaplan, ale cărui analize se dovedesc pertinente, obiective și vizionare, prezentul volum fiind tipărit acum apropae un deceniu. Sugestiv titlu BUTOIUL CU PULBERE AL ASIEI. SFÂRȘITUL STABILITĂȚII ÎN MAREA CHINEI DE SUD, care nu are nevoie decât de o scânteie ............. Sperăm să nu apară o astfel de scânteie.

2023-02-24 08:06:29

0

Continentul barbar - Keith Lowe

Continentul barbar - Keith Lowe

După terminarea oficială a celui De-al Doilea Război Mondial în Europa, un val de ură, de răzbunări, uneori, duse la extrem, de războaie civile ori naționale, de expulzări, de purificare etnică vor cuprinde bătrânul continent. Imaginea de ansamblu, ororile și atrocitățile postbelice, prezentate într-o manieră onestă și cât mai puțin părtinitoare de către istoricul Keith Lowe, îmi amintesc de volumul Tărâmul morții al istoricului american THYMOTHY SCHNEIDER. Prezentul volum, CONTINENTUL BARBAR, se dovedește, în egală măsură, captivantă, tulburătoare, terifiantă, dramatică ................. Include și ilustarții și imagini ale perioadei, unele ......... greu de privit.

2023-02-24 07:53:40

0

Cei invinsi - Robert Gerwarth

Cei invinsi - Robert Gerwarth

„Cei învinși. De ce nu s-a putut încheia Primul Război Mondial, 1917-1923” este rodul unei documentații solide, autorul, Robert Gerwarth, făcând apel la surse istorice care excelează prin număr și varietate (germane, poloneze, baltice, ruse, italiene, grecești, britanice, farnceze), dar nicio lucrare care să aparțină istoriografiei românești insă. De la Baltica la Adriatica, din Centrul până în Estul și Sud-Estul Europei, Orientul Apropiat și Mijlociu regiuni întregi se vor cufunda într-un haos profund, vor aluneca într-o spirală a violenței fără precedent în istoria Europei și asta în paralel cu desfășurarea lucrărilor Conferinței de Pace de la Paris-Versailles: 1919-1920, acțiunile trupelor germane Freikorps în statele baltice, 1919-1920, mișcările și insurecțiile revoluționare în Ungaria, Bulgaria, Austria și Germania, 1919, războiul civil din Finlanda, soldat cu numai puțin de 36 000 de victime în mai puțin de 3 luni de confruntări, 1919-1921, războiul sovieto-polonez, însă nimic nu avea să întreacă violența și atrocitățile ce au caracterizat războiul civil din Rusia, 1917-1922 (3 milioane de victime) sau războiul greco-turc (1919-1922). Il citez pe autorul german Ernst Junger, în a sa lucrare "În furtuni de oțel": „Acest război nu este sfârșitul, ci începutul violenței. Este focul în care se vor modela lumii noi granițe și comunități. Noi matrițe caută să fie umplute cu sânge, iar puterea va fi impusă cu forța” Un demers istoriografic inedit, insoțit de reprezentări cartografice (hărți) foarte utile pentru a înțelege mai bine dinamica dramaticelor evenimente postbelice, însă în calitate de pasionat al istoriei, am și o obiecție: abordarea, subiectivă, a problemei Trasilvaniei, a Unirii acesteia cu România, subiectivism rezultat dintr-o profundă și incompletă cunoaștere și a punctelor de vedere ale istoriografiei românești. Sper că la mijloc să nu fie decât ignoranța autorului și nu gest deliberat.

2023-02-24 03:51:56

0

Matematica - Clasa 8 - Cartea elevului - Marius Perianu, Dana Heuberger, Gabriel Popa, Catalin Stanica

Matematica - Clasa 8 - Cartea elevului - Marius Perianu, Dana Heuberger, Gabriel Popa, Catalin Stanica

Am achizitionat acest auxiliar didactic pentru abordarea moderna: se porneste de la o situatie problema, se fixeaza teoria, aceasta din urma minimalista, dar eficient esentializata, urmeaza numeroase exemple, idei, tehnici, sugestii și probleme rezolvate. Nu sunt multe probleme propuse spre rezolvare, acesta fiind un minus. Cartea elevului (matematică, clasa a VIII-a) poate înlocui cu succes un manual de matematică. O recomand autodidactilor.

2022-12-01 09:00:11

0

36 de jetoane cu tarile Uniunii Europene

36 de jetoane cu tarile Uniunii Europene

Desi informatii despre statele membre ale Uniunii Europene se gasesc pe internet, devenit în ultimele doua decenii sursa nesecata de informare, nu pot sa nu remarc intenția producătorilor de a-i smulge pe cei mici din fata calculatoarelor si a altor device-uri, si de a-i orienta, prin joc si prin modalitatea inspirata de a prezenta si sistematiza informatiile (informatii minimale despre statele UE și nu numai, hărți aferente fiecărui stat), spre surse de informare, să le spunem, clasice. Recomand produsul (36 de jetoane cu tarile Uniunii Europene).

2021-12-16 09:00:11

0

CD Mad Season - Above

CD Mad Season - Above

Grunge și alternativ rockul nu sunt chiar punctele mele forte, de aceea voi acorda albumului trei stele. Da, MAD SEASON, avem parte de supergrup, format din componenți provenind de la Alice in chains, Pearl Jam și alte trupe din Seattle, iar experiența acestora își spune cuvântul. Alternative/grunge cu o tentă progresivă evidentă, piese caracterizate de un tempo mediu, unele destul de "plutitoare" și relaxante. Mi-au plăcut: Wake up, River Of Deceit, I m above, I Don't Know Anything.

2021-12-12 09:00:06

0

CD Limp Bizkit - Significant other

CD Limp Bizkit - Significant other

Cu o copertă ce ar sugera mai degrabă un produs discografic al unei trupe de hip-hop, cu un melanj de rock și hip-hop (să-l numim rap metal), LIMP BIZKIT avea să genereze valuri seismice. Piese de rezistență: Nookie, Break Stuff, 9 Teen 90 Nine, mai ales Brak Stuff. Wu-tang clan, Aaron Lewis și Jonathan Davis (Korn) sunt și ei prezenți pa albumul Significant other.

2021-12-08 06:00:11

0

CD Kyuss - Welcome to Sky Valley

CD Kyuss - Welcome to Sky Valley

Ceva mai experimental și mai axat pe distorsiunile de chitară, WELCOME TO THE SKY VALLEY, lansat în anul 1994, poate nu egalează precedentul album, Blues for the red sun, dar cu siguranță merită ascultat. În același registru, subgenul stoner/desert rock merită mai multă atenție din partea ascultătorilor de metal.

2021-12-05 09:00:01

0

CD Kyuss - Blues for the Red sun

CD Kyuss - Blues for the Red sun

Tărâmul stoner/desert rocku-ului, sau oricum l-am eticheta, ar trebui explorat cu mai multă atenție. BLUES FOR THE RED SUN, 1992, avem de a face cu un album reușit, căruia nu-i putem reproșa nimic. Dacă vă place stoner rockul, Black Sabbath, Alice in chains, distorsiunile de chitară, atunci este timpul să cumpărați acest album.

2021-11-29 09:00:06

0

CD Judas Priest - Single Cuts

CD Judas Priest - Single Cuts

În general nu ar fi multe de spus despre compilații, deoarece aliniază cele mai bune piese ale artiștilor. Cât despre JUDAS PRIEST, numai de bine, compilația SINGLE CUTS din 2011 incluzând cele mai reprezentative piese ale trupei britanice.

2021-11-28 09:00:11

0

CD Guns N Roses - G 'N' R lies

CD Guns N Roses - G 'N' R lies

GNR lies, al doilea album, deși unii cunoscători îl consideră un EP, al trupei americane GUNS N ROSES, o mixtură de heavy/hard rock/glam metal cu evidente inserții de blues și folk. Nu este pegustul meu, dar, cum spuneau latinii: "De gustibus non disputandum".

2021-11-26 09:00:11

0

CD Inxs - Switch

CD Inxs - Switch

SWITCH (2005) nu este nici pe de parte un album etalon pentru trupa australiană, a cărei perioadă de glorie s-a terminat la sfârșitul anilor 1990. SWITCH, funk rock banal și atât. Piesă de rezistență, în opinia mea: Hot girl.

2021-11-11 03:00:11

0

CD Hanoi Rocks - Bangkok shocks, Saigon shakes

CD Hanoi Rocks - Bangkok shocks, Saigon shakes

Finlanda, scenă prolifică pentru gothic, black metal, a punctat la un moment dat și pe tritoriul glam rockului, al cărei exponentă de seamă a fost HANOI ROCKS, trupă ce a combinat, pe albumul Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocks, într-un mode original, glam cu punk rock. Recunosc, HANOI ROCKS nu sunt genul meu. Muzică ............... mai mult pentru partea feminină.

2021-11-09 09:00:11

0

CD Cinderella - Rocked, wired & bluesed - The greatest hits

CD Cinderella - Rocked, wired & bluesed - The greatest hits

Audierea albumului Rocked, wired & bluesed - The greatest hits reprezintă, cu siguranță, o plăcere și, nu în ultimul rând, o incursiune în peisajul muzical al anilor 1980 și începutul anilor 1990, de altfel, perioada de glorie a trupei americane. Evident, pe această acompilație au fost selectate cele mai bune piese. Mi-au plăcut: - Bad Seamstress Blues/Fallin' Apart At The Seams - Somebody Save Me - Nobody's Fool Guns n roses, precum și alte trupe din aria glam/hair metalului datorează ceva Cenușăresei (Cinderellei).

2021-11-07 09:00:11

0

CD Marduk - Frontschwein

CD Marduk - Frontschwein

Titlul albumului (Frontschwein), titlurile celor mai multe dintre piese și, nu în ultimul rând, mesajele, toate sunt făcute parcă întru slava celui de-Al Treilea Reich, un tribut adus acelei perioade. Mi-au plăcut, în mode deosebit piesele: Between The Wolf-Packs, Cauldron of Blood, Nebelwerfer. Același black metal rapid și brutal, asezonat cu pasaje ceva mai slow. De multe poate fi acuzată trupa MARDUK, însă de monotonie și lipsă de imaginație, cu siguranță, nu.

2021-11-07 06:00:11

0

VINIL Marduk - Viktoria

VINIL Marduk - Viktoria

Continuarea firească a lui "belicosului" FRONTSCHWIEN din 2015, albumul VIKTORIA este, de asemenea, la fel de reușit. Titlurile pieselor (Narva, June 1944, Tiger I, Werwolf), mesajele acestora ne devoalează interseul și pasiunea membrilor trupei suedeze pentru Al Treilea Reich și cea de-a doua conflagrație mondială. Mi-au plăcut, în special, piesele: Tiger I , The Last Fallen, Viktoria, The devil s song. Le găsesc ca fiind printre cele mai repezentative. În rest, pure ****ing fast black/war metal.

2021-11-04 03:00:06

0

CD Marduk - World funeral

CD Marduk - World funeral

Schimbarea de ștafetă produsă în anul 2003, prin plecarea lui Legion și înlocuirea acestuia cu Mortuus nu a adus prea multe schimbări, trupa suedeză menținându-se pe aceleași coordonate muzicale: fast black metal anticreștin și foarte belicos. Cam asta ar fi de spus despre albumul WORLD FUNERAL.

2021-11-01 03:00:11

0

CD Marduk - La grande danse macabre

CD Marduk - La grande danse macabre

Stilistic, aflat între NIGHTWING și PANZER DIVISON MARDUK, albumul LA GRANDE DANSE MACABRE, de altfel, ultima parte a trilogiei "Blood, War and Death", se dovedește la fel de brutal și de rapid, dar, parcă ceva mai tehnic decât precedentele albume, aspect evidențiat și de cele două piese instrumentale pe care prezentul album le inlcude.

2021-11-01 03:00:11

0

VINIL Marduk - Nightwing

VINIL Marduk - Nightwing

Lansat în anul 1998, NIGHTWING reprezenta de departe cel mai sofisticat album a trupei suedeze MARDUK, dar și cel mai ofensiv, matur și periculos în egală măsură. Prim parte a CD-ului include 5 compoziții sinistre și ultrabrutale. Partea secundă, o mini-operă în cinci părți intitulată Warlord of Wallachia, reia viața și aventurile lui Vlad Țepeș, continuând povestea începută pe Dracul Va Domni Din Nou În Transilvania până la moartea acestuia. Nightwing, un album de referință.

2021-11-01 12:00:06

0

2 VINIL Marduk - Dark endless

2 VINIL Marduk - Dark endless

Lansat în anul 1992, albumul de debut DARK ENDLESS ne oferă un death/black metal brutal și mai incisiv decât al grupurilor de profil al vremii. Dublul vinil include și piese de pe demo-ul **** ME JESUS.

2021-10-31 12:00:06

0

CD Marduk - Fuck me Jesus

CD Marduk - Fuck me Jesus

Mai mult death metal, decât black, dar asta are mai puțină importanță, demo-ul **** ME JESUS, de altfel, unicul demo al trupei, a provocat, în 1991, o adevărată furtună în lumea subterană a rockului, cele 100 de exemplare epuizându-se complet.

2021-10-31 12:00:11

0

VINIL Pain of Salvation -  Panther

VINIL Pain of Salvation - Panther

Suedia este cunoscută ca un teritoriu propice pentru metalul greu și foarte greu. PAIN OF SALVATION este o trupă de progresiv metal și încă una cu state foarte vechi, activând pe acest teritoriu de prin deceniul nouă al secolului trecut. PANTHER ne propune, evident, sonorități progresive, asezonate cu evidente influențe electro. Mi-au plăcut piesele: Icon, Unreal.

2021-10-26 09:00:11

0

Constitutia Romaniei. Romania Alkotmanya

Constitutia Romaniei. Romania Alkotmanya

Constituția, legea fundamentală a României, ar trebui cunoscută, în părțile esențiale, de către fiecare roman, binențeles și de către etnicii maghiari de pe teritoriul României. Mai nou, observ că Monitorul Oficial s-a îngrijit să editeze Constituția României și în limba maghiară. Altfel, nimic diferit față de ediția în limba română, doar limba desigur.

2021-10-26 09:00:11

0

VINIL Paraside Lost - Shades of God

VINIL Paraside Lost - Shades of God

SHADES OF GOD este sublim, un album de excepție, o capodoperă a subgenului doom death și gothic metal. Se pare că PARADISE LOST s-a întrecut pe sine pe acest album. Piesa As i die rămâne preferata mea. SHADES OF GOD, acum și pe vinil.

2021-10-26 09:00:11

0

CD George Ezra - Staying at Tamara's

CD George Ezra - Staying at Tamara's

O mostră de folk, pop,soul, blues, soft alternative rock pe Staying at Tamara's (2018), cel de-al doilea album al solistului britanic George Ezra. Per ansamblu, muzică comercială, accesibilă.

2021-10-18 09:00:06

0

CD Gareth Gates - What My Heart Wants To Say

CD Gareth Gates - What My Heart Wants To Say

What My Heart Wants To Say, album semnat GARETH GATES, de ascultat de adolescentele înnebunite după pop rock și lover boys, nicidecum de către fanii împătimiți după muzică rock. Comercial!

2021-10-17 09:00:06

0

CD Graveyard - Lights Out

CD Graveyard - Lights Out

Înființată în anul 2006, deci o trupă relativ tânără, GRAVEYARD amestecă hard rock, neo-psychedelia, psychedelic rock, blues rock cu occult rock. Câteva piese de factură southern/blues rock scot albumul LIGHTS OUT în evidență.

2021-10-17 09:00:06

0

CD Eighties Matchbox B-Line Disaster - Horse of the dog

CD Eighties Matchbox B-Line Disaster - Horse of the dog

EIGHTIES MATCHBOX B-LINE DISASTER doar pentru un public restrâns și avizat, amator de alternative, indie rock, punk, garage rock. O trupă ciudată, mesaje pe măsură, așa cum îi stă bine unei trupe de alternative rock.

2021-10-16 06:00:11

0

CD Amon Amarth - Jomsviking

CD Amon Amarth - Jomsviking

AMON AMARTH se află pe tărâmul melodic death metalului de 30 decenii, timp în care a acumulat ceva experiență, aspect ce poate fi sesizat și pe JOMSVIKING, penultimul album al trupei: melodie și agresivitate, în doze echilibrate, o secție ritmică de invidiat, experiența trupei spunându-și cuvântul, un album epic, foarte heavy. Piese de rezistență: - Raise Your Horns - The Way Of Vikings - Vengeance Is My Beard

2021-10-16 06:00:11

0

CD Terrorvision - The essential

CD Terrorvision - The essential

TERRORVISION, un nume de trupă care ar trebui să-ți dea fiori, însă nu vă speriați, avem de a face cu alternative rock, destul de cuminte, originar tocmai din Marea Britanie. Piese etalon: Problem Solved și Alice What's the Matter?

2021-10-13 09:00:11

0

CD Belphegor - Totenritual

CD Belphegor - Totenritual

TOTENRITUAL este ultimul album de studio al trupei BELPEHGOR. Trupa austriacă are, astfel, la activ încă un album fără compromisuri: brutal, tehnic, pasaje slow, sound apropiat de Morbid Angel pe unele piese. Piese care mi-au plăcut: The Devil's, Regent Of Pigs, Baphomet, Spell Of Reflection.

2021-10-12 06:00:11

0

CD Belphegor - Conjuring The Dead

CD Belphegor - Conjuring The Dead

CONJURING THE DEAD: Un nou tribut adus lui Lucifer și, în același timp, zeului Marte, cel puțin asta îmi sugerează titlurile majorității pieselor (Gasmask Terror, In Death, Legions of Destruction, Flesh, Bones and Blood).

2021-10-11 09:00:06

0

CD Belphegor - Blood Magik Necromance

CD Belphegor - Blood Magik Necromance

BELPHEGOR nu se dezminte nici în anul 2011: black death metal (blackened death metal), mesaje anticreștine, o copertă (aici cenzurată) foarte belicoasă, amprenta studioului Abyss din Suedia (coordonat de Peter Targten). Câteva dintre piesele care mi-au plăcut: In Blood - Devour This Sanctity, Sado Messiah, Impaled Upon The Tongue Of Sathan.

2021-10-11 09:00:12

0

CD Belphegor - Walpurgis Rite Hexenwahn

CD Belphegor - Walpurgis Rite Hexenwahn

Ultrarapid și brutal black-death metal, foarte tehnic, melodios pe alocuri, amintind de black-death metalul melodic de factură suedeză, mai precis, de școala Goteborg, ceva influențe RAMMSTEIN (Der Geistertreiber, piesă în limba germană, cu evident iz industrial). Mi-au plăcut, în mod special, următoarele piese: Veneratio Diaboli - I Am Sin, Hail The New Flesh, Reichswehr In Blood.

2021-10-04 06:00:11

0

CD Belphegor - Necrodaemon Terrorsathan

CD Belphegor - Necrodaemon Terrorsathan

Ultrabrutal, tehnic, anticreștin și blasfemic black/death metalul sau, mai bine spus, blackened death metalul practicat de austriecii ce alcătuiesc BELPHEGOR, pe albumul NECRODAEMON TERRORSATHAN. Un album de referință pentru istoria trupei.

2021-10-03 09:00:06

0

CD Behemoth - And the forests dream eternally

CD Behemoth - And the forests dream eternally

EP-ul AND THE FORESTS DREAM ETERNALLY, lansat în anul 1995, a reprezentat un pas făcut cu dreptul pe arena metalului extrem de către trupa poloneză BEHEMOTH. Altfel, black metal de bună calitate, sigur, departe de blackened death metal-ul care aveau să-i consacre mai târziu.

2021-10-02 09:00:06

0

CD Behemoth - Thelema.6

CD Behemoth - Thelema.6

THELEMA. 6 este al șaselea album de studio al polonezilor de la BEHEMOTH. Foarte tehnic, brutal și melodios în egală măsură, aceeași viziune anticreștină, per ansamblu, un album reușit. Câteva piese de forță de pe album: In the Garden of Dispersion, The Universe Illumination, Antichristian Phenomenon.

2021-10-01 06:00:06

0

CD Behemoth - Satanica

CD Behemoth - Satanica

Lansat în anul 1999, albumul SATANICA ne propune un death/black metal brutal și tehnic, poate cel mai bun material discografic lansat până atunci de trupa BEHEMOTH. Mi-a plăcut în mod deosebit piesa The Sermon Of The Hypocrites.

2021-09-28 09:00:11

0

CD Behemoth - Pandemonic incantations

CD Behemoth - Pandemonic incantations

Cel mai bun produs discografic al trupei la acel moment, PANDEMONIC INCANTATIONS (1998) aduce și importante schimbări stilistice, BEHEMOTH "îmbrățișând" ferm subgenul backened death metal. Albumul include și cinci versiuni live unor piese de pe album.

2021-09-27 09:00:06

0

CD Behemoth - Sventevith (Storming near The Baltic)

CD Behemoth - Sventevith (Storming near The Baltic)

SVENTEVITH sau STORMING NEAR THE BALTIC, 1995, albumul de debut al polonezilor de la BEHEMOTH, ne propune piese black aspre și violente, străbătute de elemente melodice de contrast. Nu foarte impresionant, dar, se pare, suficient pentru a atrage atenţia revistelor de specialitate și a ascultătorilor de profil.

2021-09-26 09:00:11

0

CD Behemoth - The Apostasy

CD Behemoth - The Apostasy

Blasfemic, satanic și, cum era de așteptat, anticreștin, acest album lansat în serie limitata (500 de exemplare) de către trupa poloneză BEHEMOTH. Nu știu cum se împacă viziunea anticreștină cu partea de cover art, inspirată din religia indiană (zeița Khali). Structurile sunt destul de complexe, metalul extrem fiind combinat, sporadic, cu acorduri de pian și sunete de trompetă.

2021-09-24 09:00:11

0

CD Mortician - Hacked Up For Barbeque/Zombie Apocalypse

CD Mortician - Hacked Up For Barbeque/Zombie Apocalypse

Pentru fanii genului death grind este o mare oportunitate de a achiziționa, dintr-un foc, două materiale discografice de referință ale trupei americane MORTICIAN: albumul HACKED UP FOR BARBEQUE (1997) și MCD-ul ZOMBIE APOCALYPSE (1998). În rest, brutal death grind de pe meleagurile americane, muzică și versuri pentru cei care nu sunt prea emotivi.

2021-09-23 09:00:06

0

CD 10CC - Dreadlock holiday - The collection

CD 10CC - Dreadlock holiday - The collection

Imaginati-vă o combinație de soft pop-rock, progresive rock, ceva influențe Beatles, muzică clasică, raggae, și veți avea o imagine completă a direcției muzicale a trupei britanice 10 CC. Cam soft pentru gusturile mele.

2021-09-23 12:00:11

0

CD Decapitated - Carnival is forever

CD Decapitated - Carnival is forever

Alături de Vader, trupeții de la DECAPITATED țin, de foarte mult timp, steagul ridicat al metalului greu polonez. CARNIVAL IS FOREVER este un album tipic de techno death metal. Un sound modern, structuri bine lucrate, chiar dacă nu sunt neapărat foarte inovative, riff-uri panterizate, pe alocuri, amintind de perioada de glorie a groove metalului.

2021-09-22 09:00:06

0

CD Cannibal Corpse - Gore obsessed

CD Cannibal Corpse - Gore obsessed

Brutal, rapid, fără compromisuri, GORE OBSSESSED, 2002, un alt material discografic marca CANNIBAL CORPSE. Partea de cover art (coperta) este un cenzurată, inofensivă chiar, în comparație cu cea originală. O mențiune specială pentru piesa When Death Replaces Life. albumul ar fi trebuit să includă și un cover Metallica: No remorse?

2021-09-22 06:00:11

0

CD Cannibal Corpse - Bloodthirst

CD Cannibal Corpse - Bloodthirst

Lansat în anul 1999, albumul BLOODTHIRST ne propune o combinație perversă între cel mai bun death metal pe care l-a oferit vreodată școala extremă, o doză liberală de comercial și diverse noi influențe, în toate cele 10 compoziții sângeroase oferite.

2021-09-20 09:00:06

0

VINIL Cannibal Corpse - Eaten back to life

VINIL Cannibal Corpse - Eaten back to life

REATEN BACK TO LIFE reprezintă un debut în forță pentru CANNIBAL CORPSE. Parcă mai rapid și mai brutal decât puternicii zilei (Death, Morbid Angel, Obituary, Deicide), EATEN BACK TO LIFE (1990) aduce elemnte în plus: rapiditatea structurilor, versurile gore, un ritm alert care nu îți lasă niciun moment de respiro.

2021-09-20 12:00:06

0

DVD Roscovanul

DVD Roscovanul

Dincolo de directivele politice care au stat, cu siguranță, în spatele peliculei, filmul ROȘCOVANUL mi-a încântat copilăria. La vremea respectivă chira m-am identificat cu personajul principal, cu Roșcovanul.

2021-09-15 03:00:06

0

2CD Cradle Of Filth -  Lovecraft & witch hearts - Best of

2CD Cradle Of Filth - Lovecraft & witch hearts - Best of

Nu sunt un admirator al trupei, dar am apreciat, în primul rând, cover-urile după trupe celebre, bine realizate (Sodomy and lust -Sodom, Hell awaits-Slayer, Hallowed by the name - Iron Maiden). În rest, nimic nou, doar piese de pe albumele mai vechi pe compilația LOVERCRAFT AND WITCH HEARTS -BEST OF).

2021-09-14 09:00:06

0

CD Cradle Of Filth - Cruelty and the beast

CD Cradle Of Filth - Cruelty and the beast

O translație conceptuală după romanul Beauty and the beast, rolul bestiei fiind preluat de sângeroasa contesă Bathory, albumul CRUELTY AND THE BEST (1998) aduce un aer proaspăt prin diversificarea vocilor și chitarelor, dar și prin diversificarea elementelor simfonice.

2021-09-13 06:00:11

0

CD Cradle Of Filth - Dusk and her embrace

CD Cradle Of Filth - Dusk and her embrace

Prin structurile sale complexe, orchestrațiile de sorginte clasica, claviaturile inteligente care sporesc melodicitatea structurilor, riiff-urile nebune si vocea isterica a lui Dani, albumul DUSK AND HER EMBRANCE transformă, în scurt timp, CRADLE OF FILTH în cel mai popular combo black metal al lumii.

2021-09-13 03:00:06

0

CD Burzum - Anthology

CD Burzum - Anthology

Albumul ANTHOLOGY reprezintă esența, evoluția muzicală a trupei BURZUM, de la black la dark/ambiental, controversată și influentă în egală măsură. Altceva nu se mai poate spune despre această compilație. De colecționat de către iubitorii genului black metal.

2021-09-12 12:00:11

0

CD Burzum - Filosofem

CD Burzum - Filosofem

Pe albumul FILOSOFEM, album lansat în anul 1996, partea ambientală , realizată exclusiv pe claviaturi, ocupă mai mult de jumătate din spațiul materialului discografic. Count Grishnackh își marchează pentru ultima oară influențele rock/black de bază (Bathory, Destruction, Darkthrone, Immortal). Un album interesant, sub Hvis lyset tar oss, precedentul album, din punctulmeu de vedere.

2021-09-11 12:00:06

0

VINIL Burzum - Hvis lyset tar oss

VINIL Burzum - Hvis lyset tar oss

HVIS LYSET TAR OSS, 1994, include patru piese ample și excelent concepute însoțesc un concept medieval melodios, prin care respiră ocazional ideile vechiului Celtic Frost. Foarte agresiv la nivelul vocilor, albumul surprinde prin utilizarea complexă a claviaturilor și a riff-urilor hardcore, impune un excelent sound de baterie și un final electronic-ambiental pe care ar putea fi invidios și Jean Michel Jarre.

2021-09-10 06:00:06

0

CD Burzum - Hvis lyset tar oss

CD Burzum - Hvis lyset tar oss

Conținând înregistrări antedatate arestării liderului său, count Grishnackh, albumul HVIS LYSET TAR OSS, sau cel parte o însemnată a acestuia, ambiental și realizat pe sintetizator, anticipează viitoarea orientare a muzicianului din spatele gratiilor.

2021-09-10 06:00:06

0

VINIL Burzum - Det som engang var

VINIL Burzum - Det som engang var

Voci demențiale, susținute de riff-uri seci și sălbatice împinse înanite de o ritmică spațială, învăluitoare, conferă o dimensiune lirică brutalității ansamblului. În linii mari, aceasta se poate spune despre DET SOM ENGANG VAR, al doilea album al trupei norvegiene BURZUM, net superior celorlalte realizări discografice.

2021-09-09 03:00:11

0

CD Burzum - Burzum/Aske

CD Burzum - Burzum/Aske

Albumul autointitulat, considerat cel mai primitiv și plin de ură creat până la acea dată pe pământ, apare în martie 1992, atrăgând atenția undergroundu-lui prin torturata mixtură de chitare incendiare, ritmuri bestiale, voci înalte de coșmar și tușe stranii, ambientale de keyboards. Prezentul materialul discografic include, pe lângă albumul de debut, și EP-ul Aske.

2021-09-09 03:00:11

0

CD Darkthrone - Arctic thunder

CD Darkthrone - Arctic thunder

ARCTIC THUNDER, album de heavy-black metal, mai mult heavy decât black metal. Mai greu de înțeles pentru un fan al trupei DARKTHRONE această re(orientare) stlistică, care nu este una de rău augur. ARCTIC THUNDER explorează și alte sonorități, dezvăluindu-ne potențialul și deschiderea trupei.Nu știu dacă-l pot numi inovativ, dar,cu siguranță, este un album peste medie.

2021-09-07 09:00:11

0

CD Darkthrone - F.O.A.D

CD Darkthrone - F.O.A.D

Chiar si pentru cei avizați într-ale muzicii rock, F.O.A.D, albumul celor de la DARKTHRONE, este unul de nerecunsocut, departe de marile realizări din perioada death-black. Mi-au plăcut piesele: The Church of Real Metal, The Banners of Old si Splitkein Fever.

2021-09-07 12:00:11

0

CD Bathory - Blood On Ice

CD Bathory - Blood On Ice

Cele 11 piese ale albumului BLOOD ON ICE, realizate sub forma unei povestiri unitare cu multe pasaje de legatura si inregistrari din natura (cavalcade, razboaie) sunt insotite de un booklet de 32 de pagini in engleza si germana. In spatele copertei superbe si a versurilor se afla istoria originala a trupei BATHORY, scrisa de insuși QUARTHON.

2021-09-05 06:00:11

0

CD Darkthrone - Preparing for war - Best of 1988 - 1994

CD Darkthrone - Preparing for war - Best of 1988 - 1994

Piese atent selectate și selectionate pe această compilatie semnata de norvegienii de la DARKTHRONE. PREPARING FOR WAR. BEST OF 1988-1994 include piese de pe primele patru albume, de altfel o perioadă foarte bună pentru trupa norvegiana: Soulside Journey (1991) A Blaze in the Northern Sky (1992) Under a Funeral Moon (1993) Transilvanian Hunger (1994)

2021-09-05 06:00:11

0

VINIL Darkthrone - Panzerfaust

VINIL Darkthrone - Panzerfaust

Lansat la sfârșitul anului 1995, PANZERFAUST, un veritabil tribut adus Satanei, face din DARKTHRONE cel mai important grup black metal al planetei. Produsul, al carui titlu reprezinta o masina de razboi absolut distrugatoare (o arma germana antitanc utilizata in Al Doilea Razboi Mondial) contine 6 piese de black extrem și neprogresiv.

2021-09-05 06:00:06

0

CD Darkthrone - Transilvanian hunger

CD Darkthrone - Transilvanian hunger

TRANSILVANIAN HUNGER (1994), o producție intentionat mediocra, texte și mesaje controversate, subliminale chiar, un tempo, aparent monoton, sunt tot atâtea atribute care nu au făcut decât să sporească si mai mult notorietatea trupei norvegiene pe arena metalului extrem.

2021-09-02 06:00:06

0

VINIL Darkthrone - Transilvanian hunger

VINIL Darkthrone - Transilvanian hunger

TRANSILVANIAN HUNGER (1994), o producție intentionat mediocra, texte și mesaje controversate, subliminale chiar, un tempo, aparent monoton, nu au făcut decât să sporească si mai mult notorietatea trupei norvegiene pe arena metalului extrem.

2021-09-02 06:00:06

0

CD Darkthrone - Under a funeral moon

CD Darkthrone - Under a funeral moon

1993, un propice, dar in egala masura de controversat pentru genul black metal, un an de bun augur pentru trupa norvegiana DARKTHRONE, care lansa UNDER A FUNERAL MOON, album devenit ulterior un clasic al genului extrem, marcand, în acelasi timp, desprinderea definitivă de influentele death metal timpuri.

2021-09-02 06:00:06

0

VINIL Darkthrone - Under a funeral moon

VINIL Darkthrone - Under a funeral moon

1993, un propice, dar in egala masura de controversat pentru genul black metal, un an de bun augur si pentru trupa DARKTHRONE, care lansa UNDER A FUNERAL MOON, un album devenit ulterior un clasic al genului extrem, marcand, în acelasi timp, desprinderea definitivă de influentele death metal timpuri.

2021-09-02 06:00:06

0

VINIL Darkthrone - A blaze in the northern sky

VINIL Darkthrone - A blaze in the northern sky

Dupa inceputurile death metal ale trupei, DDARKTHRONE o cotește, in 1991, la 180 de grade, pasind hotarat pe teritoriul metalului intunecat. Fara a parasi cu totul structurile death metal, A BLAZE IN THE NORTHEN SKY, al doilea album de studio al trupei, se evidentiaza prin versuri blasfemice, un tempo peste medie și ceva reminiscente death metal, cum spuneam anterior. A BLAZE IN THE NORTHEN SKY, pentru fanii black metal și, implicit, pentru colectionari, acum si pe VINIL.

2021-09-02 03:00:06

0

CD Darkthrone - A blaze in the northern sky

CD Darkthrone - A blaze in the northern sky

Dupa inceputurile death metal ale trupei, DDARKTHRONE o cotește, in 1991, la 180 de grade, pasind hotarat pe teritoriul metalului intunecat. Fara a parasi cu totul structurile death metal, A BLAZE IN THE NORTHEN SKY, al doilea album de studio al trupei, se evidentiaza prin versuri blasfemice, un tempo peste medie și ceva reminiscente death metal, cum spuneam anterior. A BLAZE IN THE NORTHEN SKY, pentru fanii black metal și, implicit, pentru colectionari.

2021-09-02 03:00:06

0

Sa invatam matematica fara profesor - Clasa 5 - Gheorghe Adalbert Schneider

Sa invatam matematica fara profesor - Clasa 5 - Gheorghe Adalbert Schneider

În privinta designului, Sa invatam matematica fara profesor, clasa a V-a, este cu mult in urma altor culegeri, dar nu asta este cel mai important. Teorie, eficient esentializata, modele de probleme rezolvate si numeroase exercitii (de tip grila), acestea ar fi atuurile prezentului auxiliar.

2021-08-31 09:00:06

0

Matematica - Clasa 5 - Manual + CD - Radu Gologan, Camelia Elena Neta

Matematica - Clasa 5 - Manual + CD - Radu Gologan, Camelia Elena Neta

Realizat după noua programa, cea aprobata în anul 2017, manualul de matematica de clasa a V-a se impune, în primul rand, prin structura eficienta a fiecarei lectii: Sa exersam! (analiza unei situatii problema, a unui aspect practic), Sa invatam! (esentializarea, intr-un chenar, a conceptelor teoretice), Probleme rezolvate (diverse modele de probleme si solutii) si, evident, la sfarsitul lectiei, exercitii, grupate pe nivele de dificultate (probleme propuse si probleme pentru micii campioni). Pentru aprofundare, fiindca numarul problemelor propuse spre rezolvare este relativ redus, recomand achizitionarea si a caietului de lucru pentru clasa a V-a, auxiliar realizat de catre aceeasi autori.

2021-08-30 09:00:11

0

Matematica - Clasa 5 - Caiet - Radu Gologan, Camelia Elena Neta

Matematica - Clasa 5 - Caiet - Radu Gologan, Camelia Elena Neta

Caietul de lucru (Matematica clasa a V-a) merge "mana in mana" cu manualul de matematica de clasa a V-a, al acelorasi autori. Cele doua, prezentul auxiliar si manualul, sunt coordonate de catre Radu Gologan, un nume, care pentru cunoscatori, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Recomand achizitionarea amandurora.

2021-08-30 12:00:12

0

Memorator de matematica - Clasele 5-8 - Silvia Ionescu

Memorator de matematica - Clasele 5-8 - Silvia Ionescu

Bine structurat. Util pentru fixarea si aprofundarea conceptelor matematice de bază.

2021-08-25 12:00:11

0

Sa invatam matematica fara profesor - Clasa 7 - Gheorghe Adalbert Schneider

Sa invatam matematica fara profesor - Clasa 7 - Gheorghe Adalbert Schneider

Nu excelează la capitolul grafică, dar nu asta este important. Punctele forte ale acestui auxiliar sunt reprezentate de problemele/exercițiile rezolvate (modele de probleme rezolvate) și exercițiile de tip grilă pe care ni le propune autorul, acestea din urmă fiind foarte atractive pentru elevi și, care, fie vorba între noi, tot trebuie rezolvate, fiindcă nu este importantă alegerea răspunsului din cele cinci variante de răspuns care însoțesc fiecare exercițiu/problemă, ci judecata, ajungerea, prin forțe proprii, la un rezultat.

2021-06-15 04:00:10

0

2CD Dark Funeral - The Secrets of The Black Arts

2CD Dark Funeral - The Secrets of The Black Arts

Satanic și blasfemic, așa cum îi stă bine unui album de black metal, energic, destul de rapid, cu un tempo mult peste medie, puțin cam linniar, în această manieră aș caracteriza albumul de debut al trupei DARK FUNERAL, THE SECRETS OF THE BLACK ARTS (1995). Titlul uneia dintre piese ar trebui să ne măgulească: Shadows over Transylvania. De asemenea, prezentul material discografic mai include și 8 piese bonus. Mi-au plăcut piesele: Bloodfrozen, Shadows over Transylvania, When angels forever die.

2021-03-07 03:00:01

0

CD Dark Funeral - Vobiscum Satanas

CD Dark Funeral - Vobiscum Satanas

VOSBISCUM SATANAS (1998) marchează evident trecerea la un nivel superior. Deși la fel de crude și lipsite de ambiguități, compozițiile au un tempo accelerat și dovedesc încă odată sporirea abilității tehnice. Nu mai puțin satanice, textele demonstrează la rândul lor un plus de maturitate. De menționat și prezența a două titluri în limba română (Ravenna Strigoii Morții și Slava Satan).

2021-03-07 03:00:01

0

CD Sodom - Sacred Warpath

CD Sodom - Sacred Warpath

Au trecut patru decenii de la înființarea trupei teutone SODOM, iar Tom Angelripper and Company nu mi se par deloc prea bătrâni. SACRED WARPATH, prezentul material discografic, este un EP ce reunește o piesă de studio, SACRED WARPATH, cea care dă numele EP-ului, și trei versiuni live ale unor piese mai vechi.

2021-03-07 03:00:01

0

CD Suffocation - ...Of The Dark Light

CD Suffocation - ...Of The Dark Light

Mai brutal și dominat de un tempo mai rapid decât albumul BLOOD OATH (2009), de exemplu, dar la fel de tehnic, ... OF THE DARK LIGHT, ultimul album al trupei americane SUFFOCATION, lansat în anul 2017, mi-a făcut o impresie deosebită încă de la prima audiție.

2021-03-06 03:00:01

0

VINIL Suffocation - ...Of the Dark Light

VINIL Suffocation - ...Of the Dark Light

Mai brutal decât albumul BLOOD OATH (2009), de exemplu, dar la fel de tehnic, ... OF THE DARK LIGHT, ultimul album al trupei americane SUFFOCATION, lansat în anul 2017, mi-a făcut o impresie deosebită încă de la prima audiție.

2021-03-06 12:00:01

0

Star Wars. Marea enciclopedie a razboiului galactic

Star Wars. Marea enciclopedie a razboiului galactic

În primul rând aș vrea să subliniez calitatea deosebită a hârtiei, conceptul de bază, ceva din revistele de benzi desenate, aspect care imprimă un anumit dinamism imaginilor din MAREA ENCICLOPEDIE A RĂZBOIULUI GALACTIC. Cu siguranță, enciclopedia este destinată celor care sunt inițiați, unui anumit segment de public, doar fanilor seriei STAR WARS.

2021-03-05 06:00:01

0

CD Suffocation - Blood Oath

CD Suffocation - Blood Oath

O caracterizare foarte succintă și la obiect a albumului BLOOD QATH, lansat de SUFFOCATION în anul 2009: brutal death metal, în același timp, foarte tehnic, o întoarcere în timp, în vremurile bune ale genului death metal.

2021-03-05 06:00:01

0

CD Soilwork - The panic broadcast

CD Soilwork - The panic broadcast

De data asta sudezii de la SOILWORK se pare că s-au întrecut pe ei înșiși, albumul THE PANIC BROADCAST, lansat în anul 2010, fiind o mostră sugestivă de melodic death metal și metalcore de bună calitate.

2021-03-04 06:00:01

0

CD Dimmu Borgir - Abrahadbra - Deluxe Edition

CD Dimmu Borgir - Abrahadbra - Deluxe Edition

Nu aș vrea să spun că avem de a face cu aceleași structuri repetitive, dar albumul ABRAHADABRA al trupei norvegiene DIMMU BORGIR dă senzația de deja vue: același simphonic black metal cu care ne-a obișnuit, nimic inovativ.

2021-03-04 06:00:01

0

CD Dimmu Borgir - Death Cult Armageddon

CD Dimmu Borgir - Death Cult Armageddon

Nu sunt un mare fan DIMMU BORGIR, însă, nu pot să nu recunosc faptul că DEATH CULT ARMAGEDDON (2003) este unul dintre albumele reușite ale trupei norvegiene, care rămâne pe aceleași coordonate simphonic black metal. Piese reprezentative de pe acest album: Allegiance, Cataclysm children, Lepers among us, Eradication instincts defined. DEATH CULT ARMAGEDDON este un album dacă nu complicat, atunci cu certitudine unul complex.

2021-03-03 06:00:01

0

CD Dimmu Borgir - For All Tid

CD Dimmu Borgir - For All Tid

Compendiu de black ritmic și foarte melodic, sprijinit de claviaturi insistente, cu multe voci normale, tempouri medii și pasaje bombastice, FOR ALL TIDE, albumul de debut al trupei DIMMU BORGIR, a primit aprecieri din partea revistei Metal Hammer la momentul lansării, anul 1995. Departe de realizările discografice ulterioare, albumul a reprezentat, se pare, un început cu dreptul în lumea metalului întunecat.

2021-03-02 09:00:01

0

CD + DVD HIM - And Love Said No - 1997 - 2004 - The Greatest Hits

CD + DVD HIM - And Love Said No - 1997 - 2004 - The Greatest Hits

17 piese, dintre cele mai bune, selectate pe compilația AND LOVE SAID NO (1997-2004) THE GREATEST HITS, esența muzicală a trupei finlandeze HIM. Cum Ville Valo, frontmanul trupei, a avut prestații live, apreciate mai ales de către reprezentantele sexului frumos, de altfel, segmentul de public preferat al finlandezilor, acest material vine să suțină aserțiunea de mai sus, materialul incluzând și un DVD cu șase piese live. Doar pentru amatorii love metalului. Sincer, nu mă număr printre aceștia.

2021-03-02 09:00:01

0

CD Him - Tears On Tape

CD Him - Tears On Tape

Ville Valo a rupt ceva inimi in rândurile reprezentantelor sexului slab cu abordarea sa mai soft a genului gothic metal. Numit și love metal, datorită mesajelor specifice, toate învârtindu-se în jurul dragostei, HIM a făcut senzații mai ales în anii 2000. Altfel, TEARS ON TAPE, 2013, ultimul album de studio al trupei HIM.

2021-03-01 12:00:01

0

CD HIM - XX: Two decades of love metal

CD HIM - XX: Two decades of love metal

Lansată în anul 2012, compilația TWO DECADES OF LOVE METAL, semnată de Ville Valo & Co, adică HIM, vine să celebreze două decenii în slujba love metalului a trupei finlandeze. Piese care au făcut celebră trupa HIM (Join me, Poison girl, The sacrament, Funeral of the hearts, Heartache Every Moment, Strange world) regăsesc pe acest album.

2021-03-01 12:00:01

0

Enciclopedia statelor lumii cartonat - Horia C. Matei

Enciclopedia statelor lumii cartonat - Horia C. Matei

ENCICLOPEDIA STATELOR LUMII, titlu care nu mai are nevoie de nicio prezentare, aflată acum la a XII-a ediție, datorită abordării interdisciplinare, se dovedește esențială pentru formarea culturii generale, chiar și în epoca internetului. Prezenta ediție are coperta cartonată.

2021-03-01 09:00:02

0

Enciclopedia statelor lumii. Ed. a XV-a, 2018 - Horia C. Matei, Silviu Negut, Ion Nicolae

Enciclopedia statelor lumii. Ed. a XV-a, 2018 - Horia C. Matei, Silviu Negut, Ion Nicolae

ENCICLOPEDIA STATELOR LUMII, titlu care nu mai are nevoie de nicio prezentare, aflată acum la a XV-a ediție, datorită abordării interdisciplinare, se dovedește esențială pentru formarea culturii generale, chiar și în epoca internetului, sursă nesecată de informații.

2021-02-28 09:00:01

0

Enciclopedia statelor lumii. Ed. a XIV-a, 2016 - Horia C. Matei, Silviu Negut, Ion Nicolae

Enciclopedia statelor lumii. Ed. a XIV-a, 2016 - Horia C. Matei, Silviu Negut, Ion Nicolae

ENCICLOPEDIA STATELOR LUMII, titlu care nu mai are nevoie de nicio prezentare, aflată acum la a XIV-a ediție, datorită abordării interdisciplinare, se dovedește esențială pentru formarea culturii generale, chiar și în epoca internetului.

2021-02-28 09:00:01

0

Cd Devo - Something For Everybody

Cd Devo - Something For Everybody

DEVO este o trupă cu ștate vechi pe arena muzicii, încă din 1973, însă, nu eu nu pot spune că am rezonat cu ultima realizare discografică a trupei, albumul SOMETHING FOR EVERYBODY, o amstecătură de pop, electronic rock și new wave. Prea soft pentru gusturile mele.

2021-02-27 12:00:01

0

VINIL Candlemass - House of Doom

VINIL Candlemass - House of Doom

HOUSE OF DOOM este un EP, nu un album al trupei suedeze CANDLEMASS, ce include doar patru piese, dar acestea sunt detalii tehnice, poate prea tehnice, căci avem de a face cu o realizare discografică de excepție. CANDLEMASS ............ tot pe coordonate epic doom metal și în 2018. Preferata mea rămâne prima piesă, cea care dă numele EP-ului: House of doom.

2021-02-27 12:00:01

0

2CD Arch Enemy - Black earth - Remastered and expanded edition

2CD Arch Enemy - Black earth - Remastered and expanded edition

Intitulat BLACK EARTH. REMASTRED AND EXPANDED EDITION, dublul album al trupei ARCH ENEMY este de fapt albumul de debut, acum remasterizat și întregit cu numeroase piese bonus. Chiar dacă nu se ridică la nivelul primelor realizări discografice ale trupei In Flames, BLACK EARTH, sau cel puțin varianta aceasta remasterizată, pare un album destul de reușit.

2021-02-27 09:00:01

0

CD Machine Head - Bloodstone & Diamonds

CD Machine Head - Bloodstone & Diamonds

MACHINE HEAD are o istorie muzicală destul de sinuoasă, de la groove și thrash metal, la nu metal. Lansat în 2014, albumul BLOODSTONE & DIAMONDS reprezintă cu certitudine o reîntoarcere la rădăcinile groove/neothrash metal care au consacrat-o. Nu depășește Burn my eyes, albumul de debut al trupei MACHINE HEAD, dar asta nu înseamnă că nu avem de a face cu un album reușit. Foarte groove, melodios, agresiv, în doze bine calculate, progresiv, experimental, pe alocuri, melancolic chiar, acesta ar fi albumul BLOODSTONE & DIAMONDS. Now We Die, Killers & Kings, Ghosts Will Haunt My Bones, Night of Long Knives, Take Me Through the Fire sunt câteva dintre piesele de rezistență.

2021-02-27 06:00:01

0

VINIL Deftones - Koi no yokan

VINIL Deftones - Koi no yokan

KOY NO YOKAN, 2012, trupa americană DEFTONES în pană de inspirație? Așa se pare. Accentul este pus pe atmosferă și pe ceva influențe ale confraților de la Korn, doar atât aș putea semnala pe acest album., deși nu lipsesc ceva piese de forță: Leathers, Tempest, Poltergeist, Goon Squad.

2021-02-26 03:00:01

0

VINIL Autopsy - Puncturing the Grotesque

VINIL Autopsy - Puncturing the Grotesque

AUTOPSY este o trupă de death metal foarte respectată, formații care au cunoscut o notoritate poate mult mai mare, precum Deicide, Cannibal Corpse, Entombed, Immolation, aducându-i, în repetate rânduri, elogii. EP-ul PUNCTURING THE GROTESQUE, lansat în 2017, vine să suțină aserțiunea de mai sus.

2021-02-25 09:00:01

0

vinil autopsy - fiend for blood

vinil autopsy - fiend for blood

În ciuda producției și soundului ceva mai modeste, FIEND FOR BLOOD, al treilea material discografic al trupei death metal americane AUTOPSY, a fost bine primit de fanii death metal, precum și de critica de specialitate.

2021-02-25 09:00:01

0

2CD Autopsy - Introducing Autospy

2CD Autopsy - Introducing Autospy

Dacă vă place death metalul de la cumpăna anilor 80-90, dacă vă place Death, Morbid Angel, atunci, cu siguranță, veți aprecia trupa americană AUTOPSY și dublul album, inspirat intitulat INTRODUCING AUTOPSY (2013).

2021-02-25 09:00:01

0

Ultimul Mohican ed. 2016 - James Femimore Cooper

Ultimul Mohican ed. 2016 - James Femimore Cooper

Îmi aduc aminte cu plăcere de ULTIMUL MOHICAN, romanul americanului JAMES FEMIMORE COOPER. Atât romanul, cât și filmul inspirat din acțiunea prezentului volum sunt ambele la fel de reușite. Le recomand pe amândouă.

2021-02-24 06:00:02

0

CD Marian Nistor - Multumesc, iubita mama

CD Marian Nistor - Multumesc, iubita mama

Marian Nistor, Savoy, o trupă de pop de pe la noi, cu ceva succes lapublic prin anii 80-90. Personal, nu am fost din cale afară de impresionat, poate că am fost eu prea stresat când am ascultat acest best of.

2021-02-24 06:00:02

0

Cultura civica - Clasa 8 - Manual - Dakmara Georgescu, Doina-Olga Stefanescu

Cultura civica - Clasa 8 - Manual - Dakmara Georgescu, Doina-Olga Stefanescu

Chiar dacă această disciplină a fost eliminată din noile planuri cadru, profesorii de socio-umane și istorie pot găsi informații interesante și utile în acest manual de cultură civică de clasa a VIII-a. Pentru elevi însă, limbajul este unul pretențios, ceea ce reprezintă un impediment pentru înțelegerea conceptelor de bază.

2021-02-23 06:00:01

0

CD Grave - Into The Grave

CD Grave - Into The Grave

Anul 1991 a fost un an bun pentru death metal în general și pentru formația suedeză GRAVE, în special. INTO THE GRAVE, albumul de debut vine să confirme aserțiunea de mai sus. Prezenta ediție, lansată în anul 2001, include, față de ediția originală, mai multe piese bonus, precum și o versiune live a unei piese de studio.

2021-02-21 03:00:01

0

CD Korn - Issues

CD Korn - Issues

ISSUES (1999), stilul inconfundabil pentru prima perioadă a istoriei trupei KORN. Sub albumele Korn, Life is a peachy și Follow the leader, din punctul meu de vedere, dar asta nu înseamnă că nu este un album bun. Piese de rezistență: Falling away from me, piesa fanion a albumului, Somebody someone, Make me bad.

2021-02-21 09:00:01

0

CD Mayhem - Esoteric warfare

CD Mayhem - Esoteric warfare

În opinia mea, Deathcrush, Live in Leipzig și De mysteriis dom Sathanas sunt materialele discografice care au definit muzica și spiritul MAYHEM. Chiar dacă nu reușește să depășească un anumit nivel, albumul ESOTERIC WARFARE (2014) este cu mult peste albumul CHIMERA. Trinity, Psyware, Pandaemon, VI.sec. ar fi câteva dintre piesele de forță ale acestui album.

2021-02-21 09:00:01

0

CD Mayhem - Ordo ad chao

CD Mayhem - Ordo ad chao

Albumul ORDO AD CHAO este puțin diferit de precedentele materiale discografice ale trupei MAYHEM. Nimic de zis, producția este una peste medie, soundul black metal balansează undeva spre zona, dacă nu progresivă, evidentă pe albumul GRAND DECLARATION OF WAR, cel puțin spre zona unui black foarte tehnic.

2021-02-21 09:00:01

0

CD Mayhem - Chimera

CD Mayhem - Chimera

După experimentele progressive și avantgarde metal de pe GRAND DECLARATION OF WAR, albumul CHIMERA, al treilea din istoria trupei norvegiene MAYHEM, poate fi considerat o revenire în forță pe coordonatele black rapid și agresiv.

2021-02-19 06:00:02

0

CD Carcass - Surgical Steel

CD Carcass - Surgical Steel

CARCASS este o trupă britanică inovatoare, un dintre pionierele genului grindcore, alături de Napalm Death, Extreme noise terror și Bolt Trower. Cât despre albumul SURGICAL STEEL, melodic death metal, este drept, bine realizat, în rest, nimic special, nimic inovator.

2021-02-17 03:00:01

0

2CD Napalm Death - Noise for musics sake - Best of

2CD Napalm Death - Noise for musics sake - Best of

Alături de Extreme Noise Terror, Carcass și Bolt Trower, NAPALM DEATH și-a adus o contribuție fundamentală la nașterea subgenului grindcore. Dublul album NOISE FOR MUSICS SAKE. BEST OF (2003), prin melodiile atent selectate, ne propune o incursiune prin istoria muzicală a trupei britanice: de la începuturile crust punk ale trupei, la inovațiile grindcore și, nu în utimul rând, la era death metal a acesteia. NAPALM DEATH, o formație cu patru decenii de istorie muzicală în spate.

2021-02-15 03:00:02

0

Concentrat de istorie. Altfel - Clasa 5 - Maria Ochescu

Concentrat de istorie. Altfel - Clasa 5 - Maria Ochescu

CONCENTRAT DE ISTORIE CLASA a V-a, auxiliar didactic realizat în concordanță cu programa de istorie, noua programă, cea avizată de către Ministerul Educației în anul 2017, reunește scheme recapitulative, hărți, imagini, mici dicționare, toate acestea destinate aprofundării materiei, precum și teste de evaluare, absolut necesare pentru a testa nivelul de cunoștințe. Calitatea grafică este una bună, format mai mic decât A4, probabil B4, deci ușor de manimatat.

2021-02-15 12:00:01

0

Memorator aritmetica si algebra pentru gimnaziu - Gheorghe Adalbert Schneider

Memorator aritmetica si algebra pentru gimnaziu - Gheorghe Adalbert Schneider

Un astfel de memorator poate fi conceput, în timp, de orice elev silitor de gimnaziu, dar, cum factorul timp este unul foarte prețios și greu de recuperat, achiziționarea MEMORATORULUI DE ARITMETICĂ ȘI ALGEBRĂ PENTRU GIMNAZIU ne scutește de bătăi de cap suplimentare. Pentru mine a fost o surpriză, crezând că voi regăsi în paginile acestuia doar concepte și definiții, să constat că toate acestea sunt însoțite de exemple, soluții și aplicații.

2021-02-15 12:00:01

0

CD Six Feet Under - Undead

CD Six Feet Under - Undead

Nu știu dacă depășește impactul albumelor Maximum Violence și The Hunted, lansate în secolul trecut, dar, pot spune despre UNDEAD, album lansat în anul 2012, că este unul reușit. Death metal, pe locuri destul de tehnic, cu ceva inserții groove metal, elemente care-ți dau senzația unui sound destul de fresh, nerepetitiv. Piese care mi-au plăcut de pe albumul UNDEAD: Frozen at the Moment of Death, Molest Dead, Blood on my hands, Missing Victims, The scar, The Depths of Depravity.

2021-02-15 09:00:12

0

CD Gil Dobrica

CD Gil Dobrica

Din punctul meu de vedere, iar punctele de vedere sunt întotdeauna încărcate de subiectivism, piesa HAI ACASĂ, de altfel, foarte populară în rândul publicului din ROMÂNIA, reprezintă forța motrice a întregului album.

2021-02-12 03:00:01

0

CD Gil Dobrica - Hai acasa

CD Gil Dobrica - Hai acasa

Nu mă dau în vânt după creațiile muzicale ale lui GIL DOBRICĂ, dar, piesa HAI ACASĂ, în realitate, o adaptare după celebra piesă country COUNTRY ROADS al lui JHON DENVER, îmi atrage o coardă sensibilă și mă determină să acord patru stele din cinci acestui album.

2021-02-12 03:00:01

0

CD Obituary - Cause Of Death

CD Obituary - Cause Of Death

SLOWLY WE ROT, albumul ce a răscolit încă de la început scena death metal americană, este urmat de CAUSE OF DEATH (1990), albumul secund al trupei americane OBITUARY, unul dintre cele mai bune albume death metal din toate timpurile. Piese impecabile, brutal death metal abraziv și cavernos, ..... altceva, nu ar mai fi de spus.

2021-02-12 03:00:01

0

Concentrat de istorie Altfel - Clasa 5 - Maria Ochescu

Concentrat de istorie Altfel - Clasa 5 - Maria Ochescu

Chiar dacă în anul 2017 programele școlare s-au schimbat la gimnaziu, CONCENTRATUL DE ISTORIE ALTFEL CLASA A V-A, realizat în conformitate cu vechea programă, își dovedește în continuare utilitatea. Lecțiile de istorie, esențializate și schematizate, diagrame, sunt însoțite de teste de evaluare, acestea din urmă reunind o multitudine de itemi: obiectivi, semiobiectivi și subiectivi.

2021-02-11 03:00:02

0

Verbele limbii engleze

Verbele limbii engleze

VERBELE LIMBII ANGLEZE. Verbului i se acordă un spațiu foarte larg, deorece fără verb nu poate fi formulată nicio propoziție completă, iar majoritatea elevilor au probleme cu această parte de vorbire. La asta se rezumă pledoaria mea pentru achiziționarea prezentei lucrări.

2021-02-09 09:00:08

0

CD Dissection - The somberlain

CD Dissection - The somberlain

Nume de referință pentru metalul scandinav al deceniului al zecelea, THE SOMBERLIN, albumul de debut al trupei DISSECTION, pavează drumul spre genul melodic black/death metal. Lansarea albumului amintit a determinat, în scurt timp, revistele de specializate în metale să considere trupa DISSECTION drept cea mai bună trupă scandinavă a anilor 1993/1994. Mai mult black, decât death metal, foarte heavy, melodios și accesibil, dar nu siropos și comercial, în această manieră aș caracteriza albumul de debut al trupei DISSECTION. Câteva piese de referință: The Somberlin, Black horizons, In the cold winds of nowhere.

2021-02-09 06:00:02

0

Engleza pentru incepatori + CD - Florin Musat

Engleza pentru incepatori + CD - Florin Musat

Există o abundență de materiale de acest tip pe piața de carte din România, deci, cei care vor să învețe sau să-și perfecționeze cunoștințele de limba engleză nu se pot plânge în această privință. Prezentul material este unul bun, nu știu dacă și cel mai bun, oricum, recomand și utilizarea, în paralel, și a altor instrumente de lucru.

2021-02-09 03:00:01

0

CD Decapitated - Anticult

CD Decapitated - Anticult

Un metal modern, un sound cât se poate de actual, asta ne propun cei patru polonezi de la DECAPITATED pe albumul ANTICULT (2017), iar muzica rock are nevoie de o asemenea infuzie. ANTICULT, chiar dacă nu este neapărat revoluționar, fiindcă astfel de lucruri s-au mai făcut, este cu certitudine unul reușit.

2021-02-09 03:00:01

0

CD Cattle Decapitation - The harvest floor

CD Cattle Decapitation - The harvest floor

Pentru mine, albumul THE HARVESTER FLOOR este o surpriză. Nu știam că trupele de grindcore pot fi atât de tehnice. CATTLE DECAPITATION o dovedește din plin. O mențiune specială pentru cover art (copertă), foarte sugestivă pentru mesajele și viziunea trupei americane.

2021-02-09 03:00:01

0

Engleza fara profesor + CD - Florin Musat

Engleza fara profesor + CD - Florin Musat

Un instrument de învățare a limbii engleze, atenție, la un preț mai mic decât al unei ședințe de meditație la engleză. Așa cum sugerează și titlul, ENGLEZA FĂRĂ PROFESOR se adresează autodidacților și nu numai.

2021-02-07 03:00:01

0

CD Cattle Decapitation - Humanure

CD Cattle Decapitation - Humanure

Teritoriul muzicii rock este unul foarte permisiv, dar, parcă, uneori trupele întrec măsura. O demonstrează și albumul HUMANURE (2004) al trupei americane CATTLE DECAPITATION. Nu împărtășesc mesajele pieselor, cât despre titlurile acestora, sunt prea delicat să le mai menționez ........ în rest death metal, pe alocuri foarte tehnic, și grindcore fără compromisuri.

2021-02-07 03:00:01

0

Limba engleza fara profesor - Dan Dutescu

Limba engleza fara profesor - Dan Dutescu

LIMBA ENGLEZĂ FĂRĂ PROFESOR este o reeditare a unei lucrări mai vechi, o metodă clasică (dialoguri, vocabular structurat pe domenii, o multitudine de exerciții, elemente de gramatică esențializate la maximum, glume, proverbe, rebusuri), dar eficientă de învățare a limbii engleze și atenție. Evident, pentru pronunție aș sugera folosirea în paralel și a altor materiale audio.

2021-02-07 03:00:01

0

Enciclopedia Antichitatii - Horia C. Matei

Enciclopedia Antichitatii - Horia C. Matei

ENCICLOPEDIA ANTICHITĂȚII, scrisă de istoricul și omul de cultură HORIA C. MATEI, s-a bucurat și se bucură în continuare de o mare popularitate, cunoscând, de la prima apariție, anul 1995, mai multe reeditări. Foarte bogată în informații istorice și nu numai, conceptele fiind structurate și ordonate alfabetic, venind astfel în sprijinul cititorilor, o nemaipomenită sursă pentru formarea culturii generale. Eu o folosesc cu succes în activitatea la clasă.

2021-02-05 12:00:01

0

CD Soilwork - Death Resonance

CD Soilwork - Death Resonance

Albumul DEATH RESONANCE este o compilație a trupei suedeze SOILWORK, care reunește piese neincluse pe albumele de studio și ceva versiuni ale unor piese de pe albumele de studio. În rest, patternul inconfundabil al trupei SOILWORK: melodic heavy death metal, metalcore și alternative metal comercial și foarte accesibil. Piese de rezistență: The End Begins Below the Surface, My Nerves, Your Everyday Tool,These Absent Eyes, Sweet Demise.

2021-02-05 12:00:01

0

CD Soilwork - The Ride Majestic

CD Soilwork - The Ride Majestic

Progresul trupei SOILWORK este mai mult decât evident, aspect explicabil, suedezii aflându-se al al zecelea album, experiența spunându-și cuvântul. Piese de rezistență de pe albumul THE RIDE MAJESTIC: The ride majestic, All Along Echoing Paths, The Phantom, Alight In The Aftermath.

2021-02-05 09:00:02

0

CD Soilwork - Stabbing the drama

CD Soilwork - Stabbing the drama

Albumul STABBING THE DRAMA al trupei suedeze SOILWORK a apărut în 2005, într-un moment în care exista pe piața metalică un exces de trupe metalcore/death metal melodic. Personal, nu am fost foarte mișcat de acest album. Fiind vorba de SOILWORK, aș miza pe albumul The Ride Majestic, lansat, e drept, 10 ani mai târziu când trupa dobândise ceva experiență, dar care este superior albumului STABBING THE DRAMA

2021-02-05 08:00:01

0

CD At The Gates - At war with reality

CD At The Gates - At war with reality

Când ne referim la albumul AT WAR WITH REALITY (2014), ne gândim la un comeback, mult așteptat, după 19 ani, pe scena metalică a trupei AT THE GATES, una dintre pionierele death metalului melodic. AT WAR WITH REALITY este un album reușit, melodic death metal, nu se putea altfel din partea creatorilor subgenului, cu un sound mai agresiv decât mă așteptam. Câteva piese de referință, în opinia mea: At war with reality, Death And The Labyrinth, The Circular Ruins, Heroes And Tombs.

2021-02-05 08:00:01

0

CD In Flames - Clayman

CD In Flames - Clayman

Nu există perfecțiune, însă albumul CLAYMAN al suedezilor de la IN FLAMES este perfect sau aproape perfect. Ascultând piesele Pinball map, Only for the weak, Clayman, Swim de pe albumul lansat în 2000, nu pot să afirm decât un singur lucru: death metalul melodic a ajuns până la cer.

2021-02-03 06:30:18

0

CD In Flames - Colony

CD In Flames - Colony

Albumul COLONY păstrează aceeași direcție stilistică, melodic death metal, dar este ceva mai tehnic decât WHORACLE, precedentul album, beneficiind și de o producție și un sound superioare, precum și de fine inserții gotice. Piese care mi-au plăcut de pe acest album semnat IN FLAMES: Embody the invisible, Scorn, Zombie Inc., Colony.

2021-02-03 06:30:18

0

CD Arch Enemy - Khaos legions

CD Arch Enemy - Khaos legions

Se pare că ARCH ENEMY nu se abate de la jaloanele melodic death metalului nici pe albumul KHAOS LEGIONS. Lansat în anul 2011, KHAOS LEGIONS este fără nicio umbră de îndoială cu mult peste precedentul, Rise of the tyrant, drept care îi voi acorda cinci stele din cinci posibile fără nicio ezitare.

2021-01-30 03:53:54

0

CD Arch Enemy - Rise of the tyrant

CD Arch Enemy - Rise of the tyrant

RISE OF THE TYRANT (2007), al șaptelea album de studio al trupei suedeze ARCH ENEMY, reprezintă o mostră de melodic death metal de bună calitate. Dacă nu ești avizat, ai putea crede că vocea plină de răutate este una masculină, însă cunoscătorii își vor da imediat seama că la mijloc este Angela Gossow, vocalista din acel moment a trupei.

2021-01-30 12:53:54

0

CD Voivod - Target Earth

CD Voivod - Target Earth

TARGET EARTH, 2013, VOIVOD surprinde din nou cu un album techno/progresiv/thrash metal, unul conceptual, și asta doar dacă ne raportăm la tematica predilectă a albumului: lumea postapocalitică, post nucleară, sfârșitul lumii.

2021-01-30 07:23:50

0

2VINIL Voivod - Target Earth

2VINIL Voivod - Target Earth

TARGET EARTH, 2013, VOIVOD surprinde din nou cu un album techno/progresiv/thrash metal, unul conceptual, și asta doar dacă ne raportăm la tematica predilectă a albumului: lumea postapocalitică, post nucleară, sfârșitul lumii.

2021-01-30 07:23:50

0

CD Voivod - Kronik

CD Voivod - Kronik

KRONIKA (1998). Acest material discografic reunește piese de pe albumul de studio NEGATRON din 1995, piese noi, care nu apar pe alte albume de studio ale trupei, precum și versiuni electro-industriale ale unor piese mai vechi, ceea ce ne demonstrează, dacă mai era nevoie, potențialul inovativ al canadienilor, dorința de a depăși jaloanele thrash/speed metal care i-au făcut celebri.

2021-01-28 07:48:43

0

3CD + DVD Voivod - Rrroooaaarrr - The complete era deluxe 3 disc edition

3CD + DVD Voivod - Rrroooaaarrr - The complete era deluxe 3 disc edition

3CD + DVD VOIVOD - RROOOAAARRR. THE COMPLETE ERA DELUXE 3 DISC EDITION (2017) include RROOOAAARRR, cel de-al doilea album al trupei canadiene VOIVOD, precum și diferite demouri și materiale video ale trupei. Este o ediție de lux. Doar pentru colecționari.

2021-01-27 05:42:12

0

CD Heaven Shall Burn - Veto

CD Heaven Shall Burn - Veto

HEAVEN SHALL BURN este o o urmașă demnă a trupelor At the gates, In flames, Dark trankility, trupe care au performat pe tărâmul death metalului melodic. Albumul VETO este ceva mai rapid și mai agresiv în comparație cu precedentele realizări discografice. Piese care mi-au plăcut: Godiva, Land of the Upright Ones, Hunters Will Be Hunted, ou Will Be Godless. Albumul VETO include și un reușit cover al compatrioților de la BLIND GUARDIAN, piesa VALHALLA.

2021-01-27 10:43:13

0

Codul bunelor maniere pentru copii

Codul bunelor maniere pentru copii

Un astfel de cod poate fi integrat cu succes în cadrul orelor de consiliere și orientare în clasele primare și gimnaziu, fiind adaptat pentru un anumit ecart de vârstă (5-10 ani), perioadă foarte delicată și sensibilă pentru educabili (copii), dar, totodată, vârstă la care aceștia pot fi încă modelați și formați.

2021-01-26 08:36:40

0

CD Heaven Shall Burn - Iconoclast

CD Heaven Shall Burn - Iconoclast

Lansat în anul 2008, albumul ICONOCLAST: THE LAST RESISTANCE este unul mult mai omogen, aspect lesne de înţeles, trupa fiind la al cincilea album, experienţa pe tărâmul death metalului melodic spunându-şi cuvântul. Pentru neofiți, albumul include şi un reuşit cover al piesei Black tears a trupei suedeze Edge of sanity, amănunt care trădează influențele stilistice ale trupei HEAVEN SHALL BURN. Chiar dacă nu aduce foarte multe elemente noi în materie de death metal melodic, drumul fiind pavat de foarte mult timp de trupele suedeze, trebuie să recunosc faptul că prezentul album este unul chiar foarte bun.

2021-01-26 08:21:29

0

CD Heaven Shall Burn - Invictus

CD Heaven Shall Burn - Invictus

Experienţa şi profesionalismul sunt evidente pe INVICTUS (2010), cel de-al șaselea album al trupei germane HEAVEN SHALL BURN. Combat, The omen, Of Forsaken Poets, Return to Sanity sunt doar câteva dintre piesele reprezentative ale albumului. Un excelent album de melodic death metal.

2021-01-26 08:21:29

0

CD Heaven Shall Burn - Antigone

CD Heaven Shall Burn - Antigone

Imaginați-vă sonorități melodic death metal de tipul At the gates/Dissection/In flames/Dark tranquility, cel puțin din perioada de început a acestor trupe, combinate cu metalcore/death core, și veți avea rezultatul: albumul ANTIGONE (2004) al trupei HEAVEN SHALL BURN. Nu este un album slab, dar are tendința de a deveni monoton și liniar la un moment dat.

2021-01-25 05:43:06

0

Matematica - Clasa 5. Semestrul II - Marius Perianu, Catalin Stanica

Matematica - Clasa 5. Semestrul II - Marius Perianu, Catalin Stanica

MATEMATICĂ. CLASA A V-A, SEMESTRUL II este mai puțin decât un manual de matematică, dar, în același timp, este mai mult decât o culegere de probleme de matematică, deoarece include și aspecte teoretice, acestea din urmă într-o manieră esențializată, ce-i drept, însă bine sistematizate.

2021-01-25 05:13:05

0

DVD Cuibul De Viespi

DVD Cuibul De Viespi

Nu am fost dat pe spate de această comedie românească din 1987, totuși, nu pot să nu subliniez distribuția de excepție, personajele bine creionate, replicile celebre, atmosfera Bucureștiului interbelic pe care filmul CUIBUL DE VIESPI, o adpatare după Gaițele de Alexandru Kirițescu, încearcă să o creeze.

2021-01-24 08:12:45

0

CD Moonspell - Irreligious

CD Moonspell - Irreligious

Cu certitudine mai complex decât WOLFHEART, albumul IRRELIGIOUS se îndepărtează definitiv de sonoritățile black, pentru a se arunca în brațele gothic rockului melodic. Opium reprezintă piesa fanion a trupei, aceasta fiind însoțită și de un clip pe măsură. Mi-au plăcut: Mephisto, Raven Clowns, Full Moon Madness.

2021-01-24 08:12:45

0

DVD Lawrence of Arabia - Lawrence Al Arabiei

DVD Lawrence of Arabia - Lawrence Al Arabiei

LAWRENCE AL ARABIEI, un film de Oscar, un scenariu verosimil, fiind inspirat din fapre reale, o distribuție de zile mari (Peter O'Toole, Alec Guinness, Anthony Quinn, Omar Sharif, Jack Hawkins). Premiul Oscar pentru cel mai bun actor i s-ar fi cuvenit actorului britanic Peter O'Toole. De neînțeles acest lucru. Paradoxal, Peter O'Toole a interpretat roluri memorabile, dar nu a câștigat niciodată Oscarul.

2021-01-24 07:42:45

0

CD Moonspell - Wolfheart

CD Moonspell - Wolfheart

Să începem prezentările. MOONSPELL este un cea mai reprezentativă trupă de rock portugheză, tot ce a dat mai bun Portugalia în materie de metal, iar WOLFHEART (1995), albumul de debut al trupei, un pas cu dreptul pe tărâmul gothic/black metal, mai mult gothic decât black metal, sau câte ceva din ambele genuri, dar în cantități diferite. Albumul venea după un EP și MCD, orientate mai multe spre black metal.

2021-01-23 07:57:20

0

CD Gojira - Magma

CD Gojira - Magma

Mi-e greu să caracterizez albumul MAGMA al trupei GOJIRA, un amestec de death metal, progresiv și techno metal, groove metal, ceva inserții doom, acustice și electro, un patern, de altfel, caracteristic trupei franceze. Mi-au plăcut piesele: The Shooting Star, Silvera, Stranded, Magma, O trupă interesantă și originală, pe care am ignorat-o.

2021-01-22 03:27:11

0

CD Meshuggah - Catch thirtythree

CD Meshuggah - Catch thirtythree

Aș plasa albumul CATCH THIRTYTHREE (2005) al trupei suedeze MESHUGGAH în zona extreme progressive metal. Per ansamblu, albumul este destul de liniar, de aceea i-am acordat doare trei stele.

2021-01-22 11:27:09

0

DVD X-Men: Ultima infruntare

DVD X-Men: Ultima infruntare

Lansat în 2006, X -MEN (THE LAST STAND/ULTIMA ÎNFRUNTARE), a treia parte a celebrei francize X-Men, a înregistrat un succes mare succes financiar, însă pe mine nu m-a convins. Probabil că în SUA și nu numai există un segment important de public interesat de acest gen de filme.

2021-01-20 08:28:25

0

DVD X-Men 2

DVD X-Men 2

O serie de actori din generația mai tânără fac parte din distribuția filmului american X-MEN 2 (2003), dar tinerețea nu garantează și un film de calitate. Scenariu previzibil și neverosimil în egală măsură.

2021-01-20 08:28:25

0

Agenda Pixie A5 Verde

Agenda Pixie A5 Verde

AGENDĂ PIXIE A 5 VERDE. Format A5, deci foarte practică, copertă personalizabilă, în funcție de preferințele și creativitatea fiecăruia, grație celor 100 itemuri pixie, copertă refolosibilă, dar și un preț pe măsură.

2021-01-20 07:58:25

0

DVD Postasul

DVD Postasul

THE POSTMAN (POȘTAȘUL), un SF american din 1997, un scenariu postapocaliptic, neverosimil însă. Cu excepția câtorva scene de acțiune, nu am fost impresionat de acest film. Nici măcar prestația lui Kevin Kostner nu echilibrează situația.

2021-01-20 06:58:25

0

CD Gojira - Lenfant Sauvage

CD Gojira - Lenfant Sauvage

Pentru mine, albumul LENFANT SAUVAGE al trupei GODJIRA reprezintă o surpiză, una plăcută. Rar am mai auzit în ultimul timp o combinație perfectă între ferocitatea caracteristică death metalului și techno/progresiv metal. Unele piese îmi aduc aminte de albumele trupei suedeze HYPOCRISY de la sfârșitul anilor 90. Piese de referință: L enfant sauvage, The lat creation, Mouth of Kala, The axe, Liquid fire. O surpriză plăcută, repet, de aceea, îi acord cinci stele din cinci posibile.

2021-01-20 01:58:15

0

Romanii In Marele Razboi. Anul 1915

Romanii In Marele Razboi. Anul 1915

Pentru orientarea diplomatică și militară a României, desfășurarea de forțe din cel de-al doilea an al Marelui Război s-a dovedit hotărâtoare. Documentele incluse în volumul ROMÂNII ÎN MARELE RĂZBOI. ANUL 1915. DOCUMENTE, IMPRESII, MĂRTURII, al doilea din serie, vin în sprijinul aserțiunii de mai sus. Documentele reprezintă punctul forte al prezentului volum, dar trebuie specificat și următorul aspect: fiecare subcapitol este prefațat de succinte comentarii ale coordonatorului acestei colecții, Generalul-Maior (r) MIHAIL E. IONESCU..

2021-01-18 05:45:21

0

Istorie cls 5 - Liuba Ghiorghita , Sorin Oane

Istorie cls 5 - Liuba Ghiorghita , Sorin Oane

Conceput la sfârșitul anilor 90, MANUALUL DE ISTORIE de CLASA A V-A publicat de Editura Teora, chiar dacă în momentul de față nu mai este de actualitate și în ciuda excesului de informații, are un punct forte: echilibrul între teorie, reprezentări grafice (hărți, scheme, imagini) și sarcini de lucru.

2021-01-18 07:35:41

0

99 personalitati - Lumea Antica - Iohanna Sarambei, Nicolae Sarambei

99 personalitati - Lumea Antica - Iohanna Sarambei, Nicolae Sarambei

99 PERSONALITĂȚI LUMEA ANTICĂ, o lucrare foarte populară în România atât înainte de revoluție, cât și după, fiind publicată în mai multe ediții. Biografiile a 99 de personalități ale lumii antice (generali, oameni politici, filosofi) sunt detaliate în rândurile prezentei lucrări. Totuși, unele informații trebuie privite cu spirit critic și circumspecție.

2021-01-17 09:00:01

0

Istorie - Clasa 6 - Manual - Andrei Pippidi, Monica Dvorski, Ioan Grosu

Istorie - Clasa 6 - Manual - Andrei Pippidi, Monica Dvorski, Ioan Grosu

Realizat pe baza programei școlare adoptate la sfârșitul anilor 1990, manualul de istorie de clasa a VI - a este în momentul de față depășit. Aveam numeroase puncte slabe chiarși la moementul elaborării sale, partea aplicativă, de pildă, fiind slab reprezentată.

2021-01-17 08:50:23

0

CD Gojira - The Link

CD Gojira - The Link

Auzisem de trupa GOJIRA în ultimii ani, dar nu i-am acordat trupei foarte multă atenție. Fără a asculta cel puțin o piesă, am trăit cu impresia aceasta practică gothic metal sau metalcore. GOJIRA, un titlu nu de foarte mare impact, dar melanjul de progresiv/techno metal cu sonorități death metal, pe alocuri, de-a dreptul ultrabrutale, scoate această trupă și albumul THE LINK din cotidian. Intersant album.

2021-01-17 08:50:23

0

Totul despre Mein Kampf - Claude Quetel

Totul despre Mein Kampf - Claude Quetel

TOTUL DESPRE MEIN KAMPF. Ideile propagade de MEIN KAMPF sunt cât se poate de reprobabile, acesta nu mai constituie un secret, dar ea este indispensabila pentru cunoaşterea și înțelegerea nazismului. CLAUDE QUETEL diseacă şi învârte MEIN KAMPF pe toate părţile, demers cât se poate de lăudabil, fiind şi un reputat specialist în domeniu, însă, pentru o mai bună înţelegere, eu propun următorul algoritm: lectura versiunii orginale a cărţii MEIN KAMPF, apoi lectura cărţii istoricului francez.

2021-01-17 01:19:49

0

mein kampf

mein kampf

Cei care au citit sau vor citi Manifestul Partidului Comunist, opera filsosofilor germani Marx și Engels, nu trebui nicidecum blamați, aspect valabil și pentru cititorii volumului MEIN KAMPF, operă la fel de cunoscută, poate nu la fel de influentă, scrisă de ADOLF HITLER. Pentru a cunoaște tragedia care a marcat secolul trecut, resorturile care au dus la declanșarea celei mai mari conflagrații mondiale, cu tot cortegiul de suferințe, lectura "Bibliei Nazismului", MEIN KAMPF, este una absolut necesară, ca să nu spun obligatorie. Atenție! Avem de a face cu o ediție în limba engleză, deci, sunt necesare minime cunoștințe de limba engleză.

2021-01-17 01:00:01

0

Lumea cladita de America - Robert Kagan

Lumea cladita de America - Robert Kagan

LUMEA CLĂDITĂ DE AMERICA. Criza economică care a cuprins lumea în 2008, a zguduit serios SUA, punând sub semnul întrebării poziția acestora de lider mondial, numeroși analiști întrevăzând, la vremea respectivă, declinul inevitabil al acestora. ROBERT KAGAN, cu multă luciditate și obiectivitate, dar și cu un dram de filoamericanism, ne demonstra, în 2012, anul lansării prezentului volum, contrariul: posibilul reviriment american, previziune care avea să se adeverească într-o mare măsură.

2021-01-17 01:00:01

0

eBook Codul bunelor maniere astazi

eBook Codul bunelor maniere astazi

Bunele maniere sunt cu certitudine apanajul omului civilizat. AURELIA MARINESCU, autoarea CODULUI BUNELOR MANIERE ASTAZI, vine și ne deslușește câte ceva din tainele unei purtări civilizate, în diverse situații. Acum, și în variantă ebook.

2021-01-16 02:00:40

0

Codul Bunelor Maniere Astazi

Codul Bunelor Maniere Astazi

Bunele maniere sunt cu certitudine apanajul omului civilizat. AURELIA MARINESCU, autoarea CODULUI BUNELOR MANIERE ASTAZI, vine și ne deslușește câte ceva din tainele unei purtări civilizate, în diverse situații.

2021-01-16 02:00:01

0

mein kampf

mein kampf

Cei care au citit sau vor citi Manifestul Partidului Comunist, opera filsosofilor germani Marx și Engels, nu trebui nicidecum blamați, aspect valabil și pentru cititorii volumului MEIN KAMPF, operă la fel de cunoscută, poate nu la fel de influentă, scrisă de ADOLF HITLER. Pentru a cunoaște tragedia care a marcat secolul trecut, resorturile care au dus la declanșarea celei mai mari conflagrații mondiale, cu tot cortegiul de suferințe, lectura "Bibliei Nazismului", MEIN KAMPF, este una absolut necesară, ca să nu spun obligatorie. Atenție! Avem de a face cu o ediție în limba engleză, deci, sunt necesare minime cunoștințe de limba engleză.

2021-01-16 01:49:24

0

Codul bunelor maniere astazi Ed. 2012 - Aurelia Marinescu

Codul bunelor maniere astazi Ed. 2012 - Aurelia Marinescu

Bunele maniere sunt cu certitudine apanajul omului civilizat. AURELIA MARINESCU, autoarea CODULUI BUNELOR MANIERE ASTAZI, vine și ne deslușește câte ceva din tainele unei purtări civilizate, în diverse situații.

2021-01-16 08:19:17

0

CD Testament - The Very Best of

CD Testament - The Very Best of

Nu mă pot exprima decât la superlativ vis a vis de albumul THE VERY BEST OF (2001), compilație care include piesele de rezistență din prima perrioadă a trupei TESTAMENT, iar când spun asta am în vedere albumele The Legacy (1987), The New Order (1988), Practice What You Preach (1989), Souls of Black (1990), The Ritual (1992) și Law (1994).

2021-01-16 07:49:17

0

Bunele maniere pentru copii in 365 de zile - Sheryl Eberly, Caroline Eberly

Bunele maniere pentru copii in 365 de zile - Sheryl Eberly, Caroline Eberly

Mi-au trecut prin mâini numeroase coduri ale bunelor maniere, însă acesta, datorită structurii inedite, este unul de nișă. Pratic, îndemndul autorilor, SHERYL EBERLY ȘI CAROLINE EBERLY, "Învaţă-l pe copilul tau o maniera pe zi!", este mai mult decât grăitor, copilul având de însuşit în fieare zi, calendaristic, o situația din viața reală în care trebuie să fie manierat.

2021-01-14 01:00:39

0

CD Onslaught - The force

CD Onslaught - The force

Power from hell, primul album ONSLAUGHT, a fost un album reușit, dar care era caracterizat de un sound pe alocuri primitiv. Nu este cazul celui de-al album al trupei, THE FORCE, lansat un an mai târziu, album ce a beneficiat de un sound și o producție net superioare, devenind între timp un clasic al genului thrash metal.

2021-01-13 06:12:21

0

CD Onslaught - Power from Hell

CD Onslaught - Power from Hell

Practicând un thrash-speed metal feroce şi blasfemic, puternic influenţat de punk metal şi de compatrioţii de la Motorhead, aşa intra pe scena metalică trupa britanică ONSLAUGHT. Cu siguranţă, numeroase trupe, şi mă gândesc în primul rând la Sepultura cu al său EP Bestial Devastaion (1985) datorează ceva trupei ONSLAUGHT.

2021-01-13 04:27:21

0

Teste de istorie. Admiterea la Academia de Politie si SNSPA - Mihaela Olteanu

Teste de istorie. Admiterea la Academia de Politie si SNSPA - Mihaela Olteanu

Respecând cele șapte manuale de istorie a romanilor din bibliografia examenului de admitere la Academia de Politie si SNSPA, prezenta lucrare (TESTE DE ISTORIE. ADMITEREA LA ACADEMIA DE POLIȚIE ȘI SNSPA) este un standard, dar absolut necesară pentru aspiranții la ACADEMIE și SNSPA.

2021-01-12 06:56:59

0

Istorie. Evaluari finale standard. Teste pentru bac - Mihaela Olteanu

Istorie. Evaluari finale standard. Teste pentru bac - Mihaela Olteanu

BACALAUREAT. ISTORIE - MIHAELA OLTEANU, un instrument util pentru pregătirea temeinică a examenului de bacalaureat, mai ales pentru autodidacți. Testele,punctul forte al culegerii, sunt riguros alcătuite, textele (sursele istorice) puțin stufoase, dar asta nu constituie o problemă majoră. Culegera include și modelele de subiecte extrase la sesiunile de bacalaureat din anul 2014 (sesiunea specială, sesiunea de vară, sesiunea de toamnă).

2021-01-12 06:56:59

0

Bacalaureat 2017. Istorie - Mihaela Olteanu

Bacalaureat 2017. Istorie - Mihaela Olteanu

BACALAUREAT. ISTORIE - MIHAELA OLTEANU, un instrument util pentru pregătirea temeinică a examenului de bacalaureat, mai ales pentru autodidacți. Testele,punctul forte al culegerii, sunt riguros alcătuite, textele (sursele istorice) puțin stufoase, dar asta nu constituie o problemă majoră. Prezenta ediție include și subiectele de la sesiunile de bacalaureat din anii anteriori.

2021-01-12 06:56:59

0

Istorie. Bacalaureat 2018 - Mihaela Olteanu

Istorie. Bacalaureat 2018 - Mihaela Olteanu

BACALAUREAT. ISTORIE - MIHAELA OLTEANU, un instrument util pentru pregătirea temeinică a examenului de bacalaureat, mai ales pentru autodidacți. Testele,punctul forte al culegerii, sunt riguros alcătuite, textele (sursele istorice) puțin stufoase, dar asta nu constituie o problemă majoră.

2021-01-12 06:56:59

0

Dvd Beretele Verzi - John Wayne

Dvd Beretele Verzi - John Wayne

BERETELE VERZI, un film de război discutabil, și un rol care nu i s-a potrivit actorului american JOHN WAYNE, eroul filmelor western americane. De altfel, JOHN WAYNE era la prima ispravă, în 1949 interpretând rolul unui ofițer dur american, în pelicula alb negru IWO JIMA, film de război mediocru și propagandistic.

2021-01-12 04:41:59

0

Romania in secolul al XX-lea - Stephen Fischer-Galati

Romania in secolul al XX-lea - Stephen Fischer-Galati

Scrisă de STEPHEN FISCHER-GALATI, unul din cei mai de seamă specialiști în istoria si politica românească ai secolului trecut, volumul ROMÂNIA ÎN SECOLUL AL XX-LEA are ceva din sintezele istoricilor Catherine Durandine și Lucian Boia: rigoare, obiectivitate, sprit critic, echilibru în tratarea fenomenelor istorice, ipoteze de lucru care ne determină să reconsiderăm ceea ce știam deja despre istoria românilor.

2021-01-12 01:56:55

0

Dvd Enciclopedia 20: Razboaiele Mondiale: Al Doilea Razboi Mondial (carte+film)

Dvd Enciclopedia 20: Razboaiele Mondiale: Al Doilea Razboi Mondial (carte+film)

DVD ENCICLOPEDIA 20. RĂZBOAIELE MONDIALE: AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL- ANZIO, pachetul include un documentar (filme de arhivă, în variantă alb-negru) și o carte, e drept, de mici dimensiuni, ce tratează același subiect: bătălia de la Anzio. Cartea ce însoțește DVD-ul este ușor de parcurs, informațiile sunt esențializate și sistematizate.

2021-01-12 01:41:55

0

Dvd Enciclopedia - Primul Razboi Mondial Nr. 2

Dvd Enciclopedia - Primul Razboi Mondial Nr. 2

PRIMUL RĂZBOI MONDIAL, 1915, GLOBALIZAREA CONFLICTULUI este al doilea dintr-o serie de enciclopedii de excepție care tratează amănunțit, sistematic și metodic cele două conflagrații mondiale. Pachetul include un DVD și o carte. Numit și anul războiului de tranșee, 1915 este și anul generalizării Marelui Război.

2021-01-12 01:41:55

0

Dvd Enciclopedia - Primul Razboi Mondial Nr. 1

Dvd Enciclopedia - Primul Razboi Mondial Nr. 1

PRIMUL RĂZBOI MONDIAL, 1918, CAUZELE RĂZBOIULUI este primul dintr-o serie de enciclopedii de excepție care tratează amănunți, sistematic și metodic cele două conflagrații mondiale. Pachetul include un DVD și o carte.

2021-01-12 01:26:55

0

Dictionar de istorie a Romaniei - Stan Stoica

Dictionar de istorie a Romaniei - Stan Stoica

Într-o lume a internetului și a exploziei informaționale, când rețeaua internet poate însemna răspunsul la aproape orice problemă și întrebare, DICȚIONARUL DE ISTORIE A ROMÂNIEI nu este nicidecum un instrument de lucru depășit. Nu veți regăsi foarte multe concepte în acest dicționar, însă acuratețea informațiilor și explicațiilor contrabalansează situația.

2021-01-12 01:11:55

0

100 de personalitati militare ale lumii - Michael Lee Lanning

100 de personalitati militare ale lumii - Michael Lee Lanning

Ediția în limba română include, pe baza principiului informațiilor agregate, și personalități militare din istoria românilor (Decebal, Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Carol I, Ion Antonescu), aspect care mi se pare puţin forţat şi nu vreau să fiu acuzat de lipsă de patriotism, acestea neputându-se compara cu Caesar, Alexandru Macedon, Cromwell, Napoleaon, Garibaldi sau Erwin Rommel. În rest, nu ar fi nimic de obiectat, scurtele biografii ale personalităților militare fiind bine documentate și foarte ușor de parcurs.

2021-01-12 12:07:06

0

100 De Personalitati Din Toate Timpurile Care Au Influentat Evolutia Omenirii

100 De Personalitati Din Toate Timpurile Care Au Influentat Evolutia Omenirii

100 DE PERSONALITĂŢI DIN TOATE TIMPURILE CARE AU INFLUENŢAT EVOLUŢIA OMENIRII, un demers indrăzneţ, dar, în egală măsură şi foarte dificil din partea autorului, MICHALE HART. Acesta a făcut apel la anumite criterii atunci când a inclus în cartea sa o personalitatea sau alta. Evident, au şi rămas "pe dinafară", adică neincluse în prezenta lucrare numeroase personalităţi care au avut o influenţat decisiv cursul istoriei. O lucrare enciclopedică, binevenită şi foarte utilă pentru cei care vor să-și consolideze cultura generală.

2021-01-12 07:36:57

0

Geografia la superlativ - Lucian Irinel Ilinca, Iulia Anca Ilinca

Geografia la superlativ - Lucian Irinel Ilinca, Iulia Anca Ilinca

La vremea tipăririi primei ediții, în anul 2008, GEOGRAFIA LA SUPERLATIV era, din câte îmi amintesc, o publicație de nișă, neexistând foarte multe demersuri în acest domeniu al superlativelor geografice. De atunci, cartea a cunoscut mai multe ediții. Aceasta are la bază un concept simplu, acela de a extrage și etala superlativele geografice (cel mai, cea mai .......), însă, în subsidiar, avem de a face cu o riguroasă documentare și sistematizare a informației.

2021-01-12 04:36:55

0

Istorie - Clasa 8 - Manual - Liviu Lazar, Viorel Lupu

Istorie - Clasa 8 - Manual - Liviu Lazar, Viorel Lupu

Nu știu în ce măsură acest manual de istorie a românilor de clasa a VIII-a mai este de actualitate, având în vedere intrarea în vigoare, începând cu 2017, a noilor programe, dar, privind retrospectiv, a fost un manual foarte bun, poate cel mai bun dintre cele trei manuale alternative de istorie pentru clasa a VIII-a avizate de Ministerul Educației și Cercetării la sfârșitul anilor 1990.

2021-01-12 04:21:55

0

CD Tankard - Best Case Scenario: 25 Years In Beers - Best of

CD Tankard - Best Case Scenario: 25 Years In Beers - Best of

Nu doar americanii și canadienii, și nemții au "patrulaterul lor thrash metal", alături de Kreator, Sodom și Destruction, formația TANKARD ocupând un binemeritat loc. Numai puțin de 15 dintre cele mai bune piese vin să o demonstreze.

2021-01-11 05:51:52

0

CD Kreator - Phantom Antichrist

CD Kreator - Phantom Antichrist

KREATOR, mândria thrash metalului european ajunsese, la sfârșitul secolului trecut, să performeze și pe tărâmul rockului gothic. Stilistic, începutul noului mileniu avea să marcheze sfârșitul experimentelor și reîntoarcerea la sonoritățile thrash metal. PHANTOM ANTICHRIST (2012) este un album reușit, nu lipsesc sonoritățile tăioase, tipice thrash metalului, dar, în opinia mea, este mai apropiat de soundul trupelor de melodic thrash/death metal din anii 1990 și începutul anilor 2000.

2021-01-11 12:48:54

0

Istoria ilustrata a celui de-al doilea razboi mondial

Istoria ilustrata a celui de-al doilea razboi mondial

ISTORIA ILUSTRATĂ A CELUI DE-AL RĂZBOI MONDIAL este, de fapt, o enciclopedie: vastă (aproape 400 de pagini), densă, bine documentată şi sistematizată, frumos ilustrată, utilă chiar şi pentru cei mai comozi cititori, simpla vizualizare a sutelor de imagini, pornind de la premisa că o imagine face cât o mie de cuvinte, creându-le acestora, o imagine completă asupra teribilului conflict care a marcat secolul trecut și ale cărei consecințe se mai resimt și astăzi.

2021-01-10 12:51:26

0

Istoria ilustrata a primului razboi mondial

Istoria ilustrata a primului razboi mondial

ISTORIA ILUSTRATĂ A PRIMULUI RĂZBOI MONDIALeste, de fapt, o enciclopedie a MARELUI RĂZBOI: vastă (aproape 400 de pagini), densă, bine documentată şi sistematizată, frumos ilustrată, utilă chiar şi pentru cei mai comozi cititori, simpla vizualizare a sutelor de imagini, pornind de la premisa că o imagine face cât o mie de cuvinte, creându-le acestora o imagine completă asupra teribilului conflict de la începutul secolului trecut.

2021-01-10 12:51:25

0

CD Kreator - Endorama

CD Kreator - Endorama

Albumul ENDORMA din 1999 încheie experimentele KREATOR, experimente începute în anul 1992, odată cu lansarea albumului RENEWALL. Dacă nu eşti avizat, cu greu îţi poţi imagina că albumul ENDORAMA este marca KREATOR: nici urmă de thrash metal, doar gothic metal şi, trebuie să recunosc, unul de bună calitate. Albumul are şi un invitat de marcă din aria rockului gothic german, piesa Endorama fiind realizată în colaborare cu Tilo Wolff, liderul trupei Lacrimosa. Piese de rezistenţă: Shadowland, Golden age, Endorama.

2021-01-10 12:51:25

0

2CD Kreator - Outcast

2CD Kreator - Outcast

Pe albumul OUTCAST, KREATOR a renunțat aproape total la elementele thrash, aruncându-se total în brațele industrial și gothic metalului. Totuşi, avem de a face cu o dublă surpriză care mai echiliberază puţin lucrurile. Albumul OUTCAST (1997) este însoțit, sub egida Live At Dynamo Open Air 1998, de 11 versiuni live ale unor piese de studio.

2021-01-10 11:51:25

0

CD Kreator - Cause for conflict

CD Kreator - Cause for conflict

În comparație cu RENEWALL, albumul CAUSE FOR CONFLICT (1995) al trupei KREATOR mai recuperează ceva din agresivitatea și incisivitatea thrash metal de odinioară. Pe alocuri, mai apropiat de soundul trupelor americane (Pantera, Machine head), albumul CASUE FOR CONFLICT include și piese reprezentative, cel puțin pentru perioada experimentală a trupei: Crisis of desorder, Men without god, Lost, Dogmatic sau Celestial deliverence.

2021-01-10 09:36:25

0

CD Machine Head - Burn My Eyes

CD Machine Head - Burn My Eyes

Într-o perioadă în care Anthrax, Metallica, Megadeth, trupe de thrash metal consacrate, își mai domoliseră agresivitatea, apariția trupei MACHINE HEAD și, implicit, a albumului BURN MY EYES (1994), au imprimat un suflu nou scenei neo/thrash metal. BURN MY EYES, în opinia mea, este cel mai bun album al trupei americane. Să ne aducem aminte de piese celebre de pe acest album: - Davidian, piesa fanion a acestui album - Old - Thousand lies - Blood for blood

2021-01-10 09:00:01

0

2CD Kreator - Extreme aggression

2CD Kreator - Extreme aggression

Miland "Mille" Petrozza and Company, adică trupa germană KREATOR, s-au autodepășit pe cel de-al patrulea album. Prezentul material discografic este, de fapt, un dublu album, pe lângă EXTREME AGGRESION, acesta incluzând, sub egida LIVE EAST BERLIN 1990, și 14 versiuni live ale unor piese de studio. Cu certitudine, albumul EXTREME AGGRESION, lansat în 1989, a reprezentat o sursă de inspirație, în opinia mea, pentru orientarea mai techno death metal a trupei americane Death.

2021-01-09 08:51:18

0

Istoria lumii pentru toti - Antichitatea - Magda Stan, Cristian Vornicu

Istoria lumii pentru toti - Antichitatea - Magda Stan, Cristian Vornicu

ISTORIA LUMII PENTRU TOȚI. ANTICHITATEA. Interesantă și, în același timp, puțin derutantă modalitatea de prezentare a informațiilor, pe trei coloane, pe domenii de interes: personalități și evenimente politice, evoluția istorică, religia și elementele de cultură și civilizație. O recomand celor care urmăresc să-și îmbogățească cultura generală. Include și ceva imagini alb-negru.

2021-01-09 05:51:18

0

CD Kreator - Pleasure to kill

CD Kreator - Pleasure to kill

Mai devastator, mai agresiv și mai rapid decât albumul de debut, PLEASURE TO KILL (1986), stilistic, se încadrează în aria thrash metal, deși încă mai păstrează răutatea tipică black metalului de pe albumul ENDLESS PAIN. La fel de bine, albumul poate fi considerat unul de proto-death metal.

2021-01-09 05:21:18

0

Dacii si romanii

Dacii si romanii

DACII ȘI ROMANII, o reiterare a unui joc de societate, de strategie mai precis, foarte popular în anii 70-80 în România. Principiul de bază (capturarea soldaților inamici) și regulile jocului au rămas aceleași, doar decorurile și piesele s-au schimbat, din păcate, acestea din urmă fiind mai puțin reușite. Jocul îmi stârnește nostalgii, nostalgia copilăriei și a jocurilor de odinioară. Am avut două exemplare ale acestui joc înainte de 1989, superioare la capitolul decoruri și pioni (piese). Pueți căuta imagini pe internetși vă veți convinge de cele spuse mai sus. Până atunci, alegețiă-vă tabăra, dacii sau romanii, și concepeți strategia de capturare a inamicului.

2021-01-08 04:21:01

0

DVD Capcana Mercenarilor

DVD Capcana Mercenarilor

CAPCANA MERCENARILOR (1982), o distribuție de zile mari, un scenariu nu știu cât de verosimil, probabil nu foarte verosimil, situații aflate pe muchie de cuțit, destul de multă acțiune, un duel, de această dată inedit, cu grenade, un film ușor propagandistic. În final, spectatorii vor decide valoarea acestei pelicule românești.

2021-01-08 03:51:01

0

CD Kreator - Endless pain

CD Kreator - Endless pain

ENDLESS PAIN, anul de grație 1985, albumul de debut al trupei germane KREATOR, un debut în forță pe o scenă thrash/black metal vest - germană aflată la acel moment în plină efervescență.

2021-01-08 03:36:01

0

CD Annihilator - The best of

CD Annihilator - The best of

Thrash/speed metalul nu se rezumă doar la patrulaterul thrash american (Anthrax, Megadeth, Metallica, Slayer). Thrash metalul înseamnă și ANNIHILATOR, trupă canadiană formată în anul 1984. De achiziționat și audiat acest BEST OF din 2004.

2021-01-07 06:50:01

0

DVD The Devils Brigade - Brigada Diavolilor

DVD The Devils Brigade - Brigada Diavolilor

Produs în anul 1968, filmul american THE DEVILS BRIGADE/BRIGADA DIAVOLILOR pare să fi urmat o "similară" filmului THE DIRTY DOZEN/O DUZINĂ DE TICĂLOȘIl lansat cu un an înainte: antrenarea unor elemente declasate ale armatei americane în vederea constituirii unor eficiente unități speciale destinate unor acțiuni de comando în spatele liniilor germane. Cu o idee mai bun decât O DUZINĂ DE TICĂLOȘI.

2021-01-07 06:00:02

0

DVD Dezastrul Din San Andreas

DVD Dezastrul Din San Andreas

SAN ANDREAS (2015). Un scenariu nu foarte verosimil, sau sperăm să nu fie vreodată verosimil, compensat însă de efecte speciale impresionante, care merg mână în mână cu realitatea. Mi-au plăcut scenele principale: cutremurul, megatsunamiul. După vizionări repetate, filmul mi s-a părut banal, cu excepția scenelor menționate anterior, care sunt intr-adevăr impresionante.

2021-01-07 12:34:54

0

DVD Exodus: Gods And Kings - Exodus: Zei Si Regi

DVD Exodus: Gods And Kings - Exodus: Zei Si Regi

EXODUS: GODS AND KINGS (2014). Probabil, intenţia regizorului RUDELY SCOTT a fost aceea de a reitera succesul peliculei Gladiatorul din anul 2000, fără să fi reuşit. Desfăşurare impresionantă de forţe, decoruri spectaculoase, sau mai degrabă efecte speciale, prea multe efecte speciale şi o "nuanță" întunecată, pe care am sesizat-o și la alte filme în ultimii 20 de ani. Recomand superproducțiile hollywoodiene de acum șase-șapte decenii: BEN HUR, QUO VADIS.

2021-01-07 12:19:54

0

Tehnica loviturii de stat - Curzio Malaparte

Tehnica loviturii de stat - Curzio Malaparte

TEHNICA LOVITURII DE STAT, opera de căpătâi a scriitorului italian CURZIO MALAPARTE, poate fi perceput drept un manual, un îndrumar al înfăptuirii unei lovituri de stat. Sperăm ca tehnica loviturii de stat, pe larg analizată și dezbătută de MALAPARTE, să nu fie și pusă în practică. Incidentele fără precedent și de neimaginat din SUA (luarea cu asalt a Capitoliului, templul democrației americane) m-au determinat să-mi pun întrebarea: oare este posibilă instaurarea dictaturii în SUA? Totuși, mă gândesc că, SUA este o democratie prea veche și solidă, cu instituții puternice, iar lucrurile se vor regla în scurt timp, neexistând șanse ca cea mai mare democrație să alunece spre totalitarism. Revenind la TEHNICA LOVITURII DE STAT, nu am încotro și trebuie să citez din autorul acesteiea, CURZIO MALAPARTE: "Lovitura de stat nu este rezultanta unei anumite conjuncturi politice sau sociale, ci este, in primul rand, o actiune cu caracter tehnic: ea nu presupune declansarea obligatorie a unei stari de necessitate sau interventia maselor, ci existenta unui grup de oameni decisi, capabili, chiar in conditii de normalitate, sa paralizeze centrii nervosi ai vietii nationale".

2021-01-07 07:34:32

0

CD Exodus - Bonded by blood

CD Exodus - Bonded by blood

Lansat acum mai bine de 35 de ani, mai precis în anul 1985, albumul BONDED BY BLOOD al trupei americane EXODUS poate candida în orice moment la un clasament al celor mai bune 10 albume thrash metal din toate timpurile.

2021-01-06 07:00:01

0

CD Destruction - Under attack

CD Destruction - Under attack

UNDER ATTACK, penultimul album DESTRUCTION (2016), mai tehnic în comparație cu precedentele două albume, fapt explicabil, nemții fiind la cel de-al treisprezecelea album, dar la fel de agresiv și plin de energie.

2021-01-05 03:48:29

0

101 mari filozofi - Madsen Pirie

101 mari filozofi - Madsen Pirie

Prezenta lucrare, 101 MARI FILOZOFI, se incadează cu succes în aria lucrărilor de cultură generală, oferind cititorilor, mai ales acelora mai puțin famliarizați cu domeniul, posibilitatea de a cunoaște biografiile unora dintre cei mai mari gânditori ai umanității. Autorul, MADSEN PIRIE, reușește să condenseze, într-un spațiu restrâns, de maximum 2 pagini pentru fiecare dintre cele 101 biografii, informații esențiale și relevante. Nu este o lucrare de mare întindere, deci, foarte ușor de parcurs.

2021-01-05 12:18:29

0

CD Destruction - Spiritual genocide

CD Destruction - Spiritual genocide

Energie, viteză și foarte multă agresivitate pe acest album, ducându-mă cu gândul la albumele Slayer sau Malevolent Creation. Câteva piese de pe albumul SPIRITUAL GENOCIDE pe care le-aș menționa în mod deosebit: Spiritual Genocide,Renegades, City Of Doom, No Signs Of Repentance, To Dust You Will Decay, Carnivore.

2021-01-05 08:48:18

0

eBook Misterul telegramei de la Stockholm din 23 august 1944 si unele amanunte aproape de necrezut din preajma dramaticei noastre capitulari

eBook Misterul telegramei de la Stockholm din 23 august 1944 si unele amanunte aproape de necrezut din preajma dramaticei noastre capitulari

La vremea lansării volumului MISTERUL TELEGRAMEI DE LA STOCKOLM, regretatul NEAGU DJUVARA se opunea din nou unui curent istoriografic conturat în perioada regimului comunist din România: presupusa telegramă trimisă de partea sovietică mareșalului Ion Antonescu, prin care i se accepatu condițiile capitulării. Martor al dramaticelor evenimente din vara anului 1944, istoricul NEAGU DJUVARA mai distruge, astfel, un mit, demonstrând, cu argumente irefutabile, imposibilitatea, în acel context politico-militar, geopolitic chiar, accepării de către sovietice a condițiilor impuse de mareșal.

2021-01-05 08:33:18

0

Misterul telegramei de la Stockholm - Neagu Djuvara

Misterul telegramei de la Stockholm - Neagu Djuvara

La vremea lansării volumului MISTERUL TELEGRAMEI DE LA STOCKOLM, regretatul NEAGU DJUVARA se opunea din nou unui curent istoriografic conturat în perioada regimului comunist din România: presupusa telegramă trimisă de partea sovietică mareșalului Ion Antonescu, prin care i se accepatu condițiile capitulării. Martor al dramaticelor evenimente din vara anului 1944, istoricul NEAGU DJUVARA mai distruge, astfel, un mit, demonstrând, cu argumente irefutabile, imposibilitatea, în acel context politico-militar, geopolitic chiar, accepării de către sovietice a condițiilor impuse de mareșal.

2021-01-05 08:33:18

0

Calculatorul in trei timpi ed. IV - Mircea Badut

Calculatorul in trei timpi ed. IV - Mircea Badut

CALCULATORUL ÎN TREI TIMPI (autor Mircea Băduț). Inițiere, utilizare, performanță, o lucrare recomandată începătorilor, dar, în egală măsură, și celor care au ceva experiență în fascinantul domeniu al IT-ului.

2021-01-05 07:48:18

0

Calculatorul in trei timpi - Mircea Badut

Calculatorul in trei timpi - Mircea Badut

CALCULATORUL ÎN TREI TIMPI. Inițiere, utilizare, performanță, o lucrare recomandată începătorilor, dar, în egală măsură, și celor care au ceva experiență în fascinantul domeniu al IT-ului. Un atu al prezentei lucrări este legat de structura de bază a acesteia, informațiile fiind structurate pe trei niveluri (începător, mediu, avansat), deci, accesibilă pentru mai multe categorii de cititori.

2021-01-05 07:48:18

0

Engleza pentru incepatori - Maxim Popp

Engleza pentru incepatori - Maxim Popp

ENGLEZA PENTRU ÎNCEPĂTORI (MAXIM POPP). Există întotdeauna un moment zero, un început, atunci când îți dorești însușirea unei limbi străine, ori, ENGLEZA PENTRU ÎNCEPĂTORI se adresează celor care se încumetă să învețe limba engleză. Conversație, vocabular, gramatică, la un nivel minimalist, și imagini, asta veți regăsi în această lucrare.

2021-01-05 07:33:18

0

CD Destruction - Day of reckoning

CD Destruction - Day of reckoning

Am ascultat cu mare interes albumul DAY OF RECKONING (2011) al trupei germane DESTRUCTION, iar concluzia la care am ajuns: vremuriel bune ale trash/speed metalului s-au întors. Nu cred să mă fi înșelat în această privință.

2021-01-04 08:00:01

0

CD  	Sodom ‎– In the sign of evil / Obsessed by cruelty

CD Sodom ‎– In the sign of evil / Obsessed by cruelty

Deși se vor alinia în curând detașamentului trash metal european, să nu uităm că, la începuturi, trupa germană SODOM a practicat un trash/black metal primitiv. EP-ul IN THE SIGN OF EVIL (1984) și OBSESSED BY CRUELTY (1985), primul album al trupei germane, deveneau peste câțiva ani de la momentul lansării, repere pentru trupele de black metal. Prezentul material discografic, lansat în anul 1988, reunește EP-ul și albumul de debut. Acesta din urmă a avut el însuși o istorie zbuciumată, cunoscând două variante, lansate în același an, 1986, la două case de discuri diferite. În cazul albumului de debut, OBSESSED BY CRUELTY, cel mai probabil, avem de a face cu cea de-a doua variantă. Oricum, un produs de cinci stele.

2021-01-04 04:18:17

0

DVD Amintiri Din Copilarie - Elisabeta Bostan

DVD Amintiri Din Copilarie - Elisabeta Bostan

Nu știu ce impact ar mai avea astăzi filmul AMINTIRI DIN COPILĂRIE, regizat de ELISABETA BOSTAN, și având drept suport cunoscutele Amintiri din copilărie ale scriitorului Ion Creangă. Deși acțiunea este plasată la jumătatea secolului al XIX-lea, isprăvile lui Nică a lui Ștefan a Petrii sunt, păstrând proporțiile, mai actuale ca oricând. Pentru a înțelege mai bine universul copilăriei lui Ion Creangă, recomand lectura Amintirilor din copilărie și vizitarea casei din Humulești a scriitorului.

2021-01-04 02:03:17

0

CD Possessed - Seven Churches

CD Possessed - Seven Churches

Flagelul numit extreme metal avea să treacă repede Atlanticul pentru a ajunge în SUA,mai precis San Francisco, California. Situat la granița dintre trash și death metal, dar mai aproape de ultimul suben al metalului extem amintit, SEVEN CHURCHES (1985), albumul de debut al trupei POSSESSED, este considerat primul album de death metal, predeath sau protodeath, oricum vreți să-i spuneți. În opinia mea, Morbid Angel, Cannibal Corpse sau Death au datorat cel puțin câteva riffuri trupei POSSESSED, ca, de altfel, și vocii liderului trupei, JEFF BECERRA.

2021-01-04 01:33:17

0

DVD Pacala se intoarce

DVD Pacala se intoarce

PĂCALĂ SE ÎNTOARCE (2006) s-a dorit a fi, probabil, un remake, o reeditare a succesului din 1974 al filmului PĂCALĂ, o apdatarea a acestuia, fiindcă, PĂCALĂ SE ÎNTOARCE include scene de amor, expresii vulgare, care nu-și au locul și sensul aici. Rezultatul a fost unul dezamăgitor. Priviți cele două filme în oglindă (PĂCALĂ și PĂCALĂ SE ÎNTOARCE) și vă veți da voi înșivă răspunsul.

2021-01-04 01:33:17

0

CD Bathory - Hammerheart

CD Bathory - Hammerheart

Odată cu lansarea albumului BLOOD FIRE DEATH, în anul 1988, BATHORY începea o a doua trilogie și, în același timp, muncă de pionierat pe tărâmul viking metalului. Albumul HAMMERHEART reprezintă o continuarea a materialului discografic menționat mai sus, a tranziției de la black metal la viking metal.

2021-01-03 07:10:13

0

CD Bathory - Under the sign of the black mark

CD Bathory - Under the sign of the black mark

Cu UNDER THE SIGN OF THE BLACK MARK, al treilea album de studio, BATHORY încheia, practic, trilogia începută odată cu lansarea albumului omonim în anul 1984. BATHORY marca pentru a treia oară, aducând un ultim omagiu pe altarul metalului întunecat. Pentru puriștii stilului, albumul UNDER THE SIGN OF THE BLACK MARK reprezenta totodată apogeul muzical al trupei suedeze.

2021-01-03 06:24:58

0

CD Bathory - The return

CD Bathory - The return

Albumul omonim al trupei BATHORY, albumul de debut, a făcut din trupa suedeză, mai repede decât s-ar fi așteptat cineva, un cultgrup pe bătrânul continent, dar și peste ocean, iar al doilea album, THE RETURN (1985) a avut darul de a întări statutul repede câștigat. Born for burning, Total destruction, Bestial lust, Possessed sunt doar câteva dintre pisele de forță ale albumului. Orientat mai mult spere black metal, albumul THE RETURN a dat un impuls și mai puternic metalului întunecat.

2021-01-03 12:54:52

0

Blestemul zvasticii - Lord Russell Of Liverpool

Blestemul zvasticii - Lord Russell Of Liverpool

BLESTEMUL ZVASTICII, inspirat titlu, carte bine documentată, scrisă respecând îndemnul latin fără ură și părtinire, un bun prilej pentru a cunoaște realitățile crude ale războiului: crimele înfăptite de naziști. După Al Doilea Război Mondial, germanii și-au mai pus cenușă în cap, recunoscând crimele săvârșite de regimul nazist în timpul marii conflagrații mondiale. Pe viitor, ar fi de de dorit și o carte intitulată BLESTEMUL SECERII ȘI CIOCANUL, care să ne devoaleze crimele săvârșite de comuniști.

2021-01-03 10:39:44

0

VINIL Bathory - Bathory

VINIL Bathory - Bathory

Avându-și epicentrul în Insulele Britanice și centrul bătrânului continent, unda de șoc generată de Venom, Hellhammer și Celtic Frost la începutul anilor 1980, avea să se propage cu destulă repeziciune spre nordul Europei. Și când spun nordul Europei, mă gândesc la Suedia, mai precis la albumul omonim al trupei BATHORY, lansat în anul 1984 și considerat primul LP "death/black din istoria metalului". BATHORY, anul de grație 1984, albumul de debut al trupei suedeze, deci, unul de colecție pentru fanii metalului extrem, acum și pe vinil. Introul și outroul au fost excluse de pe versiunea pe vinil al albumului. În același registru, de remarcat organizarea celor 8 piese pe cele două fețe ale discului: 4 piese (Darkness side), 4 piese (Evil side).

2021-01-03 09:00:01

0

CD Bathory - Bathory

CD Bathory - Bathory

Avându-și epicentrul în Insulele Britanice și centrul bătrânului continent, unda de șoc generată de Venom, Hellhammer și Celtic Frost la începutul anilor 1980, avea să se propage cu destulă repeziciune spre nordul Europei. Și când spun nordul Europei, mă gândesc la Suedia, mai precis la albumul omonim al trupei BATHORY, lansat în anul 1984 și considerat primul LP "death/black din istoria metalului". BATHORY, anul de grație 1984, albumul de debut al trupei suedeze, deci, unul de colecție pentru fanii metalului extrem.

2021-01-03 09:00:01

0

India. Ascensiunea unei noi superputeri mondiale - John Farndon

India. Ascensiunea unei noi superputeri mondiale - John Farndon

După cea de-a doua conflagrație mondială, se vorbea foarte mult despre evoluția economică fulminantă a statelor învinse: miracolul german (vest-german), miracolul italian și miracolul japonez. Acum vorbim de miracolul chinez, dar și de ascensiunea altor mari puteri emergente. Da, INDIA. ASCENSIUNEA UNIE NOI PUTERI MONDIALE.

2021-01-03 08:09:34

0

Secretele Chinei - John Farndon

Secretele Chinei - John Farndon

După al doilea război mondial, se vorbea foarte mult despre evoluția economică fulminantă a statelor învinse: miracolul german (vest-german), miracolul italian și miracolul japonez. Citiți cartea și descoperiți SECRETELE CHINEI.

2021-01-03 08:00:01

0

CD Celtic Frost - Into the pandemonium

CD Celtic Frost - Into the pandemonium

Lansat în anul 1987, albumul INTO THE PANDEMONIUM s-a dovedit, poate, prea inovativ, prea avantgarist, criticat și neînțeles la vremea lansării. Mai puternic și mai elaborat ca oricând, albumul direcționează geniul experimental al trupei în reluări new wave surprinzătoare (Mexican radio, cover version Wall of Voodoo), titluri mai apropiate de zona electro-dance (I wan t dance, One in their Pride), inserturi clasice evidente (Tristesse de la lune). Inner sanctum sau Babylon Fell amintesc, totuși, de vechiul CELTIC FROST. Făcând abstracție de criticile presei de specialitate sau de cele venite din partea fanilor, multe trupe de death/black/doom/gothic și techno metal datorează cel puțin câteva influențe albumului INTO THE PANDEMONIUM.

2021-01-03 07:54:34

0

DVD Duzina De Ticalosi. The Dirty Dozen

DVD Duzina De Ticalosi. The Dirty Dozen

O distribuție de luat în seamă, Lee Marvin, Ernest Borgnine, Charles Bronson, dar un scenariu neverosimil: antrenarea unor elemente declasate ale armatei americane, coagularea grupului 12 ticăloși (THE DIRTY DOZEN/DUZINA DE TICĂLOȘI) pentru o acțiune de comando în spatele liniilor americane. A fost un succes de box office la vremea lansării și a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună editare sonoră la cea de-a 40-a ediție a premiilor Oscar în 1968, dar, acum, filmul mise pare puțin "prăfuit".

2021-01-03 07:39:34

0

CD Celtic Frost - To mega therion

CD Celtic Frost - To mega therion

Mai apropiat de death metal, decât de black metal, dar, oricum, important pentru ambele stiluri extreme, albumul TO MEGA THERION (1985) demonstrează maturitatea, destul de rapidă, a trupei elvețiene CELTIC FROST.

2021-01-02 01:24:34

0

JN 14 - Elevul Dima dintr-a saptea - Mihail Drumes

JN 14 - Elevul Dima dintr-a saptea - Mihail Drumes

Nimic de reproșat stilului scriitoricesc al lui MIHAI DRUMEȘ, talentului acestuia de a construi personajele, atenția acordată detaliilor, dar subiectul și eroul cărții, la ELEVUL DIMA DINTR-A ȘAPTEA mă refer, nu m-au mișcat absolut deloc sau poate că sunt eu prea subiectiv.

2021-01-02 01:24:34

0

Elevul Dima dintr-a VII-a

Elevul Dima dintr-a VII-a

Nimic de reproșat stilului scriitoricesc al lui MIHAI DRUMEȘ, talentului acestuia de a construi personajele, atenția acordată detaliilor, dar subiectul și eroul cărții, la ELEVUL DIMA DINTR-A ȘAPTEA mă refer, nu m-au mișcat absolut deloc sau poate că sunt eu prea subiectiv.

2021-01-02 01:24:34

0

Elevul Dima dintr-a saptea (Cartonat) - Mihail Drumes

Elevul Dima dintr-a saptea (Cartonat) - Mihail Drumes

Nimic de reproșat stilului scriitoricesc al lui MIHAI DRUMEȘ, dar subiectul și eroul cărții, la ELEVUL DIMA DINTR-A ȘAPTEA mă refer, nu m-au mișcat absolut deloc sau poate că sunt eu prea subiectiv. Elevul DIMA, prototipul rebelului de la începutul secolului XX.

2021-01-02 01:24:34

0

Elevul Dima dintr-a saptea  - Mihail Drumes

Elevul Dima dintr-a saptea - Mihail Drumes

Nimic de reproșat stilului scriitoricesc al lui MIHAI DRUMEȘ, dar subiectul și eroul cărții, la ELEVUL DIMA DINTR-A ȘAPTEA mă refer, nu m-au mișcat absolut deloc sau poate că sunt eu prea subiectiv. Elevul DIMA, prototipul rebelului de la începutul secolului XX.

2021-01-02 01:09:34

0

Elevul Dima dintr-a saptea - Mihail Drumes

Elevul Dima dintr-a saptea - Mihail Drumes

Nimic de reproșat stilului scriitoricesc al lui MIHAI DRUMEȘ, dar subiectul și eroul cărții, la ELEVUL DIMA DINTR-A ȘAPTEA mă refer, nu m-au mișcat absolut deloc sau poate că sunt eu prea subiectiv.

2021-01-02 01:09:34

0

CD Celtic Frost - Morbid tales

CD Celtic Frost - Morbid tales

În cazul trupei elvețiene este CELTIC FROST este valabilă sintagma "Hellhammer a murit, trăiască CELTIC FROST", aluzie directă la desființarea, în 1984, a trupei Hellhammer de către Thomas Gabriel Fischer (alias Tom Warrior) și înființarea de către același muzician de geniu, în același an, a trupei CELTIC FROST. Minialbumul MORBID TALES (1984), prima realizare a trupei, se dovedește mai coerent, mai închegat, cu o producție și un sound net superioare, în comparație cu perioada HELLHAMMER.

2021-01-02 08:39:26

0

Kiosc - Carte regala de bucate - Principesa Margareta a Romaniei

Kiosc - Carte regala de bucate - Principesa Margareta a Romaniei

CARTEA REGALĂ DE BUCATE A PRINCIPESEI MARGARETA A ROMÂNIEI, într-o prezentare și grafică de excepție. În privința rețetelor, acestea sunt demne mai degrabă pentru capetele încoronate, fie ele princiare, regale sau imperiale, adică prea pretențioase și sofisticate pentru cele mai multe dintre gospodinele din România.

2021-01-01 06:38:54

0

Atlas Scolar De Istorie Universala - Angela Balan, Ovidiu Ionita

Atlas Scolar De Istorie Universala - Angela Balan, Ovidiu Ionita

Nu am răsfoit toate atlasele de istorie universală, însă consider ATLASUL DE ISTORIE UNIVERSALĂ al autorilor ANGELA BALAN și OVIDIU IONIȚĂ, fără nicio ezitare, ca fiind cel mai bun. O ultimă precizare: atlasul conține doar hărți.

2021-01-01 06:38:54

0

2CD Hellhammer - Demon entrails

2CD Hellhammer - Demon entrails

DEMONS ENTRAILS este un material discografic care include primele trei demo-uri ale formației elvețiene HELLHAMMER, DEATH FIEND, TRIUMPH OF DEATH și SATANIC RITES, demo-uri lansate în 1983. Chiar și în aceste condiții, ale existenței unor materiale disparate, trupa HELLHAMMER, în scurta sa istorie, 1982-1984, a dat un impuls puternic și neașteptat, chiar de către membrii acesteia, primului val de black metal. DEMON ENTRAILS și HELLHAMMER sunt acum istorie. De colecționat de fanii metalului extrem.

2021-01-01 12:53:45

0

Colectia Regala Vol.25: 152 de ani la Casa Regala a Romaniei - Dan-Silviu Boerescu

Colectia Regala Vol.25: 152 de ani la Casa Regala a Romaniei - Dan-Silviu Boerescu

152 de ani la Casa Regală a României. Momente istorice si intamplari inedite cu membrii familiei regale (1866-2018), o istorie mai altfel a Casei Regale a României și a reprezentanților acesteia. Evident, autorul se focusează pe aspecte inedite și picante, de senzație, evaluează și reevaluează evenimente și personaje regale.

2021-01-01 12:23:45

0

Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor vol.2: Aparatul

Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor vol.2: Aparatul

DICȚIONARUL OFIȚERILOR ȘI ANGAJAȚILOR CIVILI AI DIRECȚIEI GENERALE A PENITENCIARELOR VOL. 2: APARATUL, un altfel de dicționar, unul atipic cu certitudine, dar absolut necesar pentru a cunoaște o altă fațetă, criminală, a regimului comunist și, în acest registru, pe cei implicați direct, angajați civili și ofițeri, în represiunea îndreptată contra deținuților politici. Structura cărții este un simplă: scurte, dar concludente biografii ale celor responsabili de tratamente inumane și de crime împotriva umanității.

2021-01-01 11:53:45

0

Calendar Antares 2020

Calendar Antares 2020

CALNDAR ANTARES 2020. Dimensiuni medii, deci, foarte practic și ușor de manimatat, imagini de calitate, ediție bilingvă (română/engleză), dar, din păcate, un produs care nu mai este de actualitate.

2021-01-01 09:00:01

0

Calendar 2020. Eroi

Calendar 2020. Eroi

CALENDAR 2020. EROI. Imagini de bună calitate, unele ușor forțate (voievozii Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare dându-și mâna), însă, un produs inutil, demodat, suntem deja în 2021 și trebuie să privim către viitor.

2021-01-01 08:53:45

0

Set 6 globuri de Craciun pictate manual. Set of 6 hand painted glass Christmas baubles

Set 6 globuri de Craciun pictate manual. Set of 6 hand painted glass Christmas baubles

Răbdare, talent, creativitate, atenție, migală și, nu în ultimul rând, plămâni puternici, iată câteva dintre calitățile pe care trebuie să le întrunească cei care confecționează globulețe. Cele șase globulețe ale setului sunt confecționate și decorate/pictate manual, foarte posibil unicate, strict necesare pentru împodobirea brazilor de crăciun sau pentru simpla expunere în vitrine.

2021-01-01 08:53:45

0

CD Venom - Black metal

CD Venom - Black metal

Cu albumul BLACK METAL (1982), album ce a beneficiat de o producție și un sound superioare albumului de debut, WECOME TO HELL, trupa britanică VENOM trasa definitiv autostrada pentru nu mai puțin de trei genuri extreme: trash, black și death metal. De la mijlocul anilor 80 și până în prezent, numeroase exponente ale metalului extrem se vor raporta în permanență la VENOM și la moșternirea lăsată de aceasta. Majoritatea pieselor de pe album de află la un anumit nivel, dar, îmi permit să menționez: - Black metal - Sacrifice - Countess Bathory - To hell and back - Buried alive BLACK METAL, anul de grație 1982, un clasic al metalului întunecat.

2021-01-01 08:23:45

0

CD Venom - Welcome to Hell

CD Venom - Welcome to Hell

Cu o invitaţie directă şi fără menajamente, WELCOME TO HELL, cu o imagine şocantă şi mesaje întru slava necuratului, îşi făcea trupa britanică VENOM intrarea, în 1981, pe arena metalului extrem. Prezentul album, în comparaţie cu versiunea originală, include şi 11 piese bonus. Poison, Welcome to hell, Wiching hour, Angel dust sunt doar câteva dintre piesele de referinţă ale albumului de debut.

2021-01-01 07:53:45

0

Legiunea blestematilor - Sven Hassel

Legiunea blestematilor - Sven Hassel

Am citit integral opera scriitorului danez, unele dintre romanele sale chiar de două sau trei ori, deci, voi vorbi în cunoștință de cauză. Pline de acțiune, de scene tragice și comice, în egală măsură, câteva personaje șablon, care fac războiul și viața cazonă parcă mai umane, dar și multe aspecte care fac destul de neverosimilă povestea romanului, de aceea trebuie privite cu circumspecție. Făcând abstracție de toate acestea, LEGIUNEA BLESTEMAȚILOR reprezintă încă un roman captivant semnat de SVEN HASSEL.

2020-12-31 08:38:44

0

General SS - Sven Hassel

General SS - Sven Hassel

Acțiunea romanului GENERAL SS este desprinsă din ororile Frontului sovietic, granița dintre ficțiune, căci avem de a face cu un roman, și realitate fiind una destul de fragilă. Revenind la primul aspect (ficțiunea), romanului GENERAL SS trebuie privită cu o anumită rezervă, cele mai multe dintre personaje fiind imaginare, la fel și acțiunea, ancorată însă în realitatea dură a Frontului de est.

2020-12-31 07:53:44

0

Moarte si viscol - Sven Hassel

Moarte si viscol - Sven Hassel

MOARTE ȘI VISCOL, un titlu mai mult decât inspirat pentru un alt roman marca SVEN HASSELși, de asemenea, o piesă dură în ansamblul romanelor scriitorului danez . Evident, personajele și acțiunea, fictive, sunt grefate pe realitatea dură a Frontul sovietic.

2020-12-31 07:38:44

0

Blindatele mortii - Sven Hassel

Blindatele mortii - Sven Hassel

Romanul BLINDATELE MORȚII, ca de altfel, toate romanele scriitorului danez SVEN HASSEL, face parte dintr-o categorie de cărți mai speciale, captivante, pline de acțiune, cărți pe care le citești de la prima până la ultima pagină.

2020-12-31 07:23:44

0

Geniu pustiu. Sarmanul Dionis si alte scrieri in proza - Mihai Eminescu

Geniu pustiu. Sarmanul Dionis si alte scrieri in proza - Mihai Eminescu

Proza eminesciană, eclipsată de lirică, nu a fost încă suficient explorată și descifrată, da, descifrată, cred că este verbul cel mai potrivit. Am citit GENIU PUSTIU, dar nefiind profesor de limba română și neavând o cultură/cunoștințe, cel puțin de filosofie, suficient de solidă, nu am înțeles foarte bine romanul, de altfel, neterminat al genialului EMINESCU.

2020-12-30 08:23:27

0

Proze: Geniu pustiu. Sarmanul Dionis - Eminescu

Proze: Geniu pustiu. Sarmanul Dionis - Eminescu

În această recenie voi face referiri doar la GENIU PUSTIU, romanul neterminat al poetului MIHAI EMINESCU. Greu, mai greu de înţeles dacă nu ai în spate o cultură peste medie, dacă nu eşti împlinit cultural, dacă nu eşti familiarizat cu elemente ale filosofiei germane şi, mă gândesc, în primul rând, la pesimismul kantian şi schopenhaurian.

2020-12-30 08:08:27

0

DVD Afla totul despre insulele Galapagos

DVD Afla totul despre insulele Galapagos

Documentarul AFLĂ TOTUL DESPRE INSULELE GALAPAGOS, produs de către Discovery Channel, are parcă ceva în plus faţă de celelalte documentare ale seriei, şi anume viziunea interdisciplinară: geografie, geologie, biogeografie (faună şi vegetaţie), aspecte interesante, unele inedite, despre aceste insule aflate la capătul lumii.

2020-12-29 06:00:01

0

DVD Afla totul despre Crocodili

DVD Afla totul despre Crocodili

AFLĂ TOTUL DESPRE CROCODILI reprezintă un alt material video de excepție "girat" de către Discovery Channel. Urmaşi ai dinozaurilor de acum câteva milioane de ani, crocodilii reprezintă nişte supravieţuitori şi, în egală măsură, ucigaşi feroce. Interesant.

2020-12-29 05:38:16

0

DVD Afla totul despre Furnici

DVD Afla totul despre Furnici

Furnicile nu fac parte din sfera mea de interes, un astfel de material fiind de recomandat cu multă căldură preșcolarilor, elevilor din învățământul primar și gimnazial, dar trebuie să recunosc că am fost plăcut surprins plăcut de ceea ce am aflat și mai ale văzut. Nu cred că exagerez dacă spun că avem câte ceva de la aceste minunate creaturi: succesul lor în atât de multe medii se daorează organizării lor sociale și abilității de a modifica habitatul, de a se conecta la resurse și de a se apăra.

2020-12-29 05:38:16

0

DVD Afla totul despre Insecte ucigase

DVD Afla totul despre Insecte ucigase

Există pe Terra animale de dimensiuni mari, absolut inofensive, mai ales atunci când nu sunt provocate. Vizionând acest material video, am înțeles repede că există creaturi de mici dimensiuni, la unele insecte mă refer, letale. De aici, îndemnul meu: AFLĂ TOTUL DESPRE INSECTELE UCIGAȘE.

2020-12-29 05:23:16

0

Dvd Drumul Oaselor - Filme De Colectie

Dvd Drumul Oaselor - Filme De Colectie

E dificil de apreciat un astfel aici, astfel că voi utiliza algoritmul atunci şi acum. În anii 1980, când nu existau atâtea forme de divertisment, publicul din România era extazitat, în rândurile acestuia numărându-mă și eu. Astăzi, filmul DRUMUL OASELOR (1980), în ciuda distribuției, mi se pare desuet.

2020-12-29 05:23:16

0

DVD Pompei

DVD Pompei

POMPEI, 2014. Nu-mi dau seama cum la începutul mileniului III, când cinematografia dispune de atâtea experiență și posibiități pentru realizarea unui film de calitate, rezultatul să fie unul submediocru. Nu știu ce ar fi de remarcat la acest lungmetraj: poate efectele speciale, situațiile la limită. Bugetul filmului și încasările, acestea din urmă mai mult decât modeste, sunt și ele un barometru obiectiv: financiar, s-a investit mai mult, decât s-a câștigat cu această coproducție germano-canadiană.

2020-12-29 12:53:04

0

DVD 300: Eroii De La Termopile

DVD 300: Eroii De La Termopile

Prin efectele speciale, unele de-a dreptul ireale, filmul 300. Eroii de la Termopile reprezintă o denaturare a unor fapte istorice, oricum denaturate de autorii antici și de trecerea timpului.

2020-12-29 12:53:04

0

Codul bunelor maniere astazi (Ed. de lux) - Aurelia Marinescu

Codul bunelor maniere astazi (Ed. de lux) - Aurelia Marinescu

O ediție de lux a CODULUI BUNELOR MANIERE, atent conceput și sistematizat de autoare (AURELIA MARINESCU), titlu vândut în peste 300 000 de exemplare în România, strict necesar într-o perioadă în care bunele maniere au devenit un lux.

2020-12-29 12:38:04

0

CD Blind Guardian - Follow the blind

CD Blind Guardian - Follow the blind

Anul 1989 va rămâne un an cu o semnificație aparte pentru istoria universală. Pentru BLING GUARDIAN, anul 1989, anul lansării albumului FOLLOW THE BLIND, a însemnat renunțarea discretă la sonoritățile speed/trash metal pentru a se arunca în brațele power/progresiv metalului. Eu, care nu sunt neapărat un fan al power metalului, sunt nevoit să recunosc că avem de a face cu un album căruia nu i se poate reproșa aproape nimic: energic, rapid, melodic, conceptual, așa cum îi stă bine unui album de power metal. Banish from Sanctuary, Beyond the ice, Valhalla și Follow the blind sunt doar câteva dintre piesele de forță ale prezentului album. Albumul, remasterizat în 2007, include și piese de pe Battalions of fear.

2020-12-29 12:23:04

0

3CD Manowar - The Triple Album Collection

3CD Manowar - The Triple Album Collection

Ce aș putea să mai spun despre acest pachet MANOWAR: THE TRIPLE ALBUM COLLECTION. Pentru cunoscători și, în egală măsură pentru amatorii în ale metalului, trei realizări discografice excepționale, trei albume de rezistență: Fighting The World 1987 Kings Of Metal 1988 The Triumph Of Steel: Master Of The Wind 1992

2020-12-29 08:23:04

0

CD Manowar - The Hell of steel - Best of

CD Manowar - The Hell of steel - Best of

O lume de poveste, o lume de eroi, o lume medievală, regi și regate, coroane, războinici, oțel, săbii, moart, iată câte ceva din lirica trupei americane MANOWAR, lirică specifică mai degrabă unor trupe de heavy metal din Europa. Cât despre compilația THE HELL OF STEEL. BEST OF din 1994, putem vorbi doar la superlativ.

2020-12-29 07:38:04

0

Iliada, Odiseea, Eneida

Iliada, Odiseea, Eneida

Din start, recomand lectura versiunilor originale ale celor trei capodopere: ILIADA, ODISEEA ȘI ENEIDA. Pentru elevii din învățământul primar și gimnazial, sunt binevenite și aceste adaptări.

2020-12-28 08:38:04

0

Manifestul Partidului Comunist - Karl Marx, Friedrich Engels

Manifestul Partidului Comunist - Karl Marx, Friedrich Engels

Manifestul Partidului Comunist (Karl Marx, Friedrich Engels), are dimensiunile unei broșuri, deci, ușor de parcurs și de înțeles. Ideologia comunistă avea să fie condamnată în perspectivă istorică, dar să nu fim ipocriți, multe dintre ideile filosofilor germani, foarte atractive, de altfel, despre neajunsurile economice și sociale generate de avântul industriei, erau perfect justificate.

2020-12-28 08:38:04

0

CD Manowar - Sign Of The Hammer

CD Manowar - Sign Of The Hammer

SIGN THE HAMMER (1984) este una dintre realizările discografice de forță ale trupei americane MANOWAR. Dintre cele opt piese ale albumului, se detașează clar: 1. On men play on ten 2. Thor (powerhead), preferata mea de pe acest album 3. Guyana 4. Sign of hammer

2020-12-28 08:23:04

0

DVD Rage Against The Machine - The battle of Mexico City

DVD Rage Against The Machine - The battle of Mexico City

RAGE AGAINST THE MACHINE (2000) - THE BATTLE OF MEXICO CITY reprezintă un material video, un must have pentru toți fanii legendarei trupe americane RAGE AGAINST THE MACHINE.

2020-12-28 10:08:04

0

CD Rage Against The Machine - Battle Of Los Angeles

CD Rage Against The Machine - Battle Of Los Angeles

Celui de-al treilea album RAGE AGAINST THE MACHINE, BATTLE OF THE LOS ANGELES (1999), parcă îi lipsește ceva din forța primelor două realizări discografice ale trupei americane, de aceea voia acorda doar trei stele. Două piese de rezistență ar fi de menționat pe acest album: Guerilla radio, Ashes on the falls.

2020-12-28 10:00:03

0

VINIL Rage Against The Machine - Rage Against The Machine

VINIL Rage Against The Machine - Rage Against The Machine

RATM nu sunt chiar primii care au amestecat rapul cu muzica rock, findcă trebuie neapărat să ne amintim de piesa Walk this way, rezultatul unui featuring dintre Aerosmith şi Run Dmc din 1986, dar trebuie să apreciem faptul că au găsit această nişă rap metal pe care au fructificat-o și au făcut-o foarte bine. Albumul omonim al RATM (1992) a însemnat un pas cu dreptul pe teritoriul rap metalului. Albumul RATM acum și pe vinil.

2020-12-28 09:53:04

0

CD Rage Against The Machine - Evil empire

CD Rage Against The Machine - Evil empire

Se pare că RATM au găsit cheia succesului: mixtura dintre rap și metal cu evidente inserturi funk. Lansat în anul 1996, EVIL EMPIRE, al doilea album RATM, s-a bucurat de un mare succes. Sunt multe piese de rezistență pe acest album, însă preferata mea rămâne Bulls on parade.

2020-12-28 09:53:04

0

Set opt vederi de colectie: regi, voievozi si domni din istoria romanilor

Set opt vederi de colectie: regi, voievozi si domni din istoria romanilor

Mi-au plăcut întotdeauna vederile și felicitările. În era internetului și a digitalizării, acestea nu s-au demodat. Sunt impecabil realizate, dimensiuni standard (10x15 cm) și nu sunt foarte scumpe. Le puteți păstra în colecție sau le puteți trimite persoanelor dragi.

2020-12-27 06:00:38

0

CD W.A.S.P. - The Best Of The Best

CD W.A.S.P. - The Best Of The Best

Promovând încă de la început un heavy metal fără compromsuri, W.A.S.P., de fapt, un acronim, al cărui sens nu-l voi dezvălui aici, sunt prea delicat pentru a face asta, a devenit repede un cult grup. Heavy metalului de foarte bună calitate, trupa americană i-a asociat și o imagine aparte. Muzica e bună calitate surclasează însă imaginea de tip shock rock a trupei. În rest, o compilație THE BEST OF THE BEST (2015).

2020-12-27 05:56:35

0

Set 3 felicitari de Craciun cu sclipici. Xmas cards set of 3

Set 3 felicitari de Craciun cu sclipici. Xmas cards set of 3

Deosebite cele trei felicitări care alcătuiesc setul FELICITĂRI CU SCLIPICI (XMAS CARDS SET OF 3), amuzante mesajele personajelor, dar, în egală măsură puțin cam scumpicele.

2020-12-27 05:41:35

0

eBook Beria. Mana dreapta a lui Stalin - Amy Knight

eBook Beria. Mana dreapta a lui Stalin - Amy Knight

Lavrenti Beria nu este un personaj cu care să empatizezi, cu atât mai mult unul pe care să-l simpatizezi, însă dacă doriți să aflați mai multe despre personalitatea/ resorturile interioare ale infamului șef al NKVD-ului, mâna dreaptă a lui Stalin, după înlăturarea și executarea lui Ejov, și să înțelegeți de modalitatea de funcționare a aparatului de represiune sovietic, vă recomand lectura acestei cărți.

2020-12-27 05:41:35

0

Beria, mana dreapta a lui Stalin - Amy Knight

Beria, mana dreapta a lui Stalin - Amy Knight

Lavrenti Beria nu este un personaj cu care să empatizezi, cu atât mai mult unul pe care să-l simpatizezi, însă dacă doriți să aflați mai multe despre personalitatea/ resorturile interioare ale infamului șef al NKVD-ului, mâna dreaptă a lui Stalin, după înlăturarea și executarea lui Ejov, și să înțelegeți de modalitatea de funcționare a aparatului de represiune sovietic, vă recomand lectura acestei cărți.

2020-12-27 05:41:35

0

DVD Asfalt Tango

DVD Asfalt Tango

Referindu-se la pelicula ASFALT TANGO, Nae Caranfil declara că, „Ambiția mea a fost... să fac o farsă, o comedie cât mai aproape de nivelul de excelență, de strălucire al unor filme americane precum Unora le place jazz-ul de Billy Wilder". Dacă a reușit, deși pretențiile regizorului român sunt mult prea mari, mai rămâne de văzut.

2020-12-27 02:11:25

0

Dvd Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni

Dvd Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni

Atât romanul lui Marin Preda, CEL MAI IUBIT DINTRE PĂMÂNTENI, cât și filmul omonim al regizorului Șerban Marinescu se dovedesc geniale. Recomand următorul algoritm: parcurgerea mai întâi a cărții lui Marin Preda, apoi vizionarea filmului.

2020-12-27 02:00:01

0

DVD Senatorul melcilor

DVD Senatorul melcilor

Dramă, comedie, film cu substrat politic, toate la un loc, filmul SENATORUL MELCILOR, regizat de regretatul regizor român Lucian Pintilie, alături de Patul Conjugal, Cel mai iubit dintre pământeni, Terminus paradise, a stârnit aprecieri și critici în țară și străinătate. Printre altele, în anul 1995, SENATORUL MELCILOR a fost nominalizat la festivalul de film de la Cannes.

2020-12-27 01:56:25

0

12DVD Pintilie Cineast

12DVD Pintilie Cineast

Pachetul 12 DVD PINTILIE CINEAST reunește numai puțin de 12 lungmetraje, majoritatea capodopere ale cinematografiei românești ante și post decembriste, filme orchestrate magistral de regizorul ILIE PINTILIE. R.I.P, maestre.

2020-12-27 01:41:25

0

DVD Cainele japonez

DVD Cainele japonez

Nu știu ce impact a avut acest lungmetraj la publicul din România. Scenariul mise pare destul de ieftin, povestea previzibilă, ce-ți induce un sentiment dedeja vue. Regizorul ar fi trebui să se concentreze mai mult asupra profilului frumoasei și exoticei reprezentante a Țării soarelui Răsare, Hana Hashimoto.

2020-12-27 01:41:25

0

2CD Alice Cooper - Spark in the dark - The best of

2CD Alice Cooper - Spark in the dark - The best of

Lansată în anul 2009, SPARK IN THE DARK. THE BEST OF este o altă compilație semnată de longevivul, prolificul, complexul, simpaticul și mereu surprinzătorul ALICE COOPER. Lost in America, Poison, Hey Stoopid, House of fire, Spark in te dark, Hurricane years sunt doare câteva pise de forță ale artistului american.

2020-12-27 12:56:25

0

CD Alice Cooper - Classicks

CD Alice Cooper - Classicks

ALICE COOPER este deja o legendă a muzicii rock, și încă una vie, slavă domnului, cu o activitate de o jumătate de veac pe altarul muzicii rock și nu numai. CLASSICKS, compilație din 1995, piese de referință ale artistului.

2020-12-27 12:41:25

0

DVD Patul Conjugal - Mircea Daneliuc

DVD Patul Conjugal - Mircea Daneliuc

PATUL CONJUGAL (1993). Genial, vulgar, controversat, dramatic, capodoperă cinematografică, toate aceste epitete se potrivesc perfect acestei pelicule românești postdecembriste.

2020-12-26 07:25:38

0

CD Skid Row - 40 Seasons - The Best of

CD Skid Row - 40 Seasons - The Best of

Numai puțin de 16 piese semnate SKID RAW pe această compilație 40 SEASONS-THE BEST OF lansată în anul 1998, o mostră consistentă de hard rock, heavy metal și glam rock. Trebuie să mărturisesc: piesa 18 years old îmi atinge frecvent o coardă sensibilă ............

2020-12-26 07:10:38

0

2CD Def Leppard - Hysteria + Adrenalize

2CD Def Leppard - Hysteria + Adrenalize

HYSTERIA (1987) ȘI ADRENALIZE (1992) sunt două dintre cele mai bune albume ale trupei britanice DEF LEPPARD, deci, o nemaipomenită ocazie de a cumpăra două albume rock de excepție.

2020-12-26 07:10:38

0

Matematica - Clasa 5 Sem.1 - Marius Perianu, Catalin Stanica

Matematica - Clasa 5 Sem.1 - Marius Perianu, Catalin Stanica

MATEMATICA CLASA A V-A SEMESTRUL I (MARIUS PERIANU, CĂTĂLIN STĂNICĂ) este mai mult decât o culegere de probleme, auxiliarul incluzând și teorie, eficient sintetizată și esențializată, suportul teoretic al rezolvării exercițiilor. Livrarea, prin FanCourier, a fost fără cusur.

2020-12-26 06:40:38

0

Fidget Spinner Ninja - Rosu

Fidget Spinner Ninja - Rosu

FIDGET SPINNER NINJA (ROȘU) constituie o modalitate simplă și ieftină, în egală măsură, de a mai alunga stresul acumulat peste zi, cel puțin până în momentul în care se va instala din nou plictiseala.

2020-12-26 01:55:38

0

CD Twisted Sister - Were Not Gonna Take It - Hits

CD Twisted Sister - Were Not Gonna Take It - Hits

WERE NOT GONA TAKE IT-HITS nu este, propriu-zis, un album de studio al trupei americane TWISTEAD SISTER, ci o compilație ce reunește piese de rezistență din perioada de glorie. Muzică din alte timpuri, nu știu dacă mai bune, dar cu siguranță se poate spuna asta despre muzica celor de la TWISTED SISTERS. Am spus mai devreme piese de rezistență, așa că îmi este greu să aleg. Totuși, mă opresc asupra: Price, We're Not Gonna Take it, I wanna rock, You Can't Stop Rock 'N' Roll, Stay Hungry, Bad Boys Of Rock 'N' Roll, Lookin' Out For #1.

2020-12-26 01:55:38

0

DVD Taylor Swift & Def Leppard - Crossroads

DVD Taylor Swift & Def Leppard - Crossroads

TAYLOR SWIFT & DEF LEPPARD (2008), un material video, rod al unei colaborări transatlantice dintre trupa britanică DEF LEPPARD și cântăreața americană de pop și country TAYLOR SWIFT.

2020-12-26 01:25:35

0

CD Quiet Riot - Metal health

CD Quiet Riot - Metal health

QUIET RIOT, METAL HEALTH, al treilea album al trupei americane și o călătorie, muzicală, în timp. Albumul, lansat în 1983, reunește câteva piese devenite între timp legendare: Metal Health Cum On Feel The Noize Don't Wanna Let You Go Slick Black Cadillac Run For Cover Danger Zone

2020-12-26 12:55:35

0

CD Diamond Head - The best of

CD Diamond Head - The best of

Pentru cei care nu știau, DIAMOND HEAD este o trupă de heavy metal din Anglia, exponentă de seamă a curentului NWOHBM. Dacă mai adăugăm faptul că Megadeth și Metallica au fost, în primii ani de activitate, influențate de DIAMOND HEAD, cred că am spus multe. Cât despre piese, avem de a face cu un THE BEST OF (1999), deci, piese alese cu mare atenție.

2020-12-26 12:40:35

0

6 Creioane cu farmec Helen Exley (banda verde)

6 Creioane cu farmec Helen Exley (banda verde)

ȘASE CREIOANE CU FARMEC HELEN EXLEY (BANDĂ VERDE). Sunt nevoit să fac abstracție de preț, care este unul mai mult decât piperat, altfel, sub raport calitativ și estetic, nimic de reproșat acestui produs.

2020-12-26 11:55:29

0

Agenda Pixie A5 Roz

Agenda Pixie A5 Roz

AGENDĂ PIXIE A 5 ROZ. Format A5, deci foarte practică, personalizabilă, în funcție de preferințele și creativitatea fiecăruia, grație celor 100 itemuri pixie, copertă refolosibilă și un preț pe măsură. Probabil, s-a mers pe principiul: calitatea are un preţul ei. Personal, prefer variantele pe albastru și negru.

2020-12-25 09:00:32

0

CD Michael Jackson - Off The Wall (Cd Plic)

CD Michael Jackson - Off The Wall (Cd Plic)

CD MICHAEL JACKSON - OFF THE WALL (CD PLIC). Nu pot sa-mi explic, dar nu m-au prins deloc piesele starului american. Poate la următoarea audiție, voi reveni la sentimente mai bune, dar până atunci voi acorda o stea.

2020-12-24 08:54:56

0

CD Michael Jackson

CD Michael Jackson

MICHAEL JACKSON. Am audiat câteva piese ale megastarului, însă nu m-au convins, mai multă imagine decât muzică, sau poate am fost eu prea stresat în timpul audiției, nu pot să-mi dau seama.

2020-12-24 08:39:56

0

CD Suicidal Tendencies - Lights Camera Revolution

CD Suicidal Tendencies - Lights Camera Revolution

SUICIDAL TENDENCIES este o legendă, o legendă vie pe teritoriul metalic, iar albumul LIHTS CAMERA REVOLUTION cel mai bun din istoria trupei. You Can't Bring Me Down, Send Me Your Money, Alone & Lovely, Get Whacked, Go'n Breakdown sunt doar câteva dintre piesele de forță ale albumului.

2020-12-24 08:09:56

0

CD Suicidal Tendencies - Prime Cuts - Best of

CD Suicidal Tendencies - Prime Cuts - Best of

Piese atent selecționate pentru această compilație PRIME CUTS. BEST OF (1997), marca SUICIDAL TENDENCIES. Trebuie să-mi fac mea culpa pentru că am ignorat mult timp această trupă americană.

2020-12-24 08:00:01

0

Cd Suicidal Tendencies - Controlled By Hatred/feel Like Shit...Deja-Vu

Cd Suicidal Tendencies - Controlled By Hatred/feel Like Shit...Deja-Vu

CONTROLLED BY HATRED/FEEL LIKE SHIT ... DEJA-VU (1989), al patrulea album al trupei americane SUICIDAL TENDENCIES și, în același timp, o demonstrație de forță, o mostră consistentă de crossover trash din parte unor pionieri ai genului. How Will I Laugh Tomorrow, Just Another Love Song, Feel Like Shit… Déjà Vu, Controlled by Hatred, It's Not Easy sunt doar câteva dintre piesele pe care doresc să le menționez în mod deosebit.

2020-12-24 07:54:56

0

Inchizitia. O istorie a terorii in secolele al XV-lea-al XVIII-lea - Toby Green

Inchizitia. O istorie a terorii in secolele al XV-lea-al XVIII-lea - Toby Green

Eram avid după descrierea amănunţită a metodelor de teroare utilizate de inchiziţie, coperta stând mărturie în acest sens. dar prezenta lucrare se focusează pe organizarea temutei inchiziţii, o organizare aproape perfectă, model de eficiență, cu nimic mai prejoasă faţă de aparatele de represiune ale dictaturilor secolului XX. Cu certitudine, INCHIZŢIA. O ISTORIE A TERORII ÎN SECOLELE AL XV-LEA-AL XVII-LEA este rezultatul unui intens efort de documentare.

2020-12-24 06:54:56

0

Inchizitia. O istorie a terorii in secolele al XV-lea-al - XVII-lea - Toby Green

Inchizitia. O istorie a terorii in secolele al XV-lea-al - XVII-lea - Toby Green

Trebuie să recunosc. Am ezitat mult înainte de a achiziționa prezentul volum, dar până la urmă așteptarea a meritat. INCHIZIȚIA. O ISTORIE A TERORII (sec. XV-XVII) este, dacă nu inedită, bine documentată și captivantă.

2020-12-24 06:24:56

0

Tacerea mieilor - Thomas Harris

Tacerea mieilor - Thomas Harris

Cartea TĂCEREA MIEILOR a lui THOMAS HARRIS trebuie privită în oglindă cu la fel de celebrul film omonim, regizat de JONATHAN DEMME. Dificilă misiune, cartea este mai detaliată, reușind să surprindă aspecte de substrat, în timp ce filmul, grație imaginii și sunetului, reușește să dea viață cărții. Ambele sunt la superlativ.

2020-12-24 06:09:56

0

DVD Tacerea Mieilor - The Silence Of The Lambs

DVD Tacerea Mieilor - The Silence Of The Lambs

THE SILENCE OF THE LAMBS (TĂCEREA MIEILOR), prima şi cea mai importantă piesă a trilogiei care-l are în centrul atenției pe inteligentul și maleficul dr. HANNIBAL LECTER, magistral interpretat de actorul american ANTHONY HOPKINS. Este o concluzie șablon, dar nu o pot evita: un film de colecție.

2020-12-24 06:00:01

0

DVD Aventuri fantastice Daffy Duck si gasca de prieteni

DVD Aventuri fantastice Daffy Duck si gasca de prieteni

AVENTURI FANTASTICE CU DAFFY DUCK ŞI GAŞCA DE PRIETENI. Periodic, mă mai delectez vizionând desene animate clasice, ceea ce reprezintă un bun prilej de a face o călătorie, virtual, în timp şi de a ne reaminti anii copilăriei.

2020-12-24 05:54:56

0

DVD Bugs Bunny Si Prietenii

DVD Bugs Bunny Si Prietenii

BUGS BUNNY şi PRIETENII SĂI puşi mereu pe şotii. Foarte plăcute şi reconfortante desenele animate cu BUGS BUNNY, cu mult peste desenele animate actuale. What's up doc!, replica preferată a iepuraşului nostru cel poznaş.

2020-12-24 05:54:56

0

CD The Offspring - Greatest Hits

CD The Offspring - Greatest Hits

Alături de GREEN DAY, trupa californiană THE OFFSPRING a revitalizat, în ultimul deceniu al secolului trecut, genul punk rock. Albumul GREATEST HITS, compilație din anul 2005, reprezintă o mostră serioasă în acest sens.

2020-12-24 03:39:56

0

CD Green Day - Greatest hits: Gods favorite band

CD Green Day - Greatest hits: Gods favorite band

Green Day - Greatest hits: Gods favorite band, după cum v-ați dat seama, o compilație din anul 2017 a trupei americane GREEN DAY.

2020-12-24 03:09:56

0

CD Green Day - 21st Century Breakdown

CD Green Day - 21st Century Breakdown

Cine a mai ascultat GREEN DAY, ar putea găsi 21st CENTURY BREAKDOWN, al optulea album al trupei, puțin diferit. Așa este, pe lângă obișnuitle sonorități punk/pop punk și alternative rock, americanii de la GREEN DAY au introdus și numeroase elemente power pop.

2020-12-24 02:24:56

0

6 Creioane cu farmec Helen Exley (banda visinie)

6 Creioane cu farmec Helen Exley (banda visinie)

ȘASE CREIOANE CU FARMEC HELEN EXLEY (BANDĂ VIȘINIE). Calitate foarte bună, aspect vizual plăcut, ideale pentru utilizarea cotidiană și, mai ales, pentru cadouri. Singura obiecție este legată de preț, care ar putea unulmai rezonabil.

2020-12-24 02:00:01

0

6 Creioane cu farmec Helen Exley (banda gri)

6 Creioane cu farmec Helen Exley (banda gri)

Atunci când ne dorim un produs de calitate, nu trebuie să mai ținem cont de preț. Tocmai din acest motiv, prețul, aș recomanda produsul nu pentru fucția primară, ci pentru panoplie. În rest, un produs de calitate.

2020-12-24 01:54:56

0

6 Creioane cu farmec Helen Exley (banda albastra)

6 Creioane cu farmec Helen Exley (banda albastra)

ȘASE CREIOANE CU FARMEC HELEN EXLEY (BANDĂ ALBASTRĂ). Sunt nevoit să fac abstracție de preț, care este unul mai mult decât piperat, altfel, sub raport calitativ, nimic de reproșat acestui produs.

2020-12-24 01:54:56

0

CD Green Day - American Idiot

CD Green Day - American Idiot

AMERICAN ***** (2004), al șaptelea album semnat de trupa americană GREEN DAY, stilistic, continuă pe linia punk rock/pop punk trasată de primele albume lansate la începutul anilor 90. Nu te dă pe spate, dar, cel puțin, mai ține ridicat stindardul punk.

2020-12-24 01:54:56

0

Dvd Filantropica

Dvd Filantropica

FILANTROPICA face parte dintre filmele geniale ale cinematografiei românești postdecembriste. Pe lângă distribuția de excepție și replicile geniale, filmul, o metaforă, de altfel, descrie niște realități românești. Cu siguranță, doar în România poate fi înțeles mai bine aceast lungmetraj .

2020-12-24 01:39:56

0

CD Green Day - Nimrod

CD Green Day - Nimrod

Nu sunt fan GREEN DAY, apeciez punk rockul şi, într-o mare măsură, unele piese de pe acest album: Platypus (I Hate You), Uptight, Jinx, Haushinka, Good Riddance (Time of Your Life).

2020-12-23 05:54:56

0

VINIL Green Day - Dookie

VINIL Green Day - Dookie

Punk rockul a intrat în declin la sfârșitul anilor 70, însă nu avea să moară, au spus-o și membrii trupei THE EXPLOITED, ideea întărită și de GREEN DAY un deceniu mai târziu. DOOKIE, 1994, al treilea album de studio al trupei, unul reprezentativ.

2020-12-22 01:00:02

0

Grup statuar - Ganditorul si Femeia sezand - George Avanu

Grup statuar - Ganditorul si Femeia sezand - George Avanu

De câte ori privesc grupul ministatuar (GÂNDITORUL ȘI FEMEIA ȘEZÂND), nu pot să nu mă opresc și să nu le asociez cu imaginea ROMÂNIEI. Grupul statuar, poate cea mai reprezentativă realizare a artei preistorice de pe plaiurile mioritice, foarte simplu în ceea ce privește aspectul general, dar cu mesaj foarte profund, transmis peste generații. Statuetele sunt din porțelan. Din motive practice, cred că ar fi de dorit și o replică metalică a celebrelor statuete.

2020-12-22 12:45:13

0

Cd Korn - Untouchables

Cd Korn - Untouchables

Albumul UNTOUCHABLES (2002) se menține pe direcția nu metal/alternativ metal, însă deschide, evident, seria unor experimente și mă refer, în primul rând, la unele inserturi electro, la schimbarea soundului și chiar vizuale. Albumul include numeroase piese de forță, pline de energie și foarte prezente în aparițiile live ale trupei.

2020-12-22 11:45:11

0

DVD Vampire In Brooklyn - Vampirul Din Brooklin

DVD Vampire In Brooklyn - Vampirul Din Brooklin

Nu sunt un fan al filmelor cu vampiri, dar trebuie să mărturisesc că este primul vampir de culoare pe care l-am întâlnit vizionând pelicula VAMPIRE IN BROOKLYN. Nu cred că filmul este reprezentativ pentru simpaticul actor american, asta numai dacă îmi amitesc de rolul/rolurile magistral interpretate în PROFESORUL TRĂZNIT (1996), însă poate sunt eu lipsit de obiectivitate.

2020-12-22 11:15:11

0

CD Korn - Greatest hits vol.1

CD Korn - Greatest hits vol.1

GREATEST HITS VOL. 1, o compilație, un best of, un nemaipomenit prilej pentru a asculta cele mai bune piese realizate de trupa KORN în perioada 1994-2004, perioada cea mai bună pentru trupa americană, din punctul meu de vedere.

2020-12-22 10:30:11

0

Bratara 1 decembrie

Bratara 1 decembrie

BRĂȚARĂ 1 DECEMBRIE. Dragostea și fidelitatea față de țară trebuie în primul rând trăite și demonstrate în fiecare clipă, dar, dacă ea acestea sunt dublate și de afișarea unor simboluri specifice, cazul acestei brățări tricolore tematice, atunci dragostea sinceră pentru țară, atașamentul față de aceasta, devin mult mai valoroase, mai încărcate de semnificație. Altfel, o brățară simplă, tricoloră, cu motive tradiționale, specific românești.

2020-12-22 10:30:11

0

CD Korn - Life is peachy

CD Korn - Life is peachy

LIFE IS PEACHY (1996), al doilea material dicografic al cunoscutei trupe americane, este practic "strivit" de albumele KORN şi FOLLOW THE LEADER, dar cu toate acestea, se găsesc ceva piese de rezistenţă pe acesta, aspect care vine şi contrabalansează puţin situaţia: Good God, No place to hide, Wicked, rezultat al colaborării cu raperul Ice Cube şi Chino Moreno de la Deftones, şi A.D.I.D.A.S., da, mai ales A.D.I.D.A.S. Un album parcă ceva mai diferit, în comparație cu cele două materiale discografice menționate mai sus.

2020-12-22 10:15:11

0

Semne de carte de colorat - Fluturi

Semne de carte de colorat - Fluturi

SEMNAT DE CARTE DE COLORAT - FLUTURI, semne de carte personalizabile, cu siguranță, o strategie de marketing din partea LIBRIS, însă una inspirată și de impact, nu putem nega acest lucru.

2020-12-22 10:00:01

0

Didactica istoriei - Stefan Paun

Didactica istoriei - Stefan Paun

Deşi timpul a trecut, iar didactica predării istoriei a evoluat, prezenta lucrare, DIDACTICA ISTORIEI scrisă de ŞTEFAN PĂUN, işi păstrează, în punctele esenţiale, actualitatea. Acum mai bine de 15 ani, când pe piaţa de carte din România didacticile şi metodicile erau "păsări rare", pentru mine, această didactică a reprezentat mult timp un reper şi singura salvare pentru pregătirea examenelor de titularizare, definitivat şi grade didactice.

2020-12-22 08:30:11

0

Didactica istoriei ed.3 - Alice Ionela Roaita

Didactica istoriei ed.3 - Alice Ionela Roaita

Pentru profesorii de istorie, cu atât mai mult pentru cei care se pregătesc pentru examenul de titularizare, pentru debutanţi, DIDACTCA ISTORIEI reprezintă un instrument de lucru obligatoriu. Punctele forte ale prezentei lucrări sunt reprezentate de structura şi esenţializarea informaţiei.

2020-12-22 07:45:03

0

CD Korn - Follow the leader

CD Korn - Follow the leader

FOLLOW THE LEADER, cel de-al treilea album al trupei KORN, concurează puternic cu albumul de debut al aceleeași trupe. Greu de ales între cele două. Oricum am da-o, albumul FOLLOW THE LEADER (1998) rămâne o piesă dură a trupei americane.

2020-12-21 06:44:57

0

2 VINIL Korn - Follow the leader

2 VINIL Korn - Follow the leader

Nu toate albumele trupei americane KORN sunt pe placul meu, evident, nu este și cazul albumului FOLLOW THE LEADER. Amintesc piesele It s on!, Freak On A Leash, Got The Life, Dead Bodies Everywhere, Children Of The Korn și cred că am spus totul, mai ales pentru cunoscători.

2020-12-21 06:44:57

0

2CD Korn - Follow the leader/Issues - double pack original albums

2CD Korn - Follow the leader/Issues - double pack original albums

Cumpărați acest dublu album KORN (Follow the leader/Issues - double pack original albums) și împușcați doi iepuri dintr-un singur foc. Dintre cele două albume, nu dintre cei doi iepuri, FOLLOW THE LEADER este cu mult peste albumul ISSUES, deși nici acesta din urmă nu este un album mediocru.

2020-12-21 06:44:57

0

CD Korn - Korn

CD Korn - Korn

În anul de grație 1994, trupa americană KORN făcea senzație cu albumul autointitulat KORN. Apeciată de unii, criticată de alții, trupa KORN avea să provoace schimbări geopolitice profunde pe teritoriul muzicii rock.

2020-12-21 06:29:54

0

VINIL David Bowie - Changesonebowie - Best of

VINIL David Bowie - Changesonebowie - Best of

CHANGESBOWIE - BEST OF este o compilație semnată DAVID BOWIE din 1990. Deși nu este genul meu, trebuie să recunoaștem faptul că DAVID BOWIE a fost, muzical și vizual, destul de avangardist pentru în care a activat. Foarte tare piesa, RBELE REBEL, piesă ce amintește de stilul rock de la sfârșitul anilor 60 și începutul anilor 70.

2020-12-21 06:14:53

0

CD David Bowie - The Best of David Bowie 1974/1979

CD David Bowie - The Best of David Bowie 1974/1979

THE BEST OF DAVID BOWIE (1974-1979), compilație ce reunește materiale înregistrate în perioada 1974-1979. Dificil și, în același timp, simplu de încadrat stilistic, dar cu siguranță, foarte variate genurile muzicale abordate de artistul britanic.

2020-12-21 06:14:53

0

CD David Bowie - Changesbowie - Best Of

CD David Bowie - Changesbowie - Best Of

CHANGESBOWIE - BEST OF este o compilație semnată DAVID BOWIE din 1990. Deși nu este genul meu, trebuie să recunoaștem faptul că DAVID BOWIE a fost, muzical și vizual, destul de avangardist pentru în care a activat.

2020-12-21 04:29:53

0

CD Mr. Big - Big Bigger Bigget! - The Best Of

CD Mr. Big - Big Bigger Bigget! - The Best Of

BIG BIGGER BIGGET! - THE BEST OF (1996) . MR. BIG nu se află în lista mea de preferințe, dar nu pot să nu meționez câteva piese hard/glam rock de impact de la începutul anilor 1990, de altfel, perioada de glorie a trupei: Addicted To That Rush Rock And Roll Over To Be With You Just Take My Heart Wild World Colorado Bulldog Take Cover

2020-12-21 12:29:50

0

Semne de carte de colorat. Frunze

Semne de carte de colorat. Frunze

Fie că este primăvară, vară, toamnă sau iarnă, lăsați-vă frâu liber imaginației și dați viață celor 60 de semne de carte de colorat (frunze), personalizându-le în funcție de inspirația de moment.

2020-12-20 06:00:01

0

Minunile naturii. Colorez semnele mele de carte

Minunile naturii. Colorez semnele mele de carte

60 de semne de carte la un preţ mai mult decât rezonabil, până aici nimic nou, fiindcă MINUNILE NATURII. COLOREZ SEMNELE MELE DE CARTE, setul celor 60 de semne de carte, chiar sunt minunate și inedite.

2020-12-20 06:00:01

0

Stalin - Paul Johnson

Stalin - Paul Johnson

Există numeroase biografii ale dictatorului sovietic, viața lui Stalin, care a fost întoarsă pe toate fețele, atât cât s-a putut realiza acest lucru, nemaifiind astăzi un secret. STALIN, UNUL DIN MARII MOŞTRII AI ISTORIEI, o lucrare de mică întindere, în schimb foarte densă, uşor de parcurs, captivantă.

2020-12-20 05:46:34

0

CD The Best Of Nick Cave & The Bad Seeds

CD The Best Of Nick Cave & The Bad Seeds

Personalitate complexă (muzician, cântăreț, compozitor, autor, scenarist, compozitor și uneori actor), NICK CAVE este cunoscut mai ales prin prisma activității de muzician alături de trupa THE BAD SEEDS. Pe plan muzical, de-a lungul longevivei și prolificei cariere, a experimentat o varietate de stiluri, de la post-punk, alternative rock, gothic rock, art rock, la experimental rock și garage rock. O mențiune specială pentru copertă, ce îmi aduce aminte de coperțile albumelor trupei MY DIYNG BRIDE. Compilația The Best Of Nick Cave & The Bad Seeds include și o colaborare cu solista Kylie Minogue, tot o australiancă.

2020-12-20 11:16:11

0

CD The Cure - Greatest Hits

CD The Cure - Greatest Hits

Începând ca o trupă de post punk, THE CURE va avea o evoluţie interesantă spre new wave, dark wave, gothic rock şi pop rock. De asemenea, presa de specialitate îi consideră şi pionieri ai rockului alternativ. THE CURE nu se numără printre preferatele mele, dar muzica şi imaginea afişată au influenţat trupe de cele mai diverse genuri. GREATEST HITS, compilaţie din anul 2001, fără alte comentarii.

2020-12-19 06:16:03

0

DVD Operatiunea Broken Arrow

DVD Operatiunea Broken Arrow

Un titlu de impact, BROKEN ARROW, o distribuție deloc de neglijat, Christian Slater, John Travolta în rolurile principale, câteva scene de acțiune notabile, în rest, un scenariu mai mult decât previzibil pentru acest film american.

2020-12-19 03:46:03

0

CD Sepultura - Chaos A.D.

CD Sepultura - Chaos A.D.

Când spunem Refuse/Resist, Territory, Slave New World, piese însoțite de clipuri pe măsură, spunem CHAOS A. D., un alt album de legendă. Trash, groove metal, influențe, să le numim etno, specifice indienilor din Brazilia, iată rețeta succesului pentru SEPULTURA. Albumul anicipează, timid, tendințele ceva mai experimentale de pe următorul album: ROOTS.

2020-12-19 03:46:03

0

CD Sepultura - Arise

CD Sepultura - Arise

ARISE, anul de grație 1991, un album și un an foarte bune pentru SEPULTURA. Alături de BENEATH THE REMAINS, ARISE este un album șablon pentru perioada trash/death metal a trupei. De fiecare dată, reascult cu plăcere piesa DESPERATE CRY.

2020-12-19 03:31:03

0

CD The Smiths - The sound of

CD The Smiths - The sound of

THE SOUND OF, 2008, a altă compilație semnată THE SMITHS, trupă britanică activă între anii 1982-1987, după această perioadă trebuind să ne mulțumim doar cu numeroase best of-uri și compilații. Cel puțin au cu ce să se prezinte. The SMITHS și post punkul nu se numără printre preferințele mele, dar aș putea menționa câteva piese mai reprezentative: What Difference Does It Make?, HOW SOON IS NOW?

2020-12-19 03:16:03

0

CD The Smiths - Best I

CD The Smiths - Best I

THE SMITHS, o trupă britanică cu o existență scurtă (1982-1987), dar cu o influență deosebită pentru scena Indie rock, post-punk și alternative rock. THE SMITHS, BEST I, 1992, compilație, pentru colecționari.

2020-12-19 08:30:55

0

VINIL The Smiths - Hatful of hollow

VINIL The Smiths - Hatful of hollow

Lansat în anul 1984, HATFUL OF HOLLOW nu este propriu-zis un album de studio al trupei britanice THE SMITHS, ci o compilație ce reunește diferite înregistrări. Se detașează, pe lângă vocea inconfundabilă a lui Steven Patrick Morrissey, piesa HOW SOON IS NOW?

2020-12-19 08:15:55

0

VINIL The Smiths - Meat is murder

VINIL The Smiths - Meat is murder

MEAT IS MURDER (1984). La începutul deceniului nouă al secolului trecut punk rockul avea să intre într-un con de umbră, să lase un gol, repede umplut de o puzderie de trupe de post punk, new wave, pop punk. Este cazul, ați ghicit, și al trupei britanice THE SMITHS. MEAT IS MURDER (1984).

2020-12-19 07:15:55

0

CD Buzzcocks Finest - Ever Fallen In Love?

CD Buzzcocks Finest - Ever Fallen In Love?

EVER FALLEN IN LOVE?, o întrebare, dar și numele unei compilații semnate de către trupa britanică BUZZ****S FINEST (1996). Punk rock, punk pop și new wave veți regăsi pe acest album, de fapt, evoluția trupei BUZZ****S FINEST.

2020-12-17 08:24:13

0

6 Marqueurs pailletes. 6 Markere cu sclipici

6 Marqueurs pailletes. 6 Markere cu sclipici

SET DE ŞASE MARKERE CU LIPICI, de foarte bună calitate, nimic de zis şi de reproşat, dar, totuşi, preţul acestora este unul exagerat, ca să nu-i spunem prohibitiv, dar, cum se spune: calitatea costă.

2020-12-17 08:09:11

0

DVD Aventuri fantastice Bugs Bunny si gasca de prieteni

DVD Aventuri fantastice Bugs Bunny si gasca de prieteni

AVENTURILE FANTASTICE ale lui BUGS BUNNY şi ale găştii sale de prieteni, mult mai interesante şi mai reconfortante decât foarte multe dintre desenele animate actuale. Le recomand tuturor copiilor.

2020-12-17 08:00:01

0

DVD Looney Tunes - Ispravile lui Bugs Bunny

DVD Looney Tunes - Ispravile lui Bugs Bunny

Fiecare generație cu desenele ei animate, dar, în opinia mea, desenele animate care îl au drept personaj principal pe BUGS BUNNY sunt cu certitudine peste multe dintre desenele animate ale momentului.

2020-12-17 01:53:56

0

CD Sonic Youth - Washing Machine

CD Sonic Youth - Washing Machine

WASHING MACHINE, o nouă incursiune pe tărâmul rockului alternativ. Parcă, mai experimental, mai tehnic, de la sine înţeles, trupa SONIC YOUTH având ceva experienţă în spate, şi mai liniştitor în comparaţie cu albumele anterioare.

2020-12-17 10:23:50

0

Constitutia Romaniei

Constitutia Romaniei

E ruşinos să fii ignorant, dar este şi mai ruşinos să nu faci nimic pentru a nu mai fi ignorant. La început de secol 21, când informaţia nu mai constituie o problemă, nu mai avem nicio scuză să spunem că suntem dezinformaţi. Deci, cumpăraţi şi citiţi legea fundamentală a României.

2020-12-17 08:53:50

0

CD Sonic Youth - Experimental, Jet Set, Trash And No Star

CD Sonic Youth - Experimental, Jet Set, Trash And No Star

Numele trupei, SONIC YOUTH, numele albumului, EXPERIMENTAL, JET SET, TRASH AND NO STAR, muzica trupei de pe acest album, al optulea din discografia trupei, toate sunt tipice pentru o trupă de alternative rock.

2020-12-17 05:53:50

0

Doua saptamani dramatice din istoria Romaniei 17-30 decembrie 1947 - Eleodor Focseneanu

Doua saptamani dramatice din istoria Romaniei 17-30 decembrie 1947 - Eleodor Focseneanu

DOUĂ SĂPTĂMÂNI DRAMATICE DIN ISTORIA ROMÂNIEI (17-30 decembrie 1947). O lucrare de istorie sau una de științe juridice, ambele la un loc, deci, o abordare interdisciplinară. Admit samavolnicia actului de la 30 decembrie 1947, însă, nefiind jurist de meserie, am întâmpinat unele dificultăți în a înțelege ilegalitatea, din punct de vedere juridic și constituțional, a actului de la 30 decembrie.

2020-12-16 12:56:16

0

Doua saptamani dramatice din istoria Romaniei - Eleodor Focseneanu

Doua saptamani dramatice din istoria Romaniei - Eleodor Focseneanu

DOUĂ SĂPTĂMÂNI DRAMATICE DIN ISTORIA ROMÂNIEI. Am citit prezenta lucrare și o recomand cu multă căldură cititorilor români. Singura "hibă" a acesteia este reprezentată de abundenţa de termeni juridici utilizaţi, lucru explicabil, având în vedere formaţia de jurist a autorului.

2020-12-16 12:56:16

0

Constitutia Romaniei. Comentarii si explicatii - Cristian Ionescu, Corina Adriana Dumitrescu

Constitutia Romaniei. Comentarii si explicatii - Cristian Ionescu, Corina Adriana Dumitrescu

Având în vedere prețul, de numai puțin 289 de lei, și faptul că o constituție se poate achiziționa cu numai 3.6 lei pe site-ul libris, avem de a face cu o publicație tehnică, Constituția României fiind însoțită de ample comentarii. Recomandată pentru profesorii și studenți în cadrul Facultăților de Drept, Științe Juridice și Administrative etc

2020-12-16 12:56:16

0

Constitutia Romaniei Ed.2018

Constitutia Romaniei Ed.2018

Mulți conaționali de-ai noștri, unii de la care aveam pretenții, confundă CONSTITUȚIA ROMÂNIEI, adică legea fundamentală a statului, cu DREPTUL CIVIL ȘI PENAL (CODUL CIVIL ȘI PENAL). Acum, accesul la informație nu mai constituie o problemă, deci, nu avem nicio scuză să ignorăm Constituția României.

2020-12-16 12:41:16

0

Constitutia Romaniei si legislatie conexa Ed.2020

Constitutia Romaniei si legislatie conexa Ed.2020

Mulți conaționali de-ai noștri, unii de la care aveam pretenții, confundă CONSTITUȚIA ROMÂNIEI, adică legea fundamentală a statului, cu DREPTUL CIVIL ȘI PENAL (CODUL CIVIL ȘI PENAL). Pe lângă Constituție, prezenta ediție include: - Legea cetateniei romane nr. 21/1991; - Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale; - Legea nr. 35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului.

2020-12-16 12:41:16

0

Constitutia Romaniei Ed.2

Constitutia Romaniei Ed.2

Constituția este legea fundamentală a unui stat în care sunt consemnate principiile de bază ale organizării lui, drepturile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor. Deci, fără alte comentarii.

2020-12-16 12:26:16

1

CD Sonic Youth - Goo

CD Sonic Youth - Goo

SONIC YOUTH, albumul GOO din 1990, alternative rock, ceva influențe noise rock, sub albumul DIRTY din 1992, în opinia mea, deși nu lipsesc piesele de rezistență pe acest album.

2020-12-16 12:26:16

0

Constitutia Romaniei Ed. 2020

Constitutia Romaniei Ed. 2020

Tipărită de către Editura Rosetti, CONSTITUȚIA ROMÂNIEI reunește, alături de legea fundamentală a României, Conventia Europeana a Drepturilor Omului și Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene.

2020-12-16 12:11:16

0

Constitutia Romaniei

Constitutia Romaniei

CONSTITUȚIA ROMÂNIEI este publicată de către o sursă de încredere: Monitorul Oficial. Constituția României, promulgată în anul 1991 și revizuită în anul 2003, format mic și, implicit, foarte ușor de utilizat.

2020-12-16 12:11:16

0

CD Hatebreed

CD Hatebreed

Combinând energia specifică hardcore metalului cu growlingul caracteristic death metalului, adică metalcore, astfel s-a impus HATEBREED pe scena metalului. Deși nu depășește RISE OF BRUTALITY, albumul omonim este unul aproape impecabil, iar piesa Hands Of Dying Man este cu siguranță piesa reprezentativă a albumului.

2020-12-16 11:26:16

0

CD Sonic Youth - Dirty

CD Sonic Youth - Dirty

Alternative şi noise rock pe acest albumuL DIRTY (1992), semnat SONIC YOUTH, mai mult alternative decât noise rock. Mi-a plăcut cel mai mult piesa Drunken Butterfly, piesă care balansează foarte multe spre noise rock.

2020-12-16 10:41:16

0

CD New Order - The best of

CD New Order - The best of

Trebuie să recunosc faptul că nu sunt foarte impresionat de stilul celor de la NEW ORDER: post punk, new wave, pop rock. THE BEST OF, compilaţie lansată în anul 1994, doar pentru cunoscători.

2020-12-15 05:10:53

0

Agenda Gutenberg 53

Agenda Gutenberg 53

AGENDA GUTENBERG 53 se remarcă, în primul rând, prin coperta inspirată, probail, din romanul MOBY DICK al scriitorului american Herman Melville. Nedatată, dar cusută şi cartonată.

2020-12-15 01:55:53

0

VINIL Nirvana - Unplugged in New York

VINIL Nirvana - Unplugged in New York

IN UTERO a reprezentat ultimul album de sudio, iar UNPLUGGED IN NEW YORK (1994) ultimul eveniment muzical major al trupei NIRVANA, trupă care se va destrăma la scurt timp după sinuciderea liderului KURT COBAIN.

2020-12-15 11:55:53

0

CD Nirvana - Incesticide

CD Nirvana - Incesticide

Mai brut și cu sound nu foarte bine finisat, albumul INCESTICIDE se dovedește, în anumite puncte esențiale, chiar mai interesant decât albumele de studio. Lansat în anul 1992, INCESTICIDE include versiuni demo ale unor piese, coveruri, versiuni difuzate la radio.

2020-12-15 11:55:53

0

CD Nirvana - In Utero

CD Nirvana - In Utero

1993, IN UTERO, ultimul album NIRVANA, în contextul sinuciderii liderului KURT COBAIN, și un semnal pentru grunge rock, gen care intră rapid în derivă. Nu sunt fan NIRVANA, dar sunt ceva piese de rezistență pe acest album (Scentless Apprentice, Heart-Shaped Box), care au influențat trupe de rock și nu numai, în acest ultim caz, mă gândesc la piesa Voodoo People a trupei THE PRODIGY care datorează câteva acorduri de chitară piesei VERY APE de pe IN UTERO.

2020-12-15 10:41:13

0

Termos pliabil din silicon: Galben

Termos pliabil din silicon: Galben

TERMOS PLIABIL DIN SILICON (GALBEN). Într-o lume practică și pragmatică, unde spațiul constituie o problemă, un termos care-și poate modifica dimensiunile este mai mult decât util. Foarte practic atunci când mergem în excursii, drumeții sau chiar la serviciu. Rămâne de văzut, în timp, dacă izolarea termică este mai eficientă față de un termos clasic. Oricum, din descriere reiese foarte clar faptul că este mai pretențios în comparație cu un termos obișnuit. În forma pliată măsoară 140 x 70 x 70 mm - 200 ml - in forma extinsa masoara: 240 x 70 x 70 mm - 550 ml.

2020-12-15 08:12:18

0

CD Nirvana - Nevermind

CD Nirvana - Nevermind

Nu mă dau în vânt după NIRVANA, trebuie să recunosc acest lucru, însă albumul NEVERMIND din 1991, primit diferit de critica muzicală, reunește câteva piese notabile: Smells like teens spirit, în fapt, un cover după Patti Smith, nașa stilului punk, stil de la care se reclamă, într-o oarecare măsură, trupa NIRVANA, In bloom, Come as you are, Lithium.

2020-12-14 04:41:59

0

VINIL Nirvana - Bleach

VINIL Nirvana - Bleach

Cu un sound mai primitiv și fără o producție pe măsură, balansând între grunge și hard rock, departe de patternul de mai târziu, își făcea intrarea NIRVANA pe scena grunge/alternative rock. BLEACH (1989), albumul de debut al trupei NIRVANA, nu la fel de celebru comparativ cu ce a urmat, dar cu multe puncte forte.

2020-12-14 12:56:34

0

CD The Stranglers - Essential

CD The Stranglers - Essential

THE STRANGLERS nu fac parte din sfera mea de interes, dar, se pare că, activiatea prolifică şi de lungă durată a influenţat numeroase trupe de post punk şi new wave. Ceva piese de rezistenţă: Peaches Golden Brown Strange Little Girl No More Heroes

2020-12-14 11:56:24

0

CD Joy Division - Permanent (Collection)

CD Joy Division - Permanent (Collection)

JOZ DIVISION nu face parte neapărat dintre preferinţele mele, dar, în scurta ei activitate muzicală, trupa britanică a a avut o influenţă majoră asupra multor trupe de post punk, new wave şi chiar gothic rock. Cateva piese celebre de pe compilaţia PERMANENT (1995): Transmission, Love Will Tear Us Apart, sHE S LAST CONTROL, Shadow play.

2020-12-13 03:25:14

0

CD Sepultura - Schizophrenia

CD Sepultura - Schizophrenia

Cu al doilea album de studio, SCHIZOPHRENIA (1987), trupa braziliană SEPULTURA abandonează sonoritățile primitive black metal îndreptându-se tot mai mult spre trash-death metal. Această versiune a albumului original include o piesă demo și două versiuni ale pieselor de studio. Piese de referință: Escape to the void, Inquisition symphony, Sreams behind the shadows, Troops of doom.

2020-12-12 03:09:40

0

CD Sepultura - Morbid visions/Bestial devastation

CD Sepultura - Morbid visions/Bestial devastation

EP-ul MORBID VISIONS și BESTIAL DEVASTATIONS, primul album, pentru cei care au ratat perioada black/death/trash metal a trupei braziliene SEPULTURA. Într-adevăr soundul și producția nu sunt chiar la cel mai înalt nivel, dar asta nu înseamnă că brazilienii nu au făcut o figură frumoasă încă de la început pe teritoriul metalului greu.

2020-12-12 03:00:01

0

CD Sepultura - Beneath the remains

CD Sepultura - Beneath the remains

În opinia mea, albumul BENEATH THE REMAINS este cel bun, mai omogen și echilibrat, din punct de vedere stilistic, trash-death metal, album care a beneficiat și de producție ireproșabilă. Piesele sunt la un alt nivel, din care voi spicui Beneath the remanins, Inner self, Mass hypnosis. Prezenta versiune a albumului include și două bonustrackuri.

2020-12-12 02:54:40

0

CD Joy Division - Substance

CD Joy Division - Substance

JOY DIVISION, exponent de seamă al post punkului, într-un moment în care, ciudat, punk rockul nu-și spusese ultimul cuvânt, dar și al rockului gothic. Cât despre SUBSTANCE (1988), compilație ce reunește piese al trupei britanice.

2020-12-12 12:54:40

0