headerdesktop hum23sep22

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile hum23sep22

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

CITITOR10

Membru din 22/05/2020

Aprecieri

Aprecierii review

1

aprecieri

Review-uri

Review Coment

635

de comentarii

Matematica - Clasa 6 - Manual - Camelia Elena Neta, Ciprian Constantin Neta

Matematica - Clasa 6 - Manual - Camelia Elena Neta, Ciprian Constantin Neta

Pentru cunoscători, dar, mai ales pentru necunoscători, MANUALUL DE MATEMATICĂ CLASA A VI-A, Ed. Corint, reprezinta, în mare masura, continuarea manualului de matematica de clasa a V-a, publicat de aceeasi editura. Aceeasi strategie de succes, adica învatare prin descoperire, care sa-l faca pe elev sa gândeasca si sa înteleaga, teoria eficient esentializata, evidentiata si încadrata în chenare, numeroase si diverse modele de probleme rezolvate, probleme si teste recapitulative la sfârsitul fiecarei unitati de învatare, acestea ar fi, în opinia mea, punctele tari ale prezentului manual. Desigur, pentru exersare, aprofundare si consolidare, manualul nu se dovedeste a fi suficient, context în care apelul la un auxiliar (culegere de probleme) este imperios necesar.
Recomand manualul și pentru autodidacți.

2022-02-18 06:00:06

0

36 de jetoane cu tarile Uniunii Europene

36 de jetoane cu tarile Uniunii Europene

Desi informatii despre statele membre ale Uniunii Europene se gasesc pe internet, devenit în ultimele doua decenii sursa nesecata de informare, nu pot sa nu remarc intenția producătorilor de a-i smulge pe cei mici din fata calculatoarelor si a altor device-uri, si de a-i orienta, prin joc si prin modalitatea inspirata de a prezenta si sistematiza informatiile (informatii minimale despre statele UE și nu numai, hărți aferente fiecărui stat), spre surse de informare, să le spunem, clasice. Recomand produsul (36 de jetoane cu tarile Uniunii Europene).

2021-12-16 09:00:11

0

CD Mad Season - Above

CD Mad Season - Above

Grunge și alternativ rockul nu sunt chiar punctele mele forte, de aceea voi acorda albumului trei stele. Da, MAD SEASON, avem parte de supergrup, format din componenți provenind de la Alice in chains, Pearl Jam și alte trupe din Seattle, iar experiența acestora își spune cuvântul. Alternative/grunge cu o tentă progresivă evidentă, piese caracterizate de un tempo mediu, unele destul de "plutitoare" și relaxante. Mi-au plăcut: Wake up, River Of Deceit, I m above, I Don't Know Anything.

2021-12-12 09:00:06

0

CD Hammerfall - Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken

CD Hammerfall - Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken

Cu o copertă inspirată parcă din vechile povestiri nordice sau din Urzeala tronurilor, cu un heavy-power metal fără compromisuri, amintind pe alocuri de Iron Maiden (la piesa Fury of the wild, ale cărei riffuri sunt inspirate de celebra Aces high,mă refer), suedezii de la HAMMERFALL reușesc să puncteze din nou. Piese de rezistență de pe album: Fury Of The Wild, Hammer Of Justice, Born To Rule, Take The Black.

2021-11-17 06:00:11

0

CD Jethro Tull - Minstrel In The Gallery

CD Jethro Tull - Minstrel In The Gallery

MINISTREL ÎN THE GALLERY (1975) reprezintă mai mult decât un album de bună calitate, reprezintă o incursiune, muzicală, în universul progresiv al deceniului opt al secolului trecut. Piese de rezistență: Minstrel in the Gallery, Cold Wind to Valhalla, dublate și de versiunile live pe acest album.

2021-11-13 03:00:06

0

CD Green Day - Uno

CD Green Day - Uno

Deși nu sunt profund impresionat de albumul UNO al trupei GREEN DAY, nu pot să nu recunosc faptul că, prin post punkul și pop punkul pe care l-au promovat, au ținut steagul, la steagul punk mă refer, ridicat.

2021-11-09 06:00:06

0

CD Green Day - Insomniac

CD Green Day - Insomniac

În materie de punk rock, se spune că sfârșitul anilor 70 a însemnnat Sex Pistoles, anii 80 au fost reprezentați de către The Exploited, iar ultimul deceniu al secolului trecut a însemnat Green Day. În privința ultimei trupe, mai rămâne de văzut.

2021-11-08 09:00:06

0

CD Coldplay - Ghost stories

CD Coldplay - Ghost stories

Se pare că locul britanicilor de la Radiohead și Oasis a fost luat de către confrații lor de la COLDPLAY. GHOST STORIES ne oferă o mostră alternative, de piano rock, oricum i-am spune, o muzică liniștitoare, plutitoare chiar .............. Preferam ceva mai heavy.

2021-11-07 09:00:11

0

Constitutia Romaniei. Romania Alkotmanya

Constitutia Romaniei. Romania Alkotmanya

Constituția, legea fundamentală a României, ar trebui cunoscută, în părțile esențiale, de către fiecare roman, binențeles și de către etnicii maghiari de pe teritoriul României. Mai nou, observ că Monitorul Oficial s-a îngrijit să editeze Constituția României și în limba maghiară. Altfel, nimic diferit față de ediția în limba română, doar limba desigur.

2021-10-26 09:00:11

0

CD Gareth Gates - What My Heart Wants To Say

CD Gareth Gates - What My Heart Wants To Say

What My Heart Wants To Say, album semnat GARETH GATES, de ascultat de adolescentele înnebunite după pop rock și lover boys, nicidecum de către fanii împătimiți după muzică rock. Comercial!

2021-10-17 09:00:06

0

CD Graveyard - Lights Out

CD Graveyard - Lights Out

Înființată în anul 2006, deci o trupă relativ tânără, GRAVEYARD amestecă hard rock, neo-psychedelia, psychedelic rock, blues rock cu occult rock. Câteva piese de factură southern/blues rock scot albumul LIGHTS OUT în evidență.

2021-10-17 09:00:06

0

CD Eighties Matchbox B-Line Disaster - Horse of the dog

CD Eighties Matchbox B-Line Disaster - Horse of the dog

EIGHTIES MATCHBOX B-LINE DISASTER doar pentru un public restrâns și avizat, amator de alternative, indie rock, punk, garage rock. O trupă ciudată, mesaje pe măsură, așa cum îi stă bine unei trupe de alternative rock.

2021-10-16 06:00:11

0

CD Terrorvision - The essential

CD Terrorvision - The essential

TERRORVISION, un nume de trupă care ar trebui să-ți dea fiori, însă nu vă speriați, avem de a face cu alternative rock, destul de cuminte, originar tocmai din Marea Britanie. Piese etalon: Problem Solved și Alice What's the Matter?

2021-10-13 09:00:11

0

CD Belphegor - Walpurgis Rite Hexenwahn

CD Belphegor - Walpurgis Rite Hexenwahn

Ultrarapid și brutal black-death metal, foarte tehnic, melodios pe alocuri, amintind de black-death metalul melodic de factură suedeză, mai precis, de școala Goteborg, ceva influențe RAMMSTEIN (Der Geistertreiber, piesă în limba germană, cu evident iz industrial). Mi-au plăcut, în mod special, următoarele piese: Veneratio Diaboli - I Am Sin, Hail The New Flesh, Reichswehr In Blood.

2021-10-04 06:00:11

0

Razboinicii lui Hitler - Guido Knopp

Razboinicii lui Hitler - Guido Knopp

Înainte de a cumpăra și acest volum, RĂZBOINICII LUI HITLER, m-am gândit că este o altă găselniță, un alt titlu care tratează un subiect, de altfel, foarte bătătorit: AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL. Despre cele șase personalități, cele șase destine, "Războinicii lui Hitler", s-a mai scris și, probabil, că se va mai scrie de aici înainte, deci, până aici nimic nou. Punctul forte, în opinia mea, al prezentului volum, este reprezentat de stilul atractiv și de maniera condensată în care este expusă informaţia. Nu am regretat achiziţia.

2021-09-26 09:00:11

0

2CD Darkthrone - Introducing

2CD Darkthrone - Introducing

Death metal, black metal, speed metal și chiar heavy metal specific anilor 1980, asta veți regăsi pe albumul INTRODUCING al trupei norvegiene DARKTHRONE, de fapt, o compilație care sintetizează activitatea discografică a trupei pânăîn anul 2012. Pentru colecționari.

2021-09-17 09:00:07

0

CD Darkthrone -  Goatloard

CD Darkthrone - Goatloard

Realizat în anul 1996, albumul GOATLOARD reunește, de fapt, piese mai vechi înregistrate în anii 1991 și 1994, chitarele fiind cele originale, iar vocile refăcute în studio. Albumul debordează de ură, însă la capitolul sound, acesta nu impesionează prea mult, lăsând de la prima audiție senzația unui material discografic neșlefuit.

2021-09-16 03:00:11

0

Sa invatam matematica fara profesor - Clasa 6 - Gheorghe Adalbert Schneider

Sa invatam matematica fara profesor - Clasa 6 - Gheorghe Adalbert Schneider

Sa invatam matematica fara profesor clasa a VI-a nu exceleaza la capitolul grafica, dar nu asta este important. Punctele forte ale acestui auxiliar sunt reprezentate de problemele/exercitiile rezolvate (modele de probleme rezolvate), de exercitiile tip grila pe care ni le propune autorul, acestea din urma fiind foarte atractive pentru elevi, care, fie vorba intre noi, tot trebuie rezolvate, fiindca nu este importanta alegerea raspunsului din cele cinci variante de raspuns care insotesc fiecare exercitiul/problema, ci judecata, ajungerea, prin forte proprii, la un rezultat.

2021-09-01 12:00:11

0

Sa invatam matematica fara profesor - Clasa 8 - Gheorghe Adalbert Schneider

Sa invatam matematica fara profesor - Clasa 8 - Gheorghe Adalbert Schneider

Sa invatam matematica fara profesor clasa a VIII-a nu exceleaza la capitolul grafica, dar nu asta este important. Punctele forte ale acestui auxiliar sunt reprezentate de problemele/exercitiile rezolvate (modele de probleme rezolvate) exercitiile de tip grila pe care ni le propune autorul, acestea din urma fiind foarte atractive pentru elevi, care, fie vorba intre noi, tot trebuie rezolvate, fiindca nu este importanta alegerea raspunsului din cele cinci variante de raspuns care insotesc fiecare exercitiul/problema, ci judecata, ajungerea, prin forte proprii, la un rezultat.

2021-09-01 12:00:11

0

Matematica - Clasa 5 - Manual + CD - Radu Gologan, Camelia Elena Neta

Matematica - Clasa 5 - Manual + CD - Radu Gologan, Camelia Elena Neta

Realizat după noua programa, cea aprobata în anul 2017, manualul de matematica de clasa a V-a se impune, în primul rand, prin structura eficienta a fiecarei lectii: Sa exersam! (analiza unei situatii problema, a unui aspect practic), Sa invatam! (esentializarea, intr-un chenar, a conceptelor teoretice), Probleme rezolvate (diverse modele de probleme si solutii) si, evident, la sfarsitul lectiei, exercitii, grupate pe nivele de dificultate (probleme propuse si probleme pentru micii campioni). Pentru aprofundare, fiindca numarul problemelor propuse spre rezolvare este relativ redus, recomand achizitionarea si a caietului de lucru pentru clasa a V-a, auxiliar realizat de catre aceeasi autori.

2021-08-30 09:00:11

0

Matematica - Clasa 5 - Caiet - Radu Gologan, Camelia Elena Neta

Matematica - Clasa 5 - Caiet - Radu Gologan, Camelia Elena Neta

Caietul de lucru (Matematica clasa a V-a) merge "mana in mana" cu manualul de matematica de clasa a V-a, al acelorasi autori. Cele doua, prezentul auxiliar si manualul, sunt coordonate de catre Radu Gologan, un nume, care pentru cunoscatori, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Recomand achizitionarea amandurora.

2021-08-30 12:00:12

0

Sa invatam matematica fara profesor - Clasa 7 - Gheorghe Adalbert Schneider

Sa invatam matematica fara profesor - Clasa 7 - Gheorghe Adalbert Schneider

Nu excelează la capitolul grafică, dar nu asta este important. Punctele forte ale acestui auxiliar sunt reprezentate de problemele/exercițiile rezolvate (modele de probleme rezolvate) și exercițiile de tip grilă pe care ni le propune autorul, acestea din urmă fiind foarte atractive pentru elevi și, care, fie vorba între noi, tot trebuie rezolvate, fiindcă nu este importantă alegerea răspunsului din cele cinci variante de răspuns care însoțesc fiecare exercițiu/problemă, ci judecata, ajungerea, prin forțe proprii, la un rezultat.

2021-06-15 04:00:10

0

Camarazi de front - Sven Hassel

Camarazi de front - Sven Hassel

Captivant, nimic de zis, ca mai toate romanele scrise de SVEN HASSEL, însă unica mea reținere este legată de acuratețea faptelor relatate, căci avem de a face cu o ficțiune grefată pe realitățile dure ale războiului de pe frontul sovietic. Revenind la aserțiunea de mai sus, unele fapte sunt puțin ........................ suprarealiste.

2021-03-05 06:00:01

0

Cd Devo - Something For Everybody

Cd Devo - Something For Everybody

DEVO este o trupă cu ștate vechi pe arena muzicii, încă din 1973, însă, nu eu nu pot spune că am rezonat cu ultima realizare discografică a trupei, albumul SOMETHING FOR EVERYBODY, o amstecătură de pop, electronic rock și new wave. Prea soft pentru gusturile mele.

2021-02-27 12:00:01

0

CD Mayhem - Ordo ad chao

CD Mayhem - Ordo ad chao

Albumul ORDO AD CHAO este puțin diferit de precedentele materiale discografice ale trupei MAYHEM. Nimic de zis, producția este una peste medie, soundul black metal balansează undeva spre zona, dacă nu progresivă, evidentă pe albumul GRAND DECLARATION OF WAR, cel puțin spre zona unui black foarte tehnic.

2021-02-21 09:00:01

0

CD Mayhem - Chimera

CD Mayhem - Chimera

După experimentele progressive și avantgarde metal de pe GRAND DECLARATION OF WAR, albumul CHIMERA, al treilea din istoria trupei norvegiene MAYHEM, poate fi considerat o revenire în forță pe coordonatele black rapid și agresiv.

2021-02-19 06:00:02

0

Memorator aritmetica si algebra pentru gimnaziu - Gheorghe Adalbert Schneider

Memorator aritmetica si algebra pentru gimnaziu - Gheorghe Adalbert Schneider

Un astfel de memorator poate fi conceput, în timp, de orice elev silitor de gimnaziu, dar, cum factorul timp este unul foarte prețios și greu de recuperat, achiziționarea MEMORATORULUI DE ARITMETICĂ ȘI ALGEBRĂ PENTRU GIMNAZIU ne scutește de bătăi de cap suplimentare. Pentru mine a fost o surpriză, crezând că voi regăsi în paginile acestuia doar concepte și definiții, să constat că toate acestea sunt însoțite de exemple, soluții și aplicații.

2021-02-15 12:00:01

0

Engleza fara profesor + CD - Florin Musat

Engleza fara profesor + CD - Florin Musat

Un instrument de învățare a limbii engleze, atenție, la un preț mai mic decât al unei ședințe de meditație la engleză. Așa cum sugerează și titlul, ENGLEZA FĂRĂ PROFESOR se adresează autodidacților și nu numai.

2021-02-07 03:00:01

0

Limba engleza fara profesor - Dan Dutescu

Limba engleza fara profesor - Dan Dutescu

LIMBA ENGLEZĂ FĂRĂ PROFESOR este o reeditare a unei lucrări mai vechi, o metodă clasică (dialoguri, vocabular structurat pe domenii, o multitudine de exerciții, elemente de gramatică esențializate la maximum, glume, proverbe, rebusuri), dar eficientă de învățare a limbii engleze și atenție. Evident, pentru pronunție aș sugera folosirea în paralel și a altor materiale audio.

2021-02-07 03:00:01

0

CD Soilwork - The Ride Majestic

CD Soilwork - The Ride Majestic

Progresul trupei SOILWORK este mai mult decât evident, aspect explicabil, suedezii aflându-se al al zecelea album, experiența spunându-și cuvântul. Piese de rezistență de pe albumul THE RIDE MAJESTIC: The ride majestic, All Along Echoing Paths, The Phantom, Alight In The Aftermath.

2021-02-05 09:00:02

0

2 VINIL Voivod - The Wake

2 VINIL Voivod - The Wake

THE WAKE (2018) este ultimul album de studio al trupei canadiene VOIVOD și, se pare, viziunea acesteia asupra genului thrash metal la începutul mileniului III: îmbinarea armonioaă a sonorităților thrash metal cu elemente de progresiv rock.

2021-01-30 07:53:50

0

Matematica - Clasa 5 lb. maghiara - Marius Perianu, Catalin Stanica

Matematica - Clasa 5 lb. maghiara - Marius Perianu, Catalin Stanica

Este doar o opinie personală, fiindcă nu am răsfoit toate manualele de matematică de clasa a V-a. Prezentul manual de matematică este unul dintre cele mai bune, poate cel mai bun manual pentru clasa a V-a. Foarte explicit, orientare metodologică nouă (pornește de la situații practice și ajunge la teorie, deci învățare prin descoperire, numeroase idei, metode, tehnici de rezolvare, focusat pe aspecte practice). Îl recomand pentru autodidacți. Pe mine m-a ajutat. Un manual de nota 10.

2021-01-23 09:57:20

0

Scurta istorie a Romaniei - Keith Hitchins

Scurta istorie a Romaniei - Keith Hitchins

SCURTĂ ISTORIE A ROMÂNIEI, o lucrare de sinteză despre istoria românilor din cele mai vechi timpuri și până în vremurile mai recente. Destul de obiectivă și riguroasă, fiind scrisă de un străin, istoricul american KEITH HITCHINS, însă, cu mult sub celelalte două volume ale sale: Românii (1775-1866) și România (1866-1947).

2021-01-22 12:12:10

0

Romanii in Marele Razboi. Anul 1918

Romanii in Marele Razboi. Anul 1918

Odată cu ROMÂNII ÎN MARELE RĂZBOI. ANUL 1918, DOCUMENTE, IMPRESII, MĂRTURII se încheie o excelentă colecție de documente românești și străine, cooordonată de către Generalul-Maior (r) MIHAIL E. IONESCU. Pornind de la premisa că nimic nu este întâmplător, nici coperta pare că nu face excepție de la regulă, nu este întâmplătoare: Imaginea emblematică a Marii Adunării Naționale de la Alba-Iulia (1decembrie 1918), act politic care desăvârșea, simbolic, procesul de constituire a României Mari, și momentul încheierii armistițiului de la Compiegne (11 noiembrie 1918), eveniment ce marca, la rândul său, sfârșitul Marelui Război.

2021-01-18 05:30:21

0

Extrase din Mein Kampf insotite de comentarii - E.L. Michael

Extrase din Mein Kampf insotite de comentarii - E.L. Michael

În lipsa accesului la textul original al operei dictatorului german, extrasele din Mein Kampf însoțite de comentariile istoricului E. L. MICHAEL, se dovedesc soluția optimă pentru a pătrunde în universul gândirii politice a lui Adolf Hitler. Recomand, totuși, parcurgerea textului original, apoi lectura prezentei lucrări.

2021-01-17 03:49:57

0

Gestapo. Istoria politiei secrete a lui Hitler - Rupert Butler

Gestapo. Istoria politiei secrete a lui Hitler - Rupert Butler

Pentru cititorii pasionați de istoria celui de - Al Treilea Reich, GESTAPO. ISTORIA POLIȚIEI SECRET A LUI HITLER reprezintă o lectură obligatorie. Nu de foarte mare intindere, mai puțin de 400 de pagini, istoria temutului aparat polițienesc scrisă de istoricul și ziaristul britanic RUPERT BUTLER, este mai mult decât suficientă pentru a înțelege fațeta criminală a regimului nazist. Recomand și lucrarea Gestapo a istoricului și ziaristului francez Jacques Delarue, care este peste versiunea lui RUPERT BUTLER și, pe care acesta din urmă o și citează în lista bibliografică a propriei istorii a Gestapoului.

2021-01-16 01:34:24

0

Bunele maniere pentru copii

Bunele maniere pentru copii

Într-o lume în care scara valorilor, dacă mai există o astfel de scară, s-a inversat, iar lipsa manierelor se poate constata în orice moment, trebuie pornit de jos, de la bază, adică de la la vârste fragede. Cât despre acest articol, BUNELE MANIERE PENTRU COPII, se dovedește mai mult decât nimerit pentru atingerea scopului menționat mai sus.
Include și ilustrații sugestive.

2021-01-16 08:19:17

0

Codul bunelor maniere pentru toate varstele

Codul bunelor maniere pentru toate varstele

Chiar și într-o societate în care scara valorilor este cu susul în jos, în care cei lipsiți de maniere par să iasă învingători, manierele, buna purtare pot să facă diferența, indiferent de vârstă și circumstanțe. CODUL BUNELOR MANIERE PENTRU TOATE VÂRSTELE are și un preț fără concurență, așa că investiția se justifică până la ultimul bănuț.

2021-01-12 07:00:01

0

100 de persoanlitati din toate timpurile care au influentat evolutia omenirii - Michael H. Hart

100 de persoanlitati din toate timpurile care au influentat evolutia omenirii - Michael H. Hart

100 DE PERSONALITĂŢI DIN TOATE TIMPURILE CARE AU INFLUENŢAT EVOLUŢIA OMENIRII, un demers indrăzneţ, dar, în egală măsură şi foarte dificil din partea autorului, MICHALE HART. Acesta a făcut apel la anumite criterii atunci când a inclus în cartea sa o personalitatea sau alta. Evident, au şi rămas "pe dinafară", adică neincluse în prezenta lucrare numeroase personalităţi care au avut o influenţat decisiv cursul istoriei. O lucrare enciclopedică, binevenită şi foarte utilă pentru cei care vor să-și consolideze cultura generală. Republicată pentru a doua oară de către Editura Orizonturi, coperțile fiind de această dată cartonate.

2021-01-12 07:36:58

0

Arta Razboiului. Cele 36 de stratageme

Arta Razboiului. Cele 36 de stratageme

Mă așteptam la un volum de mare întindere, dar acest aspect a fost repede eclipsat și compensat de conținut: înțelepciune de tip asiatic, scurtă și la obiect. Evident, cugetările autorului se referă în permanență la război și la tot ceea ce este legat de acesta, dar, m-a impresionat în mod foarte plăcut actualitatea și aplicabilitatea acestora în diferite domenii de activitate.

2021-01-08 04:21:01

0

Verbe speciale ale limbii engleze - Ion Vladoiu

Verbe speciale ale limbii engleze - Ion Vladoiu

Verbele generează unele dificultăți în învățarea unuei limbi străine, cu atât mai mult verbele speciale, ori, un astfel de instrument, VERBELE SPECIALE ALE LIMBII ENGLEZE (ION VLĂDOIU), își demonstrează utilitatea atunci când dorim să aprofundăm limba engleză. Nu are legătură cu ceea ce este elementele de conținut, dar găsesc foarte simpatic buldogul de pe copertă, buldogul britanic.

2021-01-08 04:00:01

0

Alfabetul istetilor + Tabla adunarii. Tabla scaderii

Alfabetul istetilor + Tabla adunarii. Tabla scaderii

Tabla adunării, tabla scăderii, orarul, lunile anului, anotimpurile, literele alfabetului, cifrele de la 0 la 30, un joc care permite copiilor să descopere harta României, iată ce oferă ALFABETUL ISTEȚILOR. Utilizat cu succes în învățământul primar, acest din urmă aspect fiind constatat personal.

2021-01-04 07:18:17

0

50 de jetoane: Invatam Tabla impartirii

50 de jetoane: Invatam Tabla impartirii

Într-o lume dominată de calculatoare, tablete, telefoane inteligente și de alte device-uri care-i face pe cei mici foarte comozi, fiindcă le rezolvă o mulțime de probleme, gândesc, practic, în locul lor, un astfel de produs (JETOANE: ÎNVĂȚĂM TABLA ÎMPĂRȚIRII - 7 ANI +), care să-i atragă și să le stimuleze gândirea, implicit, să înțeleagă și să învețe câtmai temeinic tabla împărțirii, este mai mult decât binevenit.

2021-01-04 05:18:17

0

56 De Jetoane: Invatam Tabla Inmultirii (7 Ani+)

56 De Jetoane: Invatam Tabla Inmultirii (7 Ani+)

Într-o lume dominată de calculatoare, tablete, telefoane inteligente și de alte device-uri care-i face pe cei mici foarte comozi, fiindcă le rezolvă o mulțime de probleme, gândesc, practic, în locul lor, un astfel de produs (JETOANE: ÎNVĂȚĂM TABLA ÎNMULȚIRII - 7 ANI +), care să-i atragă și să le stimuleze gândirea, este mai mult decât binevenit.

2021-01-04 05:18:17

0

Arabescuri - Colorez semnele mele de carte

Arabescuri - Colorez semnele mele de carte

ARABESCURI. COLOREZ SMENELE MELE D ECARTE, Un produs care îmbină utilul cu plăcutul. Deci, înarmați-vă cu instrumente de desen și puneți-vă creativitatea în acțiune, cele 60 de semne de carte personalizabile vă așteaptă.

2021-01-03 06:40:04

0

Skorzeny, cel mai periculos om din Europa - Charles Whiting

Skorzeny, cel mai periculos om din Europa - Charles Whiting

Otto von Skorzeny, "soldatul preferat al lui Hitler", dar, în egală măsură, și "cel mai periculos om din Europa", mai puțin cunoscut publicului din România, avea să se remarce și să intre în grațiile lui Hitler destul de târziu, în 1943, în contextul coordonării îndrăzneței acțiuni de eliberare a dictatorului italian Benito Mussolini. Skorzeny și-a mai adus la activ răpirea fiului regentului maghiar Miklos Horthy, în octombrie 1944, și acțiunile de infiltrare și sabotaj din decembrie 1944, în contextul ultimei mari ofensive organizate de germani pe frontul de vest (ofensiva din Ardeni), colaborarea, după război, cu serviciul secret israelian, celebrul Mosad. Skorzeny, energic, inteligent, pragmatic, capabil, boem, ar putea deveni subiectul unui film de acțiune, asta dacă nu a și devenit între timp. Știam câte ceva despre personaj până să citesc cartea istoricului CHARLES WHITING. Acum, mi-am construit o imagine mult mai completă despre personaj.

2021-01-03 07:24:34

0

Fantezii florale - Colorez semnele mele de carte

Fantezii florale - Colorez semnele mele de carte

FANTEZII FLORALE. Dincolo de strategia de piață evidentă, comercializarea unor semne de carte personalizabile reprezintă o găselniță mai mult decât inspirată. Așa că, puneți-vă creativitatea și priceperea la treabă și personalizați-vă semnele de carte.

2021-01-01 06:23:54

0

Business Card Holder (798011-02)

Business Card Holder (798011-02)

Într-adevăr, produsul (BUSINESS CARD HOLDER) este confecționat din piele, nu cum sunt chinezăriile cumpărate de la tarabe, și foarte practic, datorită dimensiunilor, cât să încapă mai multe carduri, mai puțin o carte de identitate.

2021-01-01 06:08:54

0

Colectia Regala Vol.25: 152 de ani la Casa Regala a Romaniei - Dan-Silviu Boerescu

Colectia Regala Vol.25: 152 de ani la Casa Regala a Romaniei - Dan-Silviu Boerescu

152 de ani la Casa Regală a României. Momente istorice si intamplari inedite cu membrii familiei regale (1866-2018), o istorie mai altfel a Casei Regale a României și a reprezentanților acesteia. Evident, autorul se focusează pe aspecte inedite și picante, de senzație, evaluează și reevaluează evenimente și personaje regale.

2021-01-01 12:23:45

0

Secolul XX Vol.17: Al Treilea Razboi Mondial in forma continuata - Jakob van Eriksson

Secolul XX Vol.17: Al Treilea Razboi Mondial in forma continuata - Jakob van Eriksson

JAKOB VAN ERIKSSON, autorul cărții AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL ÎN FORMĂ CONTINUATĂ, în opinia mea, nu oferă informații inedite, ci doar niște reinterpretări ale unor evenimente politice, militare și diplomatice marcante ale secolului XX și începutului secolului XXI, reinterpretări pe care la putem accepta sau nu. Oricum, ideea de bază a prezentul volum rămâne aceea a existenței, după 1945, a unui al TREILEA RĂZBOI MONDIAL, a unui război continuu, război carese desfășoară și în prezent, chiarsub ochii noștri.

2021-01-01 12:23:45

0

Secolul XX Vol.6: ONU nu exista! - Jakob van Eriksson

Secolul XX Vol.6: ONU nu exista! - Jakob van Eriksson

ONU NU EXISTĂ! CINE CONDUCE CU ADEVĂRAT LUMEA MODERNĂ? NOI TEORII ALE CONSPIRAȚIEI, încă un titlu de senzație, marca Jakob van Eriksson. Trăim în plină eră informațională, nu putem să ne mai plângem că nu avem acces la informații, dar cât de sigure sunt informațiile pe care le căutăm sau ni se "servesc". Legat de afirmația ONU nu există!, subscriu și eu acesteia și, implicit, părerii autorului. "Performanțele" Organizației Națiunilor Unite în rezolvarea unor situații conflictuale susțin aserțiunile de mai sus. Clubul de la Roma, Grupul Bilderberg, Trilaterala sau alte societăţi secrete de a căror existenţă nu avem habar sunt poate mai influente decât ONU?Cine conduce cu adevărat destinele Planetei? sunt doar câteva întrebări pe care și le vor pune cititorii.

2021-01-01 12:08:45

0

Secolul XX  Vol2. Ciudateniile lui Hitler si alte necunoscute din jurul nazismului - Jakob van Eriksson

Secolul XX Vol2. Ciudateniile lui Hitler si alte necunoscute din jurul nazismului - Jakob van Eriksson

Am citit suficiente cărți despre dictatorul Germaniei și, implicit, despre Al Treilea Reich, astfel încât să-mi fac o imagine, evident, niciodată completă despre personalitatea unuia dintre cele mai infame personaje istorice ale secolului trecut. CIUDĂȚENIILE LUI HITLER ȘI ALTE NECUNOSCUTE DIN JURUL NAZISMULUI include numeroase detalii, cele mai multe inedite picante, despre viața particulară a fuhrerului și a celor din jurul său, unele nu știu cât de versosimile, însuși autorul, JAKOB VAN ERIKSSON, recunoscând, direct sau indirect, lipsa de suport a unor asemenea supoziții.
Ușor de parcurs, nefiind o lucrare tocmai de mari dimensiuni, captivantă pentru cei interesați de fenomen.

2021-01-01 11:38:45

0

Legiunea blestematilor - Sven Hassel

Legiunea blestematilor - Sven Hassel

Am citit integral opera scriitorului danez, unele dintre romanele sale chiar de două sau trei ori, deci, voi vorbi în cunoștință de cauză. Pline de acțiune, de scene tragice și comice, în egală măsură, câteva personaje șablon, care fac războiul și viața cazonă parcă mai umane, dar și multe aspecte care fac destul de neverosimilă povestea romanului, de aceea trebuie privite cu circumspecție.
Făcând abstracție de toate acestea, LEGIUNEA BLESTEMAȚILOR reprezintă încă un roman captivant semnat de SVEN HASSEL.

2020-12-31 08:38:44

0

General SS - Sven Hassel

General SS - Sven Hassel

Acțiunea romanului GENERAL SS este desprinsă din ororile Frontului sovietic, granița dintre ficțiune, căci avem de a face cu un roman, și realitate fiind una destul de fragilă. Revenind la primul aspect (ficțiunea), romanului GENERAL SS trebuie privită cu o anumită rezervă, cele mai multe dintre personaje fiind imaginare, la fel și acțiunea, ancorată însă în realitatea dură a Frontului de est.

2020-12-31 07:53:44

0

Moarte si viscol - Sven Hassel

Moarte si viscol - Sven Hassel

MOARTE ȘI VISCOL, un titlu mai mult decât inspirat pentru un alt roman marca SVEN HASSELși, de asemenea, o piesă dură în ansamblul romanelor scriitorului danez . Evident, personajele și acțiunea, fictive, sunt grefate pe realitatea dură a Frontul sovietic.

2020-12-31 07:38:44

0

Blindatele mortii - Sven Hassel

Blindatele mortii - Sven Hassel

Romanul BLINDATELE MORȚII, ca de altfel, toate romanele scriitorului danez SVEN HASSEL, face parte dintr-o categorie de cărți mai speciale, captivante, pline de acțiune, cărți pe care le citești de la prima până la ultima pagină.

2020-12-31 07:23:44

0

Proze: Geniu pustiu. Sarmanul Dionis - Eminescu

Proze: Geniu pustiu. Sarmanul Dionis - Eminescu

În această recenie voi face referiri doar la GENIU PUSTIU, romanul neterminat al poetului MIHAI EMINESCU. Greu, mai greu de înţeles dacă nu ai în spate o cultură peste medie, dacă nu eşti împlinit cultural, dacă nu eşti familiarizat cu elemente ale filosofiei germane şi, mă gândesc, în primul rând, la pesimismul kantian şi schopenhaurian.

2020-12-30 08:08:27

0

Agenda Gutenberg 59 - Kurti Andrea

Agenda Gutenberg 59 - Kurti Andrea

AGENDA GUTENBERG 59 (KURTI ANDREA). Agenda este cu certitudine apanajul omului modern, activ și organizat. Cusută și cartonată, acesta cuprinde 190 de pagini neliniate, nedatate, culoare crem și textură deosebită.

2020-12-29 12:23:04

0

Iliada, Odiseea, Eneida

Iliada, Odiseea, Eneida

Din start, recomand lectura versiunilor originale ale celor trei capodopere: ILIADA, ODISEEA ȘI ENEIDA. Pentru elevii din învățământul primar și gimnazial, sunt binevenite și aceste adaptări.

2020-12-28 08:38:04

0

Manifestul Partidului Comunist - Karl Marx, Friedrich Engels

Manifestul Partidului Comunist - Karl Marx, Friedrich Engels

Manifestul Partidului Comunist (Karl Marx, Friedrich Engels), are dimensiunile unei broșuri, deci, ușor de parcurs și de înțeles. Ideologia comunistă avea să fie condamnată în perspectivă istorică, dar să nu fim ipocriți, multe dintre ideile filosofilor germani, foarte atractive, de altfel, despre neajunsurile economice și sociale generate de avântul industriei, erau perfect justificate.

2020-12-28 08:38:04

0

Set opt vederi de colectie: regi, voievozi si domni din istoria romanilor

Set opt vederi de colectie: regi, voievozi si domni din istoria romanilor

Mi-au plăcut întotdeauna vederile și felicitările. În era internetului și a digitalizării, acestea nu s-au demodat. Sunt impecabil realizate, dimensiuni standard (10x15 cm) și nu sunt foarte scumpe. Le puteți păstra în colecție sau le puteți trimite persoanelor dragi.

2020-12-27 06:00:38

0

eBook Beria. Mana dreapta a lui Stalin - Amy Knight

eBook Beria. Mana dreapta a lui Stalin - Amy Knight

Lavrenti Beria nu este un personaj cu care să empatizezi, cu atât mai mult unul pe care să-l simpatizezi, însă dacă doriți să aflați mai multe despre personalitatea/ resorturile interioare ale infamului șef al NKVD-ului, mâna dreaptă a lui Stalin, după înlăturarea și executarea lui Ejov, și să înțelegeți de modalitatea de funcționare a aparatului de represiune sovietic, vă recomand lectura acestei cărți.

2020-12-27 05:41:35

0

Beria, mana dreapta a lui Stalin - Amy Knight

Beria, mana dreapta a lui Stalin - Amy Knight

Lavrenti Beria nu este un personaj cu care să empatizezi, cu atât mai mult unul pe care să-l simpatizezi, însă dacă doriți să aflați mai multe despre personalitatea/ resorturile interioare ale infamului șef al NKVD-ului, mâna dreaptă a lui Stalin, după înlăturarea și executarea lui Ejov, și să înțelegeți de modalitatea de funcționare a aparatului de represiune sovietic, vă recomand lectura acestei cărți.

2020-12-27 05:41:35

0

DVD Cainele japonez

DVD Cainele japonez

Nu știu ce impact a avut acest lungmetraj la publicul din România. Scenariul mise pare destul de ieftin, povestea previzibilă, ce-ți induce un sentiment dedeja vue. Regizorul ar fi trebui să se concentreze mai mult asupra profilului frumoasei și exoticei reprezentante a Țării soarelui Răsare, Hana Hashimoto.

2020-12-27 01:41:25

0

Inchizitia. O istorie a terorii in secolele al XV-lea-al - XVII-lea - Toby Green

Inchizitia. O istorie a terorii in secolele al XV-lea-al - XVII-lea - Toby Green

Trebuie să recunosc. Am ezitat mult înainte de a achiziționa prezentul volum, dar până la urmă așteptarea a meritat. INCHIZIȚIA. O ISTORIE A TERORII (sec. XV-XVII) este, dacă nu inedită, bine documentată și captivantă.

2020-12-24 06:24:56

0

6 Creioane cu farmec Helen Exley (banda gri)

6 Creioane cu farmec Helen Exley (banda gri)

Atunci când ne dorim un produs de calitate, nu trebuie să mai ținem cont de preț. Tocmai din acest motiv, prețul, aș recomanda produsul nu pentru fucția primară, ci pentru panoplie. În rest, un produs de calitate.

2020-12-24 01:54:56

0

6 Creioane cu farmec Helen Exley (banda albastra)

6 Creioane cu farmec Helen Exley (banda albastra)

ȘASE CREIOANE CU FARMEC HELEN EXLEY (BANDĂ ALBASTRĂ). Sunt nevoit să fac abstracție de preț, care este unul mai mult decât piperat, altfel, sub raport calitativ, nimic de reproșat acestui produs.

2020-12-24 01:54:56

0

Bratara 1 decembrie

Bratara 1 decembrie

BRĂȚARĂ 1 DECEMBRIE. Dragostea și fidelitatea față de țară trebuie în primul rând trăite și demonstrate în fiecare clipă, dar, dacă ea acestea sunt dublate și de afișarea unor simboluri specifice, cazul acestei brățări tricolore tematice, atunci dragostea sinceră pentru țară, atașamentul față de aceasta, devin mult mai valoroase, mai încărcate de semnificație. Altfel, o brățară simplă, tricoloră, cu motive tradiționale, specific românești.

2020-12-22 10:30:11

0

Semne de carte de colorat - Flori

Semne de carte de colorat - Flori

Trebuie să recunosc faptul că nu-mi plac florile, însă ideea posibilității personalizării unor banale semne de carte, în cazul de față semne de carte cu o tematică florală, este una inspirată.

2020-12-22 09:45:11

0

CD David Bowie - The Best of David Bowie 1974/1979

CD David Bowie - The Best of David Bowie 1974/1979

THE BEST OF DAVID BOWIE (1974-1979), compilație ce reunește materiale înregistrate în perioada 1974-1979. Dificil și, în același timp, simplu de încadrat stilistic, dar cu siguranță, foarte variate genurile muzicale abordate de artistul britanic.

2020-12-21 06:14:53

0

Rommel, o reevaluare - Ian F.W. Beckett

Rommel, o reevaluare - Ian F.W. Beckett

ROMMEL, O REEVALUARE, interasant titlu și un demers istoriografic pe care eu îl așteptam de mult timp. Se pare că istoricul britanic IAN F.W. BECKETT, autorul cărții, nu m-a dezmăgit, prezentându-l pe feldmareșalul ROMMEL într-o altă lumină, mult mai obiectivă.

2020-12-21 10:59:50

0

Semne de carte de colorat - Frunze

Semne de carte de colorat - Frunze

Fie că este primăvară, vară, toamnă sau iarnă, lăsați-vă frâu liber imaginației și dați viață celor 60 de semne de carte de colorat (frunze), personalizându-le în funcție de inspirația de moment.

2020-12-20 06:00:01

0

Minunile naturii - Colorez semnele mele de carte

Minunile naturii - Colorez semnele mele de carte

60 de semne de carte la un preţ mai mult decât rezonabil, până aici nimic nou, fiindcă MINUNILE NATURII. COLOREZ SEMNELE MELE DE CARTE, setul celor 60 de semne de carte, chiar sunt minunate și inedite.

2020-12-20 06:00:01

0

Constitutia Romaniei

Constitutia Romaniei

E ruşinos să fii ignorant, dar este şi mai ruşinos să nu faci nimic pentru a nu mai fi ignorant. La început de secol 21, când informaţia nu mai constituie o problemă, nu mai avem nicio scuză să spunem că suntem dezinformaţi. Deci, cumpăraţi şi citiţi legea fundamentală a României.

2020-12-17 08:53:50

0

Constitutia Romaniei. Comentarii si explicatii - Cristian Ionescu, Corina Adriana Dumitrescu

Constitutia Romaniei. Comentarii si explicatii - Cristian Ionescu, Corina Adriana Dumitrescu

Având în vedere prețul, de numai puțin 289 de lei, și faptul că o constituție se poate achiziționa cu numai 3.6 lei pe site-ul libris, avem de a face cu o publicație tehnică, Constituția României fiind însoțită de ample comentarii. Recomandată pentru profesorii și studenți în cadrul Facultăților de Drept, Științe Juridice și Administrative etc

2020-12-16 12:56:16

0

Constitutia Romaniei Ed.2

Constitutia Romaniei Ed.2

Constituția este legea fundamentală a unui stat în care sunt consemnate principiile de bază ale organizării lui, drepturile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor. Deci, fără alte comentarii.

2020-12-16 12:26:16

1

Constitutia Romaniei

Constitutia Romaniei

CONSTITUȚIA ROMÂNIEI este publicată de către o sursă de încredere: Monitorul Oficial. Constituția României, promulgată în anul 1991 și revizuită în anul 2003, format mic și, implicit, foarte ușor de utilizat.

2020-12-16 12:11:16

0

Agenda Gutenberg 53 - Kurti Andrea

Agenda Gutenberg 53 - Kurti Andrea

AGENDA GUTENBERG 53 se remarcă, în primul rând, prin coperta inspirată, probail, din romanul MOBY DICK al scriitorului american Herman Melville. Nedatată, dar cusută şi cartonată.

2020-12-15 01:55:53

0

VINIL Nirvana - Unplugged in New York

VINIL Nirvana - Unplugged in New York

IN UTERO a reprezentat ultimul album de sudio, iar UNPLUGGED IN NEW YORK (1994) ultimul eveniment muzical major al trupei NIRVANA, trupă care se va destrăma la scurt timp după sinuciderea liderului KURT COBAIN.

2020-12-15 11:55:53

0

Termos pliabil din silicon: Portocaliu

Termos pliabil din silicon: Portocaliu

TERMOS PLIABIL DIN SILICON (PORTOCALIU). Într-o lume practică și pragmatică, unde spațiul constituie o problemă, un termos care-și poate modifica dimensiunile este mai mult decât util. Foarte practic atunci când mergem în excursii, drumeții sau chiar la serviciu. Rămâne de văzut, în timp, dacă izolarea termică este mai eficientă față de un termos clasic.

2020-12-15 08:00:01

0

Termos pliabil din silicon: Negru

Termos pliabil din silicon: Negru

TERMOS PLIABIL DIN SILICON (NEGRU). Într-o lume practică și pragmatică, unde spațiul constituie o problemă, un termos care-și poate modifica dimensiunile este mai mult decât util. Foarte practic atunci când mergem în excursii, drumeții sau chiar la serviciu. Rămâne de văzut, în timp, dacă izolarea termică este mai eficientă față de un termos clasic.

2020-12-15 07:57:18

0

Termos pliabil din silicon: Bleu

Termos pliabil din silicon: Bleu

TERMOS PLIABIL DIN SILICON (ROȘU). Într-o lume practică și pragmatică, unde spațiul constituie o problemă, un termos care-și poate modifica dimensiunile este mai mult decât util. Foarte practic atunci când mergem în excursii, drumeții sau chiar la serviciu. Rămâne de văzut, în timp, dacă izolarea termică este mai eficientă față de un termos clasic.

2020-12-15 07:57:18

0

CD Nirvana - Bleach

CD Nirvana - Bleach

Cu un sound mai primitiv și fără o producție pe măsură, balansând între grunge și hard rock, departe de patternul de mai târziu, își făcea intrarea NIRVANA pe scena grunge/alternative rock. BLEACH (1989), albumul de debut al trupei NIRVANA, nu la fel de celebru comparativ cu ce a urmat, dar cu multe puncte forte.

2020-12-14 12:56:34

0

Engleza uzuala - Simion D.

Engleza uzuala - Simion D.

Așa cum îi spune, ENGLEZA UZUALĂ reunește câteceva din toate: simboluri fonetice, expresii mai uzuale, ceva elemente de gramatică, un mic dicționar. Destul de sumară, însă utilă pentru cei care deslușesc tainele limbii engleze.

2020-12-10 12:56:23

0

Dictionar roman-englez, englez-roman - Emilia Neculai

Dictionar roman-englez, englez-roman - Emilia Neculai

Atunci când învățați, metodic, limba engleză, și nu de la televizor, trebuie să faceți apel la un dicționar român-engelz, englez-român. Dicționarul autoarei EMILIA NECULAI este unul obișnuit la un preț mai mult decât convenabil.

2020-12-09 01:49:58

0

Dictionar Explicativ De Termeni Istorici Pentru Uz Scolar

Dictionar Explicativ De Termeni Istorici Pentru Uz Scolar

DICȚIONARUL EXPLICATIV DE TERMENI ISTORICI PENTRU UZ ȘCOLAR nu se remarcă prin numărul mare de intrări (termeni), acesta reprezentând un minus, dar compensează prin acuratețea și detalierea explicațiilor, precum și prin imaginile care însoțesc unii termeni, ceea ce reprezintă un plus al prezentului dicționar.

2020-12-09 12:00:01

0

Dictionar istoric - George Genes

Dictionar istoric - George Genes

DICȚIONAR ISTORIC, GEORGE GENES. De la bun început, trebuie să menționez că prezentul dicționar este de fapt o a doua ediție, adăugită și revizuită, ținând cont de cele 200 de noi intrări. Explicațiile aferente termenilor sunt destul de simple, dar sunt mai mult decât suficiente pentru elevii care studiază istoria în gimnaziu și liceu.

2020-12-09 11:49:39

0

Dictionar englez-roman, roman-englez - Emilia Placintar, Mircea Bertea

Dictionar englez-roman, roman-englez - Emilia Placintar, Mircea Bertea

Cu 26 000 de cuvinte, foarte bine explicate, DICȚIONARUL ENGLEZ-ROMÂN, ROMÂN-ENGLEZ al autorilor EMILIA PLACINTAR și Mircea Bertea, este unul dintre cele mai buna din categoria sa. Și prețul este unul pe măsură, puțin cam piperat.

2020-12-09 11:04:39

0

CD Iggy Pop - Nude And Rude: The Best Of

CD Iggy Pop - Nude And Rude: The Best Of

Lansată în anul 1996, compilația reunește piese celebre, practic, tot cea a creat mai bun IGGY POP și, mă refer aici atât la cariera solo, cât și la stagiul de scurtă durată în cadrul trupei The Stooges. Altfel,piese celebre pe acest album: The passanger, I wanna be your dog, Lust for life etc.

2020-12-09 08:19:31

0

eBook Lolita - Vladimir Nabokov

eBook Lolita - Vladimir Nabokov

Trebuie să recunosc că, am citit doar o parte a romanului lui VLADIMIR NABOKOV, în schimb am vizionat cele două versiuni ale filmului LOLITA, scenariile celor două având la bază romanul omonim. Concluzia: controversate, atât romanul, cât și cele două adaptări cinematografice.

2020-12-08 11:00:01

0

Lolita - Vladimir Nabokov

Lolita - Vladimir Nabokov

LOLITA, astăzi unul dintre cele mai cunsocute romane ale secolului XX, a stârnit numeroase controverse și comentarii la momentul publicării sale de către scriitorul VLADIMIR NABOKOV, scriitor american de origine rusă.

2020-12-08 10:23:06

0

HMS Ulysses - Alistair Maclean

HMS Ulysses - Alistair Maclean

Publicat în anul 1960, HMS ULYSSES este romanul de debut al scriitorului ALISTAIR MACLEAN. Acțiunea se desfășoară de această dată pe mare, însă romanul nu este cu nimic mai prejos față de Forța 10 din Navarone, Tunurile din Navarone sau Acolo unde se avândă vulturii. O poveste extraordinară, suspans, situații aflate la limită, acțiune, se pare că aceasta este rețeta unui roman de succes.

2020-12-05 01:57:00

0

Forta 10 din Navarone - Alistair Maclean

Forta 10 din Navarone - Alistair Maclean

ALISTAIR MACLEAN rămâne incontestabil un maestru al romanelor de acțiune inspirate din al doilea război mondial. Similar romanului Acolo unde se avântă vulturii, a trebuit să parcurg același drum: mai întâi am vizionat filmul, apoi am citit cartea FORȚA 10 DIN NAVARONE. Le recomand pe amândouă.

2020-12-05 01:57:00

0

CD The Clash - London Calling

CD The Clash - London Calling

Albumul LONDON CALLING al trupei de punk THE CLASH este catalogat și post punk, lansat fiind în anul 1979, moment în care punk rockul își mai pierduse din avânt. Stilul este mult schimbat comparativ cu primele albume.

2020-12-05 09:56:58

0

DVD Zoolander no.2 - Zoolander 2

DVD Zoolander no.2 - Zoolander 2

ZOOLANDER NO. 2/ZOOLANDER 2, o comedie americană, continuare a filmului omonim din 2002, gustată de de unii, criticată de ceilalți. Foarte ciudați protagoniștii, foarte freaky, oricum, nu este pe gustul meu.

2020-12-04 01:00:02

0

Marile Religii - Philippe Gaudin

Marile Religii - Philippe Gaudin

Studierea aprofundată numai a uneia dintre marile religii prezentate, să zicem islamismul, ar dura ani buni, poate decenii. Evident, avem de a face cu o prezentare condensată a celor cinci religii fundamentale. Pentru cei care nu au foarte mult timp la dispoziție, resursa cea mai importantă în acest moment, dar vor să cunoască aspectele generale ale principalelor religii, prezenta lucrare constituie soluția cea mai rezonabilă.

2020-12-04 09:41:14

0

CD The Clash - The Clash

CD The Clash - The Clash

Lansat în anul 1977, într-un moment în care punkul era la mare căutare, albumul THE CLASH al trupei omonime britanice avea să stârnească valuri seismice printre fanii genului punk rock.

2020-11-30 04:25:39

0

Trei sute de ceausesti liliputani - Ciprian Macesaru, Vladimir Tismaneanu

Trei sute de ceausesti liliputani - Ciprian Macesaru, Vladimir Tismaneanu

TREI SUTE DE CEAUȘEȘTI LILIPUTANI, o carte atipică, un titlu atipic, ușor de parcurs, mai greu de înțeles, ca să nu spun imposibil, de către cei care nu au trăit experiența comunistă sau nu sunt familiarizați în niciun fel cu aceasta.

2020-11-29 07:00:01

0

Serviciile Secrete in timpul celui de-al doilea razboi mondial - Jean Deuve

Serviciile Secrete in timpul celui de-al doilea razboi mondial - Jean Deuve

Interesat fiind de a doua conflagrație mondială, am cumpărat fără ezitare cartea la un preț mai atractiv decât cel afișat astăzi. Serviciile secrete au jucat un rol major în timpul războiului, de neconceput pentru amatorii în ale istoriei, acest front din umbră a fost esențial pentru ambele tabere, mai mult a asigurat un avantaj și apoi victoria Aliaților. Toate serviciile secrete ale statelor implicate în conflict au avut puncte forte și puncte slabe. Serviciile secrete britanice, cel puțin într-o perioadă a războiului, erau chiar foarte bine organizate și eficiente. În partea a doua a cărții, intervine foarte multă statistică, aspect care imprimă o notă de monotonie ceea ce-l va plictisi cu certitudine pe cititor.

2020-11-21 10:23:01

0

Arta razboiului. Roman grafic - Sun Tzu

Arta razboiului. Roman grafic - Sun Tzu

Învățăturile generalului SUN TZU au străbătut mileniile pentru a-și găsi aplicabilitatea în prezent. Nu doar generalii au nevoie de strategie, căci SUN TZU se adresează cu predilecție acestora, ci și politicienii, managerii și liderii, în general, au nevoie de strategie. Prezenta ediție, așa cum ne sugerează titlul, ARTA RĂZBOIULUI. ROMAN GRAFIC, include și ilustrații, acestea din urmă foarte reușite.

2020-11-21 09:53:01

0

Arta razboiului - Sun Tzu

Arta razboiului - Sun Tzu

Pe lângă substanța sfaturilor și zicerilor generalului chinez SUN TZU, m-a surprins, în mod plăcut, valabilitatea și aplicabilitatea acestora. Și nu este vorba doar de război, ci și de alte domenii și aspecte ale vieții contemporane.

2020-11-21 07:53:01

0

Arta razboiului - Sun Tzu

Arta razboiului - Sun Tzu

ARTA RĂZBOIULUI, unul dintre cele mai vechi tratate de artă a războiului, nu este o lucrare de mare anvergură și a fost atribuită de către tradiție generalului chinez SUN TZU, personaj care este foarte probabil să nu fi existat. Oricum ar fi, cartea, ușor de parcurs, este plină de înțelepciuni și sfaturi.

2020-11-21 07:38:01

0

Arta razboiului - Sun Tzu

Arta razboiului - Sun Tzu

ARTA RĂZBOIULUI, atribuită generalului chinez SUN TZU, are ceva din înțelepciunea tipic orientală. M-a încântat una dintre povețele generalului, devenită și motto a prezentei ediții: Arată-te puternic când ești slab și slab când ești puternic.

2020-11-21 07:38:01

0

Kendama Krom Rubber Noia (Nuante de verde, albastru, alb)

Kendama Krom Rubber Noia (Nuante de verde, albastru, alb)

KENDAMA și FIDGET SPINNER, două jocuri populare în rândurile adolescenților, fiecare dintre ele cu un obiectiv precis: FIDGET SPINNER alungă stresul și plictiseala, în timp ce KENDAMA testează abilitățile, răbdarea, reflexele și implică un efort fizic suplimentar.

2020-11-20 06:07:34

0

Kendama Walnut

Kendama Walnut

KENDAMA WALNUT, o modalitate excelentă de a vă testa abilitățile și reflexele și, în primul rând, de a face puțină mișcare. Merită să lăsați o clipă deoparte telefoanele inteligente, calculatoarele și alte deviceuri de ultimă generație.

2020-11-20 06:00:01

0

Kendama Krom Crack (Portocaliu+Verde)

Kendama Krom Crack (Portocaliu+Verde)

KENDAMA KROM CRACK, jocul asiatice ce a făcut furori în rândul copiilor și adolescenților, acum cu un look schimbat, cât se poate de atrăgător, o combinație cât se poate de inspirată și atractivă (verde cu portocaliu).

2020-11-20 05:52:34

0

20000 de leghe sub mari - Jules Verne

20000 de leghe sub mari - Jules Verne

Mulți au fost aceia care au încercat să demitizeze scrierile lui JULES VERNE, unele parțial justificate, cum ar fi submarinul, ideea realizării unui vehicul submarian fiind mai veche, doar dacă ne gândim la planurile lui Leonardo da Vinci. Lăsând la o parte aceste controverse, romanul 20 000 de leghe sub mări se află în topul preferințelor împătimiților scrierilor lui JULES VERNE.

2020-11-19 12:05:36

0

20000 de leghe sub mari - Jules Verne

20000 de leghe sub mari - Jules Verne

Făcând abstracție de controversele legate de faptul că JULES VERNE nu ar fi anticipat construirea submarinului, că, de fapt, anumite state dețineau cel puțin niște bastiscafuri, submersibile sau nave echivalente, romanul ne-a alimentat și ne alimentează imaginația, chiar și într-o epocă în care descoperirile și inovațiile se succed cu o repeziciune greu de imaginat cu decenii în urmă.

2020-11-19 11:00:01

0

20.000 de leghe sub mari - Jules Verne

20.000 de leghe sub mari - Jules Verne

Știu că este o constatare șablon, fiindcă și alți cititori care au publicat recenzii, au ajuns la aceleași concluzii, dar romanul 20 000 de leghe sub mări al scriitorului francez JULES VERNE reprezintă romanul copilăriei mele.

2020-11-18 08:50:24

0

CD Outlandish - Closer Than Veins

CD Outlandish - Closer Than Veins

Nu știum cum au nimerit trupa OUTLANDISH cu albumul CLOSER THEAN VEINS la categoria rock. Sunt niște ousideri pe acest tărâm. Cel puțin dacă ar fi fost Cypress Hill, House of pain, poate aș mai fi trecut cu vederea.

2020-11-15 09:25:13

0

Fenomenul Pitesti - Virgil Ierunca

Fenomenul Pitesti - Virgil Ierunca

Pentru cei care mai au o imagine idilică a comunismului românesc, le recomand să citească FENOMENUL PITEȘTI, lucrare ce ne înfățișează și o altă fațetă a regimului totalitar. Nu tot ce s-a întâmplat în comunism a fost negativ, dar comunismul în România a mai însemnat și altceva: a însemnat crimă, represiune, tortură, distrugerea fizică și psihică a adversarilor. Consider că este dreptul nostru, ca să nu spun o datorie, să cunoaștem și această latură întunecată regimului comunist.

2020-11-14 02:38:33

0

Kendama Catchy Led (transparenta)

Kendama Catchy Led (transparenta)

KENDAMA a făcut ceva furori în rândul copiilor și nu numai. Cu KENDAMA CATCHY LED (TRANSPARENTA), datorită ledurilor încorporate, îți poți testa abilitățile și pe întuneric. Spectacolul de lumini este unul deosebit.

2020-11-13 07:23:26

0

DVD Hellboy - Eroul scapat din Infern

DVD Hellboy - Eroul scapat din Infern

Americanii l-au creat pe SUPERMAN, BATMAN, METEOR MAN, AMERICAN WOMAN și alți eroi de benzi desenate și ai marelui și micului ecran. Se pare că trebuia creat și HELLBOY: Eroul scăpat din infern. Simpatic personajul, nimic de zis, dar nu pot să spun că filmul m-a mișcat foarte tare.

2020-11-13 07:08:26

0

Ultima batalie - Stephen Harding

Ultima batalie - Stephen Harding

Am citit cartea lui STEPHEN HARDING, ULTIMA BĂTĂLIE, de la prima până la ultima pagină. Titlul și coperta sunt într-adevăr promițătoare și de impact. O scurtă încleștare între SS și americani, aceștia din urmă ajutați de aliați de conjuncură, adică o mână de soldați germani din Wermacht, la sfârșitul volumului. Îmi plac cărțile de război. Îmi place orice este legat de ce-a de doua conflagrație mondială. Am rămas ușor dezamăgit.

2020-11-13 05:00:01

0

Tabla impartirii

Tabla impartirii

PLANȘA TABLA ÎMPĂRȚIRII. După înțelegerea și însușirea scăderii, cu siguranță înțelegerea și însușirea algoritmului împărțirii vor fi mult mai facile, caci ce este o împărțire decât o scădere repetată.

2020-11-12 07:45:35

0

Plansa Tabla inmultirii

Plansa Tabla inmultirii

PLANȘA TABLA ÎNMULȚIRII. După înțelegerea și însușirea adunării, cu siguranță înțelegerea și însușirea algoritmului înmulțirii vor fi mult mai facile, caci ce este o înmulțire decât o adunare repetată.

2020-11-12 07:45:35

0

Sa invatam tabla adunarii si tabla scaderii

Sa invatam tabla adunarii si tabla scaderii

PLANȘA tematică SĂ ÎNVĂȚĂM TABLA ADUNĂRII ȘI TABLA SCĂDERII se dovedește utilă și, mai ales esențială, pentru copiii care descifrează acum tainele matematicii. Evident, modul de prezentare, grafica, cromatica joacă un rol important în a face înțelegerea și însușirea adunării și scăderii cât mai atractive pentru copii.

2020-11-12 01:07:21

0

Agenda Gutenberg 62 - Kurti Andrea

Agenda Gutenberg 62 - Kurti Andrea

AGENDA GUTENBERG 62 - punctul forte al agendei este reprezentata de copertă, ilustrată de către KURTI ANDREA. În rest, o agendă obișnuită, copertă cusută și cartonată, foile nu sunt liniiate, dar hârtia este bună calitate.

2020-11-11 07:37:05

0

Sa invatam tabla inmultirii si impartirii

Sa invatam tabla inmultirii si impartirii

O modalitate simplă, practică și foarte atractivă de învăța și consolida tabla înmulțirii și a împărțirii. Cele două se pot învăța și de pe o foaie albă, dar când apelezi la cromatică, la desene, parcă ai mai multe șanse să atragi un copil din clasele primare.

2020-11-10 01:20:04

0

Ascensiunea si decaderea marilor puteri - Paul Kennedy

Ascensiunea si decaderea marilor puteri - Paul Kennedy

În spatele aproape oricărui conflict militar din ultimele cinci secole a stat cu ceritudine o cauză sau mai multe de ordin economic. Citind paginile acestei cărți, am înțelesc că nu numai economicul merge mână în mână cu politicul, ci și "treburile militare" merg mână în mână cu economicul. O carte densă și binedocumentată, o viziune transdisciplinară asupra istoriei ultimelor 500 de ani.

2020-11-09 02:56:37

0

eBook Ascensiunea si decaderea marilor puteri: transformari economice si conflicte militare din 1500 pana in 2000 - Paul Kennedy

eBook Ascensiunea si decaderea marilor puteri: transformari economice si conflicte militare din 1500 pana in 2000 - Paul Kennedy

În spatele aproape oricărui conflict militar din ultimele cinci secole a stat cu ceritudine o cauză sau mai multe de ordin economic. Citind paginile acstei cărți, am ânțelesc că nu numai economicul merge mână în mână cu politicul, ci și "treburile militare" merg mână în mână cu economicul.

2020-11-09 02:56:37

0

CD Lacuna Coil - Shallow life

CD Lacuna Coil - Shallow life

Lansat în anul 2009, SHALLOW LIFE nu reprezintă neapărat un album de referință pentru trupa italiană. Spelbound pare a fi piesa fanion a acestui album. SHALLOW LIFE nu este un un eșec, dar nici nu te dă pe spate.

2020-11-07 01:25:18

0

Pamant american - Jeanine Cummins

Pamant american - Jeanine Cummins

Romanele de această factură nu fac parte din sfera mea de interes, de aceea, trebuie să recunosc că am citit romanul PĂMÂNT AMERICAN din pură curiozitate. Drame de talia celor relatate de JEANINE CUMMINS, autoarea romanului, se întâmplă zilnic în Mexic, asfel că pentru nativii americani, narcotraficanții, crimele odioase, mutilările, corupția, răpirile și disparițiile, în fine, exodul mexicanilor și ai altor latino-americani spre STATE, au intrat de foarte mult timp în cotidian, astfel că pot apărea la o primă evaluare niște clișee.
PĂMÂNT AMERICAN, considerat un bestseller în mai multe țări, are ceva din suspansul unui film de acțiune. Pe când un film care să aibă drept punct de plecare un scenariu inspirat de prezentul roman?

2020-10-26 03:31:48

0

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one