AnaMP

Membru din 20/12/2015

Aprecieri

Aprecierii review

4

aprecieri

Review-uri

Review Coment

41

de comentarii

Oameni sarmani - F.M. Dostoievski

Oameni sarmani - F.M. Dostoievski

Lumea lui Dostoievski, fascinanta, ca de obicei. Abordare tandra si realista. Mi-a placut mult cartea si o recomand cu drag.

2020-09-23 11:27:03

0

Rugaciune pentru Cernobil - Svetlana Aleksievici

Rugaciune pentru Cernobil - Svetlana Aleksievici

Cutremurator! O carte care trebuie citita de toate generatiile. Este istorie bruta, povestita chiar de cei care au trait-o, nu acea istorie care ni se povesteste frumos in manualele scolare.

2020-08-16 02:00:32

0

Labirintul spiritelor - Carlos Ruiz Zafon

Labirintul spiritelor - Carlos Ruiz Zafon

Ultimul roman al tetralogiei Cimitirul cartilor pierdute nu se dezminte. Te tine cu sufletul la gura, te plima prin Barcelona si prin labirinturile povestii, alaturi de personajele sale pe care ne bucuram sa le reintalnim si sa le redescoperim continuu. Este o incantare si nu vrei sa lasi cartea din mana. Excelenta alegere!

2020-07-08 09:48:51

0

Prima dragoste. Primul omor - Traian Tandin

Prima dragoste. Primul omor - Traian Tandin

Imi place mult stilul lui Tandin. Este interesant, captivant sa ii citesti cazurile, povesti adevarate in care imbina cu succes umorul si realitatea cazuistica. O carte pentru iubitorii genului si a intamplarilor reale.

2020-06-27 11:17:45

0

Marina - Carlos Ruiz Zafon

Marina - Carlos Ruiz Zafon

O fantezie minunata marca Zafón, misterioasa, seducatoare, care ne poarta prin Barcelona de altadata si ne tine cu sufletul la gura. O lectura de 5 stele, o poveste minunata, pe care o simti si o vezi cand prin ochi de copil, cand prin ochii adultului, cand prin ochii acelor creaturi incredibile. Cu siguranta o carte de neratat in aceasta viata.

2020-06-27 11:02:45

1

Dincolo de Nil - Nicole C. Vosseler

Dincolo de Nil - Nicole C. Vosseler

O carte care te plimba prin doua lumi diferite, te poarta in Anglia burgheza si eleganta, apoi te arunca intr-o alta lume, dimetral opusa, in Egipt, unde crunta realitate a razboiului se intampla paralel cu viata linistita din Anglia. O carte minunata, ca o meditatie asupra vietii, deciziilor noastre, a ceea ce poate schimba omenirea in bine, a inutilitatii acestor razboaie pe care omenirea le tot poarta pe acest pamant.

2020-05-29 02:46:41

0

Calatoria Cilkai - Heather Morris

Calatoria Cilkai - Heather Morris

Excelent roman! Minunata povestea, emotionanta si cu multe invataminte, de asemenea, mai ales ca este bazata pe fapte si personaje reale. Imi place sa citesc Heather Morris. Imi place aceasta combinatie intre istorie si literatura, precum si stilul acesta firesc, placut de a te purta prin poveste.

2020-05-27 09:00:09

0

Doctor Jivago - Boris Pasternak

Doctor Jivago - Boris Pasternak

Un roman de 5 stele, fara indoiala! Un roman consistent, care iti pune la incercare atentia prin multitudinea de personaje si situatii, care ne prezinta o Rusie greu incercata de razboi, foamete, probleme politice si sociale. Insa, in acelasi timp, o Rusie pitoreasca, a traditiilor si a vietii de zi cu zi a locuitorilor sai. Povestea ne poarta prin mai multe sate rusesti, pitoresti, traditionale, revenind mereu la Moscova. Iarna si razboiul creeaza un peisaj apasator, gri, pe cand primavara si vara aduc multe culori si soare in cadrul natural al romanului. O lectura frumoasa, de calitate, pentru cunoscatori si o incantare mai ales pentru iubitorii literaturii rusesti.

2020-05-10 07:43:07

0

Am supravietuit lagarului mortii - Eva Mozes Kor, Lisa Rojany Buccieri

Am supravietuit lagarului mortii - Eva Mozes Kor, Lisa Rojany Buccieri

O lectie de istorie, de prima mana. Eva Mozes povesteste cu multa sinceritate, cu suflet, cu responsabilitate, ororile prin care ea si sora ei geamana au trecut in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cat au fost detinute in lagarul de concentrare de la Auschwitz. De asemenea, ne povesteste si cum copilaria ei frumoasa de dinainte s-a schimbat mai intai treptat, apoi brusc, o data cu inceperea persecutiilor asupra evreilor, dar si bucuriile si greutatile intampinate dupa eliberarea de la Auschwitz. O carte care merita a fi citita de catre fiecare dintre noi; este plina de invataminte si un prilej extraordinar de a ne medita, inca o data, la ceea ce este important in viata si la greselile pe care omenirea nu trebuie sa le mai repete vreodata.

2020-05-03 01:28:06

0

Sotia plantatorului de ceai - Dinah Jefferies

Sotia plantatorului de ceai - Dinah Jefferies

O descoperire interesanta si minunata, acest roman, pentru mine. L-am cumparat mai mult din curiozitate si m-a fascinat calatoria in exoticul Ceylon si psihologia din spatele personajelor. Cartea este scrisa frumos, cu multa pasiune si atentie la detalii, iar cadrul este absolut minunat. O carte pe care nu o poti lasa din mana.

2020-04-24 02:43:03

0

Fiica negustorului de matase - Dinah Jefferies

Fiica negustorului de matase - Dinah Jefferies

O poveste frumoasa, interesanta, o lectura relaxata, de duminica. Romanul surprinde pe masura ce povestea avanseaza. Cu siguranta o experienta literara frumoasa, o lectura antrenanta. Recomand cu drag acest roman.

2020-04-24 02:43:03

1

Lumina dintre oceane - M.L. Stedman

Lumina dintre oceane - M.L. Stedman

O poveste de viata, asa cum este viata, cu frumos, cu greu, cu speranta, cu iubire, cu ne-iubire si cu suferinta. O poveste de iubire adevarata, de sacrificiu si loialitate, de bunatate. Un roman pe care mi-a placut enorm sa il citesc (dupa aceea am cautat si filmul) si pe care il voi reciti cu siguranta la un moment dat.

2020-04-24 02:28:03

0

Dincolo de iarna - Isabel Allende

Dincolo de iarna - Isabel Allende

Un roman care mi-a placut mult. Modern, realist, plin de suspans si umor, care te poarta prin Brooklyn-ul hibernal, alaturi de personajele sale. O carte pe care o citesti si ti se deruleaza imagini in fata ochilor, ca si cum ai vedea un film la care vrei sa stai pana la final. O lectura foarte placuta si interesanta. Recomand.

2020-04-24 02:28:03

0

Fratii Karamazov Vol.1+2 - Dostoievski

Fratii Karamazov Vol.1+2 - Dostoievski

Magnificul Dostoievski si cei trei frati Karamazov. Un roman extraordinar. Extraordinare psihologia personajelor si zugravirea acelor timpuri. O lectura complexa, pentru adevaratii iubitori de literatura, care te poarta in minunata si misterioasa Rusie a acelor timpuri. Un roman de neratat in aceasta viata!

2020-04-24 02:13:03

1

Un baiat pe lista lui Schindler - Leon Leyson

Un baiat pe lista lui Schindler - Leon Leyson

Ce s-ar mai putea spune despre acest roman, ce nu s-a spus deja? Pagini de istorie si recunostinta. O lectura de neratat in aceasta viata! Un roman pentru iubitorii de istorie si de adevar.

2020-04-24 02:13:03

1

eBook ...Sa ucizi o pasare cintatoare - Harper Lee

eBook ...Sa ucizi o pasare cintatoare - Harper Lee

O carte neaparat de citit in aceasta viata! De catre copii si parinti deopotriva. O poveste de viata si de bunatate, vazuta prin ochii inocenti ai copilului. O lectura extrem de educativa, la orice varsta, ca un manual de psihologie aplicata, scris frumos, cu sufletul si daruit lumii. Lectura placuta! :)

2020-04-24 02:13:03

0

Spioana - Paulo Coelho

Spioana - Paulo Coelho

O carte despre Mata Hari, da, insa scrisa altfel. O carte despre femeia Mata Hari, nu doar despre spioana faimoasa. O incursiune interesanta in viata ei si in sufletul ei. Este povestea ei spusa altfel, parca din partea ei, de catre acest minunat autor. O poveste de viata bine documentata, in baza unor documente de arhiva nepublicate. O lectura interesanta, mai ales pentru iubitorii de istorie si pentru cei care vor sa afle mai mult. Recomandata.

2020-04-24 01:58:03

0

eBook Liendenfeld - Ioan T. Morar

eBook Liendenfeld - Ioan T. Morar

O carte recent descoperita si care m-a surprins placut. Un roman cu o poveste neasteptata, scrisa cu mult talent si multa imaginatie. O incursiune in satul banatean, in mintea umana. O poveste scrisa cu umor si cu ironie deopotriva, o parabola a unei societati bolnave si artificiale. O lectura interesanta, placuta, relaxanta.

2020-04-24 01:43:03

0

Suita franceza - Irene Nemirovsky

Suita franceza - Irene Nemirovsky

O carte-document, neterminata, autoarea murind in lagarul de concentrare Auschwitz-Birkenau. O carte pentru iubitorii de istorie si de adevar, pentru cei care nu doresc ca povestile de viata ale acestor oameni minunati sa se stinga, pentru cei care nu doresc sa uie pentru ca ei sa traiasca prin noi si pentru ca noi si generatiile viitoare sa nu repetam vreodata acele orori. Un roman scris cu sinceritate si talent. O capodopera a literaturii universale din toate timpurile care, cu siguranta, nu trebuie ratata in aceasta viata. Lectura placuta!

2020-04-24 01:43:03

0

Eugenia - Lionel Duroy

Eugenia - Lionel Duroy

Un roman si o poveste foarte interesante. O carte bazata pe istoria Romaniei in timpul celui de-al doilea razboi mondial si pe jurnalul lui Mihai Sebastian. Interesante vremuri. Interesanta si povestea de viata. Se poate simti insa faptul ca acest roman a fost scris de un autor strain. Cu toate acestea, este o carte de neratat si o calatorie interesanta in Romania acelor vremuri.

2020-04-24 01:28:03

0

Dincolo de Nil - Nicole C. Vosseler

Dincolo de Nil - Nicole C. Vosseler

Un roman extraordinar, foarte bine documentat din punct de vedere istoric, cu un mesaj puternic, la care ar fi interesant sa ne gandim cu totii. Un semnal de alarma, un strigat pentru a intelege inca o data cat de tragice si absurde sunt razboaiele si cum schimba iremediabil viata tuturor. Veti calatori in doua lumi diferite. Veti cunoaste linistita si nobila Anglie, precum si Egiptul cu razboaiele si agitatia lui din acele vremuri. Scenele de razboi sunt absolut magistrale. Scriitoarea surprinde totul: imagini, dinamica, suspans, teama, durere, senzatia atemporala de pe campul de lupta... Auzi zgomotul armelor, strigatele, simti mirosul de sange, esti murdar, vrei sa se termine lupta asta si vrei sa sari sa ii ajuti pe eroi atunci cand sunt in pericol. O lectura foarte interesanta, de neratat!

2020-04-19 10:46:10

0

Sub luna de sofran - Nicole C. Vosseler

Sub luna de sofran - Nicole C. Vosseler

Am cumparat aceasta carte mai mult din curiozitate, marturisesc; cumva si coperta m-a atras. Acum, este romanul meu preferat din colectia Nicole Vosseler. Autoarea este un fin psiholog care intelege extraordinar de bine finetea sufletului femeii, in toate etapele vietii acesteia. Cartea este mai mult decat o poveste de dragoste, este o poveste de viata, este o calatorie prin minunatul Orient. Simti arsita soarelui in desert, vezi dunele, pietrele, vegetatia saraca, iti miroase a mirodenii si te miri de frumusetile din palatul sultanului... Pentru iubitorii de literatura, psihologie, calatorii, aceasta lectura va fi minunata, sunt convinsa. Este o extraordinara experienta literara! De neratat!

2020-04-19 10:46:10

0

Valul pictat - W. Somerset Maugham

Valul pictat - W. Somerset Maugham

Fin cunoascator al psihologiei umane si sufletului femeii, autorul ne face martorii vietii protagonistei si la etapele, incercarile care o maturizeaza. Mai mult decat o poveste si o experienta literara interesanta, romanul este o poveste de viata din care avem cu totii ce invata, la ce reflecta vizavi de aspectele importante din viata noastra.

2020-04-19 10:31:10

0

Prizonierul cerului - Carlos Ruiz Zafon

Prizonierul cerului - Carlos Ruiz Zafon

Ultima carte a seriei Cimitirul Cartilor Uitate nu dezamageste deloc. Personajele iti sunt extrem de familiare acum si realizezi ca le indragesti. Abia astepti sa iei cartea in mana din nou si sa mai hoinaresti prin Barcelona aceclor ani alaturi de Daniel si Fermin. Pe masura ce o parcurgi ai senzatia ca ti se mai limpezesc anumite aspecte din primele doua volume, ca in sfarsit misterul se va descifra. Insa nu este asa deloc! Zafon incheie magistral acest volum, lasand loc imginatiei cititoturlui sa continue povestea...

2020-04-19 10:16:10

0

Jocul ingerului - Carlos Ruiz Zafon

Jocul ingerului - Carlos Ruiz Zafon

A doua carte a seriei Cimitirul Cartilor Uitate. Am cumparat-o imediat ce am citit prima carte si abia asteptam sa o citesc, sa ma bucur de aceasta lectura minunata si sa aflu continuare povestii. De fapt, am aflat ceea ce s-a petrecut inainte de povestea primului roman si m-a fascinat la fel de tare. Magistral Zafon si in acest volum.

2020-04-19 10:16:10

0

Umbra vintului - Carlos Ruiz Zafon

Umbra vintului - Carlos Ruiz Zafon

Un roman extraordinar, care te tine cu sufletul la gura pe tot parcursul acestuia. Da sens cuvantului mister. Descrierile lui Zafon sunt uluitoare. O lectura absolut minunata care nu trebuie ratata. Este o dedicatie minunata iubitorului de carte. Zafon este magistral!

2020-04-19 10:01:10

0

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one