anca ditu

Membru din 01/04/2016

Aprecieri

Aprecierii review

0

aprecieri

Review-uri

Review Coment

9

comentarii

Femeia cu chimono alb - Ana Johns

Femeia cu chimono alb - Ana Johns

A fost o lectura captivanta. Mai mult decat dramatica poveste de dragoste, am aflat lucruri noi despre traditiile si cultura nipona, despre lumea japonezilor de dupa al doilea razboi mondial, despre cutume si prejudecati si despre protectorul copiilor, spiritul jizo, cel cu scufita si bavetica rosie ... .

2021-02-02 02:45:17

0

Cartea despre HYGGE. Arta daneza de a trai bine - Louisa Thomsen Brits

Cartea despre HYGGE. Arta daneza de a trai bine - Louisa Thomsen Brits

Bucuria sta in lucruri marunte. Conceptul danez Hygge (povestit foarte inspirat in aceasta carte) demonstreaza pe deplin acest lucru. Recomand aceasta lectura pentru a induce o stare de bine si pentru a da idei despre cum sa ne bucuram mai mult!

2020-11-05 10:54:35

0

Fetele disparute din Paris - Pam Jenoff

Fetele disparute din Paris - Pam Jenoff

O alta fateta a razboiului, o alta pagina scrisa de alti eroi ramasi anonimi. Este vorba, de aceasta data, de agentii infiltrati de Aliati in Franta ocupata, cu scopul de a transmite informatii, de a sprijini Rezistenta franceza ai a ajuta in pregatirea invaziei din iunie 1944. O parte au fost femei care, inainte de a fi trimise pe front, au fost pregatite in Anglia, in cadrul unui serviciu de operatiuni speciale – identitatile lor au ramas secrete iar pentru cele ce nu s-au mai intors autoarea a imaginat o reconstituire a povestii lor, dar si un omagiu.
Este o poveste scrisa alert, captivant, pe doua planuri si este o fictiune istorica - deci bazata pe fapte reale. Astfel, va sfatuiesc ca la sfarsit sa cautati pe net informatii despre aceste operatiuni si sa o cautati pe Vera Atkins. Ea este sursa de inspiratie a unuia dintre personajele centrale si veti descoperi lucruri interesante despre ea, inclusiv ca a fost romanca.

2020-08-28 10:54:22

0

Cantecul pasarilor - Sebastian Faulks

Cantecul pasarilor - Sebastian Faulks

S-au scris foarte multe carti despre razboaie dar parca fiecare aduce ceva nou, dezvaluie laturi necunoscute si violente ale acelor ani dramatici. De data aceasta Primul Razboi Mondial- o fresca coplesitoare despre viata mizera si dureroasa din transee si din tunelurile sapate sub campurile de lupta de pe frontul de vest de catre nenumaratii tineri impinsi fara voia lor intr-un razboi inuman si absurd. Personaje complexe si situatii critice surprinse cu un realism emotionant, completate cu o poveste de iubire antebelica si o “mostenire” spirituala catre o generatie ulterioara – toate au construit un tulburator roman-omagiu despre conditia umana a soldatului care moare si a celui care supravietuieste.
P.S. La un moment dat in carte se vorbeste despre monumentul (Thiepval) inchinat celor peste 70.000 soldati englezi disparuti in bataliile de pe Somme, fara a avea un mormant. Ca o ciudata coincidenta, zilele trecute in timp ce o citeam, am trecut pe langa Mausoleul de la Mateias (langa Campulung Muscel) - inchinat eroilor romani cazuti in aceasta zona in Marele Razboi - l–am vizitat si mi-am amintit ca in august 1916 Romania intra si ea in acest razboi iar povesti dramatice precum cele din carte au avut, cu siguranta, corespondent si in armata romana.

2020-08-12 06:24:15

0

Intoarcere in Bucurestiul interbelic - Ioana Parvulescu

Intoarcere in Bucurestiul interbelic - Ioana Parvulescu

daca vreti sa va intoarceti in timp, cititi aceasta carte! Este o cronica frumoasa a unor vremi apuse dar fermecatoare, cu amanunte nestiute despre capitala noastra si oamenii ce o locuiau atunci, pe cand lumea traia in alt ritm. Dupa ce o vom termina de citit poate vom redescoperi Bucurestiul cu alti ochi.

2020-04-22 10:58:03

0

Soldatul iernii - Daniel Mason

Soldatul iernii - Daniel Mason

O fictiune istorica foarte frumos scrisa, care dincolo de ororile razboiului trateaza drama individului care lupta si iubeste intr-o lume absurda, intoarsa pe dos. Disperare, speranta, cautari, deziluzie, toate surprinse atat de natural intr-o scriitura care curge si captiveaza cititorul. O recomand calduros!

2020-02-04 02:50:45

0

Noi suntem despre carti, si la fel este si Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te si primesti un cupon de 10% pe care să-l folosesti la urmatoarea ta comanda! In plus, vei afla rapid care sunt promotiile zilei, noutatile si recomandarile noastre.

Ma abonez image one
Ma abonez image one