Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

trandafirioana

Membru din 01/12/2020

Aprecieri

Aprecierii review

24

de aprecieri

Rating

Review Coment

88

de review-uri

26 Kisses si un Happy-end - Anna Michels

26 Kisses si un Happy-end - Anna Michels

„26 kisses și un happy-end” a fost cea mai bună alegere pe care o puteam face la momentul respectiv. A fost o lectură drăguță, ce poate fi citită oricând, în special vara. Chiar dacă acțiunea cărții are loc într-o vară, eu am citit-o la începutul toamnei și asta nu m-a împiedicat să mă transpun în pielea personajelor. Dimpotrivă, am tânjit să mai am parte de vacanța de vară chiar și pentru câteva ore, chiar și prin intermediul unei cărți.

2021-01-20 12:58:06

0

Zori de zi. Partea a III-a - Stephenie Meyer

Zori de zi. Partea a III-a - Stephenie Meyer

Adolescenta devine slăbită, puterile îi secătuiesc, iar corpul îi cedează. Ca și soluție salvatoare, dr. Cullen poate interveni, făcându-i o operație și scăpând-o de ”monstrul” care o ”usucă” pe zi ce trece. Hotărâtă să aducă pe lume această ființă, se încăpățânează și continuă să lupte pentru ea.

2021-01-20 12:58:06

0

Zori de zi. Partea I - Stephenie Meyer

Zori de zi. Partea I - Stephenie Meyer

Surprindere, frică, protecție sunt cele trei stări prin care Bella trece, dar face tot posibilul pentru a avea grijă de copilul care crește într-un ritm alert în pântecul său. Adolescenta devine slăbită, puterile îi secătuiesc, iar corpul îi cedează. Ca și soluție salvatoare, dr. Cullen poate interveni, făcându-i o operație și scăpând-o de ”monstrul” care o ”usucă” pe zi ce trece. Hotărâtă să aducă pe lume această ființă, se încăpățânează și continuă să lupte pentru ea.

2021-01-18 07:15:21

0

Finalul - Stephanie Garber

Finalul - Stephanie Garber

În acest volum se pune foarte mare accent pe Sorți și pe parcursul cărții vom descoperi ce sunt ele, de un provin și care este povestea lor. Este o întreagă povestire plină de detalii, ce trebuie citită cu mare atenție pentru că așa vă veți da seama de anumite lucruri care v-au stârnit curiozitatea în volumele anterioare.

2021-01-18 07:15:21

0

Caraval - Stephanie Garber

Caraval - Stephanie Garber

Scarlett Dragna îşi duce viaţa pe insula pe care n-a părăsit-o niciodată, în compania surorii ei, Tella, mare amatoare de… dezastre pe care chiar ea le provoacă, şi a unui tată a cărui fotografie ar putea ilustra definiţia cuvântului “cruzime” în orice dicţionar, fie el chiar şi magic. Căci tatăl pare să fie foarte democratic în pedepsele pe care le împarte fetelor: atunci când una face o trăsnaie (de obicei, Tella), cealaltă o încasează (de obicei, Scarlett).

2021-01-18 07:15:21

0

Fauritoarea de albastru - Lois Lowry

Fauritoarea de albastru - Lois Lowry

Am citit foarte repede cartea. Doar câteva ore mi-a luat, nu mai mult. Povestea e simpatică, drăguță, mai ales că oferă și câteva indicii cu privire la locul unde Jonas și-a sfârșit călătoria. Dar dincolo de o poveste interesantă în universul care a ținut suflete de cititor tremurând în buza unei prăpăstii în care un erou, Jonas, a sensibilizat milioane de inimi, nu avem mai nimic… Nu m-a impresionat povestea Kirei deoarece nu e suficient de veridică, relația ei cu cei care o înconjoară este una superficială deși ar trebui, până la urmă, să-și asume chiar un rol de izbăvitoare. Sau cel puțin asta lasă să se înțeleagă autoarea. Nici măcar un singur personaj din toate nu pare că este conștient de faptul că nu este doar un personaj într-o carte, ci că este o persoană care trăiește într-un univers distopic paranoic și crud. Nici măcar fantoma societății din care evadează Jonas nu salvează situația.

2021-01-18 07:15:21

0

Regina Rosie - Victoria Aveyard

Regina Rosie - Victoria Aveyard

Culoarea sângelui este cea care scindează această lume în două categorii și anume argintii și roșii, delimitâmd totodată și clasele sociale. Un blestem cu care te naști și de care nu poți scăpa. Un factor care te condamnă fără ca măcar să ai un cuvânt de spus. A fost o vreme când cei cu sânge argintiu au fost considerați zei. Ei încă mai cred asta. Aceștia dețin puteri supranaturale uimitoare, având capacitatea de a controla apa, pământul, natura, metalul, precum și de a controla mintea oamenilor. Roșii au munca de jos, lupta în războaiele argintiilor și mizeria pe care o numesc casă.

2021-01-18 07:15:21

0

Absolut tot - Nicola Yoon

Absolut tot - Nicola Yoon

Madeline suferea de o boală de imunitate. Imunodificiență severă combinată (SCID) sau ”boala copilului din bula de plastic”. Madeline Wittier nu lua contact cu nimic străin fără a fi atent sterilizat în prealabil, vidat sau trecut prin camera de presurizare. Toate lucrurile din jurul ei erau albe, până și cărțile ei noi aveau toate coperți albe, cartonate. Toate zilele ei semănau și toate serile erau planificate. Lecțiile pentru școală se desfășurau via Skype, iar mama ei crease între pereții casei lor micuța lume perfectă care nu putea altera sănătatea fiicei ei, a singurei persoane care îi rămăsese.

2021-01-16 05:49:35

0

Banda celor sase ciori. Seria Banda celor sase ciori. Vol.1 - Leigh Bardugo

Banda celor sase ciori. Seria Banda celor sase ciori. Vol.1 - Leigh Bardugo

„Banda celor șase ciori” a fost prima mea întâlnire cu Leigh Bardugo. Dacă nu aș fi avut prietene îndrăgostite de această serie, sunt sigură că nu ar fi fost una fericită. Simțeam că nu pot continua lectura. Am citit primele optzeci de pagini de două ori. Poate că nu am făcut bine că am început această călătorie literară cu seria celor șase Ciori. Sunt sigură că mediul ar fi fost mult mai familiar dacă începeam cu trilogia Grisha. Sunt sigură că totul ar fi avut mai mult sens, că aș fi cunoscut și mai bine clasificarea sau trăsăturile specifice celor din neamul Grisha. Prietenele mele m-au asigurat că este o carte bună și că îmi va plăcea până la urmă.

2021-01-16 05:49:35

0

Povesti de seara pentru fete rebele - Elena Favilli, Francesca Cavallo

Povesti de seara pentru fete rebele - Elena Favilli, Francesca Cavallo

Ideea originală a pornit din dorința de a arăta lumii că nu există o rețeta pentru succes și că fiecare femeie trebuie să fie ea însăși pentru a avea parte de fericire și împliniri pe toate planurile. Faptul că ești femeie nu trebuie să te îngrădească în niciun fel în dorința de a avea tot ce îți dorești, trebuie să știi să motivezi oamenii din jur și să ai o poveste pe care o poți da mai departe. Aici nu vorbim neapărat de fete rebele, vorbim de femei frumoase, inteligente, care au știut să spună “NU” unor stereotipuri deja învechite și au ajuns să fie fericite și împlinite. Unele au avut realizări mari, unele nu foarte mari, de unele nici măcar nu am auzit, dar în total, au știut să se pună în valoare și să țină piept unei societăți care uneori a fost împotriva lor. Faptul că sunt prezente în acest album înseamnă că merită să fie aici și că povestea lor inspiră prin curaj, perseverență și frumusețe interioară.

2021-01-16 05:34:35

0

La cinci pasi de tine - Rachael Lippincott, Mikki Daughtry

La cinci pasi de tine - Rachael Lippincott, Mikki Daughtry

La cinci pași de tine este cronica hiper-romantică a unei relații tragice cu final anunțat, dar este și o poveste de dragoste plină de speranță ce înfruntă destinul. Lacrimile pe care le face să curgă sunt peste un zâmbet înduioșat și activează doar sentimentele pozitive.

2021-01-16 05:19:35

0

Aproape de paradis - Nora Roberts

Aproape de paradis - Nora Roberts

O carte ffoarte interesanta cu o poveste foarte frumoasa de dragoste si o recomand cu caldura. O sa va placa garantat!

2021-01-16 05:00:01

0

Quaresma, descifrator - Fernando Pessoa

Quaresma, descifrator - Fernando Pessoa

Este o carte buna, chiar este si se merita citita. Sincer coperta m a facut sa o cumpar, m a atras instantaneu si nu pot spune ca regret ca am achizitionat o. E super faina.

2021-01-13 11:00:31

0

Haos La Kabul 2 - Gerard De Villiers

Haos La Kabul 2 - Gerard De Villiers

Este destul de interesanta si cu multa actiune as putea spune. Nu o recomand oricui dar cred ca e potrivita pentru destule persoane pasionate de carti politiste.

2021-01-13 10:58:03

0

Redusi la tacere - Kristina Ohlsson

Redusi la tacere - Kristina Ohlsson

Anchetatorii au parte de cazuri aparent fără legătură între ele… un vicar- ce ascundea imigranți în propria casă- și-a ucis soția și apoi s-a sinucis când a aflat de moarte fiicei lui preferate, iar un tânăr a fost victima unui accident de mașină în timp ce își plimba câinele. Deși pentru noi, muritorii de rând, totul este clar, pentru echipa lui Alex totul este un mister ce are nevoie de întreaga lor atenție.

2021-01-13 10:58:03

0

Mlastina - Susanne Jansson

Mlastina - Susanne Jansson

Prezentul are doza lui de suspans, dar adevăratele probleme își au rădăcinile în trecut. Și acolo ar trebui să căutăm primele răspunsuri. Autoarea țese cu îndemânare povestea, jonglând între cele două planuri și oferindu-ne informațiile dozat, cât să ne mențină atenția vie. Dacă exceptăm împărțirea acțiunii, făcută cu stângăcie, povestea mi-a plăcut, a fost chiar o surpriză plăcută.

2021-01-13 10:58:03

0

Memento pentru Istanbul - Ahmet Umit

Memento pentru Istanbul - Ahmet Umit

Cei care cred că oamenii sunt corecţi şi bine intenţionaţi pur şi simplu sunt îngroziţi atunci când se confruntă cu o crimă. Şocaţi, indignaţi declară în gura mare că bună-cuviinţa şi onestitaea omenească sunt moarte, în timp ce pentru aceia care văd oamenii ca pe nişte creaturi malefice există doar gândul de a-l prinde şi pedepsi pe făptaş şi nu oricum cl cu mare severitate şi chiar violenţă.

2021-01-13 10:43:03

0

Misiune ingrata - Nelson Demille

Misiune ingrata - Nelson Demille

Iubesc genul acesta de carti. Chiar ma bucur ca am descoperit o si am reusit sa o cumpar si sa o citesc. Am citit o cu sufleetul la gura si cu multa placere. Recomand!!

2021-01-13 10:28:03

0

Cazul Linda - Leif G.W. Persson

Cazul Linda - Leif G.W. Persson

Spre deosebire de șarmantul Mikael Blomkvist din Millenium, ziaristul protector și integru, Evert Bäckström din Cazul Linda, de Leif G.W. Persson, este un inspector de poliție teribil de antipatic, plin de sine, misogin și semialcoolic, ce-și asumă meritele colegilor și nu are nici un scrupul în a cheltui banii statului în folosul propriu. Pentru el toți bărbații care nu beau sau merg la filme sunt homosexuali și toate femeile sunt nebune și lipsite de umor.

2021-01-13 09:58:04

0

Aventurile lui Sherlock Holmes. Memoriile lui Sherlock Holmes - Sir Arthur Conan Doyle

Aventurile lui Sherlock Holmes. Memoriile lui Sherlock Holmes - Sir Arthur Conan Doyle

Exista fel de fel de gusturi cand vine vorba de carti dar consider ca aceasta carte le include pe toate. Nu cred ca e persoana careia sa nu i placa misterul sau de Sherlock Holmes. Recomand !!!

2021-01-13 09:58:04

0

Ucigasul ABC - Agatha Christie

Ucigasul ABC - Agatha Christie

Inca un roman citit, inca o dovada ca Agatha Christie e o maestra in provocarea rasturnarilor de situatie. Of, si cat am crezut ca-i stiu numele criminalului. Intotdeauna criminalul e persoana la care te astepti mai putin. Asa am ajuns sa ii banuiesc pe cei la care ma astept mai putin, dar asta ma face sa ma astapt ca ei sa fie criminalul…si ajung de unde am plecat. Si mai exista intotdeauna si o persoana de care esti 99.9% sigur ca a comis crima, ca in sfarsit sa aflii ca e total nevinovat. Inca n-am invatat sa nu mai incerc sa-mi dau seama eu singura cine-i criminalul…n-am nicio sansa…

2021-01-13 09:58:04

1

Moarte pe Nil - Agatha Christie

Moarte pe Nil - Agatha Christie

Recomand!! Tânără, bogată, frumoasă, Linnet îi domină pe toti cei ce gravitează în jurul ei. Însă bogata moștenitoare este foarte singură. Nu are prieteni adevărați. Unii ii vor bijuteriile, alții banii, alții pur și simplu o urăsc. Pe de alta parte, Linnet nu ține decât la propria persoană. Este trufașă si consideră că totul i se cuvine. Astfel îi fură lui Jacqueline iubitul.

2021-01-13 09:58:04

0

O crima anuntata - Agatha Christie

O crima anuntata - Agatha Christie

La ora anunțată în ziar, luminile se sting brusc și un individ necunoscut apare în cadrul ușii cu un pistol într-o mână și cu o lanternă în cealaltă. Se aud trei focuri de armă iar, când se aprinde lumina, intrusul este mort, cu pistolul lângă el, iar domnișoara Letty pare rănită la ureche. Crimă, sinucidere, accident? Poliția începe să ancheteze, iar Miss Marple apare în zonă și începe și ea propria investigație.

2021-01-13 09:58:04

0

Frankissstein - Jeanette Winterson

Frankissstein - Jeanette Winterson

O poveste de dragoste bine realizata cu un fir al povestii care urmareste, treptat, evolutia personajelor si desfasurarea actiunii.

2020-12-27 05:41:35

0

Casa de la Riverton - Kate Morton

Casa de la Riverton - Kate Morton

Casa de la Riverton este cartea de debut a lui Kate Morton, dar n-ai putea să-ți dai seama de treaba asta dacă n-ai mai avut înainte tangențe cu autoarea ori cu alte cărți scrise de ea. În ce mă privește n-a fost însă prima dată când am citit-o, așa că i-am simțit destul de puternic evoluția ca scriitor. În primul rând Casa de la Riverton este singurul roman al autoarei scris la persoana I, ci nu din perspectiva unui narator. Apoi povestea este mai puțin cavernoasă și curge destul de liniar, chiar dacă, după cum îi este stilul, Kate Morton împletește prezentul cu evenimentele din trecut. Misterul este mai puțin pregnant, dar povestea este de o frumusețe răvășitoare.

2020-12-27 05:41:35

0

Lotte la Weimar - Thomas Mann

Lotte la Weimar - Thomas Mann

Wow. Atat pot spune. Este o carte extrem de bine scrisa pe care nu o poti lasa din maini pana nu o termini.

2020-12-27 05:26:35

0

Doamna de la Ritz - Melanie Benjamin

Doamna de la Ritz - Melanie Benjamin

Fascinanta si plina de viata aceasta carte. O recomand cu caldura, la un pret super accesibil. Prezinta doza necesara de mister.

2020-12-27 05:00:01

2

Aviatorul - Evgheni Vodolazkin

Aviatorul - Evgheni Vodolazkin

"Aviatorul” nu este, cum se spune, o carte „ușor de citit”. Textul e cu atât mai complex cu cât rememorările sunt mai dese și scot la suprafață episoade teribile din viața anterioară criogenării lui Platonov: arestarea sub acuzația de crimă, lagărul, boala, frigul, munca grea, inaniția, duritatea torționarilor, epuizarea psihică. Întrebat de o ziaristă care este principala descoperire pe care a făcut-o în lagăr, Innokenti răspunde iritat: „Am descoperit că omul se transformă în vită incredibil de repede.” Un adevăr universal valabil.

2020-12-27 04:56:35

0

Pianistul. Amintiri din Varsovia - Wladyslaw Szpilman

Pianistul. Amintiri din Varsovia - Wladyslaw Szpilman

Cartea lui Szpilman este una document, care vorbește despre una dintre cele mai negre și brutale perioade din istoria omenirii, aceea a prigonirii evreilor de către naziști, fapt care s-a propagat până în Polonia, unde oamenii au uitat să mai fie oameni.

2020-12-27 04:56:35

1

Minciuni pe canapea - Irvin D. Yalom

Minciuni pe canapea - Irvin D. Yalom

intrebarea în jurul căreia este construit acest roman este una foarte interesantă: “Își poate pierde un psihiatru mințile? Poate fi el păcălit, sedus, manimatat chiar în timpul ședințelor în care ar trebui să dețină controlul asupra pacienților?”

2020-12-25 04:00:01

0

Marele marinar - Catherine Poulain

Marele marinar - Catherine Poulain

Lili, personajul principal, ajunsă marinar pe un vas, mergând prin contondentele ghețuri din Alaska, muncind cot la cot cu bărbații, îndeplinind fără crâcnire orice ordin, bând prin dughene cu ceilalți marinari, îndeplinind astfel întregul ritual din lumea unor bărbați lipsiți de scrupule, mult prea deprinși cu vitregiile sorții.

2020-12-25 03:00:31

0

Apara-ti coroana - Yannick Haenel

Apara-ti coroana - Yannick Haenel

Personajului principal îi plac enorm Melville și povestea balenei albe și a căpitanului Ahab. Măcar acest lucru l-am priceput de la început. Mai târziu am aflat că-i plac enorm și Michael Cimino (pe care-l consideră cel mai mare cineast în viață) și filmul Apocalypse Now al lui Francis Ford Coppola, pe care-l urmărește cu asiduitate, zi de zi, căutându-i înțelesurile ascunse, simbolistica, sensurile anumitor scene, admirând jocul actoricesc al personajelor, căci îl bănuiește a fi de o genialitate asemănătoare cu a la fel de celebrului Vânător de cerbi pomenit ceva mai sus. Lucru cum nu se mai poate mai adevărat, desigur.

2020-12-25 02:55:06

0

Dimineti in Jenin - Susan Abulhawa

Dimineti in Jenin - Susan Abulhawa

Complexitatea personajelor și descriptivismul lăuntric al unor simțiri apocaliptice pogoară peste paginile acestei cărți o aură de sufocantă sfințenie, un amestec de viață și neviață, de zbatere a unor rădăcini smulse din sărutul țărânei de idealurile slute ale unor ideologii sumbre.

2020-12-25 02:55:06

0

Inceteaza cu minciunile tale - Philippe Besson

Inceteaza cu minciunile tale - Philippe Besson

Într‑o seară, Thomas, la o petrecere din sat, în mijlocul stegulețelor, în sunetul unui acordeon amețit, zărește o fetișcană. Are șaptesprezece ani, o cheamă Luisa, piele măslinie, se îndreaptă spre ea. Aici, cred că povestea a fost rescrisă, scena nu poate fi în așa măsură de cinematografică, anii trecuți povestind‑o iar și iar au creionat fără îndoială un fel de legendă familială a originilor

2020-12-25 02:55:06

0

Acuzatia - Bandi

Acuzatia - Bandi

Cartea "Acuzatia" de Bandi este o carte care ti ofera si te umple de tot felul de emotii si la final te lasa cu inima impacata. Se merita din plin.

2020-12-23 06:00:01

0

Copiii ghetoului - Elias Khoury

Copiii ghetoului - Elias Khoury

Cartea spune povestea unui imigrant pe nume Adam Dannun. Încearcă să fugă de o dragoste neîmplinită și imigrează în New York. Povestea lui de dragoste, cât și viața lui, au fost distruse într-o oarecare măsură de traumele provocate de ocupația israeliană. Are o viață modestă, lucrează la un restaurant unde prepară falafel. Pasionat de literatură și cărți, Adam începe să scrie un roman de dragoste. Personajul principal este Waddah al-Yaman, un celebru poet arab din vremuri apuse.

2020-12-23 06:00:01

0

Ultimul tuareg - Alberto Vazquez-Figueroa

Ultimul tuareg - Alberto Vazquez-Figueroa

Mi-au plăcut foarte mult descrierile deșertului, lupta pentru supraviețuire, mijloacele inedite folosite. Nu-i nimic monoton în carte, din contră chiar, o vei devora. Un singur reproș am totuși -doza ridicată de extraordinar și coincidențe arată o fugă după popularitate a autorului, care ia ceva din frumusețea unui roman ce ar fi putut fi fascinant de realist. Cu toate astea, merită să o citiți.

2020-12-23 05:00:31

0

Poporul cartii - Geraldine Brooks

Poporul cartii - Geraldine Brooks

Povestea cărţii este spusă în ordine invers cronologică, din prezent în trecut, iar capitolele dedicate celor mai tragice borne din trecutul ei constituie fiecare o lecţie de istorie, putând să stea la baza a tot atâtor romane diferite. Unde mai pui că fiecare popas pe axa timpului este populat de o serie de personaje noi, de care te ataşezi pe nesimţite şi pe care ajungi să le cunoşti in detaliu. Totul în cadrul unui singur capitol!

2020-12-23 04:39:56

0

Pe cind eram orfani - Kazuo Ishiguro

Pe cind eram orfani - Kazuo Ishiguro

Am cumpărat această carte deoarece voiam să cunosc mai bine opera lui Ishiguro și nu am dat prea multă atenție descrierii de pe copertă. Dar mă bucur că am ignorat-o pe cât de mult am putut deoarece te face să te aștepți la o poveste cu totul diferită față de cea din paginile cărții.

2020-12-23 04:39:56

0

Cititorul - Bernhard Schlink

Cititorul - Bernhard Schlink

IUBESC ACEASTA CARTE. Trei teme mari şi profunde: o iubire anormală în faţa societăţii, Holocaustul şi analfabetismul. Două vieţi distruse şi alte sute sau mii curmate pe veci. Hanna o femeie vanitoasă care nu şi-a putut accepta condiţia de analfabetă. Toate într-o carte cutemurătoare, Cititorul.

2020-12-21 07:00:31

0

Intoarcerea - Hisham Matar

Intoarcerea - Hisham Matar

Am știut că-mi place dinainte să citesc primul capitol. N-are cum să nu-mi placă. Am devorat cartea.Ce-mi place la acest autor e cum îmbină fantasticul cu realitatea și acțiunea cu sentimentele puternice ale personajelor. Și bineînțeles că-mi place și relația de dragoste-ură dintre personajele principale, între care există o tensiune permanentă și-un vulcan de sentimente care poate exploda.

2020-12-21 06:59:57

0

Ceea ce datoram - Golnaz Hashemzadeh Bonde

Ceea ce datoram - Golnaz Hashemzadeh Bonde

Căci „Ceea ce datorăm“, nu este altceva decât o rafală de gânduri furioase pe care mintea unei mame îndu­rerate le seamănă în jurul ei fără nici cea mai mică intenție de a proteja. Condamnabil, spui după ce ai citit primele rânduri. Justificabil, ros­tești imediat ce ai început să pătrunzi în lumea ei cu ceruri negre. Și rămâi așa, încremenit între tentația de a judeca și cea de a compasiona, până la sfârșitul romanului, când ai vrea să poți face ceva ca această femeie să nu alunece dincolo, ci să mai rămână puțin aici po­vestindu-ți despre ce în­seam­nă să lupți cu moartea.

2020-12-21 06:59:57

0

Din pantecul balenei - Sjon

Din pantecul balenei - Sjon

Uităm de minunatele saga ale ţării şi de scriitorii faimoşi care n-au avut nimic de-a face cu romanele poliţiste, cum ar fi Halldór Kiljan Laxness, care a cîştigat Premiul Nobel pentru literatură în 1955. Dintre aceşti scriitori islandezi care scriu şi altceva decât thrillere face parte Sjón.

2020-12-21 06:59:57

0

Bob Honey care face si drege - Sean Penn

Bob Honey care face si drege - Sean Penn

Patima pentru flacari, pentru lovituri daunatoare de moarte, pentru tradare, pentru “algoritmul existentialismului binar modern, convingerea ca si ca misiunile lui sunt castigatoare”. Aceasta este Lumea lui Bob. Bob – un om-lup singuratic. Un sociopat de cea mai pura speta. Un criminal lipsit de scrupule, lipsit de empatie sau orice alt bagaj de sntimente normal umane. Un sociopat al vremurilor noastre, care isi pregateste constiincios armele de care se foloseste pentru a reorganiza societatea dupa modelul gandirii sale

2020-12-21 06:59:57

0

Un cal intra intr-un bar - David Grossman

Un cal intra intr-un bar - David Grossman

Temă despre care, pe măsură ce citești, îți dai seama că nu e decât o cortină, un paravan în spatele căruia se ascunde un om, ca noi toți, cu o poveste de viață. Un fost copil care și-a făcut într-o tabără un prieten pe care nu-l poate scoate din viața sa. Sau invers. Rămâne de apreciat de fiecare dintre voi.

2020-12-21 06:59:57

0

Confesiunile leoaicei - Mia Couto

Confesiunile leoaicei - Mia Couto

Nu este o carte greu de citit, în ciuda deselor însăilări de regionalisme culese din trăirismul vechii colonii portugheze, însă, în pofida acestui lucru, există o sublimă etalare a sufletului uman care îi oferă acestei cărți un parfum special.

2020-12-21 06:59:57

0

Falco - Arturo Perez-Reverte

Falco - Arturo Perez-Reverte

O carte care se citeste usor, fara prea multe dificultati. Falco este o istorie captivantă despre lupte pentru putere, violență, loialitate și pasiune.

2020-12-21 06:59:57

0

Mecanica haosului - Daniel Rondeau

Mecanica haosului - Daniel Rondeau

Este vorba de terorism, dar şi de traficul de opere de artă şi de fiinţe umane. Rondeau descrie o lume în dezintegrare într-o carte în care melancolia se combină şi concurează cu dezamăgirea. Fost ambasador al Franţei la Malta şi candidat de două ori fără succes la Academia Franceză, Daniel Rondeau, 68 de ani, a fost selectat şi pentru premiul Renaudot (câştigat de Olivier Guez, cu «La disparition de Josef Mengele»).

2020-12-21 06:59:57

0

O viata de om - Robert Seethaler

O viata de om - Robert Seethaler

„O viață de om” este o carte simplă și discretă, al cărei efect se acumulează pe nesimțite cu fiecare pagină, pentru a-și elibera sensurile și greutatea ceva mai târziu, poate chiar după încheierea lecturii. Cel puțin așa mi s-a întâmplat mie, căci abia spre final am simțit cum povestea vieții lui Andreas Egger se prăvălește peste mine, cu toate momentele însemnate pe care Robert Seethaler le-a încifrat în paragrafe încărcate de substanță, spunând atât de mult în atât de puține cuvinte.

2020-12-21 06:59:57

0

Inima omului - Jon Kalman Stefansson

Inima omului - Jon Kalman Stefansson

Inima omului este ultimul volum al unei trilogii uluitor de complexe și răscolitoare. Despre celelalte două volume nu am scris pentru că, pur și simplu, nu am putut, dar scriu despre acesta în speranța că poate cineva o să își arunce ochii peste citatele de la sfârșit, o să pună mâna pe serie și o să simtă măcar jumătate din emoțiile pe care le-am avut eu pe parcursul lecturii.

2020-12-21 06:44:57

0

Rugul - Gyorgy Dragoman

Rugul - Gyorgy Dragoman

Povestea ni se dezvăluie prin ochii Emmei, care a ajuns la orfelinat după ce părinții ei au murit într-un accident. Fetița nu și-a cunoscut cu adevărat tatăl și mama, nici istoria familiei lor, nu știe nici măcar că bunica ei încă trăiește și locuiește în alt oraș, căci părinții au păstrat întotdeauna tăcerea asupra trecutului. Odată ajunsă în casa bunicii, Emma începe o existență nouă și tulbure, în care orice mărturie a existenței anterioare s-a pierdut, iar fiecare zi îi aduce alte și alte indicii despre viața părinților și a bunicilor ei – și, totodată, o poartă lent spre descoperirea sinelui și spre maturizare.

2020-12-21 06:44:57

0

Un singur fir - Tracy Chevalier

Un singur fir - Tracy Chevalier

Într-o lume în care căsătoria era văzută ca principala împlinire socială, Violet a rămas singură, la 38 de ani locuind alături de o mamă veșnic cârcotașă și sub constanta presiune a judecății celor din jur, pentru că nu e măritată și n-are copii. Practic, deja etichetată drept „fată bătrână”.

2020-12-21 05:44:53

1

Albastrul dintre cer si ape - Susan Abulhawa

Albastrul dintre cer si ape - Susan Abulhawa

Nu am citit nimic până acum scris de Susan Abulhawa, am vrut cartea „Albastrul dintre cer și ape” dintr-un simplu impuls în momentul în care am observat-o pe Libris. M-a atras titlul și coperta care te îndeamnă la visare încă din momentul în care o privești. Nu mă așteptam să descopăr în interiorul paginilor sale emoția aceea care îți aduce fiori pe șira spinării, care te face să uiți de tot și de toate și să te cufunzi cu totul în lumea poveștilor, știți voi, emoția aceea pură, nealterată de nimic, neprelucrată, cea care produce valuri de sentimente și te pune la pământ asemeni unei pale de vânt puțin mai puternice, aceea care te îndoaie și te face firav și sensibil asemeni unei mlădițe

2020-12-19 05:00:01

0

Legea copiilor - Ian Mcewan

Legea copiilor - Ian Mcewan

Legea copiilor este total diferit de romanul anterior, tradus și acesta la fel de prompt în română anul trecut. Prin Operaţiunea Sweet Tooth scriitorul britanic construia în manieră postmodernistă, inteligent și cu umor sec, un roman în roman, o poveste despre literatură, despre relația dintre literatură și realitate, despre eforturile și încercările mai mult sau mai puțin reușite ale cititorilor de a înțelege mecanismele ficțiunii.

2020-12-19 04:46:03

0

Pravalia de maruntisuri a domnului Nakano - Hiromi Kawakami

Pravalia de maruntisuri a domnului Nakano - Hiromi Kawakami

Protagonistul nostru, domnul Nakano, deține o prăvălie în care strânge toate lucrurile de care alți oameni se lipsesc. Astfel, această prăvălie este o aglomerație de mărunțișuri pe care domnul Nakano le cumpără pe te miri ce prețuri, și dorește mai apoi să le vândă mai departe (presupunându-se că ar fi oameni care să cumpere variatele chițibușuri pe care el le strânge).

2020-12-19 04:46:03

0

Pamantul si cerul lui Jacques Dorme - Andrei Makine

Pamantul si cerul lui Jacques Dorme - Andrei Makine

"Viata impreuna le va fi atat de scurta, incat totul se va intampla pentru prima si ultima oara." Makine nu foloseste cuvinte sofisticate, dar exprima totul, acesta este adevaratul talent de scriitor. Alexandra, frantuzoaica pierduta in stepele Rusiei indepartate, traieste o scurta, dar intensa poveste de iubire, alaturi de Jacques Dorme, un tanar aviator, devenit impotriva vointei sale pilot sovietic.

2020-12-19 04:31:03

0

Octombrie, ora opt - Norman Manea

Octombrie, ora opt - Norman Manea

Trauma autista este asadar supratema prozelor din Octombrie, ora opt. La un loc, povestirile alcatuiesc parca un sistem planetar gravitand in jurul unei gauri negre din trecutul protagonistului. Acest soare negru nu este privit niciodata direct, in fata, ci doar dintr-o perspectiva indirecta, prin deformarile pe care Ic provoaca gravitatia lui obsesionala. Efectele iradiante ale traumei se fac simtite la patru paliere din structura volumului, ce corespund cu patru varste distincte ale protagonis-tului-martor. Primul palier corespundei vastei copilariei petrecute de personaj in deportare.

2020-12-19 04:31:03

0

Lampa cu caciula - Florin Lazarescu

Lampa cu caciula - Florin Lazarescu

În privinţa acestui aspect din urmă, am remarcat un fragment semnificativ în povestirea care a stat la baza filmului Lampa cu căciulă în regia lui Radu Jude. Tatăl şi fiul se întorc noaptea pe jos, pe ploaie din oraş vlăguiţi de luptat pentru subzistenţă: ,,Înaintau tăcuţi, orbecăind prin întunericul ce tocmai se lăsase, încercând locul cu vârful piciorului afundat în noroi, până când ă dea de câte un punct tare de sprijin. Arătau ca două fantome care se întorc acasă, după o noapte de beţie.

2020-12-19 04:31:03

0

Ceaiul lui Proust si alte povestiri - Norman Manea

Ceaiul lui Proust si alte povestiri - Norman Manea

Recomand. Texte mereu frumoase, in obscuritatea unei meditatii dureroase dar, totodata, interesante al carui mesaj poti sa l meditezi.

2020-12-19 04:16:03

0

Saludos - Alexandru Ecovoiu

Saludos - Alexandru Ecovoiu

Dincolo de acestea, avem in roman o intreaga aventura a cunoasterii, in care Alexandru Ecovoiu scrie cu umor, ironic si autoironic, pe tiparul scenariului cinematografic de aventuri sau pe acela al cartii de calatorie.

2020-12-19 04:16:03

0

Catherine-Paris - Martha Bibescu

Catherine-Paris - Martha Bibescu

Povestea frumoasei Catherine, de origine română, îndrăgostită nebunește de Franța, această copilă inteligentă, educată, dar atât de inocentă și neexperimentată într-ale vietii m-a înduioșat, lăsându-mă într-o stare de nostalgie caldă, pozitivă, copilarească. Plimbându-mă printre pagini și rânduri, printre țări, orașe, etape istorice și categorii sociale am avut mereu senzația unei rezerve rafinate, a unui parfum elegant și discret .

2020-12-19 02:00:01

0

Frumosii invinsi - Leonard Cohen

Frumosii invinsi - Leonard Cohen

Construcţia personajelor e ambiguă, ele nu au faţă, identitate sexuală, manii sau sentimente, ca şi cum prezentul naraţiunii le surprinde într-un delir sexual, iar povestea Catherinei e despre un delir religios. Fantasmagoriile există pe ambele planuri, încît nu ştiu ce e mai revoltător, mai trist: scena macabră a "apartamentului argentinian" (chelnerul care are un săpun din om topit) sau cea în care episcopul o găseşte pe Catherine înfăşurată în pături pe care a cusut sute de spini. Dar poveştile şi naratorii se află într-un Babel literar, unde poemul, jurnalul, nota de subsol, scrisoarea, dialogul suprarealist duc cititorul direct în literatura potenţială.

2020-12-19 01:31:03

0

J. Fiinta sexuala - Kenzaburo Oe

J. Fiinta sexuala - Kenzaburo Oe

In prima parte a romanului, șapte oameni (J, soția și sora lui, un poet, un actor, o cântăreață de jazz și un cameraman) se îndreaptă spre casa de vacanță a lui J pentru a filma un scurtmetraj. Este noapte, iar o amenințare abia simțită plutește în aer. Într-un cătun din apropiere, femeile și bătrânii s-au adunat în fața casei unei femei adultere, pentru a o umili printr-o polarizare tacită și colectivă a furiei lor. Mai târziu, în cabană, cei șapte oameni - care evoluează ca pe o scenă de teatru - sunt urmăriți de un martor ascuns și tăcut.

2020-12-19 01:31:03

0

Pluta de piatra - Jose Saramago

Pluta de piatra - Jose Saramago

Un fenomen de aşa anvergură îi permite lui Saramago să-şi expună părerile, întâi de toate, despre relaţiile dintre Portugalia şi Spania, relaţii de vecinătate tensionată, cum avem şi noi cu câte un vecin, apoi despre climatul mondial şi eventualele modificări de atitudine, interese politice şi economice, aşa cum ar fi ele dictate de noua configuraţie geografică.

2020-12-19 01:31:03

0

Trimisul nostru special - Florin Lazarescu

Trimisul nostru special - Florin Lazarescu

Presedintele Romaniei isi anunta oficial prezenta la funeraliile unui mare jurnalist, mort in urma unui accident de masina. Presa il vineaza pentru declaratii, un terorist arab –pentru a-l arunca in aer. Insa atit Antonie, trimisul special al unui ziar local, cit si teroristul Mohammad rateaza intilnirea cu seful statului, din cauza unei neintelegeri.

2020-12-17 05:39:09

0

Varstele jocului. Strada cetatii - Claudiu M. Florian

Varstele jocului. Strada cetatii - Claudiu M. Florian

Varstele jocului. Strada Cetatii este o imersiune high fidelity in datele si atmosfera unei epoci si incercarea de a schita confluenta dintre cinci mentalitati (ardeleneasca, olteneasca, saseasca, „regateana”, vest-germana), patru generatii (strabunici, bunici, parinti, copil – prezente sincronic, in acelasi moment temporal), trei istorii (romaneasca, saseasca, germana), doua culturi (a romanilor si a sasilor transilvaneni) si un prezent continuu (mijlocul anilor ’70, avind ca punct terminus moartea dictatorului chinez Mao Zedong si… inceputul scolii primare).

2020-12-17 05:24:09

0

Bonjour tristesse - Francoise Sagan

Bonjour tristesse - Francoise Sagan

“Bonjour tristesse”, micro-romanul-bijuterie al adolescentei Sagan, are în centru… tot o adolescentă. Cecile îşi petrece vacanţa de vară pe malul Mediteranei, într-o vilă de lux, împreună cu tatăl văduv şi cu iubita acestuia – ultima din lunga lui listă de aventuri.

2020-12-17 05:24:09

0

Monstri invizibili - Chuck Palahniuk

Monstri invizibili - Chuck Palahniuk

Eroina cărții este un supermodel. O tânără frumoasă, bogată, aflată mereu în centrul atenției, care la prima vedere, dispune de tot de ce are nevoie un om pentru a fi fericit. Dar asta până în momentul în care, în urma unui accident dubios, tânăra rămâne desfigurată. Devenind o adevărată sperietoare, aceasta hotărăște să înceapă o viață nouă, ferită de ochii celorlalți. În pofida acestui fapt, în scurt timp, tânăra ajunge în atenția lui Brandy Alexander – ”regina absolută”, întruchiparea feminității, modei și succesului, care împreună cu prietenul său dubios se declară destul de interesați de eroina noastră.

2020-12-17 05:24:09

0

Masenka - Vladimir Nabokov

Masenka - Vladimir Nabokov

Este o carte a depresiei pe care o resimte personajul principal: Lev Glebovici Ganin. El nu reuşeşte să-şi activeze dorinţele şi le lasă să lâncezească în mizeria din cameră, de pe holuri, de pe haine şi din băi, din care ameninţă constant că va pleca. Nu reuşeşte nici chiar să renunţe la o poveste de dragoste sufocantă, alimentată de o vecină ce îi intrase pe sub piele şi care era mulţumită, în sfârşit după multe cuceriri haotice, de noul ei statut de doamnă din înalta societate. O carte tristă în esenţă care are icebergurile ei, viaţa explodând din materialitate, din evenimente demult apuse, din amintiri ce îl scot la mal ca pe un naufragiat. Este ca unda EKG care iniţial este constantă, când aparatul este pornit şi apoi începe să oscileze în funcţie de bătăile inimii. Iar oscilaţiile îl salvează în momentul în care un factor perturbator i se prezintă în faţa ochilor: marea dragoste ieşită sub forma unei fotografii din sertarul biroului unui vecin. De aici începe adevărata poveste şi adevărata luptă a personajului pentru a-şi recăpăta starea interioară pe care odată o avea împreună cu Maşenka.

2020-12-17 05:09:09

0

Coaja de nuca - Ian McEwan

Coaja de nuca - Ian McEwan

Am citit cartea într-o perioadă a vieții în care mă aflam pe teren minat. Știți ce se întâmplă când te afli într-un astfel de spațiu și mai adaugi și inconștiență? Și egoism? Exact, se întâmplă dezastre. Aș fi putut să calc din nou pe un proiectil - în ultimele luni am făcut-o de zeci de ori - și să mai îngrop pe cineva. Pentru că, din păcate, în cazul meu așa se întâmplă - te apropii de bombă și aceasta explodează în fața vreunei persoane iubite, nu în a ta. Lucru care e mai dureros decât să-ți zboare creierii într-o fracțiune de secundă din cauza unei explozii. Garantez că prin metafora asta scrisă la repezeală sugerez numai și numai adevărul bazat pe propria-mi tristă experiență.

2020-12-17 05:09:09

0

Ierbar - Andrei Dosa

Ierbar - Andrei Dosa

Volumul „Ierbar” reprezintă debutul ca romancier al scriitorului Andrei Dósa. Face parte din colecția EGO.PROZĂ și are 192 de pagini. O carte care nu m a plicctisit si mi a captat atentia inca din primele pagini. O recomand cu caldura si de asemena, are un pret super accesibil.

2020-12-17 05:09:09

0

Salcia oarba, fata adormita - Haruki Murakami

Salcia oarba, fata adormita - Haruki Murakami

Deși în aparență ingredientele creației sunt cam aceleași totuși există un ingredient-surpriză care face ca această carte să aibe o profunzime aparte, cu mult mai penetrantă decât cărțile de dinainte.

2020-12-17 02:53:56

0

Dezordinea preventiva - Matei Visniec

Dezordinea preventiva - Matei Visniec

La prima vedere, după primele câteva pagini, cartea pare o lectură uşoară. Ai impresia că urmează o radiografie a stării presei, prin ochii cuiva care a trecut prin câteva redacţii, care înţelege bine fenomenul, deschiderile şi poveştile de interior, însă nu te-ai aştepta ca romanul să te şocheze în vreun fel, nici să te pună pe gânduri. Suntem obişnuiţi cu veştile rele, acceptăm că presa nu ne reprezintă şi a coborât unde nu credeam că poate să coboare, aşa că mecanismul nostru de autoapărare se declanşează şi ne simţim protejaţi, chiar indiferenţi de ce presupunem că va urma în carte.

2020-12-17 02:53:56

0

Azaleea Rosie - Anchee Min

Azaleea Rosie - Anchee Min

O astfel de lume ne este înfăţişată în această carte – Azaleea Roşie. Viaţa şi dragostea în China –, o lume care îmbrăţişează frica şi teroarea zilnică pentru un scop măreţ şi eronat. Un scop care distruge vieţi… şi, în mod paradoxal, acceptat pentru o viaţă mai bună… dar care există doar în teorie.

2020-12-17 02:53:56

0

Apocalipsa - Chuck Palahniuk

Apocalipsa - Chuck Palahniuk

Povestea e lentă, dar îi dă tonus vocabularul condimentat al vorbitoarei, împreună cu imaginația morbidă a autorului, care, cu răbdare și stomac de medic autopsist, descrie, în detalii scabroase, tot soiul de experiențe pline de un îndoielnic umor negru: revederea bunicii moarte, care se trezește și ea de Halloween ca să descopere că i se aplicaseră silicoane post mortem, tatuaje sexy, suferise liposucție pentru a încăpea în rochia de seară cu strassuri, și fusese îngropată fără chiloți, ca să nu se vadă dungile prin rochie.

2020-12-17 02:38:56

0

Periplul lui Baldassare - Amin Maalouf

Periplul lui Baldassare - Amin Maalouf

Cartea aceasta am primit-o în dar de ziua mea şi în aproape doi ani încă nu-mi găsisem timp pentru ea. Am luat-o în călătorie, convinsă fiind că un titlu atât de neincitant îl poate purta doar una dintre acele cărţi pe care le citeşti uşor şi cu detaşare, nicidecum o poveste captivantă.

2020-12-17 02:38:56

0

O vara de rascruce - Truman Capote

O vara de rascruce - Truman Capote

Personajul central, tânăra adolescentă Grady McNeil, în vârstă de aproape 18 ani, aparținând înaltei societăți new-yorkeze trece printr-o multitudine de peripeții dictate de nonșalanța și teribilismul specifice celei mai dificile perioade ale vieții. Felul în care ea dorește să-și facă simțită prezența prin excesul de personalitate, o face să devină excentrică la modul cel mai interesant. Acțiunea se petrece într-o vară, când părinții ei pleacă la Paris, cutumă ce are loc anual, lăsând-o pe fiica lor în grija surorii ei, Apple. Pentru Grady este ocazia perfectă de a experimenta trăiri precum amorul, gelozia, tristețea dar și vicii ca alcoolul și țigările, înainte de a fi prezentată în înalta societate pentru a-și alege un soț.

2020-12-17 02:38:56

0

Vagabonzii Dharma - Jack Kerouac

Vagabonzii Dharma - Jack Kerouac

Recomand. Descrierile lui Kerouac din cartea Vagabonzii Dharma atestă un scriitor aflat în mare formă literară: atmosfera de la reuniunile cu alcool puțin și povești multe, sesiunile de călărie, cabanele vechi din lemn ascunse în păduri bogate, detaliile caselor prin care trece gașca de răzvrătiți împotriva consumerismului la comandă creează un tablou în care inocența și sofisticarea sunt răsturnate față de lumea reală: prima este pliată pe oameni care știu cum merge capitalismul de care fug, cealaltă rezidă din locuințe de o simplitate aparentă perfectă.

2020-12-17 02:38:56

0

Vila de pe colina - W. Somerset Maugham

Vila de pe colina - W. Somerset Maugham

Mary Panton este bogată și are un admirator bogat (cu 25 de ani mai în vârstă decât ea), cu o carieră strălucită în față care vrea să o ia de nevastă. Mai are un pretendent tot bogat, dar mai neserios, aventurier, cu câteva căsătorii deja eșuate care îi dă târcoale. Cam astea ar fi datele problemei date. Pe acest schelet rece și auster, autorul începe să construiască o intrigă bogată în jurul personajelor și începi să vezi cum femeia bogată și respectabilă nu mai este atât de respectabilă pe cât pare, că admiratorul carierist și-a cam ales pasiunea în viață și neseriosul aventurier poate să devină cel mai bun prieten și soț.

2020-12-17 02:38:56

0

E un pod pe Drina... - Ivo Andric

E un pod pe Drina... - Ivo Andric

In jurul acestui pod, între culmile colțuroase ale munților, orașul Vișegrad respiră, naște, se joacă, iubește și înghite, pe măsură ce trec anii, pe cei ce-l locuiesc – oameni de seamă, oameni simpli sau pierde -vară, de care, fie vorba între noi, nu duce lipsă.

2020-12-15 05:25:53

0

Cum sa spanzuri o vrajitoare - Adriana Mather

Cum sa spanzuri o vrajitoare - Adriana Mather

O carte absolut geniala. Este foarte potrivita sa o cititi in perioada Hallowenului. Iubesc faptul ca este cartonata, cartile cartonate intotdeaua au un al aspect (mult mai atractiv) si te fac mereu sa vrei sa le citesti. O poveste cu suspans in limita necesara, asemenea si misterului. Recomand! :)

2020-12-15 04:25:53

0

Inima mea si alte gauri negre - Jasmine Warga

Inima mea si alte gauri negre - Jasmine Warga

Wow.. atat pot spune. O carte cu o poveste ABSOLUT GENIALA care consider ca merita citita.Sinceer, de mult timp nu am mai gasit o carte cu o poveste asa touchy. Cum ea isi gaseste confort in el si ajunge sa se simta bine ne demonstreaza ca moarta nu e niciodata o solutie, so dont do it indiferent prin ce treci

2020-12-15 04:25:53

0

Orb prin Gaza - Aldous Huxley

Orb prin Gaza - Aldous Huxley

Aldous Huxley este foarte personal în cartea Orb prin Gaza. Dar asta nu înseamnă că nu-i păstrează poveştii încărcătura semi-ironică, stilul tăios pe alocuri, profund şi sinuos în alte pasaje, sau că nu păstrează echilibrul în a descrie lumea şi a poziţiona eroul. Personajele sale au o atitudine faţă de cele mai importante chestiuni care îl macină pe scriitor, aşa cum i-au preocupat pe toţi intelectualii şi artiştii acelor vremuri: relaţiile interumane, spiritualitatea epocii, politica radicală şi manifestările ei violente.

2020-12-15 04:25:53

0

Regina alba - Philippa Gregory

Regina alba - Philippa Gregory

Regina albă este cartea care mi-a întrecut cu mult așteptările. Intuiam faptul că va fi una de natură istorică, prin prisma titlului și a sinopsisului dar nu credeam că va fi în stare să îmi capteze atenția în modul în care a făcut-o.

2020-12-13 10:55:33

0

Stepa si alte povestiri - A.P. Cehov

Stepa si alte povestiri - A.P. Cehov

O carte cu o poveste bine structurata si pusa la punct. Mi a placut mult mesajul acesteia si consider ca este o carte foarte potrivita de luat dupa tine cand pleci si ai nevoie de ceva pentru a ti pierde timpul productiv. O carte bine realizata si o recomand cu caldura, de asemenea se citeste repede si usor, fara prea mult efort.

2020-12-13 10:40:33

0

Prima iubire - Ivan Sergheevici Turgheniev

Prima iubire - Ivan Sergheevici Turgheniev

"Prima iubire" este un roman uluitor, memorabil si plin de aventura, bazat in parte pe propriile amintiri si trairi ale autorului. O recomand.

2020-12-13 09:25:28

0

Asasinul orb - Margaret Atwood

Asasinul orb - Margaret Atwood

Asasinul orb este o poveste încurcată despre trecut şi despre secrete de familie greu de acceptat. Cartea evoluează în jurul poveştii a două surori, Iris şi Laura, Iris fiind cea care face trecutul să prindă viaţă prin povestire. Evenimentul care declanşează o serie de flash-back-uri este sinuciderea Laurei, imediat după terminarea celui de Al Doilea Război Mondial. Chiar bătrână, Iris nu se poate elibera de acea porţiune de trecut, şi povestind, face lumină în încrengătura de relaţii dintre ea, Laura, familia şi câteva alte personaje cu rol cheie. Povestea se complică şi mai mult în momentul în care în roman e introdusă o altă carte, Asasinul orb, o relatare fidelă despre trecutul comun al celor două surori, ambele atrase de un scriitor SF, Alex Thomas. Acest roman, despre care iniţial ştim că a fost scris de Laura şi publicat postum de Iris, se va dovedi o importantă piesă în marele puzzle din trecut, care spre final forţează concluzia că lucrurile nu stau aproape niciodată aşa cum par.

2020-12-13 09:10:21

1

Pacientul englez - Michael Ondaatje

Pacientul englez - Michael Ondaatje

Este o lectura interesanta cu o naratiune oarecum haotica, dar al carui haos din scriere este semnificativ pentru subiectul conturat al cartii, acela de dezastru, de suferinta create de razboi. De asemenea, prezinta o poveste de iubire speciala ce trebuie urmarita cu mare atentie si rabdare

2020-12-11 01:52:33

0

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one