Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Weekend Psiho cu reduceri

la Dezvoltare Personala si Psihologie

si TRANSPORT GRATUIT peste 50 lei.

Comanda acum!
Close

trandafirioana

Membru din 01/12/2020

Aprecieri

Aprecierii review

4

aprecieri

Review-uri

Review Coment

167

de comentarii

Baietii din strada Pal - Molnar Ferenc

Baietii din strada Pal - Molnar Ferenc

Băieții din strada Pál sunt un grup de elevi de gimnaziu care se întrunesc pe un maidan aflat lângă un depozit de lemne. Pentru că locuiesc în Budapesta, acela e cel mai mare petic de natură cât de cât sălbatică pe care-l au la dispoziție. În joacă, s-au organizat cât se poate de militărește, pe locotenenți, caporali, general – dar au doar doi soldați, pe micul și blondul Nemecsek, și pe câinele de pe maidan. Simpaticul Nemecsek, fiind soldat, ascultă de ordinele tuturor.

2021-01-16 05:49:35

0

Viata amoroasa - Zeruya Shalev

Viata amoroasa - Zeruya Shalev

Din prima clipă în care îl întâlnește pe Arie, un prieten al tatălui ei, Yaarah este atrasă irezistibil de bărbatul în vârstă. Adulter începe să rimeze cu autodistrugere, căci toate reperele vechii sale existențe îi scapă printre degete. Până în momentul în care descoperă o cutie cu fotografii erotice și-și dă seama că cel care a subjugat-o sexual poate urmări o răzbunare peste timp.

2020-12-27 05:41:35

0

Frankissstein - Jeanette Winterson

Frankissstein - Jeanette Winterson

O poveste de dragoste bine realizata cu un fir al povestii care urmareste, treptat, evolutia personajelor si desfasurarea actiunii.

2020-12-27 05:41:35

0

Doamna de la Ritz - Melanie Benjamin

Doamna de la Ritz - Melanie Benjamin

Fascinanta si plina de viata aceasta carte. O recomand cu caldura, la un pret super accesibil. Prezinta doza necesara de mister.

2020-12-27 05:00:01

0

Aroma timpului - Nuria Pradas

Aroma timpului - Nuria Pradas

Aroma timpului este o poveste parfumată, plină de note puternice, de momente amețitoare și de dragoste. Întotdeauna rămân mirată de puterea cărților. Citim atât de mult, dar știm atât de puțin. Rămân atât de multe lucruri de spus, atâtea note care nu sunt mângâiate, atâtea destine care s-au pierdut printre celelalte „arome”…

2020-12-27 04:56:35

0

Cititorul - Bernhard Schlink

Cititorul - Bernhard Schlink

IUBESC ACEASTA CARTE. Trei teme mari şi profunde: o iubire anormală în faţa societăţii, Holocaustul şi analfabetismul. Două vieţi distruse şi alte sute sau mii curmate pe veci. Hanna o femeie vanitoasă care nu şi-a putut accepta condiţia de analfabetă. Toate într-o carte cutemurătoare, Cititorul.

2020-12-21 07:00:31

0

Intoarcerea - Hisham Matar

Intoarcerea - Hisham Matar

Am știut că-mi place dinainte să citesc primul capitol. N-are cum să nu-mi placă. Am devorat cartea.Ce-mi place la acest autor e cum îmbină fantasticul cu realitatea și acțiunea cu sentimentele puternice ale personajelor. Și bineînțeles că-mi place și relația de dragoste-ură dintre personajele principale, între care există o tensiune permanentă și-un vulcan de sentimente care poate exploda.

2020-12-21 06:59:57

0

Din pantecul balenei - Sjon

Din pantecul balenei - Sjon

Uităm de minunatele saga ale ţării şi de scriitorii faimoşi care n-au avut nimic de-a face cu romanele poliţiste, cum ar fi Halldór Kiljan Laxness, care a cîştigat Premiul Nobel pentru literatură în 1955. Dintre aceşti scriitori islandezi care scriu şi altceva decât thrillere face parte Sjón.

2020-12-21 06:59:57

0

Bob Honey care face si drege - Sean Penn

Bob Honey care face si drege - Sean Penn

Patima pentru flacari, pentru lovituri daunatoare de moarte, pentru tradare, pentru “algoritmul existentialismului binar modern, convingerea ca si ca misiunile lui sunt castigatoare”. Aceasta este Lumea lui Bob. Bob – un om-lup singuratic. Un sociopat de cea mai pura speta. Un criminal lipsit de scrupule, lipsit de empatie sau orice alt bagaj de sntimente normal umane. Un sociopat al vremurilor noastre, care isi pregateste constiincios armele de care se foloseste pentru a reorganiza societatea dupa modelul gandirii sale

2020-12-21 06:59:57

0

Confesiunile leoaicei - Mia Couto

Confesiunile leoaicei - Mia Couto

Nu este o carte greu de citit, în ciuda deselor însăilări de regionalisme culese din trăirismul vechii colonii portugheze, însă, în pofida acestui lucru, există o sublimă etalare a sufletului uman care îi oferă acestei cărți un parfum special.

2020-12-21 06:59:57

0

Falco - Arturo Perez-Reverte

Falco - Arturo Perez-Reverte

O carte care se citeste usor, fara prea multe dificultati. Falco este o istorie captivantă despre lupte pentru putere, violență, loialitate și pasiune.

2020-12-21 06:59:57

0

Mecanica haosului - Daniel Rondeau

Mecanica haosului - Daniel Rondeau

Este vorba de terorism, dar şi de traficul de opere de artă şi de fiinţe umane. Rondeau descrie o lume în dezintegrare într-o carte în care melancolia se combină şi concurează cu dezamăgirea. Fost ambasador al Franţei la Malta şi candidat de două ori fără succes la Academia Franceză, Daniel Rondeau, 68 de ani, a fost selectat şi pentru premiul Renaudot (câştigat de Olivier Guez, cu «La disparition de Josef Mengele»).

2020-12-21 06:59:57

0

O viata de om - Robert Seethaler

O viata de om - Robert Seethaler

„O viață de om” este o carte simplă și discretă, al cărei efect se acumulează pe nesimțite cu fiecare pagină, pentru a-și elibera sensurile și greutatea ceva mai târziu, poate chiar după încheierea lecturii. Cel puțin așa mi s-a întâmplat mie, căci abia spre final am simțit cum povestea vieții lui Andreas Egger se prăvălește peste mine, cu toate momentele însemnate pe care Robert Seethaler le-a încifrat în paragrafe încărcate de substanță, spunând atât de mult în atât de puține cuvinte.

2020-12-21 06:59:57

0

Inima omului - Jon Kalman Stefansson

Inima omului - Jon Kalman Stefansson

Inima omului este ultimul volum al unei trilogii uluitor de complexe și răscolitoare. Despre celelalte două volume nu am scris pentru că, pur și simplu, nu am putut, dar scriu despre acesta în speranța că poate cineva o să își arunce ochii peste citatele de la sfârșit, o să pună mâna pe serie și o să simtă măcar jumătate din emoțiile pe care le-am avut eu pe parcursul lecturii.

2020-12-21 06:44:57

0

Pisica musafir - Takashi Hiraide

Pisica musafir - Takashi Hiraide

Pisica musafir ia forma unui jurnal personal, alcătuit din notațiile scriitorului care invocă rememorarea și introspecția asupra împrejurărilor în care un cuplul, el și ea, primesc vizita pisicii musafir în casa lor, în centrul orașului Tokyo. Acțiunea se petrece spre sfârșitul epocii Showa, perioadă marcantă din istoria Japoniei.

2020-12-21 05:44:53

0

Catherine-Paris - Martha Bibescu

Catherine-Paris - Martha Bibescu

Povestea frumoasei Catherine, de origine română, îndrăgostită nebunește de Franța, această copilă inteligentă, educată, dar atât de inocentă și neexperimentată într-ale vietii m-a înduioșat, lăsându-mă într-o stare de nostalgie caldă, pozitivă, copilarească.
Plimbându-mă printre pagini și rânduri, printre țări, orașe, etape istorice și categorii sociale am avut mereu senzația unei rezerve rafinate, a unui parfum elegant și discret .

2020-12-19 02:00:01

0

Strania poveste a lui Benjamin Button si alte intimplari din epoca jazzului - F. Scott Fitzgerald

Strania poveste a lui Benjamin Button si alte intimplari din epoca jazzului - F. Scott Fitzgerald

In povestirile lui Fitzgerald gasim viziunea sa romantica exprimata in cea mai directa forma: realizarile nu se ridica niciodata la inaltimea idealurilor, momentele de extaz nu reusesc sa impiedice curgerea inexorabila a timpului, iar intensitatea trairii nu face din sentimente un bun castigat o data pentru totdeauna.

2020-12-19 01:31:03

0

In iad toate becurile sunt arse - Dan Lungu

In iad toate becurile sunt arse - Dan Lungu

In iad toate becurile sunt arse s-a dovedit a fi o surpriză extrem de plăcută. Am cumpărat această carte deoarece am fost atrasă în primul rând de titlu, iar abia apoi de descrierea cărții. Pentru cei care își doresc o carte care să le spună o poveste liniară și interesantă, În iad toate becurile sunt arse va fi o dezamăgire. Pentru cei care doresc o carte care să îi pună pe gânduri, În iad toate becurile sunt arse va fi o comoară. Nu cred că există o cale de jumate cu această carte. Ori îți place, ori o detești.

2020-12-17 05:39:09

0

Bonjour tristesse - Francoise Sagan

Bonjour tristesse - Francoise Sagan

“Bonjour tristesse”, micro-romanul-bijuterie al adolescentei Sagan, are în centru… tot o adolescentă. Cecile îşi petrece vacanţa de vară pe malul Mediteranei, într-o vilă de lux, împreună cu tatăl văduv şi cu iubita acestuia – ultima din lunga lui listă de aventuri.

2020-12-17 05:24:09

0

Masenka - Vladimir Nabokov

Masenka - Vladimir Nabokov

Este o carte a depresiei pe care o resimte personajul principal: Lev Glebovici Ganin. El nu reuşeşte să-şi activeze dorinţele şi le lasă să lâncezească în mizeria din cameră, de pe holuri, de pe haine şi din băi, din care ameninţă constant că va pleca. Nu reuşeşte nici chiar să renunţe la o poveste de dragoste sufocantă, alimentată de o vecină ce îi intrase pe sub piele şi care era mulţumită, în sfârşit după multe cuceriri haotice, de noul ei statut de doamnă din înalta societate. O carte tristă în esenţă care are icebergurile ei, viaţa explodând din materialitate, din evenimente demult apuse, din amintiri ce îl scot la mal ca pe un naufragiat. Este ca unda EKG care iniţial este constantă, când aparatul este pornit şi apoi începe să oscileze în funcţie de bătăile inimii. Iar oscilaţiile îl salvează în momentul în care un factor perturbator i se prezintă în faţa ochilor: marea dragoste ieşită sub forma unei fotografii din sertarul biroului unui vecin. De aici începe adevărata poveste şi adevărata luptă a personajului pentru a-şi recăpăta starea interioară pe care odată o avea împreună cu Maşenka.

2020-12-17 05:09:09

0

Ierbar - Andrei Dosa

Ierbar - Andrei Dosa

Volumul „Ierbar” reprezintă debutul ca romancier al scriitorului Andrei Dósa. Face parte din colecția EGO.PROZĂ și are 192 de pagini. O carte care nu m a plicctisit si mi a captat atentia inca din primele pagini. O recomand cu caldura si de asemena, are un pret super accesibil.

2020-12-17 05:09:09

0

Salcia oarba, fata adormita - Haruki Murakami

Salcia oarba, fata adormita - Haruki Murakami

Deși în aparență ingredientele creației sunt cam aceleași totuși există un ingredient-surpriză care face ca această carte să aibe o profunzime aparte, cu mult mai penetrantă decât cărțile de dinainte.

2020-12-17 02:53:56

0

Dezordinea preventiva - Matei Visniec

Dezordinea preventiva - Matei Visniec

La prima vedere, după primele câteva pagini, cartea pare o lectură uşoară. Ai impresia că urmează o radiografie a stării presei, prin ochii cuiva care a trecut prin câteva redacţii, care înţelege bine fenomenul, deschiderile şi poveştile de interior, însă nu te-ai aştepta ca romanul să te şocheze în vreun fel, nici să te pună pe gânduri. Suntem obişnuiţi cu veştile rele, acceptăm că presa nu ne reprezintă şi a coborât unde nu credeam că poate să coboare, aşa că mecanismul nostru de autoapărare se declanşează şi ne simţim protejaţi, chiar indiferenţi de ce presupunem că va urma în carte.

2020-12-17 02:53:56

0

Copilul furat - Ian McEwan

Copilul furat - Ian McEwan

O povestire incredibilă care va deveni una din preferatele tale! De data aceasta Von Schmid surprinde frumuseţea creaţiei lui Dumnezeu aşa cum este văzută prin ochii unui copil care a trăit în întuneric aproape toată copilăria lui. Responsabilitatea şi iertarea sunt printre multele virtuţi învăţate din această povestire.

2020-12-17 02:53:56

0

Azaleea Rosie - Anchee Min

Azaleea Rosie - Anchee Min

O astfel de lume ne este înfăţişată în această carte – Azaleea Roşie. Viaţa şi dragostea în China –, o lume care îmbrăţişează frica şi teroarea zilnică pentru un scop măreţ şi eronat. Un scop care distruge vieţi… şi, în mod paradoxal, acceptat pentru o viaţă mai bună… dar care există doar în teorie.

2020-12-17 02:53:56

0

Turnul de abanos - John Fowles

Turnul de abanos - John Fowles

Sarmanul Koko – un scriitor se retrage la tara ca sa-si termine o carte. In prima noapte petrecuta in casa unor prieteni, in care nu se afla decat el, il calca hotii. Mai precis unul singur. Conflictul etern dintre intelectualii rafinati si oamenii de jos, imposibilitatea comunicarii, frustrare. Cireasa de pe tort: hotul este marxist, propovaduieste filosofia proprietatii comune. In cele din urma are acel act de cruzime gratuita atat de prezent la tortionari.

2020-12-17 02:53:56

0

Periplul lui Baldassare - Amin Maalouf

Periplul lui Baldassare - Amin Maalouf

Cartea aceasta am primit-o în dar de ziua mea şi în aproape doi ani încă nu-mi găsisem timp pentru ea. Am luat-o în călătorie, convinsă fiind că un titlu atât de neincitant îl poate purta doar una dintre acele cărţi pe care le citeşti uşor şi cu detaşare, nicidecum o poveste captivantă.

2020-12-17 02:38:56

0

O vara de rascruce - Truman Capote

O vara de rascruce - Truman Capote

Personajul central, tânăra adolescentă Grady McNeil, în vârstă de aproape 18 ani, aparținând înaltei societăți new-yorkeze trece printr-o multitudine de peripeții dictate de nonșalanța și teribilismul specifice celei mai dificile perioade ale vieții. Felul în care ea dorește să-și facă simțită prezența prin excesul de personalitate, o face să devină excentrică la modul cel mai interesant. Acțiunea se petrece într-o vară, când părinții ei pleacă la Paris, cutumă ce are loc anual, lăsând-o pe fiica lor în grija surorii ei, Apple. Pentru Grady este ocazia perfectă de a experimenta trăiri precum amorul, gelozia, tristețea dar și vicii ca alcoolul și țigările, înainte de a fi prezentată în înalta societate pentru a-și alege un soț.

2020-12-17 02:38:56

0

Vila de pe colina - W. Somerset Maugham

Vila de pe colina - W. Somerset Maugham

Mary Panton este bogată și are un admirator bogat (cu 25 de ani mai în vârstă decât ea), cu o carieră strălucită în față care vrea să o ia de nevastă. Mai are un pretendent tot bogat, dar mai neserios, aventurier, cu câteva căsătorii deja eșuate care îi dă târcoale. Cam astea ar fi datele problemei date. Pe acest schelet rece și auster, autorul începe să construiască o intrigă bogată în jurul personajelor și începi să vezi cum femeia bogată și respectabilă nu mai este atât de respectabilă pe cât pare, că admiratorul carierist și-a cam ales pasiunea în viață și neseriosul aventurier poate să devină cel mai bun prieten și soț.

2020-12-17 02:38:56

0

Regele alb - Gyorgy Dragoman

Regele alb - Gyorgy Dragoman

Totuşi, cu tot talentul scrierii (cartea mi se pare ireproşabil construită), Regele alb nu este romanul care să schimbe radical sau să influenţeze direct ideile şi sentimentele, atitudinile cuiva pretenţios, cu aşteptări mari, hrănite de cronicile favorabile. Cartea este una dintre acelea care se termină după ce ai închis coperta a patra. Uneori, nici nu trebuie mai mult.

2020-12-15 05:40:53

0

Cum sa spanzuri o vrajitoare - Adriana Mather

Cum sa spanzuri o vrajitoare - Adriana Mather

O carte absolut geniala. Este foarte potrivita sa o cititi in perioada Hallowenului. Iubesc faptul ca este cartonata, cartile cartonate intotdeaua au un al aspect (mult mai atractiv) si te fac mereu sa vrei sa le citesti. O poveste cu suspans in limita necesara, asemenea si misterului. Recomand! :)

2020-12-15 04:25:53

0

Fantoma din moara - Doina Rusti

Fantoma din moara - Doina Rusti

Titlul face referire la fratele mai mic al tatălui Adelei, Maxu, care are parte de o moarte misterioasă într-o moară părăsită. Dispariția băiatului va exercita asupra Adelei și a sătenilor o puternică influență mai târziu. Dacă este vorba despre o fantomă sau este pur și simplu o iluzie, vă las să aflați când veți citi cartea.

2020-12-13 09:00:32

0

Adolescentul - F.M. Dostoievski

Adolescentul - F.M. Dostoievski

De-a lungul celor peste 600 pagini, câteva procedee îşi dispută intens întâietatea: instrospecţia, detaliul, monologul, dar şi dialogul în rafale, suspansul, amuzamentul.

2020-12-11 12:07:23

0

Noi - Evgheni Zamiatin

Noi - Evgheni Zamiatin

Orice utopie este o lume pe dos, o iadă care sare casa, o scroafă cocoțată-n pom. Singura lor problemă, de fapt a noastră, este că toate sunt, fără excepție, cu putință

2020-12-09 08:20:30

0

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one