Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Povesti si Jocuri de la Iepuras

-50% -20% -67% -45% -10%

Carti, Jocuri, Children's Books, Accesorii

Alege CADOUL cel mai coconas!
uvpmobilecartipasti18apr24
  • Literatura Romana

Mihail Sebastian

Mihail Sebastian (18 octombrie 1907 - 29 mai 1945 ) fost dramaturg, eseist, jurnalist si romancier roman. A fost de asemenea activ ca publicist, tinand printre altele si cronica muzicala. Mihail Sebastian a fost unul dintre cei mai importanti discipoli ai filosofului si jurnalistului Nae Ionescu. M. Sebastian a debutat in literatura in anul 1932 cu un volum foarte scurt, Fragmente dintr-un carnet gasit, apoi in acelasi an a publicat volumul de nuvele intitulat Femei. Este autorul romanelor: "Orasul cu salcami" (1935), un roman al adolescentei si "Accidentul" (1940), bine cunoscutul sau roman de dragoste. Manuscrisul initial al acestei carti, cuprinzand cinci capitole, i-a fost furat lui Mihail Sebastian in Franta, iar autorul nu l-a mai gasit, fiind nevoit sa-l rescrie de la zero. Jurnalul sau intim, tinut in perioada 1935-1944, a fost publicat postum, abia in anul 1996. Originalul a fost scos din tara prin curier diplomatic de catre fratele sau mai mic, Andrei Benu Sebastian, si a ajuns la Ierusalim, unde se afla si in prezent in cadrul Universitatii din Ierusalim.
Citeste mai mult

Literatura Romana

1 - 17 din 17 de titluri

Pagini de Literatura romana: locul unde gasesti cele mai frumoase povesti de dragoste, romane de aventura, intrigi si trairi personale ale celor mai in voga scriitori romani.

Tineri, romantici, pasionali sau nonconformisti, multi autori romani scriu cu dezinvoltura, sunt dedicati si independenti.La aceasta subcategorie apar si cartile unor preoti cunoscuti atat in lumea bisericeasca, cat si in mediile intelectuale, povestitori innascuti, autori ai multor lecturi. Ii amintim si pe scriitorii clasici, care au incantat copilaria multora dintre noi si ne-au format gustul pentru literatura: Ioan Slavici, Ionel Teodoreanu, I.L.Caragiale, Costache Negruzzi, Marin Preda sau Liviu Rebreanu. E locul unde iti dam intalnire cu operele lui Mircea Eliade si George Calinescu, unde descoperi scrierile profunde ale lui Paler, Plesu, Paleologu, Cartarescu sau Puric, unde lucrarile poarta semnatura unor importanti prozatori, poeti, dramaturgi sau eseisti, dar unde gasesti totodata si seria romanelor politiste semnate de Rodica Ojog-Brasoveanu sau alte titluri ce ascund teorii conspirationiste moderne. Sunt lecturi care se citesc mai repede decat ai privi un film.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one