headerdesktop ziuacartii23apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile ziuacartii23apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

CARTE CADOU la

toate comenzile peste 50 lei!

Alege-ti preferatele si

bucura-te de cadou.
uvpmobilecartipasti18apr24
  • Beletristica

George Orwell

George Orwell (pseudonimul literar si jurnalistic al lui Eric Arthur Blair) s-a nascut in 1903, in India, si a murit de tuberculoza, la Londra, in 1950. Orwell a studiat la Eton intre 1917 si 1921, publicand in diferitele reviste ale colegiului, iar intre 1922 si 1927 a lucrat in cadrul Politiei Imperiale Indiene din Birmania, experienta pe care a reconstituit-o mai tarziu in romanul "Zile birmaneze". Prima sa carte, "Fluierand a paguba prin Paris si Londra" (1933), este o relatare emotionanta si mai ales comica a celor cativa ani de saracie autoimpusa pe care i-a trait dupa ce s-a intors in Europa. Prin romanele sale din anii 1930 se numara "O fata de preot" (1935), "Aspidistra sa traiasca" (1936) si "O gura de aer", dar adevarata recunoastere i-au adus-o alte doua proze-reportaj: "Drumul catre Wigan" (1937), despre viata la limita saraciei a minerilor dintr-un orasel din Lancashire, si "Omagiu Cataloniei" (1938), despre propria sa experienta din timpul Razboiului Civil din Spania. Intre 1943 si 1945, ca director literar la Tribune, a publicat numeroase articole literare si politice, colaborand in acelasi timp la Observer si la Manchester Evening News. Fabula politica "Ferma Animalelor" (1945) si distopia "O mie noua sute optzeci si patru" (1949; Editura Polirom, 2002) sunt cele mai populare romane ale lui Orwell si au fost traduse in intreaga lume.
Citeste mai mult
Infiintata in anul 1995, POLIROM este una dintre cele mai importante edituri din Romania, cu aproape 6.000 de titluri publicate, in peste 13.000.000 de volume tiparite. Profilul editorial incadreaza editura Polirom intr-o zona de nisa, oferind cititorilor titluri si din zone ca studiile de gen, publicistica, istorie recenta, comunicare etc. 45 de domenii editoriale, peste 60 de serii si colectii (Ego, Plural, Biblioteca Polirom, Collegium etc) includ nu numai titluri de fictiune (35%), dar si nonfictiune (65%). Polirom este editura care a mizat mult pe tanara generatie de scriitori romani, avand in palmares autori ca Lucian Dan Teodorovici, Dan Lungu, Gabriela Adamesteanu, Daniela Zeca Buzura, Andrei Ruse, Adriana Babeti, Filip Florian etc, alaturi de autorii deja consacrati ca Emil Brumaru, Octavian Paler, Alexandru Paleologu, Stefan Agopian, Aurora Liiceanu etc. Editurii Polirom i-au fost atribuite numeroase premii de catre Asociatia Editorilor din Romania, Uniunea Scriitorilor, ASPRO, Academia Romana, revistele Sfera politicii, Cuvantul, Capital, CEDU etc.
Citeste mai mult

Beletristica

1 - 13 din 13 de titluri

Carti de beletristica, cu preturi promotionale

Ai de ales din mii de volume de literatura artistica, de la beletristica locala si pana la toate volumele pe care piata romaneasca le propune an de an, de la tot ce este reprezentativ in acest colt de Europa si nu numai. Oferta de carte nu se limiteaza la ceea ce aduce Europa, ci aici poti gasi autori cu milioane de cititori, autori apartinand unor arii lingvistice care acopera parti importante ale mapamondului: autori de limba engleza si engleza americana, autori francofoni sau de limba germana, reprezentanti ai lumii musulmane, ai literelor continentului asiatic. Toate acestea alcatuiesc puncte care comunica intre ele si care fac lumea in care traim mai mica, mai libera, mai respirabila. Expusi atator feluri de a simti posibilitatile de expresie, atator feluri de a marturisi si de a cauta frumusetea, plinatatea, fericirea, sensul, cititorii isi iau un pasaport de cetatean al lumii.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one