Secrete culinare
Secrete culinare
Sa impartasesti mici secrete si trucuri de bucatarie e parte din mostenirea bucatarilor profesionisti. Desi practica culinara e veche de cand lumea, nivelul a ceea ce inseamna „trucuri” s-a schimbat in ultimii 10 ani. Pe masura ce milioane de oameni au devenit tot mai pasionati de gastronomie, trucurile bucatarilor au devenit ceva obisnuit pe canalele specializate sau la emisiunile TV, precum si in reviste si in carti de bucate. De exemplu, ca trebuie sa presezi lamaia rostogolind-o pe masa, ca sa o poti stoarce mai bine, nu mai e vreo noutate pentru majoritatea publicului. De aceea, bucatarii prezenti in aceasta carte au fost rugati sa dea alte sfaturi decat cele care sunt deja cunoscute. Unele dintre trucurile lor sunt usor de realizat, alte sunt grele; pe unele le cititorul le va folosi, pe altele nu, dar tot le va citi cu placere.
Cartea este structurata ca o succesiune de scurte interviuri pe care peste 80 de chefi i le-au acordat lui Francine Maroukian. Fiecare tehnica sau truc este explicata de respeticvul chef cu propriile lui cuvinte, alaturi de o prezentare a profilului chef-ului, a realizarilor sale. Cuprinzand sfaturi care incep de la domeniul tehnicilor baza (cum cureti ghimbirul cu lingurita sau cum distribui jarul in gratar), pana la trucuri despre coacerea curcanului sau prepararea unei creme-caramel perfecte, „Secrete culinare – trucuri si sfaturi de la mari bucatari” este un titlu care n-ar trebui sa lipseasca din biblioteca niciunui admirator al gastronomiei.
Descrierea produsului
Sa impartasesti mici secrete si trucuri de bucatarie e parte din mostenirea bucatarilor profesionisti. Desi practica culinara e veche de cand lumea, nivelul a ceea ce inseamna „trucuri” s-a schimbat in ultimii 10 ani. Pe masura ce milioane de oameni au devenit tot mai pasionati de gastronomie, trucurile bucatarilor au devenit ceva obisnuit pe canalele specializate sau la emisiunile TV, precum si in reviste si in carti de bucate. De exemplu, ca trebuie sa presezi lamaia rostogolind-o pe masa, ca sa o poti stoarce mai bine, nu mai e vreo noutate pentru majoritatea publicului. De aceea, bucatarii prezenti in aceasta carte au fost rugati sa dea alte sfaturi decat cele care sunt deja cunoscute. Unele dintre trucurile lor sunt usor de realizat, alte sunt grele; pe unele le cititorul le va folosi, pe altele nu, dar tot le va citi cu placere.
Cartea este structurata ca o succesiune de scurte interviuri pe care peste 80 de chefi i le-au acordat lui Francine Maroukian. Fiecare tehnica sau truc este explicata de respeticvul chef cu propriile lui cuvinte, alaturi de o prezentare a profilului chef-ului, a realizarilor sale. Cuprinzand sfaturi care incep de la domeniul tehnicilor baza (cum cureti ghimbirul cu lingurita sau cum distribui jarul in gratar), pana la trucuri despre coacerea curcanului sau prepararea unei creme-caramel perfecte, „Secrete culinare – trucuri si sfaturi de la mari bucatari” este un titlu care n-ar trebui sa lipseasca din biblioteca niciunui admirator al gastronomiei.
Detaliile produsului
- Categoria: Bucatarie
- Editura: LEADER HUMAN RESOURCES
- An aparitie: 2010
- Nr. pagini: 216
- Cod: HOG973-5131-31-8