Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

-50% la 1000 de titluri

siii TRANSPORT GRATUIT

la orice comanda peste 50 lei

Ne vedem printre rafturi!

Gateste cu Sanda Marin

De (autor): Sanda Marin

0
(0 review-uri)
Gateste cu Sanda Marin

Gateste cu Sanda Marin

De (autor): Sanda Marin

0
(0 review-uri)
    Cartea de bucate a Sandei Marin a devenit un etalon in domeniul gastronomic, chiar si la zeci de ani de la prima sa publicare.
Ca rezultat al unei indelungate experiente in arta culinara, autoarea a adunat un mare numar de retete de preparate, de la supe, ciorbe si mancaruri, cu sau fara carne, pana la nenumarate si apetisante dulciuri.
Retetele sunt de mare folos atat gospodinelor experimentate, atunci cand sunt in lipsa de inspiratie pentru alegerea unui meniu, cat si celor care doresc sa deprinda tainele gastronomiei, pentru a ajunge in final la rezultate delicioase. Continutul cartii este revizuit si adaptat la reperele din ziua de azi, iar retetele sunt prezentate intr-un mod accesibil si usor de aplicat. Va dorim, asadar, pofta buna cu Sanda Marin!

Fragment:

" PUI CU FASOLE VERDE
    1 pui mare, 1 kg fasole verde, 1 ceapa, 1 lingurita de 1 lingurita de bulion, 1 lingura de unt sau untura, 1 lingurita do patrunjel verde tocat, sare. Se prajesc bucatile de pui in unt sau in untura, se adauga ceapa data prin razatoare si faina. Se curata fasolea. Daca puiul este foarte tanar, atunci fasolea se fierbe separat, se scurge de apa si se pune peste puiul inabusit. Se pune sare, se adauga apa, atAt cat trebuie sa aiba mancarea sos. Se acopera, se da la cuptor, o jumatate de ora. Daca puiul este mai mare si nu prea fraged, so asaza fasolea cruda peste puiul inabusit cu unt, se toarna o ceasca buna de apa sau zeama de carne si se lasa sa fiarba acoperit. Daca scade prea mult, se mai adauga apa. Se pun bulion si verdeatti tocata.
    Aceeasi mancare se poate face fara ceapa, iar cand este gata se adauga 2-3 linguri de smantana.

    PU I CU DOVLECEI
    1 pui mare, pentru rest aceleasi cantitati ca la „ Vitel cu dovlecei". Se prajesc bucatile de pui in unt sau untura, cu 1 ceapa taiata marunt si faina. Se rad dovleceii, se taie in bucati potrivite, iar daca sunt in floare se lasa intregi. Se pun in cratita cu bucatile de pui, se lasa sa se rumeneasca un sfert de ora, se adauga apoi cateva linguri de apa si se fierb inabusit. Se pune sare. Dupa gust, se pot ndauga 2-3 linguri de smantana inainte de a servi la masa.

    PUI CU CONOPIDA
    1 pui mare, 2 conopide mijlocii, 1 ceapa, 1 lingura de unt sau untura, 1 lingura de faina, 2 linguri de smantana, sare. Se prajesc bucatile de pui cu unt si 1 ceapa rasa, se asaza in cratita. Se fierbe in apa cu sare conopida curatata si desfacuta in buchete mici. Nu se fierbe prea tare, ca sa nu se sfarame. Se scurge bine de apa, se pune in cratita cu puiul. Se face separat un rantas alb din unt si faina. Se stinge cu zeama de carne sau cu apa in care a fiert conopida. Se amesteca apoi cu smantana si se toarna peste pui. Se potriveste de sare. Se lasa sa fiarba la foc mic, un sfert de ora. Sosul nu trebuie sa fie prea gros. Daca scade, se poate subtia cu 2-3 linguri de zeama de la conopida. Dupa gust se poate adauga in sos putina zeama de "
Citeste mai mult

15.75Lei

15.75Lei

Primesti 15 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

Indisponibil

Plaseaza rapid comanda

Important icon msg

Completeaza mai jos numarul tau de telefon

Poti comanda acest produs introducand numarul tau de telefon. Vei fi apelat de un operator Libris.ro in cele mai scurt timp pentru prealuarea datelor necesare.

Descrierea produsului

    Cartea de bucate a Sandei Marin a devenit un etalon in domeniul gastronomic, chiar si la zeci de ani de la prima sa publicare.
Ca rezultat al unei indelungate experiente in arta culinara, autoarea a adunat un mare numar de retete de preparate, de la supe, ciorbe si mancaruri, cu sau fara carne, pana la nenumarate si apetisante dulciuri.
Retetele sunt de mare folos atat gospodinelor experimentate, atunci cand sunt in lipsa de inspiratie pentru alegerea unui meniu, cat si celor care doresc sa deprinda tainele gastronomiei, pentru a ajunge in final la rezultate delicioase. Continutul cartii este revizuit si adaptat la reperele din ziua de azi, iar retetele sunt prezentate intr-un mod accesibil si usor de aplicat. Va dorim, asadar, pofta buna cu Sanda Marin!

Fragment:

" PUI CU FASOLE VERDE
    1 pui mare, 1 kg fasole verde, 1 ceapa, 1 lingurita de 1 lingurita de bulion, 1 lingura de unt sau untura, 1 lingurita do patrunjel verde tocat, sare. Se prajesc bucatile de pui in unt sau in untura, se adauga ceapa data prin razatoare si faina. Se curata fasolea. Daca puiul este foarte tanar, atunci fasolea se fierbe separat, se scurge de apa si se pune peste puiul inabusit. Se pune sare, se adauga apa, atAt cat trebuie sa aiba mancarea sos. Se acopera, se da la cuptor, o jumatate de ora. Daca puiul este mai mare si nu prea fraged, so asaza fasolea cruda peste puiul inabusit cu unt, se toarna o ceasca buna de apa sau zeama de carne si se lasa sa fiarba acoperit. Daca scade prea mult, se mai adauga apa. Se pun bulion si verdeatti tocata.
    Aceeasi mancare se poate face fara ceapa, iar cand este gata se adauga 2-3 linguri de smantana.

    PU I CU DOVLECEI
    1 pui mare, pentru rest aceleasi cantitati ca la „ Vitel cu dovlecei". Se prajesc bucatile de pui in unt sau untura, cu 1 ceapa taiata marunt si faina. Se rad dovleceii, se taie in bucati potrivite, iar daca sunt in floare se lasa intregi. Se pun in cratita cu bucatile de pui, se lasa sa se rumeneasca un sfert de ora, se adauga apoi cateva linguri de apa si se fierb inabusit. Se pune sare. Dupa gust, se pot ndauga 2-3 linguri de smantana inainte de a servi la masa.

    PUI CU CONOPIDA
    1 pui mare, 2 conopide mijlocii, 1 ceapa, 1 lingura de unt sau untura, 1 lingura de faina, 2 linguri de smantana, sare. Se prajesc bucatile de pui cu unt si 1 ceapa rasa, se asaza in cratita. Se fierbe in apa cu sare conopida curatata si desfacuta in buchete mici. Nu se fierbe prea tare, ca sa nu se sfarame. Se scurge bine de apa, se pune in cratita cu puiul. Se face separat un rantas alb din unt si faina. Se stinge cu zeama de carne sau cu apa in care a fiert conopida. Se amesteca apoi cu smantana si se toarna peste pui. Se potriveste de sare. Se lasa sa fiarba la foc mic, un sfert de ora. Sosul nu trebuie sa fie prea gros. Daca scade, se poate subtia cu 2-3 linguri de zeama de la conopida. Dupa gust se poate adauga in sos putina zeama de "
Citeste mai mult

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one