Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Medicina, nutritie si buna dispozitie

Medicina, nutritie si buna dispozitie - Simona Tivadar
Rasfoieste

Medicina, nutritie si buna dispozitie

Rasul impreuna cu doctorul de nutritie nu ingrasa!

Am descoperit intr-o zi ca ne-a inundat pseudostiinta si ca ii cad prada oameni naivi, incapabili sa discearna intre adevarul stiintfic, verificat si reproductibil de fiecare data, si testimoniale contrafacute despre leacuri miraculoase contra orice sau preventive contra nimic. Atunci m-am hotarat sa scriu despre biologia si functionarea corpului omenesc, despre biochimie si alimente, despre adevarurile verificabile si fanteziile imposibil de reprodus promovate de medicina alternativa. Am inceput sa scriu ceea ce s-ar putea numi niste pamflete medicale, pe care le-am postat pe Facebook. Fara ura si resentiment insa: consider ca fiecare om are dreptul sa aleaga orice i se pare potrivit sanatatii sale, cu conditia sa nu se puna pe sine si pe altii in pericol si sa aleaga informat, nu dus de nas. Am scris asa cum vorbesc de obicei, zambind, fiindca si eu cred ca «glumind putem spune orice, chiar si adevarul» (Sigmund Freud).

Intr-o buna zi am fost contactata de Editura Humanitas si mi s-a propus sa adunam textele mele intr-o carte. Sincer, nu ma asteptam ‒ si i-am intrebat de ce ar face asta. Raspunsul m-a convins: «Pentru ca aveti umor, aveti verva si aveti dreptate!» Asa s-a nascut aceasta carte pe care o tii in mana, cititorule. O carte care as vrea sa-ti descreteasca fruntea si sa te faca sa razi din toata inima, fiindca ‒ stii ceva? ‒ rasul impreuna cu doctorul de nutritie nu ingrasa!

Sper sa-ti ofere raspunsuri la intrebari despre mancarea sanatoasa, vitamine, antioxidanti si la multe alte dileme ale omului modern. Si mai sper sa te faca mai precaut ori de cate ori citesti sfaturi fara semnatura unui specialist, ori de cate ori vrei sa faci vreo analiza fantasmagorica ori sa incerci un tratament miraculos si fara efecte adverse. - Dr. Simona Tivadar
Fragment cin cartea "Medicina, nutritie si buna dispozitie" de Simona Tivadar:

"Recviem pentru carnati 
 
Indurerati consumatori, intristata adunare, ne-am intalnit aici ca sa comemoram intrarea carnatilor, kaize-rului si slaninutei afumate in nefiinta, ca nu ne mai lasa OMS sa le mancam fiindca dau cancer. Ce stiintific si precis! Fix ca pe site-urile de analfabeti, sa nu aiba nimeni dubii! Ce conteaza nuantele, ca si cum intre uz si abuz nu ar fi nici o diferenta (iar noi, romanii, stim ce fina e linia si ce usor se aluneca din degustare in indestulare, apoi in imbuibare, de numai DNA mai are colebilu' potrivit).
Sunt convinsa ca mesajul dramatic al Organizatiei Mondiale a Sanatatii va ajunge fix la destinatar: austriacul va scuipa scarbit Speck-ul, spaniolii vor renunta pe loc la jamon, mongolii o sa-si puna frigidere in iurte ca sa nu mai afume carnea, iar ungurii vor face gulas cu dorada. Ca doar asa e comunicatul OMS: „Carnea procesata da cancer."
Nu tu care, nu tu cata, nu tu procesata prin ce fel de mijloace, nu tu care compozitie de mezeluri si in ce cantitate fiecare, nu tu la ce varsta, nu! Amanunte nesemnificative. Consumul a peste 50 de grame de mezeluri pe zi e harakiri, fara deosebire intre crenvurstii facuti din 40% slanina, un sac de amidon, potentiatori de gust si conservanti si jamon-ul iberic, facut din porcul sportiv care face kilometri zilnic ca sa-si gaseasca ghindele.
Daca zicea OMS ca majoritatea salamioarelor, crenvurstilor, parizerelor nu au vazut carne prea multa in reteta si ca e cazul ca legislatia legata de productia de mezeluri sa fie mult mai aspra, aplaudam. Asa insa, am incercat ma lamuresc de unde vine panica: am citit cu atentie comunicatul si articolele la care s-a facut referinta, despre incidenta cancerului colo-rectal, si m-am informat asupra metodelor de afumare si conservare a carnii. Si ce sa vezi? Chiar pe site-ul OMS scrie ca anual mor cam 34000 de oameni din cauza cancerului de colon si de rect, majoritatea peste 65 de ani. Tot pe site scrie insa ca mor 600000 anual din cauza alcoolului, 200000 din cauza poluarii, 3000000 din cauza obezitatii si peste 1 milion din cauza fumatului. Incidenta e mai mica in SUA si Germania (9%) decat in Suedia, Romania, Austria si Argentina (12%) sau decat in Portugalia, Japonia si Israel (13-15%). Desi avem legislatii diferite, obiceiuri alimentare diferite si surse diferite.
Cum au emis aceasta concluzie expertii CIRC? Simplu, trecand in revista niste studii epidemiologice despre incidenta cancerului colo-rectal. Statistica statisticii."
 
Citeste mai mult

-5%

PRP: 35.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

33.25Lei

33.25Lei

35.00 Lei

Primesti 33 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

Indisponibil

Descrierea produsului

Rasul impreuna cu doctorul de nutritie nu ingrasa!

Am descoperit intr-o zi ca ne-a inundat pseudostiinta si ca ii cad prada oameni naivi, incapabili sa discearna intre adevarul stiintfic, verificat si reproductibil de fiecare data, si testimoniale contrafacute despre leacuri miraculoase contra orice sau preventive contra nimic. Atunci m-am hotarat sa scriu despre biologia si functionarea corpului omenesc, despre biochimie si alimente, despre adevarurile verificabile si fanteziile imposibil de reprodus promovate de medicina alternativa. Am inceput sa scriu ceea ce s-ar putea numi niste pamflete medicale, pe care le-am postat pe Facebook. Fara ura si resentiment insa: consider ca fiecare om are dreptul sa aleaga orice i se pare potrivit sanatatii sale, cu conditia sa nu se puna pe sine si pe altii in pericol si sa aleaga informat, nu dus de nas. Am scris asa cum vorbesc de obicei, zambind, fiindca si eu cred ca «glumind putem spune orice, chiar si adevarul» (Sigmund Freud).

Intr-o buna zi am fost contactata de Editura Humanitas si mi s-a propus sa adunam textele mele intr-o carte. Sincer, nu ma asteptam ‒ si i-am intrebat de ce ar face asta. Raspunsul m-a convins: «Pentru ca aveti umor, aveti verva si aveti dreptate!» Asa s-a nascut aceasta carte pe care o tii in mana, cititorule. O carte care as vrea sa-ti descreteasca fruntea si sa te faca sa razi din toata inima, fiindca ‒ stii ceva? ‒ rasul impreuna cu doctorul de nutritie nu ingrasa!

Sper sa-ti ofere raspunsuri la intrebari despre mancarea sanatoasa, vitamine, antioxidanti si la multe alte dileme ale omului modern. Si mai sper sa te faca mai precaut ori de cate ori citesti sfaturi fara semnatura unui specialist, ori de cate ori vrei sa faci vreo analiza fantasmagorica ori sa incerci un tratament miraculos si fara efecte adverse. - Dr. Simona Tivadar
Fragment cin cartea "Medicina, nutritie si buna dispozitie" de Simona Tivadar:

"Recviem pentru carnati 
 
Indurerati consumatori, intristata adunare, ne-am intalnit aici ca sa comemoram intrarea carnatilor, kaize-rului si slaninutei afumate in nefiinta, ca nu ne mai lasa OMS sa le mancam fiindca dau cancer. Ce stiintific si precis! Fix ca pe site-urile de analfabeti, sa nu aiba nimeni dubii! Ce conteaza nuantele, ca si cum intre uz si abuz nu ar fi nici o diferenta (iar noi, romanii, stim ce fina e linia si ce usor se aluneca din degustare in indestulare, apoi in imbuibare, de numai DNA mai are colebilu' potrivit).
Sunt convinsa ca mesajul dramatic al Organizatiei Mondiale a Sanatatii va ajunge fix la destinatar: austriacul va scuipa scarbit Speck-ul, spaniolii vor renunta pe loc la jamon, mongolii o sa-si puna frigidere in iurte ca sa nu mai afume carnea, iar ungurii vor face gulas cu dorada. Ca doar asa e comunicatul OMS: „Carnea procesata da cancer."
Nu tu care, nu tu cata, nu tu procesata prin ce fel de mijloace, nu tu care compozitie de mezeluri si in ce cantitate fiecare, nu tu la ce varsta, nu! Amanunte nesemnificative. Consumul a peste 50 de grame de mezeluri pe zi e harakiri, fara deosebire intre crenvurstii facuti din 40% slanina, un sac de amidon, potentiatori de gust si conservanti si jamon-ul iberic, facut din porcul sportiv care face kilometri zilnic ca sa-si gaseasca ghindele.
Daca zicea OMS ca majoritatea salamioarelor, crenvurstilor, parizerelor nu au vazut carne prea multa in reteta si ca e cazul ca legislatia legata de productia de mezeluri sa fie mult mai aspra, aplaudam. Asa insa, am incercat ma lamuresc de unde vine panica: am citit cu atentie comunicatul si articolele la care s-a facut referinta, despre incidenta cancerului colo-rectal, si m-am informat asupra metodelor de afumare si conservare a carnii. Si ce sa vezi? Chiar pe site-ul OMS scrie ca anual mor cam 34000 de oameni din cauza cancerului de colon si de rect, majoritatea peste 65 de ani. Tot pe site scrie insa ca mor 600000 anual din cauza alcoolului, 200000 din cauza poluarii, 3000000 din cauza obezitatii si peste 1 milion din cauza fumatului. Incidenta e mai mica in SUA si Germania (9%) decat in Suedia, Romania, Austria si Argentina (12%) sau decat in Portugalia, Japonia si Israel (13-15%). Desi avem legislatii diferite, obiceiuri alimentare diferite si surse diferite.
Cum au emis aceasta concluzie expertii CIRC? Simplu, trecand in revista niste studii epidemiologice despre incidenta cancerului colo-rectal. Statistica statisticii."
 
Citeste mai mult

De pe acelasi raft

Rating general al produsului

5 stele
11
4 stele
1
3 stele
1
2 stele
0
1 stele
4

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Andreia Daniela 16/05/2023 10:38
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte minunata!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Droj Iuliana Daniela 06/01/2022 00:00
green icon awesome check Achizitie verificata
Simona Tivadar este nutritionistul meu preferat! Pe langa faptul ca este foarte bine documentata (logic, daca e scrisa de un nutritionist), cartea este de-a dreptul savuroasa, cu explicatii pe intelesul tuturor, usor de citit si asa cum ii zice si titlul generatoare de buna dispozitie.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
ana23 03/05/2021 15:00
F buna si utila cartea!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Roxie 03/04/2021 21:00
Mi-a plăcut foarte mult, m-a trezit la realitate în privința multor lucruri.
Mi-a atras atenția de la primele pagini, subiectele sunt foarte interesante. Recomand!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
RAM 17/01/2021 11:34
Cartea Simonei Tivadar incearca sa te faca constient de anumite comportamente pe care e posibil sa le ai (sau, cu putin noroc, sa nu le ai, insa nu te-ai fi gandit sa comanzi cartea daca nu exista un indiciu in acest sens) oferindu-se pe sine ca exemplu. O carte despre echilibru.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Popescu Loredana7 18/05/2020 17:41
O carte care nu-ți „spune” nimic concret. Bani dați aiurea!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Bodeanu Diana 27/04/2020 20:13
green icon awesome check Achizitie verificata
Pe mine cartea m-a cucerit, intr-adevar muuulttta buna dispozitie , si nici nu cautam sa tina loc de cabinet de nutritie. Desi vegetariana , mie mi-a placut mult, m-a mai asezat cu picioarele pe pamant, nimic din ce este totalitar sau exagerat nu este ok. Suntem in cautarea echilibrului. Mi-a facut bine, am ras cu lacrimi !
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
green icon awesome check Achizitie verificata
Cartea de față nu contine nici rețete alimentare si nici diete care sa-ti ofere soluția miraculoasă ajungerii la o formă excelentă sau la greutatea ideală. Nu despre asta este vorba, și nici nu cred ca cineva ar putea oferi o asemenea solutie. Cum nici antrenorul de la sală nu este garanția că vei ajunge la formele gimnastelor olimpice.
Este o carte extraordinară, a unei specialiste în domeniu cu o înțelegere profundă a naturii umane, din care motiv cred că a evitat să cuprindă in carte ceea ce mulți căutau în ea... pare-se că nici așa nu a evitat critica, de vreme ce sunt așa de multi dezamăgiți.
Este o carte despre echilibru, înțelegere și bun simț. Mai ales bun simț. Cum mulți dintre noi ne-am pierdut însă respectul de sine (asta în cazul in care l-am avut candva), ne așteptăm să ni-l aducă altcineva înapoi. [Un domeniu neexploatat - poate se vor găsi specialiști (cu studii si diplome) care să câștige teren (și nu numai) și aici, garantând rezultate din fotoliu. Am dubii ca asemenea rezultate vor fi atinse].
Recomand cartea celor care au capacitatea de înțelegere și un minim de cunoștințe ale legilor naturii.
Nu recomand celor care așteaptă sa gaseasca in carte diete pe care să le decupeze și le lipească pe ușa frigiderului, în speranța că după o săptămână vor arăta ca la 16 ani, pentru ca vor fi dezamăgiți.
Eu am citit-o. Ba nu, am savurat-o...
V.
Arata mai mult
  • Like review icon 1
  • Add comments
MIRCEA-MIHAI MARIN 24/03/2020 11:38
green icon awesome check Achizitie verificata
Foarte buna aceasta carte, plina de stiinta, pilde si umor. Recomand.
Arata mai mult
  • Like review icon 2
  • Add comments
valentinabraila 03/03/2020 14:51
green icon awesome check Achizitie verificata
Cu adevarat inveti lucruri foarte utile, intr -un mod foarte placut, mulutumesc mult, doamna Simona !
Arata mai mult
  • Like review icon 1
  • Add comments

10 din 17 de rezultate

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one