Mesele de odinioara. De la Palatul Regal la Targul Mosilor
„Va invitam sa calatorim impreuna printre mancarurile de altadata ale romanilor si sa ne asezam, macar cu gandul, la mesele de odinioara. De la Palatul Regal la Targul Mosilor, din epoca fanariota in perioada interbelica, de la mancarurile grele si spectaculoase ale curtilor boieresti din secolul al XIX-lea la mancarurile elaborate, rafinate si elegante ale bucatariei franceze, vom incerca sa revizitam o portiune agreabila a trecutului nostru, care ne poate da idei si pentru prezentul nostru culinar.”
Ana Iorga, Filip-Lucian Iorga
Ii placea cu deosebire ciorba de stiuca fiarta in zeama de varza acra cu hrean, iacniile si plachiile, crap umplut cu stafide, curcan cu varza umplut cu castane si purcel fript, daca era intreg. Ion Ghica
In cinste erau, afara de felurile obisnuite in tara si de multe excursiuni in bucataria franceza, bucatele grecesti si turcesti: nenumarate feluri cu untdelemn, cataifurile, baclavalele si caplamalele, cari mai traiesc si astazi, precum si altele, din nenorocire defuncte, de care imi aduc aminte cu jand. Radu Rosetti
Descrierea produsului
„Va invitam sa calatorim impreuna printre mancarurile de altadata ale romanilor si sa ne asezam, macar cu gandul, la mesele de odinioara. De la Palatul Regal la Targul Mosilor, din epoca fanariota in perioada interbelica, de la mancarurile grele si spectaculoase ale curtilor boieresti din secolul al XIX-lea la mancarurile elaborate, rafinate si elegante ale bucatariei franceze, vom incerca sa revizitam o portiune agreabila a trecutului nostru, care ne poate da idei si pentru prezentul nostru culinar.”
Ana Iorga, Filip-Lucian Iorga
Ii placea cu deosebire ciorba de stiuca fiarta in zeama de varza acra cu hrean, iacniile si plachiile, crap umplut cu stafide, curcan cu varza umplut cu castane si purcel fript, daca era intreg. Ion Ghica
In cinste erau, afara de felurile obisnuite in tara si de multe excursiuni in bucataria franceza, bucatele grecesti si turcesti: nenumarate feluri cu untdelemn, cataifurile, baclavalele si caplamalele, cari mai traiesc si astazi, precum si altele, din nenorocire defuncte, de care imi aduc aminte cu jand. Radu Rosetti
Detaliile produsului
- Categoria: Istoria Romanilor
- Editura: CORINT
- Format: 16,5 x 22 cm
- Nr. pagini: 194 Afiseaza mai mult