X
Categorii:
inchide meniul
Noutati 2021
Bestselleruri
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781

Inchizitia. O istorie a terorii in secolele al XV-lea-al - XVII-lea - Toby Green

Rating general al produsului
4.875 (8 review-uri)
5 stele
(7)
4 stele
(1)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stele
(0)

Ai cumparat acest produs? Spune-ti parerea!

Acorda o nota produsului


simsor 05/23/2020
Se vede din paginile cărții că autorul s-a documentat intens pentru a readuce la viață acea epocă a Inchiziției . Prin intermediul acestei lucrări, Toby Green ne dezvăluie care au fost motivele înființării Inchiziției, de ce provoca atâta spaimă și ce tip de persoane îî cădeau victime. Inchiziția a fost un sistem de persecuție diabolic al Evului Mediu despre care autorul ne oferă povești cu adevărat înspăimântătoare, despre cum, în numele religiei omul poate fi "neom". Merită citită!


O carte foarte interesanta, care descrie acea perioadă! Cei care sunt interesați de asta chiar ar trebui sa citească această carte!


Popescu Ionut9 03/17/2020
o carte bine documentata despre fanatismul religios din sec XV ,care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca oricarui fin intelectual


Bună! Toby Green creează o imagine clară a inchiziției! De citit!


CITITOR10 12/24/2020
Trebuie să recunosc. Am ezitat mult înainte de a achiziționa prezentul volum, dar până la urmă așteptarea a meritat. INCHIZIȚIA. O ISTORIE A TERORII (sec. XV-XVII) este, dacă nu inedită, bine documentată și captivantă.


Zamfir 07/22/2020
Fără ca autorul să afirme explcit acest lucru în paginile cărții, în opinia mea, INCHIZIȚIA a reprezentat prototipul, și încă unul foarte rafinat și eficient, al instrumentelor de represiune specifice dictaturilor secolului XX (CEKA/NKVD în URSS, GESTAPO în Germania, STASI în Republica Democrată Germană). Fără îndoială, INCHIZIȚIA, "prima instituție modernă din istorie care a persecutat oameni", după cum conchide și autorul, istoricul TOBY GREEN, își găsește analogii perfecte în practicile regimurilor totalitare ale secolului trecut: inventarea cu orice preț a dușmanilor, inocularea permanentă a terorii în rândul populației, utilizarea pe scară largă a torturii și a execuțiilor, controlul tuturor domeniilor societății (aspecte religioase, în primul rând, aspecte politice, culturale și științifice, viața intimă a populației etc.), utilizarea unui număr mare de informatori (familiares).
Pentru a văconvinge, îmi permit să citez din prezentul volum:
" .... acești moriscos se temeau atât de mult de Inchiziție, încât unii leșinau chiar și la vederea unui simplu ajutor inchizitorial".
".......avem de a face cu un un sistem de justiție în care adevărul se situa pe locul trei, după prejudecăți și putere ".
" Inchizitorii erau instruiți să rămână nepăsători la astfel de apeluri .... aceștia nicidecum oamnei ai păcii. Prin torturarea deținuților ca să își promoveze idealurile și săîși înfrângă dușmanii, fie ei și inventați, inchizitorii își dezvăluiau lipsa de umanitate ".
În prezentul volum se regăsește un dicționar cu termeni spanioli și două hărți, a Peninsulei Iberice și a lumii, fiindcă tentaculele INCHZIȚIEI spaniole și portugheze depășise de mult granițele iberice.


iulia888 06/22/2020
Foarte buna! M a ajutat sa inteleg mai bine aceasta perioada deloc placuta. Autorul a descris pe cinste absolut totul


serbana 03/21/2020
Biserica trebuie sa aiba o poziție paralela fata de stat, și sa nu se amestece în treburile lui. Asa este cel mai bine. Cartea e super!

sus
Feedback Wishlist
//