Mai sunt
00
00
00
00
X
Categorii:
inchide meniul
Manuale Scolare
Bestselleruri
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781

Doamna Pylinska si secretul lui Chopin - Eric-Emmanuel Schmitt

Rating general al produsului
4.522 (23 review-uri)
5 stele
(15)
4 stele
(6)
3 stele
(1)
2 stele
(1)
1 stele
(0)

Ai cumparat acest produs? Spune-ti parerea!

Acorda o nota produsului


Brigitta 06/09/2020
Sunt momete în care atunci când simțim nevoia de reîncărcare apelăm la o îmbrățișare, o lectură plăcută, o conversație cu cineva drag sau la muzică. Recunosc, nu sunt o melomană, dar ascult muzică cu mare plăcere și melodiile care îmi intră până la suflet sunt acelea care le simt prin toți porii din piele. Un mare meloman puteți descoperi în cărțile lui Eric-Emmanuel Schmitt, care a scris despre Mozart, Beethoven, iar în cartea de față despre Chopin. Știați că pentru a putea stăpâni pianul aveți nevoie de anumite etape de trecere? Eu nu știam, așa că m-am lăsat dusă într-o călătorie inițiatică alături de autorul francez. Cartea este itinerarul descoperirii muzicii lui Chopin, dar și o călătorie spre eul interior. Dorința de a cânta Chopin îl împinge pe autor la studiul pianului astfel ia legătura cu o profesoară exigentă, care la început pare demoralizatoare cu lecțiile și probele ei impuse: să culeagă flori în zori de zi, să asculte tăcerea, să facă cerculețe în apă, să studieze până la hipnotizare mișcarea frunzișului copacilor și să facă dragoste activându-și toate simțurile. Și știți care e secretul lui Chopin? Ah, nu, mai bine vă las să-l descoperiți singuri.


oan 04/24/2020
O carte ușor de citit. Deși nu este preferata mea, din toate cărțile citite scrise de EES, aceasta mi se pare cea mai personala, cea mai aproape de jurnal, o carte care te cucerește in final


onette37 04/23/2020
Am auzit de acest autor şi abia astăzi, după ce i-am terminat cartea m-am convins de calitatea şi talentul său. O carte grozavă, mai ales finalul. Abia aştept să citesc şi alte cărţi ale sale.


Cristopela 02/25/2020
O carte care se citeste extraordinar de usor, te prinde si cu greu o lasi din mana. Cartea aceasta nu doar deschide apetitul pentru lectura ci si trezeste dorinta de a asculta muzica de cea mai buna calitate.


Nu mi-a ridicat nimeni un monument, iar numele meu va fi in curand uitat. Dar am iubit din tot sufletul si din toata inima, iar pentru mine asta a fost intotdeauna de ajuns. Nicholas Sparks


Andre1313 10/20/2020
O carte ce te transpune repede in sfera artei, oricare ar fi ea. O carte scrisa frumos, citita usor, si cu un gust dulce amarui. Un scriitor care uimeste. O dragoste pentru muzica!


Da, un mod foarte original de a educa, o amintire fascinanta, ce poate face muzica ( si nu numai ...), daca o faci din placere !


Manafu Elena 08/30/2020
O carte rafinată și de "bun gust".


Simona66 08/29/2020
As putea rezuma recenzia asa: O carte perfecta pentru relaxare intr-o dupa-amiaza.Mai pe larg, as putea sa spun ca e perfecta pentru fanii lui Chopin, dar poate fi si o portita pentru a-i atrage pe neinitiati spre muzica lui.E o carte cu o poveste pe cat de simpla, pe atat de incarcata de sens: un student (mai precis, autorul cartii) ia ore de pian de la doamna Pylinska, pentru ca vrea sa poata canta mai bine compozitiile lui Chopin. Ce ia insa din orele si temele inedite, ramane cu el pe parcursul vietii, si poate si cu noi, odata ce-i citim povestea.Recomand ascultarea compozitiilor lui Chopin inainte de a citi cartea si dupa finalizarea ei. Nu in timpul cititului - as recomanda citirea ei in liniste sau in natura. Cu siguranta, nu veti mai asculta nocturnele in acelasi mod, ci descoperind noi dimensiuni si noi intelesuri.


Florina56 08/19/2020
A te consola înseamnă a accepta frustrarea; or, Chopin mă elibera. Mulțumită lui, trăiam într-o lume plină, o lume în care bătea mereu o inimă, o lume saturată de emoții, de pasiuni, de revolte, de politețe, de extaz, de stupoare, de convingeri, de lirism (..)


Nu este nici pe departe o carte stralucita scrisa de acest autor (comparativ cu celelalte carti ale lui), dar nu este nici o carte de necitit. Este mica, o citesti in cateva ore, se citeste usor si este relaxanta.


Simon C Aurora 08/13/2020
Încântătoare, neașteptată , interesanta!


Lau34 07/26/2020
A te consola inseamna a accepta frustrarea; or, Chopin ma elibera. Multumita lui, traiam intr-o lume plina, o lume in care batea mereu o inima, o lume saturata de emotii, de pasiuni, de revolte, de politete, de extaz, de stupoare, de convingeri, de lirism (..)Chopin mi-a permis sa traiesc intr-o alta lume, o lume in care sentimentele infloreau, o lume populata de declaratii inflacarate, pasiuni, entuziasm, fericire, o lume lipsita de calcule, de rationalitate, de prudenta, de pragmatism. Nu o lume utopica, nu! O lume in care ma descopeream pe mine. Nu o recluziune, mai degraba o deschidere. Asta propune Chopin: un loc in care sa iubesti. Sa iubesti ceea ce alcatuieste viata, pana si dezordinea, frica, angoasa, tumultul. El zugraveste in culori frumoase ceea ce nu e facut sa fie asa si duce pana la incandescenta ceea ce e deja frumos. Departe de a ne oferi un refugiu, ne obliga la luciditate, dandu-ne intelepciunea acceptarii si sporindu-ne gustul pentru conditia umana.Cele mai frumoase sunete ale unui text nu sunt cele puternice, ci acelea tandre.Exista secrete pe care nu trebuie sa le patrunzi, ci doar sa le frecventezi; compania lor te face mai bun.Isi parcursese deceniile vietii agatandu-se de promisiunile unui barbat care nu se tinea niciodata de cuvant.CHOPIN RAMANE O SINGURATATE CARE STA LA TAIFAS CU O ALTA SINGURATATE.


stefania46 07/25/2020
E o carte minunata! Am citit-o pe nerăsuflate într-o singură seară. Nici nu am simțit că am terminat-o. O recomand tuturor care sunt nehotărâți in alegerea cărților.


Marian1234 07/18/2020
Dupa ce am citit aceasta carte de Eric E. Schmidt, a devenit una dintre cartile preferate, dupa Oscar si Tanti Roz. O povestire initiatica in lumea muzicii lui Chopin. E interesanta viziunea scriitorului. Am citit pe nerasuflate cartea, intrand uneori in pielea personajului.


Dupa ce am citit aceasta carte de Eric E. Schmidt, a devenit una dintre cartile preferate, dupa Oscar si Tanti Roz. O povestire initiatica in lumea muzicii lui Chopin. E interesanta viziunea scriitorului. Am citit pe nerasuflate cartea, intrand uneori in pielea personajului.


O simbioză aproape perfectă între un modernism discret și un conservatorism bine temperat, pe acordurile unei idile oarecum secrete și, totuși, fățișe, având drept mentor o profesoară de pian de origine poloneză, înzestrată cu o metodă inedită, care îl inițiază într-un mod atipic pe discipolul ei (însuși autorul). Deasupra tuturor celor trei personaje tronează tutelar spiritul muzicianului Chopin ! O capodoperă estetică în ton minor care scandalizează cumva sufletele (nu prea) sensibile...


Dmd7 05/13/2020
"Da, am scris si o carte despre Mozart, si una despre Beethoven. Muzica este indispensabila pentru viata mea interioara. Prin ea renasc, ma consolez sau imi exprim suferinta.".


Alexa.U 05/09/2020
Eric-Emmanuel Schmitt scrie carti despre care pot spune ca sunt frumoase, creeaza emotie, imi plac foarte mult.
Aceasta carte se prezinta a fi si jurnal, e povestea tanarului Eric pasionat de pian (autorul are o legatura stransa cu muzica pe tot parcursul vietii), pasiune declansata de matusa Aimee in copilarie. Profesoara de pian, doamna Pylinska, e delicioasa, prin felul usor sarcastic dar cu umor si tact, ii ofera lui Eric nu doar lectii de pian dar si despre viata.


Asuculina 05/06/2020
Ca de fiecare data, lectura unei carti de EES este pentru mine o incantare. Am fost cu atat mai impresionata, fiind vorba de aceasta data despre o experienta reala a autorului. Am descoperit astfel o alta latura a scriitorului, iubirea sa pentru muzica si felul aparte in care a fost "educat" de catre exigenta profesoara.


Călin Simona 04/08/2020
O splendida poveste initiatica, muzicala si onirica, asa cum numai Eric-Emmanuel Schmitt stie sa scrie. Recomand!


Ion Costea 03/21/2020
„Ca un om să iubească pe altul e probabil cea mai grea sarcină care ne-a fost încredințată, sarcină supremă, examenul final, opera pentru care toate celelalte sunt doar un preludiu. Iubirea e un imbold pentru fiecare să se desăvârșească, să devină cineva, să devină o lume el însuși de dragul cuiva.” – Rainer Maria Rilke


Pentru iubitorii lui Chopin, pentru cei care adoră armonia , muzica, chiar și natura, este o carte foarte potrivită.
Am citit-o într-o oră și mi-a lăsat o impresie foarte buna, e puțin diferita de celelalte carti ale lui EES.
Ac citit-o ascultând Chopin, doar asa o poti intelege.

sus
Feedback Wishlist