Mai sunt
00
00
00
00
X
Categorii:
inchide meniul
-
Noutati 2021
Bestselleruri
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781

De duzina - Charles Bukowski

Rating general al produsului
4.625 (8 review-uri)
5 stele
(6)
4 stele
(1)
3 stele
(1)
2 stele
(0)
1 stele
(0)

Ai cumparat acest produs? Spune-ti parerea!

Acorda o nota produsului


fata.cu.carti 02/27/2021
Protagonistul acestui roman este Henry Chinaski, alter-egoul scriitorului, care v-a mai apărea şi în Femei, Factotum, Şuncă pe pâine, Hollywood etc. Câteva caracteristici pe care cei doi le împărtăşeau erau consumul excesiv de alcool, autoizolarea, relaţiile pasagere cu femei, nihilism, comportament antisocial.


Primul roman este ceva important în viaţa unui scriitor iar Bukowski a vrut să marcheze cum se cuvine acest eveniment dedicând cartea nimănui. Pentru unii ar putea părea un act de rebeliune, pentru mine acest fapt denotă singurătatea acută pe care acesta o resimţea.
Protagonistul acestui roman este Henry Chinaski, alter-egoul scriitorului, care v-a mai apărea şi în Femei, Factotum, Şuncă pe pâine, Hollywood etc. Câteva caracteristici pe care cei doi le împărtăşeau erau consumul excesiv de alcool, autoizolarea, relaţiile pasagere cu femei, nihilism, comportament antisocial.


cirtoajeteodor 01/13/2021
Recomand! Ar fi frumos, cred eu, să nu mai judecăm cititorii după cărțile pe care le citesc, deoarece activitatea în sine este mai importantă decât titlul cărții. Iubesc aceasta carte si o recomand din suflet si consider ca se merita.


Publicat în anul morții autorului, De duzină este un roman dedicat scrisului prost. În lipsa acestei dedicații, lectura ar fi fost anostă, plată, lipsită de o finalitate anume. Dedicația însă face că substanță textului să treacă dincolo de litera lui.
Dar -în fapt!- nu știu de ce era nevoie de asta... Dacă romanul este o parodie la adresa scrisului ca ocupație, de ce s-a ținut cu tot dinadinsul să se mai adauge încă un element în debitul mereu crescând al acestui râu nesecat?!


ari.c 12/22/2020
După ce a lucrat o duzină de ani la poştă, Bukowski a descis să aleagă calea scrisului şi să plece pentru totdeauna din locul pe care îl ura atât de mult. Nu a plecat oricum ci dedicând primul său roman fostului loc de muncă.


trandafirioana 12/15/2020
In primul rând că o carte bună va putea fi savurată abia atunci când un cititor are destul de multă experiență și răbdare pentru a lua contact cu un autor mai dificil. Și totuși, atâta timp cât la școală ni se impun diferite cărți care ne plac sau nu, mi se pare firesc ca după ce ieși de pe porțile școlii să alegi orice carte vrei tu să citești.


trandafirani 12/15/2020
Cărțile sunt la rândul lor catalogate și introduse în mai multe categorii imaginare: cărțile bune (acelea recomandate de critici, care sunt poate și mai greluțe, însă care nu oferă prea multă plăcere de lectură), cărțile comerciale sau de duzină (au fost numite așa Fluturi, De vorbă cu Emma și multe altele) și cărțile de care nu a auzit nimeni. Insa, in opinia mea, este o carte care merita citita.


Lau34 07/27/2020
Publicat in anul mortii autorului, De duzina este un roman dedicat scrisului prost. In lipsa acestei dedicatii, lectura ar fi fost anosta, plata, lipsita de o finalitate anume. Dedicatia insa face ca substanta textului sa treaca dincolo de litera lui. Dar -in fapt!- nu stiu de ce era nevoie de asta... Daca romanul este o parodie la adresa scrisului ca ocupatie, de ce s-a tinut cu tot dinadinsul sa se mai adauge inca un element in debitul mereu crescand al acestui rau nesecat?! Pe de alta parte, nu se poate nega doza de ras pe care ti-o injecteaza romanul, acesta fiind de un cinism care presupune comicul drept conditie de existenta.

sus
Feedback Wishlist
//