Mai sunt
00
00
00
00
X
Categorii:
inchide meniul
-
2+1 GRATIS
Bestselleruri
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781

Zamfir

13 aprecieri

1,808 review-uri

Review-uri

Matematica. Consolidare - Clasa 5 Partea 1 - Maria Zaharia, Dan Zaharia

Deși nu este un manual, datorită conceptului de bază (teorie eficient structurată, exemple rezolvate, exerciții cu grade diferite de dificultate - înțelegere, aplicare și exersare, aprofundare și performanță, supermate, teste recapitulative și de evaluare), acest auxiliar didactic poate suplini cu succes un manual de matematică.

2021-05-06 06:00:01

Matematica - Clasa 5 - Manual + CD - Radu Gologan, Camelia Elena Neta

In ciuda designului puțin cam "spartan", manualul de matematică de clasa a V-a este unul foarte bun, foarte explicit, pe înțelesul elevilor și autodidacților. Manualul este însoțit de versiunea digitală pe CD, precum și de posibilitatea de a accesa diferite aplicații folosind Codul QR. Pe viitor, ar fi de dorit introducerea unui număr mai mare de exerciții, dar mă gândesc că acest aspect este suplinit de aplicația QR.

2021-04-01 03:00:05

Matematica. Clubul matematicienilor - Clasa 7 Sem.2 - Marius Perianu, Ioan Balica

Nu cred că mai este necesar să subliniez caracterul complementar al prezentului auxiliar didactic, MATEMATICĂ. CLASA A VII-A, SEMESTRUL II, realizat în conformitate cu noile programe și orientări metodologice. De subliniat, conceptul de bază al auxiliarului, fiecare lecție fiind structurată urmărind un algoritm bine stabilit: aspecte teoretice eficient sintetizate, exemple, exerciții structurate pe niveuri de dificultate (exersare, consolidare, aprofundare, probleme de șapte stele). Hârtie lucioasă, de foarte bună calitate grafică și design peste medie. Foarte bun.

2021-03-07 09:00:01

Matematica - Clasa 7 Sem.1 - Marius Perianu, Ioan Balica

Nu cred că mai este necesar să subliniez caracterul complementar al prezentului auxiliar didactic, MATEMATICĂ. CLASA A VII-A, SEMESTRUL I, realizat în conformitate cu noile programe și orientări metodologice. De subliniat, conceptul de bază al auxiliarului, fiecare lecție fiind structurată urmărind un algoritm bine stabilit: aspecte teoretice eficient sintetizate, exemple, exerciții structurate pe niveuri de dificultate (exersare, consolidare, aprofundare, probleme de șapte stele). Hârtie lucioasă, de foarte bună calitate grafică și design peste medie. Foarte bun.

2021-03-07 09:00:01

Matematica. Clubul matematicienilor - Clasa 6 Sem.2 - Marius Perianu, Stefan Smarandoiu

Nu cred că mai este necesar să subliniez caracterul complementar al prezentului auxiliar didactic, MATEMATICĂ. CLASA A VI-A, SEMESTRUL II, realizat în conformitate cu noile programe și orientări metodologice. De subliniat conceptul de bază, fiecare lecție fiind structurată în felul următor: aspecte teoretice eficient sintetizate, exemple, exerciții structurate pe niveluri de dificultate (exersare, consolidare, aprofundare, probleme de șapte stele). Foarte bun.

2021-03-07 09:00:01

Matematica - Clasa 6 Sem.1 - Marius Perianu, Stefan Smarandoiu

Nu cred că mai este necesar să subliniez caracterul complementar al prezentului auxiliar didactic, MATEMATICĂ. CLASA A VI-A, SEMESTRUL I, realizat în conformitate cu noile programe și orientări metodologice. De subliniat conceptul de bază, fiecare lecție fiind structuraă în felul următor: aspecte teoretice eficient sintetizate, exemple, exerciții structurate pe niveuri de dificultate (exersare, consolidare, aprofundare, probleme de șapte stele). Foarte bun.

2021-03-07 09:00:01

2CD Dark Funeral - The Secrets of The Black Arts

"Este unul dintre albumele cele mai dominate de voința răului create vreodată", declara unul dintre membri trupei, la scurt timp după lansarea albumului THE SECRETES OF THE BLACK ARTS (1995), dar, dincolo de extremismul stilistic care nu acceptă niciun gram de coloratură și variație, nu se află decât un disc aproape liniar, lipsit de prea multă imaginație, într-un tempo mediu.

2021-03-07 03:00:01

CD Sodom - Sacred Warpath

SACRED WARPATH, 2014, patru piese, ceva mai mult de 19 minute de pure ****ing thrash metal, altfel, nu ce s-ar mai putea spune despre SODOM, trupă germană care se află în slujba metalului de mai bine de patru decenii.

2021-03-06 06:00:01

CD Suffocation - ...Of The Dark Light

Înființată în SUA, în 1988, aproape în același timp cu CANNIBAL CORPSE, dar fără a atinge notorietatea și faima acesteia din urmă, SUFFOCATION nu s-a mulțimit să repete, să recicleze și să reproducă la infinit același material. Cât despre ........ OF THE DARK LIGHT, ultima ultimul album al americanilor, acesta este impecabil realizat, e drept, experiența de trei decenii pe tărâmul death metal spunându-și din plin cuvântul, producția este și euna de zile mari, o mostră perfectă de brutal și technical death metal. Toate piesele sunt la un nivel foarte ridicat, dar aș menționa în mod special: The Warmth Within The Dark, Your Last Breaths, Return To The Abyss, The Violation, ...Of The Dark Light.

2021-03-06 03:00:01

VINIL Suffocation - ...Of the Dark Light

Înființată în SUA, în 1988, aproape în același timp cu CANNIBAL CORPSE, dar fără a atinge notorietatea și faima acesteia din urmă, SUFFOCATION nu s-a mulțimit să repete, să recicleze și să reproducă la infinit același material. Cât despre ........ OF THE DARK LIGHT, ultima ultimul album al americanilor, acesta este impecabil realizat, e drept, experiența de trei decenii pe tărâmul death metal spunându-și din plin cuvântul, o mostră perfectă de brutal și technical death metal. Toate piesele sunt la un nivel foarte ridicat, dar aș menționa în mod special: The Warmth Within The Dark, Your Last Breaths, Return To The Abyss, The Violation, ...Of The Dark Light.

2021-03-06 12:00:01

CD Suffocation - Blood Oath

Imaginați-vă o combinație între death metalul practicat de către trupele Morbid Angel, Cannibal Corpse, Deicide, însă într-o variantă ceva mai tehnică, și veți avea BLOOD OATH, al șaselea album al trupei americane SUFFOCATION. Cât despre piese, toate sunt impecabil realizate. Totuși, voi selecta la întâmplare câteva piese: Provoking The Disturbed, Marital Decimation, Blood Oath.

2021-03-05 06:00:01

CD Soilwork - The panic broadcast

Ce s-ar putea spune despre THE PANIC BROADCAST (2010), al optulea album de studio, unul dintr-o lungă serie: deși nu este neapărat foarte inovativ, experiența își spune cuvântul, având de a face cu un melodic death metal/metalcore de bună calitate. Nu aș pune trupa SOILWORK pe picior de egalitate cu In flames, At the gates sau Dark tranquillity, dar acest album m-a convins. Night Comes Clean, King Of The Threshold, The Akuma Afterglow ar fi câteva dintre piesele de rezistență.

2021-03-05 06:00:01

CD Dimmu Borgir - Abrahadbra - Deluxe Edition

În opinia mea, ABRAHADBRA nu debordează de inovativitate, aflându-se cu mult sub albumul Death Cult Armageddon, material discografic cu mut mai complex. Totuși, mi-au plăcut, în mod special: Rituals, Renewal. Aveam de a face cu o versiune de lux a albumului, aceasta incluzând un videoclip și o variantă orchestrală a piesei Gateways.

2021-03-04 06:00:01

CD Dimmu Borgir - Death Cult Armageddon

În opinia mea, cel mai bun album semnat DIMMU BORGIR rămâne Enthroned Darkness Triumphant, dar, în ciuda aspectului bombastic, albumul DEATH CULT ARMAGEDDON reprezintă o mostră perfectă de îmbinare armonioasă între black metal și muzică simfonică. De subliniat faptul că, albumul a fost realizat în colaborare cu orchestra națională cehă.

2021-03-03 06:00:01

CD Dimmu Borgir - For All Tid

Cu albumul FOR ALL TID, album lansat la jumătatea anilor 90, își făcea intrarea pe arena metalică trupa norvegiană DIMMU BORGIR. Practicând un melodic atmospheric black metal, DIMMU BORGIR începea deja să stârnească rumori și controverse pe arena black metal scandinavă.

2021-03-01 06:00:01

CD + DVD HIM - And Love Said No - 1997 - 2004 - The Greatest Hits

AND LOVE SAID NO (1997-2004) THE GREATEST HITS include cele mai reușite piese semnate HIM din perioada 1997-2004, nu întâmplător aleasă, din punctul meu de vedere, care nu sunt mare fan al MAJESTĂȚII SALE INFERNALE, aceasta fiind cea mai bună perioadă pentru trupa finlandeză.

2021-03-01 06:00:01

CD Him - Tears On Tape

TEARS ON TAPE (2013), ultimul album al trupei finlandeze HIM (HIS INFERNAL MAJESTY), care nu se dezmite nici de această dată, practicând același soft gothic/love metal, nu mai bun pentru a suci mințile unor puștoaice, nu și pe ale mele. Câteva dintre pisele de rezistență de pe album: All Lips Go Blue, Love Without Tears, W.L.S.T.D, Love Without Tears.

2021-02-28 03:00:02

CD HIM - XX: Two decades of love metal

Cu siguranță, MAIESTATEA SA INFERNALĂ are un public țintă, format cu precădere din reprezentante ale sexului frumos, dar eu nu mă număr printre acestea. Totuși, nu pot să nu remarc câteva piese mai "hard" pe această compilație: The sacrament, Funeral of the hearts, Heartache Every Moment, Bleed well, Join Me (In Death).

2021-02-28 09:00:01

VINIL Candlemass - House of Doom

Imaginați-vă greutatea de plumb caracteristică stilului doom, combinată cu puritatea heavy metalului, pasaje acustice, o voce epică memorabilă și greu de confundat, și veți avea rezultatul: trupa suedeză CANDLEMASS și o realizare discografică de excepție: HOUSE OF DOOM (2018).

2021-02-27 12:00:01

2CD Arch Enemy - Black earth - Remastered and expanded edition

Trupa suedeză ARCH ENEMY și-a câștigat faima și datorită solistelor care și-au făcut stagiul, de-a lungul timpului, prin trupă, însă, la începuturi, aceasta a avut drept frontman un mascul. BLACK EARTH este albumul de debut al trupei, acum remasterizat și întregit cu bonus trackuri, versiuni live ale unor piese de studio și două cover versions IRON MAIDEN (The ides of march și Aces high), aspect care trădează influențele heavy metal. BLACK EARTH este o imagine fidelă a melodic heavy death metalului practicat de trupă în parte a a activității. Nu a avut impactul primelor albume IN FLAMES, DISSECTION, DARK TRANQUILLITY, dar, este, totuși, un album peste medie.

2021-02-27 09:00:01

VINIL Autopsy - Puncturing the Grotesque

PUNCTURING THE GROTESQUE, anul 2017, AUTOPSY nu lasă garda jos, nu cade pradă tentațiilor comerciale, și practică același death metal pur, impregnat cu pasaje slow, grele ca plumbul, specifice genului de intersecție death-doom. Piese de rezistență: The Sick Get Sicker, Gas Mask Lust, Corpses At War, Gorecrow.

2021-02-25 09:00:01

vinil autopsy - fiend for blood

Lansat în anul 1991, FIEND FOR BLOOD, un MLP al trupei AUTOSPY, ce reunește doar șase piese și ceva mai mult de 12 minute, oferă o imaginea fidelă a death metalului pur de la începutul anilor 90.

2021-02-25 09:00:01

2CD Autopsy - Introducing Autospy

Da, INTRODUCING AUTOPSY, 21 de piese dintre cele mai bune, o adevărată introducere în istoria muzicală a trupei AUTOPSY. 21 de piese, de pe albumele mai vechi (Severed Sirvival, Mental funeral, Acts of unspeakeable, Shifun) sau mai noi (The Headless Ritual, Macabre Eternal).Death metal, darși un sound mai greu ce balansează spre doom sau către un sound specific trupei olandeze Asphyx.

2021-02-25 09:00:01

CD Grave - Out Of Respect For The Dead

OUT OF RESPECT FOR THE DEAD, un album death metal care nu face niciun compromis. Piese de referință de pe album: Out Of Respect For The Dead, Redeemed Through Hate, Deified, Grotesque Glory, aceasta din urmă, cea mai lungă și, evident, cea mai complexă. De subliniat și o contribuție românească pe acest album, e drept, nu pe partea muzicală, ci pe partea de grafică, artworkul, foarte reușit, fiind opera unui conațional de-al nostru: graficianul Costin Chioreanu.

2021-02-24 06:00:02

CD Grave - As Rapture Comes

Chiar dacă nu aduce neapărat elemente inovative, AS RAPTURE COMES (2006), cel de-al șaptelea album de studio, este unul de excepție, o reîntoarcere la rădăcinile death metal de la începutul anilor 1990.

2021-02-23 06:00:01

CD Grave - Into The Grave

Îmi amintesc cu plăcere de INTO THE GRAVE, albumul de debut al trupei suedeze GRAVE. Vremuri bune pentru genul death metal. Inhuman, Into the grave, Hating Life, Extremely Rotten Flesh sunt câteva dintre pisele de rezistență ale albumului de debut. "Grave este cel mai extrem grup death metal din lume", titra revista Metal hammer în 1991. Poate că Metal Hammer, revista specializată pe metale grele și mai puțin grele, s-a lăsat pradă entuziasmului de moment. Dar, cu siguranță, avem de a face cu o producție death metal de zile mari. Deci, INTO THE GRAVE ........

2021-02-21 06:00:01

CD Mayhem - Live in Zeitz

Deși lansat în anul 2016, LIVE IN ZEITZ, evident un material discografic live, este unul de dată mai veche, înregistrat fiind în anul 1990, în formula de aur din acel moment al trupei norvegiene MAYHEM: Necrobutcher, Hellhammer, Euronymous și Dead. Cât despre piese, intrate în legendă, acestea figurează pe DEATHCRUSH, MLP din prima parte a activității MAYHEM, dar și pe celebrul DE MYSTERIIS DOM SATHANAS, primul album de studio al trupei.

2021-02-21 12:00:12

CD Korn - Issues

Albumul ISSUES, al patrulea din discografia trupei KORN, se menține pe coordonatele nu metal/alternative metal trasate de primele albume, fără inserții electro și experimentele de mai târziu. Make me bad, Falling away from me, Sombody someone ar câteva dintre pisele de rezistență ale albumului.

2021-02-21 09:00:01

CD Mayhem - Esoteric warfare

Frecventele schimbări de componență și-au pus amprenta și asupra controversatei trupe norvegiene, imprimându-i, stilistic, un curs sau altul, fără însă a "altera" excesiv spiritul trupei MAYHEM. Lansat în anul 2014, considerat albumul ESTOTERIC WARFARE ca fiind unul reușit, chiar dacă nu te dă neapărat pe spate.

2021-02-21 09:00:01

CD Mayhem - Ordo ad chao

Titlul e în latină și se traduce prin de la ordine la haos, o inversare a motto-ului Francmasoneriei ordo ad chao care înseamnă la ordine de la haos. Albumul a avut parte de recenzii favorabile, părerea generală fiind că acest album este superior tuturor celorlalte albume ale formației, inclusiv De Mysteriis Dom Sathanas, opinie pe care eu nu o împărtășesc. Pe alocuri, vocea lui Attila Csihar seamnănă cu vocea lui Kristoffer Rygg de la Arcturus, de pe albumul Adastra din 1997. De subliniat și o „contribuție” românească: realizarea unui clip pentru piesa "Anti", în regia lui Costin Chioreanu, născut în România, cunoscut grafician și producător muzical, de altfel, unicul videoclip al trupei norvegiene. Aș fi dorit un album de talia lui De Mysteriis Dom Sathanas.

2021-02-21 09:00:01

Pamant al oamenilor - Antoine De Saint-Exupery

Experiența de pilot a lui ANTOAINE DE SAINT-EXUPERY și filosofia de viață impregnată de umanism, transpusă magistral în paginile acestui volum: Pământ al oamenilor. Îmi permit să citez din paginile romanului: "Omul se descoperă pe el însuşi când se măsoară cu obstacolul. Dar pentru a ajunge până la el are nevoie de o unealtă".
Fără îndoială că avionul este o mașină, dar ce instrument de analiză totodată!"

2021-02-19 09:00:01

Curierul de Sud , Zbor de noapte , Pamant al oamenilor , Pilot de razboi - CL - Antoine de Saint-Exupery

Mai întâi trebui sa-mi fac mea culpa, deoarece nu am citit Micul prinț, opera de căpătâi a scriitorului ANTOAINE DE SAINT-EXUPERY, însă nu este timpul pierdut. Revenind la cele patru titluri incluse în prezentul volum, formația, structura de umanist scriitorului francez este mai mult decât evidentă, practic, transcende în paginile prezentului volum.
ZBOR DE NOAPTE este cel mai scurt, dar, în același timp, cel mai profund dintre cele trei romane: omul, omul în singurătatea înălțimilor, limita fragilă dintre viață și moarte, par a fi temele centrale ale romanului.
PILOT DE RĂZBOI surprinde imaginea prăbușirii Franței, neputința acesteia de a opri tăvălugul german în vara anului 1940.
PĂMÂNT AL OAMENILOR etalează, parcă mai mult decât primele două titluri, talentul scriitoricesc și grija pentru redarea detaliilor.

2021-02-19 09:00:01

Curierul de Sud. Zbor de noapte. Pamant al oamenilor. Pilot de razboi - Antoine De Saint-Exupery

Mai întâi trebui sa-mi fac mea culpa, deoarece nu am citit Micul prinț, opera de căpătâi a scriitorului ANTOAINE DE SAINT-EXUPERY, însă nu este timpul pierdut. Revenind la cele trei titluri incluse în prezentul volum, formația, structura de umanist scriitorului francez este mai mult decât evidentă, practic, transcende în paginile prezentului volum.
ZBOR DE NOAPTE este cel mai scurt, dar, în același timp, cel mai profund dintre cele trei romane: omul, omul în singurătatea înălțimilor, limita fragilă dintre viață și moarte, par a fi temele centrale ale romanului.
PĂMÂNT AL OAMENILOR etalează, parcă mai mult decât primele două titluri, talentul scriitoricesc și grija pentru redarea detaliilor.

2021-02-19 09:00:01

CD Mayhem - Chimera

Lansat în anul 2004, albumul CHIMERA este sub DE MYSTERIIS DOM SATHANAS, dar, cu certitudine, peste albumul GRAND DECLARATION OF WAR, criticat de majoritatea presei de specialitate. O caracterizare de ansamblu a albumului CHIMERA (2004): rapid, agresiv, tehnic. Piese de rezistență, în opinia mea: Slaughter of Dreams, Whore, Rape Humanity with Pride.

2021-02-19 09:00:01

Zbor de noapte. Pilot de razboi. Pamant al oamenilor - Antoaine de Saint-Exupery

Mai întâi trebui sa-mi fac mea culpa, deoarece nu am citit Micul prinț, opera de căpătâi a scriitorului ANTOAINE DE SAINT-EXUPERY, însă nu este timpul pierdut. Revenind la cele trei titluri incluse în prezentul volum, formația, structura de umanist scriitorului francez este mai mult decât evidentă, practic, transcende în paginile prezentului volum.
ZBOR DE NOAPTE este cel mai scurt, dar, în același timp, cel mai profund dintre cele trei romane: omul, omul în singurătatea înălțimilor, limita fragilă dintre viață și moarte, par a fi temele centrale ale romanului.
PILOT DE RĂZBOI surprinde imaginea prăbușirii Franței, neputința acesteia de a opri tăvălugul german în vara anului 1940.
PĂMÂNT AL OAMENILOR etalează, parcă mai mult decât primele două titluri, talentul scriitoricesc și grija pentru redarea detaliilor.

2021-02-19 09:00:01

CD Mayhem - Live in Leipzig

Înregistrat în anul 1990, dar lansat trei mai târziu, LIVE IN LEIPZIG este primul material live și încă un album antologic pentru istoria zbuciumată și controversată a trupei norvegiene MAYHEM, dedicat fiind vocalistului DEAD, care se va sinucide la nici șase luni de la înregistrarea acestuia. În rest, pure ****ing modern black metal, altceva nu văd ce aș mai putea spune.

2021-02-18 06:00:02

VINIL Mayhem - Deathcrush

Zguduitor prin brutalitate dar, paradoxal, carismatic, DEATHCRUSH este descris perfect de către un ziar norvegian: "sună ca și cum Căpitanul Cook ar viola-o pe Margaret Teacher". Trecând peste această constatare, avem de a face cu o mostră de black/death metalprimitiv, murdar, însă neașteptat de heavy, cu ceva inserții electronice și un cover version VENOM, Wiching hour.

2021-02-18 06:00:02

CD Mayhem - Deathcrush

Zguduitor prin brutalitate dar, paradoxal, carismatic, DEATHCRUSH este descris perfect de către un ziar norvegian: "sună ca și cum Căpitanul Cook ar viola-o pe Margaret Teacher". Trecând peste această constatare, avem de a face cu o mostră de black/death metalprimitiv, murdar, însă neașteptat de heavy, cu ceva inserții electronice și un cover version VENOM, Wiching hour.

2021-02-18 06:00:02

CD Mayhem - De mysteriis dom Sathanas

Dincolo de controversele stilistice, generate de faptul că blackul de după 1990 nu ar avea nicio legătură cu ceea ce cântau Venom, Bathory, Hellhammer, Celtic frost, Sodom sau Destruction, cel puțin la începuturi, în anii 80, albumul DE MISTERIIS DOM SATHANAS (1994) al trupei norvegiene MAYHEM este unul dintre cele mai reprezentative albume pentru genul black metal, un album de legendă și un reper pentru fanii genului. Un album clasic, pentru colecționari.

2021-02-17 09:00:01

VINIL Mayhem - De mysteriis dom Sathanas

Dincolo de controversele stilistice, generate de faptul că blackul de după 1990 nu ar avea nicio legătură cu ceea ce cântau Venom, Bathory, Hellhammer, Celtic frost, Sodom sau Destruction, cel puțin la începuturi, în anii 80, albumul DE MISTERIIS DOM SATHANAS (1994) al trupei norvegiene MAYHEM este unul dintre cele mai reprezentative albume pentru genul black metal, un album de legendă și un reper pentru fanii genului.

2021-02-17 09:00:01

CD Carcass - Surgical Steel

Titlul albumului și al majorității pieselor (Thrasher's Abbatoir, Cadaver Pouch Conveyor System, Congealed Clot Of Blood), partea de cover art (coperta) m-au indus în eroare: am fost ferm convins că avem de a face cu un album tipic de grindcore metal, de așteptat din partea pionierii subgenului grindcore, în schimb, albumul SURGERY STEEL (2013) ne propune o incursiune pe teritoriul death metalului melodic.

2021-02-17 03:00:01

Concentrat de istorie. Altfel - Clasa 5 - Maria Ochescu

În comparație cu prima ediție a CONCENTRATULUI DE ISTORIE CLASA A V-A, aceasta este adusă la zi, în sensul că este realizată pe baza noii programe de istorie intrată în vigoare în anul 2017, ceea ce reprezintă un punct forte care trebuie luat în calcul. Schemele/sintezele se dovedesc foarte utile pentru etapa consolidării lecțiilor, iar testele aferente acestora, pentru verificare însușirii cunoștințelor.

2021-02-14 06:00:01

Memorator aritmetica si algebra pentru gimnaziu - Gheorghe Adalbert Schneider

După cum ne sugerează și titlul, MEMORATOR ȘI ÎNDRUMĂTOR DE ARITMETICĂ ȘI ALGEBRĂ PENTRU GIMNAZIU, acest instrument de lucru este mai mult decât un simplu memorator, definițiile conceptelor matematice fiind însoțite de de exemple, aplicații și soluții.

2021-02-14 06:00:01

2CD Napalm Death - Noise for musics sake - Best of

Nu mai puțin de 56 de piese, dintre cele mai reușite, veți regăsi pe această compilație lansată de către NAPALM DEATH în anul de grație 2003. De fapt, evoluția muzicală trupei britanice, de la începuturile crust punk până la grindcore și death metal, este condensată pe un singur album: NOISE FOR MUSIK SAKE.

2021-02-14 06:00:01

CD Six Feet Under - Undead

După exitul din CANNIBAL CORPSE, CHRIS BARNES, vocalul acesteia, se va face remarcat în continuare, pe scena death metal, alături de noua sa trupă, SIX FEET UNDER. Lansat în anul 2012, albumul UNDEAD, unul reușit chiar, trebuie văzut, în primul rând, ca un mult așteptat comeback al trupei americane pe arena metalului greu.

2021-02-14 06:00:01

Dictionar de sinonime - Luiza Seche, Irina Preda

Publicat pentru prima dată în anul 1989, deci, acum mai bine de trei decenii, DICȚIONARUL DE SINONIME al autorilor LUIZA SECHE ȘI IRINA PREDA s-a impus pe piața de profil, dovedindu-și popularitatea și mai ales utilitatea. Inițial,coautor al acestul valoros dicționar a fost și MIRCEA SECHE, trecut între timp în neființă. Prezenta ediție a fost realizată în memoria acestuia.

2021-02-13 06:00:01

Dictionar de sinonime 2018 - Luiza Seche, Irina Preda

Publicat pentru prima dată în anul 1989, deci, acum mai bine de trei decenii, DICȚIONARUL DE SINONIME al autorilor LUIZA SECHE ȘI IRINA PREDA s-a impus pe piața de profil, dovedindu-și popularitatea și mai ales utilitatea. Inițial,coautor al acestul valoros dicționar a fost și MIRCEA SECHE, trecut între timp în neființă. Prezenta ediție a fost realizată în memoria acestuia.

2021-02-13 06:00:01

Dictionar de sinonime - Luiza Seche, Irina Preda

Publicat pentru prima dată în anul 1989, deci, acum mai bine de trei decenii, DICȚIONARUL DE SINONIME al autorilor LUIZA SECHE ȘI IRINA PREDA s-a impus pe piața de profil, dovedindu-și popularitatea și mai ales utilitatea. Inițial,coautor al acestul valoros dicționar a fost și MIRCEA SECHE, trecut între timp în neființă. Prezenta ediție a fost realizată în memoria acestuia.

2021-02-13 06:00:01

CD Obituary - World Demise

Nu știu dacă WORLD DEMISE este cel mai bun album al trupei OBITUARY, dar, un lucru pot spune fără niciun fel de ocolișuri: WORLD DEMISE (1994) este preferatul meu. Cât despre piesele de pe album (Don't Care, World Demise, Burned In, Redefine, Paralyzing, Final Thoughts), cele mai multe sunt legendare.

2021-02-12 06:00:01

CD Obituary - Cause Of Death

Deși unii critici l-au considerat repetitiv și mai ales lipsit de creativitate, eu consider albumul CAUSE OF DEATH drept unul foarte reușit: brutal, rapid, pasaje slow caracteristice trupei OBITUARY, inserții consistente de techno death metal. Piese de rezistență: Infected, Chopted in half, Cause of death, Dying. Albumul CAUSE OF DEATH include și un cover version după Circle Of The Tyrants, piesă a trupei elvețiene a numai puțin faimoasei trupe elvețiene CELTIC FROST, precum și câteva variante demo ale unor piese de studio.

2021-02-12 06:00:01

CD Deicide - Legion

Lansat în anul 1992, albumul LEGION este o nouă capodoperă a metalului brutal. Dovedind un progres considerabil, discul focalizează agresiunea cvartetului american DEICIDE în compoziții necruțătoare și elaborate

2021-02-10 09:00:01

CD Dissection - The somberlain

Lansată în anul 1993, THE SOMBERLAIN (1993), această capodoperă a rockului scandinav pune bazele stilului black/death melodic, devenit foarte popular în Suedia, mai ales în zona Goteborg. Referința aleasă de label, metallic symphony of death, își găsește justificarea atât în contexul liric, dominat de subiecte ca moartea, întunericul și ocultismul, cât și în muzica accesibilă, dar energică, asamblată pe vechi structuri de tip Mayhem.

2021-02-09 06:00:02

CD Decapitated - Anticult

O caracterizare de ansamblu a albumului ANTICULT al trupei poloneze DECAPITATED: melanj subtil de death metal, nu unul oarecare, ci unul foarte tehnic, și groove metal. Am sesizat și câteva sonorități, dar nu până la identitate, specifice trupelor SOULFLY și SLIPKNOT, DECAPITATED fiind altceva, nu SOULFLY sau, mai ales, SLIPKNOT. Piesele sunt bine lucrate, nimic nu este întâmplător: Impulse, Kill the cult, One eyed nation, Earth scar, Never. Numele trupei îmi sugera un death metal brutal, dar așteptările mi-au fost înșelate, dar, tot răul spre bine.

2021-02-09 03:00:01

CD Cattle Decapitation - The harvest floor

Continuând aceeași linie brutal death și grindcore metal fără compromisuri, albumul THE HARVEST FLOOR (2009) se dovedește chiar mult mai tehnic și mai interesant în comparație cu albumul HUMANURE din 2004.

2021-02-07 06:00:01

Engleza pentru incepatori + CD - Florin Musat

Pentru începători într-ale limbii engleze, prezenta lucrare îți dovedește din plin utilitatea. Lexic, gramatică, exerciții, diferite anexe,asta veți regăsi în cuprinsul volumului ENGLEZA PENTRU ÎNCEPĂTORI. CD-ul este util și esențial pentru partea de pronunție, pe care versiunea pe hârtie nu o poate suplini.

2021-02-07 03:00:01

CD Cattle Decapitation - Humanure

Cu o copertă infamă, abominabilă, cenzurată, probabil, pe alte meleaguri, titluri și versuri care i-ar face invidioși și pe băieții de la CARCASS, albumul HUMANURE (2004) va fi cu siguranță pe placul fanilor death grindcore metal.

2021-02-07 03:00:01

CD Soilwork - Death Resonance

Pentru necunoscători, albumul DEATH RESONANCE, lansat în anul 2016, nu este unul de studio, ci o compilație care valorifică piese care nu au figurat pe albumele de studio anterioare. De asemenea, include versiuni mixate ale unor piese mai vechi.

2021-02-05 12:00:01

CD Soilwork - The Ride Majestic

Deși nu lipsesc inserțiile metalcore, avem de a face cu un album mult mai omogen din punct de vedere stilistic, adică melodic death metal. THE RIDE MAJESTIC (2015) este cu siguranță mult mai bun decât Stabbing the Drama, de exemplu, drept care îi voi acorda patru stele din cinci.

2021-02-05 08:00:01

CD Soilwork - Stabbing the drama

Albumul STTABING DRAMA din 2005 al trupei SOILWORK ne propune o amestecătură de metalcore, death metal melodic și alternative metal. Stilistic, albumul nu aduce neapărat ceva nou, astfel de lucruri s-au mai făcut.

2021-02-03 08:45:18

Noul cod al bunelor maniere - Silke Schneider-Flaig

NOUL COD AL BUNELOR MANIERE. GHID ACTUALIZAT PENTRU UN COMPORTAMENT ADECVAT este nu numai un titlu sugestiv, ci și un îndemn chiar și pentru cei mai manierați dintre noi, fiindcă eu am regăsit și situații/exemple comportamentale noi în acest cod. Bine structurată, fiecare situație descrisă în detaliu fiind dublată și de rubrici (casete) intitulate dugestiv: de reținut, sfat, de evitat.

2021-02-03 07:00:01

Noul Cod Al Bunelor Maniere Ed.2015 - Silke SchneideR-Flaig

NOUL COD AL BUNELOR MANIERE. GHID ACTUALIZAT PENTRU UN COMPORTAMENT ADECVAT este nu numai un titlu sugestiv, ci și un îndemn chiar și pentru cei mai manierați dintre noi, fiindcă eu am regăsit și situații/exemple comportamentale noi în acest cod. Bine structurată, fiecare situație descrisă în detaliu fiind dublată și de rubrici (casete) intitulate dugestiv: de reținut, sfat, de evitat.

2021-02-03 07:00:01

CD At The Gates - At war with reality

Lansat în anul 2014, albumul AT WAR WITH REALITY reprezintă, după aproape două decenii de inactivitate în studio, o revenire mult așteptată pe teritoriul melodic death metalului a trupei suedeze AT THE GATES. Este o revenire în forță, fiindcă albumul AT WAR WITH REALITY nu dezamăgește nicio secundă.

2021-02-03 06:45:18

CD In Flames - Clayman

Lansat în anul 2000, albumul CLAYMAN este concurat serios, pentru statutul de cel mai bun album IN FLAMES, de către albumele anterioare: WHORACLE (1997) și COLONY (1999). Greu de ales între cele trei albume. Un lucru este cert: albumul CLAYMAN i-a acordat trupei suedeze statutul de cel mai comercial, mai accesibil și probabil de cel mai popular grup de death metal melodic de la sfârșitul secolului trecut. Pentru colecționari.

2021-02-03 06:45:18

Noul cod al bunelor maniere. Ed. 3 - Silke Schneider-Flaig

Nu sunt chiar debitor la capitolul bune maniere, însă, citind acest NOUL COD AL BUNELOR MANIERE al autorului SILKE SCHNEIDER FLAIG, lucrare aflată la a treia ediție, am luat cunoștință de situații noi în care eticheta și bunele maniere, în asamblu, joacă un rol foarte important.

2021-02-01 06:35:46

CD In Flames - Colony

Continuarea firească a lui WHORACLE, albumul COLONY al trupei IN FLAMES este lansat în anul 1999. Impecabil produs, acest material se apropie de stilul Iron Maiden, adăugând însă elemente gotice care sporesc feelingul și melodicitatea.

2021-02-01 06:20:46

CD In Flames - Whoracle

Lansat în anul 1997, albumul WHORCALE concurează serios cu realizările discografice de mai târziu ale trupei (Colony și Clayman) la statutul de cel mai bun album al trupei IN FLAMES. Altfel, un album de bună calitate. WHORACLE include și un cover version DEPECHE MODE, la piesa Everything Counts mă refer, amănunt foarte important, care anticipează "deschiderea" de mai târziu a formației suedeze și spre alte orizonturi stilistice.

2021-02-01 06:20:46

Matematica - Clasa 5 Semestrul II - Marius Perianu, Catalin Stanica

Nu cred că mai este necesar să subliniez caracterul complementar al prezentului auxiliar didactic, MATEMATICĂ. CLASA A V-A, SEMESTRUL II, realizat în conformitate cu noile programe și orientări metodologice. Ca metodă de lucru, recomand însă achiziționarea mai întâi a manualului de matematică de clasa a V-a, editat tot de Art Educational, apoi a auxiliarului, strict necesar pentru aprofundarea aspectelor teoretice și, nu în ultimul rând, a celor practic - aplicative. Foarte bun.

2021-02-01 06:00:01

CD Arch Enemy - War eternal

Nu știu dacă Alissa White-Gluz depășește "răutatea" Angelei Gossow, dar, cu siguranță o surclasează prin frumusețe. O preferam pe Angela, dar, totuși, se pare că înlocuirea acesteia cu Allisa nu a fost chiar de rău augur. Câteva piese reprezentative de pe albumul WAR ETERNAL (2014): Never forgive, never forget, War eternal, On And On, Avalanche. O mențiune specială pentru cover art, opera bucureșteanului Costin Chioreanu.

2021-02-01 05:50:46

CD Arch Enemy - Khaos legions

Ca o premoniție, fiindcă la scurt timp va părăsi trupa, Angela Gossow avea să-și dovedească toată măiestria pe albumul KHAOS LEGIONS. Lansat în anul 2011, KHAOS LEGIONS îmbină melodicitatea, deja specifică trupei ARCH ENEMY, cu ceva mai multă agresivitateși rapiditate. Nu lipsesc pasajele demne de o trupă heavy metal. Mi-au plăcut piesele: Cult of chaos, Bloodstained Cross, Under Black Flags We March, No gods, no masters, Through The Eyes Of A Raven. O mențiune specială pentru coperta acestui album. KHAOS LEGIONS nu este cu nimic mai prejos decât albumele trupei suedeze IN FLAMES.

2021-01-30 04:23:53

CD Arch Enemy - Rise of the tyrant

Melodic heavy/death metal fără compromisuri pe albumul RISE OF THE TYRANT. Mai jos câteva piese reprezentative ale albumului: Blood On Your Hands, Revolution Begins, In This Shallow Grave, Rise Of The Tyrant, The Day You Died.

2021-01-30 01:23:53

2 VINIL Voivod - The Wake

Cu un logo ți un cover art ce ne-ar sugera mai degrabă o trupă din eșalonul grindcore death metal, trupa canadiană ne propune, de fapt, o mostră de de futuristic progresiv thrash metal. Dacă multe trupe de thrash au dispărut demult sau au ales calea comercialismului, VOIVOD ține încă steagul sus și nu fac niciun compromis când vine vorba de muzică, dovedindu-se surpinzători și inovativi și pe albumul THE WAKE (2018), ultima realizare discografică. Ceva sonorități stoner/grunge haotice aș mai putea semnala pe acest ultim album, de asemenea, conceptual, ca și precedentul (Target earth). Mi-au plăcut, în mod special, piesele: Spherical Perspective, Inconspiracy Sonic Mycelium și Even Horizon.

2021-01-30 10:53:53

CD Voivod - Target Earth

VOIVOD este o trupă cu ștate vechi pe tărâmul thrash/speed metal, însă, în ultimul deceniul ne-a oferit mereu surprize, amestecând sonoritățile thrash cu elemente progresive și techno metal. Este cazul și prezentului album, TARGET EARTH, lansat în anul 2013, unul reprezentativ pentru aria thrash/progresiv metal.

2021-01-30 07:23:50

2VINIL Voivod - Target Earth

VOIVOD este o trupă cu ștate vechi pe tărâmul thrash/speed metal, însă, în ultimul deceniul ne-a oferit mereu surprize, amestecând sonoritățile thrash cu elemente progresive și techno metal. Este cazul și prezentului album, TARGET EARTH, lansat în anul 2013, unul reprezentativ pentru aria thrash/progresiv metal.

2021-01-30 07:00:12

CD Voivod - Kronik

Produs în anul 1998, KRONIKA, care, de altfel, nu este un album de studio al trupei canadiene VOIVOD, ne dezvăluie latura mai experimentală și progresivă a acesteia. Per ansamblu, a ieșit un album conceptual, dacă ne gândim la titlurile celor mai multe dintre piese: Ion, Nanoman, Mercury, Cosmis Conspiracy, Astronomy Domine, aceasta din urmă un cover Pink Floyd.

2021-01-28 07:48:43

3CD + DVD Voivod - Rrroooaaarrr - The complete era deluxe 3 disc edition

Imaginați-vă o combinație între Motorhead și primele albume ale trupei Venom și veți avea rezultatul: thrash speed metal de cea mai bună calitate, adică albumul RROOOAAARRR (1986), al doilea album al trupei VOIVOD. Avem de -a face cu o ediție de lux, pentru colecționari, deoarece pachetul DVD VOIVOD - RROOOAAARRR. THE COMPLETE ERA DELUXE 3 DISC EDITION (2017) include demouri și versiuni live ale unor piese de studio.

2021-01-27 05:57:12

CD Heaven Shall Burn - Veto

Nu știu cât de inovativi sunt nemții de la HEAVEN SHALL BURN în materie de melodic death metal și metalcore, fiindcă astfel de lucruri s-au făcut, dar, ascultând albumul VETO, lansat în anul 2013, nu pot să nu recunosc faptul că aceștia nu au performat pe acest teritoriu. Cinci stele din cinci.

2021-01-26 02:13:11

Matematica - Clasa 5 lb. germana - Marius Perianu, Catalin Stanica

Nu am reușit să parcurg și să analizez toate manualele de matematică, dar am aprecitat încă de la început MANUALUL DE MATEMATICĂ. Clasa a V-a, publicat de Editura Art, ca fiind unul foarte bun.
În rândurile de mai jos, intenționez să menționez câteva puncte forte ale acestuia:
+ accentul pus pe înțelegere, pe latura practic-aplicativă, pe intuiție;
+ minimalizarea aspectelor teoretice;
+ structura inedită a lecțiilor;
+ formatul manualului (A4) și calitatea de excepție a hârtiei;
+ componenta de evaluare centrată pe aplicabilitatea în viața de zi cu zi;
+ versiunea digitală (CD-ul) care însoțește manualul.
Cu certitudine, autorii au intenționat să realizeze un manual cât mai eficient și prietenos, iar din studierea disciplinei matematică o plăcere.
Prezenta ediție este în limba germană. Dacă aș cunoaște această limbă, cu certitudine, m-aș exprima tot la superlativ.
Având în vedere că nu am avut tagență cu matematica de foarte mult timp, acest manual s-a dovedit foarte util.
Î-l recomand cu multă căldură autodidacților și nu numai acestora.

2021-01-25 04:28:44

CD Heaven Shall Burn - Invictus

INVICTUS, ultima parte a trilogiei ICONOCLAST a trupei germane HEAVEN SHALL BURN, este un album de death metal melodic aproape perfect. Lansat în anul 2010, în comparație cu precedentele realizări discografice, albumul se remarcă printr-un "spirit belicos", aspect ușor de sesizat având în vedere mesajul celor mai multe dintre piese, ceva mai multă agresivitate și viteză.

2021-01-25 04:28:44

CD Heaven Shall Burn - Iconoclast

Deşi parcă HEAVEN SHALL BURN nu vrea să iasă din tiparele trasate în anii 1990 de At the gates, In Flames sau Dark Trankility, consider ICONOCLAST (2008) ca fiind un album de melodic death metal de foarte bună calitate, mult mai bun decât albumul ANTIGONA, de pildă, lansat în 2004. Din acest considerent, îi vor acorda patru stele din cinci posibile.

2021-01-25 09:28:15

CD Heaven Shall Burn - Antigone

HEAVEN SHALL BURN, care în traducere din limba engleză în limba română înseamnă Raiul trebuie să ardă, nu este doar un titlu de impact, nemții propunându-ne pe acest album o combinație de melodic death metal cu deathcore și metalcore, fără prea multe compromisuri, însă lucruri de genul acesta s-au mai făcut, din punctul meu de vedere, albumul ANTIGONE neaducând ceva nou. Dar, poate sunt eu subiectiv.

2021-01-25 05:43:05

Matematica - Clasa 5. Semestrul II - Marius Perianu, Catalin Stanica

Nu cred că mai este necesar să subliniez caracterul complementar al prezentului auxiliar didactic, MATEMATICĂ. CLASA A V-A, SEMESTRUL II, realizat în conformitate cu noile programe și orientări metodologice. Ca metodă de lucru, recomand însă achiziționarea mai întâi a manualului de matematică de clasa a V-a, editat tot de Art Educational, apoi a auxiliarului, strict necesar pentru aprofundarea aspectelor teoretice și, nu în ultimul rând, a celor practic - aplicative. Foarte bun.

2021-01-24 05:57:52

CD Moonspell - Irreligious

Lansat în anul 1996, albumul IRRELIGIOUS explorează și mai mut teritoriul rockului gothic, black metalul fiind prezenta doar accidental, acesta lăsând loc de exprimare solo-uri deosebite, claviaturilor, vocilor mixte, chitarilor acustice și unei multitudini de instrumente auxiliare ce creează o atmosferă simfonică.

2021-01-24 07:57:45

Matematica - Clasa 5 lb. maghiara - Marius Perianu, Catalin Stanica

Nu am reușit să parcurg și să analizez toate manualele de matematică, dar am aprecitat încă de la început MANUALUL DE MATEMATICĂ. Clasa a V-a, publicat de Editura Art, ca fiind unul foarte bun.
În rândurile de mai jos, intenționez să menționez câteva puncte forte ale acestuia:
+ accentul pus pe înțelegere, pe latura practic-aplicativă, pe intuiție;
+ minimalizarea aspectelor teoretice;
+ structura inedită a lecțiilor;
+ formatul manualului (A4) și calitatea de excepție a hârtiei;
+ componenta de evaluare centrată pe aplicabilitatea în viața de zi cu zi;
+ versiunea digitală (CD-ul) care însoțește manualul.
Cu certitudine, autorii au intenționat să realizeze un manual cât mai eficient și prietenos, iar din studierea disciplinei matematică o plăcere.
Prezenta ediție este în limba maghiară. Dacă aș cunoaște această limbă, cu certitudine, m-aș exprima tot la superlativ.

2021-01-23 10:00:01

CD Moonspell - Wolfheart

Aproape fără nicio urmă de black, dar puternic marcat de rockul gothic, albumul WOLFHEART (1995) este considerat unul dintre cele mai bune albume de dark metal cu texte oculte realizat vreodată.

2021-01-23 08:00:01

CD Meshuggah - Catch thirtythree

Numeroase influențe ale genurilor extreme și progressive par să fie sintetizate de MESHUGGAH pe CATCH THIRTYTHREE, cel de-al cincilea album al trupei. Piese scurte, mai mult instrumentale, unele balansând spre soundul Korn. In death - is life este una dintre piesele șablon ale prezentului album.

2021-01-22 11:42:10

Codul bunelor maniere pentru copii

CODUL BUNELOR MANIERE PENTRU COPII. CEI ȘAPTE ANI DE ACASĂ, un desiderat vechi de când lumea, căzut astăzi în desuetudine. Da, copiii și, uneori, chiar și adulții au nevoie de cei șapte ani de acasă. Include și imagini sugestive pentru cei mici.

2021-01-21 05:43:37

CD Gojira - Magma

MAGMA (2016), ultimul album al trupei franceze GOJIRA, stilistic, se îndepărtează de sonoritățile death metal caracteristice primelor albume, balansând spre groove metal, dar, pe ansamblu, trupa rămâne la fel de progresivă și inovativă.

2021-01-21 12:58:37

CD Gojira - Lenfant Sauvage

O copertă și un logo, GODJIRA, nu de foarte mare impact, însă nu același lucru se poate spune despre LENFANT SAUVAGE (2012), al cincilea album al trupei franceze GODJIRA: progresiv/techno death metal, numic de reproșat acestui album.

2021-01-20 01:43:15

Romanii In Marele Razboi. Anul 1915

ROMÂNII ÎN MARELE RĂZBOI. ANUL 1915. DOCUMENTE, IMPRESII, MĂRTURII, al doilea volum al seriei, permite urmărirea desfășurării MARELUI RĂZBOI în cel de-al doileaan al său (1915), într-un mod foarte original, prin intermediul documentelor.

2021-01-18 05:30:21

Romanii in Marele Razboi. Anul 1918

ROMÂNII ÎN MARELE RĂZBOI. ANUL 1918. Nu vă aşteptaţi la un volum pe care să-l parcurgeţi de la început până la sfârşit, fiindcă avem de a face cu o lucrare "tehnică", o colecţie de documente, ce prezintă mare interes pentru specialiştii şi profesorii de istorie. Recomand!

2021-01-18 10:50:51

CD Gojira - The Link

Gândiți-vă la sonoritățile brutale etalate de trupa americană Morbid Angel amestecate cu progresiv metal și aveți rezultatul: albumul THE LINK (2003), al doilea album de studio al trupei franceze GOIJRA.

2021-01-17 08:50:23

mein kampf

Pentru pasionații de istoria celui de-Al Treilea Reich, de biografia uneia dintre cele mai odioase personaje istorice ale secolului XX, lectura operei de căpătâi, de altfel, singura scrisă de fuhrer, este una obligatorie. MEIN KAMPF este o carte periculoasă, de aceea, trebuie studiată și interpretată cu atenție.

2021-01-17 01:04:48

eBook Codul bunelor maniere astazi

Există numeroase coduri ale bunelor maniere pe piața de carte din România, fapt care denotă un interes evident pentru acest segment de publicații. CODUL BUNELOR MANIERE ASTĂZI este chiar foarte bine structurat, pe înțelesul tutuor. În România s-au vândut peste 230 000 de exemplare, statistică ce spune multe despre volumul de față.
Acum și în variantă ebook.

2021-01-16 02:00:01

Codul Bunelor Maniere Astazi

Există numeroase coduri ale bunelor maniere pe piața de carte din România, fapt care denotă un interes evident pentru acest segment de publicații. CODUL BUNELOR MANIERE ASTĂZI este chiar foarte bine structurat, pe înțelesul tutuor. În România s-au vândut peste 230 000 de exemplare, statistică ce spune multe despre volumul de față.

2021-01-16 02:00:01

Codul bunelor maniere astazi Ed. 2012 - Aurelia Marinescu

Există numeroase coduri ale bunelor maniere pe piața de carte din România, fapt care denotă un interes evident pentru acest segment de publicații. CODUL BUNELOR MANIERE ASTĂZI este chiar foarte bine structurat, pe înțelesul tutuor. În România s-au vândut peste 230 000 de exemplare, statistică ce spune multe despre volumul de față.

2021-01-16 02:00:01

mein kampf

Pentru pasionații de istoria celui de-Al Treilea Reich, de biografia uneia dintre cele mai odioase personaje istorice ale secolului XX, lectura operei de căpătâi, de altfel, singura scrisă de fuhrer, este una obligatorie. MEIN KAMPF este o carte periculoasă, de aceea, trebuie studiată și interpretată cu atenție.

2021-01-16 01:49:24

Bunele maniere pentru copii

BUNELE MANIERE PENTRU COPII. Recomand acest cod al bunelor maniere, evident, adaptat pentru micuții cu vârste cuprinse între 3-7 ani. Este și frumos ilustrat, astfel că, vine în întâmpinarea și a celor care nu știu încă să citească.

2021-01-16 08:04:17

CD Testament - The Very Best of

TESTAMENT este o trupă cu vechime pe scena thrash metal americană, deși a mai cochetat, într-o anumită perioadă, cu genurile death metal, heavy metal, groove metal, reușind să performeze aproape de fiecare dată. Compilația THE VERY BEST OF, lansată în anul 2001, vine să confirme spusele de mai sus.

2021-01-16 08:00:01

Bunele maniere pentru copii in 365 de zile - Sheryl Eberly, Caroline Eberly

Inedită, interesantă și singulară abordarea de ansamblu a acestui cod al bunelor maniere, fiecărei zile corespunzându-i, așa cum sugerează și titlul, BUNELE MANIERE PENTRU COPII ÎN 365 DE ZILE, câte o situație în care trebuie să demonstrăm că suntem manierați.

2021-01-14 12:58:36

CD Onslaught - The force

Imaginați-vă ferocitatea formațiilor Slayer/Sodom, riff-uri curate și rapide gen Metallica, viteza și ritmul primelor albume Sepultura, voci mușcate tipice thrash metalului, combinate, episodic, cu vocea inconfundabilă a trupelor King Diamond și Mercyful Fate, ceea ce-i conferă și mai multă originalitate, și aveți THE FORCE, cel de-al doilea album ONSLAUGHT (1986).
Piese de rezistență, aproape toate:
- Let There Be Death
- Metal Forces
- Fight with the beast
- Flame Of The Antichrist
- Contract In Blood

2021-01-13 06:42:21

CD Onslaught - Power from Hell

Lansat în anul 1985, POWER FROM HELL, primul album ONSLAUGHT avea să aibă un impact deosebit, impunându-se rapid pe scena thrash metal aflată în acel moment în plină efervescență.

2021-01-13 04:27:21

Dvd Beretele Verzi - John Wayne

BERETELE VERZI, un film american din 1968 cu JOHN WAYNE în rolul principal, unul mediocru și asta o spune un iubitor al filmelor de război, deși pelicula americană a înregistrat cel puțin un succes comercial.

2021-01-12 04:26:56

CD Dark Angel - Darkness descends

Deși nu a lansat decât patru albume, trupa DARK ANGEL este fost cu siguranță un reper pentru curentul thrash metal din anii 1980 și pentru alte genuri ale metalului extrem, specialiștii în domeniu catalogând albumul DARKNESS DESCENDS din 1986 drept un album de proto death metal. Spre deosebire de versiunea originală, prezentul produs include și opt piese live ale trupei.

2021-01-12 12:56:55

100 de persoanlitati din toate timpurile care au influentat evolutia omenirii - Michael H. Hart

Sub egida 100 DE PERSONALITĂȚI DIN TOATE TIMPURILE CARE AU INFLUENȚAT EVOLUȚIA OMENIRII, MICHAEL HART, autorul prezentului volum, cunoscut pentru diversele sale preocupări (istorie, jurnalism, fizică, astronomie etc.), ne propune 100 de minibiografii ale unor personalități politice, militare, culturale, științifice, religioase, care au influențat, pozitiv sau negativ, istorii omenirii.

2021-01-12 07:21:57

CD Tankard - Best Case Scenario: 25 Years In Beers - Best of

Lansată în anul 2007, compilația BEST CASE SCENARIO: 25 YEARS IN BEARS. BEST OF celebra un sfert de secol de activitate a trupei TANKARD pe altarului thrash metalului. În același timp, albumul proslăvea thrash metalul și berea de bună calitate deopotrivă, ambele fiind pe placul meu. Întotdeuna, m-am exprimat laudativ la adresa trupelor germane Sodom, Destruction și Kreator, dar am ignorat TANKARD. Este o nemaipomenită ocazie de a-mi face mea culpa.

2021-01-11 06:21:52

CD Kreator - Phantom Antichrist

PHANTOM ANTICHRIST, penultimul album KREATOR, este catalogat drept thrash metal în diverse surse de specialitate, dar, în opinia mea, este mult mai apropiat de soundul de tip Goteborg, de puzderia de trupe de melodic death metal foarte populare acum 20-25 de ani, gen Dissection, In flames, At the gates, Dark trankility. Foarte heavy, alternând pasaje rapide și agresive cu cele slow și melodice. Stilistic, PHANTOM ANTICHRIST, lansat în anul 2012, nu diferă aproape cu nimic față de albumele trupelor menționate mai sus: melodic heavy death metal, așa ceva s-a mai făcut, KREATOR neefind o deschizătoare de drumuri în această direcție, în rest, nimic de reproșat trupei germane.

2021-01-11 12:48:54

CD Kreator - Endorama

Am ascultat ENDORAMA, albumul lansat de KREATOR în 1999. Concluzia: nu a mai rămas practic nimic din ceea ce știam eu despre KREATOR. Nu este un album mediocru, poate cel mai bun de când KREATOR s-a aplecat mai mult asupra experimentelor, din 1992, încorporând groove, industrial și gothic metal, sonorităților thrash metal, ajungând până la topirea definitivă a acestora din urmă.

2021-01-10 12:36:26

2CD Kreator - Outcast

Albumul OUTCAST, anul 1997, KREATOR, departe de sonoritățile thrash metal care au făcut-o celebră în lumea metalului. Ca un element de noutate, trupa germană a mai încorporat industrial/ groove metalului de pe albumele Renewall, Cause for conflict și elemente specifice rockului gothic.

2021-01-10 11:36:25

CD Kreator - Cause for conflict

Albumul RENEWALL din 1992 a deschis pentru KREATOR o nouă eră: cea a experimentelor. În acest registru se încadrează și albumul CAUSE FOR CONFLICT (1995), lansat trei ani mai târziu. Poate că nu este ceea ce așteptau fanii mai vechi ai trupei germane, dar, per ansamblu, este cu mult peste albumul RENEWALL.

2021-01-10 09:21:26

2CD Kreator - Coma of souls

Mai tehnic, direcție vizibilă de pe albumul Extreme Aggresion, alternând pasaje rapide cu tempouri mai așezate, COMA OF SOULS (1990) este, poate nu cel mai reprezentativ din istoria trupei KREATOR, dar, cu ceritudine un album reușit,

2021-01-10 05:21:25

2CD Kreator - Extreme aggression

Albumul Terrible Certainty a impus definitiv trupa KREATOR în "patrulaterul thrash german", alături de Sodom, Destruction şi Tankard. Albumul EXTREME AGGRESION este unul de forţă, el marcând, în acelaşi timp, o nouă etapă în istoria trupei. Soundul şi producţia ireproşabile, experienţa trupei spunându-și şi ea cuvântul, albumul fiind unul foarte tehnic.

2021-01-09 08:36:18

CD Kreator - Pleasure to kill

KREATOR rămâne una dintre cele mai importante formații thrash metal, dar, eu nu am să mă refer acum la acest aspect. Cu siguranță, PLEASURE TO KILL, al doilea album al trupei germane, este la fel de reprezentativ pentru genul death metal, să-i spunem proto-death metal, numeroase trupe de gen considerând albumul unul de referință în acest sens. Majoritatea pieselor sunt la un nivel înalt, astfel încât îmi este greu să aleg piese de rezistență. Totuși, am să fac acest lucru: Pleasure to kill, Ripping corpse, Riot of violence, The pestilence.

2021-01-09 05:21:18

CD Kreator - Endless pain

Stilistic, aș încadra primul album al trupei germane KREATOR, în aria thrash/black metalului. ENDLESS PAIN se caracterizează printr-un tempo rapid, riff-uri năpraznice, voci mușcate, versuri blasfemice. Albumul din ofertă include și piesele celor două demo-uri ale trupei: BLITZKRIEG și THE END OF THE WORLD.

2021-01-08 03:51:01

CD Annihilator - The best of

Trupa canadiană ANNIHILATOR a avut un mare impact pe tărâmul thrash/speed metal la cumpăna anilor 80-90. Compilația THE BEST OF (2004) reunește piese de pe primele trei albume de studio, de altfel, perioada de apogeu a trupei: Alice in hell, Never, neverland, Set the world on fire. Albumul include piese de studio celebre, precum și două versiuni live.

2021-01-07 06:50:01

DVD The Devils Brigade - Brigada Diavolilor

THE DEVILS BRIGADE/BRIGADA DIAVOLILOR este un film american de război, un clasic al genului, bine primit de către public la vremea lansării, anul de grație 1968. Acum mi se pare puțin cam demodat. Ideea pregătirii unor elemente indezirabile ale armatei americane și transformarea acestora în soldați de elită este deja un clișeu, ideea fiind, probabil, insiprată din filmul O DUZINĂ DE TICĂLOȘI, produs cu un an înainte, diferența fiin reprezentată de numărul celo pregătiți pentru acțiunea finală: 12 în filmul O DUZINĂ DE TICĂLOȘI, o companie americană, nu-i mai punem la socoteală pe canadieni, în filmul BRIGADA DIAVOLILOR.

2021-01-07 06:05:01

DVD Exodus: Gods And Kings - Exodus: Zei Si Regi

Regizorul Ridley Scott a încercat, dar se pare că nu a reușit să exploateze la maximum o temă biblică/istorică: Exodul. Efecte speciale impresionante, explicabil, ne aflăm la începutul secolului XXI, prestația actorilor destul de bună, însă rezultatul, fiindcă acesta contează cel mai mult, este un film mediocru.

2021-01-07 12:00:01

CD Exodus - Bonded by blood

Înființată încă din anul 1979, deci mai bătrână decât Metallica, trupa EXODUS nu a cunoscut, din păcate, notorietatea acesteia. Cât despre albumul BONDED BY BLOOD, acesta este o capodoperă a genului thrash metal. Cât despre cele 11 piese ale albumului, majoritatea sunt la un nivel foarte înalt.

2021-01-06 07:00:01

CD Destruction - Under attack

Înființată în anul 2016, trupa germană DESTRUCTION nu cred să fii lăsat o clipă steagul trash metalului jos. UNDER ATTACK este un album fără compromisuri, o mostră de thrash metal de cea mai bună calitate. Albumul include și un cover al piesei Black metal (Venom). Câteva piese mai reprezentative: Dethroned, Pathogenic, Getting used by the evil, Stigmatized. Se pare că DSTRUCTION au punctat din nou.

2021-01-05 03:48:29

CD Destruction - Spiritual genocide

Back to roots (Înapoi la raădăcini), pare să fie îndemnul germanilor de la DESTRUCTION, albumul SPIRITUAL GENOCIDE din 2012 fiind o mărturie în acest sens: riffuri năpraznice, voce mușcată, mesaje și versuri blasfemice și antisistem.

2021-01-05 08:48:19

eBook Misterul telegramei de la Stockholm din 23 august 1944 si unele amanunte aproape de necrezut din preajma dramaticei noastre capitulari

MISTERUL TELEGRAMEI DE LA STOCKOLM, inspirat titlu pentru darâmarea unui mit: mitul unei misterioase telegrame pe care sovieticii i-ar fi trimis-o de la Stockholm generalului, anuntandu-l ca sunt gata sa-i accepte conditiile de capitulare, creație a istoriografiei comuniste din ani 1980, care urmărea, în numele național-comunismului românesc, reabilitarea mareșalului Antonescu și eclipsarea rolului Regelui Mihai I al României în lovitura de stat de la 23 august 1944. Tânăr diplomat, participant direct la evenimente, Neagu Djuvara demontează o astfel de posibilitate în vara anului 1944.

2021-01-05 08:18:18

CD Destruction - Day of reckoning

DESTRUCTION, o trupă într-o fromă de zile mari, asta după ce am ascultat cele 47 de minute de pure ****ing trash metal. DAY OF RECKONING: agresivitate, viteză, versuri blasfemice, caracteristice mai degrabă trupelor de black metal. Câteva piese de rezistență: Day of reckoning, The demon is god, Misfit, Sorcerer of black magic, Church of disgust.

2021-01-04 08:18:17

Alfabetul istetilor + Tabla adunarii. Tabla scaderii

ALFABETUL ISTEȚILOR, un produs absolut necasar elevilor din clasele primare, la un preț imbatabil, fără concurență, dacă ne gândim la tot ce oferă cele două plinate, în total 8 pagini.

2021-01-04 07:03:17

50 de jetoane: Invatam Tabla impartirii

JETOANE: ÎNVĂȚĂM TABLA ÎMPĂRȚIRII - ( 7 ANI +). "GRAȚIE" tabletelor, telefoanelor de ultimă generație și altor device-uri, copiii au astăzi alte preocupări, refuză, cel puțin o parte dintre ei, să mai gândească, ori, utilizarea unui astfel de produs, care îmbină activitatea de învățare cu jocul, este mai mult decât inspirată și folositoare.

2021-01-04 07:00:01

56 De Jetoane: Invatam Tabla Inmultirii (7 Ani+)

JETOANE: ÎNVĂȚĂM TABLA ÎNMULȚIRII - ( 7 ANI +). "GRAȚIE" tabletelor, telefoanelor de ultimă generație și altor device-uri, copiii au astăzi alte preocupări, refuză, cel puțin o parte dintre ei, să mai gândească, ori, utilizarea unui astfel de produs, care îmbină activitatea de învățare cu jocul, este mai mult decât inspirată și folositoare.

2021-01-04 07:00:01

CD Sodom ‎– In the sign of evil / Obsessed by cruelty

Înainte de emite judecăți de valoare, sunt nevoit să fac câteva precizări legate de prezentul material discografic lansat în anul 1988. Acesta reunește EP-ul IN THE SINGN OF EVIL din 1985, o mostră evidentă de trash/black primitiv, inspirat din scrierile lui Alistair Mac Crowley, și OBSESSED BY CRUELTY, albumul de debut, care se îndepărtează ușor de black, păstrând însă agresivitatea, viteza și textele blasfemice, caracteristice stilului, accentuând latura trash metal. Altfel, piese celebre pe acest material:
Outbreak Of Evil
Sepulchral Voice
Blasphemer
Burst Command Til War
Obsessed by cruelty
Nuctumeron
Equinox

2021-01-04 05:18:17

CD Possessed - Seven Churches

Venom, Hellhammer/Celtic Frost, Slayer, Sodom, Bathory sunt trupe care au avut un rol important în dezvoltarea metalului extrem și, implicit, a curentului death metal, însă albumul SEVEN CHURCHES al trupei americane POSSESSED a dat un impuls chiar mai puternic genului death metal, care va atinge popularitatea maximă, nu peste mult timp, la cumpăna anilor 80-90. Similară piesei Black Metal, semnată Venom, piesa Death Metal de pe albumul SEVEN CHURCHES, se va dovedi profetică pentru amploarea de mai târziu a subgenului death metal. Agresivitate, brutalitate, sound și producție mai primitive, de altfel, o caracteristică a primului val de black/death metal, texte satanice, poate cel mai infam album de metal de până atunci.

2021-01-04 02:48:17

CD Bathory - Hammerheart

Enigmaticul, polinstrumentistul și genialul lider al trupei BATHORY, de altfel, singurul membru stabil al trupei, se îndepărta, discret, de sonoritățile blackmetal, nemulțumindu-și o parte dintre fani, pentru a explora acum tărâmul epic/viking metalului. Mai heavy, mai așezat, mai tehnic, maturitate trupei spunându-și cuvântul, albumul HAMMERHEART, ce marca o a doua etapă a istoriei trupei suedeze, este o capodoperă a genului viking metal. M-a impresionat în mod plăcut acest album. O mențiune specială pentru piesa One road to Asa Bay, piesă însoțită și de un clip pe măsură: o punere în scenă de aproximativ 10 minute (drakkare, cai, războinici), o reconstituire a evanghelizării Scandinaviei.

2021-01-03 07:25:13

CD Bathory - Under the sign of the black mark

UNDER THE SIGN OF THE BLACK MARK (1987) reprezintă o capodoperă a primului val de balck metal. Albumul permite redescoperirea ritmurilor infernale, riff-urilor primitive, dar de impact, și a vocilor guturale. Efectele sonore, menite a reda o atmosferă specifică mărcii BATHORY, sunt și ele prezente. Masscare, Woman of the dark desire, Equimantron, Call from the grave sunt doar câteva dintre piesele care aveau să fie preluate mai târziu și de alte trupe din aria metalului extrem.

2021-01-03 06:40:04

CD Bathory - The return

La momentul lansării, în 1985, albumul THE RETURN al trupei suedeze BATHORY avea să fie considerat "cel mai satanic disc al tuturor timpurilor", existând suficiente motive pentru o astfel de sintagmă: agresivitate, riffuri infernale, de-a dreptul tăioase, voci macabre, toate acestea însoțite de multiple efecte sonore (clopote de biserică, zgomote venite parcă din lumea de dincolo),menite a crea o atmosferă demențială, terifiantă.

2021-01-03 06:09:58

CD Bathory - Bathory

Simpla mențiune a faptului că numeroase trupe de metal extrem, în special din aria black și death metal, au preluat, reinterpretat, prelucrat piese de forță (War, Sacrifice, Reaper, Necomansy, In conspirancy with Satan, Raise to dead ) de pe albumul de debut al trupei BATHORY, spune foarte multe. Mai puțin de 27 de minute de muzică care au influențat profund fața metalului extrem.

2021-01-03 10:00:39

VINIL Bathory - Bathory

Simpla mențiune a faptului că numeroase trupe de metal extrem, în special din aria black și death metal, au preluat, reinterpretat, prelucrat piese de forță (War, Sacrifice, Reaper, Necomansy, In conspirancy with Satan, Raise to dead ) de pe albumul de debut al trupei BATHORY, spune foarte multe.

2021-01-03 10:00:09

CD Celtic Frost - Into the pandemonium

Pe cel de-al doilea album de studio, INTO THE PANDEMONIUM (1987), mult mai așezat și mai coerent, CELTIC FROST experimentează și o face bine, încorporând sonorităților extreme, elemente specifice muzicii clasice, industrial, gothic și doom metalului, orientare care va stimula, nu peste mult timp, o nouă generație de trupe din aria gothic/simphonic/doom metal. Un album inovativ și atipic pentru perioada lansării.

2021-01-02 06:24:34

DVD Duzina De Ticalosi. The Dirty Dozen

Voi aplica din nou algoritmul atunci și acum în aprecierea filmului american DUZINA DE TICĂLOȘI/THE DIRTY DOZEN. Acum mai bine de 25 de ani, am fost impresionat de acest lungmetraj american, acum, însă, mi se pare banal.

2021-01-02 06:09:34

CD Celtic Frost - To mega therion

Numeroase trupe, exponente ale metalului extrem (black, death, trash) și nu numai, s-au raportat și se reportează la materialele discografice ale trupei CELTIC FROST. În sprijinul aserțiunii de mai sus, piesa Circle of the tyrants, piesa fanion a albumului TO MEGA THERION, avea să fie preluată și de alte nume grele ale metalului extrem: Opeth, Obituary, Bewitched. Beyond the North Winds, Eternal summer, Jewel throne, Necromantical scream sunt și ele piese de forță ale albumului.
Unele încercări, este drept, destul de timide, de a include pasaje ambientale, samplere și voci feminine, anticipează surprizele și latura avangardistă de mai târziu.

2021-01-02 01:39:34

Elevul Dima dintr-a saptea - Mihail Drumes

Din start, apreciez stilul scriitorului MIHAIL DRUMEȘ, talentul acestuia de a creiona personaje puternice, atenția cordată amănuntelor. Subiectul cărții, personajul central, ELEVUL DIMA DINTR-A ȘAPTEA, prototip al eternului rebel și răzvrătit, nu m-au impresionat absolut decloc. Poate, în timp, voi reevalua romanu lui DRUMEȘ și poate că îmi voi schimba și punctul de vedere. Totuși, apreciez faptul că elevul DIMA, personajul principal, este mai actual ca oricând. În el ne regăsim, poate, unii dintre noi.

2021-01-02 01:24:34

CD Celtic Frost - Morbid tales

Cu certiudine, Obituary, Sepultura, Morbid angel, fiindcă aceste trupe îmi vin acum în minte, datorează câteva riffuri trupei CELTIC FROST și, implicit, minialbumului MORBID TALES. Lansat în anul 1984, MORBID TALES a dat un nou impuls, unul puternic, trash/black/death metalului. Piese reprezentative de pe MORBID TALES: Into the crypts of rays, Visions of mortality, Procreation, Nocturnural fear.

2021-01-02 09:39:26

Kiosc - Carte regala de bucate - Principesa Margareta a Romaniei

Am cumpărat, am răsfoit, am citit rețetele inlcuse în KIOSC. CARTE REGALĂ DE BUCATE.PRINCIPESA MARGARETA A ROMÂNIEI, și am vândut-o cu prima ocazie. Rețete interesante, nimic de zis, dar prea sofisticate pentru gustul meu.

2021-01-01 06:38:54

2CD Hellhammer - Demon entrails

Cunoscătorii metalului extrem consideră HELLHAMMER atât primul grup death metal adevărat, cât și cel care a definit black metalul de tip modern, vechile sale demo-uri fiind considerate clasice ale timpului. Mai intens, mai satanic, mai morbid și mai abraziv decât VENOM, deși nu suficient de tehnic și inteligibil, asta numai dacă ne gândim la DEATH FIEND (1983), primul demo, niciodată lansat oficial din cauza soundului execrabil, cea mai zgomotoasă trupă a a momentului, în acestă manieră poate fi caracterizată trupa elvețiană HELLHAMMER în scurta perioadă a activității. Piese care mi-au plăcut: Triumph of death, Messiah, Agressor, Blood insanity.
Revenind la trupă, piesele acesteia aveau să fie reluate de numeroase trupe de black, doom, death, grind, trash metal. Pe lângă influențele curentului NWOHBM, ar fi de menționat și influențele punk rock.

2021-01-01 06:23:54

Calendar Antares 2020

Un calendar îi este indispensabil unei persoane organizate, însă, mă gândesc cine ar mai putea fi intersat de un calendar pe 2020. Probabil, doar cei care gândesc retrospectiv și mai au, în trecut, targeturi neatinse, pe care vor să le bifeze în 2021.

2021-01-01 09:08:45

Set 6 globuri de Craciun pictate manual. Set of 6 hand painted glass Christmas baubles

SET 6 GLOBURI DE CRĂCIUN PICTATE MANUAL, șase globulețe de excepție și mă feresc să spun că sunt foarte scumpe, fiincă prețul, într-adevăr, este peste cel al pieței. Chiar în orașul meu există o astfel de făbricuță unde sunt realizate globulețe și alte produse de sticlă, dar, în special globulețe, deci, în cunoștință de cauză, știu câtă răbdare și migală sunt investite în realizarea acestora.

2021-01-01 08:38:45

CD Venom - Black metal

La începutul anilor 1980, în Marea Britanie avea să se nască un alt bastard al muzicii rock: black metalul, metalul întunecat. Mai rapidă și mai energică decât trupele rock ale momentului, IRON MAIDEN sau MOTORHEAD, cu o infuzie evidentă de versuri și mesaje satanice, trupa VENOM intra în istorie. Însuși titlul albumului, BLACK METAL, avea să denumească noul subgen al muzicii rock: black metal. Da, în ciuda anumitor controverse stilistice, VENOM este considerată inventatoarea acestui nou subgen. BLACK METAL, un album de cinci stele, inovativ și plin de energie, deși eu nu împărtășesc viziunea anticreștină a trupei.

2021-01-01 08:23:45

CD Venom - Welcome to Hell

În opinia mea, britanicii şi nord americanii au dominat clar scena muzicii rock între anii 1960-1990, dar, în multe privințe, scena rock britanică, cel puțin în anii 60-70, pare să aibă un ascendent clar fața de cea americană. În Insulele Britanice avea să se nască trupa VENOM, promotoare (pionieră) a metalului extrem, iar WELCOME TO HELL, albumul de debut, vine în întâmpinarea aserțiunii de mai sus.

2021-01-01 08:00:31

DVD Afla totul despre insulele Galapagos

Insulele Galapagos reprezintă în mentalul colectiv deja o marcă înregistrată, ce ne duce cu gândul în mod automat la broaştele ţestoase de mari dimensiuni. Dacă veţi urmă cu atenţie acest documentar, vă veţi schimba şi mai mult percepţia despre acest loc unic pe planetă.

2020-12-29 05:53:16

DVD Afla totul despre Crocodili

AFLĂ TOTUL DESPRE CROCODILI, la prima vedere, un titlu pueril, destinat parcă elevilor şcolilor gimnaziale, însă vizionarea acestui material video de mai puţin de 50 de minute, mi-a schimbat total optica. Foarte bine realizat, documentat, imagine de foarte bună calitate, subtitrat. Dacă leul este considerat r"regele animalelor", în mediul acvatic, se pare că altcineva este regele.

2020-12-29 05:53:16

DVD Pompei

POMPEII (2014). Punctul forte ale acestei producții cinematografice îl reprezintă efectele speciale și, să nu uităm evenimentul tragic care a stat la baza subiectului filmului (dezastrul produs în urma exploziei vulcanului Vezuviu, în anul 79 d. Hr. ). În rest, previzibil și banal. Nu este neapărat un criteriu de a evalua calitatea unui film, dar și încasările s-au dovedit sub așteptări, ele nedepășind bugetul alocat acestei coproducții germano-canadiene.

2020-12-29 12:53:04

Agenda Gutenberg 59 - Kurti Andrea

AGENDA GUTENBERG 59 (KURTI ANDREA). La începutul mileniului III, în plină eră digitală, când ne putem nota idei, informații în agendele telefoanelor inteligente sau tabletelor, agendele clasice nu se dovedes deloc demodate, ba dimpotrivă.

2020-12-29 12:23:04

DVD Rage Against The Machine - The battle of Mexico City

Clipuri ale unor piese celebre ale trupei RATM, interviuri din spatele scenei, asta vor găsi fanii trupei RATM în materialul RAGE AGAINST THE MACHINE (2000) - THE BATTLE OF MEXICO CITY. RATM mai este cunoscută și pentru mesajele de stânga, aspect foarte ușor de sesizat din mesajele majorității pieselor. Coperta demnă de revoluțiile lui Zapata sau Pancho Villa, vin și ele în întâmpinarea aserțiunii de mai sus.

2020-12-28 10:23:04

Set opt vederi de colectie: regi, voievozi si domni din istoria romanilor

SET OPT VEDERI DE COLECŢIE: REGI, VOIEVOZI ŞI DOMNI DIN ISTORIA ROMÂNILOR, de foarte bună calitate şi la un preţ care bate concurenţa, un prilej nemaipomenit de a lua contact, cel puţin vizual, cu fărâme din istoria românilor.

2020-12-27 06:00:01

Set 3 felicitari de Craciun cu sclipici. Xmas cards set of 3

Făcând abstracție de prețul mult peste cel al pieței, SETUL DE TREI FELICITĂRI DE CRĂCIUN CU SCLIPICI (XMAS CARDS SET OF 3) este unul de foarte bună calitate.
Atunci când intenționezi să-i bucuri pe cei dragi, nu te mai uiți la preț :).

2020-12-27 05:56:35

eBook Beria. Mana dreapta a lui Stalin - Amy Knight

Istoricul american AMY NIGHT, o autoritate în problemele istoriei UNIUNII SOVIETICE ȘI RUSIEI, ne propune o interesantă și documentată biografie a celui mai sinistru acolit al dictatorului sovietic: Lavrenti Beria. Supranumit în anumite cercuri "securea lui Stalin", Beria este exemplul tipic de aparatkic din eșaloanele II și III, care, foarte subtil, folosindu-și calitățile (ambițios, energic, zelos, bun organizator, nu lipsit de inteligență, dar total lipsit de scrupule, de morală, șantajist notoriu) avansează, încet, dar sigur, spre vârful ierarhiei comuniste, ajungând la apogeul carierei să ocupe importanta funcție de Comisar al poporului pentru afaceri interne (echivalentul Ministerului de Interne). Deși aspectul său exterior, acela al unui banal birocrat, purtător de ochelari și cu un început evident de chelie, nu-i trădează în niciun moment latura criminală , LAVRENTI BERIA, în calitate de șef al temutului NKVD și de responsabil al unui vast sistem concentraționar (Gulagul sovietic, 5 milioane de deținuți), are mâinile pătate de sânge. Supranumit "Himmlerul lui Stalin", ba chiar mai eficient decât acesta, Beria a dat dovadă de un zel neobișnuit în a duce la bun sfârșit politica criminală a stăpânului său, Josif Stalin. Cu o abiltate de invidiat, Beria a reușit să scape de epurerile periodice ordonate de către dictatorul sovietic. Foarte amițios, Lavrenti Beria intenționa să devină succesorul lui Stalin, la moartea căruia, în martie 1953, ar fi contribuit din plin, în opinia unor voci mai mult sau mai puțin autorizate. În urma unor manevre de culise, în buna tradiție a Kremlinului, Beria va fi arestat, judecat sumar și executat în decembrie 1953.
BERIA. MÂNA DREAPTĂ A LUI STALIN, acum și pe ebook.

2020-12-27 05:41:35

Matematica - Clasa 5 Sem.1 - Marius Perianu, Catalin Stanica

Auxiliarul didactic MATEMATICĂ CLASA A V-A SEMSTRUL I (MARIUS PERIANU, CĂTĂLIN STĂNICĂ) merge "mână în mână" cu manualul de clasa a V-a al acelorași autori. Într-o recenzie anterioară, am vorbit la superlativ de manualul de matematică clasa a V-a, iar cum acest auxiliar completează în fericit manualul, nu pot aprecia auxiliarul decât tot la superlativ: teorie, modele de rezolvare, exerciții grupate pe nivele de dificultate, fișe de lucru detașabile pentru portofolii, teste de evaluare la sfârșitul fiecărei unități de învățare și evident răspunsurile.

2020-12-26 06:55:38

CD Def Leppard - Best of

Muzica rock este în mare parte apanajul reprezentanților sexului tare, dar se pare că trupa britanică a reușit să găsească secretul pentru a strânge cohorte de fani și din rândul sexului frumos: îmbinarea sonorităților hard n heavy cu glam și pop rock, la care se adaugă texte și mesaje care pun accent pe feeling. Compilația BEST OF din 2004 include piese de rezistență ale trupei, deși nu sunt toate pe gustul meu. Totuși, lipsește din ecuație o piesă dură (Women), probabil o scăpare a producătorilor.

2020-12-26 06:40:38

eBook Lumea cladita de America

O succintă şi lucidă analiză a rolului jucat de SUA pe arena internaţională în ultimul secol. Autorul ne prezintă o Americă ambivalentă: pe de o parte, visul american, modelul american, democraţia americană exportate într-o mare parte a lumii, pe de alta, implicarea politică și militară, mai mult sau mai puțin dezastruoasă, a Statelor Unite ale Americii în Vietnam, Afganistan, Irak etc.
Publicată în anul 2012, într-un moment în care SUA nu își reveniseră din criza economică, iar rolul de superputere globală era serios pus sub semnul întrebării, Robert Kagan dovedește o intuiție deosebită, expunând o realitate a momentului, vizibilul declin al Statelor Unite, dar și posibilul reviriment al acestora, ultimul aspect putând fi lesne sesizat în momentul de față.

2020-12-25 01:55:06

Pix - Pentru iubirea mea

PIX PERSONALIZAT - PENTRU IUBIREA MEA, ideal pentru cadouri pentru el/ea în această perioadă sau oricare altă ocazie (zi onomastică, ziua numelui), ori ca simplu suvenir.

2020-12-25 01:40:06

8 culori gel pastel

Culori intense, materiale şi culori nontoxice, design deosebit, formă ergonomică, instrumente de desen de foarte bună calitate produse în Franţa, nu în China, la un preţ pe măsură.

2020-12-25 01:25:06

6 Creioane cu farmec Helen Exley (banda verde)

Aprecierea produsului (set 6 CREIOANE HELEN EXLEY - bandă verde) m-a pus într-o situație dilematică, fiindcă acesta este de unul de foarte bună calitate, pe de altă parte, preţul este unul foarte ridicat. Calitatea te costă, asta este situaţia. Ideale pentru cadouri.

2020-12-25 01:25:06

6 Creioane cu farmec Helen Exley (banda gri)

Aprecierea produsului (set 6 CREIOANE HELEN EXLEY - bandă gri) m-a pus într-o situație dilematică, fiindcă acesta este de unul de foarte bună calitate, pe de altă parte, preţul este unul foarte ridicat. Calitatea te costă, asta este situaţia. Ideale pentru cadouri.

2020-12-25 01:25:06

6 Creioane cu farmec Helen Exley (banda visinie)

Aprecierea produsului (set 6 CREIOANE HELEN EXLEY - bandă vișinie) m-a pus într-o situație dilematică, fiindcă acesta este de unul de foarte bună calitate, pe de altă parte, preţul este unul foarte ridicat. Calitatea te costă, asta este situaţia.

2020-12-25 01:25:06

Agenda Pixie A5 Neagra

AGENDĂ PIXIE A5 NEAGRĂ. Nu ştiu dacă este o premieră pe piaţa românească, dar aceasta este prima agendă peronalizabilă pe care am întâlnit-o. Mai adaug faptul că este foarte practică, iar coperțile pot fi refolosite după completarea paginilor.

2020-12-25 08:25:06

Agenda Pixie A5 Roz

AGENDĂ PIXIE A5 ROZ. Nu ştiu dacă este o premieră pe piaţa românească, dar aceasta este prima agendă peronalizabilă pe care am întâlnit-o. Mai adaug faptul că este foarte practică, iar coperțile pot fi refolosite după completarea paginilor.

2020-12-25 08:25:06

Agenda Pixie A5 Verde

AGENDĂ PIXIE A5 VERDE. Nu ştiu dacă este o premieră pe piaţa românească, dar aceasta este prima agendă peronalizabilă pe care am întâlnit-o. Mai adaug faptul că este foarte practică, iar coperțile pot fi refolosite după completarea paginilor, iar prețul este unul pe măsură.

2020-12-25 08:10:06

Agenda Pixie A5 Albastra

AGENDĂ PIXIE A5 ALBASTRĂ. Nu ştiu dacă este o premieră pe piaţa românească, dar aceasta este prima agendă peronalizabilă pe care am întâlnit-o. Mai adaug faptul că este foarte practică, iar coperțile pot fi refolosite după completarea paginilor.

2020-12-25 08:10:06

CD The Offspring - Greatest Hits

În anul 1984, când punk rockul apusese de ceva timp, se năștea OFFSPRING, trupă californiană ce avea să dea, la începutul anilor 90, un impuls puternic punk rockului. Îmi aduc aminte cu plăcere de piese de rezistență (Self esteem, Gotta Get Away, All I wont, Come out and play) și mai puțin de cele comerciale (Pretty Fly For A White Guy,
Why Don't You Get A Job?).

2020-12-24 03:54:56

CD Green Day - 21st Century Breakdown

21 st CENTURYBREAKDOWN, o mixtură de punk rock, pop punk, alternative rock și numeroase inserții power pop. Nu sunt fan GREEN DAY, însă am remarcat câteva piese bune: Restless Heart Syndrome, Act III - Horseshoes And Handgrenades, Peacemaker, 21 GUNS.

2020-12-24 02:39:56

CD Green Day - Greatest hits: Gods favorite band

Chiar dacă au ales o cale, să-i spunem mai comercială, prin stilurile abordate (punk rock, pop punk, alternative rock), GREEN DAY a reușit să dea un imbold punk rockului. Cele 22 de piese ale albumului vin în sprijinul aserțiunii de mai sus.

2020-12-24 02:39:56

6 Creioane cu farmec Helen Exley (banda albastra)

CREIOANE CU FARMEC HELEN EXLEY (BANDĂ ALBASTRĂ). Sunt pus într-o situație dificilă, neștiind câte stele să acord acestui produs: pe de o parte, creioanele sunt de bună calitate, pe de altă parte, prețul este unul peste cel al pieței.

2020-12-24 11:54:56

CD Green Day - American Idiot

AMERICAN ***** (2004), punk rock garnisit cu influențe pop, punk pop, mai exact, și cu multe inserturi alternative/indie, stilul inconfundabil al trupei GREEN DAY. Mi-au plăcut piesele:
- Jesis for Suburbia
- St. Jimmy
- She s a rebel
- Homecoming

2020-12-24 09:09:56

CD Green Day - Nimrod

Lansat în anul 1997, albumul NIMROD, mai energic, mai tehnic decât precedentele, puţin orientat spre alternativ rock, evidenţiază cu certitudine evoluţia muzicală a grupului american GREEN DAY.

2020-12-23 05:39:56

VINIL Green Day - Insomniac

Preferam atitudinea belicoasă, mesajele mai colţuroase, antisistem ale celor de la Sex Pistols, The exploited. GREEN DAY ne propune o altă reţetă: un punk rock ceva mai accesibil, mai comercial. INSOMNIAC (1995), cel de-al patrulea album GREEN DAY, acum și pe VINIL.

2020-12-23 07:46:06

CD Green Day - Insomniac

Preferam atitudinea belicoasă, mesajele mai colţuroase, antisistem ale celor de la Sex Pistols, The exploited. GREEN DAY ne propune o altă reţetă: un punk rock ceva mai accesibil, mai comercial.

2020-12-23 07:46:06

VINIL Green Day - Dookie

14 piese scurte pe albumul DOOKIE (1994), în stilul punk rock al anilor 70, însă garnisit cu multe elemente pop punk. Mi-au plăcut: Basket Case, She, When I Come Around, Coming clean. DOOKIE, al treilea album GREEN DAY, DOOKIE, acum și pe vinil.

2020-12-22 01:15:13

CD Green Day - Dookie

14 piese scurte pe albumul DOOKIE (1994), în stilul punk rock al anilor 70, însă garnisit cu multe elemente pop punk. Mi-au plăcut: Basket Case, She, When I Come Around, Coming clean.

2020-12-22 01:00:02

Cd Korn - Untouchables

UNTOUCHABLES este prima realizare discografică a trupei KORN de la începutul mileniului III, albumul marcând și începutul unor experimente, la care fanii KORN nu s-ar fi așteptat de la trupa americană. Here to stay, Toughtless, Alone I Break, Bottle up inside sunt piesele fanion ale albumului.

2020-12-22 11:45:11

Bratara 1 decembrie

Potrivit dicționarului explicativ al limbii române, patrotismul reprezintă un "sentiment de dragoste și devotament față de patrie și de popor, statornicit în decursul istoriei". Cel mai important, nu este neapărat să ne afișăm patriotismul, ci să-l trăim intens în fiecare clipă. Bine, în acest registru, şi brăţara are rolul ei.

2020-12-22 10:15:11

CD Korn - Life is peachy

LIFE IS PEACHY, al doilea material discografic al trupei americane KORN, este evident surclasat de către albumele KORN din 1994 şi FOLLOW THE LEADER din 1998, dar asta nu înseamnă că este un album mediocru.

2020-12-22 08:45:11

Didactica istoriei - Stefan Paun

Într-o perioadă în care didacticile şi metodicile disciplinei istorie nu constituiau neapărat nişte best selluri, acestea fiind de negăsit, DIDACTICA ISTORIEI scrisă de ŞTEFAN PĂUN a reprezentat mult timp, o alternativă, singura chiar, pentru pregătirea examenului de titularizare sau grad didactic.

2020-12-22 07:45:03

VINIL David Bowie - Changesonebowie - Best of

Muzica rock nu înseamnă doar Black Sabbath, Iron Maiden, Metallica etc. , înseamnă și DAVID BOWIE, artist britanic orientat mai mult spre art rock, glam rock, pop, electronic experimental rock. Nu sunt fan DAVID BOWIE, dar trebuie să recunosc faptul că mi-a plăcut cel mai mult piesa REBEL, REBEL.

2020-12-21 06:14:53

CD David Bowie - The Best of David Bowie 1974/1979

Nu mă dau în vânt după DAVID BOWIE, dar, cu certitudine, pe felia lui, a fost un artist complex și mereu surprinzător. THE BEST OF DAVID BOWIE (1974-1979), compilație care surprinde intervalul 1974-1979, o perioadă destul de bună pentru artist.

2020-12-21 05:59:53

CD David Bowie - Changesbowie - Best Of

Muzica rock nu înseamnă doar Black Sabbath, Iron Maiden, Metallica etc. , înseamnă și DAVID BOWIE, artist britanic orientat mai mult spre art rock, glam rock, pop, electronic experimental rock.

2020-12-21 03:44:53

VINIL Nick Cave and The Bad Seeds - Let love in

Situat la graniţa dintre post punk şi gothic rock, LET LOVE IT (1994), al optulea album semnat NICK CAVE and Company, adică THE BAD SEEDS, este considerat de către cei mai mulţi dintre critici, drept cel mai bun album al artistului australian.

2020-12-20 08:31:53

Semne de carte de colorat - Frunze

SEMNE DE COLORAT. FRUNZE. Pregăți-vă trusele de culori, carioci, creioane de colorat și puneți-vă imaginația și creativitatea la muncă, căci, nu numai că puteți folosi semenele de carte, dar le și puteți personaliza.

2020-12-20 06:00:01

CD The Best Of Nick Cave & The Bad Seeds

The Best Of Nick Cave & The Bad Seeds. Nicholas Edward Cave este un muzician, cântăreț, compozitor, autor, scenarist, compozitor și uneori actor, cunoscut mai ales ca vocalist al trupei rock Nick Cave and the Bad Seeds. Avem de a face cu un BEST OF din 1998.

2020-12-20 11:00:01

CD Buzzcocks Finest - Ever Fallen In Love?

EVER FALLEN IN LOVE?, compilație care sintetizează fidel evoluția, muzicală, binențeles, a trupei britanice BUZZ****S FINEST: punk rock la începuturi, ulterior punk pop și new wave, de la influențe gen SEX PISTOLLS la ritmuri mai domoale și texte mai puțin belicoase.

2020-12-17 08:24:13

6 Marqueurs pailletes. 6 Markere cu sclipici

ȘASE MARKERE CU SCLIPICI, produse în Franța, de către DJECO, așa cum ne sugerează și numele: 6 Marquers pailletes. Într-adevăr, tot ce este bun are și un preț, puțin cam exagerat, din punctul meu de vedere, de aceea am și acordat patru stele.

2020-12-17 08:09:11

CD Sonic Youth - Washing Machine

WASHING MACHINE (1995). SONIC YOUTH nu se dezminte nici pe cel de-al nouălea album: alterantive rock, experimental rock, din ce în ce mai experimental, noise metal.

2020-12-17 10:53:50

Constitutia Romaniei

Constituţia, legea fundamentală a unui stat, stabileşte forma de guvernământ, organizarea şi atribuţiile principalelor instituţii ale statului, drepturile, libertăţile şi responsabilităţile cetăţenilor, ori, în acest registru, este obligaţia fiecărui cetăţean român să le cunoască.

2020-12-17 09:00:01

CD Sonic Youth - Experimental, Jet Set, Trash And No Star

Lansat în anul 1994, albumul EXPERIMENTAL, JET SET, TRASH AND NO STAR al trupei SONIC YOUTH se menţine pe coordonate alternative rock, dar, parcă mai experimental, din ce în ce mai experimental.

2020-12-16 04:00:01

CD Sonic Youth - Goo

Alternative și experimental rock pe GOO, cel de-al optulea album SONIC YOUTH. Mi-au plăcut piesele Mildred Pierce și Titanium, piese ceva mai energice și mai săltărețe în comparație cu celelalte piese. Mildred Pierce se apropie la un moment dat de grind și noise rock.

2020-12-16 12:26:16

CD Sonic Youth - Dirty

Lansat în anul 1992, albumul DIRTY al trupei americane SONIC YOUTH este un album tipic de alternative rock cu ceva inserții specifice noise rock. M-a lovit din prima piesa DRUNKEN BUTTERFLY.

2020-12-16 10:41:16

CD New Order - The best of

Trăgându-și seva din punk rock, NEW ORDER avea să abordeze o varietate de stiluri, de la alternative dance, synth pop, post-punk, new wave, dance-rock la electronic. În cazul de față, un THE BEST OF NEW ORDER. Doar pentru iubitorii genului.

2020-12-15 05:25:53

CD Biohazard - Kill Or Be Killed

După experimentele de pe UNCIVILIZATION, albumul KILL OR BE KILLED reprezintă, stilistic, o întoarcere la rădăcini a trupei americane BIOHAZARD. URBAN DISCIPLINE, albumul din 1992, este preferatul meu, dar și prezentul album este unul de nota 10.

2020-12-11 01:22:33

2 VINIL Korn - Issues

Albumul ISSUES, al patrulea din discografia trupei KORN, se menține pe coordonatele nu metal/alternative metal trasate de primele albume, fără inserții electro și experimentele de mai târziu.

2020-12-11 11:07:18

Dictionar englez-roman, roman-englez - Emilia Placintar, Mircea Bertea

În momentul de față, piața de profil din România este suprasaturată de dicționare englez-român, român-englez, astfel încât devine dificil de apreciat calitatea acestora. Prezentul dicționar este unul chiar foarte bun.

2020-12-09 10:49:39

Mini Fidget Spinner. 5 arm/ pentagon - Albastru

Se pare că, producătorii celebrei jucării FIDGET SPINNER au trecut la o categorie superioară: de la Spinner cu trei brațe la Spinner cu cinci brațe. Rămâne de văzut, în timp, dacă cele două brațe suplimentare vor elimina stresul mult mai repede.

2020-12-08 03:19:23

eBook Lolita - Vladimir Nabokov

Chiar și astăzi, când au fost depășite anumite tabuuri, în ceea ce privește moralitatea, existând o anumită percepție, cu certitudine diferită față de ceea ce se întâmpla exact acum 65 de ani, când a fost publicat romanul, romanul LOLITA este unul, dacă nu controversat, cel puțin discutabil.

2020-12-08 01:00:01

CD New York Dolls - Rock N Roll

NEW YORK DOLLS - ROCK N ROLL. ROCK N ROLL (1994) nu constituie un album propriu-zis, acesta fiind realizat din piese disparate ale trupei NEW YORK DOLLS, reunite sun egida ROCK N ROLL. Cele 21 de piese, foarte diverse, dealtfel, nu sună chiar rău.

2020-12-07 05:22:27

CD Misfits - Collection

INADAPTAȚII americani (MISFITS), prin imaginea și muzica pe care o afișează se detașează clar în masa trupelor de punk rock. COLLECTION este o compilație din 1986 a trupei, care a influențat, cel puțin prin imaginea afișată, numeroase trupe de nu metal din ultimele 2-3 decenii.

2020-12-07 03:00:01

CD Blondie - Platinum

Punk rockul nu înseamnă doar SEX PISTOLS, THE EXPLOITED, GREEN DAY, THE SMITHS, PATHI SMITH, punk rockul a însemnat și BLONDIE, cel puțin la început, în muzica acesteia regăsindu-se, în timp, și alte sonorități: new wave, soft rock și pop rock.

2020-12-07 02:45:10

2CD The Velvet Underground - Gold

Numai puțin de două albume și un total de 30 de piese, atent selectate și selecționate pe compilația GOLD (2005) a trupei americane THE VELVET UNDERGROUND. Istoria, evident, muzicală, a trupei pe această compilație.

2020-12-07 08:43:49

Mini Fidget Spinner. 5 arm/ pentagon - Verde

Inventivitatea producătorilor de jucării tip SPINNER se pare că nu are limite. Probabl că Fidget Spinner cu trei brațe era depășit deja. În consecință, a trebui să se treacă la o categorie superioară, MINI FIDGET SPINNER 5 ARM/PENTAGON (VERDE), deci, Spinner cu cinci brațe. Acum, rămâne de văzut dacă cele două brațe în plus ne vor elibera de stres mult mai rapid.

2020-12-06 06:28:19

Mini Fidget Spinner. 5 arm/ pentagon - Rosu

Inventivitatea producătorilor se pare că nu are limite. Probabl că Fidget Spinner cu trei brațe era depășit deja. În consecință, a trebui să se treacă la o categorie superioară:
MINI FIDGET SPINNER 5 ARM/PENTAGON (ROȘU), deci Spinner cu cinci brațe.

2020-12-06 06:28:19

CD The Damned - Smash it up

Lansat în anul 2004, SMASH IT UP este un minialbum al trupei britanice THE DAMNED. Acesta reunește doar 4 piese, mai mult decât suficient pentru o incursiune stilistică: punk rock, post punk.

2020-12-06 06:13:19

CD Talking Heads - Essential

TALKING HEADS. ESSENTIAL (2011), 15 piese reunite pe această compilație semnată de trupa TALKING HEADS. New wave, art rock, funk rock, post punk, o diversitate de stiluri abordate de trupa americană.

2020-12-06 05:58:19

CD Talking Heads - The best of

TALKING HEADS. THE BEST OF (2004), 18 piese reunite pe această compilație semnată de trupa TALKING HEADS. New wave, art rock, funk rock, post punk, diverse stiluri abordate de trupa americană de-a lungul istoriei sale.

2020-12-06 05:58:19

CD The Clash - Combat Rock

COMBAT ROCK, al cincilea album semnat THE CLASH, departe de stilul colțuros și belicos al albumului de debut. Lansat în anul 1982, albumul este mult mai deschis experimentului: sun păstrate în mică măsură structurile punk rock, dar trupa pare că se focalizează acum pe new wave, post punk, funk rock. Piese care mi-au plăcut:
- Should I Stay or Should I Go
- Rock the Casbah

2020-12-05 02:12:00

VINIL The Clash - Combat rock

COMBAT ROCK, al cincilea album semnat THE CLASH, departe de stilul colțuros și belicos al albumului de debut. Lansat în anul 1982, albumul este mult mai deschis experimentului: sun păstrate în mică măsură structurile punk rock, dar trupa pare că se focalizează acum pe new wave, post punk, funk rock. Piese care mi-au plăcut:
- Should I Stay or Should I Go
- Rock the Casbah

2020-12-05 02:00:01

CD The Clash - London Calling

LONDON CALLING, al treilea album de studio al formației britanice THE CLASH, marchează și schimbarea stilistică, trupa integrând punk rockului elemente ale muzicii jazz. Preferam stilul mai colțuros de pe primul album al trupei, dar, probabil, în asta constă farmecul acestui album.

2020-12-05 09:56:58

Kempeitai, Gestapoul japonez ed.2 - Mark Felton

KEMPEITEI, GESTAPOUL JAPONEZ nu este doar un titlu de senzație. Valorificând surse documentare de primă mână și mărturii credibile a numeroase victime, MARK FELTON explică originea, ne prezintă structura, evoluția și, mai ales, ne devoalează atrocitățile, torturile inimaginabile, acțiunile represive ale organizației KEMPEITAI, poliția militară a Imperiului Japonez (CORPUL SOLDAȚILOR LEGII).
Cu o istorie mai îndelungată în comparație cu omologul său german (GESTAPO), dar nu mai prejos decât acesta, KEMPEITEI se face vinovată de numeroase crime de război, crime împotriva umanității, sclavie sexuală, torturi inimaginabile, experimente medicale abominabile și bacteriologice, acestea din urmă legate de activitatea UNITĂȚII 731, dar aflată sub oblăduirea KEMPEITEI.
Numărul victimelor acțiunilor criminale de care KEIMPEITEI este direct răspunzătoare, nu va fi niciodată estimat cu precizie, dar, în mod evident, avem de a face cu adevărat HOLOCAUST ASIATIC. Spre deosebire de Germania, care și-a asumat atrocitățile săvârșite în timpul celei de-a doua conflagrații mondiale, Japonia nu a făcut, decât parțial, acest lucru, situație valabilă și pentru Rusia, dacă dorim să extrapolăm și să facem referire la HOLOCAUSTUL ROȘU.
Recomand această carte.

2020-12-04 09:11:14

2 VINIL The Clash - London Calling

LONDON CALLING, al treilea album de studio al formației britanice THE CLASH, marchează și schimbarea stilistică, trupa integrând punk rockului elemente ale muzicii jazz. Preferam stilul mai colțuros de pe primul album al trupei, dar, probabil, în asta constă farmecul acestui album.

2020-12-03 05:55:43

CD The Clash - The Clash

THE CLASH, albumul de debut al trupei britanice THE CLASH, a fost bine primit de fani și de publicațiile de profil. Piese scurte, mesaje antisistem, piese care au intrat în legendă (White riot, London burning, Cheat).

2020-11-30 04:25:39

CD Misfits - American psycho

MISFITS reprezintă o trupă destul de curoasă pe tărâmul muzicii punk. Trupa practică un psycho punk foarte heavy, cel puțin pe albumul AMERICAN PSYCHO, al patrulea album al trupei.

2020-11-25 05:47:24

CD The Ramones - Greatest Hits

THE RAMONES, un cult grup american al anilor 70-80. Secretul succesului acestui grup pare a fi combinarea sonorităților punk cu pop și rock and roll. THE RAMONES -GREATEST HITS (2006).

2020-11-25 01:00:02

CD The Ramones - Essential

Ochelari negri, geci din piele neagră, plete lungi, fără crestele atât de carcateristice muzicii punk, rock and roll și punk pop și, aceștia sunt THE RAMONES. ESSENTIAL (2013), esența RAMONES.

2020-11-24 08:16:27

VINIL The Ramones - Rocket to Russia

THE RAMONES. ROCKET TO RUSSIA (1977). Preferam textele antisociale, mesajele politice și anrhiste, lirica tăioasă a trupelor punk din Marea Britanie: Sex pistols, The EXPLOITED.

2020-11-22 03:39:32

VINIL The Ramones - The Ramones

Trecem Atlanticul și ajungem în State, patria punk rockului. THE RAMONES

2020-11-22 01:00:01

CD The Exploited - Fuck The System

**** THE SYSTEM (2013) este ultimul album de studio THE EXPLOITED. Prezentul album THE EXPLOITED-**** THE SYSTEM a fost lansat în anul 2014, incluzând și patru piese bonus. Crossover trash și hardcore punk de cea mai bună calitate pe acest album.

2020-11-22 09:54:17

CD The Exploited - Exploited barmy army - The collection

La începutul deceniului nouă al secolului trecut, curentul punk rock se cam stinsese. Totuși, THE EXPLOITED, trupă britanică (scoțiană, pentru a fi mai precis) avea să preia stindardul punk pentru a-l duce mai departe. Titlul albumului de debut, PUNK S NOT DEAD, este mai mult decât relevant. EXPLOITED BARMY ARMY. THE COLLECTION, compilație din 2013, reunește piese punk, hardcore, dar și piese crossver trash, din istoria mai recentă a trupei.

2020-11-22 09:54:17

CD Sex Pistols - Never Mind The Bollocks Heres The Sex Pistols

NEVER MIND YHE BOLLOCKS HERES THE SEX PISTOLS (1977), singurul album de studio al trupei britanice SEX PISTOLS, avea să provoace mișcări tectonice controverse pe scena muzicii rock.

2020-11-22 08:24:17

VINIL Sex Pistols - Never mind the bollocks heres the Sex Pistols

NEVER MIND YHE BOLLOCKS HERES THE SEX PISTOLS (1977), singurul album de studio al trupei britanice SEX PISTOLS, avea să provoace mișcări tectonice controverse pe scena muzicii rock.

2020-11-22 08:24:17

Ocolul pamantului in 80 de zile - Jules Verne

Binențeles, romanele scriitorului francez JULES VERNE îi încântă în special pe copii, dar și pe oamenii care au o anumită etate. Cum se spune, rămânem copii toată viața. OCOLUL PĂMÂNTULUI ÎN 80 DE ZILE face parte din categoria romanelor de aventuri care nu-și vor pierde valabilitatea.

2020-11-22 06:24:17

Ocolul Pamantului in 80 de zile - Jules Verne

OCOLUL PĂMÂNTUL ÎN 80 DE ZILE, alături de alte romane de aventuri ale celebrului scriitor francez, reprezintă un nemaipomenit prilej de a ne aminti de zilele frumoase ale copilăriei. Nu mi-am schimbat nici acum părerea despre acest roman de aventuri.

2020-11-21 09:24:13

Ocolul pamantului in 80 de zile

Avem de face cu o adaptare a celebrului roman al scriitorului francez JULES VERNE, OCOLUL PĂMÂNTULUI ÎN 80 DE ZILE. Recomand lectura versiunii originale, iar cât privește prețul, acesta este unul de-a dreptul piperat .

2020-11-21 09:09:13

Ocolul pamantului in 80 de zile - Jules Verne

La vremea respectivă, am fost foarte încântat de subiectul acestul roman de aventură. Acum, la câteva decenii, nu mi-am schimbat părerea. Dintre numeroasele scrieri ale lui JULES VERNE, după 20 000 de leghe sub mări, OCOLUL PĂMÂNTULUI ÎN 80 DE ZILE se află în topul preferințelor mele.

2020-11-21 09:09:13

CD Corrosion Of Conformity - Deliverance

CORROSION OF CONFORMITY este o trupă americană ce a făcut inițial carieră promovând sonorități hardcore punk și crossover. Se pare totuși că, întoarcerea de 180 de grade spre stoner și sludge rock a fost una de bun augur, albumul DELIVERENCE din 1994 fiind unul mai mult decât reușit.

2020-11-21 06:54:13

CD Paradise Lost - Draconian Times MMXI

Ținând cont de ceee ce a urmat, alunecarea spre dark wave și electronic rock, odată cu lansarea albumului ONE SECOND, DRACINIANS TIMES (1995) este ultimul album PARADISE LOST de interes pentru mine. Ediția din 2011 a albumului DRACONIAN TIMES include și două bonus trackuri, pe lângă piesele originale.

2020-11-21 10:53:04

CD Paradise Lost - Draconian times

Ținând cont de ceee ce a urmat, alunecarea spre dark wave și electronic rock, odată cu lansarea albumului ONE SECOND, DRACINIANS TIMES (1995) este ultimul album PARADISE LOST de interes pentru mine.

2020-11-21 10:53:04

CD Paradise Lost - Icon

ICON, albumul cu numărul patru al trupei PARADISE LOST", păstrează aceleași structuri death-doom metal, acum ceva mai "domolite", la care adaugă o doză mare de melancolie, specifică rockului gothic. Noua orientare stilistică este acum mai mult decât vizibilă.
Preferata mea de pe acest album este fără doar și poate piesa TRUE BELIEF.

2020-11-20 05:52:34

CD Paradise Lost - Shades of God

Îmi face o deosebită plăcere să ascult, periodic, albumul SHADES OF GOD, al treilea album al trupei PARADISE LOST. Și în 1992, trupa britanică s-a menținut pe coordonate doom-death metal, la care au adăugat o doză de melancolie, specifică gothic metalului. Recomand acest album.

2020-11-20 10:37:11

VINIL Paradise Lost - Gothic

În anul de grație 1991, trupa britanică PARADISE LOST se menținea încă pe coordonatele doom-death metal, coordonate trasate de către albumul de debut, LOST PARADISE, asta în ciuda inserților specifice gohic metalului și aici mă refer la vocile feminine. Altfel, un album excelent.

2020-11-19 07:21:15

VINIL Paradise Lost - Lost Paradise

Cu un subgen aflat la intersecția dintre doom și death metal (doom-death metal), cu un nume inspirat de poemul epic al autorului englez Jhon Milton (Paradise Lost), cu un coverart specific mai degrabă trupelor de industrial metal sau techno death metal (m-am gândit la Nocturnus, albumul The key) își făcea Ptrupa britanică apariția pe arena muzicii rock.

2020-11-19 05:51:15

CD Therion - Of darkness

Cine și-ar fi imaginat că la începuturi, THERION a cochetat cu death metalul, gen care devenise foarte popular la începutul anilor 90. Albumul OF DARKNESS nu este neapărat o capodoperă, dar respectă jaloanele unui album death metal: agresivitate, texte și mesaje specifice genului, o copertă pe măsură.

2020-11-19 01:20:52

CD Anathema - Resonance 1 - Best of

ANATHEMA - RESONANCE 1. BEST OF (2001), o nouă compilație a trupei britanice ANATHEMA. Partea întâia a compilației RESONANCE, RESONANCE 1 BEST OF reunește
15 piese care acoperă, în mare măsură, diverse perioade ale istoriei, muzicale, a trupei.

2020-11-18 08:20:24

CD Anathema - Resonance 2 - Best of

ANATHEMA - RESONANCE 2. BEST OF (2002), o nouă compilație a trupei britanice ANATHEMA. Partea a doua a compilației RESONANCE, RESONANCE 2 BEST OF reunește
12 piese care acoperă, în mare măsură, diverse perioade ale istoriei, muzicale, a trupei.

2020-11-18 08:20:24

2CD Anathema - Resonance 1 & 2 - Best of

RESONANCE 1&2, BEST OF (2015), un dublu album ANATHEMA, 27 de piese atent selectate și selecțioante, într-adevăr, tot ce a creat mai bun trupa britanică de la Serenades (1993) până la Distant Satellites, album lansat în anul 2014.

2020-11-18 07:00:01

DVD Kelly s heroes (fara subtitrare in limba romana)

O distribuție de excepție, dar să nu vă așteptați la acțiuni de război de mare amploare, ci la o poveste și un scenariu atipice: jefuirea unei bănci, în spatele liniilor inamice, de către un grup de soldați americani. Un film de război, împănat cu multe faze comice, însă mediocru, încasările spunând și ele multe.

2020-11-18 02:50:15

VINIL Anathema - Alternative 4

ALTERNATIVE 4, al patrulea album ANATHEMA, este unul reușit, deși preferam perioada doom/death/gothic a trupei. Piese de rezistență, în opinia mea:
- Fragile dreams
- Inner silence

2020-11-17 10:00:01

VINIL Anathema - Serenades

Alături de Paradise Lost, Amorphis, Tiamat, Anathema a făcut genul de fuziune death-doom ceva mai popular în anii 90. SERENADES, album de referinșă pentru trupă și death-doom. Majoritatea pieselor de pe SERENADES sunt la un nivel înalt.

2020-11-17 08:19:46

2CD Candlemass - Introducing

Singurul regret pe care îl am, este că am descoperit cu adevărat tocmai acum trupa suedeză CANDLEMASS. Auzisem de CANDLEMASS, am ascultat ceva piese, fără ai acorda prea mult credit la vremea respectivă. INTRODUCING (2013) doom metal la superlativ și vocea inconfundabilă a lui Messiah Marcolin .

2020-11-17 04:19:46

VINIL Candlemass - Nightfall

Cu siguranță, Messiah Marcolin, noul solist al trupei CANDLEMASS a adus un suflu nou și, mă gândesc la influențele și textele creștine, evidente în cazul anumitor piese, dar și pe scenă, Messiah Marcolin fiind înveșmântat în multe situații în rasă de călugăr. Un album reprezentativ pentru istoria trupei. Foarte heavy, foarte epic, o capodoperă a genului doom metal.

2020-11-17 01:41:44

VINIL Candlemass - Epicus domicus metallicus

Lansat în anul 1986, EPICUS DOMICUS METALLICUS, albumul de debut al trupei suedeze CANDLEMASS include șase piese grele ....... așa cum îi stă bine unei trupe de doom metal. Doom metalul nu era foarte popular în anii 80, însă CANDLEMASS a schimbat puțin optica.

2020-11-16 06:25:49

2CD Katatonia - Introducing

KATATONIA, o trupă aparte de metal, iar dublul album INTRODUCING din 2013, de fapt o compilație, un bun prilej de a cunoaște creațiile și filosofia trupei. Piese atent selecționate, deși nu înțeleg de ce lipsește o piesă dură: BRAVE de pe albumul BRAVE MURDER DAY (1996).

2020-11-16 05:10:49

2 VINIL Opeth - Sorceress

SORCERESS, sublu album OPETH. Separe că trupa SUEDEZĂ a revenit la progresiv rock în 2016. Probabil că excelează pe acest tărâm al rockului progresiv, unele piese având un aer de anii 70-80, dar eu prefer perioada progresiv death metal a trupei.

2020-11-15 08:55:13

CD Opeth - Ghost reveries

După experimentul DAMNATION din 2003, se pare că membrii trupei suedeze OPETH au revenit la sentimente mai bune, albumul GHOST REVERIES (2005), chiar dacă nu atinge popularitatea primelor creații discografice, readuce în prim-plan formula care i-a consacrat: death metal + progresiv rock.

2020-11-15 03:39:27

CD Opeth - Damnation

OPETH suprinde cu albumul DAMANTION. De la melodic death/black metal, trupa suedeză s-a consacrat, pentru o lungă perioadă de timp, combinând death metal cu sonorități progresiv rock. Se pare că pe al șaptelea album au renunțat total la death metal, în favoarea progresivului. Prefer primele albume OPETH.

2020-11-15 01:54:27

CD Opeth - Deliverance

BLACK WATER PARK (2001), un album aproape perfect. Melanjul inspirat dintre death metal și progresiv rock se pare că reprezintă direcția de urmat pentru OPETH. O mențiune specială și pentru coperta albumului BLACK WATER PARK.

2020-11-15 08:24:24

Fenomenul Pitesti (20 de ani-editie aniversara) - Virgil Ierunca

Virgil Ierunca ne prezintă o altă fațetă, criminală, a regimului comunist din România. Din cele spuse de autor, "Experimentul Pitești" ar întrece în grozăvie experințe carcerale din țări comuniste cu "tradiție" în acest sens: Rusia lui Stalin, China lui Mao etc. Nu sunt foarte convins dacă lucrurile stau chiar așa, însă ceea ce s-a petrecut în închisoarea de la Pitești, între anii 1949-1952, întrece orice închipuire omenească. S-a urmărit nu numai izolarea celor considerați ostili regimului comunist, s-a încercat și reușit, foarte subtil, distrugerea fizică și psihică a deținuților politici, a personalității acestora, călcarea în picioare a demnității umane.
"Experimentul Pitești" includea torturi abominabile, de un sadism dus la extrem: deținuți urmăreau, înjoseau, băteau cu bestialitate alți deținuți. Practic, li s-a refuzat celor dintâi având deja mâinile pătate cu sânge, postura acestora fiind aceea de călăi, calitatea de victime ale sistemului de detenție comunist. Dintre deținuții torționari, se detașează figura tînărului Eugen Țurcan. Victime ale "Experimentul Pitești" au fost și unii și alții. Închei, parafrazându-l pe Andrei Malraux, scriitor și om politic francez: "Nimeni nu a rezistat torturii".
Prezenta ediție este una aniversară, celebrând împlinirea a două decenii de la prima apariție.

2020-11-14 02:53:42

eBook Fenomenul Pitesti - Virgil Ierunca

Virgil Ierunca ne prezintă o altă fațetă, criminală, a regimului comunist din România. Din cele spuse de autor, "Experimentul Pitești" ar întrece în grozăvie experințe carcerale din țări comuniste cu "tradiție" în acest sens: Rusia lui Stalin, China lui Mao etc. Nu sunt foarte convins dacă lucrurile stau chiar așa, însă ceea ce s-a petrecut în închisoarea de la Pitești, între anii 1949-1952, întrece orice închipuire omenească. S-a urmărit nu numai izolarea celor considerați ostili regimului comunist, s-a încercat și reușit, foarte subtil, distrugerea fizică și psihică a deținuților politici, a personalității acestora, călcarea în picioare a demnității umane.
"Experimentul Pitești" includea torturi abominabile, de un sadism dus la extrem: deținuți urmăreau, înjoseau, băteau cu bestialitate alți deținuți. Practic, li s-a refuzat celor dintâi având deja mâinile pătate cu sânge, postura acestora fiind aceea de călăi, calitatea de victime ale sistemului de detenție comunist. Dintre deținuții torționari, se detașează figura tînărului Eugen Țurcan. Victime ale "Experimentul Pitești" au fost și unii și alții. Închei, parafrazându-l pe Andrei Malraux, scriitor și om politic francez: "Nimeni nu a rezistat torturii".
Fenomenul Pitești, acum și în variantă ebook.

2020-11-14 02:53:42

CD Opeth - My arms, your hearse

Îmi fac mea culpa pentru că nu am descoperit trupa OPETH așa de târziu. MY ARMS, YOUR HEARSE, al treilea album, ne propune death metal și progresiv rock fără compromisuri. Albumul include și două cover-uri: Circle of the tyrant (cover Celtic frost) și Remember tomorrow (Iron Maiden).

2020-11-14 02:53:42

CD Opeth - Morningrise

Se pare că OPETH a găsit rețeta succesului, îmbinând armonios sonorități death, black, doom, folk și progresiv rock, alternând melodicitatea cu agresivitatea, pasajele slow cu cele rapidE. La jumătatea anilor 90, nu era chiar un secret, rețeta succesului o mai găsiseră și alții: Katatonia, Amorphis, Tiamat, Paradise lost, In flames. Făcând abstracție de asta, MORNINGRISE rămâne unull dintre albumele de referință ale trupei OPETH.

2020-11-14 08:23:26

CD Opeth - Orchid

Agresivitate, melodie, complexitate anumitor piese care se îndreaptă mult spre progresiv, pasaje acustice, diversitate stilistică și peste toate o melancolie nordică, acestea par a fi atributele unui album reușit. În ceea ce privește orientarea stilistică, am sesizat unele asemănări între OPETH și alte trupe nordice, KATATONIA și AMORPHIS, de exemplu. Nu am nimic de reproșat acestui album.

2020-11-14 08:08:26

CD Camel - Camel

CAMEL, un album de colecție pentru orice iubitor de rock progresiv. Nu sunt neapărat un mare admirator al acestui gen, dar trebuie să recunoaștem, progresivul este uul dintre cele mai complexe subgenuri ale muzicii rock.

2020-11-13 01:00:08

2CD Camel - Lunar Sea, An Anthology 1973 - 1985

Numai puțin de 26 de piese, selectate cu atenție pe compilația LUNAR SEA, AN ANTHOLOGY 1973-1985, alte faimoasei trupe de progresiv rock britanice CAMEL. Muzică din alte timpuri.

2020-11-13 11:47:33

Tabla impartirii

PLANȘA tematică TABLA împărțiriiI reprezintă un mijloc didactic clasic, dar nu neapărat demodat, dovedindu-și utilitatea și eficiența pentru înțelegerea acestei operațiuni matematice fundamentale: împărțirea.

2020-11-12 08:00:01

Tabla inmultirii + Tabla impartirii

Pachetul conține: tabla inmultirii, tabla impartirii, orar scolar, sa invatam ceasul intr-un mod amuzant. Piesele tari sunt reprezentate de tablele înmulțirii și împărțirii, strict necesare pentru apofundarea operațiilor matematice de ordinul 2. Cartonul lucios, de cea mai bună calitate.

2020-11-12 06:30:35

CD Sonata Arctica - The ninth hour

Până la SONATA ARCTICA, mai ascultasem ceva BLIND GUARDIAN, AVANTASIA, ICED EARTH. THE NINTH HOUR, al nouălea album al trupei finlandeze SONATA ARCTICA, m-a convins că power metalul promovat de aceștia a ajuns până la cer ....... O menține specială pentru copertă, o combinație între vremurile ancestrale (recunosc parcă arborele nordic Iggdrasil) și timurile mai recente, moderne.

2020-11-12 06:30:35

Set planse Adunarea cu 0-10 (8 planse)

SET PLANȘE ADUNAREA CU 0-10 (8 PLANȘE), foarte utilă pentru preșcolari și școlari. De asemenea, un mijloc didactic ce nu ar trebui să lipsească din colecția niciunui educator sau învățător. Planșele, frumos și sugestiv ilustrate, sunt plastifiate.

2020-11-12 01:37:21

Plansa Tabla impartirii

PLANȘA tematică TABLA ÎMPĂRȚIRII reprezintă un mijloc didactic clasic, dar nu neapărat demodat, dovedindu-și utilitatea și eficiența pentru înțelegerea acestei operațiuni matematice fundamentale: împărțirea. Format mare: A5.

2020-11-12 01:22:21

Plansa Tabla inmultirii

PLANȘA tematică TABLA ÎNMULȚIRII reprezintă un mijloc didactic clasic, dar nu neapărat demodat, dovedindu-și utilitatea și eficiența pentru înțelegerea acestei operațiuni matematice fundamentale: înmulțirea.

2020-11-12 01:22:21

Plansa tabla scaderii

PLANȘA tematică TABLA SCĂDERIII reprezintă un mijloc didactic clasic, dar nu neapărat demodat, dovedindu-și utilitatea și eficiența pentru înțelegerea acestei operațiuni matematice fundamentale: scăderea.

2020-11-12 01:22:21

Plansa Tabla adunarii

PLANȘA tematică TABLA ADUNĂRII reprezintă un mijloc didactic clasic, dar nu neapărat demodat, dovedindu-și utilitatea și eficiența pentru înțelegerea acestei operațiuni matematice fundametale: adunarea.

2020-11-12 01:22:21

Sa invatam tabla adunarii si tabla scaderii

SĂ ÎNVĂȚĂM TABLA ADUNĂRII ȘI TABLA SCĂDERII. Nu putem face un copil să înțeleagă operațiile matematice de gradul II (împărțirea și înmulțirea) fără înțelegerea și însușirea operațiilor de gradul I, adică adunarea și scăderea.

2020-11-12 01:22:21

CD Sonata Arctica - Unia

Fără a atinge performanța înregistrată de ECLIPTICA, albumul de debut, trupa finlandeză SONATA ARCTICA și-a adus la activ un alt album reușit. Piese de rezistență ale albumului, în opinia mea:
- Good Enough Is Good enough
- Caleb
- The Vice

2020-11-12 11:00:01

CD Sonata Arctica - Ecliptica

ECLIPTICA REVISTED 15TH ANNIVERSARY (2014), de fapt o reeditare a albumul de debut din 1999, este un album de excepție, și asta o spne unul care nu este neapărat un împătimit al power metalului. Piese care mi-au plăcut în mod deosebit:
- Replica
- Letter to Dana
- Picturing the Past

2020-11-11 07:37:05

Sa invatam tabla inmultirii si impartirii

Pentru un elev de școală primară, înțelegerea și însușirea tablei înmulțirii și a împărțirii sunt esențiale. Cele două sunt realizate pe carton format A4, frumos ilustrate. Prețul:
mai mult decât rezonabil.

2020-11-11 02:00:01

CD Agnostic Front - Cause For Alarm

Membrii trupei AGNOSTIC FRONT sunt niște veterani pe scena rock, mai exact pe scena hardcore punk crossover metal. Lansat în anul 1986, CAUSE FOR ALARM este un album tipic pentru trupa americană: piese scurte, mesaje și atitudine antisistem, fără prea multe compromisuri, producție și sound ireproșabile.

2020-11-11 09:21:29

CD Evanescence - Synthesis

SYNTHESIS, un titlu mai mult decât inspirat pentru un album care include, în general, piese de pe albumele mai vechi, reorchestrate acum: muzică clasică/simfonică și ceva inserturi specifice muzicii electronice.

2020-11-09 05:56:40

Cd Evanescence - Evanescence

EVANESCENCE, 2011, cel de-al treilea album al trupei de sympho-gothic EVANESCENCE, nu atinge performanțele albumului de debut, dar, cu siguranță, este cu mult peste albumul THE OPEN DOOR. Câteva pise de rezistență, sau, cel puțin care mie mi-au plăcut:
- My heart is briken
-Sick
-The other side

2020-11-09 04:41:40

CD Evanescence - The Open Door

Am ascultat fiecare piesă a albumului THE OPEN DOOR al trupei EVANESCENCE. Lipsesc piesele memorabile de pe albumul de debut, dar, per ansamblu este un album des tul de bun. De asemenea, vocea solistei Amy Lee pare că monopolizează întregul album. Cel mai mult mi-a plăcut piesa Weight of the World.

2020-11-09 01:56:25

VINIL Evanescence - Fallen

De la înființarea trupei americane EVANESCENCE și până la realizarea primului album, aveau să treacă opt ani. Se pare că așteptarea a meritat, albumul FALLEN (2003) având un imapct imediat asupra fanilor, acesta fiind dublat și de un succes comercial pe măsură. Albumul Fallen, acum și pe VINIL.

2020-11-08 08:26:03

CD Evanescence - Fallen

De la înființarea trupei americane EVANESCENCE și până la realizarea primului album, aveau să treacă opt ani. Se pare că așteptarea a meritat, albumul FALLEN (2003) având un imapct imediat asupra fanilor, acesta fiind dublat și de un succes comercial pe măsură.

2020-11-08 08:11:03

CD Lacuna Coil - Shallow life

Ascultând SHALLOW LIFE, al cincilea album LACUNA COIL, m-am gândit: Cristina Scabbia and Company sunt în pană de inspirație. Cristina Scabbia, cu siguranță, una dintre cele mai hot prezențe feminine pe scena gothic metal din ultimii douăzeci de ani, mai salvează situația.

2020-11-07 01:40:21

2CD Lacuna Coil - Comalies - Deluxe edition

Odată cu albumul COMALIES (2004), se cristalizează stilul și soundul LACUNA COIL, aspecte care au detașat clar trupa italiană de alte trupe de gothic metal ale momentului. COMALIES, unul dintre albumele de referință ale trupei.

2020-11-06 07:40:04

CD Lacuna Coil - Delirium

Am a avut o anumită reținere înainte de a asculta albumul DELIRIUM (2016): mă gândeam la trupe de gothic metal, care au pornit în forță, dar s-au "moleșit" pe parcurs. Aceasta s-a risipit după ce am disecat fiecare piesă. DELIRIUM, al șaptelea album de studio, este unul chiar reușit. Piese de referință: My demons, Blood, Tears, Dust și, evident, Delirium, piesa care dă și numele prezentului album.

2020-11-06 06:55:04

VINIL Lacuna Coil - Delirium

Am a avut o anumită reținere înainte de a asculta albumul DELIRIUM (2016): mă gândeam la trupe de gothic metal, care au pornit în forță, dar s-au "moleșit" pe parcurs. Reținerea mea nu a fost pe deplin justificată. DELIRIUM, al șaptelea album de studio, este unul chiar reușit. Piese de referință: My demons, Blood, Tears, Dust și, evident, Delirium, piesa care dă și numele prezentului album.

2020-11-06 06:55:04

Tragedia Germaniei 1914-1945 - Lucian Boia

TRAGEDIA GERMANIEI 1914 -1918 - se constituie într-o analiză foarte pertinentă a complexului de factori care au împins Germania, aproape, către autodistrugere și, mă gândesc la cele două războaie mondiale, la ororile nazismului și la întreg corolarul de consecințe care au decurs de aici. Fără a fi bănuit de revizionsim, LUCIAN BOIA, autorul cărții apreciază că Germania nu a fost nici pe departe mai imperialistă, mai expansionistă, mai antisemită, mai belicoasă decât marile puteri europene și că, o înlănțuire de evenimente, mai mult sau mai puțin predictibile, au împins Germania și o bună parte a Europei spre tragedie.

2020-11-02 03:13:41

tragedia germaniei 1914-1945 - lucian boia

TRAGEDIA GERMANIEI 1914 -1918 - se constituie într-o analiză foarte pertinentă a complexului de factori care au împins Germania, aproape, către autodistrugere și, mă gândesc la cele două războaie mondiale, la ororile nazismului și la întreg corolarul de consecințe care au decurs de aici. Fără a fi bănuit de revizionsim, LUCIAN BOIA, autorul cărții apreciază că Germania nu a fost nici pe departe mai imperialistă, mai expansionistă, mai antisemită, mai belicoasă decât marile puteri europene și că, o înlănțuire de evenimente, mai mult sau mai puțin predictibile, au împins Germania și o bună parte a Europei spre tragedie.

2020-11-02 03:13:41

CD Crematory - Greed

GREED este un

2020-11-02 02:13:41

CD Within Temptation - The unforgiving

Ascultând THE UNFORGIVEN, al cincilea album semnat WITHIN TEMPTATION, m-am și gândit: WITHIN TEMPATION este în pană de inspirație. Nimic de zis, soundul și producția sunt ireproșabile, dar, în rest nu ar fi nimic care să te de pe spate pe acest album. Versuri ieftine și influențe din ce în ce mai pop.

2020-10-29 07:35:09

CD Within Temptation - The silent force

În timp, olandezii de la WITHIN TEMPTATION și-au creat un pattern al lor, ușor de recunoscut, inconfundabil aș spune, mai ales datorită aportului vocal al frumoasei Sharon den Adel care a devenit, practic, sinonimă cu trupa WITHIN TEMPTATION. Una peste alta, THE SILENT FORCE este un album reușit.

2020-10-28 08:17:59

CD Within Temptation - The heart of everything

Chiar dacă îți dă senzația de deja vue, THE HEART OF EVERYTHING (2007), al patrulea album din discografia trupei olandeze WHITHIN TEMPATION este un album de sympho-gothic reușit, ceva mai reușit decât precedentul: THE SILENT FORCE.

2020-10-28 08:17:59

CD Within Temptation - Mother Earth

Cu albumul MOTHER EARTH, WHITHIN TEMPATION se impune pe o scenă gothic metal olandeză nu foarte prolifică. Vocea frumoasei Sharon den Ade, influențele celtice și pop par atributele unui album bun. Ice Queen, Dark Wings, Our farewell, Mother Earth par a fi piesele rezistență.

2020-10-26 02:31:46

Mitologii subiective: Era Punk - Ioan Big

MITOLOGII SUBIECTIVE: ERA PUNK, o istorie, niciodată completă, a unui gen muzical ce a influențat și continuă să influențeze trupe de ce mai diferite orientări muzicale. Zămislit, nu vom ști niciodată când, peste Ocean, în Statele Unite ale Americii, punkul avea să găsească, în a doua parte a anilor 1970, un teren mai mult decât fertil în insulele britanice. De aici, totul este istorie .......

2020-10-25 05:46:38

CD Hatebreed

Odată cu albumul RISE OF BRUTALITY (2003), HATEBREED a balansat tot mai evident de la hardcore punk spre metalcore, ceea ce a reprezentat o mișcare destul de inspirată. Mai tehnic, mai brutal, mai energie, aceastea pare a fi ingredientele unui album de calitate. Hands Of Dying Man constituie piesa de rezistență a albumului. Acesta include și un reușit cover după Metallica (piesa Escape).

2020-10-25 04:00:01

CD Suicidal Tendencies - Prime Cuts - Best of

Trebuie să recunsoc. Am descoperit trupa SUICIDAL TENDENCIES destul de târziu. Dar, nu este niciodată prea târziu pentru a asculta o trupă de un asemenea calibru. PRIME CUTS. BEST OF (1997), compilație a trupei americane SUICIDAL TENDENCIES, pionieră a crosover trashului, include cele mai bune piese realizate până în 1997.

2020-10-25 06:46:34

Cd Suicidal Tendencies - Controlled By Hatred/feel Like Shit...Deja-Vu

Controlled By Hatred/feel Like Shit...Deja-Vu (1989) poate că nu a benefciat de producția și soundul albumului LIGHTS ... CAMERA ... REVOLUTION, dar asta nu înseamnă că nu este un album bun. În consecință, eu îi acord cinci stele din cinci posibile.

2020-10-24 07:00:01

CD Suicidal Tendencies - Lights Camera Revolution

Anul de grație 1990, trash metalul se afla la apogeu, însă SUICIDAL TENDENCIES, părinții crossover trashului, aduceau un aer proapsăt pe această scenă. LIGHTS ..... CAMERA .... REVOLUTION, ce îndemn, ce album !!!

2020-10-23 07:00:01

CD Biohazard - Uncivilization

UNCIVILIZATION, album lansat în anul 2001 și o revenire, mult așteptată, a trupei americane BIOHAZARD. Același hardcore punk, puțin updatat cu ceva influențe nu mteal și mulți, foarte mulți invitați din aria metal (Phill Anselmo de la Pantera, Roger Miret de la Agnostic Front, Igor Cavalera, Derrick Green și Andreas Kisser de la Sepultura, Corey Taylor de la Slipknot, Jamey Jasta de la Hatebreed, Peter Steele de la Type O Negative) și hip hop (Sen Dog, Puerto Rican Mike, Danny Diablo). Una peste alta, un album reușit, deși, în opinia nicun album BIOHAZARD nu va mai avea impactul lui URBAN DISCIPLINE DIN 1992.

2020-10-23 03:31:06

CD Slipknot - Vol.3: (The subliminal verses)

Trupa americană SLIPKNOT și-a creat un pattern aparte, ușor de recunoscut, combinând diferite sonorități la modă: alternative metal, nu metal, industrial metal. VOL. 3: THE SUBLIMINAL VERSES, cel de-al treilea album, pare ceva mai divers, mai deschis spre experimente, mai progresiv. Orice s-art spune despre acest album, nu se compară cu albumul de debut, al cărui impact și succes comercial nu pot fi puse la îndoială.

2020-10-22 06:15:20

CD Slipknot - Antennas To Hell - The Best Of

ANTENNAS TO HELL. THE BEST OF (2012), compilație a trupei americane SLIPKNOT ce reunește nu mai puțin de 19 piese, evident, dintre cele mai bune, de pe primele patru albume de studio.

2020-10-22 06:15:20

CD Slipknot - Iowa

Ascultând albumul IOWA (2001), am remarcat stilul inconfundabil SLIPKNOT, trupă care s-a pliat foarte bine pe valul nu metal/alternativ metal. Nu pot aprecia dacă este mai bun decât albumul de debut. O supriză plăcută a reprezentat-o încorporarea unor influențe death metalapect evident în cazul piesei People = Shit, de exemplu.

2020-10-21 06:00:01

Sacosa Libris: Contine toate vitaminele de la A la Z

Material rezistent, practică, încăpătoare, putând fiind utilizată și în alte scopuri decât la transportul cărților, în rest un produs obișnuit la un preț cam ridicat. Intenționam să acord trei stele. Îi acord patru stele produsului pentru mesajul imprimat, foarte simpatic dealtfel: CONȚINE TOATE VITAMINELE DE LA A LA Z.

2020-10-21 03:00:01

Sacosa Libris: Mahmureala culturala 2

SACOȘA LIBRIS: MAHMUREALĂ CULTURALĂ. Prețul, în opinia mea, este unul ridicat pentru un produs dintr-o astfel de categorie. Pe de altă parte, este rezistentă și încăpătoare și are imprimat un mesaj pa măsură: MAHMUREALĂ CULTURALĂ 2.

2020-10-21 03:00:01

CD Slipknot - Slipknot

Cu albumul autointitulat SLIPKNOT își făcea trupa americană cu același nume debutul pe arena nu metal, debut care le va aduce, după o perioadă de încercări (1995-1999), faimă și succes comercial deopotrivă. Piesele, care au un ușor iz de industrial metal, nu sunt toate la același nivel.
Piese de rezistență:
- Wait and bleed
- Eyeless
- Spit it out

2020-10-20 06:09:30

Paradoxurile stoicilor - Cicero

Cunoscut celor mai mulți dintre noi drept un mare orator și om politic roman, MARCUS TULLIUS CICERO a fost și un mare cugetător, PARADOXURILE STOICILOR dovedind inclinația acestuia către reflecție, către filosofie, către stoicism în cazul de față.

2020-10-20 08:24:15

CD Alice In Chains - Alice In Chains

Într-o perioadă în care grunge-ul ieșea din atenția publicului, ALICE IN CHAINS găsea totuși resurse pentru a se menține în atenția acestuia. Deși nu a atins performanța primelor două albume (FACELIFT și DIRT), albumul ALICE IN CHAINS din 1995 include câteva piese de forță: Grind, Again, Head Creep.
Ca elemente de noutate pa acest album: influențele doom și sludge metal.

2020-10-18 07:23:45

CD Alice In Chains - Nothing safe - Best of

Realizată în anul 1999, ALICE IN CHAINS - NOTHING SAFE - BEST OF, compilația inlcude piese de pe primele trei albume de studio (FACELIFT, DIRT, ALICE IN CHAINS), versiuni demo și piese neincluse pe alte albume de studio. Practic, perioada cu Layne Staley la cârma trupei ALICE IN CHAINS, perioada de glorie a acesteia.

2020-10-18 09:53:31

CD Alice In Chains - Dirt

Albumul DIRT concurează, alături de FACELIFT, la statutul de cel mai bun album ALICE IN CHAINS. Per ansamblu, DIRT (1992) se dovedește mai slow, dar ceva mai sofisticat și mai tehnic decât albumul de debut. Deci, îi acordăm cinci stele din cinci posibile. Piese la un înalt nivel, se detașează, totuși, piesa WOULD?, de departe piesa fanion a albumului.

2020-10-18 09:38:28

CD Alice In Chains - Facelift

Se pare că ALICE IN CHAINS a preluat rețeta celor de la SOUNDGARDEN, adică amestecarea grunge și alternative metalului cu hard rock și heavy metal și, se pare, că le-a reușit și lor. FACELIFT (1991), un succes comercial.
Piese de rezistență:
- We die young
- Bleed the freak
- Killing yourself
- Sea of Sorrow
- It Ain't Like That

2020-10-17 06:23:19

CD Soundgarden - Badmotorfinger

Stilistic, albumul BADMOTORFINGER (1991) a fost catalogat în fel și chip (grunge metal, alternative metal, heavy metal, hard rock), sau poate că acest album are câte ceva din genurile enumerate mai sus. BADMOTORFINGER, unul dintre albumele de forță ale trupei SOUNDGARDEN.
Piese de rezistență, aproape toate:
- Rusty Cage
- Outshined
- Jesus Christ Pose
- Room A Thousand Years Wide

2020-10-16 01:37:44

CD Soundgarden - Superunknown

Stilistic, albumul BADMOTORFINGER (1991) a fost catalogat în fel și chip (grunge metal, alternative metal, heavy metal, hard rock), sau poate că acest album are câte ceva din genurile enumerate mai sus. BADMOTORFINGER, unul dintre albumele de forță ale trupei SOUNDGARDEN.
Piese de rezistență, aproape toate:
- Rusty Cage
- Outshined
- Jesus Christ Pose
- Room A Thousand Years Wide

2020-10-16 01:37:44

VINIL Soundgarden - Badmotorfinger

Stilistic, albumul BADMOTORFINGER (1991) a fost catalogat în fel și chip (grunge metal, alternative metal, heavy metal, hard rock), sau poate că acest album are câte ceva din genurile enumerate mai sus. BADMOTORFINGER, unul dintre albumele de forță ale trupei SOUNDGARDEN.
Piese de rezistență, aproape toate:
- Rusty Cage
- Outshined
- Jesus Christ Pose
- Room A Thousand Years Wide

2020-10-16 01:37:44

Cum se conduce o tara - Marcus Tullius Cicero

C

2020-10-16 10:52:43

Arta oratoriei - Cicero

Oratoria, elocința, arta de a vorbi frumos și convingător, competențe care lipsesc multor politicieni ai zilelor noastre, ori, numai din această perspectivă CICERO și opera sa își păstrează valabilitatea.

2020-10-16 09:37:43

2CD Pearl Jam - Rearviewmirror (Greatest Hits 1991 - 2003)

Numai puțin de 33 de piese de pe primele șapte albume de studio, atent selectate pe compilația Pearl Jam - Rearviewmirror (Greatest Hits 1991 - 2003), întreaga istorie a grupului american PEARL JAM: grunge, alternative, hard rock, experimental și art rock.

2020-10-15 08:00:06

CD Pearl Jam - No code

Lansat în anul 1996, într-un moment în care grungeul începuse să se ducă pe copcă, albumul NO CODE ne prezintă un sound mai slow, parcă mai îndreptat sper experimental și rock acoustic, mai progresiv chiar.

2020-10-15 08:00:01

Trei comedii - Aristofan

LYSISTRATA, VIESPILE, BELȘUGUL (PLUTOS), trei dintre cele mai titrate comedii scrise de ARISTOFAN, maestrul comediei antice grecești. Scrise acum 2 500 de ani, comediile și-au păstrat savoarea până astăzi. Prezenta ediție este însoțită de ilustrații sugestive.

2020-10-15 10:47:56

Euripide - Teatru Complet

EURIPIDE, TEATRU COMPLET, o nemaipomenită oportunitate pentru cititori de a lua contact cu opera completă a marelui poet antic, de fapt cu cele cu 19 piese din 92 care au rezistat timpului. Hecuba, Andromaca, Ifigenia în Aulida, Troienele, Medeea, piese care estompează rolul destinului spre a aduce în prinm-plan pasiunile puternice ale eroilor și se caracterizează prin importanța acordată personajelor feminine (Medeea, Andromaca, Ifigenia), prin paterism și intrigă ma icomplicată.

2020-10-15 09:00:01

Antigona - Repovestire de Ali Smith

ANTIGONA are încărcătura cea mai dramatică dintre toate cele trei piese ale trilogiei lui SOFOCLE: Oedip rege, Oedip la Colona și, binențeles, Antigona. Binevenit demersul ALI SMITH, acela de a repovesti celebra piesă a autorului antic, însă prefer și recomand versiunea originală a acesteia.

2020-10-15 08:00:01

CD Pearl Jam - Vs.

Vs. (1993), al doilea album PEARL JAM, nu a avut impactul albumului de debut, dar, cu siguranță, alături de albumele trupei NIRVANA, a reușit să facă din grunge rock un succes comercial.
Mi-au plăcut piesele:
- Rats
- Elderly Woman Behind the Counter in a Small Town

2020-10-14 07:00:01

VINIL Pearl Jam - Vs.

Vs. (1993), al doilea album PEARL JAM, nu a avut impactul albumului de debut, dar, cu siguranță, alături de albumele trupei NIRVANA, a reușit să facă din grunge rock un succes comercial.
Mi-au plăcut piesele:
- Rats
- Elderly Woman Behind the Counter in a Small Town

2020-10-14 07:00:01

VINIL Pearl Jam - Ten

Exponenți de bază ai genului grunge metal, trupa americană PEARL JAM a avut inspirația de a combina sonoritățile grunge cu alternative și hard rock. Lansat în anul 1991, TEN, albumul de debut, a făcut o impresie plăcută în sânul comunității rock.
Piese celebre de pe acest album:
- Even flow
- Alive
- Jeremy
- Once

2020-10-13 06:31:39

CD Pearl Jam - Ten

Exponenți de bază ai genului grunge metal, trupa americană PEARL JAM a avut inspirația de a combina sonoritățile grunge cu alternative și hard rock. Lansat în anul 1991, TEN, albumul de debut, a făcut o impresie plăcută în sânul comunității rock.
Piese celebre de pe acest album:
- Even flow
- Alive
- Jeremy
- Once

2020-10-13 06:31:39

CD Foo Fighters - Concrete and gold

CONCRETE AND GOLD (2017) este ultimul album de studio al trupei americane FOO FIGHTERS și, probabil, cel mai închegat, mai tehnic, mai progresiv album al discografiei acestora. Greu de recunoscut dacă ne raportăm la primele realizări dicografice. Mi-au plăcut piesele :
- The Sky Is A Neighborhood
- La Dee Da
- Sunday Rain

2020-10-12 06:30:30

2 VINIL Foo Fighters - In your honor

IN YOUR HONOR (2005), acum maturitatea trupei este evident. Pe lângă post-grungeul și alternativ rockul cu care ne-a obișnuit, FOO FIGHTERS explorează acum și alte tărâmuri. La acoustic rock, mă refeream.

2020-10-12 02:45:29

CD Foo Fighters - Greatest hits

Așa cum îi stă bine unei trupe care a dobândit ceva notorietate, FOO FIGHTERS lansa în anul 2009, albumul GRETEST HITS, compilație ce include piese de pe primele șase albume ale trupei.

2020-10-12 02:30:29

2 VINIL Foo Fighters - One by One

Cu ONE BY ONE (2002), al patrulea album de studio, FOO FIGHTERS se îndepărtează și mai mult de grunge/post grunge spre un stil să-i spunem made by FOO FIGHTERS. Alternativ rock, însă din ce în ce mai monoton, în opinia mea. Varianta pe vinil a albumului ONE BY ONE include 12 piese.

2020-10-11 06:45:21

2 VINIL Foo Fighters - There is nothing left to lose

Odată cu al treilea album de studio, THERE IS NOTHING LEFT TO LOSE (1999), mult mai închegat și mai coerent decât precedentul, FOO FIGHTERS abandonează treptat influențele grunge și post-grunge, pentru a face loc alternative rockului.

2020-10-11 02:30:19

2 VINIL Foo Fighters - The colour and the shape

THE COLOUR AND THE SHAPE (1997) este al doilea album FOO FIGHTERS. Trupa rămâne pe coordonate grunge sau mai degrabă post grunge, alternative rock, însă albumul este mult mai bun decât cel de debut. Experiența lui DAVID GROHL and COMPANY își spune cuvântul, mai ales a lui DAVID, dacă ținem cont și de stagiul lui în cadrul trupei Nirvana.

2020-10-11 01:45:19

CD Foo Fighters - Foo Fighters

NIRVANA a murit, trăiască FOO FIGHTERS, trupă americană a lui Dave Grohl, fost component de bază al trupei NIRVANA. FOO FIGHTERS (1995), albumul de debut al trupei, continuă pe linia grunge, postgrunge, alternative și punk rock. Interesante unele piese, care au ceva din genul stoner rock. Cel puțin mie îmi amintesc de trupa Queens of the stone age.

2020-10-11 10:00:04

VINIL Nirvana - Bleach

Cu albumul BLEACH, lansat în anul 1989, își făcea simțită prezența trupa NIRVANA pe scena grunge metal. Album de debut, fără o producție și promovare deosebite, albumul nu avut un impact puternic asupra scenei rock, fiind însă mult mai apreciat, de către revistele de specialitate, la ani după lansare.

2020-10-10 08:00:01

CD Nirvana - Unplugged In New York

Cu cele trei albume de studio la activ, NIRVANA a creat la începutul anilor 90 valuri seismice pe tărâmul, atât de permisiv, al muzicii rock. Materialul NIRVANA-UNPLUGGED IN NEW YORK, realizat în anul 1994, este ultimul eveniment major din istoria trupei, la scurt timp liderul trupei, KURT COBAIN, sinucigându-se.

2020-10-10 08:00:01

VINIL Nirvana - Nevermind

Criticați de puriștii stilului rock, grunge=sponge, cel puțin așa l-au catalogat exegeți în domeniu, adulat de generații de adolsecenți, albumul NEVERMIND al trupei NIRVANA a adus stilul grunge în atenția publicului. Albumul este un etalon al genului și s-a bucurat de un mare succes comercial.
Piese de rezistență: primele patru, probabil, nu în mod întâmplător aranjate în această ordine:
1. Smells Like Teen Spirit
2. In Bloom
3. Come As You Are
4. Lithium

2020-10-10 08:00:01

VINIL Nirvana - In Utero

IN UTERO (1993) este al treilea și ultimul album de studio al trupei americane NIRVANA. Din punctul meu de vedere, nu a avut impactul primelor două realizări discografice ale trupei. Grunge, alterantive rock, chitări distorsionate, parcă mai distorionate decât pe primele două albume, țipetele lui KURT COBAIN de pe anumite mi-au amintit de trupa, acum defunctă, ca de altfel și NIRVAN, de grindcore ANAL CUNT.

2020-10-10 08:00:01

CD Nirvana - Nirvana - 15 classic songs

NIRVANA a murit, NIRVANA trăiește, se pare că acesta a fost sloganul casei de discuri care a lansat, în anul 2002, la opt ani de la sinuciderea lui KURT COBAIN, compilația NIRVANA - 15 CLASSIC SONGS. Cum ați intuit, albumul reunește 15 dintre cele mai cunoscute piese ale KURT COBAIN and CO.

2020-10-10 08:00:01

VINIL Nirvana - Unplugged in New York

Cu cele trei albume de studio la activ, NIRVANA a creat la începutul anilor 90 valuri seismice pe tărâmul, atât de permisiv, al muzicii rock. Materialul NIRVANA-UNPLUGGED IN NEW YORK, realizat în anul 1994, este ultimul eveniment major din istoria trupei, la scurt timp liderul trupei, KURT COBAIN, sinucigându-se.

2020-10-10 08:00:01

CD Nirvana - In Utero

IN UTERO (1993) este al treilea și ultimul album de studio al trupei americane NIRVANA. Din punctul meu de vedere, nu a avut impactul primelor două realizări discografice ale trupei. Grunge, alterantive rock, chitări distorsionate, parcă mai distorionate decât pe primele două albume, țipetele lui KURT COBAIN de pe anumite mi-au amintit de trupa, acum defunctă, ca de altfel și NIRVAN, de grindcore ANAL CUNT.

2020-10-10 07:45:13

CD Nirvana - Incesticide

Lansat în anul 1992, după NEVERMIN, INSECTICIDE nu reprezintă neapărat un album de studio al celor de la NIRVANA, ci o compilație ce include piese de studio rare și versiuni cover. Unele piese, mai degrabă din aria punk rock, sună chiar foarte bine.

2020-10-10 05:15:13

CD Nirvana - Nevermind

Criticați de puriștii stilului rock, grunge=sponge, cel puțin așa l-au catalogat exegeți în domeniu, adulat de generații de adolsecenți, albumul NEVERMIND al trupei NIRVANA a adus stilul grunge în atenția publicului. Albumul este un etalon al genului și s-a bucurat de un mare succes comercial.
Piese de rezistență: primele patru, probabil, nu în mod întâmplător aranjate în această ordine:
1. Smells Like Teen Spirit
2. In Bloom
3. Come As You Are
4. Lithium

2020-10-10 04:15:13

Didactica istoriei ed.3 - Alice Ionela Roaita

DIDACTICA ISTORIEI se constituie într-un instrument necesar și aproape obligatoriu pentru cei care vor să susțină examenul de titularizare la disciplina istorie. Avem de a face cu ediția a III a revizuită și adăugită, deci, în egală măsură, utilă și pentru profesorii debutanți. Punctul forte al acestei lucrări îl reprezintă structurarea temelor din programa de didactică valabilă pentru examenul de titularizare, însă, pentru susținerea acestui examen nu m-aș limita la parcurgerea acestei surse.

2020-10-10 03:00:01

CD Nirvana - Bleach

Cu albumul BLEACH, lansat în anul 1989, își făcea simțită prezența trupa NIRVANA pe scena grunge metal. Album de debut, fără o producție și promovare deosebite, albumul nu avut un impact foarte puternic asupra scenei rock, fiind însă mult mai apreciat, de către revistele de specialitate, la ani după lansare.

2020-10-10 03:00:01

Dictionar roman-englez, englez-roman - Emilia Neculai

Trebuie să recunoaștem: piața de profil din România este aproape suprasaturată de dicționare, dar, nu avem ce face, pentru studierea și aprofundarea limbii engleze avem nevoie de un astfel de instrument de lucru. DICȚIONARUL ROMÂN-ENGLEZ, ENGLEZ-ROMÂN, redactat de către EMILIA NECULAI este unul foarte util, cu atât mai mult cu cât au fost inserați termeni ce aparțin limbii literare contemporane. Prețul este unul mai mult decât rezonabil.

2020-10-10 01:45:10

CD Mushroomhead - XX - Best of

Dacă vă plac muzica și imaginea trupei SLIPKNOT, atunci, cu siguranță, o să vă placă și MUSHROOMEAD. Seamănă, dar nu răsare, MUSHROOMEAD fiind mai inclinată spre electro-industrial și experimental metal decât SLIPKNOT. XX- THE BEST OF (2001) este o compilație ce reunește piese de pe primele trei albume.

2020-10-10 01:30:10

CD Mushroomhead - The righteous & the butterfly

Penultimul album MUSHROOMHEAD, THE RIGHTEOUS & THE BUTTERFLY (2014) se detașează prin diversitatea stilistică: industrial metal, alternative rock, nu metal, experimental rock. Foarte heavy, iar unele piese destul de intersante.

2020-10-10 08:45:10

Oedip rege - Sofocle

Capodoperă a literaturii universale, OEDIP REGE este o tragedie reprezentativă pentru confruntarea dintre om și destin. Ideea nu este neapărat originală, ea regăsindu-se ca temă centrală și în creațiile literare ale altor popoare din Orientul antic, aceasta reprezentând, de fapt, o problemă a omului din toate timpurile.

2020-10-08 12:41:11

DVD Rammstein - Paris

RAMMSTEIN - PARIS - un excelent material video, un adevărat spectacol de muzică și lumini marca RAMMSTEIN, realizat în anul 2017. Armonioasă îmbinare între muzica, efecte speciale și imagine, pentru că, RAMMSTEIN, pe lângă industrial metal, înseamnă și imagine.

2020-10-07 07:00:01

CD Rammstein - Liebe ist fur alle da

Da, RAMMSTEIN, un bun al națiunii germane, marcă înregistrată germană. Foarte heavy albumul LIEBE IST FUR ALLE DA (2009). Mi-a plăcut în mode special piesa Ich Tu Dir Weh. Copertă, nefirească pentru albumele RAMMSTEIN, îmi amintește de tabloul lecția de anatomie a profesorului Tulp, semnată de celebrul pictor olandez Rembrandt, evident, un remake upadatat al celebrei picturi.

2020-10-07 06:55:37

CD Rammstein - Reise, Reise

REISE, REISE (2004) este al patrulea album al reprezentaților metalului industrial de pe meleagurile teutonice. Nemții nu aduc prea multe schimbări stilului lor. Versurile piesei Amerika mi se pare puțin neinspirată și prea comercială, scrisă pentru a-i măguli pe americani, îmi imaginez. În schimb, coperta este una inspirată ........ una de factură industrială.

2020-10-06 02:39:37

CD Rammstein - Mutter

Limba engleză este limba în care muzica rock se poate exprima cel mai bine. RAMMSTEIN cântă în limba germană, una dintre puținele trupe de acest gen care au reușit să se impună pe tărâmul muzicii rock. MUTTER (2001), un album divers (industrial, inserții de muzică clasică și electro), mai tehnic decât precedentele și, parcă, mai progresiv.

2020-10-05 06:24:19

CD Rammstein - Sehnsucht

Rammstein nu este chiar deschizătoare de drumuri în materie de industrial metal, iar când spun asta, mă gândesc la veteranii de la DIE KRUPPS, însă nu pot să nu recunosc : au făcut o treabă bună pe albumul SEHNSUCHT (1997). Piese de rezistență:
- Engel
- Du hast

2020-10-05 05:54:19

CD Rammstein - Herzeleid

Cu albumul HERZELEID își făcea simțită prezența trupa RAMMSTEIN, în anul 1995, pe arena metalului industrial. Per ansamblu, un album destul de bun. O mențiune specială pentru piesa Du riechst so gut, însoțită și de un clip pe măsură, realizat însă mai târziu, în 1998.

2020-10-05 01:54:07

CD Rob Zombie - Hellbilly deluxe

Lansat în anul 1998, Hellbilly Deluxe: 13 Tales of Cadaverous Cavorting Inside the Spookshow International reprezintă albumul de debut al celebrului ROB ZOMBIE, dar și nu debutul acestuia pe scena muzicii rock, fiind binecunoscută activitatea acestuia în cadrul trupei WHITE ZOMBIE. Cât despre album, industrial metal, fără a te da pe spate.

2020-10-03 06:23:39

CD Ministry - Psalm 69: The Way To Succed And The Way To Suck Eggs (keianhno) - Cod 7599267272

Psalm 69: The Way To Succed And The Way To Suck Eggs (keianhno) - Cod 7599267272 este al cincelea album MINISTRY și încă unul bun, chiar foarte bun aș zice. Pe lângă soundul industrial, care a consacrat trupa, de remarcat, și asata m-a impresionat plăcut, influențele speed/trash metal.

2020-10-02 06:08:26

CD The Cure - Greatest Hits

Ca orice trupă care se respectă, dar care nu mai are aceeași energie creatoare, THE CURE au lansat în anul 2001 și un o compilație ce reunește cele mai reprezentative 18 piese de pe albumele de studio.

2020-10-01 07:15:33

CD The Cure - Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me

Soundul specific trupei britanice THE CURE, vocea inconfundabilă a lui Robert Smith , parcă ceva mai tehnic albumul KISS ME, KISS ME, KISS ME (1987), normal, trupafiind la al șaptelea album. Doar pentru iubitorii de new wave, însă eu nu mă număr printre aceștia.

2020-10-01 05:45:33

Iliada - Homer

ILIADA este cu certitudine opera unui aed (cântăreț ce recita, acompaniindu-se cun un instrument muzical, poeme epice,la curțile nobililor) carea preluat fragmente și motive din vechi cântece populare și mituri. Transmisă oral, din generație în generație, epopeea a mai suferit unele modificări până în secolul al VI-lea Î. Hr., când a fost fixată în scris. De menționat că, prezenta ediție este tradusă în hexametri.

2020-10-01 05:15:33

VINIL The Cure - The head on the door

Albumul THE HEAD ON THE DOOR (1985), album ce s-a bucurat de un succes internațional notabil, se menține pe aceleași coordonate new wave, dar alunecă ușor spre pop. The Cure nu face parte din preferințele mele, dar totuși se pot remarca câteva piese de rezistență: Inbetween days, Close to me, The blood.

2020-10-01 02:15:21

Cutie metal 100 gr. Jungle: Bird - Tea Garden

CUTIE METAL JUNGLE: BIRD-TEA GARDEN. Frumoasă cutie, viu colorată și foarte utilă pentru păstrarea ceaiului. Minusurile ar fi reprezentate de prețul puțin cam mare și de capacitatea redusă, de numai 100 gr.

2020-10-01 02:00:01

Iliada - Homer

Avem de a face cu o variantă repovestită pentru copii. Faptele prezentate în ILIADA au o bază istorică în incursiunile războinice întreprinse de po****țiile din Grecia (aheii) împotriva cetăților de pe țărmurile vestice ale Asiei Mici. Timpul care s-a scurs între faptul istoric și relatarea lui în epopee a făcut ca eveimentele să dobândească aspecte legendare, îmbinându-se cu miturile, povești sacre despre faptele zeilor. Iliada, ca de altfel celelalte epopei, Odiseea și Eneida, interesează în primul rând pentru valoarea lor literară și, într-o mai mică măsură pentru faptele istorice

2020-10-01 10:44:57

Odiseea - Homer (format mare)

Similară Iliadei, ODISEEA este reprezentativă pentru epopee, acea specie de amploare a genului epic, în versuri, cu numeroase personaje, intrigă complexă, cu acțiune pe mai multe planuri, care narează întâmplări eroice, legendare, istorice, la care iau parte și forțe supranaturale.

2020-10-01 09:59:57

Pachet Iliada + Odiseea

ILIADA și ODISEEA reprezintă permanența și universalitatea operei literare autentice. Ele au supraviețuit mileniilor, și-au păstrat actualitatea, fiindcă au vorbit tuturor epocilor, în graiul poeziei, despre oamenii timpurilor în care au apărut, dar și despre om în general.

2020-10-01 09:44:57

Iliada, Odiseea, Eneida

Lăudabilă intenția de a repovesti cele trei mari epopei ale literaturii antice europene, IILIADA, ODISEEA ȘI ENEIDA, de a le adapta pentru cei care au o vârstă mai fragedă, însă, recomand, parcurgerea versiunilor originale.

2020-10-01 08:59:57

Fantezii florale - Colorez semnele mele de carte

FANTEZII FLORALE, da, bine spus acestui set de 60 de semne de carte ce pot fi colorate, deci, personalizate. Pregătește-ți instrumentele de colorat (creioane colorate, cariocile) și dăți frâu liber fanteziilor.

2020-09-29 05:44:12

Semne de carte de colorat - Flori

SEMNELE DE CARTE DE COLORAT-FLORI reprezintă un prilej de a te mai scoate din rutina zilnică. Doar la libris am văzut astfel de semne personalizabile, dar poate că sunt de găsit și la alți distribuitori. Setul inlcude 60 de bucăți, iar prețul actual este unul rezonabil.

2020-09-29 05:44:12

Minunile naturii - Colorez semnele mele de carte

Trebuie să recunosc următorul aspect: faptul că nu-mi plac sub nicio formă florile, dar, semnele de carte ce pot fi colorate reprezintă o idee, poate că nu genială, dar cu siguranță inedită și interesantă.

2020-09-29 05:29:12

Termos pliabil din silicon: Bleu

TERMOS PLIABIL DIN SILICON: BLEU, o ideea inedită, pe cât de trăznită. Nu am mai întâlnit în comerț un astfel de termos. Trecând peste acest aspect, achiziționarea unui termos, pliabil sau nu, se dovedește o necesitate. Este fabricat din silicon, de aceea, ar fi de verificat, în timp, și fiabilitatea (rezistența acestuia). Prețul este peste cel al pieței, la categoria (capacitatea) sa: 550 ml.

2020-09-29 05:29:12

Business Card Holder (798011-03)

BUSINESS CARD HOLDER este un suport pentru cărți de vizită, așa cum se specifică în pagina de prezentare, însă poate adăposti la fel de bine și carduri de credit. Gentlemenii nu ar trebui să omită un astfel de accesoriu. Produs din piele cu un preț pe măsură, un pic cam piperat.

2020-09-29 05:29:12

Termos pliabil din silicon: Rosu

TERMOS PLIABIL DIN SILICON: ROȘU, o ideea inedită, pe cât de trăznită. Nu am mai întâlnit în comerț un astfel de termos. Trecând peste acest aspect, achiziționarea unui termos, pliabil sau nu, se dovedește o necesitate. Este fabricat din silicon, de aceea, ar fi de verificat, în timp, și fiabilitatea (rezistența acestuia).

2020-09-29 05:14:12

CD Fear Factory - The Best Of

FEAR FACTORY este o trupă cu o evoluție aparte pe teritoriul muzicii rock. A început ca o trupă de death metal, ulterior îndreptându-se vertiginos spre zona industrial și groove metal, nici teritorul nu mteal nefiindu-le chiar străin. Compilația THE BEST OF din anul 2001, incluzând piese de pe primele patru albume de studio, reflectă ceea ce spuneam mai sus: evoluția muzicală a trupei americane.

2020-09-29 04:59:12

Business Card Holder (798011-02)

BUSINESS CARD HOLDER se dovedește un accesoriu aproape obligatoriu pentru o persoană modernă, activă. Într-adevăr, produsul este confecționat din piele, iar prețul este unul pe măsură.

2020-09-29 01:59:12

2CD Smashing Pumpkins - Mellon Collie And The Infinite Sadness

Sonorități diverse pe acest dublu album SMASHING PUMPINKS, MELLON COOLIE AND INFINITE SADNESS (1995). TWILIGHT TO STARLIGHT și DOWN OF DUSK vor satisface un segment mai larg de ascultători rock: alternative metal, grunge, punk. Nu sunt un mare fan al trupei, dar consider că acesta este cel mai bun album.

2020-09-29 01:59:12

Termos pliabil din silicon: Portocaliu

TERMOS PLIABIL DIN SILICON: PORTOCALIU, o ideea inedită, pe cât de trăznită. Nu am mai întâlnit în comerț un astfel de termos. Trecând peste acest aspect, un termos achiziționarea unui termos, pliabil sau nu, se dovedește o necesitate. De verificat, în timp, și fiabilitatea (rezistența acestuia).

2020-09-29 01:44:12

Termos pliabil din silicon: Negru

TERMOS PLIABIL DIN SILICON: NEGRU, o ideea inedită, pe cât de trăznită. Nu am mai întâlnit în comerț un astfel de termos. Trecând peste acest aspect, un termos achiziționarea unui termos, pliabil sau nu, se dovedește o necesitate.

2020-09-29 01:44:12

Calendar 2020. Eroi

CALENDAR 2020. EROI, indicat pentru cei mai comozi și mai ocupați dintre noi, care nu au timp să citească o carte de istorie a românilor, un prilej de a cunoaște, vizual, 12 personalități marcante ale istoriei românilor.

2020-09-29 01:44:12

Grup statuar - Ganditorul si Femeia sezand - George Avanu

O fidelă reproducere a unui grup ministatuar descoperit la CERNAVODĂ, atribuit culturii preistorice Hamangia, o capodoperă a culturii neolitice de pe la noi. Statuetele sun fabricate din porțelan negru, deși aș fi preferat un material mai rezistent.

2020-09-29 01:44:12

Carnetel Premium - Nice

CARNEȚEL PREMIUM - NICE - Da, Nisa, plajă, soare, vacanțe exotice, un oraș care te îndeamnă la visare, la relaxare. Sugestivă copertă, paginile acesteia sunt liniate, însă un preț parcă un pic cam mare pentru o agendă.

2020-09-29 01:29:12

Moleskine Coca-Cola Limited Edition 2015 Plain Notebook Large Hard Cover

MOLESKINE COCA-COLA LIMITED EDITION 2015 PLAIN NOTEBOOK LARGE HARD COVER, Intr-adevăr, o grafică de excepție, copertă cartonată, dar un preț puțin cam piperat pentru o agendă personală.

2020-09-29 01:29:12

CD Red Hot Chili Peppers - Californication

Nu știu dacă este mai bun decât Blood Sugar Sex Magik, dar cu siguranță, albumul CALIFORNICATION (1999) este unul dintre cele mai bune ale trupei, un album care a fost bine primit de către public și critica muzicală de specialitate.

2020-09-29 12:14:09

CD Red Hot Chili Peppers - Blood,Sugar,Sex,Magik

BLOOD, SUGAR, SEX, MAGIK (1991) este al cincilea album RED HOT CHILI PEPPERS și cu certitudine cel mai bun album al trupei americane.
Piese de rezistență:
- Give it way
- Under the bridge
- Blood, sugar, sex, magik

2020-09-29 05:59:11

CD Rage Against The Machine - Battle Of Los Angeles

Lansat în anul 1999, albumul BATTLE OF LOS ANGELES este penultimul album de studio al trupei RAGE AGAINST THE MACHINE și, cu certitudine, sub primele două realizări discografice. Rap metalului care a dus la consacrarea trupei, îi sunt încorporate și elemente funk. În rest, vocea încvonfundabilă a lui Zack de la Rocha, chitara lui Tom Morello și contribuția celorlalți doi membri ai trupei: Tim Commerford (bass) și Brad Wilk (tobe).
Piese reprezentative de pe album:
- Guerilla Radio
- Ashes in the fall

2020-09-27 06:00:06

CD Rage Against The Machine - Evil empire

EVIL EMPIRE, 1996, da, 1996, RAGE AGAINST THE MACHINE era pe val. Cu siguranță, americanii de la RATM au reușit să atragă ascultători de rock și hip-hop deopotrivă.
BULLS ON PARADE reprezintă piesa mea preferată și, probabil, piesa cu cel mai puternic impact din întreaga lor discografie.

2020-09-27 12:44:09

CD Rage Against The Machine - Rage Against The Machine

Așa se intâmplă si cand amesteci băuturile: poate ieși un cocktail pe cinste sau poate nu. Se pare că americanilor de la RAGE AGAINST THE MACHINE, mixtura de rap și metal le-a reușit din plin. Lansat în anul 1992, RAGE AGAINST THE MACHINE, albumul de debut al trupei R.A.T.M., este unul de referință.
Piese de rezistență:
- Killing in the name
- Bullet in the head
- Take the power back
- Know your enemy
- Freedom

2020-09-27 11:59:10

VINIL Rage Against The Machine - Rage Against The Machine

Așa se intâmplă si cand amesteci băuturile: poate ieși un cocktail pe cinste sau poate nu. Se pare că americanilor de la RAGE AGAINST THE MACHINE, mixtura de rap și metal le-a reușit din plin.
Piese de referință:
- Killing in the name
- Bullet in the head
- Take the power back
- Know your enemy
- Freedom

2020-09-27 11:59:09

VINIL System Of A Down - Hypnotize

HYPNOTIZE (2005), al cincilea și ultimul album de studio al trupei americane SYSTEM OF A DOWN. Soundul specific SYSTEM OF A DOWN este inconfundabil, ușor de recunoscut, pe structurile nu metal/ alternative metal fiind încorporate fiind încorporate cele mai diverse genuri ale muzicii rock și nu numai, ceea ce creează un sentiment de deja vue.

2020-09-26 11:59:03

CD System Of A Down - Mezmerize

Catalogaă drept nu metal/alternative metal, trupa mericană SYSTEM OF A DOWN reușește să te scoată din monotonie prin apelul la o varietate de genuri rock și nonmetal: trash metal, heavy metal, progresive rock, sonorietăți orientale și electro. MEZMERIZE (2005), al patrulea album, ne surprinde încă o dată.

2020-09-25 06:29:03

VINIL System Of A Down - Mezmerize

Catalogați drept nu metal/alternative metal, SYSTEM OF A DOWN reușește să te scoată din monotonie prin apelul la o varietate de genuri rock: trash metal, heavy metal, progresive rock, sonorietăți orientale electro. MEZMERIZE (2005), al patrulea album, ne surprinde încă o dată.

2020-09-25 06:29:02

CD System Of A Down - Steal This Album

Al doilea album SYSTEM OF A DOWN se află cu mult sub primele două realizări discografice ale trupei:SYSTEM OF A DOWN și TOXICITY. A făcut vâlvă, la vremea lansării, titlul albumului, de fapt, un îndemn, STEAL THIS ALBUM (Fură acest album!).

2020-09-25 04:29:02

CD System Of A Down - Toxicity

TOXICITY (2001), al doilea album SYSTEM OF A DOWN, se mnține pe aceleași coordonate nu metal și alternative, deși pot fi identificate și alte genuri: trash metal, folk, sonorități orientale, progresiv chiar.
Piese de rezistență:
- Forest
- Chop suey
- Aerials

2020-09-24 06:27:04

CD System Of A Down - System Of A Down

SYSTEM OF A DOWN (1998). Pentru un album de debut, trupa SYSTEM OF A DOWN a făcut o treabă destul de bună. Piesele mult mai metalice în comparație cu alte trupe nu metal ale momentului, iar originea armeană a membrilor grupului, reflectate în muzica lor, sunt menite a da un plus de culoare albumului.
Mi-au plăcut în mod special piesele:
- Sugar
- War
- Soil
- P.L.U.C.K.

2020-09-24 04:42:03

CD Limp Bizkit - Greatest hitz

LIMP BIZKIT - GREATEST HITZ (2005), compilație ce reunește cele mai bune 17 piese, atent selectate de pe primele patru albume ale trupei americane LIMP BIZKIT. O mostră de nu metal și rap metal made by LIMP BIZKIT.

2020-09-23 05:57:03

CD Limp Bizkit - Significant other

Lansat în anul 1999, SIGNIFICANT OTHER, al doilea album LIMP BIZKIT, împacă fani din două tabere: hip hop și rock. De asemenea, albumul se bucură de aportul a numeroși invitați: Jonathan Davis (Korn), Method Man (Cypress Hill) și alții. Albumul nu te dă chiar pe spate. Mi-au plăcut:
- Nookie
- 9 Teen 90 Nine
- Break Stuff

2020-09-22 07:42:03

CD Papa Roach - To be loved - The best of

TO BE LOVED - THE BEST OF (2010), compilație a trupei americane PAPA ROACH. Nu metal, alternative metal de duzină, comercial și accesibil. Așa ceva s-a mai făcut. Mi-a plăcut piesa Broken home.

2020-09-22 05:42:03

CD Marilyn Manson - Holy Wood

MARLYN MANSON, omul cu o mie de fețe, toate urâte. HOLY WOOD (2000), un album tipic pentru artistul american și trupa sa. Manson șochează din nou, 19 piese, cele mai multe cu mesaj anticreștin, atitudinea specifică în reprezentațiile live, o copertă pe măsură.

2020-09-22 05:00:06

CD Ill Nino - Epidemia

Nu metal și metalcore fără prea multe compromisuri pe albumul EPIDEMIA (2012) al americanilor de la EL NINO. Totuși, așa ceva s-a mai făcut, astfel încât albumul nu te dă neapărat pe spate.

2020-09-21 05:42:03

VINIL Deftones - Koi no yokan

Albumul KOI NO YOKAN din anul 2012 nu mi s-a părut că mai oferă ceva nou. Trupa DEFTONES să-și fi epuizat energia creatoare, uzura trupei ...... Cu excepția unor influențe korniste, nu am sesizat ceva deosebit la acest album.

2020-09-20 04:57:03

CD Deftones - Saturday Night Wrist

DEFTONES - SATURDAY NIGHT WRIST (20060) - nu metal, alternative metal, garnisit cu pasaje atmosferice, foarte slow, sludge metal și, aș îndrăzni, chiar elemente specifice genului progresiv metal și, peste toate soundul specific DEFTONES și vocea lui CHINO MORENO.

2020-09-20 09:12:03

VINIL Deftones - Deftones

Lansat în anul 2003, DEFTONES este al patrulea album al trupei americane DEFTONES. Sound inconfundabil, marca DEFTONES, aceeași tendință a trupei de a experimenta, de a aduce permanent ceva nou, dar parcă ...... puțin cam monoton acest album. Albumul selftitled acum și pe vinil.

2020-09-20 05:42:03

CD Deftones - Deftones

Lansat în anul 2003, DEFTONES este al patrulea album al trupei americane DEFTONES. Sound inconfundabil, marca DEFTONES, aceeași tendință a trupei de a experimenta, de a aduce permanent ceva nou, dar parcă ...... puțin cam monoton acest album.

2020-09-20 05:42:03

CD Deftones - White pony

În repetate rânduri s-a spus despre DEFTONES că este o clonă a trupei americane KORN. Audierea albumului WHITE PONY infirmă teza de mai sus. Albumul se menție pe aceleași coordonate: nu metal, alternative metal. Mai mult, trupa are abilitatea de a încorpora pasaje trip hop și electronic, imprimând anumitor piese un aer plutitor (Digital bath). În rest, sound inconfundabil, identitatea trupei DEFTONES.

2020-09-19 05:12:03

CD Deftones - Around The Fur

ROUND THE FUR (1997), al doilea album DEFTONES, continuarea firească a albumului de debut, se dovedește la fel de inovativ prin încorporarea unor pasaje slow soundului DEFTONES. Am sesizat ceva influențe ale trupei PANTERA. Per ansamblu, mai "hard" și mai "heavy" decît KORN.

2020-09-19 06:42:03

CD Deftones - Adrenaline

ADRENALINE este primul album al trupei americane DEFTONES și un pas făcut cu dreptul pe tărâmul nu metalului. Albumul, foarte inovativ, a avut un impact major, comparabil cu albumul de debut al trupei KORN din 1994. Piese de rezistență: Bored, Root, Lifter, Fireal. Piesa fanion BORED aș asemui-o cu piesa BLIND a trupei KORN.

2020-09-18 06:57:03

CD Korn - Greatest hits vol.1

Compilația GREATEST HITS a trupei americane KORN include 19 piese de rezistență, tot cea a creat mai bun trupa până în anul 2004:
Word Up!
Another Brick In The Wall (Parts 1, 2, 3)
Y'All Want A Single
Right Now
Did My Time
Alone I Break
Here To Stay
Trash
Make Me Bad
Falling Away From Me
Got The Life
Freak On A Leash
Twist
A.D.I.D.A.S.
Clown
Shoots And Ladders
Blind
Freak On A Leash (Dante Ross Mix)

2020-09-18 05:57:03

CD Korn - Collected

Din punctul meu de vedere, KORN și-a mai pierdut din farmec după anul 2000. albumul COLLECTED, de fapt o compilație lansată în anul 2009, reunește piese celebre ale trupei americane, selectate de pe primele patru albume, perioada de glorie a trupei.

2020-09-18 05:57:03

2CD Korn - Follow the leader/Issues - double pack original albums

Cinci stele pentru albumul FOLLOW THE LEADER (1998) și trei steluțe pentru albumul ISSUES (1999), deci, media 4. Oricum, o bună oportunitate pentru fanii KORN să achiziționeze acest double pack original albums.

2020-09-18 05:27:03

2 VINIL Korn - Follow the leader

FOLLOW THE LEADER (1998), al treilea album și unul de referință pentru istoria trupei americane KORN, acum și pe vinil. Cât despre piesele albumului, marea majoritate a au intrat în istoria nu metalului. FOLLOW THE LEADER este albumul meu favorit al trupei americane.

2020-09-18 01:27:03

CD Linkin Park - Living things

Ceva mai "heavy" în comparație cu precedentul, albumul LIVING THINGS (2012) explorează în continuare teritoriul rapmetalului, rockului electronic și alternativ. Așa ceva s-a mai făcut, deci nu mi se par foarte inovativi băieții de la LINKIN PARK. Neinteresant.

2020-09-17 07:12:03

CD Linkin Park - A thousand suns

Albumul A THOUSAND SUNS are darul de a-i deruta pe fanii trupei americane LINKIN PARK. Un album total diferit față de primele realizări discografice. Trupa alunecă decisiv spre tărâmul muzicii electronice, al metalului industrial.

2020-09-17 05:57:03

CD Linkin Park - Meteora

Lansat în anul 2003, albumul METEORA este continuarea firească a primului album HYBRID THEORY, dar fără a atinge impactul acestuia. În rest, aceeași rețetă: rap rock, nu metal, alternative rock.

2020-09-16 06:27:03

CD Linkin Park - Hybrid theory

Nu sunt un mare fan al genului nu metal-alternative metal-rap metal, dar găsesc HYBRYD TEHORY (2000), albumul de debut al trupei LINKIN PARK ca fiind cel mai bun din întreaga lor discografie. Piese de rezistență:
- One step closer
- With you
- Points Of Authority
- Runway
- In the end
- Place for my head

2020-09-16 05:42:03

CD Gareth Gates - What My Heart Wants To Say

Nu știu cum de s-a strecurat solistul Gareth Gates în tabăra durilor de pe tărâmul rock. What My Heart Wants To Say este primul album al artistului britanic. Nici urmă de muzică rock, doar pop.

2020-09-16 04:57:03

CD Crazy Town - Dark Horse

Îi acord patru stele albunului DARK HORSE (2002), deși ar merita doar trei. Motivul pentru care am acordat patru stele, sunt cele patru, eventual cinci piese: Decorated In Flames, Hurt You So Bad, Drowning, Change, Battle cry, de altfel, vârful de lance al acestui album CRAZY TOWN.

2020-09-16 04:42:03

CD Tokio Hotel - Scream

SCHREI (2005), albumul de debut al trupei germane TOKIO HOTEL a făcut a generat valuri seismice. Muzica promovată (pop rock, punk, emo), atitudinea glam afișată au fost cu sigurantă ingredientele care le-au asigurat susccesul. Destul de comercial pentru gustul meu, dar probabil fanii și mai ales fanele vor fi încântate. Două stele din trei. Trei stele am acordat versiunii în limba germană a albumului.

2020-09-14 06:26:57

Cd Sum 41 - Underclass Hero

Pop punk, alternative rock de comercial și accesibil regăsim pe albumul UNDERCLASS HERO (2007) al trupei canadiene SUM 41. Nu foarte spectaculos, albumul nu reușește să depășească un anumit prag, dar, totuși, de apreciat că trupa ține ridicat, în manieră proprie, spiritul punk rock.

2020-09-14 06:26:57

CD Creedence Clearwater Revival - Best Of

Practicând ceea ce presa muzicală de specialitate a numit stilul southern sock sau swamp rock, trupa americană Creedence Clearwater Revival s-a bucurat de un real succes în scurta perioadă de activitate (1967-1972). Cele mai bune piese ale trupei au fost selectate pe această compilație.

2020-09-14 05:41:57

CD+DVD Tokio Hotel - Humanoid

Odată cu albumul sugestiv intitulat HUMANOID (2009), trupa germană TOKIO HOTEL a cotit-o și mai mult spre tărâmul pop rock și electronic/industrial metal, devenind parcă și mai comercială. TOKIO HOTEL a prins foarte mult la segmentul mai tânăr al publicului. Pentru acesta, pachetul reprezintă o oportunitate de a achiziționa atât CD-ul, cât și materialul video.

2020-09-14 05:26:57

CD Tokio Hotel - Humanoid

Odată cu albumul sugestiv intitulat HUMANOID (2009), trupa germană TOKIO HOTEL a cotit-o și mai mult spre tărâmul pop rock și electronic/industrial metal, devenind parcă și mai comerciali. TOKIO HOTEL a prins foarte mult la segmentul mai tânăr al publicului.

2020-09-14 05:26:57

CD Inxs - Switch

Destul de liniștitoare muzica trupei australiene INXS. Genul promovat pe albumul SWICH (2005), penultimul album al trupei, este etichetat drept funk metal. Evident, avem de a face cu soft rock. Oricum, nu este genul meu, însă, dacă ne place sau nu albumul, putem folosi SWITCHUL: ON sau OFF.

2020-09-14 01:26:57

Cd Devo - Something For Everybody

SOMETHING FOR SOMEBODY (2010) este ultimul album al trupei americane DEVO. Albumul reprezintă mostră perfectă de new wave, pop rock, electro rock, per ansamblu, mai mult pop, electro, new wave decât rock.

2020-09-13 04:26:57

CD Outlandish - Closer Than Veins

În primul rând, undeva s-a strecurat o eroare prin includerea trupei de hip-hop OUTLANDISH în categoria rock. În al doilea rând, nu sunt mare amator de hip-hop, în afaraă de câteva excepțiinotabile, iar OUTLANDISH nu face parte dintre aceste excepții.

2020-09-12 06:26:57

CD Graveyard - Lights Out

Scandinavia a oferit în ultimii 30 de ani numeroase surprize în materie de muzică rock. Parțial, este și cazul trupei suedeze GRAVEYARD. Nu pot să spun că m-a dat pe spate albumul LIGHTS OUT (2012), însă trei piese (The Suits, The Law & The Uniforms, Endless Night, Goliath) mai apropiate de soundul southern/stoner rock american, m-au determinat să acord patru steluțe din cele cinci posibile.

2020-09-12 06:11:57

CD Soul Asylum - Black Gold - The Best Of

Nu știu ce să spun despre SOUL ASYLUM: fără a influența major scena muzicală, a creat ceva valuri pe scena alternative-grunge rock la sfârșitul anilor 80 și în anii 90. BLACK GOLD. THE BEST OF, compilație lansată în anul 2000, include 19 piese mai reprezentative al trupei americane.

2020-09-11 03:11:57

CD Thirty Seconds To Mars - Love Lust Faith + Dreams

LOVE LUST FAITH + DREAMS, penultimul album THIRTY SECONDS TO MARS urmărește aceeași linie alternativă, dar parcă ceva mai experimental, prin introducerea soundului electronic și elementelor de art rock.

2020-09-10 05:17:26

CD Thirty Seconds To Mars - A Beautiful Lie

A BEAUTIFUL LIE este al doilea album THIRTY SECONDS TO MARS. Cu certitudine, este mai închegat și mai omogen decât albumul de debut, trupa îndreptându-se clar spre alternative metal, însănici acesta nu te dă pe spate. Lucruri de genul acesta s-au mai făcut.

2020-09-10 04:47:26

CD Thirty Seconds To Mars - 30 Seconds To Mars

30 SECONDS TO MARS (2002) este primul album al trupei THIRTY SECONDS TO MARS. Deși un este rău pentru un album de debut, totuși nu reușește să atingă un anumit nivel. Trupa americană amestecă alterantiv rock, space rock cu ceva progresiv roco, acest din urmă aspect conferindu-i o anumită originalitate.

2020-09-10 04:17:26

CD Arthur Brown - The Crazy World Of Arthur Brown

Surprinzătoare și nebună lumea și muzica lui ARTHUR BROWN. O amestecătură de psyhedelic, experimental, shock, progresiv rock regăsim pe albumul THE CRAZY WORLD OF ARTHUR BROWN (1968).

2020-09-09 05:12:29

CD Grand Funk Railroad - Greatest Hits

GRAND FUNK RAILOARD - GREATEST HITS (2006), un instantaneu al peisajului rock al anilor 70, deceniul opt al secolului trecut reprezentând și perioada de glorie a grupului american GRAND FUNK RAILOARD. Trupa, care activează și astăzi, practică un soi de hard rock cu o tentă de progresiv și blues rock.

2020-09-09 04:27:29

CD Cream - Icon

Cu doar patru albume lansate la sfârșitul anilor 60, trupa britanică CREAM a trecut ca un meteor peste tărâmul rock an rollu-lui, unde a lăsat ceva urme. ICON (2011) este o compilație care include 11 piese, atent selectate de pe cele patru albume ale trupei. Însuși Eric Clapton și-a adus o contribuție importantă la realizarea maimultor piese ale trupei CREAM. Blues rock, psyhedelic rock.

2020-09-09 03:12:29

eBook Istoria Basarabiei - Ion Nistor

Frumoasă, zbuciumată și dramatică istorie a teritoriului dintre Prut și Nistru, Basarabia, din cele mai vechi timpri pânăîn prezent, scrisă de ION NISTOR, istoric și militant unionist bucovinean, membru al comitetului de organizare a Adunării Naționale de la Cernăuți, care a hotărât unirea cu România, acum și în variante ebook.

2020-09-09 12:57:29

Istoria Basarabiei - Ion Nistor

Frumoasă, zbuciumată și dramatică istorie a teritoriului dintre Prut și Nistru, Basarabia, scrisă de ION NISTOR, istoric și militant unionist bucovinean, membru al comitetului de organizare a Adunării Naționale de la Cernăuți, care a hotărât unirea cu România.

2020-09-09 12:57:29

CD Cream - Fresh cream

FRESH CREAM (1966), primul album al trupei britanice CREAM, un exemplu tipic de blues rock de bună calitate. Utilizarea armonicii pe anumite anumite piese, și mă gândesc aici la Rollin' and Tumblin' sau Four Until Late, imprimă o anumită culoare.

2020-09-09 12:57:29

DVD Lenny Kravitz - Live

Rock and roll, neo psyhedelic amestecat cu soul, funk marca LENNY KRAVITZ regăsim pe acest album material live marca LENNY KRAVITZ. Cea mai heavy piesă este de departe Are You Gonna Go My Way.

2020-09-08 07:00:06

CD The Animals - A's, B's & Ep's

Fie că vă place, fie că nu vă place, THE ANIMALS - SA's, B's & Ep's (2003) ne arată fața muzicii rock din a doua parte a anilor 60, de altfel, perioada de aur a trupei britanice THE ANIMALS.

2020-09-08 05:27:29

Dictionar de istorie a Romaniei - Stan Stoica

Așteptam de foarte mult timp un astfel de instrument de lucru. Numărul de intrări nu reprezintă neapărat punctul forte al dicționarului, ci aria generoasă pe care o acoperă:
fapte, evenimente complexe, evoluții și concepte istorice.

2020-09-07 07:00:06

CD Tokio Hotel - Schrei

SCHREI (2005), albumul de debut al trupei germane TOKIO HOTEL a făcut a generat valuri seismice. Muzica promovată (pop rock, punk, emo), atitudinea glam afișată au fost cu sigurantă ingredientele care le-au asigurat susccesul. Destul de comercial pentru gustul meu, dar probabil fanii și mai ales fanele vor fi încântate.

2020-09-07 06:47:06

CD Cheap Trick - The Very Best of

Cele mai bune piese CHEAP TRICK reunite pe albumul THE VERY BEST OF (2007). Hard rock, pop rock să nu-i neapărat comercial, dar cu siguranță foarte accesibil. Câteva piese de rezistență:
- Californian man
- Surrender

2020-09-07 06:47:06

Dictionarul Celui De-Al Doilea Razboi Mondial - Ian V. Hogg

De la bun început trebuie subliniat faptul că, autorul, istoricul militar IAN V. HOGG, este o somitate în domeniu. DICȚIONARUL CELUI DE-AL DOILEARĂZBOI MONDIAL include peste 800 de articole, ordonate alfabetic, ce acoperă o problematică caracterizată prin diversitate: aramament și tehnică militară, bătălii celebre, personalități politice și militare, cuvinte-cheie. De asemenea, în prezentul lexicon se mai regăsesc: cronologia războiului, tabele sinoptice, principalele evenimente ale războiului, statistici, note explicative etc. Foarte util pentru a ne face o imagine de ansamblu cât mai completă despre cel mai devasator conflict din istorie.

2020-09-07 01:32:06