Categorii:
inchide meniul
Craciunoteca
Bestselleruri
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781

gavril daniela

3 aprecieri

35 review-uri

Review-uri

Cronicile din Narnia Vol.6: Jiltul de argint - C.S. Lewis

O carte frumoasă, precum seria din care face parte. O plăcere să te reîntorci în minunata Narnia, care acum îl are ca rege pe fiul prințului Caspian. Cartea are o calitate deosebită, cu ilustrații și o hârtie excelentă. Recomand.

2020-09-24 10:57:03

Harry Potter si copilul blestemat - J.K. Rowling, John Tiffany, Jack Thorne

O continuare a iubitei serii Harry Potter, care îi are în centrul atenției pe fiul lui Harry, prieten bun cu băiatul lui Draco, ambii sortați în casa viperinilor. Cartea nu aduce prea multe lucruri noi, bazându-se pe întoarcerea în timp în perioada romanului Harry Potter și Pocalul de foc. Nu se ridică la înălțimea seriei inițiale, însă pentru nostalgici reprezintă o plăcută modalitate de revenire la Hogwarts.

2020-09-24 10:57:03

Pulbere de stele - Neil Gaiman

Nu pot spune că mi-a plăcut. O carte de fantasy destul de slăbuță, care nu se încadrează în categoria cărților pentru copii. Nu recomand, puteți găsii cărți mult mai bune din această sferă a literaturii, precum cele ale lui Rick Riordan.

2020-09-24 10:42:03

Istoria lui Razvan - Horia Corches

O poveste frumoasă, amuzantă, perfectă pentru a asimila în mod ușor și plăcut informație istorică. Sunt prezentate figuri emblematice ale istorie românilor, persoane simple care trăiau în acele vremuri și personaje mitice, prin intermediul lui Răzvan, un băiețel care călătorește în timp cu ajutorul caietului bunicului.

2020-09-24 10:42:03

Baiatul cu pijamale in dungi - John Boyne

O carte emoționantă, care se citește foarte repede. Limbajul este simplu, însă povestea are un impact puternic, reușind să smulgă câteva lacrimi chiar și de la cel mai rezervat cititor. Recomand tuturor.

2020-09-24 10:42:03

Limba franceza - Clasa 7 - Caiet - Roxana Veleanovici, Angela Soare, Esme Tretinescu

Foarte bun caietul dacă vă doriți să învățați limba franceză. Este plăcut colorat și ilustrat, făcând învățarea mai ușoară. Recomand toată colecția, care este pe diverse grade de dificultate. Dacă sunteți începător caietul poate părea dificil, vă sfătuiesc să începeți cu cel pentru clasa a 5-a.

2020-09-24 10:27:03

Hotul de carti - Markus Zusak

O carte emoționantă, o poveste înduioșătoare. Romanul este sfâșietoare, ilustrând o realitate cruntă. Merită citit pentru a înțelege clipele teribile prin care treceau oamenii în acea perioadă. Ecranizarea este de asemena foarte bună. Recomand.

2020-09-24 10:27:03

Mitologie nordica - Neil Gaiman

Romanul este alcătuit dintr-o colecție de mituri și legende ale popoarelor scandinave, frumos repovestite, care îi au centrul acțiunii pe zeii nordici. Recomand iubitorilor de folclor internațional, sau oricui își dorește să afle mai multe despre panteonul nordic.

2020-09-24 09:57:03

O istorie secreta a Tarii Vampirilor 1: Cartea Pricoliciului - Adina Popescu

O carte foarte frumoasă, prezintă basmele românești reinventate și modernizate, înglobate într-o poveste amplă, ce îl are ca protagonist pe micuțul pricolici. Mi-a amintit cu drag de poveștile copilăriei, fiind prezente personaje clasice precum: Greuceanu, Împăratul Roșu, Sfânta Vineri și nelipsitul zmeu. Recomand.

2020-09-24 09:57:03

Inapoi pe Insula Pierdutilor - Descendentii - Melissa De La Cruz

O poveste drăguță, o lectură de destindere. Un basm modernizat, care se parcurge foarte ușor. Potrivit pentru cei mici, care abia descoperă plăcerea cititului. Nu întru totul original, dar prezintă o lume fantastică, ai cărei locuitori sunt urmașii personajelor poveștilor disney clasice precum: Albă-ca-zăpada, Frumoasa din pădurea adormită și Aladdin.

2020-09-24 09:57:03

Activites Thematiques. Exercitii de vocabular - Clasele 7-8 - Gina Belabed

O carte foarte bună pentru dezvoltarea vocabularului în limba franceză. Este frumos colorată și atractivă, însă exercițiile sunt destul de grele, mai ales pentru cei ale căror cunoștințe sunt aproape de minim. Este un bun material pentru autodidacții de toate vârstele, care își doresc să aprofundeze această limbă. Recomand!

2020-09-24 09:42:03

Mandrie si prejudecata - Jane Austen

O carte superbă. Am cumpărat-o după ce am vizionat ecranizarea din 2005, deasemenea foarte reușită. Suntem introduși în Anglia secolului 19, unde facem cunoștință cu Lizzy și domnul Darcy, protagoniștii, domnul Bingley și surorile sale, familia Bennet și multe alte personaje care însuflețesc romanul.

2020-09-24 09:42:03

Zei scapati din lesa - Maz Evans

Este o poveste frumoasă, în care zeii din mitologia greacă ne sunt prezentați într-o manieră amuzantă și ușor accesibilă. Ideea nu este originală, o întâlnim la autorul Rick Riordan în (Percy Jackson și olimpienii) ilustrată într-o manieră mult mai spumoasă. Per total recomand.

2020-09-18 08:57:03

1000 de intrebari. Teste de cultura generala vol.4 - National Geographic Kids

Foarte interesantă, o ocazie minunată de a ne dezvolta cultura generală. Cartea trebuie parcursă din scoarță în scoarță pentru a asimila informații dintr-o multitudine de domenii. Îți pune cu adevărat mintea la contribuție. Recomand toată colecția.

2020-09-15 09:57:03

Cronicile din Narnia Vol.2: Leul, vrajitoarea si dulapul - C.S. Lewis

Cel mai cunoscut roman al seriei ne poartă din nou în magicul ținut al Narniei. Se duce o bătălie acerbă între bine și rău, cei 4 frați Pevensie se luptă pentru salvarea țării și a locuitorilor ei de sub amenințarea tiranicei vrăjitoare albe. O carte pentru oricine, pentru cei mici sau pentru nostalgicii care vor să resimtă parfumul copilăriei lipsite de griji, învăluită în mantia fantasticului.

2020-09-14 05:41:57

Crima la vicariat - Agatha Christie

Primul roman din seria Miss Marple nu impresionează la fel ca succesoarele sale, însă reprezintă o lectură plăcută. Nu avem parte de multă acțiune, însă ne este prezentat un număr atât de mare de scenarii posibile, încât cu greu vom reuși să descoperim vinovatul, sau poate vinovații? Poate oare un tânăr simpatic și visător să fie făptașul, sau este mâna unei doamne misterioase?

2020-09-14 05:26:57

Adversarul secret - Agatha Christie

Un roman care îți pune logica și intuiția la treabă. Te ține în suspans până la ultima pagină. Așa cum ne-a obișnuit autoarea avem răsturnări de situație incredibile, fiind aproape imposibil de dedus sfârșitul aventurii simpaticilor Tommy și Tupence. Cu siguranță recomand.

2020-09-14 05:26:57

Baltagul - Mihail Sadoveanu

O carte antrenantă, care poate fi catalogată foarte ușor ca unul dintre primele romane polițiste românești. Față de alți clasici ai literaturii noastre se citește repede, îndemnându-te să-ți pui la contribuție "micile celule cenușii", aviz amatorilor de literatură polițistă, pentru a descoperii vinovatul. Recomand cu drag:))

2020-09-14 05:11:57

Ion - Liviu Rebreanu

O carte care se parcurge destul de greoi de cei neexperimentați, viața satului nefiind una dintre cele mai interesante teme posibile. Autorul realizează analiza psihologică a locuitorilor satelor transilvănene de dinaintea Marii Uniri, prezentându-le viața așa cum era, fară ocolișuri sau înfrumusețări. Romanul este emoționant, prezentând destine distruse de avariție, iubire de pământ dusă la extrem, încăpățânare, viclenie, ură și ambiții prostești. Merită citită, fiind și lectură școlară obligatorie, chiar dacă la o primă vedere nu pare prea accesibilă.

2020-09-14 04:56:57

Enigma Otiliei - George Calinescu

Un roman interesat, însă pe alocuri pasajele descriptive devin puțin plictisitoare. În ciuda titlului înșelător, protagonistul acțiunii este Felix Sima, un tânăr provincial venit în capitală pentru a studia medicina. Destinul său se împletește cu al verișoarei lui, Otilia Mărculescu, cu al straniei familii Tulea, cu al avarului moș Costache, al omniprezentului Pascalopol și al oportunistului Stănică Rațiu. O frescă a societății bucureștene de dinainte de 1918, romanul are influențe balzaciene, încheindu-se cu grăitoarea frază " Aici nu stă nimeni". Am observat o evoluție plăcută față de romanul de debut citit anterior, Cartea Nunții. Recomand.

2020-09-14 04:41:57

Secretul Marelui Sigiliu - Steve Berry

Superb roman. Este un thriller care te ține cu sufletul la gură. Avem ocazia să călatorim alături de Cotton Malon prin fascinata Veneție, să vizităm clădiri americane de mare importanță și să aflăm mai multe despre personaje marcante ale istorie universale, mai puțin cunoscute. Deasemenea cartea are în centrul său teorii conspiraționale și viața controversată din Coreea de Nord. Îmi place foarte mult că la finalul aventurii avem nota autorului care separă metodic ficțiunea de adevărul istoric. Ce are China de pierdut dacă se dovedește că amendamentul 16 din Constituție a fost ratificat ilegal? Ce legătură are Haym Salomon cu guvernul american? Puteți afla răspunsurile citind această lectură care reprezintă un câștig pentru cultura generală a fiecăruia dintre noi.

2020-09-14 04:26:57

Cavalerul - Gene Wolfe

Nu mi-a plăcut deloc, nu recomand. O scriitură greoaie care plictisește după câteva pagini. După câteva încercări, cam 100-130 de pagini, am abandonat romanul, trebuie să ai o voință de fier pentru a-l termina. Nu a fost o alegere inspirată.

2020-09-14 04:11:57

Seraphina - Rachel Hartman

Un fantasy foarte reușit cu dragoni, prinți și comploturi, care îi are în centrul acțiunii pe Seraphina, o fată cu un simț muzical și o inteligență ieșită din comun, și pe principele Lucian Kiggs. Romanul te prinde și se citește foarte repede.

2020-09-14 04:11:57

Jocul lui Westing - Ellen Raskin

Recomand! O carte interesantă, perfectă pentru destindere. O lectură plăcută, care te ține în priză. Mi se pare inspirată de romanul "Cu cărțile pe față", de Agatha Christie, pe care vă recomand călduros să-l citiți.

2020-09-14 04:00:07

Endgame. Jocul final - Convocarea - James Frey, Nils Johnson-Shelton

Am cumpărat acest roman neștiind absolut nimic despre el, deci fără vreun fel de așteptări. Nu mi-a plăcut absolut de loc. Premisa nu e originală, o întâlnim și în "Hunger Games", precum și în alte cărți mai mult sau mai puțin cunoscute, lucru care nu ar deranja cu nimic dacă punerea în practică a ideii nu ar lăsa atât de mult de dorit. Am decis să nu continui seria. În concluzie nu recomand.

2020-09-14 03:56:57

Fiica ceasornicarului - Kate Morton

Fiica ceasornicarului este un roman care debutează destul de lent, cu multe detalii descriptive. Acțiunea este proiectată pe mai multe planuri, îmbinând prezentul cu trecutul și personaje care la o primă vedere nu au nicio legătură unele cu celelate. Cartea are pasaje pline de suspans, momente în care nu o poți lăsa din mână și un final înduioșător, însă descrierile mult prea amănunțite m-au determinat să îi ofer doar 4 steluțe.

2020-07-07 05:48:51

Matematica de excelenta - Clasa 8 - Pentru concursuri, olimpiade si centre de excelenta - Maranda Lint

O culegere de matematică pentru cei ce vor să aprofundeze noțiuni de algebră dar și de geometrie. Fiecare capitol este structurat în Elemente de tehnică respectiv Probleme de Creativitate, unde sunt rezolvate probleme cu grade diferite de dificultate, fiind însoțit și de câteva teste de verificare ce sunt și acestea rezolvate. Recomand atât elevilor cât și profesorilor.

2020-03-17 01:53:09

Calutul alb - Elizabeth Goudge

Un basm, după părerea mea supraestimat, cu firul narativ destul de slăbuț, cu finalul cliseic. Personajul principal, Maria trece prin diverse aventuri iar la final ajunge să se căsătorească cu Robin, întemeindu-și astfel o familie numeroasă într-o lume utopică.

2020-03-17 01:38:09

Piramida rosie - Rick Riordan

Un roman fantasy autentic, care oferă informații într-un mod plăcut și accesibil referitoare la mitologia egipteană. Replicile spumoase, interacțiunea dintre personaje cât și situațiile limită, constituie punctele forte ale acetei povești. Cu siguranță îl veți îndrăgi pe Bes iar coloratul personaj Seth vă va stârni hohote de râs.

2020-03-17 01:38:09

Ucigasul ABC - Agatha Christie

Un thriller captivant pentru împătimiții genului și nu numai. Autoarea, prin intermediul celebrului detectiv, Hercule Poirot, face un profil psihologic, pe care îl exploatează la maxim, al unui veteran de război, ce se dovedește a fi un criminal în serie. Umorul fin englezesc fac deliciul acestui roman.

2020-03-17 01:23:09

Un an la Oxford - Julia Whelan

O poveste frumoasă despre depăsirea limitelor personale, descoperirea de sine, succes și nu în ultimul rând iubire. La început o relație fără obligații, neconvențională dar care se transformă într-o dragoste tulburătoare care se află sub semnul constant al pierderii, al morții și care ne învață cât de important este să trăiești clipa. Cu siguranță vă veți atașa de ambițioasa Ella și de nerodul ei cu pretenții, Jamie. Recomand cu drag.

2020-03-17 01:08:09

Inca nu am terminat-o dar imi place pana acum. Imi doream demult sa o cumpar!

Veronica Aschiopoaei - 2020-03-26 11:00:07

Divergent. Seria Divergent. Vol.1 - Veronica Roth

Un roman conform așteptărilor mele Poate ar fi trebuit ca autoarea să dezvolte mai mult relația dintre Tris și Tobias pe parcursul acțiunii, astfel încât la final să pară mai veridică povestea lor de iubire. Per total mi-a plăcut, cu toate că mi s-a părut o poveste comprimata care are mult potențial latent. Aștept cu nerăbdare și volumul al doilea. Recomand!

2020-03-17 01:00:34

Programarea in limbajul C/C++ pentru liceu Vol.4 - Emanuela Cerchez, Marinel Serban

În condițiile în care o carte de informatică care să explice noțiunile prezentate este foarte greu de găsit, (sau poate nu am găsit-o eu ) această carte m-a scos dintr-un mare impas. Fata mea a devenit elevă a unui liceu teoretic la secția mate-info intensiv, iar profesorul de informatică este foarte bine completat de această carte. Structura cărții urmărește materia prevăzută în programa școlară, dar și teme ce se fac pentru performanță. Noțiunile teroetice sunt însoțite de multe exemple, adică probleme rezolvate dar și de un set de probleme propuse pentru a fi rezolvate. Chiar dacă nu a folosit, încă, toate cele patru volume, cu siguranță pentru ea, această carte este de mare ajutor. Recomand!

2020-03-17 01:00:09

Programarea in limbajul C/C++ pentru liceu Vol.3 - Emanuela Cerchez, Marinel Serban

În condițiile în care o carte de informatică care să explice noțiunile prezentate este foarte greu de găsit, (sau poate nu am găsit-o eu ) această carte m-a scos dintr-un mare impas. Fata mea a devenit elevă a unui liceu teoretic la secția mate-info intensiv, iar profesorul de informatică este foarte bine completat de această carte. Structura cărții urmărește materia prevăzută în programa școlară, dar și teme ce se fac pentru performanță. Noțiunile teroetice sunt însoțite de multe exemple, adică probleme rezolvate dar și de un set de probleme propuse pentru a fi rezolvate. Chiar dacă nu a folosit, încă, toate cele patru volume, cu siguranță pentru ea, această carte este de mare ajutor. Recomand!

2020-03-17 12:53:09

Calea regilor. Arhiva luminii de furtuna. Vol.1 - Brandon Sanderson

"Calea regilor" este o carte de fantasy bună. La început, acțiunea debutează destul de lent, dar își revine pe parcurs. Durează puțin până te obișnuiești cu denumirile inventate de autor. Clar este o carte care merită citită. Înarmați-vă cu multă răbdare și cu siguranță povestea vă va captiva. Spor la citit!

2019-08-01 07:21:40


sus
Feedback Wishlist
//