Mai sunt
00
00
00
00
X
Categorii:
inchide meniul
Card Cadou
Ebooks
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781

Dani🌸

3 aprecieri

40 review-uri

Review-uri

Padureanca - Ioan Slavici

“ Fă trei cruci și zi “ Doamne ajută! “ când treci pragul casei, fie ca să ieși, fie ca să intri, căci lumea din întâmplări se alcătuiește, iar întâmplarea e noroc sau nenorocire, și nimeni nu știe dacă e rău ori bun ceasul în care ai pornit, nici dacă va face ori nu ceea ce-și pune de gând.”
Slavici, și înțelepciunea graiul său, inspirat din minunata lume a satului românesc.

2020-05-23 02:31:41

Mizerabilii - Victor Hugo

Un roman pe care orice om trebuie să îl aibă în bibliotecă!
O incredibilă asociație de idei, evenimente istorice și construcții de personaje, care întrunesc o viziune tristă dar adevărată a ceea ce viața poate fi.
Face parte din topul literaturii universale, încadrându-se cu melancolie și trezvie până în societate zilelor noastre.

2020-04-29 10:58:06

Fratii Jderi - Mihail Sadoveanu

Romanul “Frății Jderi” îl așez cu gândul alături de “Cei trei muschetari”, atât de mare mi-e admirația, încât îmi îngădui să fac o astfel de comparație.
Nu știu dacă inspirația, cultura autorului sau neamul moldovenilor este cel care, prin forța creatoare a dus la apariția acestei capodopere, dar un lucru este cert, prin acestă scriere, Mihail Sadoveanu a ridicat proza romanescă la rang de artă universală.

2020-04-29 10:43:06

Ion - Liviu Rebreanu

Puternica forță creatoare a lui Liviu Rebreanu, inspirată din frumosul și pitorescul sat românesc.
În Ion, accentul cade pe expresivitate și dorință; trăinicia personajelor este luminată de de arta literară, îmbiată de tradiționalul unei lumi autentice.

2020-04-29 10:28:06

Cel mai iubit dintre pamanteni - Marin Preda

În Cel mai iubit dintre pământeni, Marin Preda, după ce-și perindă personajul-erou prin mai toate tenebrele și colțurile existenței umane, îl reîntoarce la origine, la esența existenței umane: “ Dacă dragoste nu e, nimic nu e ...”

2020-04-29 10:28:06

Adam si Eva - Liviu Rebreanu (Carti de patrimoniu)

Dragoste și destin sunt cuvintele ce creionează opera lui Rebreanu.
O poveste de iubire ce se compune prin reîncarnarea sentimentelor; dincolo de timp și spațiu, întâlnirea sufletelor pereche este inevitabilă.

2020-04-29 10:28:06

Mandrie si prejudecata - Jane Austen

Furtuna sentimentelor pune stăpânire pe protagoniștii romanului încât de la prima întâlnire. Dragostea este cea care modelează personalitatea și percepțiile preconcepute ale celor doua personaje.
Dragoste modelează și îmblânzește mândria și tot ea se revarsă în sufletul zădărnicit de prejudecăți.

2020-04-28 07:43:06

Idiotul - F.M. Dostoievski

Prințul Lev Nikolaevici Mîșkin este un personaj complex. Aș putea spune că Dostoievski a creat o personalitatea pe care o văd pictată alături de Edmond Dantes, Rett Butler etc. pe cupola catedralei literare universale.
Gândindu-mă la acești eroi, contemplația îmi plecă departe la o întâlnire de cunoaștere și creație ocrotită sub cupola Sixtină.

2020-04-28 07:43:06

Enigma Otiliei ed.2017 - George Calinescu

Gândindu-mă la Otilia și Felix, ma gândesc la firea și personalitatea femeii, impetuos conturată la acea epocă, dar și la adolescentul îndrăgostit și pierdut printre străini.
Un roman ce face cinste bibliotecii literare românești, o carte în care citești și privești cu tristețe.

2020-04-28 07:13:06

La rascruce de vanturi - Emily Bronte

Timpul este cel care se așterne nemilos peste iubirile părăsite și tot el este cel care se așează in ograda celor sortiți, odihnindu-se în veșnicia iubirii.
“ Tenebrele sunt lumina în stare latentă”, definiția personalităților din roman, riguros conturate de autoare.

2020-04-28 07:13:06

Accidentul - Mihail Sebastian

“ Cuvinte fără înțeles și întâlniri întâmplătoare se preschimbă în cele mai puternice dovezi în ochii unui om cu imaginație, dacă simte o flacără în piept.”
Schiller
Ce poate fi mai accidental decât o întâlnire de dragoste?

2020-04-28 04:58:06

Laleaua neagra - Alexandre Dumas

Laleaua neagră este emblematică pentru Dumas; cred că este cartea ce-i descrie cel mai bine forța creatoare.
Stilul vivace ce ține cititorul cu mintea și sufletul contopite cu personajele cărții, care la final dezvăluie o întreagă artă a cunoașterii, se revarsă într-o idee inedită, o floare, o lalea simplă, dar neagră; o carte, simplă, dar creată sub condeiul mărețului Dumas.

2020-04-28 04:58:06

Cei trei muschetari. Vol. I+II - Alexandre Dumas

Romanul eroismului sublim și simpatic, așa îmi amintesc de Cei trei muschetari.
Aventură fără limite și imaginație fără margini. Alexandre Dumas are un stil care consacră nu numai personalitatea lui artistică, ci întreaga literartură, nu degeaba este numit de criticii literari ca cel mai bun scriitor al tuturor timpurilor.

2020-04-28 04:43:06

Contele de Monte-Cristo. Vol.1+2 - Alexandre Dumas

Când mă gândesc la Contele de Monte Cristo, mă găsesc la Edmond Dantes, la simplul marinar care a cucerit valurile timpului cu povestea sa; mă gândesc la Alexandre Dumas, ca la un autor care e mai trainic și mai puternic decât personajul său.
În acest magnific roman, trăiești laolaltă cu agonia și extazul, cu apa mării care se lovește cu zbucium de malul timpului, din a căror întâlnire se ridică in vazduh stropi de lumină, întipăriți prin cuvinte de mâna creatorului.
Nu există om căruia să nu-i placă Dumas, există oameni care nu știu încă, cât de mult le place Dumas.
Citiți!

2020-04-27 10:43:06

Dama cu camelii - Alexandre Dumas-Fiul

Dama cu camelii este una din cele mai sfâșietoare povești de dragoste.
Materialitatea sentimentelor manifestate pe hârtia care a plâns sub condeiul autorului mă duce cu gândul în depărtări adânci, la Divina Comedie a lui Dante, la destinul necârmuit care se joacă cu viețile a doi bieți îndrăgostiți.
“ În definitiv doar dragostea și creația fac viața vrednică de a fi trăită și totodata de a fi părăsită. N-am creat nimic, care să rămână generațiilor următoare, dar am avut dragostea. “
Fatal!

2020-04-27 10:28:06

Rosu si negru - Stendhal

“ Da, dragostea cu toate minunile ei, va pune stăpânire pe inima mea. O simt după flacăra care mă surprinde. Cerul îmi datora acestă favoare, căci nu degeaba și-a îngrămădit toate binefacerile intr-o singură ființă.”
Agerul personaj al lui Sthendal marcheză imaginea unui caracter; o figură, care de la inceput până la sfârșit luptă, să-și câștige un loc în galeria personalităților de mare anvergură literară a tuturor timpurilor.

2020-04-27 10:13:06

Jane Eyre - Charlotte Bronte

Dragostea!
Dragostea curtenitoare care înmărmurește trecerea timpului, dragostea care nu caută mai mult de cât poate vedea, dragostea dintre două personaje, atât de frumos conturate de Charlotte Bronte..

2020-04-27 09:58:06

Audienta la un demon mut - Savatie Bastovoi

O carte care care înfățișeză întâmplări mai puțin reale, dar care trezește interesul cititorilor și oferă totodată noi perspective privind înțelegerea religiei.
Mă duce cu gândul la romanele polițiste, construcția literară a autorului, fiind foarte antrenată, pentru publicul adolescentin.

2020-04-27 05:58:06

Adela Ed.2018 - Garabet Ibraileanu

Când mă gândesc la Adela, mă gândesc la iubire. La doi oameni îndrăgostiți care nu sunt capabil să-și mărturisească sentimentele, din teama da nu fi împărtășiți sentimental. O țesătură de întâlniri și întâmplări, care în cele din urmă nu duc decât la o despărțire definitivă.

2020-04-27 05:58:06

Notre-Dame de Paris - Victor Hugo

“ Iubirea e ca un arbore, crește singur, își aruncă adânc rădăcinile în întreaga noastră ființă și continuă să înverzească pe-o inimă ruinată. Iar ceea ce pare inexplicabil este că, în măsura în care pasiunea aceasta e oarbă, ea e și stăruitoare. Nu este niciodată mai trainică decât atunci când e lipsită de rațiune. “
Ce frumos sună începutul romantismului prin condeiul lui Victor Hugo.

2020-04-13 06:00:06

Proza - Mihai Eminescu

“ Pământul umblă cum umblăm noi în vis. Departe ajungem și totuși pe loc suntem... În urmă și-nainte nici nu s-a mărit, nici n-a scăzut distanța- căci e nemărginită.”
Aur mărire și Amor- inegalabilul Eminescu

2020-04-13 05:46:07

Razboi si pace Vol.1+2 - Lev Tolstoi

Cel mai mare roman al literaturii, roman în adevăratul sens la cuvântului. Roman care își câștigă existența literară, nu prin amploare ci prin faptul că de fiecare dată când mă gândesc la Război și Pace, mă gândesc la Lev Tolstoi. O carte în care autorul este mai puternic decât personajele, o carte care mă face să mă gândesc la creator și nu la poveste în sine.
Cât de fastuoasă trebuie să fii fost perspectiva creatoare, mâna care a plămădit și modelat viața paginilor pe care le-am citit.
“ Iubind omenește, iubirea se poate preschimba in ură, dar dragostea dumnezeiască nu se poate schimba niciodată. Nimic, nici chiar moartea n-o poate nimici. Ea este însăși esența sufletului. Câți oameni n-am urât eu în viață! Și dintre toți, pe nimeni n-am iubit și n-am urât atâta cât am iubit-o și am urât-o pe ea... Și deodată și-o imagină pe Natașa, dar nu ca înainte, numai cu farmecul ei, care-l vrăjea; își imagină pentru prima oară sufletul ei. Și-i înțelese sentimentele, suferința, rușinea și căința. Acum înțelese toată cruzimea refuzului său, toată cruzimea ruperii legăturii cu ea. Dacă aș putea s-o mai văd măcar odată! O singură dată să mă uit în ochii ei și să-i spun...” Prințul Andrei

2020-04-13 05:46:07

Flavian vol.2: Viata merge inainte - Alexandru Torik

După ce ți-ai însușit poruncile și Învățăturile lui Hristos, urmează trăirea in profunzime, în și prin asceză.
Carte este o manifestare a jertfei continue, jertfă care duce la comuniunea cu Dumnezeu, și la iubirea necondiționată a aproapelui.

2020-04-13 05:00:09

Flavian - Alexandru Torik

O carte bună; îndrumătoare, pentru cei care nu cunosc și nu știu să aplice poruncile lui Dumnezeu.
Povestea te captivează de la prima pagină și te îndeamnă să o citești pe nerăsuflate.

2020-04-13 05:00:09

Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei - Siluan Athonitul

Pentru a dobândi harul Duhului Sfânt trebuie să treci prin iadul deznădejdii. Să capeți smerenie din orice lucru pe care-l faci ( când privești o floare, când mănânci, când vorbești, când pășești etc.), să îngădui oricui; cu smerenia înduri orice.

2020-04-13 05:00:09

Intre Freud si Hristos cartonat - Savatie Bastovoi

Cartea de față aduce în fața cititorului o perspectivă nouă, atât prin stilul caracteristic autorului, cât și prin deplinătatea cunoștințelor, atât de simplist expuse.
Cred de cuvință că este o ilustrată cuvântătoarea a societății contemporane.
Recomandabilă către tinerii care deși se simt prinși în idei statice, pot oricând să-l descopere pe Dumnezeu. “ Libertatea este lungimea lanțului? “

2020-04-13 10:31:07

Sfantul - Maria Pastourmadzis

Literatură duhovnicească, hrană pentru suflet.
O carte, care odată începută nu poți să te mai desparți de ea. Relevarea treptelor către sfințenie aduce in fața cititorului evidența ca Dumnezeu este mereu alături de noi.

2020-04-13 10:16:07

Filocalia 1 Sfintelor nevointe ale desavarsirii ed.2017

Glasul dulce al Filocaliei, este glasul lui Dumnezeu în trăirile Sfinților Părinți.
“Tai mereu cu gândirea bucata de lut care te alcătuiește, modelând o idee: După chipul și asemănarea lui Dumnezeu”.

2020-04-13 10:16:07

Cuvinte de nadejde celor fara de nadejde

“ Pentru orice om, care cu adevărat caută mântuirea, e necesar să treacă prin experiența părăsirii de către Dumnezeu...
În această inevitabilă părăsire se află un sens adânc, acela de a da omului posibilitatea libertății și credincioșiei față de Dumnezeu.”

2020-04-13 10:00:07

Marele Gatsby - F. Scott Fitzgerald

“ Zâmbi cu înțelegere, mai mult decât cu întelegere. Era unul din acele rare zâmbete ce poartă o eternă calitate liniștitoare in ele, pe care le întâlnești doar de câteva ori într-o viață. Se îndrepta - ori părea să se îndrepte - spre toată lumea înconjurătoare pentru o clipă, după care se concentra asupra ta, cu o irezistibilă părtinire în ceea ce te privește. Îți sugera că ești crezut la fel cum îți plăcea ție să crezi în tine și te asigura că are despre tine exact impresia pe care, atunci când te simțeai cel mai în formă, nădăjduiai să o lași.”
Un om și un destin.

2020-04-12 11:31:07

Staretul Dionisie: Duhovnicul de la Sfantul Munte Athos - Ieromonah Dionisie de la Colciu

“ Deci scopul e pocăința. Orice ar fi, să ne smerim. Vezi cum scriu Sfinții Părinți- toate rugăciunile astea pe care le zicem sunt ca frunzele unui copac, dar rodul este Iisus Hristos. Acolo merg toate cântările pe care le cântam noi. Orișice cântam, rezultatul este “ Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește- mă. Acolo este. Asta-i. “
Evlavia și smerenia părintelui se regăsesc in fiecare pagină a cărții. Blândețea lui este condeiul glasului său.

2020-04-12 11:00:06

Padurea spanzuratilor - Liviu Rebreanu

“ Aseară însă am văzut pe Ilona și... m-am regăsit, mi-am regăsit iubirea... Altfel cum aș fi îndurat o noapte întreagă aici, singur??... Acuma mi-e sufletul liniștit... De ce să reîncep chinurile? ... Nu mai vreau nimic. Iubirea îmi ajunge, căci iubirea îmbrățișează deopotrivă pe oameni și pe Dumnezeu, viața și moartea. Iubirea cea mare e aici, în odăița aceasta ... O respir în fiecare clipă... E în mine și în afară de mine, în tot cuprinsul infinitului... Cine n-o simte nu trăiește aievea; cine o simte trăiește în eternitate... Cu iubirea în suflet poți trece pragul morții, căci ea stăpânește și dincolo, pretutindeni, în toate lumile existente și inexistente...”
Ceea ce este interesat la Rebreanu, este forța lui creatoare; câtă conștiință și trăire în personajele sale. Aș spune că Pădurea Spânzuraților e “ o clipă cât o viață de om” .

2020-04-12 06:31:07

Stiinta si religia - Sfantul Luca al Crimeii

“ Așa-numita teorie atomică susține că elementele primare, din care este alcătuită materia, sunt atomii. Conform acestei teorii, atomul este o particulă indivizibilă a substanței și chiar acest lucru trebuie să-l acceptăm prin credință, ba chiar printr-o credință oarbă, care i se opune logicii, căci dacă atomul este material, atunci are forță de atracție, iar orice forță de atracție presupune divizibilitate. “
Sfântul Luca, ca și alți mari literați, ne învață încă odată că știința și religia nu merg una împotriva alteia, ci împreună- lucrător.

2020-04-12 06:16:07

Dragostea Adevarata - Dmitry Semenik

“ Atunci când există scânteia dumnezeiască, atracția este neapărat una reciprocă. Două inimi omenești încep să comunice în tăcere - vorbesc până și privirile, gesturile. Cei doi au stat pur și simplu alături, nici măcar nu și-au mărturisit sentimentele, și totuși simt apropiere, atracție. Convorbirea poate privi lucruri care n-au absolut nicio legătura cu dragostea, însă ei știu că au neapărat nevoie unul de celălalt, că între ei există o profundă legătura de taină, că Domnul le dă un semnal nevăzut, și fiecare pleacă simțind un anumit cutremur. Lucrul acesta este întotdeauna privit ca un eveniment. “
fragment din carte

2020-04-12 09:31:07

Panza de paianjen - Cella Serghi

“ Ce împletire de drumuri nebănuite! Cine ne-a purtat pașii? Cine s-a jucat cu noi, cum te joci cu pionii la șah? O coincidență, privită din afară, nu e decât curioasă; trăită, e năucitoare, te îngheață. Ce păianjen nevăzut a țesut pânza asta de care mă simt prinsă, de care nu mă pot dezlipi, orice aș face? “
fragment din carte

2020-04-12 09:16:07

Calea spre tine insuti - Haralambos Papadopoulos

“ Calea spre tine însuți” este potrivită pentru oricine.
În fiecare dintre noi exista la un moment dat un spațiu neîmplinit sau neînțeles al propriului sine. Cartea explică frumos că “ jumătatea” ființei noastre așteaptă de fapt sa fie întregită în Hristos. Doar manifestându-ne prin credință reușim să privim propriile complexe sau probleme personale într-un plan secundar și inferior, luminii cuvâtătoare a lui Dumnezeu.
Să simți că tot ceea ce ți-a umbrit sufletul cândva, dispare cu o simplă îmbrățișare a lui Hristos.

2020-04-07 09:00:35

Farmacia de cuvinte - Constantin Necula, Alexandru Rusu

Frumoasă!
Un bilet de călătorie evanghelică, o carte care mă face să-mi amintesc că de cele mai multe ori nu destinația contează, ci drumul pe care-l parcurgi.
Fiecare pagină este o imagine nouă a învățăturilor părintelui, și toate alcătuiesc la final o icoană a Bisericii, a oamenilor care doar caută ritmul către muzica lui Hristos.

2020-04-06 09:16:06

Ce trebuie sa stii inainte de casatorie - Elena Morozova

O carte splendidă!
Înțelegerea sinelui și cunoașterea propriului caracter sunt obiective ce trebuiesc bine definite înainte de a pătrunde în taina căsătoriei, sau în sfera unei relații.
Acestă carte exemplifică și conferă modele bine creionate, în ceea ce privește perioada relațiilor predecesoare căsătoriei, și nu numai. Situații care pot dezvălui imaginea veridică a propriului eu.
Doar dragostea adevărata învață oamenii să cunoască și să guste din evlavia vieții.

2020-04-01 04:08:23

Vulturul ranit. Viata Sfantului Grigorie Teologul - Stelianos Papadopoulos

Vă mulțumesc pentru oportunitatea de a lectura o capodoperă.
Cartea “Vulturul Rănit” reprezintă pentru noi un medicament sufletesc și trupesc, un model de asceză continuă, menit să îndrume cititorul către depășirea tuturor greutăților existențiale.

2020-04-01 03:38:23

Sfintii parinti despre originile si destinul cosmosului si omului - Alexandros Kalomiros

O carte foarte interesantă; pentru toți pasionații de filozofie, teologie și știință
O carte care vorbește despre crearea lumii din punct de vedere patristic, dar care caută mereu să meargă paralel cu evoluția și știința, nu împotriva lor, ci în complementaritate.
“Dumnezeu este viața: “ Eu sunt viața” iar la întrebarea “Ce este omul?”,se creionează două răspunsuri în biblie:
1) se poate spune că tot textul Sfintei Scripturi este răspunsul la acestă întrebare
2) răspunsul e Întruparea lui Dumnezeu. “

2020-04-01 11:38:23


sus
Feedback Wishlist