Mai sunt
00
00
00
00
X
Categorii:
inchide meniul
Card Cadou
2+1 GRATIS
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781

Circiumaru Andreea Elena

7 aprecieri

176 review-uri

Review-uri

Plansul lui Nietzsche - Irvin D. Yalom

Cartea aceasta a fost o revelație. O provocare intelectuală și un deliciu literar de necontestat pentru mine. Nu m-aș fi oprit din citit nici dacă avea 2000 de pagini. I-a reușit lui Yalom de minune acest roman. Dialoguri istețe între doi filozofi ai secolului XIX. Unul mai bun decât altul.

2020-07-26 03:00:06

Puterea dragostei - Josephine Cox

Este o poveste frumoasa si trista in acelasi timp, despre abuzul fizic si psihic al femeii, despre neputinta, durere dar si curaj.
Lectura a fost relaxanta dar plina de substrat. O lectie de viata, despre prietenie si iubire neconditionata.

2020-07-21 05:00:06

Noua dezordine amoroasa - Pascal Bruckner, Alain Finkielkraut

Absolutely necessary for anyone who wants to understand 'situationisme'.
As usual in French books of those days, no notes, index or bibliography. That's a pain in the ass because the book is rich enough to use it as a book of reference.

2020-07-21 05:00:06

Livada de visini - A. P. Cehov

Poate să pară ciudat dar tensiunea dramatică a piesei de teatru ”Livada cu vișini” rezidă din lipsa acțiunii. Liubov Raneskaia şi Leonid Gaev se gândesc cu nostalgie la casa copilăriei lor dar nu întreprind nimic pentru a o salva. „Rusia întreagă este livada noastră” îi spunea Trofimov Aniei. „Pământul nostru este întins şi frumos. Are o mulţime de locuri minunate.”

2020-07-21 04:55:09

Intre dorinta si pericol - Linda Howard

Între dorinţă şi pericol este un thriller plin de adrenalină, suspans, aventuri pe muchie de cuţit, care ne introduce în lumea secretă a agenților CIA, o lume plină de riscuri şi pericole, în care şi cea mai mică greşeală îţi poate fi fatală.
Linda Howard are incredibilul talent de a țese povești romantice foarte intense și pasionale, pe fundalul unei acțiuni pline de adrenalină.

2020-07-21 04:55:09

Un secret teribil - Lucinda Edmonds

Loved the twists in book, but disappointed in how it ended. Hope this is finished in another book at some point.

2020-07-21 04:55:09

Casa oglinzilor - Amanda Quick

This novel did not pretend to be anything other than what it was: a straight-up, formulaic, romantic suspense - and you know? It's good. No insta-love or skanky insta-sex that's become the Holy Grail of 2k romances. Here there is mystery (though a titch convoluted) and a gothic-y setting; foggy woods which hold a house-turned-library, within which every wall is covered with creepy antique mirrors.

2020-07-21 04:55:09

Cronica pasarii-arc - Haruki Murakami

Probabil că același sentiment îl încearcă și cei care termină de citit unul dintre romanele lui Dostoievski: având în vedere că mi-a luat aproximativ o lună să închei lectura, sentimentul cu care am rămas este acela de nedumerire cu privire la necesitatea prezentării atâtor detalii lipsite de legătură cu firul narativ principal.

2020-07-21 04:55:09

Kama pura, orasul incantarilor - Aimen Klimmeron

Absolut fascinantă. Tantrismul nu e un subiect pentru oricine, iar această carte scoate clar în evidență de ce. Omul obișnuit, neinițiat, de regulă pune etichete nejustificate tantrei. Deși e un roman inițiatic și nu știu cât la sută e adevăr și cât la sută imaginație, inspirație și intuiție, totuși sunt evidențiate într-un mod foarte impactant și poetic probele extrem de dure la care e supus un aspirant sincer la auto-realizarea ființei sale. Mi-a plăcut mult de tot cartea.

2020-07-21 04:55:09

Faurari si alchimisti - Mircea Eliade

So, for the first hundred pages of this 170-page book, we take a survey of various mythological traditions from around the world associated with metals, metallurgy, mining, and forging, and unearth (no pun intended) a variety of interesting parallel motifs, particularly with respect to the belief that metals and minerals grow and ripen in the womb of the earth.

2020-07-21 04:55:09

Carnetul din Port Hart - Ileana Vulpescu

Cel mai statornic in sufletul omului ramane ceea ce-a dorit si n-a atins. E singurul mister cu care poti invalui o fiinta, un mister care nu se devalorizeaza cu timpul.

2020-07-21 04:40:09

Absolut tot - Nicola Yoon

Am căzut pradă hype-ului? Am căzut... asta e, nu-i nimic, ne ridicăm, ne scuturăm praful de pe genunchi și mergem mai departe! :)) „Absolut tot” a fost o carte drăguță, plăcută, un debut bun, și a reușit să-mi „smulgă” 3 steluțe. Însă mă tem că nu a fost cartea aia extraordinară pe care toată lumea o ridica în slăvi atunci când a fost lansată. Nicola Yoon trebuia să facă unul din două lucruri: ori să se axeze pe personaje, ori să se axeze pe poveste.

2020-07-21 11:40:09

Intalnirea din pamanturi - Marin Preda

Mi-au placut nuvelele.Preda are o scriitura placuta,aparte,care te atrage in mrejele ei unde cu greu mai lasi carte din mana.

2020-07-21 11:40:09

Victime neinsemnate - Emma Flint

The first third of this book was so engrossing. A woman is accused of murdering her two children--but Ruth is not your typical mother, and she will not garner the usual sympathy, because she's always perfectly made up and she drinks in excess and she takes a lot of lovers and she's--gasp--a cocktail waitress

2020-07-21 08:55:09

Casa de sare si amaraciuni - Erin A. Craig

Un basm actualizat intr-o lunga poveste cu printese, blesteme, intrigi, dar si fantome, cosmaruri, imagini violente... un roman care m-a tinut captiva in povestea sa, pana la un moment dat, cand doar o parte a intrigii a fost explicata, iar finalul este extrem de slab dupa un punct culminant atat de intens. Legatura cu basmul Cele 12 printese dansatoare este relativ slaba, porneste doar de la ideea de 12 printese, care noaptea pleaca pe un taram fermecat sa danseze si tatal este nedumerit de ritmul in care pantofii acestora se uzeaza.

2020-07-21 08:55:09

Sarpe si porumbel - Shelby Mahurin

Am ales să citesc această carte pentru că am tot auzit de ea peste, toți cititorii pe care îi urmăresc au lăudat-o și recomandat-o deci am zis să o încerc și eu. Wow e complexă cartea aceasta. Cred ca cel mai interesant aspect este relația dintre Lou și Reid, care mi s-a părut una la una cu cea dintre Nina și Matihas din Banda celor șase ciori și mi-a mai plăcut magia și cum funcționează ea în acest univers.

2020-07-21 08:40:09

Zilele abandonului - Elena Ferrante

Dacă ar fi să descriu într-un singur cuvânt Zilele abandonului aș folosi "intensă". Ferrante reușește să-și impună stilul inconfundabil în orice poveste și, chiar dacă nu am rezonat cu subiectul care mi s-a părut puțin clișeic (soția părăsită pentru o femeie mai tânără) am savurat fiecare cuvânt. Olga, personajul principal al romanului, nu vorbește așa cum te-ai aștepta să vorbească o femeie părăsită și nu se comportă așa cum ai crede că o să o facă la început.

2020-07-10 07:33:51

Cele sapte surori. Sora furtuna. Povestea lui Ally - Lucinda Riley

Cartea m-a atras mult, probabil si datorita faptul ca este o serie, desi eram hotarata sa evit autoarea, dupa ce nici Trandafirul noptii, nici Secretul Heleney nu mi-au placut extraordinar de mult. Dar aceasta carte m-a surprins extrem de placut. Ideea este una foarte frumoasa: un milionar excentric reuneste in castelul sau sase orfane, pe care le creste cu afectiune, lasandu-le mostenire misterul originii lor.

2020-07-10 07:18:51

Te astept - Jennifer L. Armentrout

O carte impresionanta! Te solicita emotional la maxim! Si te bucuri cand vezi ca isi rezolva aceste probleme!
Am citit si re-citit aceasta carte si inca nu-mi dau seama cum pot exista asemenea mame pe lume ( sunt ferm convinsa ca sunt)...
Mi s-a parut cea mai impresionanta carte citita de mine!

2020-07-10 07:18:51

Toamna patriarhului - Gabriel Garcia Marquez

Una dintre cele mai stranii experiențe cu o carte din câte am avut. După primele 30 de pagini mi-a venit să arunc romanul pe geam. Era prea nebunească, incoerentă, ciudată. Dar când am terminat-o am simțit, cumva, că mă oftic că n-a fost mai lungă. Marquez a reușit ceva demn de apreciat aici, însă ceva ce clar nu e pentru oricine.
Pot spune că e una dintre cărțile mele preferate, dar e, poate, romanul cel mai dificil de recomandat din ce am citit până acum.

2020-07-10 07:18:51

Florenta la apus - Jessie Chaffee

O carte drăguță despre regăsirea sinelui și a valorilor vieții, care te poartă cu ochii minții prin frumoasa Italie. Te trezești rătacind pe străduțe întortocheate, cochetând cu un aerul boem al teraselor la apus lângă un pahar de prosecco.

2020-07-10 07:18:51

Ucigasul ABC - Agatha Christie

De această dată, criminalul este zgârcit cu indiciile lăsate în urmă, chiar dacă, aparent, le oferă din plin, chiar înainte de a se petrece crima. Iar exemplarul din mersul trenurilor, denumit popular ABC, este un indiciu demn de serialele moderne despre mințile criminalilor.

2020-07-10 07:18:51

Maine poate am sa raman - Lorenzo Marone

O carte frumoasa, cu citate pe care am simtit nevoia sa le salvez. Prin optimismul ei, per total mi-a lasat o impresie placuta.

2020-07-10 07:18:51

Privind soarele in fata - Irvin Yalom

Poate cartea merita un 3 1/2*, dar abundă în typos de toate felurile și culorile, ceea ce mi-a diminuat major (!) plăcerea lecturii. Din cauza acestei cărți inaugurez categoria ”typos”. Care nu e a bună! Sau datorită?!

2020-07-10 06:33:51

Povestea noului nume - Elena Ferrante

Am dat o șansă acestei serii, chiar dacă primul volum nu m-a impresionat. Nu îmi pare rău deloc, căci a meritat. Al doilea volum, Povestea noului nume, este foarte bun. Romanul continuă povestea prieteniei dintre Elena și Lila, urmărind de această dată tinerețea și maturizarea fetelor. Elena este în continuare în umbra Lilei, este dominată și influențată de prietena ei. Prietenia lor este extrem de ciudată și de toxică pentru amândouă.

2020-07-10 06:33:51

Coloana de foc - Ken Follett

La fel ca și în Stâlpii pământului, Ken Follett reușește sa creeze o întreaga poveste complexa axata pe intrigi, dragoste, politica și mult suspans, creend personaje puternice și memorabile. Acțiunea are loc în secolelele 16-17 și are ca tema centrala luptele religioase dintre catolici și protestanti în Franța, Anglia, Spania și Tarile de jos acelor timpuri. Început cartii poate fi un pic confuz, cu multe multe fire epice desfășurându-se în același timp, dar pe măsură ce acțiunea se dezvolta, multe din acestea se întrepătrund, personajele interacționand unele cu celelalte și având multe lucruri în comun.

2020-07-10 06:18:51

Elevul Dima dintr-a saptea - Mihail Drumes

Niciodată, dar niciodată, nu mi-a venit în cap, în timp ce-o citeam, că Goodreads-ul nu are atâtea steluţe pe câte aş vrea eu să-i ofer cărţii ăsteia. Cinci sunt mult prea puţine. E absolut MAGISTRALĂ!

2020-07-10 06:18:51

Istoria credintelor si ideilor religioase Vol.1: De la epoca de piatra la misterele din Eleusis - Mircea Eliade

I've only read the first book of this series. It has very interesting information; I've always liked Eliade's writing.
However, it's not the type of book you can read on the subway, on your way to work. You have to give it all your attention in order to understand the information.

2020-07-06 04:22:34

Iubeste-ma! - Maria Pastourmadzis

Viața unui sfânt care şi-a pus viața pentru aproapele. O lectură plină de dragoste şi învățături. Una din cărțile care mi-au marcat sufletul. Sfinte Părinte Hrisant, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

2020-07-06 03:41:12

Intre Freud si Hristos cartonat - Savatie Bastovoi

Mă depășește cartea dată! Pe lângă caracterul religios puternic, autorul mai și insultă unele persoane (“frustrații lui Freud”, “regizorii bolnavi”), ceea ce pentru mine e absolut greșit.

2020-07-06 03:37:28

Despre rugaciune - Parintii din Muntele Athos

Cineva spunea: «Dumnezeul meu, eu am trăit Raiul de aici, de pe pământ. Du-mă pe mine în iad, iar pe fratele meu bagă-l în Rai». Dar și în iad de va merge un astfel de om, cu marea lui dragoste, care îl va însoți și în iad, cred că va transforma acea mică bucățică de iad în Rai, deoarece acolo unde există dragoste, acolo este Hristos, iar unde este Hristos, este Raiul."

2020-07-06 03:37:28

Cartea despre femei - Savatie Bastovoi

Mi-e dragă mult cartea asta. Într-o lume în care să fii femeie e ori o provocare fățișă pentru genul opus ori o pierdere de sine în superficial, artificial ori un spațiu închis fără lumină, regăsesc aici demnitatea blândă și misterul replicat la infinit a ceea ce sunt. Femeie.

2020-07-06 03:37:28

Cartea pentru barbati - Savatie Bastovoi

Cred că un titlu mai bun ar suna "Cartea pentru tineri bărbați", deoarece majoritatea ideilor incluse sunt cunoscute de bărbații maturizati. E foarte utila celor tineri în schimb în căutare de valori și reguli de viață. Cred că aș fi fost bucuros daca o primeam cadou la 18 ani.

2020-07-06 03:22:20

Marii initiati ai Indiei si parintele Paisie - Dionysios Farasiotis

O carte "ziditoare de suflet", pe care am citit-o pe nerăsuflate. Am găsit aici confirmarea celor afirmate de către parintele Serafim Rose în cartea sa "Ortodoxia și religia viitorului". Capcanele practicilor religioase păgâne, idolatre sunt demascate de către autor, în urma experiențelor personale. Pe de o parte se arată puterile de sorginte demonică ale liderilor diferitelor secte, pe de altă parte, sunt disecate tehnicile propovăduite de aceștia, disimularile pe care le fac, pentru atragerea occidentalilor și profunda incompatibilitate cu Hristos, în ciuda afirmațiilor facute de aceștia.

2020-07-06 03:22:20

Cartea lui Enoh

At one time the book of Enoch was given in a combined text of the bible, it was placed in between the Old Testament and the New Testament. At some point it got kicked out of that honored place. It is one of several religious texts written before Christ.

2020-07-06 03:22:20

Viata in doi, cand suntem trei - John M. Gottman, Julie Schwartz Gottman

This book came highly recommended from my early childhood teacher. The idea and concept of the book is excellent as most people experience difficulty in maintaining their relationship after bringing home a baby. The author does a great job of outlining basic ways to get and stay connected to your partner. The disappointing part of the book is that the author provided examples of partners that held very traditional roles-- father works and is hands off and mother is the main caregiver.

2020-07-06 11:00:06

De la zero la unu - Peter Thiel cu Blake Masters

Desi vorbeste despre afaceri care si-au propus din start sa fie uriase si se rezuma la domeniul tehnologiei, ideile lui Thiel sunt valoroase pentru oricine se gandeste sa dezvolte o afacere sau chiar doar un proiect. Si asta pentru ca are o viziune, o filozofie si o credinta puternica in continut, nu in inovarea de dragul inovarii. Cele mai convingatoare argumente sunt cele pentru alegerea nisei, a unei felii mari dintr-o piata mica, ca pas fundamental al lansarii afacerii.
Am citit-o cu pixul si carnetul in mana, desi cartile de economie nu sunt deloc lecturile mele preferate.

2020-07-06 10:55:44

Descopera-ti amintirile ascunse si adevaratul eu - Dr Menis Yousry

Creierul de copil nu-și poate explica că poate și părinții au foat crescuți într-un astfel de mediu, că mama e obosită și incapabilă să-și gestioneze emoțiile, că tata la rândul său a fost educat de o mamă total absentă și insensibilă, copilul nu-și poate justifica și înțelege părinții, el îi acceptă pe ei și ceea ce ei îi transmit. Iar prin prisma lor își crează întreaga realitate și imagine despre lume.
O invitație spre sine. Spre inconștient, libertate și vindecare.

2020-07-06 10:55:44

Dansul fricii - Harriet Lerner

When you avoid what you fear, it worsens anxiety. If you can do things or put yourself in situations that you are afraid of, you can see yourself experience them and come out the other side all in one piece. For example, if it's fear of rejection you are trying to overcome, you need to actually experience rejection enough times to realize that you don't need to be afraid of it.

2020-07-06 10:55:44

Cere si ti se va da. Invata sa manifesti legea atractiei - Esther Hicks, Jerry Hicks

A full year after reading this book, and following the "Ask And It Is Given" Formula, the items I placed in my perfect heart shaped box, are coming into reality every day! I asked to create a best selling book to help children succeed in school - and did; I asked to crate a dream team to assist me in helping others become excellent readers and got one; I asked for a specific registered trademark which every attorney said would never happen, and yet, it was granted -- and so much more. This book doesnt' just tell you that the world is wonderful; it truly shows you how to connect with the perfection that is everywhere. Thank you for sharing your wisdom!

2020-07-06 10:55:44

De vorba cu Emma ed.3 - Vitali Cipileaga

O carte simplă, nicidecum excepțională. Mi s-a părut scrisă fix cu scopul de a se vinde. O poate citi oricine, chit că e sau nu cititor împătit. Pe alocuri, mai smulge câte-un zâmbet. Nu recomand!

2020-07-06 10:55:44

Vorbeste ca la TED - Carmine Gallo

Autorul analizează din mai multe perspective discursuri din domenii variate ale celor care participă în calitate de speakeri la conferințele TED (Technology, Entertainment, Design) și le îmbină cu vasta lui experiență în calitate de consilier în comunicare pentru branduri renumite.

2020-07-06 10:55:44

Paradoxul cimpanzeului - Steve Peters

De asemenea, o carte foarte bună de citit la început de an. Pentru că ne poate organiza mult mai bine. Dar dincolo de asta, cartea lui Peters îți spune despre tine de ce te porți de multe ori ca un *****. Și o face demonstrându-ți că e normal să pierzi toate bătăliile cu partea emoțională a creierului tău. Pe aceasta o numește Peters cimpanzeu. Ea nu e bună, nu e rea, e un cimpanzeu. Și ne face probleme pentru că este de cinci ori mai puternică decât mintea umană. Așadar, nu îți poți controla cimpanzeul impunându-i reguli, pentru că pur și simplu ești mai slab decât el.

2020-07-06 10:55:44

Casnicia, pe roate sau pe butuci? - John Gottman

The synopsis of this book doesn't cover the portion I felt was most important. The author defines sure warning signs of behavior that guarantees a failed marriage. He calls them The Four Horseman of the Apocalypse. They are Criticism, Contempt, Defensiveness and Stonewalling. I admit I've employed all four. There are examples and questionnaires to help the in-denial reader. In changing bad behavior it suggests a preventable unhappy ending. I think it helped me at least understand myself better and motivated improvement.

2020-07-06 10:55:44

4 ore - saptamana de lucru - Timothy Ferriss

O carte tipic americana cu indemnuri de genul "You can do it"; "Follow your dreams", "Lasă totul și pleacă in țările calde".
Unele capitole au fost foarte captivante pentru mine, având informație utilă, altele total irelevante. Se vorbeste mult despre delegarea sarcinilor, excluderea interactiunii umane, lucrul de la distanță, eliminarea unor activități care iau mult timp, dar aduc puțin profit.
Un citat din carte care mi-a plăcut, dar nu îi aparține autorului:
"Dacă nu comiți greşeli, atunci nu lucrezi la probleme suficient de grele. lar asta este o greșeală mare."
FRANK WILCZEK, laureat al Premiului Nobel

2020-07-06 10:55:44

Colt alb - Jack London

Mie personal mi a plăcut foarte tare ... Dar se vorbea la un moment dat prea mult despre bătaie câinii au fost tratați cu multă bătaie mai ales "Buk" care era personajul principal .... El bătuse un caine foarte experimentat in legea bătaie .. Si a devenit lider peste toti câinii .. La un moment dat... Întâlnește un lup si îl consideră fratele lui .....

2020-07-06 10:55:44

Cum sa facem fata persoanelor toxice - Tim Cantopher

Tare bună carte și ft bine structurată.
Oamenii toxici se clasifica in mai multe categorii + sunt prezentate si exemple de comportament pt fiecare categorie in parte. Se citeste usor si e captivanta.
Recomand

2020-07-03 05:53:54

Inteligenta erotica - Esther Perel

Este a doua carte pe care o lecturez a acestei autoare și îmi place foarte mult stilul ei de a aborda "particularitățile erotice". Fiind un terapeut de cuplu, Esther a intâlnit mai multe tipaje de interactiune in familie decât putem sa ne imaginăm. Autoarea stie cum să incadreze oricare caz în limitele normalului si să explice în mod obiectiv cauzele unor acțiuni în viața de cuplu, făra a le judeca. Cartea va fi utilă oricui.

2020-07-03 05:53:54

Vindecarea copilului interior - Stefanie Stahl

O carte foarte buna despre vindecarea copilului interior care de multe ori este confundat cu adultul responsabil, atunci cand sunt luate decizii sau apar anumite tipare de comportamente de care nu suntem constienti.

2020-07-03 05:53:54

Gandeste si vei fi bogat - Napoleon Hill

Cred ca este cartea de capatai a oricarui om care vrea sa faca ceva cu viata sa!
Daca nu ai citit-o pana acum, inseamna ca esti incomplet si ca ratacesti.
Hai, lasa orice alta activitate si cumpar-o chiar acum.
Dar nu uita sa ai la indemana un caiet si 2-3 pixuri (te asigur ca vei avea nevoie de ele).
Napoleon Hill va trai vesnic prin cartea sa! E un titan!

2020-07-03 05:53:54

Distruge-ti obiceiurile nocive! - Joe Dispenza

Citind o alta recenzie ca sa ma decid daca voi citi sau nu cartea am dat peste o anumita recenzie in care cineva sugera ca e putin prea idealist. Am incercat sa raman obiectiv pe parcursul carti insa mi-a fost aproape imposibil pentru ca intr-adevar tinde sprea idealism. Tinde spre a impregna in randul cititorilor metodele folosite de el ca fiind cele mai benefice.

2020-07-03 05:53:54

Cele cinci limbaje ale iubirii. Ed. 6 - Gary Chapman

Cartea te învață prin câteva exemple incredibil de simple și povestioare drăguțe despre 5 moduri în care oamenii își manifestă iubirea. Cum o primim și cum o dăruim înapoi.
Este interesant conceptul lui de „rezervor al iubirii” și ce impact poate avea acesta asupra relației dintre două persoane - been there, done that - și chiar explică super drăguț cum se pot menține relațiile într-un mod cât mai healthy.
Mi-a plăcut și faptul că acoperă și partea de relației copil-părinte și cum impactează acest lucru dezvoltarea celui mic.

2020-07-03 05:38:54

Cum sa invingi grijile si stresul - Dale Carnegie

Un clasic, nu? Și o carte pe cât de simplă, pe atât de importantă, mai ales pentru vremurile pe care le trăim. Practic, grijile pe care ni le facem în fiecare zi ne omoară, fraților. Iar nenea Carnegie explică în stilul său ușor de înțeles cum putem scăpa în mare măsură de stres, pentru a ne putea bucura de viață. Citind cartea, mi-am dat seama de ce unii oameni pur și simplu fug de joburi care presupun răspundere.

2020-07-03 05:38:54

Curajul de a fi vulnerabil - Brene Brown

Aceasta carte ne prezintă un alt mod de a aborda vulnerabilitatea, sugerându-ne ca în loc să criticăm și să mascăm vulnerabilitățile noastre, să le îmbrățișăm și să le expunem, chiar cu riscul de a fi criticați, de a fi răniți pentru că atunci simțim că trăim. Prezintă diferența dintre rușine și vină în organizații, familii și grupuri de prieteni într-un mod inedit care m-a determinat să privesc confuzia care se face dintre acest două dintr-o altă perspectivă.

2020-07-03 05:38:54

Tata bogat, tata sarac. Ed.5 - Robert T. Kiyosaki

Tipul e un extremist agresiv, arogant și cu mari probleme. Na, prieten cu imbecilul de Trump. Dar din cartea asta - pe care am citit-o când a apărut la noi și la care revin des când trebuie să le explic tinerilor cu care stau de vorbă câteva principii despre bani - am învățat cele mai importante lecții de educație financiară. Dacă aș fi citit-o la 16 ani, probabil că aș fi fost milionar acum. Nu c-am ajuns rău, dar m-ar fi ajutat să privesc cu totul altfel banii de când am început să-i fac. Recomand.

2020-07-03 05:38:54

Inteligenta emotionala - Daniel Goleman

Mereu îmi vine greu sa las recenzii, dar mai ales sa dau note cartilor de NON-ficțiune. Cu siguranța nu poți nota obiectiv o astfel de carte, pentru ca in timp ce pentru cineva ea ar putea părea banala și neinformativa, pentru altcineva poate fi aproape o Biblie.
“Inteligenta emoțională” pentru mine a fost undeva la mijloc.

2020-07-03 05:38:54

Minus infinit - Renert Dusout

Te aplaud! Mi-a placut foarte mult aceasta poveste...deși..recunosc ca nu aveam cele mai mari pretenții. Dar uite ca am gresit si am fost placut surprinsa de această poveste (care imi aduce aminte putin si de un serial care mi-a plăcut mult).
Recomand din toata inima! Merita citită!

2020-06-27 06:47:45

Verity - Colleen Hoover

Translation widget on The blog!!! ❄️❄️
Un roman diferit de tot ce am mai citit de această autoare! Un thriller captivant, alert, plin de suspans și învăluit în mister.
Lowen și Jeremy sunt două personaje foarte bine creionate, despre care nu știm cu siguranță dacă au sau nu șanse la o viață normală.
Dar, cea pe care o apreciezi cu adevărat, întrebându-te clipă de clipă dacă este sau nu nebună, este Verity.

2020-06-26 09:32:44

Drum in noapte - Kristin Hannah

Aceasta carte a reusit sa urce pe primul loc in topul preferintelor cartilor scrise de Kristin Hannah. Este o carte care m-a atins, prin prisma subiectului ales. Desi pe alocuri mi s-a parut ca scriiturii ii lipseste atentia la detalii sau nu este consistenta, lectura a fost o experienta frumoasa, m-a lasat cu gandul la subiect si personaje chiar si dupa ce am terminat de citit

2020-06-26 12:47:44

Bastarda Istanbulului - Elif Shafak

5 stele pe deplin meritate. o carte completa si complexa. o meditatie asupra trecutului, asupra identitatii nationale, asupra familiei. realism magic, saga de familie, cartea asta are de toate. Elif Shafak scrie nemaipomenit, pur si simplu de la primele randuri esti transpus intr-o alta lume. si nu poti lasa cartea din mana. ma bucur enorm ca mai are cateva romane. plus e tanara si cu siguranta o sa mai scrie.
recomandare 100%. ma bucur ca a fost aleasa cartea lunii august !

2020-06-26 12:47:44

Secretul Helenei - Lucinda Riley

Secretul Helenei este cartea care te atrage ca un magnet. Coperta este absolut fermecătoare și vinovată! Am iertat-o pentru căderea mea în păcat pentru că am găsit în spatele ei o poveste care m-a fermecat. Nu este o carte extrem de complicată, ba chiar ușor previzibilă până la un punct, dar, fiind un roman de atmosferă, reușește să te atragă în mirajul poveștii, în mijlocul plantațiilor viticole din însoritul Cipru. ehe, de ar fi fost numai lapte și miere prin carte, aproape aș fi putut să o compar cu o vacanță, una din aia care intră pe furiș la suflet și îți aduce în albumul de neuitat numai amintiri bune de păstrat

2020-06-26 12:47:44

Tot ce nu ti-am spus - Celeste Ng

Am inceput sa o citesc pornind de la ideea ca este un roman politist insa s-a dovedit a fi mai degraba un thriller psihologic.
Inca de la inceput nu este infatisat subiectul cartii, si anume moarea suspecta a Lydiei Lee, o adolescenta asiatica aparent obisnuita.
Pe parcursul cartii este prezentat modul in care presiunea si asteptarile parintilor pot afecta intr-un mod negativ si ireversibil copiii si adolescentii.

2020-06-25 11:00:06

Solenoid - Mircea Cartarescu

Am ales sa scriu recenzia în această seară, la o zi după încheierea lecturii si la câteva ceasuri după întalnirea cu Mircea Cărtărescu, cu ocazia lansarii Solenoidului la Cluj.
Nu aș putea spune ca în urma acestei întâlniri mi s-au modificat notabil starile inițiale de receptare a romanului, însa am preferat să am, în mod particular, anumite confirmări de percepție.
Nu îmi propun să îndemn pe cineva să citească Solenoid; publicitatea furtunoasă de care a avut parte reușește mult mai bine decât mine să facă acest lucru.

2020-06-25 11:00:06

Demonii - F.M. Dostoievski

Acest roman s-ar fi putut la fel de lesne numi "La originile SOCIALISMULUI". Conceptul nu trebuie interpretat însă în sens ideologic (originile sale ar putea fi dibuite chiar în Grecia antică: Pericle, de pildă, chiar de nu își sistematizează crezul, transpune, prin politicile sale, premisele fundamentale ale socialismului), ci strict istoric. Nici dracu' nu știe când a fost înființată prima Internațională. Datele istorice nu interesează, deoarece la început aceasta s-a confundat cu un nucleu compact format din câteva persoane cu o viziune mai "progresistă".

2020-06-25 11:00:06

Toate acele locuri minunate - Jennifer Niven

Nici nu știu cum ar trebui să încep, cum să îmi exprim toate părerile pentru această carte. Totuși, vreau să încep prin a spune că aceasta a fost experiența mea cu această carte, fiecare avem gusturi diferite în materie de cărți și nu vreau să mă trezesc cu mesaje de la oameni cărora această carte le-a mega plăcut și să mă acuze că nu știu să apreciez o poveste. Fiecare percepem o poveste în felul nostru iar pentru mine aceasta nu a fost pe placul meu.

2020-06-25 11:00:06

Razbunarea iertarii - Eric-Emmanuel Schmitt

Ca de obicei, Schmitt nu reușește decât să mă surprindă. Chiar dacă am citit aproape întreaga colecție de autor tradusă la noi de Humanitas, stilul său mereu imprevizibil, răsturnările de situație bruște și sfârșiturile încărcate cu învățături morale prețioase acestor vremuri fac din Schmitt un maestru al nuvelei. În cazul de față, acesta imaginează patru destine diferite ce se unesc sub semnul iertării: a altora sau de sine. Iar iertarea nu rămâne niciodată răzbunată.

2020-06-25 10:47:44

Apicultorul din Alep - Christy Lefteri

Nuri și soția sa, Afra, sunt refugiați sirieni și dorința lor cea mai mare este să ajungă în Anglia, unde îi așteaptă rudele, într-o călătorie plină de durere și de amintiri, care îi poartă prin Turcia și Grecia. Sindromul post-traumatic este mereu prezent - halucinații, orbire, pierderea în războiul sirian a singurului lor copil, a albinelor și stupilor ce reprezentau pentru ei prezentul, viitorul și fericirea.

2020-06-25 03:32:44

Sub aceeasi stea - John Green

Citesc această carte după trei ani de la apriția sa și totuși nu regret nimic. Am o imensă satisfacție când spun că An Abundance of Katherines mi-a plăcut mai mult dar traducerea poate avea un mic factor de influență în asta. Totuși, NU, nu mi-a plăcut Sub aceeași stea și nu e nici pe departe cartea mea preferată.

2020-06-25 03:32:44

Casatorie de placere - Tahar Ben Jelloun

Sunt unele cărți pe care după ce le citesc nu pot sa îmi expun o părere despre ele și aceasta este una dintre ele. Simplu pot spune că este o carte ce include la general tema familiei, iubirii și în mare parte a rasismului.
Un roman dur chiar prin veridicitatea poveștii, despre cum poate culoarea pielii să îți trateze destinul.

2020-06-25 03:17:44

Speranta pierduta - Colleen Hoover

Este a nu știu câta oară când mă îndrăgostesc iremediabil și total irecuperabil de Colleen Hoover. O scrie ea clișee, nu zic nu, dar mereu am apreciat stilul acesta al ei de a te trece printr-o mulțime de stări. Dacă ,,Fără speranță" mi-a plăcut, ,,Speranța pierdută" a venit ca o reamintire a faptului că, într-o carte, iubesc tot ceea ce ține de perspectiva masculină a poveștii. Iar aici mi s-au îndeplinit toate cerințele.

2020-06-25 03:17:44

Cimitirul animalelor - Stephen King

La o a doua lectură, cinci stele. Pentru faptul că da, chiar e cea mai înspăimântătoare carte a lui Stephen King (din punctul de vedere al unui părinte).
Din recenzia care va apărea pe Biblioteca lui Liviu, joi, 7 mai:
„Louis o îmbrățișă, dându-și seama că așa trebuia să se poarte, sau că, oricum, aceasta era atitudinea pe care trebuia să o adopte - că există un schimb de încărcătură emoțională, care desțelenește bulgării pietrificați ai pierderii, îi mărunțește, netezește cărarea dură a șocului cu fierbințeala compasiunii și a tristeții.”

2020-06-25 03:17:44

Din lumea celor care nu cuvanta - Emil Garleanu

Gârleanu transmite publicului său, format din generații tinere, gingășia cu care vede și iubește animalele. O viață întreagă se dezvoltă în noi reprezentările sădite de cuvintele lui duioase.

2020-06-25 03:17:44

Prizonierul cerului - Carlos Ruiz Zafon

O poveste despre prietenie, înțesată de tenebre şi presărată din abundență de acea atmosferă magică irefutabilă.
Aventurile personajelor acestui scriitor au loc în acelaşi stil inconfundabil. Te simţi furat pe nesimțite în lumea cărților lui, unde găseşti de toate: intrigi țesute de-o măiestrie de invidiat, mister, tensiune, romantism, imaginație debordantă şi-un strop de fantezie, toate dozate în aşa mod încât să te cucerească iremediabil.

2020-06-25 03:17:44

Vraciul Vol.1 - Tadeusz Dolega-Mostowicz

O carte incredibil de bună.
Se citește foarte ușor, este foarte bine scrisă, descrierile sunt atât de bune încât devine foarte ușor să îți imaginezi contextul în care se desfășoară acțiunea.
În primul volum focusul mie mi s-a părut a fi mai mult pe acțiune, pe ceea ce se întâmplă cu profesorul, care m-a ținut în priză pentru a afla ce mai urmează.

2020-06-25 03:17:44

Orbi - Petronela Rotar

Un ritm bun si cred ca si niste revelatii pentru cititoarele de Coelho (no offense). Mi se pare simpatica autoarea, din postarile de pe Facebook si eram curioasa cum scrie. Cum ziceam, un ritm bun, stie sa tina o poveste. Pacat ca o impaneaza cu atat de multe clisee. Mai ales relatarea sedintelor de terapie e de o stangacie de ti se face mila.

2020-06-23 08:00:11

Sotia imperiala - Irina Reyn

Oricât am încercat să ii acord șanse acestei carti, efectiv tot ce mi-a inspirat a fost fustrarea totala a unei femei nefericite in casnicie, care ori nu are curajul sa spuna in fata ce simte, ori chiar nu se pricepe deloc si are inteligenta emotionala 0. Am citit-o pur si simplu in speranta ca voi ajunge cumva sa o inteleg, sa desprind o invatatura, o idee buna, cat de mica, din ea. Nu, este o carte proasta. Proasta rau. Niciuna dintre povesti nu este completa, mereu este sacadata, parca scrisa asa in lehamite, nu se leaga cuvintele si episoadele intre ele, iar starea emotionala pe care o transmite este aceea a unei femei frustrate de casnicia si sotul ei, care isi exprima frustarea in doua planuri, modern al Taniei si istoric al Ecaterinei. O femeie care se vrea puternica si interesanta si moderna (comparandu-si probabil in mintea ei viata cu cea a Ecaterinei) dar care este de fapt o femeie incapabila sa isi controleze propria viata si sa isi exprime deschis sentimentele.

2020-06-23 08:00:11

Supravietuitorii - Georgia Hunter

Povestea este adevărată. Este povestea unei familii de supraviețuitori, povestea unor oameni care au avut neșansa să se nască evrei și să trăiască în acele vremuri, dar care au avut un pic de noroc și au ieșit întregi din iad, întregi fizic, mutilați sufletește.

2020-06-22 10:00:06

Madame Picasso - Anne Girard

E o carte scrisă slab plină de personaje ale căror singură caracteristica e admirația față de Picasso. Ca să nu mai zic de întreaga fetișizarea a artei, a artistului și a procesului de creație.
Țin să precizez că în realitate, spre deosebire de felul cum sunt descrise evenimentele în carte, Picasso nu se încadrează în imaginea unui bărbat atât de grijuliu față de femei.

2020-06-22 10:00:06

Unul dintre noi minte - Karen M. McManus

Trebuie sa recunosc ca mi-a placut tare mult romanul acesta.
Imi place foarte mult cliseul asta al adolescentilor americani, viata aia pe care o vedem in filme: majorete, geeks, jocks, etc. Poate unde noi, in Romania, nu avem un astfel de cliseu. Si, desigur, mai este si faptul ca am crescut cu astfel de filme.
Romanul lui Karen M. McManus este un film cu adolescenti, dar cu mister si cu probleme reale, care se intampla in societatea americana.

2020-06-22 03:17:42

Padurea spanzuratilor - Liviu Rebreanu

La masa de Crăciun, m-am lăudat părinților c-am prins loc la Pădurea Spânzuraților, în regia lui Radu Afrim. Tot Bucureștiul vorbește de el, așa că sunt nerăbdătoare să-l văd în data de 12 ianuarie.
Cum a auzit vestea, tata a început să-mi spună de “Pădurea Spânzuraților” - romanul. A înșirat nume, ani, detalii peste detalii. Am fost sincer rușinată să îmi dau seama că, deși îl citisem cu mult mai puțini ani în urmă față de tatăl meu, nu mai rețineam mare lucru. A doua zi, l-am rugat pe tata să-mi dea Pădurea Spânzuraților din biblioteca lui.

2020-06-22 03:17:42

Fiica ceasornicarului - Kate Morton

O carte deosebita! Cu adevărat literatura de mister! O poveste amplă, documentată, care te captivează cu fiecare pagină citită. Elodie este un personaj interesant, care atrage atenția încă de când apare în poveste. Iar povestea din trecut, care se desfășoară in 1862, vine cu informații care îți creează un bagaj de cunostinte pe lângă misterul creat in jurul pictorului Edward Radcliffe și a casei sale. Ca să nu mai spunem că avem parte de o întreaga galerie de personaje a căror poveste o aflam treptat și abia la final începem sa descâlcim itele.

2020-06-22 03:17:42

Toate vietile pe care nu le-am trait - Anuradha Roy

Cred că mi-a plăcut chiar mai mult decât “Ministerul fericirii supreme” și “Dumnezeul lucrurilor mărunte”. Deși o poveste tristă, în esență, nu șochează în așa măsură cititorul occidental ca precedentele romane. Duioșia personajului Mâșkin, iubirea lui pentru plante și câini, descrierea peisajelor indiene și balineze, melancolia povestirii...toate, toate pe mine m-au fermecat.

2020-06-22 03:17:42

Inainte de ploi - Dinah Jefferies

Această carte are de toate, o poveste de iubire imposibilă, tradiții absurde si nedrepte, secrete, și trădări. Aș spune că are tot ce trebuie pentru a te prinde între filele ei. Și totuși i-a lipsit ceva. Emoția! Am simțit cum autoarea a vrut să bifeze cât mai multe lucruri, dar parcă a trecut superficial sau poate prea rapid și astfel nu am reușit să le și trăiesc. Un singur pasaj a reușit acest lucru, să mă șocheze și să mă facă să mă cutremur.
În concluzie, a fost o carte frumoasă, cu multe descrieri ce te ajută să vizualizezi cu ușurință, cu coincidențe pe care le găsești doar în cărți și niciodată în viață, un spectacol de culori care e doar frumos.

2020-06-22 01:32:42

Pamant american - Jeanine Cummins

Woaw, ce poveste! Un roman de o intensitate teribilă, o poveste care mi-a tăiat răsuflarea și care m-a făcut să uit de neliniștea acestei perioade urâte! Nu am citit povestea Lydiei, pur și simplu am trăit alături de ea și de fiul ei, de Soledad și de Beto!
Și da, suferința pierderii cuiva drag e un fel de nebunie. Lydia a pierdut 16 suflete dragi ”dintr-o lovitură.” Și tot și-a găsit tăria de a merge mai departe de dragul fiului său și de tot ceea ce a însemnat noțiunea de familie înainte de tragedie.

2020-06-22 01:32:42

Cum sa furi o inima cu un sarut - L.J. Shen

Translation widget on the blog!!!
O poveste absolut deosebită. Fiica unui mafiot și un senator... ce pot avea în comun? Ea îl urăște deoarece este forțată să se căsătorească cu el, el este pornit să se răzbune pe tatăl ei deoarece din cauza lui și-a pierdut familia.
Lupta orgoliilor, durerea pe care și-o provoacă unul altuia par că nu se vor sfârși niciodată. Și atunci când crezi că totul este compromis, amândoi realizează adevarul: se iubesc cu disperare.

2020-06-22 01:32:42

Minunata lume noua - Aldous Huxley

În comparaţie cu "O mie nouă sute optzeci şi patru", îmi permit să numesc "Minunata lume nouă" O DISTOPIE ROZ.
GENIALĂ PRIN CARACTERUL EI TRAGIC! Sigur, e mult mai cunoscut romanul "O mie nouă sute optzeci şi patru", scris în 1949 de George Orwell, dar "Minunata lume nouă", scrisă în 1932, prezintă utopia negativă a viitorului, dacă nu mult mai sumbru, cel puţin mult mai realist.
Se ştie foarte bine că Huxley era un mare consumator de droguri, fapt ce a facilitat scrierea acestei cărţi (acţiune care, pentru "un om obişnuit", este prin excelenţă imposibilă) al cărei subiect se rupe total de realitatea din jurul noastru.

2020-06-22 01:32:42

Iarna lumii - Ken Follett

Și in acest al 2 lea volum sunt valabile aceleași "ingrediente" ca in primul: dragoste, război, pasiuni, curaj, loialitate, trădare. Toate acestea pe un fond mai dramatic, cel al celui de-al doilea război mondial. Un thriller psihologic pe alocuri, din care nu lipsesc nici scenele de acțiune/aventura, unele extrem de șocante, care m-au ținut cu sufletul la gură și mi-au trezit sentimente de revoltă.

2020-06-22 01:32:42

Un gentleman la Moscova - Amor Towles

Daca ar fi sa povestesc despre actiunea cartii, cred ca as tetmina in 2 fraze. Ceea ce parea la inceput o carte plictisitoare, s-a dovedit o minunatie de carte.
O carte pe care chiar o recomand oricărui tip de cititor

2020-06-22 01:32:42

Insemnari din subterana - F.M. Dostoievski

La cât de miorlăit mi s-a părul la început tipul, adică personajul anonim, care critică natura umană, societatea din care vine și chiar pe el însuși, până la final am început al simpatiza oarecum sau mai corect decât atât: am început să empatizez cu el. Reprezintă foarte bine condiția omului însingurat, simțindu-se străin de toată lumea. Mizantrop desăvârșit.

2020-06-22 01:17:42

Eleanor si Park - Rainbow Rowell

Cartea aceasta m-a luat pe nepregătite, apoi m-a prins bine în mrejele sale şi nu mi-a mai dat drumul. Aveam anumite aşteptări pentru că am auzit numai lucruri minunate despre ea și am primit exact ce am cerut, chiar mai mult... De la Rainbow Rowell am mai citit Fangirl și eram obișnuită cu stilul ei de scris, dar aceasta diferă puțin prin sentimentele pe care le transmite. A trecut ceva timp de când am citit o asemenea carte deosebită. Aș fi putut să o termin într-o singură zi, atât de mult mi-a plăcut, dar am preferat să lungesc mai mult starea de bine pe care mi-a transmis-o.

2020-06-22 12:32:42

Nunta in cer - Mircea Eliade

O metarecenzie (ştiu că termenul nu este acceptat de normă) pe marginea romanului "Nuntă în cer".
Ştii?!... Azi, ca mai mereu de altfel, m-am gândit la tine şi te-am comparat cu Ileana. Povestea noastră a fost prin excelenţă ficţională, iar eu VREAU să am iluzia (şi sunt conştient de faptul că e aşa) că a fost reală. Tu nu ştii -cum să te numesc?!-, Helen (are o rezonanţă franţuzească), că iubirea aceea, trăirea ACEEA intesă, a fost pentru mine o experienţă definitorie, tu nu ştii cât de subtil, fără să-mi dau seama, mi s-a filtrat, picurând, în sfera CONŞTIINŢEI... Tu n-ai simţit, Helen, cum noi doi, cu mânuţa noastră, am scris Mitul Androginului... Nici nu ştii cât de ambigue sunt toate, acum, când tu mi-ai anulat toate experienţele erotice care au fost.

2020-06-22 12:32:42

Vara in care mama a avut ochii verzi - Tatiana Tibuleac

Se ia una bucată copil rebel și depresiv (cu certificat). Se ia o familie disfuncțională, cu mamă nepăsătoare și indiferentă (mai ales după moartea fiicei) și tată dispărut. Și, mai ales, un conflict mereu deschis între acel copil și acea mamă, care, speră ea, se va închide dacă petrec o vară singuri, în Franța rurală...

2020-06-22 12:17:42

Dragoste intr-o zi ploioasa - Jojo Moyes

Atât de profundă încât m-a lăsat fără cuvinte!Stilul autoarei Jojo Moyes e atât de profund și special încât, de fiecare dată când citesc câte un roman, cuvintele parcă amorțesc, se adună așa în mine ca să le păstrez doar pentru sufletul meu, nu pot să spun prea multe despre carte niciodată, poate că îmi doresc ca și alți cititori să simtă aceeași emoție în timpul lecturii, de aceea. Este autoarea mea preferată, cu siguranță știți asta! Unele cărți au fost atât de puternice încât, următoarele parcă nu se ridicau la același nivel(dacă nu lăsam mai mult timp între lecturi). Cred cu tărie că nu există grad de comparație pentru Jojo Moyes(eu una nu pot și nici nu vreau să o compar cu alți autori)!

2020-06-22 12:17:42

Acolo unde femeile sunt regi - Christie Watson

Am vrut să citesc cartea aceasta, deoarece mi s-a părut foarte interesant și curios titlul. La prima vedere nu știam la ce face referire; am descoperit încă de la cea de-a doua pagină unde ni se spune exact ce reprezintă acolo unde femeile sunt regi. Nu am citit descrierea de pe spate, pentru că nu voiam să știu despre ce este vorba în roman. Îmi place foarte mult să fiu surprins de ceea ce găsesc în cărțile pe care le citesc. Mi s-a întâmplat anul trecut când am citit descrierea romanului "Trenul din Paddington" de Agatha Christie să aflu că mă așteaptă un cadavru într-un sarcofag. Dacă nu aș fi citit-o nu aveam de unde să știu că se va găsi un mort în sarcofag. Ucis, nu sinucis. De asemenea, putea să fi fost o farsă sau mai știu eu ce. De atunci nu am mai citit descrierea niciunei cărți pe care urma să o citesc. Și bine am făcut!

2020-06-22 12:17:42

Bucuria vietii - Irving Stone

Cartea asta e tristă. Evident, s-ar părea, căci e vorba despre viața lui Van Gogh. Or, fiecare știe că viața acestuia nu a fost pe departe lapte și miere. Și totuși cartea asta e tristă într-un alt fel. E o stare din aia care-ți intră în oase, e o tristețe și o neputință care te urmărește pe tot parcursul lecturării. Pe mine cel puțin m-a urmărit.
Cunoaștem, pe rând, un Vincent Van Gogh care era mai întâi funcționar la Galeriile Goupile din Londra, apoi același Vicent care vrea să devină preot și ajunge să trăiască într-o sărăcie lipită pământului, pentru că este convins că numai așa poți propovădui cuvântul Domnului în fața unor săraci mineri. Și abia apoi un Vincent care descoperă pictura și începe să trăiască prin și pentru ea.

2020-06-19 11:00:06

Crimele din Rue Morgue si alte povestiri - Edgar Allan Poe

Volumul acesta a fost primul meu contact cu acest autor și am sentimente conflictuale in ceea ce îl privește. Pe de o parte, am adorat majoritatea ideilor lui pentru că sunt bizare și pentru că scriitorul se pricepe de minune sa creeze o atmosfera de suspans, mister. Se simte tensiunea in fiecare frază, iar Poe desenează horror-ul in cele mai frumoase nuanțe. Dar pe de altă parte, uneori se avântă in niște descrieri atât de lungi și de amănunțite încât îți vine să te zgârii pe ochi de plictiseala. Un exemplu concret ar fi nuvela "Misterul lui Marie Roget" când prietenul naratorului, Dupin, reia fiecare fragment publicat în ziare pe tema crimei lui Marie și despica firul in patru la infinit. M-a disperat cumplit.
In altă ordine de idei, au fost doua nuvele foarte interesante in aceasta colecție care mi-au atras atenția și m-au captivat.

2020-06-17 11:17:37

Toate florile Parisului - Sarah Jio

Ador fictiunile istorice, mai ales atunci cand povestile se plaseaza atat in prezent cat si in trecut.
Asa e si cartea Toate floriile Parisului. O carte care bineinteles am cumparat-o pentru coperta absolut incantatoare, autoarea fiindu-mi necunoscuta.
Ce te faci atunci cand viata ta e spulberata, cand pierderea celor dragi te lasa cu sufletul ranit ? Si daca viata ti-ar mai da o sansa sa repari acest lucru sa o iei de la capat,ai accepta?

2020-06-17 11:17:37

Ochii intunericului - Dean Koontz

3
stele
Un thriller mediu, se cunoaște că au trecut aproape patru decenii de la apariția lui, cu toate perierile ulterioare ale autorului.
Din recenzia apărută astăzi pe Biblioteca lui Liviu:
„Conspirații au existat de când lumea. Astăzi sunt mai actuale ca oricând. La fel erau și în 1981, când, cum spuneam, a văzut lumina tiparului acest roman. Conspirații vor exista și de aici înainte, doar stă în firea omului să pună orice la îndoială, să încerce să nu meargă odată cu valul și, mai ales, să i se pară că i se îngrădesc drepturile garantate prin lege și să se răzvrătească. Încă o dată, Dean Koontz nu a prezis apariția coronavirusului. Povestea asta extrem de asemănătoare prin premisă cu cea din „Institutul” lui Stephen King, dar a cărei desfășurare merge într-o cu totul altă direcție, suferă totuși la capitolul credibilitate și, pe alocuri, logică, idila care se înfiripă între protagoniști se potrivește cam ca nuca în perete, iar finalul (care final?) mi-a lăsat un gust extrem de amar, care mi-a readus aminte de faptul că nici măcar nu eram născut pe vremea când apărea această poveste (și multe altele cu aceeași desfășurare ca a ei). Pe de altă parte, avem de-a face cu un thriller onest și alert, fără prea mari pretenții literare (dintr-o perioadă de început a fenomenalei și prolificei cariere a lui Dean Koontz – peste 100 de romane, multe dintre ele, bestselleruri), dar care te ține în priză de la început și până al final.

2020-06-17 11:02:37

Un pamant nou - Eckhart Tolle

Ideea este sa facem pace cu momentul prezent si sa nu ne mai creem drame, ca ceea ce mi se intampla acum e rau, sa pozez in victima sau sa zic ca ceea ce mi se intampla acum e bine si dupa sa realizez din nou ca nu a fost chiar asa de bine. Toate aceste lucruri sunt anihilate in momentul in care primim ceea ce se intampla ACUM cu bratele deschise si suntem fericiti ca le putem trai. Nimic nu e rau sau bun, totul se intampla cu un scop pe lumea aceasta. Ideea este ca noi sa intelegem, sa fim constienti de insemnatatea lucrurilor care ni se intampla, sa tragem invataturi, dar nu din postura de victime; noi trebuie sa tragem invataturi si dupa sa lasam momentul acela acolo, in trecut, fara sa il aducem cu noi in prezent si sa distorsionam realitatea.

2020-06-17 11:00:31

Copilul invizibil - Gaspar Gyorgy

Autorul explica foarte bine importanta bunastarii parintelui in relatia cu copilul sau. Imi place faptul ca autorul da exemple din viata personala, aratand ca este un om simplu ca toti ceilalti, ca nu ii teama sa se deschida in fata cititorilor si sa fie vulnerabil.
Practicile de la sfarsitul fiecarui capitol sunt sanatoase atat pentru persoanele cu copii cat si pentru cei fara. Eu am citit cartea neavand copii si mi am verificat propriul copil interior.
Desi e o practica pe care o fac de cativa ani, ingrijirea copilului interior, conceptul de mindfulness a fost oarecum mai bine impamantenit pe masura ce am citit cartea.

2020-06-17 11:00:06

Antreneaza-ti creierul! Ed.2 - Joe Dispenza

Un fel de manual de biologie de clasa a X-a, cu mai mult scris si mai putine desene si cu exemple din studii experimentale.
Cartea doreste a ajuta cititorul sa-si schimbe mentalitatea si a se mobiliza, insa aceasta idee centrala a cartii (despre care se discuta pe aproape intreg parcursul cartii) este efectiv abordata doar in ultimul capitol, restul fiind doar lectii de anatomie cerebrala, invatata deja de toti in liceu.

2020-06-17 03:47:37

Puterea prezentului. Ed.6 - Eckhart Tolle

Cartea este o reinterpretare a religiilor, o definire a spiritului (Ființei & conștiinței) și o îndemnare spre meditație.
Unele paragrafe și metafore mi s-au părut complex prezentate, când puteau fi spuse mai direct și pe scurt.
Unele idei prezentate mi se par de combătut din punct de vedere psihologic și biologic.

2020-06-17 03:47:37

Flori pentru Algernon - Daniel Keyes

Atât de frumoasă a fost cartea asta și mi-e atât de greu să prind gândurile ce-mi bântuie prin minte… E minunată. E minunată, inundată de sensibilitate, tristețe și prea multă singurătate. E povestea unui om care descoperă că inteligența nu-i aduce fericire sau afecțiune, ci îl izolează într-un labirint construit de mintea sa.
Îmi pare rău că am citit-o abia acum, e ceea ce căutam fără să știu.

2020-06-17 03:47:37

Inainte sa te cunosc - Jojo Moyes

Încă de când am văzut trailerul filmului bazat pe această carte mi-am dat seama că o să-mi placă povestea și nu m-am înșelat. Există o grămadă de oameni entuziasmați și în BookTube și am devenit din ce în ce mai curioasă. A trebuit să o citesc rapid! Acum după ce am terminat-o nu-mi pot încăpea în fire de fericire că o să fie tradusă curând și la noi la editura Litera, în iunie, și că o să aveți posibilitatea să vă bucurați și voi de minunăția pe care am găsit-o eu în paginile acestei cărți. Sunt tare curioasă cum o să sune această traducere și în special cum o să arate ecranizarea… Sam Claflin arată foarte bine în trailer. :D

2020-06-17 03:47:37

Totul se termina cu noi - Colleen Hoover

Colleen Hoover m-a surprins plăcut cu acest roman. Se pare că știe să scrie mai mult decât povești siropoase și previzibile despre adolescenți. Romanul de față are mai mult și transmite mai mult, iar mesajul lui e de mare actualitate.

2020-06-17 08:47:37

Femei care iubesc prea mult - Robin Norwood

asupra mea. Cumpărată inițială pentru a fi făcută cadou (titlul era prea siropos pentru ceva ce as fi citit eu), cartea asta mi a oferit răspunsuri (!!!) și mi a schimbat cumva perspectivele, ceea ce mi se pare incredibil. Este scrisă intr un stil lejer, astfel ca se citește ușor. Am recomandat o prietenelor mele și o recomand oricui, măcar pentru a-i înțelege pe alții, dacă nu pe noi înșine. :)

2020-06-17 08:32:37

Zuleiha deschide ochii - Guzel Iahina

Cartea asta e o patura deasa, tesuta din lana netoarsa. Uneori e aspra, inteapa si ustura. Alteori e surprinzator de moale, ca o blana deghizata. Dar tine intotdeauna de cald sufletului.

2020-06-17 08:32:37

Laur - Evgheni Vodolazkin

Un roman incredibil despre timp, despre vindecare și despre mântuire prin iubire, scris într-un sublim registru tarkovskian.
După părerea mea, meritul cel mai important al acestei cărţi este că reuşeşte să se facă dezirabilă și digerabilă atât pentru evlavioşi cât şi pentru liber-cugetători, fiind lipsită de orice aroganță excesiv moralizatoare.
Spun că este o carte despre timp, deoarece arată cum şi de ce anume nu există timp fizic, ci doar veşnicia. Pentru Creator nu este nimeni mort, însă doar planul existenţei fizice este cel în care putem acţiona și putem evolua.
Spun că este o carte despre vindecare, fiindcă arată cum procesul vindecării nu se epuizează în tămăduirea trupească, nici nu se reduce la despovărarea sufletului de păcate, dar spune și de unde anume vine eliberarea completă.

2020-06-17 08:32:37

Arta subtila a nepasarii - Mark Manson

O carte cu sfaturi simple despre cum poți duce o viață mai bună dacă te cunoști, dacă îți pasă de tine, îți asumi responsabilitate și acționezi cu curaj pentru ce-i important pentru tine. Cartea se încadrează în categoria de "self help", dar este scrisă într-un mod realist și cu picioarele pe pământ. Pentru că autorul este tânăr (30 ani când a scris cartea în 2015-2016), persoanele din categoria millenials se vor regăsi în filozofiile acestuia. Cel puțin eu m-am regăsit. O recomand

2020-06-17 08:32:37

Tu esti placebo - Joe Dispenza

What an amazing book!!! If someone told you that you could heal yourself simply by using your mind--even cancer--would you believe or would you laugh? While I've always been a big believer in the power of human mind to do both bad (destroy our body via stress, for instance) and good (to at least reverse that), I would've been suspicious to say the least. But a very close friend of mine recommended this book and bought it for me because stress had been ra*****g my body and i've been getting all kinds of things. She has been battling progressive multiple sclerosis for years. She read three of Joe's books and used his meditation techniques for nine months. Her latest MRI results showed no lesions on her spine which she'd had for a very long time. Yes, she managed to change her body!

2020-06-17 08:32:37

Siddhartha. Calatoria spre Soare-Rasare - Hermann Hesse

So there’s a damn dirty hippie in India named Siddhartha who is supposed to be seeking spiritual enlightenment, but instead of going to a good Christian church like a normal person, he wanders around the woods for a while with some other damn dirty hippies. After he meets Buddha, he finally gets tired of being broke-ass and homeless, and he goes into town where he makes a pile of money. This is good because everyone knows that engaging in capitalism is the only proper way to go through life. As a bonus, he also meets a beautiful woman.

2020-06-17 08:32:37

Batrinul si marea - Ernest Hemingway

I read this as a young man and was disappointed. It didn't work for me. I thought it was about a crazy old man gone off the reservation, picking a fight with an innocent fish while ranting about the New York Yankees ("I would like to take the great DiMaggio fishing. They say his father was a fisherman...").

2020-06-07 12:07:52

Fata cu palton albastru - Monica Hesse

This powerful novel caught my eye when I took my son to a preschool library class – it was calling to me from the library display shelf. I began reading it while my son was playing in the group and even though I am drowning in ARC’s that need to be read and reviewed, I couldn’t leave the library without this book in my hands. I was engrossed in this unforgettable tale from start to finish!

2020-06-07 12:07:52

Stalpii pamantului (necartonat) - Ken Follett

I devour books. That is my euphemism for being so OCD that I can't put it down and live my life until I finish it. For shorter books, that's generally not a problem, but for the 974 page Pillars of the Earth...well, let's just say we ran out of food, my children clung to my legs asking for food, and the floors did not get vacuumed for a good five days while I whittled away at this book.

2020-06-07 12:00:02

Strigatul pasarii kiwi - Sarah Lark

Anywhere in the middle of the story I thought it would only get 4 stars the highest as I supposed it was going to be more a youth novel than the others and I presumed it would take the spirit of the first books away. But actually I discovered how youth itself affects all the life and after these three novels I feel like I was part of the story, as if I had seen them all grow up, being content or angry, crying or laughing, and in the end everyone finally finds the place to call "home". It has been a big pleasure to read this trilogy and sure I'm looking forward to the newest redaction!

2020-06-07 12:00:02

Tu ai iubi un om ca tine? - Cristi Grosaru

Cred că fiecare om și-a pus nu o dată întrebări despre sine, despre cum este văzut de ceilalți, despre iubirea și aprecierea meritată, despre sensul pe care îl are pe pământ. Autorul ne îndeamnă la autocunoaștere, la evoluție, dar mai presus de toate ne îndeamnă să ne ridicăm, să ne ștergem de praf și să pornim în direcția visurilor noastre. Spre deosebire de alte cărți motivaționale, aceasta se adresează mai intim, sub forma unui dialog al autorului cu forma lui mai bună, mai înțeleaptă. Mi-a plăcut mult ideea aceasta, dar aș fi apreciat chiar mai mult dacă nu s-ar fi strecurat atât de multe greșeli.

2020-06-07 12:00:01

Cainele, adevaratul meu prieten - W. Bruce Cameron

It made me look at my own dog differently, wondering how it feels, how much it loves me, and what it thinks about his own life. I hope that all animals souls are like the ones in this book and I found myself laughing as much as I was crying while reading this book

2020-06-07 12:00:01

Maitreyi - Mircea Eliade

I just kind of hated everything about this story. The language was extremely sickeningly-sweet and over-affected. The story-line was somehow good but I hated each and everyone in it: narrow-minded people who can only see things one way and no other, who only think of themselves and how something makes THEM look. Some may say this is reality: well, you know what, I despise it! And no, it's not, in reality people do care about each other but this book is written from the point of view of someone very young and selfish.

2020-06-07 12:00:01

Eu, si totusi alta - Jojo Moyes

In this book we see our much-loved Louisa Clarke moving to New York City to be the "assistant" to a wealthy young socialite. A socialite who is not much liked by others in her social circles as her husband was once married to their friend. A friend he divorced to marry his much younger massage therapist. Before she is even over her jet lag, Louisa is running in central park, shopping and attending fancy social events. She is thrown into a glamorous life one that is much different from the life she lived in England with her paramedic boyfriend, Sam.

2020-06-07 12:00:01

De ce iubim femeile ed. 2018 - Mircea Cartarescu

A totally obnoxious book. If you want to read the whining of a man completely failing to understand women, or indeed humanity, then you have come to the right place. Each word drips with self-reference.
A man nowhere near as intelligent as he constantly urges the reader to believe.

2020-06-07 12:00:01

Toate panzele sus! - Radu Tudoran

At first I was reluctant to begin reading a book that had well over 900 pages (this was several years ago) and the first 80 pages or so were not helpful for the book's case (as they included a detailed description of the setting, some of the characters...) and I nearly gave it up, but after I continued reading page after page I became more and more interested in the action and the story line. I can honestly say I couldn't put it down for the following two days. I hated the ending as I am not fond of ambiguities and loose ends, yet I did enjoy spending some hours post-reading, contemplating how the narrative would have continued if I were the author of the book. I recommend it wholeheartedly to all the adventurous souls out there who know Romanian and who love to travel the world by simply reading -as I guarantee, this book will transform you in a world visitor via your imagination.

2020-06-05 06:31:45

Cea mai frumoasa carte din lume - Eric-Emmanuel Schmitt

This book does NOTHING.
I mean, the title was promising, and the woman on the cover seems to love the book she's reading, and Europa Editions seems to publish nice books (seems to, at least--I haven't had much luck with them yet), so I thought, well, maybe...
Nope. Didn't work. Maybe my expectations were a bit too high, maybe I'm reading too many other things at the moment (and I wasted my time on this when I could have been reading Doris Lessing or Gertrude Stein? Ack!), maybe I'm just losing interest in short fiction...

2020-06-05 06:16:45

Oscar si Tanti Roz - Eric Emmanuel Schmitt

this was one lovely little book: short but extremely powerful. I absolutely loved the way he thought about his age, managing to present himself not as a dying boy, but as a grown up who's seen and done it all. wonderful

2020-06-05 06:16:45

Trei femei - Lisa Taddeo

What even is this book? Broadly, it follows the desires and sex lives of three women but... it feels like a novelization more than reportage. Ten years of following these women went into this book but the author seems more concerned with transcription than any sort of thoughtful analysis. She draws no significant conclusions on the nature of women’s desires. Also, the title could be “Three White Women,” as all three women chronicled here are white. There is nothing wrong with that but it is such a narrow sample. How are you going to write about women’s desires and only look at one kind of woman? I kept expecting more than transcription and so when I got to the end and there was no there there I was quite angry.

2020-06-05 06:16:45

Hopeless. Fara speranta - Colleen Hoover

When I started to read this book there were over 43k ratings and the average was 4.57. I was understandably nervous, because in the past such high ratings usually mean that I’m the one person on the planet who’s going to HATE it. Not only did I hate this book (all 70 pages that I managed to read) and all of its horrible stereotypes and cheesy scenes, but I was really troubled by it.

2020-06-05 06:16:45

Prietena mea geniala - Elena Ferrante

I received this book as a Christmas present from my boss over a year ago. In fact, everyone in the office received a copy – that’s how much our boss wanted us to read it. Before you start wondering what sort of wonderful place I worked at, let me clarify it was a literary agency, so such things were totally commonplace. So despite the terrible cover, and a rather *****ic blurb I knew it would be a fine book.
No review of Ferrante’s book is complete without a mention of how no one knows who Ferrante is or even if she exists as an individual woman at all. Personally, I find this whole mystery of little interest as I share her view that all that the author wants to say she should say in the book and there is no need for the entire marketing circus.

2020-06-03 11:31:45

Ceea ce nu poate fi ascuns - Agnes Martin-Lugand

I can’t think of a book that actually made me cry like a baby. I have read so many books in my life and many of them I can describe as truly amazing but none of them had such a great impact over my emotions and none of them made me cry a river while reading it. I didn’t have expectations to be influenced that much by a not so famous author and their way of writing but oh my ... this is the fourth book of Agnes Martin-Lugand I have read and it’s truly the best written one for me... The story is absolutely breathtaking... the way of describing the characters’ emotions is overwhelming....

2020-06-03 10:00:06

Eseu despre orbire - Jose Saramago

When you sit in a coffee shop at the corner of two busy streets and read a book about blindness, you find yourself thinking unfamiliar thoughts, and you believe, when you raise your head to watch the people passing, that you see things differently. You notice the soft yellow light of the shop reflecting off the bronze of the hardwood floors. You notice among the people coming from the train two girls who intersect that line, spilt, call back, and go their ways, dividing into the two directions of larger traffic. When the girl working the shop goes out and leans against the brick entrance – to clear her head of coffee smells or just to see more of the sky – you feel the breeze blow in, and you smell it, and you feel that all these things – the sights and smells of a place you already know – are now something different. The place you know, you don’t know. It becomes mysterious, romantic: a newness you don’t have to search for, or travel toward, because you are already among it. You only want to feel more of it sweep over you, and as a result feel new yourself. If only for a few minutes longer.

2020-06-02 06:00:07

Creionul de tamplarie - Mircea Cartarescu

Este o carte care musteste de dragoste pentru literatura si mai ales pentru scriitori. Rareori mai vezi in peisajul literar de azi un scriitor care sa admire alti scriitori, care sa le dedice pagini si care sa isi rupa din timp pentru a-i ajuta pe altii cu o prefata sau cu o vorbitul la o lansare. Pentru Mircea Cartarescu literatura e totul si oamenii care fac literatura sunt demni de admiratie si interes.
Din pacate nu este o carte originala, ci o colectie de articole, prefete si discursuri de la primirea unor premii si mai mult de trei sferturi din carte o citisem deja in alte cel putin doua carti ale autorului, pe internet sau chiar direct in cartile prefatate. Totusi, fiind stranse intr-un singur volum au o anumita logica, curg frumos si la recitire mi-au produs aceeasi placere.

2020-06-02 06:00:07

Un veac de singuratate - Gabriel Garcia Marquez

AMAZING THINGS: I can literally feel new wrinkles spreading across the surface of my brain when I read this guy. He's so wicked smart that there's no chance he's completely sane. His adjectives and descriptions are 100% PERFECT, and yet entirely nonsensical. After reading three chapters, it starts making sense... and that's when you realize you're probably crazy, too. And you are. We all are.

2020-06-02 06:00:07

Sarutul pictat - Elizabeth Hickey

I thought it was quite well-written, however I disagreed with her characterizations of her historical characters - especially her main character, Emilie Flöge.
In reality, Emilie Flöge was an extremely talented, very intelligent, well-respected and well-to-do woman who was more than capable of making her own life choices. Obviously, we don't know everything about her internal, emotional life, and this is a work of fiction. But Hickey insists on portraying this strong, successful woman as a naive, constantly self-doubting person who is taken advantage of by Gustav Klimt, who abuses her love for him and ruins any chance she had to have a happy life.

2020-06-02 06:00:07

Mai rece ca gheata - Jennifer L. Armentrout

We get to know the characters a lot better in this book and we undertnad the world much better as well. I finished this book in about two days and I can honestly say I enjoyed it and everything it uncovered. If you like YA fantasy/paranormal books then go for this.
Now just to wait for that last (wah. I'm gonna cry. I don't like good series ending) book.
And hope that people still love Roth and that Layla won't end up with Zayne. He's...ok, but not my style. he's not the guy I see ending up with Layla.

2020-06-02 06:00:07

Copiii de pe Volga - Guzel Iahina

I was not impressed by this book (also was not impressed by the first one, but this time is even worse). Book is written as fantastic romance with realistic historical facts. The author tried to balance: create a fairytale, based on real history. For my taste: she failed to do both. Still did not get some part of the plot: why the main character remained speechless? Why to describe pieces of Stalin’s life on the book (and why to do it from the middle of the book only?)? How come, that the main character finished in GULAG? Characters of Anna and Vasya got married -> it is real story or author’s piece of fairytale?

2020-06-01 08:16:45

Iarta-ma ca te-am iubit - Ela E.H.

Romanul asta m-a bulversat total în mare parte pentru că a fost scris cu viteza luminii. Nu am reușit să mă transpun în pielea personajelor și nu am reușit să simt vreun strop din durerea lor. Mi s-au părut ridicoli și imaturi, ca niște adolescenți ce revin la copilărie.

2020-05-31 10:16:45

La cinci pasi de tine - Rachael Lippincott, Mikki Daughtry

I was going to start off by making a joke about the vine reference 'two bros chilling in a hot tub five feet apart 'cause they're not gay' (remember that vine?) but I have thought about it so much it's not funny anymore. But if you do find it funny; thank you, I try.

2020-05-31 10:16:45

Portretul lui Dorian Gray - Oscar Wilde

Portretul lui Dorian Gray reflectă mult din mine însumi: Basil Hallward este ceea ce cred eu că sunt, lordul Henry – ceea ce crede lumea că sunt, iar Dorian – ceea ce aș vrea să fiu – în alte vremuri, poate.” (Oscar Wilde)

2020-05-31 10:16:45

Ciuma - Albert Camus

I read “The Plague” right after reading “Swann’s Way”. Of course it wasn’t a deliberate move. But as I moved on, I realized that reading of ‘The Plague’ had rendered something quite remarkable in the way I realized and appreciated both works. Both works embody a reality.

2020-05-31 10:01:45

...Sa ucizi o pasare cintatoare - Harper Lee

With endless books and infinitely more to be written in the future, it is rare occasion that I take the time to reread a novel. As women’s history month is upon us (2019), I have kept revising my monthly lineup to feature books by remarkable women across the spectrum.

2020-05-31 10:00:06

Necredincioasa - Ayaan Hirsi Ali

I'm kind of shell-shocked. The squishy Liberal views that have, up to now, dominated my concepts about immigration, multiculturalism, integration, Islam, the burqa, and a live-and-let-live philosophy, have all been shaken and stirred beyond recognition.

2020-05-31 10:00:06

Codul lui Da Vinci - Dan Brown

Recommends it for: open minded folk
most of us have heard of this controverisal book. it takes an open minded person to read this and to remember it is just fiction. but it brings up a lot of important questions about the Christian church, and the loss of paganism and the respect of the Goddess or the Woman.

2020-05-31 10:00:06

O mie noua sute optzeci si patru - George Orwell

WAR IS PEACE.
FREEDOM IS SLAVERY.
IGNORANCE IS STRENGTH.
Those words keep sounding in my head since I read this book. Gosh, probably the most haunting not to mention frightening book I've ever read. 1984 should also be included in the horror genre.
1984 describes a Utopia.

2020-05-30 07:00:06

De veghe in lanul de secara - J.D. Salinger

Matt rated it it was amazing
over 6 years ago
Recommends it for: everyone but phonies and athletic bastards
I was worried as hell about reading this book again. The last time I read it was about a thousand years ago when I was just a kid. I was lousy with angst just like good old Holden back then. I really was.

2020-05-30 07:00:06

Institutul - Stephen King

The Institute takes a very familiar plot - the plot of a few thousand YA novels, it has to be said - and adds in King's trademark detailed characterization, long-winded but still enjoyable storytelling, and no small amount of fodder for conspiracy theorists everywhere. There's kids with special powers subjected to cruel experiments, secret government organizations, and faith in the idea that no enemy is too great if we all face it together. Exciting!

2020-05-30 07:00:06

Povestea unui orfan - Pam Jenoff

I’m somewhere between 3.5 – 4 stars on this book.
I enjoyed this WWII story told through the unique perspective of the traveling circus. I read a lot of Holocaust novels and it always amazes me when I discover a completely different wartime perspective where brave men and women risked their lives to do the ‘right thing’ by hiding Jews knowing it would end with prison, torture or death for themselves if they were caught. It always makes me question myself – would I have been that brave during that time? I can only hope I would have had even a small amount of the bravery of these unsung heroes.

2020-05-30 07:00:06

Review in engleza ?

Zanca Daniela - 2020-06-09 09:55:40

Rugaciune pentru Cernobil - Svetlana Aleksievici

I will never forget a documentary I saw about the nuclear disaster at the Chernobyl power plant in 1986. This documentary, The Battle of Chernobyl, directed by Thomas Johnson, provides a very good understanding of what happened at the time of the accident and afterwards. It contains rare original footage and interviews with people who were present, or involved in the handling of this catastrophe.

2020-05-30 07:00:06

Oamenii fericiti citesc si beau cafea - Agnes Martin-Lugand

Sone people have really liked this book but I am not one of them. My main problem was with the characters. Diane, Edward, Edward’s sister Judith and Felix who works with Diane, none of them came across to me as believable characters. I kept reading waiting for this book to grab me and draw me back in. But it never did. The main characters behaved erratically and unrealistically.
Still I persisted, though I was not sure why. I came to the end thoroughly disappointed that I had taken the time to continue to read this book.

2020-05-29 04:00:06

Acolo unde canta racii - Delia Owens

All of you talked me into reading this book. The Goodreads reviews were virtually unanimously good, not just good, great. It had to be good, I thought. And because I needed an extra audiobook I bought it on Libro.fm and locked myself into reading it. Bad decision.

2020-05-29 02:31:41

Pacienta tacuta - Alex Michaelides

I feel like I should preface my review by stating that I have read A LOT of psychological thrillers, and coupling that with the fact that this was my most anticipated read of 2019 gave The Silent Patient a great deal of pressure. This will still be an overall positive review, but I felt I had to include some honest thoughts here as well for those readers who may need their expectations in line like I clearly did.

2020-05-29 02:31:41

Baiatul cu pijamale in dungi - John Boyne

I saw the movie in high school and cannot bring myself to read this book. Even as a kid, I knew how cheap and unrealistic it was. This book/movie is a complete waste of time and there are much better, more insightful books about the Holocaust out there.

2020-05-29 02:31:41

Povestea mea - Michelle Obama

I didn’t think I could admire and respect former First Lady Michelle Obama any more than I already did. For eight years she graced our country with her presence, her intellect, her caring. We never had to ask because it is obvious in everything she says and does that she doe Read full review

2020-05-29 02:31:41

Fluturi striviti - M. Anjelais

I don't even really know where to start with this book. While reading it all I could think was "this reading is somehow intoxicating but this story is really one of the worst I have ever read." So, I guess you can take that for what it is.

2020-05-28 07:00:08

Mara Dyer. Razbunarea - Michelle Hodkin

It wasn't as good as the first 2 novels but it's still our Mara. Mara that we cannot trust because even she doesn't know what's real. (I seriously love this! That we cannot trust the person who is telling the story, that's so good! I need more of this!)
I can tell you that from a certain point there is also Noah's POV. And my first thought was: Allegiant.
The only problem was that there are still so many unsolved questions!

2020-05-28 07:00:08

Mara Dyer. Inceputul - Michelle Hodkin

Mara Dyer doesn’t know what happened to her friends the day that a building collapsed on them, nor how she somehow escaped miraculously unscathed. The family decides to pack up and move to another town to get away from intrusive attention and so that her lawyer father can take on a high-profile criminal case. Until this point, things are pretty interesting and I wanted to know what was going on just as much as Mara did. Except suddenly, a boy enters the picture, and Mara pretty much loses all common sense interest in figuring out why people around her keep dying. And that’s when I lost my interest in this book, too.

2020-05-28 07:00:08

Mara Dyer. Transformarea - Michelle Hodkin

Could it be any better!? This was amazing. I'm still in a shock! Well, you cannot know what is the truth because Mara doesn't. This is my favourite element of this series, Mara tells the story, however, she is not a really reliable source.
I fell in love with Noah even more, not sure how's that even possible!

2020-05-28 07:00:08

Mostenitorul decazut - Erin Watt

It's so hard doing this review and ranting about this book without giving anything away so I'll just tell you that I was gushing at some parts, laughed out loud at other parts, repeatedly calling a character a cunt on a particular part and shocked as **** at the rest.

2020-05-28 06:46:41

Regatul sfaramat - Erin Watt

Well, I don't know what to say. I wasn't really a fan of the previous book, especially because I never found a way how to like Hartley. But the HUGE cliffhanger forced me to read this book asap. Well, after finishing my review, I feel like I'm even generous with my rating. Funny thing that I always realize how angry a book made me only when I write the review.

2020-05-28 06:46:41

Palatul de hartie - Erin Watt

After Broken Prince my mind was all over the bastard place! I had no ****ing clue what was going to happen next and my nipples were so erect with excitement to find out!
Oh my REED!!! I don't think I could love you or your balls anymore if I tried! You make me swoon so hard one minute and ripping your clothes off the next!

2020-05-27 11:31:41

Printesa de hartie - Erin Watt

Ella Harper is plucked from poverty and a hard life to live with her "guardian," a wealthy man with five sons. She is smart, strong, a survivor, and is plopped into a chi-chi world and ultra-rich school where four of the sons attend, all of whom are determined to make her life a living hell.

2020-05-27 11:31:41

Printul de hartie - Erin Watt

The saying is TRUE! These Royals will ruin you and I have been Royally Ruined, my friends. I’ve been trying to write this review for about 2-3 weeks now and every time I start it I can’t get past being ruined. After I finished Paper Princess earlier this year, I had the biggest book hangover ever. That cliffhanger about killed me and I was dying to see what happened. When Broken Prince showed up on my kindle, I couldn’t wait to read it. I had to know what happened.

2020-05-27 11:31:41

Elias si spioana Carturarilor III: Moartea la porti - Sabaa Tahir

How do you understand that the book you just finished reading is a good book? Which is worth 5 whole stars, and maybe even more?
I'll tell you my opinion - you should feel it. You have to feel the characters, go through the experience they are going through. You have to feel that you are experiencing what is going on in the book with the characters.

2020-05-27 08:00:07

Elias si spioana Carturarilor II: O torta in noapte - Sabaa Tahir

TORCH simply burns, in all the best ways. it's everything you've come to love and expect from the brilliance of Sabaa Tahir, except BETTER. twisty, turny awesomeness abounds on every single page. and you will not want to keep turning them until the tale is over.

2020-05-27 07:46:41

Elias si spioana carturarilor - Sabaa Tahir

HOLY SMOKES THAT WAS GOOD. I'm sososo happy that there's going to be a sequel. I'D BE SO MAD IF THEY JUST LEFT ME HANING LIKE THAT. YOU CAN'T DO THAT. YAY FOR SEQUELS. *throws confetti*

2020-05-27 07:46:41

Razbunarea ciorilor - Leigh Bardugo

I wish there was more about the magic system which was my favorite part in the Grisha trilogy and is sadly lacking in here. I still think things seem so easy for Kaz, that he seems to be able to plan elaborate plans to double-cross everyone in a matter of second...

2020-05-27 07:46:41

Banda celor sase ciori - Leigh Bardugo

I was scared to start Six of Crows. The hype surrounding it has been HUGE, the blurb sounded intriguing, I've been eagerly anticipating it, and I liked but didn't love Shadow and Bone. Honestly, though? I needn't have worried. This book is fantastic.

2020-05-27 07:46:41

Sub soarele Africii rasaritene - Mihai Tican Rumano

A good book and I've learned a few more things about East Africa, but also even about Istanbul. A quick read. He was a good writer. I'd read more from him.

2020-05-27 07:46:41

Anna Karenina - Lev Tolstoi

This is a book that I was actually dreading reading for quite some time. It was on a list of books that I'd been working my way through and, after seeing the size of it and the fact that 'War And Peace' was voted #1 book to avoid reading, I was reluctant to ever get started. But am I glad that I did.

2020-05-27 07:46:41

Calatorii cu Charley - John Steinbeck

I usually enjoy fiction, but a mite cheated when I learn that a travelogue isn't. I'm sure some people enjoy the writing regardless of the misleading content. Steinbeck never went to some of the places in the book, he made up the folks that he never met and the hotels and resorts he and his wife stayed in are a bit more luxurious than the camper top on his GMC pick-up.

2020-05-27 07:46:41

Mandrie si prejudecata - Jane Austen

Mândrie și prejudecată
Clar cărțile clasice nu sunt pentru mine, nu rezonez deloc cu acea perioadă....
Apucasem sa citesc ~100 de pagini,am facut o pauza pentru ca mi se parea ca este foarte greoaie, reluându-o sa constat ca nu este chiar asa ...si sa ma întreb cum pot fi doi părinți atât de diferiti, .....pe cat de mult il adori pe D nul Bennet, pe atât de mult ajungi sa o detesti pe mama fetelor(zici că-i mama vitregă ,) iar cele 5 fete...sunt diferite :Jane,Elizabeth,Kitty Lydia si Mary.

2020-05-27 07:46:41

Crima si pedeapsa - Dostoievski

Una dintre cele mai intense cărți pe care le-am citit. Probabil singura care m-a făcut să experimentez asemenea stări de agitație, anxietate și empatie alături de personajul principal cu care oricine trebuie să se identifice într-un punct al vieții în care rațiunea sau ceea ce crede că e rațiune i se întunecă până la ideea crimei. Pentru mine, imeginile plastice și afectate create de Dostoievski rămân în memorie mult după lecturarea cărții, deși multe detalii s-au pierdut, făcând parte din mine, din potențialul meu „criminal”; o care cu care trăiești tot restul vieții tale.

2020-05-27 07:46:41

Pe urmele vanatorilor - Amanda Quick

This series seemed like such a strange, mixed-bag type of thing when it started. It had so many odd things going on that almost didn't go together, and yet was entertaining enough. But, now I feel like it has settled into a definite identity. It is a very campy sci-fi romance.

2020-05-27 07:46:41

Ultimul autograf - Michael Connelly

Measured against the standard set by most crime fiction writers, this is a pretty good book, but based against the standard set by Michael Connelly it's sort of average, somewhere in the middle of the pack of the large number of books he has now produced.

2020-05-26 02:31:41

Ultimul canibal - Hanna Bota

Cartea asta mi-a adus aminte de cat de mult mi-a placut singurul curs de antropologie urmat in facultate si fiindca e plina de note de subsol cu recomandari cred ca urmatorii pe lista sunt Eliade si Levi-Strauss. E o carte care se citeste usor, are o doza de subiectivism asumata si scoate la lumina o gramada de traditii si aspecte interesante despre oamenii locului. Am scazut o steluta pentru ca mi se pare aiurea ca din postura de antropolog, Hanna il aduce in discutie pe d-zeul ei, dar rade de frica lor de spiritele intunericului

2020-05-26 02:31:41

Drumurile catre Sata. 3000 de kilometri pe jos prin Japonia - Alan Booth

Booth are umor şi asta face din carte o lectură agreabilă şi îl ajută şi pe el să facă haz de necaz în loc să urle de nervi. În anii ’80 japonezii, mai ales cei din zonele rurale, nu erau obişnuiţi cu prezenţa străinilor, iar reacţiile lor variază de la mojicie, frică, uimire până la reacţii copilăreşti. Faptul că Booth locuia de ani de zile în Japonia, vorbea japoneza foarte bine, era însurat cu o japoneză nu schimbă cu nimic faptul că este un „gaijin” (străin) care trebuie tratat ca şi cum ar fi aterizat din spaţiu.

2020-05-26 02:31:41

Papillon Vol. 2 - Henri Charriere

PAPILLON follows the epic story of Henri "Papillon" Charrière (Charlie Hunnam), a safecracker from the Parisian underworld who is framed for murder and condemned to life in the notorious penal colony on Devil's Island. Determined to regain his freedom, Papillon forms an unlikely alliance with quirky convicted counterfeiter Louis Dega (Rami Malek), who in exchange for protection, agrees to finance Papillon's escape.

2020-05-26 02:16:41

Papillon Vol. 1 - Henri Charriere

PAPILLON follows the epic story of Henri "Papillon" Charrière (Charlie Hunnam), a safecracker from the Parisian underworld who is framed for murder and condemned to life in the notorious penal colony on Devil's Island. Determined to regain his freedom, Papillon forms an unlikely alliance with quirky convicted counterfeiter Louis Dega (Rami Malek), who in exchange for protection, agrees to finance Papillon's escape.

2020-05-26 02:16:41

Ivan cel groaznic - A. K. Tolstoi

O biografie romanțată a lui Ivan al IV-lea, monarh absolut ale cărui acte de cruzime i-au adus și numele și care s-a bucurat de răspândire printre legendele istorice ale Rusiei precum Vlad Țepeș în cele ale României.

2020-05-26 02:16:41


sus
Feedback Wishlist