Categorii:
inchide meniul
Craciunoteca
Bestselleruri
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781

Stepan Mihai

0 aprecieri

2 review-uri

Review-uri

Asia Centrala, Istorie Si Civilizatie - Jean-Paul Roux

EXCELENTA CARTE!
Extrem de bine documentata; nu ar fi putut sa cuprinda tot ceea ce asi fi vrut sa stiu, dar o multime de trimiteri la adrese unde am gasit tot ceea ce voiam. M-a interesat, pe de o parte, pentru ca voiam sa aflu ceva despre preistoria persanilor, care au lasat urme adanci in istorie, precum si modul cum a penetrat islamul in Asia Centrala. Foarte bine tratate ambele subiecte.
Cititori, cumparati cartea, chiar daca titlul nu va spune mare lucru!
Este vorba despre o veche vatra de civilizatie, despre care se vorbeste destul de putin.

2020-05-10 12:13:07

Rusia, un mileniu de istorie - Martin Sixsmith

Apreciez volumul enorm de informatii sintetizat si prezentat.
Desi scopul este de a prezenta 1000 de ani de istorie a unui mare popor, asi fi vrut sa stiu ceva si despre vechile culturi ale lcuitorilor Rusiei. Noroc ca ma exista Internet. Autorul nu este istoric. Nu este impartial. Razbate de undeva o ura impotriva comunismului, asemanatoare celei a lui Churchill. O economie diminuata la 14% dupa razboiul civil (dupa informatiile autorului), este redresata de planurile cincinale incepute din 1928, ajungand ca in numai 17 ani sa fie una din cele mai puternice din lume. Armata la fel. O parte din merite revin sistemului comunist, cu toate deficientele lui, iar o alta parte oamenilor. Dar nici pe rusi nu ii iubeste autorul, chiar daca ofera citate din cantecele si poeziile lor.
Chiar ii denigreaza cumva, spunand ca "i-au chemat pe "rusi" condusi de Rurik pentru a-i uni" si ca asa ar fi aparut Rusia Kieviana.
Romanul zice: "Rade ciob de oala sparta", adica peste celtii si bretonii din viitoare Mare Britanie s-au altoit romani, apoi saxoni, iuti, angli, dar a fost nevoie de vikingi pentru si apoi de vikingi crestinati (normanzii) pentru a putea deveni intradevar, o putere evolutie.
Nu este fair-play. Nu vede barna din ochiul lui.
La istoria moderna si contemporana, lasa impresia unui gazetar prins in mrejele can-canului. A trebuit sa pierd ore in sir pentru a gasi informatiile necesare intelegerii evolutiei URSS in epcile Gorbaciov si post-Gorbaciov.
De aceea i-am dat numai 4 stele.

2020-05-10 12:13:07


sus
Feedback Wishlist
//