Mai sunt
00
00
00
00
X
Categorii:
inchide meniul
Manuale Scolare
Bestselleruri
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781

teonastase

0 aprecieri

12 review-uri

Review-uri

Fata din tren - Paula Hawkins

"Fata din tren" este o carte care se joacă cu mintea ta și propune un final la care nu te-ai fi așteptat, după ce ai ajuns să cunoști personajele. Mă bucur că am citit-o pentru atmosfera autentică de suspans și multele dedesubturi care fac din ea un thriller musai de citit.

2020-10-23 07:16:20

Escapada - Lavinia Braniste

Este o carte ușoară, de proză scurtă, alcătuită dintr-o serie de povești cu tematici care mai de care mai diverse: relații eșuate, întâmplări mărunte, stiluri de viață, carieră și recunoaștere socială etc.
Am fost curioasă cum scrie Lavinia după ce am ascultat un episod al podcastului "Pe Bune" în care a fost invitată. Mi-au plăcut personalitatea și farmecul ei, povestea de viață și cum a ajuns să scrie și să fie publicată.
Mă bucur de fiecare dată când am ocazia să descopăr scriitori noi și poveștile lor, astfel că mi-am comandat cartea aceasta după podcast și cu siguranță le voi citi și pe celelalte publicate de ea, "Sonia ridică mâna" fiind ultima apărută.

2020-10-23 07:16:20

Cele patruzeci de legi ale iubirii - Elif Shafak

A fost prima carte scrisă de Elif Shafak pe care am citit-o și mi-am dorit mult să îmi intre la suflet, mai ales că am văzut cât de apreciată este și câte recenzii pozitive a primit. Cu toate acestea nu a fost chiar pe gustul meu, nefiind obișnuită să citesc cărți despre Orient, alte religii, spiritualitate, destin etc. Este o carte care ori îți place de la început, ori nu. Iar eu nu am rezonat cu ea.
Dacă vă pasionează cărțile despre islam, vă las pe voi să descoperiți cum Ella își schimbă viața datorită celor patruzeci de legi ale iubirii. Sper să vă placă mult mai mult decât am apreciat-o eu.

2020-10-23 06:31:20

Toata lumina pe care nu o putem vedea - Anthony Doerr

„Deschideți ochii și vedeți cu ei tot ce puteți, înainte să se închidă pe vecie”.
 
Doar cu aceste vorbe minunate aș putea descrie romanul excelent scris de Anthony Doerr. „Toată lumina pe care nu o putem vedea” a câștigat Premiul Pulitzer în 2015 și îl merită pe drept! 
 
„Toată lumina pe care nu o putem vedea” a reușit să îmi mențină interesul de la prima la ultima pagină și m-am întristat când am ajuns la final, deoarece nu voiam să se termine încă.
 
Romanul este construit în capitole scurte, ce alternează între mai multe perioade de timp, cea mai mare parte a acțiunii desfășurându-se în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Mi-a plăcut stilul în care Anthony Doerr a scris cartea, plin de fraze și expresii aparte, care m-au uns la suflet. Poate pentru unii sunt prea exagerat folosite aceste artificii stilistice, dar eu consider că sunt cireașa de pe tort, exact ce ne trebuie ca să ne deschidă ochii.
O recomand cu drag!

2020-10-23 06:16:11

Nord si sud - Elizabeth Gaskell

Mi-a plăcut mult! Un roman ce prezintă conflictele dintre Sudul pastoral și liniștit din Anglia și Nordul industrial, unde muncitorii și proprietarii de fabrici își duc existența. Primii în sărăcie, iar ceilalți în lux.
Cartea o are în prim plan pe Margaret Hale, care învață să trăiască în nord cu familia și să își depășească prejudecățile față de proprietarii de fabrici, în special față de John Thornton, patronul unei fabrici de bumbac.
Cei doi nu se suportă și sunt atât de diferiți, încât m-am bucurat mult să îi observ cum se schimbă unul față de celălalt pe parcursul romanului și să zâmbesc când au lăsat mândria deoparte și și-au dat voie să trăiască o frumoasă poveste de dragoste.

2020-10-17 07:38:19

Balada serpilor si a pasarilor cantatoare - Suzanne Collins

Per total, a fost o carte interesantă, care dezvăluie multe lucruri noi de la începuturile jocurilor. De exemplu, cine a "inventat" jocurile, cum i-a venit ideea, cum erau ele organizate la început, cine erau mentorii pe atunci, cum erau aleși etc.
Snow, personajul principal, mi-a devenit și mai antipatic decât mi-era deja (la mine nu s-a aplicat ideea cu e mai tânăr și poate o să empatizez cu el, căci nu știa ce face and stuff). Mi-a plăcut mult însă personajul Lucy Gray, o fată simplă din Districtul 12, plină de culoare, bunătate și curaj. Mi-a plăcut și faptul că o parte din cântecele formației din care face parte, au fost cele cântate de Katniss, în seria Hunger Games.
Mi-era dor de universul Hunger Games și sunt sigură că Suzanne Collins va continua și această serie, căci pot fi multe de dezvăluit din viața lui Snow și din Panem, în general.

2020-08-17 10:39:15

Da mai departe - Catherine Ryan Hyde

"Pay it forward" ("Dă mai departe") este un roman minunat despre un băiețel de 12 ani care a schimbat lumea cu o idee foarte simplă și care ne demonstrează că, dacă vrei să faci un bine și faci cel mai mic lucru posibil în acest sens, atunci vei reuși să aduci o schimbare, indiferent ce vârstă ai.
Inspirat de o temă pe care o primește de la noul său profesor de Științe sociale, micul Trevor crează un joc aritmetic și le va demonstra colegilor săi de clasă care îl iau în râs, cât de ușor este să ajuți pe cineva aflat în nevoie și cât de rapid se poate propaga bunătatea, fără niciun cost. Mie mi-a plăcut foarte mult și am văzut și filmul creat după această carte.

2020-08-17 10:39:15

...Sa ucizi o pasare cintatoare - Harper Lee

Un roman de nota 10 pe care îl recomand cu drag celor care nu l-au lecturat până acum.
Cartea abordează teme diverse, de la copilărie și inocență, la educație și moralitate, dar cea mai importantă dintre ele este cea a discriminării rasiale asupra persoanelor de culoare din timpul marii crize economice din America.
Scriitoarea ilustrează printr-un limbaj simplu și atractiv, incapacitatea justiţiei de a lăsa deoparte prejudecăţile şi de a apăra un negru în faţa unui alb.
Este povestea copilăriei lui Scout şi a fratelui ei, Jem, narată din perspectiva fetiţei. Acţiunea se dezvoltă pe două direcţii diferite, copiii ce încearcă să dezlege misterul lui Bau Radley, vecinul lor şi Atticus Finch, tatăl lor, ce încearcă să-l apere în tribunal pe Tom Robinson, un bărbat de culoare acuzat că a violat o tânără.
Lectură plăcută! :)

2020-08-14 11:00:06

Verity - Colleen Hoover

"Verity" este primul roman scris de Colleen Hoover pe care l-am citit. Mă bucur că am făcut-o, căci mi-a plăcut mult cartea... m-a prins de la prima frază ("Aud sunetul de craniu spart înainte ca stropii de sânge să ajungă la mine.") și m-a ținut în suspans pe tot parcursul ei. Mi-a fost imposibil să o las din mână, iar când făceam altceva, gândul îmi era tot la poveste, la ce se va întâmpla mai departe cu Lowen, Jeremy și Verity și unde îi va mai duce acțiunea.
Totuși, o singură dorință am avut după ce am ajuns la final, ca acesta să fi fost mult, mult mai captivant. Aș fi vrut mai mult de la Verity. Să i se dea ocazia să acționeze. Parcă totul s-a aranjat cum trebuia doar ca să fie finalizate cele 326 de pagini și mi-a părut rău că s-a terminat, când poate acțiunea mai mergea complicată puțin, pentru un final mai aparte.

2020-08-14 10:39:15

Muza - Jessie Burton

„Muza” este o carte complexă, care, deși are două planuri narative, este foarte ușor de citit. Pentru mine a oprit timpul în loc și m-a făcut să mă imaginez în Andaluzia anilor `30, plimbându-mă pe câmpurile întinse, culegând portocale și lămâi.
Dincolo de poveștile de dragoste care sunt prezentate pe tot parcursul romanului, Jessie Burton face subtil aluzie și la alte probleme precum condiția femeii ca artist, condiția femeii în societate, problemele imigranților, războiul, sexualitatea sau libertatea de exprimare.
Mi-a plăcut scrisul atrăgător cu care Jessie Burton a construit acțiunea dintre cele două planuri, personajele complexe și interesante, suspansul dozat treptat și finalul imprevizibil care m-a făcut să exclam „Nu m-am gândit deloc la asta!”

2020-06-18 06:00:07

Orasul fetelor - Elizabeth Gilbert

„Orașul fetelor” este o carte de dragoste, fără happy-end-ul clasic al genului, dar cu un mesaj important pentru femeile de toate vârstele.
Povestea o are ca eroină pe Vivian Morris, o tânără de 19 ani ce descoperă o lume fascinantă, atât în New York, „orașul care nu doarme niciodată”, cât și în cadrul teatrului Lily Playhouse, deținut de mătușa sa. Fiind talentată la croitorie și visând să creeze haine rafinate, Vivian ajunge să fie costumieră pentru actorii și dansatorii teatrului.
Atent creionate de Gilbert, mi-au plăcut mult paginile dedicate pregătirii spectacolului „Orașul fetelor”. Vivian descoperă iubirea, îndrăgostinde-se de actorul principal al piesei de teatru, Anthony Rocella, crează costume senzaționale pentru eroina piesei, Edna Parker Watson și îmbină bucuria de a trăi cu petrecerile nebune.

2020-06-18 06:00:07

Sarutul pictat - Elizabeth Hickey

Mi-a plăcut să citesc cartea "Sărutul pictat" și să îmi fac o idee despre omul și artistul care a fost Gustav Klimt.
Se spune că această emblematică lucrare a lui Klimt, expusă la Palatul Belvedere din Viena, îi descrie pe el și pe Emilie Flöge, ca iubiți. Natura relației lor a fost îndelung analizată, s-a speculat că au fost mai mult decât prieteni, iar Hickey și-a imaginat ce ar fi putut să fie și a creat o lectură interesantă despre această relație.
Romanul se citește ușor și poate fi o lectură pe placul tuturor, nu doar a pasionaților de artă.

2020-06-18 06:00:07


sus
Feedback Wishlist