Mai sunt
00
00
00
00
X
Categorii:
inchide meniul
-
2+1 GRATIS
Bestselleruri
L-V 08:00 - 20:00 0371.781.781
respect yourself libris.ro

#RespectYourself Ofera-ti timp pentru lectura

Este o campanie manifest a Libris.ro prin care incurajam acordarea unui timp mai mare lecturii si constientizarea faptului ca lectura este o forma a respectului fata de propria persoana.

Noua, iubitorilor de carte, ne place sa traim povestea si emotia fiecarui personaj, ne place sa descoperim, sa calatorim, prin carti, in lumi si epoci, sa visam si ne implinim visurile. Mai mult decat atat, ne punem intrebari, incercam sa gasim solutii, dar, mai ales, incercam sa ne gasim pe noi insine. Si facem, cu fiecare carte citita, inca un pas spre cunoasterea de sine, prin dialog onest cu propria persoana.

Credem, ca si voi, in puterea lecturii de a deschide lumi, suflete, minti. Dincolo de a fi o activitate inteligenta de petrecere a timpului, a dedica timp lecturii inseamna a-ti pasa cu adevarat de tine si de cei langa care ai ales sa traiesti.

Daca si tu crezi in acest manifest, vino alaturi de noi. Posteaza pe pagina ta de facebook poze, povesti despre tine si pasiunea ta pentru carti, impreuna cu hashtag-urile #RespectYourself si #Libris. Urmareste-ne pe site si pe facebook si poti castiga premii pentru cititori.

Fa-ti in fiecare zi un cadou: ofera-ti timp pentru lectura!
respect yourself libris.ro respect yourself libris.ro

Tudor Chirila despre #RespectYourself

Unii oameni spun ca viata poate fi o experienta care, atunci cand este dublata de calatorie, poate fi senzationala, o experienta care te imbogateste.

Exista riscul ca vietile noastre sa nu fie atat de bogate pe cat am putea noi sa speram si sa credem.

Si atunci cartile si literatura compenseaza exact acest tip de lipsa.

Adica tu iti poti completa o experienta de viata si te poti imbogati extraordinar citind marea literatura, citind marile biografii, citind, citind, citind.

Acolo te intalnesti cu felul in care zeci de mii de autori gandesc si te intalnesti mereu cu un alt mod de viata care se opune modului tau de viata si prin aceasta ciocnire iese intotdeauna un om mai bun, care intr-un final esti tu.

respect yourself libris.ro
respect yourself libris.ro
respect yourself libris.ro

#RespectYourself la Scoala Generala 27 Brasov

In februarie 2018 am dotat biblioteca Scolii Nr. 27 din Brasov cu peste 2.000 de volume de carte pentru copii, dar si pentru parinti, precum si corpuri de mobilier pentru biblioteca.

Titlurile alese sunt carti atractive pentru generatia celor mici, dar si pentru dascali si parinti, pentru ca vrem ca parintii sa convinga copiii sa citeasca prin exemplu personal.

In luna martie, prima luna dupa dotarea bibliotecii, numarul cartilor imprumutate a crescut cu 135% (de la 489 la 1152).

Mai mult decat atat, numarul cartilor imprumutate de copiii din invatamantul gimnazial a crescut cu 550% (de la 27 la 352). Deci, se poate!

respect yourself libris.ro

La Scoala Nr. 27 din Brasov se citeste. Copiii sunt foarte incantati de cele aproape 900 de titluri noi din biblioteca scolii, donate de Libris in campania #RespectYouself.

In pauze, e coada la imprumutat carti, se citeste pe holuri, in clase, la Clubul de lectura. Acesti copii ne-au aratat ca, da, se poate! Sunt emotionati, bucurosi si, mai ales, citesc cu placere.

Parintilor lor le-am oferit posibilitatea de a imprumuta, tot de la scoala, carti de cresterea copilului, psihologie practica si beletristica.

In mai putin de o luna, 40 din titlutile destinate lor au ajuns in fisele de imprumut. Ii felicitam pentru implicare!

respect yourself libris.ro

Pe langa dotarea bibliotecii cu volume actuale, apreciate si cunoscute de copii si adolescenti, Libris.ro a sustinut o serie de actiuni de incurajare a lecturii, cum ar fi "Campionatul Lecturii", adresat copiilor din ciclul primar de invatamant si "Clubul de Lectura", adresat copiilor din invatamanul gimnazial. La finalul anului scolar, Libris.ro a oferit diplome si premii celor mai activi cititori. Investitia alocata acestei faze a proiectului se ridica la 75.000 euro.

Dupa primele trei luni, statisticile arata imbucurator: elevii claselor I- IV au citit peste 4.700 de carti dintre cele donate in cadrul proiectului, iar elevii de gimnaziu peste 500, la care se adauga alte 1.502 volume din fondul vechi al bibliotecii. si adultii au citit: 35 de cadre didactice au imprumutat in trei luni 98 de carti, respectiv 25 de parinti au citit 62 de carti. In total, au fost citite aproape 7000 de carti, de aproape 3 ori mai multe decat in perioada martie-mai 2017.

respect yourself libris.ro

"Acest proiect este de mare ajutor pentru noi. Copiii au nevoie mereu de indrumarea noastra, a adultilor, dar au nevoie si sa fie ascultati si intelesi. Ne bucuram ca Libris.ro a avut aceasta initiativa si deschiderea de a aduce in biblioteca scolii volume pe care copiii acestei generatii le doresc, care le trezesc interesul. Acesta a fost primul pas care a asigurat reusita. Rezultatele se vad deja si cu siguranta vor fi unele de durata", a declarat Victor Vijoli, directorul Scolii Gimnaziale Nr. 27, din Brasov.

Proiectul va continua in septembrie cu o dotare similara a bibliotecii Scolii Gimnaziale din comuna Cristian, judetul Brasov, dar si cu actiuni complementare proiectului la nivelul unei comunitati defavorizate.

respect yourself libris.ro
respect yourself libris.ro
respect yourself libris.ro
respect yourself libris.ro
respect yourself libris.ro
respect yourself libris.ro
respect yourself libris.ro
respect yourself libris.ro

sus
Feedback Wishlist
//