Secretele bucatariei calugaresti
De (autor): Efrem Derventinul
Admiratia pentru monahul Efrem - acest om harnic, talentat si smerit - mi-a crescut in mod vizibil pe masura ce l-am cunoscut, ce l-am descoperit. Dar, in mod particular, m-a surprins prin surasul bonom, prin implicarea directa la "coada cratitei", prin varietatea propunerilor culinare, prin simplitatea retetelor, prin costurile reduse de a obtine respectivele feluri de mancare, prin timpul de executie scazut.
O minune de om (e bun la desert!) care raspandeste arome, care-si coloreaza proximitatile cu pastelul combinatiilor sale culinare si care face manastirea un loc al impacarii cu semenii si cu lumea, in care iti doresti sa (iti) revii. Da, impacarea se poate face si prin masa de obste, prin "liturghia dupa liturghie", prin comuniunea in jurul unui blid aburind. Mancarea calugareasca in sine, cat ar fi de buna ca gust, daca nu are o tara de ruga in spate, e doar o efemerida calorica. Rugaciunea, ca ingredient duhovnicesc, ii dezvolta partea nebanuita, o face "hrana vie", o imbogateste sufleteste, o transforma in energie comunitara. Iar aici parintele Efrem este stapanul acestei transformari, are know-how-ul respectivei tehnici culinar-duhovnicesti! - Razvan Bucuroiu
transport gratuit
50.00Lei
50.00Lei
Primesti 50 puncte
Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!
Indisponibil
X
Pentru a putea comanda rapid este nevoie sa introduceti numarul dvs de telefon in formatul 0xxxxxxxxx (10 cifre).Un operator Libris.ro va suna si va cere telefonic restul datelor necesare.
Descrierea produsului
Admiratia pentru monahul Efrem - acest om harnic, talentat si smerit - mi-a crescut in mod vizibil pe masura ce l-am cunoscut, ce l-am descoperit. Dar, in mod particular, m-a surprins prin surasul bonom, prin implicarea directa la "coada cratitei", prin varietatea propunerilor culinare, prin simplitatea retetelor, prin costurile reduse de a obtine respectivele feluri de mancare, prin timpul de executie scazut.
O minune de om (e bun la desert!) care raspandeste arome, care-si coloreaza proximitatile cu pastelul combinatiilor sale culinare si care face manastirea un loc al impacarii cu semenii si cu lumea, in care iti doresti sa (iti) revii. Da, impacarea se poate face si prin masa de obste, prin "liturghia dupa liturghie", prin comuniunea in jurul unui blid aburind. Mancarea calugareasca in sine, cat ar fi de buna ca gust, daca nu are o tara de ruga in spate, e doar o efemerida calorica. Rugaciunea, ca ingredient duhovnicesc, ii dezvolta partea nebanuita, o face "hrana vie", o imbogateste sufleteste, o transforma in energie comunitara. Iar aici parintele Efrem este stapanul acestei transformari, are know-how-ul respectivei tehnici culinar-duhovnicesti! - Razvan Bucuroiu
Detaliile produsului
De pe acelasi raft
Rating general al produsului
5 stele
4
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!
Review-uri
crina d.
12/03/2023 20:07
O carte foarte utila celor care doresc sa manance sanatos si sa aiba o viata cat mai buna. Scrisa de Efrem Derventinul ne ofera retete simple si ieftine.
Arata mai mult
MIHAILESCU RODICA
04/03/2021 00:00
Achizitie verificata
Cartea de bucate a monahului Efrem Derventinul este o realizare deosebita si foarte utila. "Secretele bucatariei calugaresti" reprezinta o adevarata desfatare pentru gurmanzi si o dovada ca legumele, fructele si pestele pot alcatui bucate de un rafinament si o estetica fara egal. Retetele prezentate sunt o incantare nu doar pentru perioada de post. Ordonarea retetelor este foarte interesanta si utila: sunt retete de mancaruri, salate, sosuri dulciuri, patiserie, paine si bauturi repartizate pe anotimpuri dar si adaptate sarbatorilor religioase : Postul Craciunului, Craciunul, Postul Pastelui, Pastele, Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, Postul Adormirii Maicii Domnului. Cu prilejul acesta pe langa retete se face si educatie - care niciodata nu este prea multa - apropo de marile posturi si sarbatori de peste an. Exista de asemenea si un capitol referitor la conservele de legume si zarzavaturi, compoturi, gemuri si dulceturi pentru iarna pe care si cea mai pretentioasa gospodina il va gasi foarte util.
Dincolo insa de continut cred ca trebuie sa rezerv un spatiu special pentru prezentarea cartii: hartia este de o calitate foarte buna, graosa si lucioasa. Ilustratia este bogata, cu fotografii color - realizate chiar de autor, absolvent al Facultatii de Arte Plastice, si credeti-ma ca se simte acest lucru - care completeaza minunat textul bine aranjat in pagina. Grafica, aspectul general sunt impecabile si este un regal in egala masura pentru ochi ca si pentru gust atunci cand dam viata retetelor. Editura Lumea credintei care a publicat aceasta carte de bucate calugaresti merita felicitari iar monahului Efrem Derventinul multumirea si recunostinta mea deosebita si minunata amintire ori de cate ori voi "savarsi liturghia in bucatarie" asa cum frumos spune domnia sa.
Multumesc inca o data, parinte si toata recunostinta mea,
R. Mihailescu
Bucuresti
Arata mai mult
Burchiu Stefan
14/11/2020 18:39
" Secretele bucatariei calugaresti " scrisa de Efrem Derventinul este o carte de retete extraordinar de buna . Ii voi acorda si acesteia cinci stele . Nu ezitati sa o cumparati, merita
Arata mai mult
MarianaLupan2008
02/11/2020 17:28
O carte care te învață ce este respectul pentru ceea ce ne înconjoară, pentru mâncarea de care avem parte și pentru ingredientele pe care le folosim, iar noi le consideram ceva comun.
Arata mai mult
4 din 4 de rezultate