Super Food in fiecare zi
Cu drag, Jamie
Jamie Oliver este un fenomen global in domeniul culinar si al campaniilor pe aceasta tema. In peste saptesprezece ani de cariera in televiziune si in domeniul editorial, Jamie a convins milioane de oameni sa indrageasca gatitul si sa aleaga mancare proaspata, sanatoasa, delicioasa. Organizatia sa caritabila, Jamie Oliver Food Foundation, si evenimentul anual Food Revolution Day isi doresc sa imbunatateasca viata oamenilor de pretutindeni printr-o educatie aprofundata in privinta alimentatiei.
Jamie a inceput sa gateasca in pubul parintilor sai, Cricketers, din Clavering, in Essex, pe cand avea opt ani. Dupa absolvirea scolii, si-a inceput cariera de maestru bucatar, ajungand la River Cafe, unde a fost remarcat de o companie de productie TV – astfel s-a nascut seria Bucatarul se dezbraca... de secrete.
In 2001, Jamie a parasit televiziunea pentru a-si deschide restaurantul Fifteen, la Londra, unde formeaza tineri defavorizati in meserii din industria cateringului. Cativa ani mai tarziu, a condus miscarea ce promova schimbarea calitatii meniurilor in cantinele scolare din Marea Britanie, revolutionand astfel sistemul alimentar din invatamant. Fundatia lui coordoneaza restaurantul Fifteen si programul de ucenici din Londra, plus restaurantele de acelasi tip din Cornwall si Amsterdam, implicandu-se activ in dezvoltarea abilitatilor tinerilor in arta gatitului prin centrele Ministry of Food, deschise de Jamie in Marea Britanie si Australia.
A creat, de asemenea, cursul gimnazial „Abilitati pentru gatit acasa“, al Consiliului pentru Educatie in Afaceri si Tehnologie, ca si proiectul „Gradina din bucatarie“, un program dedicat claselor primare, care transforma in realitate magia cultivarii si prepararii hranei. Fundatia sa activeaza si in SUA, unde lupta pentru o educatie alimentara mai buna in scoli, in companii, in comunitati, folosind parteneriate locale, pentru ca de programele ei sa beneficieze cat mai multe persoane.
Restaurantele lui de succes includ Barbecoa si grupul Jamie’s Italian, situate in Marea Britanie si in alte tari. Iar numeroasele sale produse alimentare si nealimentare sunt cunoscute in intreaga lume. Scrie regulat pentru propria-i revista, Jamie Magazine, apare pe canalele personale YouTube, Jamie Oliver’s Food Tube si Drinks Tube, are cinci aplicatii premiate si a publicat, pana acum, saisprezece carti de bucate, toate bestselleruri, insotite de emisiuni TV. Jamie locuieste la Londra si in Essex, impreuna cu sotia sa, Jools, si copiii lor.
Fragment din carte:
"MICUL DEJUN
Cu totii ar trebui sa ne hranim corpul cu un mic dejun gustos si plin de substante nutritive, care sa ne asigure cel mai bun start in fiecare zi. Cred ca multi dintre noi am fost pur si simplu indoctrinati cu teoria ca, dimineata, abia daca avem timp sa turnam niste lapte peste cereale — nimic mai neadevarat! In acest capitol, care schimba regulile jocului, veti descoperi o multime de preparate superrapide, precum si mancaruri incredibile pe care le puteti pregati dinainte, ca sa le aveti la indemana a doua zi si sa le includeti la repezeala in meniu.
De asemenea, veti gasi idei simple, pentru dimineti mai... lenese, si brunch-uri pentru zilele de weekend.
Toate retetele includ combinatii din diferite grupe de alimente si contin sub 400 de calorii la o portie. Sper sa va placa tot atat de mult cat imi plac mie. "
Descrierea produsului
Cu drag, Jamie
Jamie Oliver este un fenomen global in domeniul culinar si al campaniilor pe aceasta tema. In peste saptesprezece ani de cariera in televiziune si in domeniul editorial, Jamie a convins milioane de oameni sa indrageasca gatitul si sa aleaga mancare proaspata, sanatoasa, delicioasa. Organizatia sa caritabila, Jamie Oliver Food Foundation, si evenimentul anual Food Revolution Day isi doresc sa imbunatateasca viata oamenilor de pretutindeni printr-o educatie aprofundata in privinta alimentatiei.
Jamie a inceput sa gateasca in pubul parintilor sai, Cricketers, din Clavering, in Essex, pe cand avea opt ani. Dupa absolvirea scolii, si-a inceput cariera de maestru bucatar, ajungand la River Cafe, unde a fost remarcat de o companie de productie TV – astfel s-a nascut seria Bucatarul se dezbraca... de secrete.
In 2001, Jamie a parasit televiziunea pentru a-si deschide restaurantul Fifteen, la Londra, unde formeaza tineri defavorizati in meserii din industria cateringului. Cativa ani mai tarziu, a condus miscarea ce promova schimbarea calitatii meniurilor in cantinele scolare din Marea Britanie, revolutionand astfel sistemul alimentar din invatamant. Fundatia lui coordoneaza restaurantul Fifteen si programul de ucenici din Londra, plus restaurantele de acelasi tip din Cornwall si Amsterdam, implicandu-se activ in dezvoltarea abilitatilor tinerilor in arta gatitului prin centrele Ministry of Food, deschise de Jamie in Marea Britanie si Australia.
A creat, de asemenea, cursul gimnazial „Abilitati pentru gatit acasa“, al Consiliului pentru Educatie in Afaceri si Tehnologie, ca si proiectul „Gradina din bucatarie“, un program dedicat claselor primare, care transforma in realitate magia cultivarii si prepararii hranei. Fundatia sa activeaza si in SUA, unde lupta pentru o educatie alimentara mai buna in scoli, in companii, in comunitati, folosind parteneriate locale, pentru ca de programele ei sa beneficieze cat mai multe persoane.
Restaurantele lui de succes includ Barbecoa si grupul Jamie’s Italian, situate in Marea Britanie si in alte tari. Iar numeroasele sale produse alimentare si nealimentare sunt cunoscute in intreaga lume. Scrie regulat pentru propria-i revista, Jamie Magazine, apare pe canalele personale YouTube, Jamie Oliver’s Food Tube si Drinks Tube, are cinci aplicatii premiate si a publicat, pana acum, saisprezece carti de bucate, toate bestselleruri, insotite de emisiuni TV. Jamie locuieste la Londra si in Essex, impreuna cu sotia sa, Jools, si copiii lor.
Fragment din carte:
"MICUL DEJUN
Cu totii ar trebui sa ne hranim corpul cu un mic dejun gustos si plin de substante nutritive, care sa ne asigure cel mai bun start in fiecare zi. Cred ca multi dintre noi am fost pur si simplu indoctrinati cu teoria ca, dimineata, abia daca avem timp sa turnam niste lapte peste cereale — nimic mai neadevarat! In acest capitol, care schimba regulile jocului, veti descoperi o multime de preparate superrapide, precum si mancaruri incredibile pe care le puteti pregati dinainte, ca sa le aveti la indemana a doua zi si sa le includeti la repezeala in meniu.
De asemenea, veti gasi idei simple, pentru dimineti mai... lenese, si brunch-uri pentru zilele de weekend.
Toate retetele includ combinatii din diferite grupe de alimente si contin sub 400 de calorii la o portie. Sper sa va placa tot atat de mult cat imi plac mie. "
Detaliile produsului