Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Povesti si Jocuri de la Iepuras

-50% -20% -67% -45% -10%

Carti, Jocuri, Children's Books, Accesorii

Alege CADOUL cel mai coconas!

Trei secole de gastronomie romaneasca

Trei secole de gastronomie romaneasca - Daniela Ulieriu, Doina Popescu
Rasfoieste

Trei secole de gastronomie romaneasca

Trei secole de gastronomie. De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina

Rafinati, pofticiosi, gurmanzi, mancai, cunoscatori in ale gastronomiei din toata Romania, uniti-va! Pornim la drum! Nu doar va promitem paradisul gastronomic, ci va si ducem acolo! Unde? La intalnirea cu gastronomia romaneasca de mare rafinament. Am sapat prin biblioteci si arhive, am cautat prin sertare si vieti, am vorbit cu doamne din celalalt secol, am citit din scoarta in scoarta paisprezece carti de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentam! Sunt unele dintre cele mai importante carti vechi de bucate romanesti, bestselleruri ale unor secole de fuziuni si inventii culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogalniceanu si Negruzzi, enigmatica doamna M.S.,  Ecaterina  Steriady, Ecaterina Comsa, Sanda Marin, Strasman si Radu, dar si carti practic necunoscute, perle regasite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tazlauanu.

Asadar, supunem atentiei dumneavoastra manuscrisul unei carti care inglobeaza rezultatul a trei ani de munca in scopul restaurarii bucatariei romanesti de mare rafinament, de la primele retete consemnate in tarile dunarene, care faceau deliciul banchetelor domnesti si boieresti, pana la cele ale ultimilor supravietuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.

Cartea noastra e si o incercare de a raspunde la intrebarea: unde ar fi ajuns bucataria romaneasca daca nu ar fi fost anii de comunism cu mancaruri de cantina muncitoreasca?  Lasam raspunsul la latitudinea cititorului.
Citeste mai mult

-5%

PRP: 55.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

52.25Lei

52.25Lei

55.00 Lei

Primesti 52 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Plaseaza rapid comanda

Important icon msg

Completeaza mai jos numarul tau de telefon

Poti comanda acest produs introducand numarul tau de telefon. Vei fi apelat de un operator Libris.ro in cele mai scurt timp pentru prealuarea datelor necesare.

Descrierea produsului

Trei secole de gastronomie. De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina

Rafinati, pofticiosi, gurmanzi, mancai, cunoscatori in ale gastronomiei din toata Romania, uniti-va! Pornim la drum! Nu doar va promitem paradisul gastronomic, ci va si ducem acolo! Unde? La intalnirea cu gastronomia romaneasca de mare rafinament. Am sapat prin biblioteci si arhive, am cautat prin sertare si vieti, am vorbit cu doamne din celalalt secol, am citit din scoarta in scoarta paisprezece carti de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentam! Sunt unele dintre cele mai importante carti vechi de bucate romanesti, bestselleruri ale unor secole de fuziuni si inventii culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogalniceanu si Negruzzi, enigmatica doamna M.S.,  Ecaterina  Steriady, Ecaterina Comsa, Sanda Marin, Strasman si Radu, dar si carti practic necunoscute, perle regasite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tazlauanu.

Asadar, supunem atentiei dumneavoastra manuscrisul unei carti care inglobeaza rezultatul a trei ani de munca in scopul restaurarii bucatariei romanesti de mare rafinament, de la primele retete consemnate in tarile dunarene, care faceau deliciul banchetelor domnesti si boieresti, pana la cele ale ultimilor supravietuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.

Cartea noastra e si o incercare de a raspunde la intrebarea: unde ar fi ajuns bucataria romaneasca daca nu ar fi fost anii de comunism cu mancaruri de cantina muncitoreasca?  Lasam raspunsul la latitudinea cititorului.
Citeste mai mult

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
5
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Ligia Niculescu 26/03/2024 16:28
green icon awesome check Achizitie verificata
o poveste savuroasa, eleganta, adorabila
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Cititorul fe7cfb 19/03/2024 08:36
green icon awesome check Achizitie verificata
Placuta de citit. Nu am verificat practic, dar reteta de Salau de la pagina 30 chiar merita incercata!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Cititorul 376D3C 17/01/2024 12:22
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte interesantă.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
MarianaLupan2008 04/11/2020 21:24
O carte care cuprinde o mica istorie a poporului nostru. Este foarte interesant de lecturat aceasta carte, aceasta multtitudine de date istorice. Mi-a placut sa le reproduc si am simtit ca gust putin din trecut.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Ioana Trif 28/06/2020 11:17
green icon awesome check Achizitie verificata
Am fost curioasă să plec într-o călătorie a bucătăriei, a felurilor de mâncare, a evoluției mâncării românești. A fost o călătorie extrem de interesantă și am învățat o mulțime de noutăți despre noi ca oameni și noi ca nație. Felul în care un popor mănâncă sau mai bine zis înțelege felurile de mâncare spune foarte multe despre respectivul popor. Frumos scrisă, informații interesante
Arata mai mult
  • Like review icon 1
  • Add comments

5 din 5 de rezultate

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one