Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Povesti si Jocuri de la Iepuras

-50% -20% -67% -45% -10%

Carti, Jocuri, Children's Books, Accesorii

Alege CADOUL cel mai coconas!

Valuri, nisip, urme

Valuri, nisip, urme - Alexandru Patachi
Rasfoieste

Valuri, nisip, urme

Emil, un corporatist deziluzionat, esuat la malul marii in cautare de raspunsuri la intrebari existentiale, este readus la realitate de evenimente ce-i sparg bula traiului fara griji pe care si-o plamadise in jurul oamenilor intalniti pe plaja.
 
Valuri, nisip, urme… O poveste despre alegerile facute in viata, in dragoste si in... amintiri.
Citeste mai mult

35.00Lei

35.00Lei

Primesti 35 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Emil, un corporatist deziluzionat, esuat la malul marii in cautare de raspunsuri la intrebari existentiale, este readus la realitate de evenimente ce-i sparg bula traiului fara griji pe care si-o plamadise in jurul oamenilor intalniti pe plaja.
 
Valuri, nisip, urme… O poveste despre alegerile facute in viata, in dragoste si in... amintiri.
Citeste mai mult

De pe acelasi raft

Rating general al produsului

5 stele
13
4 stele
3
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

madalinadf 09/03/2020 10:36
Cartea "Valuri, nisip, urme" este ca o gură de aer proaspăt în literatura românească contemporană. În 120 de pagini foarte bine scrise, autorul Alexandru Patachi surprinde alegerile făcute de Emil, "un corporatist deziluzionat" și toate întorsăturile vieții lui din momentul în care decide să renunțe la tot și să plece într-o vacanță la malul Mării Negre.
Consider că „Valuri, nisip, urme” este o poveste despre curaj, libertatea de a alege și evoluție. Personajul principal, însuși, parcurge un drum al maturizării și a descoperirii de sine, iar cartea este un impuls bine-venit pentru orice om care nu își găsește locul în propria viață.
Pe parcursul acțiunii, sunt abordate diverse subiecte, din perspectiva personajului central, referitoare la societatea în care trăim : religie, căsătorie, credință și carieră. De asemenea, un plus este adus de faptul că există replici savuroase acompaniate de ironie și umor.
Recomand această carte tuturor celor care au nevoie de un impuls spre a-și găsi fericirea, care aleargă prin viață și uită să mai și „respire”.
(Recenzie completă pe )
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
MariusZ 28/02/2020 21:36
«Valuri, nisip, urme» este un roman fain, actual, de atmosferă, cu secvențe parcă decupate din viață, dialoguri spumoase și melancolii acoperite de bravada trăirii momentului. Stilul amuzant în care curge istorisirea, metaforele neașteptate ce țâșnesc din text șocante-la-modul-cuceritor, micile glume și sarcasme cu referințe culturale, din replicile personajelor, atrag cititorul într-o zăbovire boemă la mare, cu gust de sfârșit de vacanță, nostalgie năucă și extrasezon.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Ai 27/02/2020 19:51
E o carte scrisa pentru mine. Am putut sa plutesc prin textele și unduirile evenimentelor descrise mult mai repede decat speram. Timpul se comprima iar imaginile create imi amintesc de vara care tocmai s-a risipit precum pasi mei pe malul marii. E frumos inspirata descrierea personajelor iar Emil .. pot fi chiar eu. Faina realizare!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Mihaela bucur6 27/02/2020 16:51
Dacă vrei o pauză, dacă vrei să te regăsești, dacă ți-e dor de Vamă, dacă ești actual sau fost corporatist, dacă ți-e dor de autoironie bună și de calitate, dacă vrei să zâmbești sau chiar să râzi copios, dacă vrei să descoperi un autor original, modern, autohton în care să te regăsești... îți recomand dragă cititorule acest roman de debut promițător!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Bucur Alina Georgiana 25/02/2020 20:51
Cartea deşi pare o lectură simplă, te face să îţi dai seama de anumite lucruri. Putem observa societatea în care trăim, alegerile pe care suntem nevoiţi să le luam, dar în acelaşi timp realizăm că nimic nu este veşnic. Viaţa îşi continuă traseul iniţial, chiar dacă vrem, chiar dacă nu… depinde doar de noi pe cine alegem să ne fie alături.
Personal, mi-a plăcut mult cartea, deşi este o lectură usoara, m-a făcut să mă gândesc la anumite decizii pe care le-am luat în viaţă. „Valuri, nisip, urme” te va cuceri şi pe tine dacă te-ai simţit cândva copleşit, plictisit sau pur şi simplu ai simţit că nu ai niciun scop în viaţă.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Andreead20 25/02/2020 15:51
Am început anul citind de curând cartea “Valuri, nisip, urme” scrisă Alexandru Patachi.
Îmi place mult să descopăr și să citesc autori români, în special contemporani.
Când citesc o carte scrisă de un autor contemporan, pot spune că empatizez mai mult cu acesta, mai ales dacă cartea tratează problematici actuale cu care ne confruntăm.
Deși scurtă, cartea tratează o idee interesantă, și anume “evadarea din cotidian”.
Pe scurt, în carte, ne este prezentat Emil, care sătul de rutina pe care o are, decide să demisioneze de la locul de muncă pe care-l avea și să-și petreacă vara la mare, mai exact în Vama Veche, încercând să se descopere pe sine, să-și caute scopul în viață, cunoscând alți oameni, interacționând cu aceștia și totodată având diferite experiențe.
La mare, Emil o cunoaște pe Ana, care este în Vama Veche cu prietenii ei. Deși, la prima vedere cei doi par total diferiți, între cei doi se naște o relație.
Mi-a plăcut faptul că Emil a luptat pentru Ana până la capăt și nu a lăsat ca iubirea lor să fie una de-o vara.
Am apreciat faptul că, personajul principal, din a cărei perspectivă este scrisă cartea, a tratat pe alocuri anumite aspecte cu care se confruntă societatea, precum statutul social, iubirea, conflictul dintre generații, expunadu-și părerea în acest sens, aducând astfel o notă de autenticitate cărții.
Pe parcursul celor 120 de pagini ale romanului, ajungi să-ți pui câteva întrebări în legătură cu alegerile și deciziile pe care le ei, să te gândeșți la viitor, să-ti dorești să ieși din zona te de confort, să părăsești, măcar pentru puțin cotidianul, să apreciezi persoanele din jurul tău și să aduci o pată de culoare în viața ta.
Îl felicit pe Alexandru Patachi pentru romanul său, pe care-l recomand, în special dacă duci dorul verii și vrei să evadezi, pentru câteva ore, citind cartea.😌📖
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Albertina-Dana 25/02/2020 14:06
După cum am spus și pe instagram și pe blog, această carte, pentru mine, a fost o gură proaspătă de aer, în special când nimic nu e cum trebuie și simți nevoia de o schimbare. Este o carte pe care trebuie să o ai în bibliotecă și nu numai pentru că are o copertă tare frumoasă, ci pentru că această carte îți poate fi un bun prieten atunci când simți că nimic nu mai e cum trebuie. Curajul lui Emil și dorința lui de a cunoaște au fost pentru mine niște lecții de viață  pe care le-am învățat cu drag.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
elenascurtu 25/02/2020 14:06
O carte pe care sa o citești pe nerăsuflate. O evadare din viața cotidiană, o oaza de relaxare și tinerețe care te face sa te gândești la ceea ce contează în viața fiecăruia dintre noi. Cadoul potrivit mai ales in aceasta perioada pentru ca reuseste sa te transpuna in atmosfera de vacanta, mare, plaja, relaxare si voie buna.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
evaancuta 25/02/2020 14:06
În ultima zi a anului 2019 a ajuns la mine cartea „Valuri, nisip, urme” de Alexandru Patachi, apărută la Editura Crizoteca. Cum am reușit să termin de citit cartea începută în ultimele zile ale anului, am zis că e momentul perfect să încep anul cu o nouă carte. Am început-o și am și terminat-o, fiind o carte de doar 120 de pagini. Însă, în ciuda numărului redus de pagini, povestea este captivantă și frumoasă.
Pe scurt, cartea prezintă o poveste de dragoste și modul în care diferitele alegeri pe care le facem în viață ne pot schimba întreaga existență. Aș descrie această carte drept pe una scurtă, dar cuprinzătoare. Pentru scurtă vreme, romanul „Valuri, nisip, urme” m-a purtat prin experiențele unui corporatist care se află în căutarea evadării din cotidian, din cutumele societății.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
i_ramona 25/02/2020 14:00
A fost o placere sa o citesc!
Chiar daca e situata intr-un cadru contemporan, cartea trateaza eterna problema a omenirii: cum sa iti construiesti o viata autentica, condusa de propriile reguli si pasiuni intr-o societate care iti ofera deja sablonul dupa care ar trebui sa traiesti... Cum sa gasesti un echilibru intre al tau "vreau" si al societatii "trebuie".
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

10 din 16 de rezultate

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one