Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Povesti si Jocuri de la Iepuras

-50% -20% -67% -45% -10%

Carti, Jocuri, Children's Books, Accesorii

Alege CADOUL cel mai coconas!

Vinaria de acasa

Vinaria de acasa - Steve Hughes
Rasfoieste

Vinaria de acasa

    Indiferent daca aveti o pivnita plina cu vinuri mai vechi, produse acasa sau sunteti convertit recent la degustarea de vin din productia proprie, fara uneltele necesare nu se poate. Vinaria de acasa va ofera planuri complete pentru 43 proiecte privind producerea vinului, legate atat de tehnologie cat si de construirea, cu forte proprii, a echipamentului necesar.
    Fiecare proiect include instructiuni detaliate, pas cu pas, diagrame, ilustratii ale pieselor si instructiuni de utilizare. Autorul se ocupa, de multa vreme, atat cu construirea uneltelor specifice vinaritului, cat si cu producerea vinului acasa.
     Fragment din volum:
 
    „ALEGEREA VASELOR PENTRU FERMENTARE 
 
    Pentru vinul rosu exista un numar de optiuni legate de alegerea vaselor de fermentatie primara. Prima cerinta ar trebui sa fie ca materialul de baza sa fie "avizat alimentar", adica avizat pentru utilizare alimentara. Pentru cantitati mici, puteti folosi galeti normale de plastic, recomandate alimentar, pe care le puteti obtine de la magazinele de vopseluri, sau, chiar mai putin costisitor, de la restaurante, brutarii sau alte localuri care au legatura cu mancarea. Daca faceti cantitati mai mari decat volumul pe care il pot sustine galetile, eu am descoperit ca gama de butoaie din plastic este o optiune excelenta. In momentul in care scriu aceasta carte, doar modelele gri, albe si galbene sunt catalogate NSF (sigure pentru contactul cu alimente). Ele se gasesc in diverse marimi, de la 35 l la 170 l si chiar peste, si sunt disponibile cu capace cu joc confortabil, care permit evacuarea CO2 in timpul fermentatiei. Dumneavoastra le puteti aseza suprapuse, pentru a reduce spatiul necesar depozitarii lor, atunci cand nu sunt folosite, si ca un bonus suplimentar, puteti sa le aduceti in podgorie pentru a transporta struguri intregi sau zdrobiti chiar in ele, inapoi in vinaria dumneavoastra.
    Si alte optiuni sunt disponibile, precum bidoane din otel inoxidabil si containere din plastic cu manere de franghie, dar, din punct de vedere al costului si al durabilitatii, butoaiele din plastic de pe piata sunt o alegere excelenta pentru producatorul de vin de casa.
    Nu uitati de avizul pentru lichide alimentare.
    Inainte de a „pompa" mustul obtinut in containerele de fermentatie, tratati containerele bine cu o solutie de metabisulfit de potasiu si acid citric si aruncati excesul, asa cum am descris in Capitolul 1 (vezi pagina 12). Nu este nevoie sa le uscam. 
    * Nu umpleti vasele de fermentatie nici in cazul fermentarii vinurilor albe si nici in cazul fermentarii vinurilor rosii (pe bostina). Daca folositi un container diferit, lasati un spatiu liber de cel putin 10% din ina ltimea containerului, pentru a permite ridicarea caciulii formate de pielitele strugurilor. Altfel caciula se va ridica in sus si se va revarsa din container."
Citeste mai mult

28.00Lei

28.00Lei

Primesti 28 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Plaseaza rapid comanda

Important icon msg

Completeaza mai jos numarul tau de telefon

Poti comanda acest produs introducand numarul tau de telefon. Vei fi apelat de un operator Libris.ro in cele mai scurt timp pentru prealuarea datelor necesare.

Descrierea produsului

    Indiferent daca aveti o pivnita plina cu vinuri mai vechi, produse acasa sau sunteti convertit recent la degustarea de vin din productia proprie, fara uneltele necesare nu se poate. Vinaria de acasa va ofera planuri complete pentru 43 proiecte privind producerea vinului, legate atat de tehnologie cat si de construirea, cu forte proprii, a echipamentului necesar.
    Fiecare proiect include instructiuni detaliate, pas cu pas, diagrame, ilustratii ale pieselor si instructiuni de utilizare. Autorul se ocupa, de multa vreme, atat cu construirea uneltelor specifice vinaritului, cat si cu producerea vinului acasa.
     Fragment din volum:
 
    „ALEGEREA VASELOR PENTRU FERMENTARE 
 
    Pentru vinul rosu exista un numar de optiuni legate de alegerea vaselor de fermentatie primara. Prima cerinta ar trebui sa fie ca materialul de baza sa fie "avizat alimentar", adica avizat pentru utilizare alimentara. Pentru cantitati mici, puteti folosi galeti normale de plastic, recomandate alimentar, pe care le puteti obtine de la magazinele de vopseluri, sau, chiar mai putin costisitor, de la restaurante, brutarii sau alte localuri care au legatura cu mancarea. Daca faceti cantitati mai mari decat volumul pe care il pot sustine galetile, eu am descoperit ca gama de butoaie din plastic este o optiune excelenta. In momentul in care scriu aceasta carte, doar modelele gri, albe si galbene sunt catalogate NSF (sigure pentru contactul cu alimente). Ele se gasesc in diverse marimi, de la 35 l la 170 l si chiar peste, si sunt disponibile cu capace cu joc confortabil, care permit evacuarea CO2 in timpul fermentatiei. Dumneavoastra le puteti aseza suprapuse, pentru a reduce spatiul necesar depozitarii lor, atunci cand nu sunt folosite, si ca un bonus suplimentar, puteti sa le aduceti in podgorie pentru a transporta struguri intregi sau zdrobiti chiar in ele, inapoi in vinaria dumneavoastra.
    Si alte optiuni sunt disponibile, precum bidoane din otel inoxidabil si containere din plastic cu manere de franghie, dar, din punct de vedere al costului si al durabilitatii, butoaiele din plastic de pe piata sunt o alegere excelenta pentru producatorul de vin de casa.
    Nu uitati de avizul pentru lichide alimentare.
    Inainte de a „pompa" mustul obtinut in containerele de fermentatie, tratati containerele bine cu o solutie de metabisulfit de potasiu si acid citric si aruncati excesul, asa cum am descris in Capitolul 1 (vezi pagina 12). Nu este nevoie sa le uscam. 
    * Nu umpleti vasele de fermentatie nici in cazul fermentarii vinurilor albe si nici in cazul fermentarii vinurilor rosii (pe bostina). Daca folositi un container diferit, lasati un spatiu liber de cel putin 10% din ina ltimea containerului, pentru a permite ridicarea caciulii formate de pielitele strugurilor. Altfel caciula se va ridica in sus si se va revarsa din container."
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

MarianaLupan2008 15/11/2020 20:25
Foarte interesanta și bine gandita cartea, cu multe informații utile și pe înțelesul oricărei persoane. Este o carte completa și la un preț avantajos, comparativ cu alte carti similare.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

1 din 1 de rezultate

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one