headerdesktop minicititori28mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile minicititori28mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

uvpmobileredmari26mai24
  • Literatura Romana

Rodica Ojog-Brasoveanu

Rodica Ojog-Brasoveanu (28 august 1939 - 2 septembrie 2002) este supranumita "Agatha Christie a Romaniei", fiind o adevarata maestra a romanelor politiste. Din marturisirile ei reiese ca nu a avut o copilarie si o adolescenta foarte fericite. A fost exmatriculata din Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti sub acuzatia de "solidarizarea cu sustinatorii revoltei populare anticomuniste din Budapesta". A reusit sa se "reabiliteze" dupa un an de munca necalificata la fabrica de medicamente Galenica, reluandu-si studiile de drept la Iasi, in 1962. Primul ei roman politist, "Moartea semneaza indescifrabil" (1971), a fost scris la insistentele sotului ei, actorul Cosma Brasoveanu. Succesul de care s-a bucurat acest roman a determinat-o pe Rodica Ojog-Brasoveanu sa se dedice in totalitate scrisului, renuntand la avocatura, dupa sapte ani de practica. Este autoarea a peste 35 de romane, in mare parte politiste, dar si a catorva carti cu subiecte istorice si S.F. Pe langa acestea, Rodica Ojog-Brasoveanu a scris scurte povestiri, scenarii TV, dar si piesa de teatru "Cursa de Viena" (1984).
Citeste mai mult

Literatura Romana

1 - 4 din 4 de titluri

Pagini de Literatura romana: locul unde gasesti cele mai frumoase povesti de dragoste, romane de aventura, intrigi si trairi personale ale celor mai in voga scriitori romani.

Tineri, romantici, pasionali sau nonconformisti, multi autori romani scriu cu dezinvoltura, sunt dedicati si independenti.La aceasta subcategorie apar si cartile unor preoti cunoscuti atat in lumea bisericeasca, cat si in mediile intelectuale, povestitori innascuti, autori ai multor lecturi. Ii amintim si pe scriitorii clasici, care au incantat copilaria multora dintre noi si ne-au format gustul pentru literatura: Ioan Slavici, Ionel Teodoreanu, I.L.Caragiale, Costache Negruzzi, Marin Preda sau Liviu Rebreanu. E locul unde iti dam intalnire cu operele lui Mircea Eliade si George Calinescu, unde descoperi scrierile profunde ale lui Paler, Plesu, Paleologu, Cartarescu sau Puric, unde lucrarile poarta semnatura unor importanti prozatori, poeti, dramaturgi sau eseisti, dar unde gasesti totodata si seria romanelor politiste semnate de Rodica Ojog-Brasoveanu sau alte titluri ce ascund teorii conspirationiste moderne. Sunt lecturi care se citesc mai repede decat ai privi un film.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one