headerdesktop ziualibris21mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile ziualibris21mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Plaseaza comanda si alege-ti CADOUL!

Reduceri - Transport GRATUIT peste 75 lei

CADOURI la alegere!

Comanda acum!
uvpmobileredmarizl21mai24
  • Literatura Romana

Olga Delia Mateescu

Actrita si scriitoarea Olga Delia Mateescu s-a nascut in 6 noiembrie 1949, in localitatea Livezile, judetul Bistrita-Nasaud. Este fiica unui medic si a unei actrite care s-au despartit dupa 3 ani de la nasterea Olgai, aceasta fiind crescuta la Bucuresti, de catre bunici. In perioada 1968 -1969 este studenta la Facultatea de Filologie (Sectia Limbi romanice si clasice), dar tot atunci incepe si activitatea la teatrul studentesc "Podul". Olga Mateescu va urma apoi studiile teatrale la I.A.T.C. (1969-1973). Activitatea teatrala a desfasurat-o pe scena Teatrului National Bucuresti, unde a jucat in piese precum: "Auditie pentru Medeea", a carei autoare este, "Asteptand la Arlechi", in regia lui Ion Cojar (2002), "Masinaria Cehov" de Matei Visniec (2003) etc. Dupa Revolutia din 1989, decide sa isi continue studiile si obtine doctoratul in "Istoria Teatrului" (1999). De-a lungul anilor, ea a publicat atat volume proprii, cat si scrieri aparute in romane colective ("Capricii", "Asta seara nu moare nimeni"). Profesor universitar si dramaturg, Olga Mateescu a fost recompensata cu multe distinctii si premii, printre care amintim doar: Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania pentru dramaturgie, pentru volumul "Ferma de struti" (2003).
Citeste mai mult

Literatura Romana

1 - 1 din 1 de titluri

Pagini de Literatura romana: locul unde gasesti cele mai frumoase povesti de dragoste, romane de aventura, intrigi si trairi personale ale celor mai in voga scriitori romani.

Tineri, romantici, pasionali sau nonconformisti, multi autori romani scriu cu dezinvoltura, sunt dedicati si independenti.La aceasta subcategorie apar si cartile unor preoti cunoscuti atat in lumea bisericeasca, cat si in mediile intelectuale, povestitori innascuti, autori ai multor lecturi. Ii amintim si pe scriitorii clasici, care au incantat copilaria multora dintre noi si ne-au format gustul pentru literatura: Ioan Slavici, Ionel Teodoreanu, I.L.Caragiale, Costache Negruzzi, Marin Preda sau Liviu Rebreanu. E locul unde iti dam intalnire cu operele lui Mircea Eliade si George Calinescu, unde descoperi scrierile profunde ale lui Paler, Plesu, Paleologu, Cartarescu sau Puric, unde lucrarile poarta semnatura unor importanti prozatori, poeti, dramaturgi sau eseisti, dar unde gasesti totodata si seria romanelor politiste semnate de Rodica Ojog-Brasoveanu sau alte titluri ce ascund teorii conspirationiste moderne. Sunt lecturi care se citesc mai repede decat ai privi un film.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one