Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Transport GRATUIT la orice colet

Doar azi!

Livrare rapida cu 0 lei

oriunde în Romania.
uvpmobilenoutatitarg29mai24
  • Biografii Memorii Jurnale

Alexandr Soljenitin

Alexandr Soljenitin s-a nascut la 11 decembrie 1918 la Kislovodsk (astazi in Stravropol Krai), in nordul Caucazului. A studiat matematica la Universitatea de Stat din Rostov, incepand din 1936. In acelasi timp urma cursuri prin corespondenta la Institutul de Filozofie, Literatura si Istorie din Moscova, care la vremea respectiva era puternic ideologizat. In timpul razboiului, Soljenitin a fost comandant al unei baterii de artilerie in Armata Rosie si a fost implicat in actiuni majore pe front, pentru care a fost de doua ori decorat. O serie de scrieri publicate mult mai tarziu, in timpul vietii, inclusiv un roman incomplet, Iubeste revolutia!, istorisesc experientele sale din timpul razboiului. In anul 1959 scrie povestirea O zi din viata lui Ivan Denisovici, publicata abia in 1962 cu permisiunea lui Hrusciov. Corespondenta primita de la fostii zek (detinuti politici) ii va intari imboldul de a scrie, in parte si pe baza ei, Arhipelagul Gulag. Dupa evenimentele din '89, in Romania au fost publicate mai multe romane ale autorului rus, printre care: Caderea imperiului comunist sau cum sa reintemeiem Rusia, Chestiunea rusa la sfirsit de secol XX, Pavilionul Cancerosilor etc. Pentru aceasta opera a fost distins in anul 1970 cu Premiul Nobel pentru Literatura. Alexandr Soljenitin s-a stins din viata la 3 august 2008, in urma unei insuficiente cardiace severe, la varsta de 89 de ani.
Citeste mai mult
Infiintata in anul 1990, HUMANITAS este una dintre cele mai importante edituri din Romania, initial cu profil de stiinte umaniste, astazi editura publicand si carte de stiinta, carte practica, carte scolara, albume de arta. Humanitas are drepturi exclusive de publicare pentru cinci mari autori interbelici (Lucian Blaga, Emil Cioran, Mircea Eliade, Eugen Ionesco si Constantin Noica) si patru autori romani contemporani (Mircea Cartarescu, Horia-Roman Patapievici, Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu). Cartile Humanitas sunt grupate in 65 de colectii si serii de autor, Raftul Denisei fiind prima si singura colectie personalizata din Romania. Humanitas este lider pe piata romaneasca in productia de audiobook-uri
Citeste mai mult

Biografii Memorii Jurnale

1 - 1 din 1 de titluri

O oferta cuprinzatoare, cu peste o mie de titluri, o regasim la capitolul Biografii, Memorii, Jurnale

Cititorii au astfel posibilitatea sa descopere lucrari complete, omogene, ce descriu amplu povesti de viata, intamplari marcante din existenta unor personalitati publice, participarea lor la evenimente politice, istorice sau sociale ce aveau sa schimbe cursul istoriei. In limba romana sunt publicate in prezent numeroase carti de memorii. Majoritatea acestor publicatii isi lasa amprenta asupra cititorului, care este vizibil impresionat de marturisirile citite, astfel de lucrari oferind o vasta sursa de informatii cu caracter istoric, politic, cultural sau economic. De la autori romani contemporani aflati in mare voga, pana la scriitori straini cu renume international, cititorul pasionat de biografii poate alege intre stilul clasic sau modern, descoperind astfel evenimente si trairi ce il vor surprinde nu de putine ori.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one