Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

uvpmobilenoutatitarg29mai24
  • Biografii Memorii Jurnale

Fernando Savater

Fernando Savater s-a nascut la San Sebastian (Spania) in 21 iunie 1947 si a studiat filosofia la Universitatea Complutense din Madrid. Este un eseist, profesor de filozofie si filozof spaniol contemporan. A predat la Universitatea Autonoma din Madrid, de unde a fost inlaturat in 1971 din motive politice. Din 1984 a condus catedra de etica a Universitatii din Tara Bascilor, iar in prezent este seful aceleiasi catedre la Universitatea Complutense din Madrid. In anul 2004 se afla pe lista neagra a ETA din cauza declaratiilor sale antiteroriste si actiunilor publice de sustinere a non-violentei. Cartea "Cele zece porunci in secolul al XXI-lea" reprezinta o abordare actuala a unei traditii biblice, dupa cum autorul lamureste in subtitlu: " Traditional si actual in mostenirea ramasa de la Moise". A fost finalist al premiului Planeta in 1993, cu romanul sau "El jardin de las dudas", centrat pe figura lui Voltaire.
Citeste mai mult
Infiintata in anul 1990, HUMANITAS este una dintre cele mai importante edituri din Romania, initial cu profil de stiinte umaniste, astazi editura publicand si carte de stiinta, carte practica, carte scolara, albume de arta. Humanitas are drepturi exclusive de publicare pentru cinci mari autori interbelici (Lucian Blaga, Emil Cioran, Mircea Eliade, Eugen Ionesco si Constantin Noica) si patru autori romani contemporani (Mircea Cartarescu, Horia-Roman Patapievici, Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu). Cartile Humanitas sunt grupate in 65 de colectii si serii de autor, Raftul Denisei fiind prima si singura colectie personalizata din Romania. Humanitas este lider pe piata romaneasca in productia de audiobook-uri
Citeste mai mult

Biografii Memorii Jurnale

1 - 1 din 1 de titluri

O oferta cuprinzatoare, cu peste o mie de titluri, o regasim la capitolul Biografii, Memorii, Jurnale

Cititorii au astfel posibilitatea sa descopere lucrari complete, omogene, ce descriu amplu povesti de viata, intamplari marcante din existenta unor personalitati publice, participarea lor la evenimente politice, istorice sau sociale ce aveau sa schimbe cursul istoriei. In limba romana sunt publicate in prezent numeroase carti de memorii. Majoritatea acestor publicatii isi lasa amprenta asupra cititorului, care este vizibil impresionat de marturisirile citite, astfel de lucrari oferind o vasta sursa de informatii cu caracter istoric, politic, cultural sau economic. De la autori romani contemporani aflati in mare voga, pana la scriitori straini cu renume international, cititorul pasionat de biografii poate alege intre stilul clasic sau modern, descoperind astfel evenimente si trairi ce il vor surprinde nu de putine ori.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one