Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Aplica LIB20FLORIDEMAI

pentru-20% la ORICE*!

Carti / Jocuri/ English BOOKS/ Accesorii

Comanda acum!
uvpmobileredmari29apr24
  • Biografii Memorii Jurnale

Dinu Sararu

Dinu Sararu, pe numele sau complet Constantin Grigore Sararu, s-a nascut pe 30 ianuarie 1932 in comuna Slatioara, judetul Valcea. Este dramaturg, eseist, publicist, romancier si scriitor roman, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Este tatal ziaristei, redactor de radio si TV, Ruxandra Sararu. A fost directorul Teatrului Mic din Bucuresti intre anii 1977 si 1990 si a facut parte din Comitetul Central al P.C.R. Romanele sale pe teme taranesti "Niste tarani", "Dragostea si revolutia" si "Clipa", care i-au adus faima inainte de 1989, au fost puternic contestate de criticii literari dupa 1990, pentru adeziunea implicita la stilul romanului socialist, pe tema colectivizarii. Romanul sau "Clipa" a fost ecranizat in regia lui Gheorghe Vitanidis, iar dupa "Ciocoii noi cu bodyguard", regizorul Serban Marinescu a realizat un film de lung metraj. Printre premiile obtinute, mentionam aici: Premiul Academiei Romane pentru romanul "Niste tarani" si Premiul pentru scenariul cinematografic "Clipa".
Citeste mai mult
Grupul editorial ART reprezinta un punct emblematic pe harta nationala a ofertei de carte. Caracterizata prin seriozitatea si rigurozitatea cu care isi selecteaza autorii si titlurile publicate. Editura isi surprinde cititorii cu colectii impresionante, menite sa raspunda celor mai interesante provocari. Peste 1000 de titluri sunt prezente pe Libris.ro, intr-o cuprinzatoare oferta care include scrieri din literatura artistica, stiinte umaniste, carti pentru copii, manuale si lucrari practice, memorii si jurnale, hobby practic si dezvoltare personala. Autorii tradusi sunt personalitati marcante in lumea literaturii universale contemporane, iar cartile lor fac deja istorie. O insiruire de nume vine sa confirme afirmatia anterioara: Nicola Yoon, Jeff Kinney, J.K. Rowling, Fredrik Backman, R.J. Palacio, Ransom Riggs, Truman Capote, Sabaa Tahir, Roald Dahl etc. Scriitori romani de o certa valoare vin sa completeze colectia de carti oferita de editura ART: Marin Preda, Anton Pann, Mihail Drumes, Marin Sorescu, Dumitru Tepeneag. Prin acesti autori si cartile lor sunt imbratisate gusturile pentru literatura a tuturor cititorilor pasionati de fantasy, aventura, istorie, thriller, de nuvele, poezie sau teatru. Scrierile clasice, alaturi de cele contemporane, imbogatesc universul cultural, gandirea creativa, dezvolta opinii, contureaza personalitati, traseaza invataminte si ofera o perspectiva noua asupra trairilor din societatea moderna, cu viziunile si aspiratiile ei.
Citeste mai mult

Biografii Memorii Jurnale

1 - 1 din 1 de titluri

O oferta cuprinzatoare, cu peste o mie de titluri, o regasim la capitolul Biografii, Memorii, Jurnale

Cititorii au astfel posibilitatea sa descopere lucrari complete, omogene, ce descriu amplu povesti de viata, intamplari marcante din existenta unor personalitati publice, participarea lor la evenimente politice, istorice sau sociale ce aveau sa schimbe cursul istoriei. In limba romana sunt publicate in prezent numeroase carti de memorii. Majoritatea acestor publicatii isi lasa amprenta asupra cititorului, care este vizibil impresionat de marturisirile citite, astfel de lucrari oferind o vasta sursa de informatii cu caracter istoric, politic, cultural sau economic. De la autori romani contemporani aflati in mare voga, pana la scriitori straini cu renume international, cititorul pasionat de biografii poate alege intre stilul clasic sau modern, descoperind astfel evenimente si trairi ce il vor surprinde nu de putine ori.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one