headerdesktop iphone14mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile iphone14mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

iPhone 15 CADOU

Plaseaza o comanda si

Intra automat in CONCURS

Alege-ti titlurile norocoase.
uvpmobileredmari29apr24
  • Biografii Memorii Jurnale

Stefan Zweig

Stefan Zweig (28 noiembrie 1881-22 februarie 1942) a fost un scriitor, jurnalist si biograf austriac. Alaturi de Hermann Hesse este considerat unul dintre cei mai cititi autori de limba germana. Stefan Zweig si-a petrecut ultimii ani de viata in exil, fiind un opozant clar al dictaturii naziste. In 1899 si-a luat bacalaureatul la Gymnasium Wasagasse. S-a inscris la Universitatea din Viena la filosofie, unde a evitat pe cat posibil frecventarea cursurilor, preferand sa scrie in foiletonul publicatiei Neue Freie Presse. Dupa ce debutase cu poezii inca din 1897 in diverse reviste, in 1901 i-a aparut cartea de poezii "Silberne Seiten" si in 1904 prima nuvela. Pe langa propriile scriei, Zweig a publicat traduceri din Verlaine, Baudelaire si in special Emile Verhaeren, lucrand simultan ca jurnalist. Zweig a dus un stil de viata de mare burghez, calatorind mult, printre altele vizitand in 1910 India si in 1912 America. Creatia sa este caracterizata de un numar mare de nuvele si povestiri istorice. Daca este sa fie redusa la patru caracteristici dominante, opera lui Zweig ar fi caracterizata de conceptele tragic, drama, melancolie si resemnare. In noaptea dintre 22 si 23 februarie 1942 si-a luat viata, inghitind o supradoza de Veronal, cel mai probabil din cauza unei depresii severe pe care nu a putut-o depasi.
Citeste mai mult
Editura Trei a aparut in 1995 la initiativa lui Vasile Dem. Zamfirescu, profesor de psihanaliza la Facultatea de Filosofie si a lui Silviu Dragomir, absolvent al acestei facultati; venind dintr-o zona culturala vitregita de ideologia si interdictiile comuniste ei si-au propus sa publice carti de psihanaliza, gen foarte putin cunoscut pana atunci pentru publicul din Romania. Asa a luat nastere "Biblioteca de psihanaliza", colectie care ofera in premiera cititorilor romani atat editii complete ale operelor lui S. Freud si C. G. Jung cat si serii de autori fundamentali precum F. Dolto, D. Winnicott, M. Klein etc. In timp portofoliul portofoliul teoretic s-a extins, cuprinzand acum pe langa BIBLIOTECA DE PSIHANALIZA colectii ca : -PSIHOLOGIE-PSIHOTERAPIE publica importante lucrari teoretice, ca manuale universitare romanesti si straine, tratate si dictionare -PSIHOLOGIA PENTRU TOTI - o colectie care ofera informatii utile si accesibile despre momentele in care sufletul conteaza, inlaturand miturile continute in psihologia populara. S-a dezvoltat de asemenea si un departament de fictiune, bazandu-se initial pe o selectie de romane cu tenta psihologica, Colectia "EROSCOP"trateaza tematici considerate tabu, cenzurate, "care patrunde cu adevarat in miezul tenebros al pasiunilor omenesti", asa cum spunea Pascal Bruckner, coordonator al colectiei. "FICTION CONNECTION" propune lecturi placute, captivante, interesante.
Citeste mai mult

Biografii Memorii Jurnale

1 - 4 din 4 de titluri

O oferta cuprinzatoare, cu peste o mie de titluri, o regasim la capitolul Biografii, Memorii, Jurnale

Cititorii au astfel posibilitatea sa descopere lucrari complete, omogene, ce descriu amplu povesti de viata, intamplari marcante din existenta unor personalitati publice, participarea lor la evenimente politice, istorice sau sociale ce aveau sa schimbe cursul istoriei. In limba romana sunt publicate in prezent numeroase carti de memorii. Majoritatea acestor publicatii isi lasa amprenta asupra cititorului, care este vizibil impresionat de marturisirile citite, astfel de lucrari oferind o vasta sursa de informatii cu caracter istoric, politic, cultural sau economic. De la autori romani contemporani aflati in mare voga, pana la scriitori straini cu renume international, cititorul pasionat de biografii poate alege intre stilul clasic sau modern, descoperind astfel evenimente si trairi ce il vor surprinde nu de putine ori.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one