uvpmobileredmari29apr24
  • Biografii Memorii Jurnale

Alex. Stefanescu

Alex. Stefanescu s-a nascut in 6 noiembrie 1947 la Lugoj si este critic si istoric literar, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania din anul 1977. Contributia sa de capatai, care l-a adus in centrul atentiei lumii literare, este "Istoria literaturii romane contemporane" (1941-2000). Este licentiat al Facultatii de Limba si Literatura Romana a Universitatii din Bucuresti, in 1970. Intre anii 1995 – 2010, Alex. Stefanescu a fost redactorul sef al revistei Romania literara. A fost membru al Consiliului de Administratie al TVR in perioada 1998-2002 si este autorul a peste 5.000 de articole de critica literara, publicate in presa. A realizat pentru TVR Cultural, saptamanal, in perioada 2007–2009, emisiunea "Istoria literaturii romane contemporane povestita de Alex. Stefanescu" (distinsa cu Premiul APTR pentru emisiuni culturale pe 2008), si, in perioada 2009-2011, saptamanal, emisiunea "Tichia de margaritar". Opera sa de debut se numeste "Preludiu" si a aparut la editura Cartea Romaneasca, in anul 1977.
Citeste mai mult
Editura Trei a aparut in 1995 la initiativa lui Vasile Dem. Zamfirescu, profesor de psihanaliza la Facultatea de Filosofie si a lui Silviu Dragomir, absolvent al acestei facultati; venind dintr-o zona culturala vitregita de ideologia si interdictiile comuniste ei si-au propus sa publice carti de psihanaliza, gen foarte putin cunoscut pana atunci pentru publicul din Romania. Asa a luat nastere "Biblioteca de psihanaliza", colectie care ofera in premiera cititorilor romani atat editii complete ale operelor lui S. Freud si C. G. Jung cat si serii de autori fundamentali precum F. Dolto, D. Winnicott, M. Klein etc. In timp portofoliul portofoliul teoretic s-a extins, cuprinzand acum pe langa BIBLIOTECA DE PSIHANALIZA colectii ca : -PSIHOLOGIE-PSIHOTERAPIE publica importante lucrari teoretice, ca manuale universitare romanesti si straine, tratate si dictionare -PSIHOLOGIA PENTRU TOTI - o colectie care ofera informatii utile si accesibile despre momentele in care sufletul conteaza, inlaturand miturile continute in psihologia populara. S-a dezvoltat de asemenea si un departament de fictiune, bazandu-se initial pe o selectie de romane cu tenta psihologica, Colectia "EROSCOP"trateaza tematici considerate tabu, cenzurate, "care patrunde cu adevarat in miezul tenebros al pasiunilor omenesti", asa cum spunea Pascal Bruckner, coordonator al colectiei. "FICTION CONNECTION" propune lecturi placute, captivante, interesante.
Citeste mai mult

Biografii Memorii Jurnale

1 - 1 din 1 de titluri

O oferta cuprinzatoare, cu peste o mie de titluri, o regasim la capitolul Biografii, Memorii, Jurnale

Cititorii au astfel posibilitatea sa descopere lucrari complete, omogene, ce descriu amplu povesti de viata, intamplari marcante din existenta unor personalitati publice, participarea lor la evenimente politice, istorice sau sociale ce aveau sa schimbe cursul istoriei. In limba romana sunt publicate in prezent numeroase carti de memorii. Majoritatea acestor publicatii isi lasa amprenta asupra cititorului, care este vizibil impresionat de marturisirile citite, astfel de lucrari oferind o vasta sursa de informatii cu caracter istoric, politic, cultural sau economic. De la autori romani contemporani aflati in mare voga, pana la scriitori straini cu renume international, cititorul pasionat de biografii poate alege intre stilul clasic sau modern, descoperind astfel evenimente si trairi ce il vor surprinde nu de putine ori.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one