Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

uvpmobileredmari29apr24
  • Carti

Tatiana Niculescu

"Nu colectionez carti. Mai curand, iubesc carti. Imi place sa le tin in mana, sa le miros cand sunt proaspat iesite de sub tipar sau cand sunt vechi si cu file ingalbenite". - Tatiana Niculescu pentru Blogul Libris. Tatiana Niculescu este o scriitoare romanca contemporana, cunoscuta si recunoscuta mai ales pentru crearea de valoroase biografii ale unor personalitati istorice de renume. Scriitoarea a urmat cursurile Facultatii de Litere a Universitatii Bucuresti si a Institutului European de jurnalism Robert Schuman din Bruxelles si a fost redactor, realizator de programe si redactor-sef la sectia romana a postului de radio BBC World Service la Londra si apoi la Bucuresti intre anii 1995-2008. Tatiana Niculescu a debutat cu un cutremurator roman jurnalistic "Spovedanie la Tanacu" (2006) - a carei ecranizare "Dupa dealuri" de Cristian Mungiu a castigat atat renume, cat si premiul pentru cel mai bun scenariu in 19 mai 2012 la Festivalul International de Film de la Cannes. Printre titlurile aflate pe listele bestseller din intreaga tara amintim: "Englezul din Gara de Nord" (2023), "Singur. Viata lui Mihail Sebastian" (2022), "Nepovestitele iubiri. 7 minibiografii sentimentale" (2021), "Seducatorul domn Nae. Viata lui Nae Ionescu" (2020); "Regele si Duduia. Carol II si Elena Lupescu dincolo de barfe si clisee" ( 2019); "Ei ma considera facator de minuni. Viata lui Arsenie Boca" (2018); "Mistica rugaciunii si a revolverului. Viata lui Corneliu Zelea Codreanu" (2017); "Mihai I, ultimul rege al romanilor" (2016); "Regina Maria. Ultima dorinta" (2015); Noptile Patriarhului (2011), In Tara lui Dumnezeu (2012). Stiai ca? Biografia Irinei Cornici a carei poveste este redata de autoare in "Spovedanie la Tanacu" a fost comparata cu volumul de referinta "Cu sange rece" semnat de Truman Capote? "...civilizatia e o realitate fragila. Se construieste greu si se pierde usor." - Tatiana Niculescu pentru Blogul Libris, in cadrul campaniei Autorul lunii. Te asteptam la raftul autoarei Tatiana Niculescu cu lecturi ce promit sa-ti fie memorabile.
Citeste mai mult
Pornim in aventura cu Tom Sawyer, copiii capitanului Grant, o insotim pe micuta Heidi in calatoria ei sau traim suspansul in cazurile misterioase ale detectivului Sherlock Holmes! Gasim o lumea plina de povesti si legende in colectia de carti a editurii Gramar! Literatura romana si cea universala isi dau mana si alcatuiesc pentru iubitorii de lectura o biblioteca impresionanta. Titlurile publicate prin intermediul acestei edituri sunt semnate de numele celor mai cunoscuti si apreciati autori ai tuturor timpurilor, cum ar fi: Jules Verne, Feodor Dostoievski, Charles Dickens, Lewis Caroll, Mark Twain sau Edmondo de Amicis. Editura Gramar va invita sa descoperiti cele mai frumoase capodopere ale literaturii si filosofiei universale, dar si cele mai indragite si citite romane romanesti, pentru copii, tineri ori adulti. Pentru exemplificare, iata doar cateva titluri: Enigma Otiliei, Mara, Ciulinii Baraganului, Fram, ursul polar, Moara cu noroc, Basmele romanilor etc. De pe rafturile editurii nu lipsesc nici cartile de colorat pentru cei mici, vesele si atent ilustrate, cu ghicitori si eroi din povestile copilariei. Preocuparile editorilor de la Gramar s-au indreptat si spre volumele de versuri, teatru, fabule si schite, care completeaza astfel oferta generoasa de carte, ce reprezinta o sursa valoroasa de informare si de relaxare.
Citeste mai mult

Carti

1 - 11 din 11 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one