Confesiunile unui cafegiu

Confesiunile unui cafegiu
Ei bine, nu vreti sa stiti cum ajungeau marfurile acelea in depozite, in navete si apoi in camarile privilegiatilor, cum isi rezolvau aprovizionarea maharii din Partid, Securitate, mafiile din toate zonele si de toate calibrele? Cine si ce dicta de sus, cine tragea sforile din culise, cat era intamplare, prostie sau calcul diabolic deliberat? si la ce bogatii au ajuns dupa 1989 retelele si artizanii aprovizionarii de atunci?
Ametitoare si amutitoare, revoltatoare pe cat de hipnotica, scrisa fara mila de ei si cinic pentru noi, cartea lui Gheorghe Florescu, legendarul cafegiu de pe Hristo Botev 10, unde venea floarea lumii literare, actoricesti si medicale, este compusa dinlauntrul si dinspre varful sistemului. Mafiotlac etans, puteri oculte, mono¬poluri etno-securistice, comploturi sulfuroase, prostitutie de lux, rivalitati atroce intre componentele Aparatului (Partid, Militie, Securitate, DIE s.a.), cu sute de nume si zeci de situatii ori studii de caz din lumea „circuitului inchis" -totul da seama de teribila arhitectura a ororii deghizate-n deriziune.
Pentru mine nu incape indoiala: este cartea anului, marea surpriza a lui 2008. (Dan C. MIHAILESCU la aparitia primei editii) Fragment din carte:
"Inca de la infiintarea comertului de Stat, o comisie alcatuita din reprezentanti ai Ministerului Comertului Interior si ai principalilor cafegii din Bucuresti (in exclusivitate armeni) a stabilit coeficientul de scazamant prin prajirea cafelei la maximum 17%. Avedis Carabelaian facuse parte din aceasta comisie si reusise sa-si impuna punctul de vedere (respectat de toata lumea, de ambele parti). Procesele-verbale incheiate de el erau intotdeauna la coeficientul de maximum 17%. Pentru a contracara orice obiectii pe aceasta tema, retetele lui erau intotdeauna la limita, dar in unitate se pregateau si sortimente de cafea care depaseau 20% scazamant. Aceste sortimente erau expuse in permanenta la vanzare, astfel incat un control nu putea sa nu tina cont de ele, mai ales ca era aproape singura unitate ce proceda astfel.
PRP: 66.46 Lei

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.
63.14Lei
63.14Lei
66.46 LeiIndisponibil
Descrierea produsului
Ei bine, nu vreti sa stiti cum ajungeau marfurile acelea in depozite, in navete si apoi in camarile privilegiatilor, cum isi rezolvau aprovizionarea maharii din Partid, Securitate, mafiile din toate zonele si de toate calibrele? Cine si ce dicta de sus, cine tragea sforile din culise, cat era intamplare, prostie sau calcul diabolic deliberat? si la ce bogatii au ajuns dupa 1989 retelele si artizanii aprovizionarii de atunci?
Ametitoare si amutitoare, revoltatoare pe cat de hipnotica, scrisa fara mila de ei si cinic pentru noi, cartea lui Gheorghe Florescu, legendarul cafegiu de pe Hristo Botev 10, unde venea floarea lumii literare, actoricesti si medicale, este compusa dinlauntrul si dinspre varful sistemului. Mafiotlac etans, puteri oculte, mono¬poluri etno-securistice, comploturi sulfuroase, prostitutie de lux, rivalitati atroce intre componentele Aparatului (Partid, Militie, Securitate, DIE s.a.), cu sute de nume si zeci de situatii ori studii de caz din lumea „circuitului inchis" -totul da seama de teribila arhitectura a ororii deghizate-n deriziune.
Pentru mine nu incape indoiala: este cartea anului, marea surpriza a lui 2008. (Dan C. MIHAILESCU la aparitia primei editii) Fragment din carte:
"Inca de la infiintarea comertului de Stat, o comisie alcatuita din reprezentanti ai Ministerului Comertului Interior si ai principalilor cafegii din Bucuresti (in exclusivitate armeni) a stabilit coeficientul de scazamant prin prajirea cafelei la maximum 17%. Avedis Carabelaian facuse parte din aceasta comisie si reusise sa-si impuna punctul de vedere (respectat de toata lumea, de ambele parti). Procesele-verbale incheiate de el erau intotdeauna la coeficientul de maximum 17%. Pentru a contracara orice obiectii pe aceasta tema, retetele lui erau intotdeauna la limita, dar in unitate se pregateau si sortimente de cafea care depaseau 20% scazamant. Aceste sortimente erau expuse in permanenta la vanzare, astfel incat un control nu putea sa nu tina cont de ele, mai ales ca era aproape singura unitate ce proceda astfel.
Detaliile produsului