Transport gratuit la comenzile prin curier
Comenzi telefonice 09:00 - 19:00 0371.781.781
Categorii
banner Libraria St O Iosif
Producatori
Toti producatorii | Toti autorii
Noutati

Muzica » Muzica Romaneasca » Folclor Ardeal » CD Maria Golban - Folcor Nepieritor... De Dragoste Si Dor

CD Maria Golban - Folcor Nepieritor... De Dragoste Si Dor

In stoc

(actualizat acum 2 ore)

Cod: 242CDLIB

An aparitie: 2013

Categoria: Folclor Ardeal

Format: CD

Nr melodii: 19

Nume: Maria Golban - Folcor Nepieritor... De Dragoste Si Dor

Producator: LIBRIS

Transport gratuit la comenzile prin curier

18  Lei 20  Lei


adauga in cos


Descriere

Cântarea Mariei este un permanent duet voce-suflet, cu o „pecete transilvană” de neșters, repertoriul acoperind o zonă ce se întinde din Mărginimea Sibiului până în Bihor.

Prof. univ. dr. Ioan Bocșa

 

În domeniul interpretativ al muzicii noastre tradiționale, Maria Golban reprezintă „doina” stărilor noastre sufletești cu dor și singurătate, cu jale și înstrăinare, cu exaltare și pesimism, cu iubiri și speranțe.

Originală până aproape de sublim, interpreta rezistă cu un „ce” imposibil de explicat: voce, interpretare, costum, atitudine, prestanță și un spirit contestatar pentru ceea ce numim compromis, kitsch și subcultură.

Interpreta Maria Golban este un model pentru a trăi cu adevărat și veșnic.

Conf. univ. dr. Aurel Bodiu

Maria are o chemare. Vânturile, valurile vin și trec dar Maria își urmează chemarea. Când nu cântă, vorbește cu alți horitori despre cânt, vorbește către lume de la înălțimea scenei, caută lucruri de preț pe ulițele tot mai strâmte ale satelor și le strânge în cărți pentru ziua de mâine.

Acum ne cântă din nou, cu glas copt, de-acasă de la ea sau din alte ținuturi dragi. Ne întinde un buchet cu multe flori proaspete, cu vorbe simțite - treabă cumsecade.

Moața, tot frumoasă, în pârgul vieții, horește de drag, nu ca să se-arate cu orice preț, ca atâția alții. Chemările nu dau răgaz... 

Mugurel Scutăreanu

Comentarii
alina florinela: 25/07/2013
Noi,iubitorii de folclor nepieritor si mai ales autentic asteptam de mult timp,cu sufetul la gura aparitia acestei capodopere,abia astept sa-l am in posesie:).Interpreta Maria Golban Somlea reprezinta pentru mine o valoare incontestabila a folclorului romanesc,o voce de neuitat ,o prezenta care te face sa vrei sa stii din ce in ce mai multe despre folclorul si traditiile romanesti.Ne mandrim cu o asa reprezentanta ,sa ne-o tina Dumnezeu sanatoasa ca frumoasa si talentata este,sa ne incante asa cum a facut-o si pana acum!!!!

Adauga un comentariu

Nume:

Email:

Text:
Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi
(0)