eBook Istoriile alimentatiei. Ce va sa zica a manca
De (autor): Jacques Attali
Ce mincau oamenii cu mii de ani in urma? Ce vor minca peste un secol? Cum si unde au aparut focul, agricultura, cresterea animalelor? Ce mincau imparatii romani? Dar cei chinezi sau regii Frantei? Cum mincau supusii lor? Cum se explica interdictiile alimentare din fiecare religie? A disparut cu adevarat canibalismul? Ce legaturi sint intre sexualitate si alimentatie? Cum si unde au aparut restaurantele? Cine a inventat pizza? Cine maninca insecte? Dar alge? Ce maninca bogatasii de astazi? Ce popoare se hranesc cel mai bine? Se va putea asigura o alimentatie sanatoasa pentru zece miliarde de oameni? Vom fi oare obligati sa mincam ceea ce ne va impune o inteligenta artificiala? Oare miine vom mai sta la masa impreuna? Aceasta vasta fresca infatiseaza modul in care am trecut de la o alimentatie variata, naturala si abundenta la produse alimentare standardizate, industriale si facute pe banda rulanta, otravuri si pentru om, si pentru natura. Ea dezvaluie imensa putere economica, ideologica si politica a industriei alimentare, precum si legaturile mai putin cunoscute dintre mincare si conversatie, dintre alimentatie si putere sau dintre ceea ce mincam si geopolitica.
24.66Lei
24.66Lei
Primesti 24 puncte
Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!
Disponibil
Pentru a putea comanda rapid este nevoie sa introduceti numarul dvs de telefon in formatul 0xxxxxxxxx (10 cifre).Un operator Libris.ro va suna si va cere telefonic restul datelor necesare.
Descrierea produsului
Ce mincau oamenii cu mii de ani in urma? Ce vor minca peste un secol? Cum si unde au aparut focul, agricultura, cresterea animalelor? Ce mincau imparatii romani? Dar cei chinezi sau regii Frantei? Cum mincau supusii lor? Cum se explica interdictiile alimentare din fiecare religie? A disparut cu adevarat canibalismul? Ce legaturi sint intre sexualitate si alimentatie? Cum si unde au aparut restaurantele? Cine a inventat pizza? Cine maninca insecte? Dar alge? Ce maninca bogatasii de astazi? Ce popoare se hranesc cel mai bine? Se va putea asigura o alimentatie sanatoasa pentru zece miliarde de oameni? Vom fi oare obligati sa mincam ceea ce ne va impune o inteligenta artificiala? Oare miine vom mai sta la masa impreuna? Aceasta vasta fresca infatiseaza modul in care am trecut de la o alimentatie variata, naturala si abundenta la produse alimentare standardizate, industriale si facute pe banda rulanta, otravuri si pentru om, si pentru natura. Ea dezvaluie imensa putere economica, ideologica si politica a industriei alimentare, precum si legaturile mai putin cunoscute dintre mincare si conversatie, dintre alimentatie si putere sau dintre ceea ce mincam si geopolitica.
Detaliile produsului
- Categoria: Retete
- Autor: Jacques Attali
- Editura: POLIROM
- Colectie: Plural
- Traducator: Dan Petrescu
- Formate: EPUB, PDF
- ISBN ePub: 978-973-46-8672-8
- ISBN PDF: 978-973-46-8673-5
- Cod: EPM978-973-46-8058-0
De pe acelasi raft
De acelasi autor
Rating general al produsului
Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!
Review-uri
1 din 1 de rezultate