headerdesktop tr50grpasti30apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile tr50grpasti30apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Transport GRATUIT peste 50 lei!

Carti / Jocuri/ English BOOKS/ Accesorii

Poposeste printre rafturile noastre

Comanda acum!

Pachet 15 volume: Jules Verne

De (autor): Jules Verne

0
(0 review-uri)
Pachet 15 volume: Jules Verne
Rasfoieste

Pachet 15 volume: Jules Verne

De (autor): Jules Verne

0
(0 review-uri)
Pachetul contine:
• Capitan la 15 ani (368 pagini)
• 20000 de leghe sub mari (400 pagini)
• Ocolul pamantului in 80 de zile (224 pagini)
• O calatorie spre centrul pamantului (224 pagini)
• Cinci saptamani in balon (256 pagini)
• Un oras plutitor (128 pagini)
• Doi ani de vacanta (320 pagini)
• Castelul din Carpati (320 pagini)
• Farul de la capatul lumii (140 pagini)
• 800 de leghe pe Amazon (280 pagini)
• De la Pamant la Luna (368 pagini)
• In fata steagului (192 pagini)
• Invazia marii (176 pagini)
• Tinutul blanurilor Vol.1 (196 pagini)
• Tinutul blanurilor Vol.2 (202 pagini)

Capitan la 15 ani
 
Capitan la 15 ani este un roman de aventuri, povestea lui Dick Sand, un adolescent curajos si inteligent. In urma unei intamplari tragice, tanarul ramane singurul marinar la bordul bricului Pilgrim, alaturi de sotia armatorului, doamna Weldon, fiul ei, Jack, varul Benedict, bucatarul Negoro, negrii salvati de pe epava unui vas si cainele Dingo. Intreaga calatorie de intoarcere va constitui o ocazie pentru Dick Sand de a-si dovedi priceperea si cunostintele, caci Negoro a schimbat pe ascuns coordonatele vasului, conducandu-l nu spre Statele Unite, ci spre coastele Africii.
 
20000 de leghe sub mari
 
Spre sfarsitul anilor 1860, dezastre misterioase se produc tot mai des pe toate oceanele planetei. Imediat, presa lanseaza zvonul existentei unui monstru gigantic al apelor, necunoscut pana atunci. Arronax banuieste ca acest necunoscut care distruge corabiile este un narval urias. Drept urmare, el se imbarca la bordul navei "Abraham Lincoln", vrand sa elucideze misterul. Dupa saptamani de cautari in Pacificul de Nord, descopera, in sfarsit, monstrul: submarinul Nautilus. Mai tarziu, Arronax si membrii echipajului il vor cunoaste pe misteriosul capitan Nemo, al carui nume inseamna "nimeni" in latina. In conversatiile cu acesta, Arronax afla mai multe detalii despre capacitatile tehnice ale submarinului Nautilus, dar nimic despre capitan si echipaj. Nemo nu numai ca a rupt orice legatura cu lumea, ci si refuza sa mai iasa vreodata la suprafata. Pentru ca nimeni nu trebuie sa afle secretele capitanului, eliberarea celor trei naufragiati este imposibila. Astfel, ei sunt fortati sa participe la o calatorie in jurul lumii in submarin, ceea ce le ofera sansa de a trai experiente inedite, dar ii si expune la primejdii nebanuite.
 
Ocolul pamantului in 80 de zile
 
Ocolul Parnantului in 80 de zile este un roman clasic de aventuri scris de Jules Verne, publicat pentru prima data sub forma de serial in Le Temps, intre 6 noiembrie si 22 decembrie 1872 si publicat in volum in 1873. In poveste, londonezul Phileas Fogg, care si-a angajat recent un nou valet, pe francezul Passepartout, face un pariu cu prietenii sai din Reform Club ca poate sa faca ocolul pamantului in 80 de zile. Aceasta calatorie extraordinara are la baza revolutionarea transporturilor, eveniment care marcheaza Secolul al XIX-lea si inceputul revolutiei industriale. Aparitia noilor modalitati de transport (calea ferata, vaporul cu aburi) si deschiderea canalului Suez in 1869 au scurtat distantele, prin intermediul timpului necesar parcurgerii lor...
 
O calatorie spre centrul pamantului
 
Dupa ce gasesc un mesaj vechi de sute de ani si reusesc sa-l descifreze, reputatul profesor Lidenbrock si nepotul sau, Axel, pornesc extraordinara calatorie spre vulcanul Snaeffels, sub atenta calauzire a iscusitului Hans, un localnic islandez. De aici se deschide drumul catre centrul Pamantului, dar ce vor gasi oare aventurierii intr-o calatorie care ii poarta spre taramuri nestiute si in alte ere geologice? Cum vor fi date peste cap legile fizicii si mai ales cum vor izbuti cei trei, dupa mii de kilometri parcursi in adancime, sa mai vada lumina zilei? Povestea lor captivanta este si o induiosatoare istorisire despre curaj, loialitate si dragoste. Unchiul Liden-brock da dovada de o indrazneala iesita din comun, Hans se arata a fi loial chiar daca si-ar fi putut parasi de mult tovarasii de drum, iar Axel gaseste prilej, chiar si in cele mai negre imprejurari, sa se gandeasca la iubita lui, Grauben, si la dragostea care ii leaga.
 
Cinci saptamani in balon
 
Cinci saptamani in balon, unul dintre primele romane ale lui Jules Verne, a fost o reusita comerciala inca din primele zile de la editia princeps, cea in format mic din ianuarie 1863. Este primul roman in care Jules Verne mixeaza ingredientele fictionale care l-au facut repede celebru: povestiri pline de aventuri si descrieri geografice, istorice si tehnologice. Cinci saptamani in balon ofera cititorilor o viziune extraordinara asupra Africii, teritoriu putin cunoscut europenilor la inceputul secolului al XIX-lea. Omul de stiinta Samuel Ferguson pune la cale o calatorie de cinci saptamani pe continentul african, pentru a descoperi izvoarele Nilului. In acest periplu il insotesc vanatorul Richard "Dick" Kennedy si servitorul joe. Calatoria face legatura intre explorarile intreprinse de Sir Richard Burton si John Hanning Speke in estul Africii cu cele ale lui Heinrich Barth din regiunile Sahara si Ciad. Calatoria incepe pe coasta de est, in Zanzibar, traversand Lacul Victoria, Lacul Ciad, Agadez, Tombouctou, Jenne si Segou, pana pe coasta de vest, la St. Louis, astazi situat in Senegal. Cartea descrie interiorul necunoscut al Africii pana in apropierea actualei Republici Centrafricane ca pe un desert, cand acesta este, de fapt, o savana.
 
Un oras plutitor
 
Un oras plutitor spune povestea unei tinere care calatoreste impreuna cu sotul, domnul Alfred Cohen, pe vasul "Marele Est". Aceasta ambarcatiune este cu totul spectaculoasa datorita dimensiunilor, putand fi usor confundata cu un oras plutitor, asa cum ni se sugereaza din titlu. "Marele Est" transporta pe directia Liverpool - New York cateva mii de oameni, fiecare cu firi si caractere diferite. Pe durata calatoriei destinele pasagerilor se intrepatrund, iar doamna Cohen isi regaseste o mare iubire...
 
Doi ani de vacanta
 
Cincisprezece tineri cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani de la un colegiu din Noua Zeelanda calatoresc pe vasul Sloughi. Acesta intra in deriva si naufragiaza pe o insula pustie din Oceanul Pacific. Singurul supravietuitor al echipajului ii ajuta pe copii sa se organizeze, usurandu-le viata. Dar rivalitatile se fac tot mai mult simtite intre naufragiati, iar scindarea intre membrii comunitatii pare aproape inevitabila. La doi ani dupa naufragiu, ei reusesc in sfarsit sa paraseasca insula si sa ajunga acasa in Auckland, in Noua Zeelanda.
 
Castelul din Carpati

Actiunea romanului se petrece undeva in Transilvania, pe langa satul Werst, unde se inalta Castelul din Carpati, parasit dupa plecarea ultimului sau stapan, baronul Radu de Gorj. Intr-o zi semne de viata se vad dinspre castel: o dara de fum. In plus, o voce misterioasa se aude la hanul La Regele Matei. Tanarul padurar Nicu Deac si doctorul Patak ii inving teama si se indreapta spre castel, ca sa vada ce se intampla, dar expeditia lor da gres, in Werst soseste contele Francisc de Telec, care hoinareste prin lume pentru a uita de moartea tragica a iubitei lui, cantareata de opera Stilla. Afland ca misteriosul Castel din Carpati ii apartine celui care l-a blestemat in momentul mortii Stillei, se hotaraste sa porneasca intr-acolo. O descoperire incredibila il asteapta...
 
• Farul de la capatul lumii
 
Actiunea cartii se petrece intre 1859-1860, in sudul Tarii de Foc. Pentru a evita naufragiul navelor care treceau pe acolo, pe Insula Statelor se construieste un far in zona in care se intalnesc Oceanul Atlantic si Pacific. Functionarea farului este asigurata de trei persoane, obligate sa traiasca in acea zona inospitaliera. Cei trei nu stiu ca insula este cartierul unei bande de pirati, condusa de Kongre si Carcante, care jefuieste navele esuate, masacrandu-le echipajul. Doi dintre paznici sunt asasinati de pirati, dar al treilea - batranul Vasquez - scapa si salveaza un naufragiat american, John Davis. Impreuna, cei doi incearca sa ii impiedice pe pirati sa paraseasca insula, in timp ce asteapta sosirea navei militare Santa-Fe.
 
800 de leghe pe Amazon
 
Este povestea fermierului Joam Garral, care traieste pe malul fluviului Amazon, langa granita dintre Peru si Brazilia. El este fortat sa calatoreasca in aval pe Amazon, spre Belem, la nunta fiicei sale. Multe dintre scenele romanului se desfasoara pe o jangada (pluta mare din lemn brazilian), mijloc folosit des de familia lui Garral pentru calatoriile pe fluviu. Aspectele peisagistice ale calatoriei sunt descrise de catre autor cu lux de amanunte.
Calatoria intreprinsa de Joam Garral este pusa in dificultate nu doar de elementele naturale (crocodilii, pestii piranha, jungla amazoniana), ci si de un secret din trecut. Garral este un om in afara legii, condamnat cu ani in urma la moarte, pentru o crima. Desi este nevinovat, Garral a fost nevoit sa-si schimbe numele si sa se izoleze in inima junglei amazoniene. Reintalnirea cu fiica sa ii va pune din nou viata in pericol, dar Garral este dispus sa-si asume acest risc si sa-si infrunte trecutul.
 
De la Pamant la Luna
 
Romanele lui Jules Verne sunt renumite pentru acuratetea predictiilor tehnologice, nu degeaba a fost numit autorul un adevarat maestru al cartilor de anticipatie. Marturie in acest sens este si romanul De la Pamant la Luna, in care trei oameni ajung in spatiul cosmic la "bordul" unei capsule, actiune comparabila cu renumita misiune Apollo, in care trei astronauti sunt trimisi in spatiu din Florida. Chiar daca, in roman, instrumentul de calatorie nu a fost o racheta, ci un obuz gigantic, putem spune ca lui Jules Verne ii apartine prima experienta de calatorie cosmica. O calatorie imaginata, dar aproape profetica.
In De la Pamant la Luna, nava spatiala este lansata din Tampa (Florida), foarte aproape de actuala baza NASA, de la Cape Canaveral. Astfel incepe aventura fantastica a trei oameni care, in urma unui pariu intre artileristi, au fost proiectati in directia Lunii, cu ajutorul unui obuz gigantic. Calculele de calatorie imaginate de Jules Verne se dovedesc a fi foarte aproape de cele reale, desi la acea vreme nu existau cunostintele de astazi despre spatiul cosmic.
 
In fata steagului
 
In fata steagului (1896), in franceza "Face au drapeau", este un roman care face parte din perioada sumbra, pesimista si miantropa a scrierilor lui Jules Verne.
Autorul isi exprima nelinistea in fata progresului inregistrat in domeniul explozibililor, lucru care transpare deja (dar cu tenta umoristica) din De la Pamant la Luna. In fata steagului trateaza tema amenintarii Frantei si a intregii lumi de catre existenta unei superarme, care putea fi detonata, similara cu ceea ce numim astazi arma de distrugere in masa.
 
Invazia marii
 
Invazia marii ne poarta in Tunisia anului 1880. Aici, Francois Elie Roudaire planuieste sa "inece" o parte din desertul Sahara cu apele Mediteranei, prin saparea unui canal de legatura. Proiectul a fost abandonat in cele din urma din cauza dificultatilor, insa va fi continuat de domnul Schaller. Acesta, inginer de profesie, este platit de o societate franceza din Africa. Romanul pune fata in fata traiul traditional al tuaregilor cu lumea stiintei si a progresului tehnologic, intruchipata de inginerul Schaller si de echipa sa, care isi propun sa transforme radical natura, dar vor avea parte de o surpriza de proportii...
 
Tinutul blanurilor Vol.1
 
In 1859, locotenentul Jasper Hobson si alti membri ai Companiei din Golful Hudson primesc misiunea de a infiinta un fort la nord de paralela de 70, dincolo de cercul polar. Ei calatoresc prin Teritoriile de Nordvest ale Canadei, catre Capul Bathurst care patrunde in Oceanul Arctic. Zona in care ajung este foarte bogata in animale si resurse naturale, iar Hobson si insotitorii sai pun aici bazele fortului pe carellnurnesc Fortul Sperantei. Totul pare a merge perfect, pana cand producerea unui cutremur pare sa dea peste cap legile fizicii: o eclipsa totala de Soare se dovedeste a fi doar una partiala, iar mareea nu mai este perceputa. In cele din urma, ocupantii Fortului Sperantei isi dau seama de faptul ca acest cap ales de ei nu este format din pamant, ci este un aisberg pe care cutremurul l-a separat de banchiza si acum pluteste in deriva spre sud. Hobson face masuratori zilnice pentru a stabili pozitia aisbergului, ale carui dimensiuni se reduc continuu din cauza patrunderii in zone cu apa mai calda. Dupa ce traverseaza Stramtoarea Bering, aisbergul ajunge la o ultima insula din Aleutine, Blejnic. Pescarii indigeni ii ajuta sa se salveze si, de pe acea insula, toti ocupantii fortului calatoresc catre New Arkhangelsk, revenind apoi acasa.
 
Tinutul blanurilor Vol.2
 
In 1859, locotenentul Jasper Hobson si alti membri ai Companiei din Golful Hudson primesc misiunea de a infiinta un fort la nord de paralela de 70, dincolo de cercul polar. Ei calatoresc prin Teritoriile de Nordvest ale Canadei, catre Capul Bathurst care patrunde in Oceanul Arctic. Zona in care ajung este foarte bogata in animale si resurse naturale, iar Hobson si insotitorii sai pun aici bazele fortului pe care il numesc Fortul Sperantei. Totul pare a merge perfect, pana cand producerea unui cutremur pare sa dea peste cap legile fizicii: o eclipsa totala de Soare se dovedeste a fi doar una partiala, iar mareea nu mai este perceputa. In cele din urma, ocupantii Fortului Sperantei isi dau seama de faptul ca acest cap ales de ei nu este format din pamant, ci este un aisberg pe care cutremurul l-a separat de banchiza si acum pluteste in deriva spre sud, Hobson face masuratori zilnice pentru a stabili pozitia aisbergului, ale carui dimensiuni se reduc continuu din cauza patrunderii in zone cu apa mai calda. Dupa ce traverseaza Stramtoarea Bering, aisbergul ajunge la o ultima insula din Aleutine, Blejnic. Pescarii indigeni ii ajuta sa se salveze si, de pe acea insula, toti ocupantii fortului calatoresc catre New Arkhangelsk, revenind apoi acasa.
Citeste mai mult

-30%

nou

transport gratuit

PRP: 390.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

273.00Lei

273.00Lei

390.00 Lei

Primesti 273 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Pachetul contine:
• Capitan la 15 ani (368 pagini)
• 20000 de leghe sub mari (400 pagini)
• Ocolul pamantului in 80 de zile (224 pagini)
• O calatorie spre centrul pamantului (224 pagini)
• Cinci saptamani in balon (256 pagini)
• Un oras plutitor (128 pagini)
• Doi ani de vacanta (320 pagini)
• Castelul din Carpati (320 pagini)
• Farul de la capatul lumii (140 pagini)
• 800 de leghe pe Amazon (280 pagini)
• De la Pamant la Luna (368 pagini)
• In fata steagului (192 pagini)
• Invazia marii (176 pagini)
• Tinutul blanurilor Vol.1 (196 pagini)
• Tinutul blanurilor Vol.2 (202 pagini)

Capitan la 15 ani
 
Capitan la 15 ani este un roman de aventuri, povestea lui Dick Sand, un adolescent curajos si inteligent. In urma unei intamplari tragice, tanarul ramane singurul marinar la bordul bricului Pilgrim, alaturi de sotia armatorului, doamna Weldon, fiul ei, Jack, varul Benedict, bucatarul Negoro, negrii salvati de pe epava unui vas si cainele Dingo. Intreaga calatorie de intoarcere va constitui o ocazie pentru Dick Sand de a-si dovedi priceperea si cunostintele, caci Negoro a schimbat pe ascuns coordonatele vasului, conducandu-l nu spre Statele Unite, ci spre coastele Africii.
 
20000 de leghe sub mari
 
Spre sfarsitul anilor 1860, dezastre misterioase se produc tot mai des pe toate oceanele planetei. Imediat, presa lanseaza zvonul existentei unui monstru gigantic al apelor, necunoscut pana atunci. Arronax banuieste ca acest necunoscut care distruge corabiile este un narval urias. Drept urmare, el se imbarca la bordul navei "Abraham Lincoln", vrand sa elucideze misterul. Dupa saptamani de cautari in Pacificul de Nord, descopera, in sfarsit, monstrul: submarinul Nautilus. Mai tarziu, Arronax si membrii echipajului il vor cunoaste pe misteriosul capitan Nemo, al carui nume inseamna "nimeni" in latina. In conversatiile cu acesta, Arronax afla mai multe detalii despre capacitatile tehnice ale submarinului Nautilus, dar nimic despre capitan si echipaj. Nemo nu numai ca a rupt orice legatura cu lumea, ci si refuza sa mai iasa vreodata la suprafata. Pentru ca nimeni nu trebuie sa afle secretele capitanului, eliberarea celor trei naufragiati este imposibila. Astfel, ei sunt fortati sa participe la o calatorie in jurul lumii in submarin, ceea ce le ofera sansa de a trai experiente inedite, dar ii si expune la primejdii nebanuite.
 
Ocolul pamantului in 80 de zile
 
Ocolul Parnantului in 80 de zile este un roman clasic de aventuri scris de Jules Verne, publicat pentru prima data sub forma de serial in Le Temps, intre 6 noiembrie si 22 decembrie 1872 si publicat in volum in 1873. In poveste, londonezul Phileas Fogg, care si-a angajat recent un nou valet, pe francezul Passepartout, face un pariu cu prietenii sai din Reform Club ca poate sa faca ocolul pamantului in 80 de zile. Aceasta calatorie extraordinara are la baza revolutionarea transporturilor, eveniment care marcheaza Secolul al XIX-lea si inceputul revolutiei industriale. Aparitia noilor modalitati de transport (calea ferata, vaporul cu aburi) si deschiderea canalului Suez in 1869 au scurtat distantele, prin intermediul timpului necesar parcurgerii lor...
 
O calatorie spre centrul pamantului
 
Dupa ce gasesc un mesaj vechi de sute de ani si reusesc sa-l descifreze, reputatul profesor Lidenbrock si nepotul sau, Axel, pornesc extraordinara calatorie spre vulcanul Snaeffels, sub atenta calauzire a iscusitului Hans, un localnic islandez. De aici se deschide drumul catre centrul Pamantului, dar ce vor gasi oare aventurierii intr-o calatorie care ii poarta spre taramuri nestiute si in alte ere geologice? Cum vor fi date peste cap legile fizicii si mai ales cum vor izbuti cei trei, dupa mii de kilometri parcursi in adancime, sa mai vada lumina zilei? Povestea lor captivanta este si o induiosatoare istorisire despre curaj, loialitate si dragoste. Unchiul Liden-brock da dovada de o indrazneala iesita din comun, Hans se arata a fi loial chiar daca si-ar fi putut parasi de mult tovarasii de drum, iar Axel gaseste prilej, chiar si in cele mai negre imprejurari, sa se gandeasca la iubita lui, Grauben, si la dragostea care ii leaga.
 
Cinci saptamani in balon
 
Cinci saptamani in balon, unul dintre primele romane ale lui Jules Verne, a fost o reusita comerciala inca din primele zile de la editia princeps, cea in format mic din ianuarie 1863. Este primul roman in care Jules Verne mixeaza ingredientele fictionale care l-au facut repede celebru: povestiri pline de aventuri si descrieri geografice, istorice si tehnologice. Cinci saptamani in balon ofera cititorilor o viziune extraordinara asupra Africii, teritoriu putin cunoscut europenilor la inceputul secolului al XIX-lea. Omul de stiinta Samuel Ferguson pune la cale o calatorie de cinci saptamani pe continentul african, pentru a descoperi izvoarele Nilului. In acest periplu il insotesc vanatorul Richard "Dick" Kennedy si servitorul joe. Calatoria face legatura intre explorarile intreprinse de Sir Richard Burton si John Hanning Speke in estul Africii cu cele ale lui Heinrich Barth din regiunile Sahara si Ciad. Calatoria incepe pe coasta de est, in Zanzibar, traversand Lacul Victoria, Lacul Ciad, Agadez, Tombouctou, Jenne si Segou, pana pe coasta de vest, la St. Louis, astazi situat in Senegal. Cartea descrie interiorul necunoscut al Africii pana in apropierea actualei Republici Centrafricane ca pe un desert, cand acesta este, de fapt, o savana.
 
Un oras plutitor
 
Un oras plutitor spune povestea unei tinere care calatoreste impreuna cu sotul, domnul Alfred Cohen, pe vasul "Marele Est". Aceasta ambarcatiune este cu totul spectaculoasa datorita dimensiunilor, putand fi usor confundata cu un oras plutitor, asa cum ni se sugereaza din titlu. "Marele Est" transporta pe directia Liverpool - New York cateva mii de oameni, fiecare cu firi si caractere diferite. Pe durata calatoriei destinele pasagerilor se intrepatrund, iar doamna Cohen isi regaseste o mare iubire...
 
Doi ani de vacanta
 
Cincisprezece tineri cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani de la un colegiu din Noua Zeelanda calatoresc pe vasul Sloughi. Acesta intra in deriva si naufragiaza pe o insula pustie din Oceanul Pacific. Singurul supravietuitor al echipajului ii ajuta pe copii sa se organizeze, usurandu-le viata. Dar rivalitatile se fac tot mai mult simtite intre naufragiati, iar scindarea intre membrii comunitatii pare aproape inevitabila. La doi ani dupa naufragiu, ei reusesc in sfarsit sa paraseasca insula si sa ajunga acasa in Auckland, in Noua Zeelanda.
 
Castelul din Carpati

Actiunea romanului se petrece undeva in Transilvania, pe langa satul Werst, unde se inalta Castelul din Carpati, parasit dupa plecarea ultimului sau stapan, baronul Radu de Gorj. Intr-o zi semne de viata se vad dinspre castel: o dara de fum. In plus, o voce misterioasa se aude la hanul La Regele Matei. Tanarul padurar Nicu Deac si doctorul Patak ii inving teama si se indreapta spre castel, ca sa vada ce se intampla, dar expeditia lor da gres, in Werst soseste contele Francisc de Telec, care hoinareste prin lume pentru a uita de moartea tragica a iubitei lui, cantareata de opera Stilla. Afland ca misteriosul Castel din Carpati ii apartine celui care l-a blestemat in momentul mortii Stillei, se hotaraste sa porneasca intr-acolo. O descoperire incredibila il asteapta...
 
• Farul de la capatul lumii
 
Actiunea cartii se petrece intre 1859-1860, in sudul Tarii de Foc. Pentru a evita naufragiul navelor care treceau pe acolo, pe Insula Statelor se construieste un far in zona in care se intalnesc Oceanul Atlantic si Pacific. Functionarea farului este asigurata de trei persoane, obligate sa traiasca in acea zona inospitaliera. Cei trei nu stiu ca insula este cartierul unei bande de pirati, condusa de Kongre si Carcante, care jefuieste navele esuate, masacrandu-le echipajul. Doi dintre paznici sunt asasinati de pirati, dar al treilea - batranul Vasquez - scapa si salveaza un naufragiat american, John Davis. Impreuna, cei doi incearca sa ii impiedice pe pirati sa paraseasca insula, in timp ce asteapta sosirea navei militare Santa-Fe.
 
800 de leghe pe Amazon
 
Este povestea fermierului Joam Garral, care traieste pe malul fluviului Amazon, langa granita dintre Peru si Brazilia. El este fortat sa calatoreasca in aval pe Amazon, spre Belem, la nunta fiicei sale. Multe dintre scenele romanului se desfasoara pe o jangada (pluta mare din lemn brazilian), mijloc folosit des de familia lui Garral pentru calatoriile pe fluviu. Aspectele peisagistice ale calatoriei sunt descrise de catre autor cu lux de amanunte.
Calatoria intreprinsa de Joam Garral este pusa in dificultate nu doar de elementele naturale (crocodilii, pestii piranha, jungla amazoniana), ci si de un secret din trecut. Garral este un om in afara legii, condamnat cu ani in urma la moarte, pentru o crima. Desi este nevinovat, Garral a fost nevoit sa-si schimbe numele si sa se izoleze in inima junglei amazoniene. Reintalnirea cu fiica sa ii va pune din nou viata in pericol, dar Garral este dispus sa-si asume acest risc si sa-si infrunte trecutul.
 
De la Pamant la Luna
 
Romanele lui Jules Verne sunt renumite pentru acuratetea predictiilor tehnologice, nu degeaba a fost numit autorul un adevarat maestru al cartilor de anticipatie. Marturie in acest sens este si romanul De la Pamant la Luna, in care trei oameni ajung in spatiul cosmic la "bordul" unei capsule, actiune comparabila cu renumita misiune Apollo, in care trei astronauti sunt trimisi in spatiu din Florida. Chiar daca, in roman, instrumentul de calatorie nu a fost o racheta, ci un obuz gigantic, putem spune ca lui Jules Verne ii apartine prima experienta de calatorie cosmica. O calatorie imaginata, dar aproape profetica.
In De la Pamant la Luna, nava spatiala este lansata din Tampa (Florida), foarte aproape de actuala baza NASA, de la Cape Canaveral. Astfel incepe aventura fantastica a trei oameni care, in urma unui pariu intre artileristi, au fost proiectati in directia Lunii, cu ajutorul unui obuz gigantic. Calculele de calatorie imaginate de Jules Verne se dovedesc a fi foarte aproape de cele reale, desi la acea vreme nu existau cunostintele de astazi despre spatiul cosmic.
 
In fata steagului
 
In fata steagului (1896), in franceza "Face au drapeau", este un roman care face parte din perioada sumbra, pesimista si miantropa a scrierilor lui Jules Verne.
Autorul isi exprima nelinistea in fata progresului inregistrat in domeniul explozibililor, lucru care transpare deja (dar cu tenta umoristica) din De la Pamant la Luna. In fata steagului trateaza tema amenintarii Frantei si a intregii lumi de catre existenta unei superarme, care putea fi detonata, similara cu ceea ce numim astazi arma de distrugere in masa.
 
Invazia marii
 
Invazia marii ne poarta in Tunisia anului 1880. Aici, Francois Elie Roudaire planuieste sa "inece" o parte din desertul Sahara cu apele Mediteranei, prin saparea unui canal de legatura. Proiectul a fost abandonat in cele din urma din cauza dificultatilor, insa va fi continuat de domnul Schaller. Acesta, inginer de profesie, este platit de o societate franceza din Africa. Romanul pune fata in fata traiul traditional al tuaregilor cu lumea stiintei si a progresului tehnologic, intruchipata de inginerul Schaller si de echipa sa, care isi propun sa transforme radical natura, dar vor avea parte de o surpriza de proportii...
 
Tinutul blanurilor Vol.1
 
In 1859, locotenentul Jasper Hobson si alti membri ai Companiei din Golful Hudson primesc misiunea de a infiinta un fort la nord de paralela de 70, dincolo de cercul polar. Ei calatoresc prin Teritoriile de Nordvest ale Canadei, catre Capul Bathurst care patrunde in Oceanul Arctic. Zona in care ajung este foarte bogata in animale si resurse naturale, iar Hobson si insotitorii sai pun aici bazele fortului pe carellnurnesc Fortul Sperantei. Totul pare a merge perfect, pana cand producerea unui cutremur pare sa dea peste cap legile fizicii: o eclipsa totala de Soare se dovedeste a fi doar una partiala, iar mareea nu mai este perceputa. In cele din urma, ocupantii Fortului Sperantei isi dau seama de faptul ca acest cap ales de ei nu este format din pamant, ci este un aisberg pe care cutremurul l-a separat de banchiza si acum pluteste in deriva spre sud. Hobson face masuratori zilnice pentru a stabili pozitia aisbergului, ale carui dimensiuni se reduc continuu din cauza patrunderii in zone cu apa mai calda. Dupa ce traverseaza Stramtoarea Bering, aisbergul ajunge la o ultima insula din Aleutine, Blejnic. Pescarii indigeni ii ajuta sa se salveze si, de pe acea insula, toti ocupantii fortului calatoresc catre New Arkhangelsk, revenind apoi acasa.
 
Tinutul blanurilor Vol.2
 
In 1859, locotenentul Jasper Hobson si alti membri ai Companiei din Golful Hudson primesc misiunea de a infiinta un fort la nord de paralela de 70, dincolo de cercul polar. Ei calatoresc prin Teritoriile de Nordvest ale Canadei, catre Capul Bathurst care patrunde in Oceanul Arctic. Zona in care ajung este foarte bogata in animale si resurse naturale, iar Hobson si insotitorii sai pun aici bazele fortului pe care il numesc Fortul Sperantei. Totul pare a merge perfect, pana cand producerea unui cutremur pare sa dea peste cap legile fizicii: o eclipsa totala de Soare se dovedeste a fi doar una partiala, iar mareea nu mai este perceputa. In cele din urma, ocupantii Fortului Sperantei isi dau seama de faptul ca acest cap ales de ei nu este format din pamant, ci este un aisberg pe care cutremurul l-a separat de banchiza si acum pluteste in deriva spre sud, Hobson face masuratori zilnice pentru a stabili pozitia aisbergului, ale carui dimensiuni se reduc continuu din cauza patrunderii in zone cu apa mai calda. Dupa ce traverseaza Stramtoarea Bering, aisbergul ajunge la o ultima insula din Aleutine, Blejnic. Pescarii indigeni ii ajuta sa se salveze si, de pe acea insula, toti ocupantii fortului calatoresc catre New Arkhangelsk, revenind apoi acasa.
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one