Joseph Hadad. Omul
"Exista unii care sustin ca acest obicei s-a nascut in urma observarii faptului ca pestii carora le-au fost indepartati solzii par mai curati. Altii, insa, sustin ca regula e legata de zona in care traiau evreii, unde existau anumite soiuri de peste. Cu timpul, respectivele soiuri au fost verificate si declarate comestibile. Din cauza migratiilor si pentru ca ajungeau in zone pe care nu le cunosteau, unde exista riscul consumarii unor alimente care le-ar fi pus vietile in pericol, evreii au preferat sa ramana fideli cunotelor culinare existente si testate.
Sacrificarea animalelor este reglementata, de asemenea, prin regulile cuser. In comunitatile mai mici, aceasta sarcina ii revine rabinului. Dupa ce rosteste rugaciunile ritualice, acesta trebuie sa taie dintr-o singura miscare gatul animalului, lasand apoi sa se scurga intr-un vas tot sangele. La sinagogile mai mari exista, insa, un haham (persoana care se ocupa de sacrificarea animalelor). Si in Bucuresti exista un haham, astfel incat chef Hadad se bucura ca poate tine cu strictete traditia sacrificarii animalelor.
PRP: 45.00 Lei

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.
42.75Lei
42.75Lei
45.00 LeiIndisponibil
Descrierea produsului
"Exista unii care sustin ca acest obicei s-a nascut in urma observarii faptului ca pestii carora le-au fost indepartati solzii par mai curati. Altii, insa, sustin ca regula e legata de zona in care traiau evreii, unde existau anumite soiuri de peste. Cu timpul, respectivele soiuri au fost verificate si declarate comestibile. Din cauza migratiilor si pentru ca ajungeau in zone pe care nu le cunosteau, unde exista riscul consumarii unor alimente care le-ar fi pus vietile in pericol, evreii au preferat sa ramana fideli cunotelor culinare existente si testate.
Sacrificarea animalelor este reglementata, de asemenea, prin regulile cuser. In comunitatile mai mici, aceasta sarcina ii revine rabinului. Dupa ce rosteste rugaciunile ritualice, acesta trebuie sa taie dintr-o singura miscare gatul animalului, lasand apoi sa se scurga intr-un vas tot sangele. La sinagogile mai mari exista, insa, un haham (persoana care se ocupa de sacrificarea animalelor). Si in Bucuresti exista un haham, astfel incat chef Hadad se bucura ca poate tine cu strictete traditia sacrificarii animalelor.
Detaliile produsului