headerdesktop libfest19mar24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile  libfest19mar24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

30 de lectii de viata

30 de lectii de viata - Karl Pillemer
Rasfoieste

30 de lectii de viata

30 de lectii de viata. Sfaturi testate si adevarate de la cei mai intelepti americani. Invata sa iti traiesti viata ca un expert!

30 de Lectii de viata / 30 Lessons for Living de Karl Pillemer este o carte pe care sa te prefaci ca ai uitat-o pe noptiera, doar pentru a te putea intoarce mai rapid la ea atunci cand vei simti nevoia unui sfat in legatura cu aceasta experienta minunata care se numeste viata. Asta pentru ca Pillemer ne propune o alternativa inedita, dar deloc noua, la miile de carti motivationale si de dezvoltare personala pe care americanii au ajuns sa cheltuiasca miliarde de dolari in epoca contemporana. Paradoxal, Karl Pillemar ne propune ca alternativa la literatura motivationala, intelepciunea batranilor.

Karll Pillemer este profesor de dezvoltare umana la Universitatea Cornell, profesor de gerontologie in medicina la Colegiul Medical Weill Cornell si totodata autorul a cinci carti si a peste 100 de articole stiintifice. Petrecandu-si o mare parte din cariera in compania batranilor, el a inteles astfel cata intelepciune se pierde odata cu trecerea in nefiinta a acestor oameni exceptionali. Impreuna cu asistentii lui, Pillemer a adunat sfaturi practice de la peste 1000 de americani in varsta, in cadrul Proiectului „Mostenirea” al Universitatii Cornell. Cele mai bune dintre aceste sfaturi s-au materializat in cartea de fata.

Sfaturi de viata de la cei care au stiut sa se bucure frumos de ea!

Asadar, 30 de lectii de viata este rezultatul unei cercetari sociologice calitative, in cadrul careia, batranii au fost invitati sa raspunda la doua intrebari: „Care sunt cele mai importante lectii pe care le-ati invatat de-a lungul vietii?” si „Daca ar fi sa le oferiti persoanelor mai tinere un sfat despre cum ar trebui sa traiasca, ce le-ati spune?”. La finalul cercetarii, au fost realizate interviuri detaliate cu 300 de batrani trecuti de 65 de ani, recomandati de cei din jur ca fiind deosebit de intelepti.

Si daca te intrebi cine sunt „cei mai intelepti americani” despre care se vorbeste pe coperta, in completarea titlului: „sfaturi testate si adevarate de la cei mai intelepti americani”, ei bine, este vorba despre subiectii lui Pillemer, batranii trecuti de 65 de ani, pe care autorul ii numeste „experti” pe tot parcursul cartii.

Un vechi proverb romanesc spune: „cine nu are batrani sa-si cumpere” semnificatia lui referindu-se la cum ne poate ajuta experienta persoanelor in varsta sa ne cladim o existenta mai buna si mai plina de sens. Cartea la lui Pillemer se refera la exact acelasi lucru, doar ca, in „30 de Lectii de viata” aceasta experienta este adunata de la cei mai buni si mai intelepti batrani ai Americii, astfel ca: „Orele pe care le petreci cu aceasta carte te pot ajuta sa te indrepti spre cea mai plina de satisfactii cale a vietii.” spune Jane E. Brody, editorialist pe probleme de sanatate la The New York Times in Cuvant Inainte.

Cartea este plina de exemple frumoase, menite sa te faca sa ridici capul sus chiar si in momentele in care simti ca totul se prabuseste in jur. Batranii te sfatuiesc sa profiti de ocaziile care ti se ivesc, sa iti asumi riscuri si sa accepti provocarile. Sa iti alegi meseria care sa te faca „sa fii dornic sa pleci la serviciu in fiecare zi”, sa iti alegi un partener de viata cu care sa te asemeni, nu care sa fie complet diferit de tine, sa iti petreci timp cu copiii indiferent de cat de ocupat ai fi, sau sa intocmesti o lista a dorintelor in ceea ce priveste locurile in care ai dori sa calatoresti si sa incepi sa o subtiezi inca din tinerete.

Batranii intervievati de Pillemer si asistentii lui te vor sfatui cum: „Sa gasesti partenerul potrivit si sa ai o casnicie fericita pe parcursul intregii vieti. Sa cresti copii care sa se dezvolte frumos si care sa se bucure de prezenta ta. Sa descoperi munca pe care iti place la nebunie sa o faci. Sa imbatranesti cu gratie si fara sa te temi. Sa eviti sa ai regrete foarte mari. Sa ajungi la sfarsitul vietii avand un sentiment de realizare si de implinire.”

Primul pas pentru a face totul diferit, este sa incepi sa vezi lucrurile diferit!

Lectii de viata pentru a avea o casnicie fericita! In ceea ce priveste lectiile despre cum sa ai o casnicie fericita, batranii cred ca secretul unui mariaj longeviv si fericit consta in:
• A te casatori cu cineva care iti seamana mult;
• A te casatori cu cineva care iti este prieten in aceeasi masura in care iti este si iubit;
• A nu tine scorul in legatura cu cine ofera si cine primeste mai mult in relatie;
• A te casatori cu cineva cu care poti vorbi despre orice si cu care te poti certa civilizat;
• A-ti lua un angajament fata de casatorie si a pune casnicia in fata intereselor personale imediate.

Lectii de viata pentru a avea  o cariera de succes! In privinta lectiilor de viata menite sa te ajute sa ai o cariera de succes, batranii ne sfatuiesc:
• Sa alegem o cariera care sa ne faca sa ne simtim fericiti si multumiti, nu una care sa ne ofere doar confort material; La care completeaza cu: „daca exista o alta cariera pe care ai vrea sa o urmezi, dar esti ingrijorat ca asta va aduce o scadere a veniturilor, fa-o oricum”.
• Sa nu renuntam la a cauta un loc de munca care sa ne faca fericiti;
• Sa profitam cat se poate pe urma unui job nepotrivit: „Si daca nu poti sa ai locul de munca pe care-l iubesti, draga, gaseste ceva care sa-ti placa la cel pe care-l ai” si „invata cat mai mult la orice loc de munca”.
• Inteligenta emotionala este mai importanta decat orice alt tip de inteligenta, sau, altfel spus, „pentru a avea succes, trebuie sa ai abilitati interpersonale”, „pentru ca e putin probabil sa sari din pat dornic sa te duci la serviciu daca relatiile cu colegii sunt negative si stresante”.
• Cu totii avem nevoie de autonomie, sau, altfel spus, satisfactia la locul de munca depinde de cata autonomie avem.
 
Lectii de viata pentru a deveni un parinte mai bun! Oare este posibil ca batranii sa ne ofere sfaturi mai bune decat toate cartile de parenting pe care le-am citit? Vom afla asta din capitolul „Nimeni nu-i perfect – Lectii despre cum sa fii parinte o viata intreaga”. Aici suntem sfatuiti:
• Sa petrecem mai mult timp de calitate alaturi de copii, chiar daca asta inseamna sa facem sacrificii, 
• Sa nu ne aratam niciodata preferintele fata de un copil sau altul, asta in cazul in care le avem;
• Sa nu lovim copiii;
• Sa evitam rupturile definitive in relatiile cu copiii;
• Sa fim atenti cum ne purtam cu copiii cat sunt mici, pentru ca de asta va depinde modul cum va evolua relatia noastra cu ei dupa ce vor creste si vor porni pe drumul lor. Dar… mai ales, sa tinem cont de faptul ca nu exista nici copii, nici parinti perfecti si ca toti copiii au cel putin un impediment, un defect, o perioada in care nu sunt fericiti sau in care o iau serios pe drumuri gresite..
 
Lectii de viata pentru a imbatrani frumos! Poti sa imbatranesti frumos si fara teama? Expertii spun ca da, pentru ca:
• Sa fii batran e mult mai bine decat crezi: „Imbatranirea e atat o optiune cat si un proces. Iar daca atitudinea ta este ca inca te simti bine, ca inca te bucuri de viata, ca inca mai ai un scop in viata, te vei descurca bine”. 
• Nu vei avea de ce sa te temi daca actionezi acum ca si cum vei avea nevoie de corpul tau o suta de ani;
• Nu trebuie sa iti faci griji cu privire la moarte, pentru ca se pare ca seniorii se gandesc mai putin la moarte decat persoanele mult mai tinere.
• Daca vei ramane conectat la cei din jur, nu vei simti atat de acut imbatranirea;
• Iti va fi mult mai usor daca vei planifica in avans unde vei trai cand vei imbatrani.
 
Lectii de viata pentru a trai fara regrete! Expertii te vor sfatui si cum sa traiesti o viata fara regrete, astfel incat, cand vei ajunge pe ultima suta de metri a vietii sa poti spune precum marea Edith Piaf: „Non, je ne regrette rien”. Pentru asta va trebui:
• Sa fii sincer intotdeauna;
• Sa nu lasi oportunitatile sa treaca pe langa tine;
• Sa calatoresti cat mai mult;
• Sa deschizi bine ochii atunci cand iti alegi partenerul de viata;
• Sa spui intotdeauna ce ai de spus, pentru a nu ajunge sa regreti cuvinte pe care nu le-ai rostit, desi ar fi trebuit.
 
La finalul cartii, autorul ne va oferi acele sfaturi preluate de la experti care ne vor ajuta sa traim si noi la randul nostru ca cei mai intelepti dintre batrani. Asadar, ia lista de mai jos, printeaza-o si lipeste-o pe frigider pentru a-ti aminti mereu de aceste reguli: 
• Traieste viata ca si cum ar fi scurta, pentru ca timpul este esential;
• Fericirea este o alegere nu o conditie;
• Timpul pe care il petreci facandu-ti griji este timp pierdut;
• Gandeste la scara redusa, facandu-ti un obicei din a te bucura in fiecare zi de lucruri simple;
• Crede! Credinta iti va oferi un sprijin unic in timpul crizelor care apar inevitabil pe timpul vietii.
 
Si mai presus de toate nu uita niciodata Regula de Aur pe care se bazeaza cei mai multi dintre expertii intervievati de Karl Pillemer: Fa pentru altii ce vrei sa faca ei pentru tine. Si inca ceva: Nu uita sa te bucuri de cuvintele intelepte ale expertilor pe care ii ai in viata ta!
 
O carte fabuloasa! Karl Pillemer a facut o treaba incredibila aducand laolalta intelepciunea acestor oameni intr-un volum incantator, provocator si practic. Citeste-l macar o data si vei observa cum diminetile tale vor deveni entuziasmante. - Matthew Kelly, autor al cartii The Rythm of Life and Off Balance

Multumim dr. Pillemer pentru ca ai adunat toate aceste sfaturi intelepte. Nu cred ca exista cineva care sa nu fie puternic influentat de aceasta carte. - Rabbi Harold Kushner, autor al When Bad Things Happen to Good People
 
O carte pe care o recomand de fiecare data cand am ocazia. Este minunata pe de-a intregul ei, dar in mod special apreciez lectiile despre onestitate si despre alegerea de a spune da in fata oportunitatilor. Cititi aceasta carte – veti castiga mai mult de la viata si veti avea mai putine regrete.- Hal Urban, autor al Life’s Greatest Lessons
Citeste mai mult

-20%

PRP: 44.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

35.20Lei

35.20Lei

44.00 Lei

Primesti 35 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

30 de lectii de viata. Sfaturi testate si adevarate de la cei mai intelepti americani. Invata sa iti traiesti viata ca un expert!

30 de Lectii de viata / 30 Lessons for Living de Karl Pillemer este o carte pe care sa te prefaci ca ai uitat-o pe noptiera, doar pentru a te putea intoarce mai rapid la ea atunci cand vei simti nevoia unui sfat in legatura cu aceasta experienta minunata care se numeste viata. Asta pentru ca Pillemer ne propune o alternativa inedita, dar deloc noua, la miile de carti motivationale si de dezvoltare personala pe care americanii au ajuns sa cheltuiasca miliarde de dolari in epoca contemporana. Paradoxal, Karl Pillemar ne propune ca alternativa la literatura motivationala, intelepciunea batranilor.

Karll Pillemer este profesor de dezvoltare umana la Universitatea Cornell, profesor de gerontologie in medicina la Colegiul Medical Weill Cornell si totodata autorul a cinci carti si a peste 100 de articole stiintifice. Petrecandu-si o mare parte din cariera in compania batranilor, el a inteles astfel cata intelepciune se pierde odata cu trecerea in nefiinta a acestor oameni exceptionali. Impreuna cu asistentii lui, Pillemer a adunat sfaturi practice de la peste 1000 de americani in varsta, in cadrul Proiectului „Mostenirea” al Universitatii Cornell. Cele mai bune dintre aceste sfaturi s-au materializat in cartea de fata.

Sfaturi de viata de la cei care au stiut sa se bucure frumos de ea!

Asadar, 30 de lectii de viata este rezultatul unei cercetari sociologice calitative, in cadrul careia, batranii au fost invitati sa raspunda la doua intrebari: „Care sunt cele mai importante lectii pe care le-ati invatat de-a lungul vietii?” si „Daca ar fi sa le oferiti persoanelor mai tinere un sfat despre cum ar trebui sa traiasca, ce le-ati spune?”. La finalul cercetarii, au fost realizate interviuri detaliate cu 300 de batrani trecuti de 65 de ani, recomandati de cei din jur ca fiind deosebit de intelepti.

Si daca te intrebi cine sunt „cei mai intelepti americani” despre care se vorbeste pe coperta, in completarea titlului: „sfaturi testate si adevarate de la cei mai intelepti americani”, ei bine, este vorba despre subiectii lui Pillemer, batranii trecuti de 65 de ani, pe care autorul ii numeste „experti” pe tot parcursul cartii.

Un vechi proverb romanesc spune: „cine nu are batrani sa-si cumpere” semnificatia lui referindu-se la cum ne poate ajuta experienta persoanelor in varsta sa ne cladim o existenta mai buna si mai plina de sens. Cartea la lui Pillemer se refera la exact acelasi lucru, doar ca, in „30 de Lectii de viata” aceasta experienta este adunata de la cei mai buni si mai intelepti batrani ai Americii, astfel ca: „Orele pe care le petreci cu aceasta carte te pot ajuta sa te indrepti spre cea mai plina de satisfactii cale a vietii.” spune Jane E. Brody, editorialist pe probleme de sanatate la The New York Times in Cuvant Inainte.

Cartea este plina de exemple frumoase, menite sa te faca sa ridici capul sus chiar si in momentele in care simti ca totul se prabuseste in jur. Batranii te sfatuiesc sa profiti de ocaziile care ti se ivesc, sa iti asumi riscuri si sa accepti provocarile. Sa iti alegi meseria care sa te faca „sa fii dornic sa pleci la serviciu in fiecare zi”, sa iti alegi un partener de viata cu care sa te asemeni, nu care sa fie complet diferit de tine, sa iti petreci timp cu copiii indiferent de cat de ocupat ai fi, sau sa intocmesti o lista a dorintelor in ceea ce priveste locurile in care ai dori sa calatoresti si sa incepi sa o subtiezi inca din tinerete.

Batranii intervievati de Pillemer si asistentii lui te vor sfatui cum: „Sa gasesti partenerul potrivit si sa ai o casnicie fericita pe parcursul intregii vieti. Sa cresti copii care sa se dezvolte frumos si care sa se bucure de prezenta ta. Sa descoperi munca pe care iti place la nebunie sa o faci. Sa imbatranesti cu gratie si fara sa te temi. Sa eviti sa ai regrete foarte mari. Sa ajungi la sfarsitul vietii avand un sentiment de realizare si de implinire.”

Primul pas pentru a face totul diferit, este sa incepi sa vezi lucrurile diferit!

Lectii de viata pentru a avea o casnicie fericita! In ceea ce priveste lectiile despre cum sa ai o casnicie fericita, batranii cred ca secretul unui mariaj longeviv si fericit consta in:
• A te casatori cu cineva care iti seamana mult;
• A te casatori cu cineva care iti este prieten in aceeasi masura in care iti este si iubit;
• A nu tine scorul in legatura cu cine ofera si cine primeste mai mult in relatie;
• A te casatori cu cineva cu care poti vorbi despre orice si cu care te poti certa civilizat;
• A-ti lua un angajament fata de casatorie si a pune casnicia in fata intereselor personale imediate.

Lectii de viata pentru a avea  o cariera de succes! In privinta lectiilor de viata menite sa te ajute sa ai o cariera de succes, batranii ne sfatuiesc:
• Sa alegem o cariera care sa ne faca sa ne simtim fericiti si multumiti, nu una care sa ne ofere doar confort material; La care completeaza cu: „daca exista o alta cariera pe care ai vrea sa o urmezi, dar esti ingrijorat ca asta va aduce o scadere a veniturilor, fa-o oricum”.
• Sa nu renuntam la a cauta un loc de munca care sa ne faca fericiti;
• Sa profitam cat se poate pe urma unui job nepotrivit: „Si daca nu poti sa ai locul de munca pe care-l iubesti, draga, gaseste ceva care sa-ti placa la cel pe care-l ai” si „invata cat mai mult la orice loc de munca”.
• Inteligenta emotionala este mai importanta decat orice alt tip de inteligenta, sau, altfel spus, „pentru a avea succes, trebuie sa ai abilitati interpersonale”, „pentru ca e putin probabil sa sari din pat dornic sa te duci la serviciu daca relatiile cu colegii sunt negative si stresante”.
• Cu totii avem nevoie de autonomie, sau, altfel spus, satisfactia la locul de munca depinde de cata autonomie avem.
 
Lectii de viata pentru a deveni un parinte mai bun! Oare este posibil ca batranii sa ne ofere sfaturi mai bune decat toate cartile de parenting pe care le-am citit? Vom afla asta din capitolul „Nimeni nu-i perfect – Lectii despre cum sa fii parinte o viata intreaga”. Aici suntem sfatuiti:
• Sa petrecem mai mult timp de calitate alaturi de copii, chiar daca asta inseamna sa facem sacrificii, 
• Sa nu ne aratam niciodata preferintele fata de un copil sau altul, asta in cazul in care le avem;
• Sa nu lovim copiii;
• Sa evitam rupturile definitive in relatiile cu copiii;
• Sa fim atenti cum ne purtam cu copiii cat sunt mici, pentru ca de asta va depinde modul cum va evolua relatia noastra cu ei dupa ce vor creste si vor porni pe drumul lor. Dar… mai ales, sa tinem cont de faptul ca nu exista nici copii, nici parinti perfecti si ca toti copiii au cel putin un impediment, un defect, o perioada in care nu sunt fericiti sau in care o iau serios pe drumuri gresite..
 
Lectii de viata pentru a imbatrani frumos! Poti sa imbatranesti frumos si fara teama? Expertii spun ca da, pentru ca:
• Sa fii batran e mult mai bine decat crezi: „Imbatranirea e atat o optiune cat si un proces. Iar daca atitudinea ta este ca inca te simti bine, ca inca te bucuri de viata, ca inca mai ai un scop in viata, te vei descurca bine”. 
• Nu vei avea de ce sa te temi daca actionezi acum ca si cum vei avea nevoie de corpul tau o suta de ani;
• Nu trebuie sa iti faci griji cu privire la moarte, pentru ca se pare ca seniorii se gandesc mai putin la moarte decat persoanele mult mai tinere.
• Daca vei ramane conectat la cei din jur, nu vei simti atat de acut imbatranirea;
• Iti va fi mult mai usor daca vei planifica in avans unde vei trai cand vei imbatrani.
 
Lectii de viata pentru a trai fara regrete! Expertii te vor sfatui si cum sa traiesti o viata fara regrete, astfel incat, cand vei ajunge pe ultima suta de metri a vietii sa poti spune precum marea Edith Piaf: „Non, je ne regrette rien”. Pentru asta va trebui:
• Sa fii sincer intotdeauna;
• Sa nu lasi oportunitatile sa treaca pe langa tine;
• Sa calatoresti cat mai mult;
• Sa deschizi bine ochii atunci cand iti alegi partenerul de viata;
• Sa spui intotdeauna ce ai de spus, pentru a nu ajunge sa regreti cuvinte pe care nu le-ai rostit, desi ar fi trebuit.
 
La finalul cartii, autorul ne va oferi acele sfaturi preluate de la experti care ne vor ajuta sa traim si noi la randul nostru ca cei mai intelepti dintre batrani. Asadar, ia lista de mai jos, printeaza-o si lipeste-o pe frigider pentru a-ti aminti mereu de aceste reguli: 
• Traieste viata ca si cum ar fi scurta, pentru ca timpul este esential;
• Fericirea este o alegere nu o conditie;
• Timpul pe care il petreci facandu-ti griji este timp pierdut;
• Gandeste la scara redusa, facandu-ti un obicei din a te bucura in fiecare zi de lucruri simple;
• Crede! Credinta iti va oferi un sprijin unic in timpul crizelor care apar inevitabil pe timpul vietii.
 
Si mai presus de toate nu uita niciodata Regula de Aur pe care se bazeaza cei mai multi dintre expertii intervievati de Karl Pillemer: Fa pentru altii ce vrei sa faca ei pentru tine. Si inca ceva: Nu uita sa te bucuri de cuvintele intelepte ale expertilor pe care ii ai in viata ta!
 
O carte fabuloasa! Karl Pillemer a facut o treaba incredibila aducand laolalta intelepciunea acestor oameni intr-un volum incantator, provocator si practic. Citeste-l macar o data si vei observa cum diminetile tale vor deveni entuziasmante. - Matthew Kelly, autor al cartii The Rythm of Life and Off Balance

Multumim dr. Pillemer pentru ca ai adunat toate aceste sfaturi intelepte. Nu cred ca exista cineva care sa nu fie puternic influentat de aceasta carte. - Rabbi Harold Kushner, autor al When Bad Things Happen to Good People
 
O carte pe care o recomand de fiecare data cand am ocazia. Este minunata pe de-a intregul ei, dar in mod special apreciez lectiile despre onestitate si despre alegerea de a spune da in fata oportunitatilor. Cititi aceasta carte – veti castiga mai mult de la viata si veti avea mai putine regrete.- Hal Urban, autor al Life’s Greatest Lessons
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
0
4 stele
1
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Căldare Iulia 18/01/2024 19:28
green icon awesome check Achizitie verificata
Cartea preia exemple de viata ale unor persoane erudite si vine in ajutorul celor care au intrebari, regrete, care ezita sa ia hotarari in viata. Recomand.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

1 din 1 de rezultate

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one