headerdesktop zilecopii22iul24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile zilecopii22iul24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Ghidul cititorului de eBook

Intrebari frecvente

Intrebari frecvente despre eBook Icon

Conform dicționarului Merriam-Webster un e-book (electronic book) este o carte creată sau convertită în format digital pentru afișarea pe un calculator sau pe un dispozitiv portabil.

Pentru noi, cititorii, eBook-ul este frățiorul cărții, născut în era tehnologiei, care deși îmbracă alte haine, păstrează aceleași principii. eBook-ul este o carte în format electronic, care facilitează lectura „to go” și crește accesibilitatea acesteia din orice colț al lumii, în orice moment al zilei. Noi o considerăm ca fiind o bibliotecă la purtător, aflată la un click distanță, pe care o poți accesa oricând și oriunde.

Cărțile de tip eBook pot fi citite de pe orice dispozitiv dedicat, denumite eReadere sau de pe dispozitive precum laptop, desktop, tabletă, telefon, etc.

Cartea în format electronic poate ajunge în biblioteca ta digitală în câteva momente și nu este nevoie să-ți stăpânești pofta de citit până la primirea coletului fizic. Timpul de descărcare al unui eBook este scurt, un titlu de mărime medie fiind descărcat în 2-3 minute.

Este portabil și ușor de accesat din orice colț al lumii sau în orice moment al zilei, de pe dispozitivele asociate.

Book-ul este travel-friendly și nu ocupă spațiu extra în bagaj. Îți poți lua întreaga bibliotecă digitală la plajă, pe munte, în expediții sau călătorii, fără să porți grija depozitării.

Este ușor de stocat și nu necesită spațiu fizic pentru un raft sau o bibliotecă. Tot ce trebuie să ai este un dispozitiv pe care să-ți construiești propria bibliotecă digitală.

Programul pentru citirea eBook-urilor este gratis și se poate descarcă foarte ușor de pe internet (vezi pagina ghid instalare ADE).

Prețul unui eBook este deseori inferior celui pentru o carte fizică.

Dacă ești la prima achiziție, stai fără grijă, suntem alături de tine.

rebuie să știi că pentru a cumpăra un eBook este nevoie să fii logat în contul tău de pe libris.ro. În cazul în care nu ai încă un cont activ, apasă aici și începe-ți cariera de cititor la noi.

O dată ce ești logat, urmează pașii următori:

 • Alege eBook-ul pe care dorești să îl achiziționezi și apasă butonul „Adaugă în coș”.
 • Din fereastra de mesaj apărută este nevoie să alegi formatul în care dorești să achiziționezi eBook-ul. Variantele sunt ePUB sau PDF. Formatul trebuie ales în funcție de compatibilitatea cu dispozitivul de pe care urmează să citești cartea. Află mai multe aici
 • Comanda poate conține atât eBook-uri cât și produse fizice. Cele din urmă vor fi livrate în mod obișnuit, la adresa selectată, iar cărțile digitale vor fi trimise pe adresa de e-mail.
 • Înainte de finalizarea comenzii, te rugăm să verifici cu atenție datele personale, în special adresa de e-mail furnizată;
 • Plata comenzii se va face cu cardul;
 • Imediat după confirmarea plății comenzii, eBook-urile vor fi disponibile pentru descărcare pe adresa de e-mail furnizată în comandă sau în contul tău de pe libris.ro;

Comenzile care conțin minimum o carte digitală necesită plata online cu cardul, dat fiind formatul electronic al acesteia și lipsa unui curier intermediar.

Pentru lecturarea unei cărți digitale este nevoie să dețineți un cont (un ID) pe Adobe.com. Este necesar ca pe dispozitivul ales să aveți instalat programul Adobe Digital Editions disponibil gratuit si acesta sa fie autorizat cu un cont Adobe.

Același ID Adobe poate fi utilizat pentru descărcarea aceleași cărți pe maximum 6 dispozitive.

In general, orice eBook este disponibil pentru lectură chiar și fără conexiune la internet. Este necesară o conexiune la rețea doar în momentul descărcării cărților din contul de Libris pe dispozitivele folosite pentru citit.

Cu toate acestea, anumite opțiuni ale aplicației eReader de pe dispozitivele de acest tip, precum și eventuale sincronizări ale cărților pot necesita conexiunea la internet.

Există totuși eBook-uri care sunt accesibile doar prin intermediul web-ului. Vei găsi această informație în descrierea cărții, acolo unde este cazul.

Cele mai multe cărți digitale pot fi citite pe cel mult 6 dispozitive. Vei găsi această informație în specificațiile eBook-urilor aflate pe site-ul nostru.

Poți transfera un eBook de pe un device pe altul prin conectarea contului unic de Adobe. În momentul transferării unui eBook de pe un device (calculator, laptop, telefon, etc) pe un eReader compatibil cu Adobe Digital Editions, eReader-ul se va autorizat în mod automat cu același ID Adobe folosit inițial.

Există totuși eBook-uri care sunt accesibile doar prin intermediul web-ului. Vei găsi această informație în descrierea cărții, acolo unde este cazul.

Toate cărțile digitale în format ePUB și PDF disponibile pe libris.ro sunt criptate prin Adobe DRM.

DRM este un acronim pentru Digital Rights Management, DRM este o abordare sistematică a protejării drepturilor de autor pentru conținutul media digital. Sistemul DRM are ca scop prevenirea redistribuirii neautorizate a produselor digitale și restricționarea modurilor prin care consumatorii pot copia conținutul pe care l-au achiziționat.

Produsele protejate prin DRM au fost dezvoltate ca răspuns la creșterea rapida a pirateriei online a materialelor comercializate, care a proliferat prin utilizarea la scara largă a programelor de transfer de la terminal-la-terminal.

Pentru protejarea drepturilor digitale exista două posibile metode:

 • sisteme de DRM „dure" care criptează conținutul;
 • sisteme de DRM mai lejere, denumite și „Social DRM".

Cărti electronice de pe www.libris.ro folosesc o anumită forma de DRM (Digital Rights Management) stabilită de către editor, care controlează numărul de descărcări și alte aspecte legate de modalitățile de accesare a titlului.

Pe site găsești informații precum:

 • Accesul: Modalitățile prin care poate fi citit eBook-ul (pe web sau dintr-un fișier descărcat);
 • Formatul: Editura și formatul eBook-ului (ePUb sau PDF). Menționăm ca fișierul descărcat inițial va avea extensia .acsm dar după deschiderea cu Adobe Digital Editions, fisierul poate fi regăsit local pe dispozitiv, în formatul ales;
 • Sample: Posibilitatea răsfoirii a unuia sau a mai multor capitole selectate de către editor;
 • Limita de listare: Numărul maxim de pagini ale eBook-ului care poate fi listat;
 • Limita de copiere (Copy - Paste limit) Numărul maxim de pagini (afișat în procent) care poate fi copiat și inserat în alte programe;
 • Device Sharing Limit: Numărul maxim de dispozitive pe care poți descărca și citi eBook-ul.

Momentan nu toate titlurile sunt disponibile și în format digital. Decizia aparține editurilor.

În general, cărțile protejate cu un sistem „dur" DRM și nu permit listarea conținutului. Majoritatea cărților digitale vândute de Libris au următoarele restricții:

 • Copiere text: maximum 20 de pagini;
 • Listare la imprimantă: maximum 20 de pagini.

O carte digitala poate fi descarca de mai multe ori din cont, dar o data deschis pe un dispozitiv autorizat, ebook-ul nu poate fi accesat decat de pe un dispozitiv autoizat cu acel cont.

După finalizarea comenzii care conține un eBook, vei putea descărca titlul printr-un link aflat în contul tău de pe libris.ro sau pe adresa de e-mail furnizată. Odată accesat link-ul, se va începe descărcarea eBook-ului pe dispozitivul ales.

Politica Libris nu prevede, sub nicio formă, returnarea cărților electronice.

Este foarte important ca înainte de achiziționarea unui eBook să te asiguri că dispozitivul tău de tip eReader este compatibil cu formatele disponibile pe libris.ro. Te anunțăm că eReader-ul de tip Kindle nu este disponibil cu niciunul dintre formatele noastre.

Din păcate, din cauza caracterului securizat al fiecărui eBook, orice descărcare a unei cărți electronice se facturează iremediabil. Astfel, nu este posibilă o rambursare sub nicio formă a valorii cărții.

Noi te felicităm pentru alegerea de a achiziționa un eBook și suntem aici pentru tine. În cazul în care întâmpini probleme, te invităm să ne scrii la adresa ebook@libris.ro sau să ne saluți la numărul de telefon 0371.781.781. Suntem disponibili în intervalul orar 8-20 de luni până vineri pentru orice întrebare.

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one