Countdown header img 1

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Card cadou
Promotii popup img

Foloseste cuponul

LIB20DETOAMNA si ai -20%

la orice iti doresti!

Timpul proviziilor de lectura!
Close btn popup img

Scafaru Crina

Membru din 20/03/2015

Aprecieri

Aprecierii review

1

aprecieri

Review-uri

Review Coment

120

de comentarii

Verity - Colleen Hoover

Verity - Colleen Hoover

VERITY - COLLEEN HOOVER
��RATING: 4⭐/5⭐ (NOTA 7)
✒Am câteva cărți de la această autoare în bibliotecă, dar aceasta este prima pe care o citesc.
✒Încep prin a vă avertiza că, dacă sunteți părinte, capitolele scrise prin perspectiva lui Verity sunt foarte tulburătoare și greu de digerat. La un momendat am avut stări de greață și am simțit nevoia să nu mai continui. Dacă aveți copii, aveți dezvoltat acel atașament și nevoia de protecție a lor, iar citind acele capitole vă provoacă un adevărat disconfort.
✒Vreau să cred că nu există pe lume asemenea persoane dereglate, dar din păcate cred că sunt.
✒În această carte o avem pe Lowen, o autoare mediocră care primește șansa vieții ei atunci când semnează un contract pentru a continua o serie de succes a autoarei Verity. Chiar dacă Lowen ar trebui să fie personajul principal, nu a fost așa. Verity a acaparat toată cartea.
✒Capitolele lui Lowen erau doar mici pasaje pentru a ajunge din nou în "mintea" lui Verity prin intermediul acelei autobiografii.
✒Finalul... hmmm... ������. Nu m-a dat pe spate chiar deloc mai ales că e unul ambiguu, iar eu urăsc astfel de finaluri. Și tind să cred prima variantă, nu ultima.

2021-09-26 12:00:11

0

Femeia din oglinda - Rebecca James

Femeia din oglinda - Rebecca James

FEMEIA DIN OGLINDĂ - REBECCA JAMES
💜RATING: 4⭐/5⭐ (NOTA 7)
✒O carte în stilul ghotic pe care o recomand. Avem în ea povestea a două femei ce au legătură cu conacul Winterbourne, și spiritul răzbunător ce sălăsluiește în el.
✒Prima perspectivă e a lui Alice din 1947. O femeie încercată de război, de pierdere, de o familie toxică și de o greșeală imensă din trecut, ce ajunge guvernantă pentru gemenii lui Jonathan Grey. Pe parcursul cărții vedem degradarea ei psihică și fizică din cauza conacului Winterbourne.
✒A doua perspectivă e a lui Rachel din 2018. O femeie independentă cu trauma de a-și pierde soțul, ce o lasă imună la dragoste, ce tânjește să își cunoască adevărata familie, ea fiind dată spre adopție. In urma unei înștiințări află că a moștenit conacul Winterbourne, și astfel își lasă viața din New York în detrimentul lui.
✒Va fi și ea afectată de blestem? Va afla ce s-a întâmplat cu celelalte femei din familia ei? Citiți cartea și o să aflați. Eu v-o recomand 😊.

2021-07-20 04:00:01

0

Ducele dorintelor ei - Sophie Barnes

Ducele dorintelor ei - Sophie Barnes

DUCELE DORINȚELOR EI - SOPHIE BARNES
💜 RATING: 2⭐/5⭐ (NOTA 3) DNF
✒Așa cum am zis, sunt într-un mare reading slump iar cartea aceasta nu mă ajută să scap de el. Am DNF-o la pagina 120/269.
✒Avem povestea tipică de dragoste dintre o lady ce iese din tiparele impuse femeilor în aceea perioadă și un bărbat mândru.
✒Două lucruri m-au făcut să o DNF. Ideea că Amelia se îndrăgostește - se dezîndrăgostește - se îndrăgostește din nou de ducele "cu nume pompos" Thomas Augustus Heathmore în mai puțin de 100 de pagini. Nu, mersi 🤨
✒Și ideea că Amelia se vrea a fi o femeie independentă, dar e dependentă de ajutorul lui Thomas în două privințe până la jumatatea cărții.
✒Până acum am citit cărți historical romance în care avem eroine independente care mi-au plăcut mult, de la autoarea Christi Caldwell, și făcând diferența îmi dau seama că personajul Ameliei și a lui Thomas nu sunt pe gustul meu.
✒De aceea am decis să nu mai continui cu ea.
《So many books, so little time.》

2021-06-23 01:00:09

0

Mandrie si prejudecata - Jane Austen

Mandrie si prejudecata - Jane Austen

MÂNDRIE ȘI PREJUDECATĂ - JANE AUSTEN
💜 RATING: 4⭐/5⭐ (NOTA 7)
✒ Și iată că am citit și eu o carte de la această autoare. Trebuie să recunosc că am găsit-o destul de interesantă și amuzantă. Tatăl acestor fete, domnul Bennet, e o mare figură 🙈.
✒ Până pe la pagina 200 am văzut-o pe Elizabeth un pic îngâmfată, și mi-a plăcut mai mult de sora ei, Jane. După aceea m-am atașat de ea, dar tot Jane Bennet e favorita mea.
✒ Domnul Darcy e ca un grapefruit. DA! Ca un grapefruit. Dacă îl mănânci tot cu pieliță e amar, dar dacă o dai jos e chiar delicios. Așa e și domnul Darcy. La exterior și la prima vedere este amar, dar în interior este "delicios".
✒ Cartea per total a fost interesantă. Mult mai interesantă decât mă așteptam și se citește destul de ușor și repede. Mai am de la această autoare în bibliotecă "Rațiune și simțire" și "Emma".

2021-05-30 07:00:01

0

Instrumente mortale vol. 4: Orasul ingerilor cazuti - Cassandra Clare

Instrumente mortale vol. 4: Orasul ingerilor cazuti - Cassandra Clare

ORAȘUL ÎNGERILOR CĂZUȚI - CASSANDRA CLARE
💜RATING: 4⭐/5⭐ (NOTA 7)
✒ Dacă e să prezint această carte în câteva cuvinte, ar fi 《terapie de cuplu》. Au mare nevoie de ea personajele din acest volum.
✒ Cartea ar avea ca subiect principal, consecințele unor fapte de-ale lui Clary din volumul precedent. Dar acest lucru e trecut în plan secundar, pentru că avem scoase în evidență problemele din toate cuplurile prezente în carte, fie ele personaje episodice sau principale, toate au probleme în cuplu.
✒ Ne focusăm pe adevărata acțiune în ultimele două capitole. Aflăm unele lucruri noi despre anumite legi supranaturale, ne sunt introduse personaje noi și ne întâlnim și cu Lilith în această carte.
✒ Dar per total cartea a fost ok. Sper ca Jace să iasă din această stare degradantă în care se află și să nu se mai pedepsească pe sine pentru orice prostie, chiar dacă finalul acestei cărți nu ne promite însănătoșirea mintală a lui Jace, în următorul volum, din contră 🙄😔.

2021-05-23 09:00:01

0

Casa de sare si amaraciuni - Erin A. Craig

Casa de sare si amaraciuni - Erin A. Craig

CASA DE SARE ȘI AMĂRĂCIUNI - ERIN A. CRAIG
💜RATING: 3⭐/5⭐ (NOTA 6)
✒ În primul rând vreau să menționez că eu am început această carte cu ideea că acțiunea are loc sub apă și aceste 12 surori sunt sirene 🤔 Doar eu am crezut asta?
✒ Normal că m-am înșelat. Acțiunea are loc pe o insulă, unde localnici cred în Zei a Mării.
✒ Eu am găsit acțiunea acestei cărți puțin confuză. La un momendat se tot aducea în discuție acești Zei, dar nu înțelegeam dacă chiar există, sau nu? Până la urmă m-am lămurit că ei chiar există și se bagă în viața muritorilor.
✒ Elementele thriller sunt bine scrise și sunt destul de înfricoșătoare când încerci să le reproduci în mintea ta.
✒ Marele minus al cărți e ideea de "instant love" dintre Annaleigh și Cassius. Povestea dintre ei s-a întâmplat prea repede. Nici bine nu s-au întâlnit și deja își jură dragoste eternă. 🙄🙄 Urăsc acest trop în cărți.
✒ Făptașul acestei nenorociri din carte l-am bănuit la un momendat, deci elementul "șoc" a sărit din schemă când am citit dezvăluirea misterului.
✒ Per total e o carte ușoară și bună pentru începătorii în ale fantasy-ului. Dar pentru mine, la vârsta mea și la istoricul meu cititoresc, a fost meh!

2021-05-21 03:00:04

0

Regele Arthur 1: Sabia din stanca - T.H. White

Regele Arthur 1: Sabia din stanca - T.H. White

REGELE ARTHUR. SABIA DIN STÂNCĂ - T. H. WHITE
💜 RATING: 3⭐/5⭐ (NOTA 5)
✒ Am avut de citit această carte în cadrul segmentului #1001decartidecititintroviata . E o carte scrisă ușor, dar are descrieri cam lungi. Nuștiu dacă textul inițial e acesta, sau editura Arthur a adaptat-o pentru copii, fiind o lectură destinată în principal lor.
✒ Avem povestea băiețelului bastard Wart cum ajunge marele rege Arthur, și îl avem și pe vrăjitorul Merlyn în poveste.
✒ Inițial nu am înteles de ce Merlyn e prezentat bătrân, având în vedere că în filmele pe care le-am vizionat despre regele Arthur el e tânăr 🤔. Apoi am ajuns la faza în care ne este explicat că el este în contratimp față de noi. Are existența în oglindă. Este înfăptuit bătrân, iar cu trecerea timpului devine din ce în ce mai tânăr. Ciudat mod de a exista 🤔.
✒ Per total nu e o carte rea, am simțit-o ca pe un basm, dar nici ceva wow nu este. Dar o respect ca și lectură clasică, și v-o recomand să o încercați și voi.

2021-04-26 12:00:01

0

Instructiuni pentru fete cuminti. Seria Crima perfecta. Vol.1 - Holly Jackson

Instructiuni pentru fete cuminti. Seria Crima perfecta. Vol.1 - Holly Jackson

CRIMA PERFECTĂ - HOLLY JACKSON
💜 RATING: 4⭐/5⭐ (NOTA 7)
✒Însfârșit am citit o carte thriller care mi-a plăcut. Aleluia! 🙏 Mi-a plăcut modul de gândire a lui Pip și părțile din jurnalul ei în care își așterne rezumatul soluționării crimei, din aceea zi.
✒ Nu am ghicit făptașul, mereu am mers pe altă premiză, nu neapărat pe crimă. Mi-a plăcut parteneriatul dintre Pip și Ravi și cum s-au susținut în momentele importante.
✒ Mi-ar plăcea să o am prietenă pe Pip, așa cum a zis și autoarea Aisha Bushby.
✒ Eu vă recomand cartea și abia astept traducerea celorlalte cărți scrise de Holly Jackson.

2021-04-22 12:00:01

0

Pentru inima unei doamne - Christie Caldwell

Pentru inima unei doamne - Christie Caldwell

PENTRU INIMA UNEI DOAMNE - CHRISTI CALDWELL
💜 RATING: 4⭐/5⭐ (NOTA 7)
🎵 MUSIC: JESSIE J - FLASHLIGHT
✒ Această carte este volumul 3 din seria "Mirese păcătoase" în care avem poveste lui Niall, un morocănos uriaș care nu știe să se bucure de nimic și peste tot vede doar amenințări asupra clubului "Iadul și păcatul", unde el este co-proprietar și șeful paznicilor. Și apoi o avem de Diana, sora vitregă a lui Ryker și fiică de duce, ce urăște așteptările pe care le are societatea de la aceea vreme, asupra femeilor.
✒ Până acum acesta mi s-a părut cel mai bun volum din serie, pentru că a reușit de m-a făcut să plâng. Ambele personaje sunt măcinate mintal de anumiți demoni. Niall de trecutul crud pe care l-a avut ca și copil al străzii, iar Diana de faptul că s-ar putea să moștenească nebunia mamei ei.
✒ Ambii ajung de la indiferenta ce o simt pentru celălat, la iubire. Acest proces e anevoios și de durată, un proces ce pe mine m-a emoționat. Iar finalul a fost cireașa de pe tort, plin de lacrimi din partea mea.
✒ Iar dacă o carte îmi trezește asemenea emoții, înseamnă că autoarea și-a făcut treaba bine.
✒ V-o recomand și vouă dacă vreți să citiți ceva ușor și plin de emoție.

2021-04-11 03:00:01

0

Instrumente mortale vol. 3: Orasul de sticla - Cassandra Clare

Instrumente mortale vol. 3: Orasul de sticla - Cassandra Clare

ORAȘUL DE STICLĂ - CASSANDRA CLARE
💜RATING: 4⭐/5⭐ (NOTA 7)
🎵MUSIC: SIA - UNSTOPPABLE
✒ Și cu acest volum am terminat recitirea cărților din lumea Shadowhunters. De acum încolo încep fresh cu celelalte volume.
✒ În această carte se încheie capitolul personajului negativ, dar ceva îmi spune că în celelalte trei volume rămase în această serie, vor apărea alte rele. La finalul cărti sunt lasate câteva lucruri neelucidate.
✒ Mi-a plăcut că în final Jace și Clary și-au aflat anumite origini de care nu erau siguri. Mi-a plăcut că în final vânătorii de umbre au lăsat orgoliul deoparte și au făcut puțină pace cu repudiații, chiar dacă ceva îmi spune că nu o să țină la nesfârșit.
✒ Citind această carte m-am simțit ca fiind într-un carusel de emoții. Am fost tristă, speriată, la limita curiozității, șocată de unele dezvăluiri și la final liniștită, urmărind și eu alături de toate personajele focul de artificii din Alicante.
✒ Sunt curioasă de traseul pe care îl v-a lua volumul 4 din serie, și în ce aventuri își va mai arunca Cassandra personajele.

2021-04-09 09:00:01

0

Mai rece ca gheata - Jennifer L. Armentrout

Mai rece ca gheata - Jennifer L. Armentrout

MAI RECE CA GHEAȚA - JENNIFER L. ARMENTROUT
💜RATING: 3,5⭐/5⭐ (NOTA 6)
🎵MUSIC: AVA MAX - SO AM I
✒Nu o să zic prea multe detalii despre acțiune pentru că ar fi spoiler. Dar ideea acestui volum este vânătoarea de Lilin.
✒Dar pe mine m-a deranjat enorm că autoarea s-a focusat 90% din timp pe acest triunghi amoros activ, și doar 10% pe actiunea cărți.
✒I-am dat 3,5☆ pentru că am citit cărti calitative de la această autoare și am luat în considerare și anul în care a fost scrisă (2014).
✒Sper ca în ultimul volum să scoată acest triunghi amoros deranjant din carte. M-a enervat destul în aceste 500 de pagini.
✒Alt fapt enervant e că Layla e fiica unei persoane foarte viclene si în continuare Bolovanul (așa cum l-a poreclit Roth pe Zayne) îi spune că ea e un îngeraș. Nu e! E o persoană cu un ADN amestecat care alege să fie bună, dar asta nu înseamnă că nu deține anumite puteri malefice. Nu îmi place că îi bagă pe gât ideea că ea e altceva față de ceea ce este. Poate că mi-ar fi plăcut la Layla să își imbrățișeze moștenirea și să învețe cum să o controleze și nu să se lase "pe o ureche" pentru că un Bolovan îi tot spune "Tu ești bună, sărutul tău nu fură suflete dacă tu nu vrei." Chiar dacă fix asta face. Sărutul ei fură suflete și Layla nu poate controla acest lucru.
✒Am încercat să fiu FOARTE indulgentă cu acest volum la rating. Dar m-a enervat la culme 😠.

2021-04-04 03:00:01

0

Cum a ajuns regele din Elfhame sa urasca povestile - Holly Black

Cum a ajuns regele din Elfhame sa urasca povestile - Holly Black

CUM A AJUNS REGELE DIN ELFHAME SĂ URASCĂ POVEȘTILE - HOLLY BLACK
💜RATING: 4,5⭐/5⭐ (NOTA 8)
🎵MUSIC: AHZEE - KING
✒ Sincer, mă așteptam la mai mult de la această antologie. Aș fi vrut să aibe povești din perspectiva lui Cardan atunci când Jude i-a pus cuțitul la gât, perioada când sunt separați după întâmplările din volumul 2, secvența din labirintul lui Locke când amândoi se sărută cu altcineva dar se uită unul la altul. Sunt o multime de secvențe din această serie pe care aș fi vrut să le văd din perspectiva lui.
✒ Ca să fiu mulțumită, cred că această antologie ar fi trebuit să aibe undeva la vreo 30 de povești 🙈. Dar mă mulțumesc și cu ce am primit și am savurat aceste povestioare pe care Holly le-a ales să le scrie.
✒ De la mine primește 4,5☆.

2021-03-26 03:00:01

0

Regina fara regat - Holly Black

Regina fara regat - Holly Black

REGINA FĂRĂ REGAT - HOLLY BLACK
💜RATING: 4⭐/5⭐ (NOTA 7)
🎵MUSIC: AVA MAX-KINGS & QUEENS
✒Iată că am citit și ultimul volum din "Făpturile văzduhului". Mulți cititori au fost dezamăgiți ce el, pentru că totul se întâmplă în grabă. Eu aș spune că am apreciat, oarecum, această acțiune succintă. Nu mi-a împuiat autoarea capul cu detalii nefolositoare. Deci mie una, mi-a plăcut.
✒Un mic minus ar fi faptul că mi-a fost dor de Jude cea nemiloasă pe care o găsim în primele două volume. Mi-a fost dor de Jude spioana, Jude răzbunătoarea, Jude țesătoarea de intrigi. In acest volum găsim o Jude mai diplomată, mai calmă, mai statornică.
✒Epilogul a fost kiss chef 😙👌, iar toastul de la final m-a făcut să îmi dau seama că îmi iau la revedere de la aceste personaje, momentan.
✒Cinstesc 🥂 pentru Jude, Cardan, Taryn, Vivi, Heather și Oak și sper să îi regăsesc episodic măcar, în cărțile pe care autoarea a zis că le v-a scrie cu actiunea tot în Elfhame.

2021-03-23 12:00:01

0

Iubire de proba - Alex Light

Iubire de proba - Alex Light

IUBIRE DE PROBĂ - ALEX LIGHT
💜RATING: 3,5⭐ / 5⭐ (NOTA 6)
🎵MUSIC: BTS - BOY WITH LUV
✒Cu ce să încep 🤔 ▪︎▪︎▪︎ e o carte romance drăguțică cu adolescenți, umbrită puțin de anumite probleme familiale.
✒O avem pe Becca, un paradox uman care iubește să citeasca cărți romance, dar nu crede în iubire. Și pe Brett, atletul tipic din liceu care vrea sa se focuseze pe carieră, iar din această cauză, initial, formează un cuplu fals cu Becca, pentru a fi lăsat în pace de celelalte fete și de întrebarea constantă "cum de este solo?"
✒MINUSUL CĂRȚII: marea problemă a cărții a fost începutul. Eu mă așteptam să decurgă în alt mod acțiunea care să ducă la această relație falsă. Dar totul a fost în grabă, confuz și prost gestionat.
❗Nu mi-a plăcut când Becca și-a aruncat cărțile în rău. Aia a fost o "crimă" (🤭)
✒PLUSUL CĂRȚII: Mi-a plăcut interacțiunea dintre Becca și Brett, chiar dacă începutul lor a fost fleoșc! 😬 Mi-au plăcut cum au trecut și prin bine, dar și prin momente mai triste amândoi. Am simțit că am citit o carte despre relația unor adoleacenți, scrisă într-un mod SĂNĂTOS. Scriu "sănătos" cu majuscule, pentru că găsesc cam rar genul acesta de lectură când vine vorba despre adolescenți.
❗Mi-a plăcut când Brett a dus-o pe Becca la librărie și a lăsat-o să își facă de cap, și apoi i-a cumpărat patru cărți (👍) good boy Brett ăsta 🤔.
✒Dar la final de lectură, eu vă recomand cartea. Nu e o capodoperă, dar merită citită dacă vreți ceva rapid și ușor.

2021-03-19 09:00:01

0

Miracolele Mirandei - Siobhan Parkinson

Miracolele Mirandei - Siobhan Parkinson

MIRACOLELE MIRANDEI -SIOBHÁN PARKINSON
💜RATING: 3,5⭐/5⭐(NOTA 6)
💜MUSIC: SIA - MIRACLE
✒Trecând peste faptul că această autoare are numele Parkinson (cred că în țara ei nu are semnificația bolii așa cum e la noi🤔), cartea a fost drăguță.
✒E un middle grade de 155 de pagini, pe care l-am citit dintr-o "mișcare". E scrisă sub formă de "Dragă jurnalule" de către Miranda, protagonista noastră, care este o fetiță cu o imaginație bogată, isteață și amuzantă fără să vrea.
✒Ea ne relatează unele lecții de la școală pe care le trece prin filtrul imaginației ei, ne descrie un poiect numit "Geografia fantastică" în care își inventează propriul oraș într-un mod foarte ingenios, și ne povestește cum trece printr-o traumă din familie.
✒E o carte pentru orice vârstă, care m-a făcut să cred că dacă vom lăsa vreodată un copil ca Miranda, să facă designul unui spital, ar face o capodoperă în care oamenii bolnavi se vor simți mai bine.
✒Voi păstra această carte pentru băiețelul meu, să o citească și el la vârsta potrivită.

2021-03-14 09:00:01

0

Inima mea si alte gauri negre - Jasmine Warga

Inima mea si alte gauri negre - Jasmine Warga

INIMA MEA ȘI ALTE GĂURI NEGRE - JASMINE WARGA
💜 RATING: 5⭐/5⭐ (NOTA 10)
🎵 MUSIC: MOZART-RECVIEM(DO MINOR)
✒O carte care abordează subiectul sinuciderea, descriind stările emoționale ale acestor persoane care se află în pragul acestei decizii, prin metafore, fizică, și muzică clasică.
✒Avem în prim plan acești doi adolescenți, care se cunosc pe un site dedicat celor ce își caută partener când vor să "treacă la fapte". Aysel o fată cu un tată criminal din cauza căruia e hărțuită la școală, și Roman cu o vină ce aplanează asupra lui de aproape un an.
✒Modul în care interacționează până la data finală când vor să se sinucidă, și etapele de reculegere în care își pun întrebarea "și dacă..." atât la trecut cât și la viitor, au fost puse pe hârtie de către autoare impecabil.
✒Repet așa cum am zis și la cartea "Fata pe care el o știa" pentru cei ce nu au trăit stările lui Aysel din carte, nu cred că îi ve-ți dat 5☆, dar pentru mine a fost masterpiece. Am plâns la ultimele 20 de pagini din carte, și o recomand cu drag.

2021-02-16 09:00:01

0

Hotii din vis. Seria Fratia Corbilor Vol. 2 - Maggie Stiefvater

Hotii din vis. Seria Fratia Corbilor Vol. 2 - Maggie Stiefvater

HOȚII DIN VIS -MAGGIE STIEFVATER
💜RATING: 4,5⭐ / 5⭐ (NOTA 8)
🎵MUSIC FOR THIS BOOK: BURY A FRIEND - BILLIE EILISH
🎵Această melodie mă duce cu gândul la Ronan din această carte, în special aceste versuri:
"When we all fall asleep, where do we go?
For the debt I owe, gotta sell my soul
'Cause I can't say no, no, I can't say no
Then my limbs all froze and my eyes won't close
And I can't say no, I can't say no."
🦅Am citit prima carte din această serie anul trecut și a ajuns pe lista de "cele mai bune cărți citite în 2020". Al doilea volum e la fel de minunat și chiar mai spumos la acțiune față de primul.
🦅Ideea de bază a acestui volum; extragerea lucrurilor din vis și consecințele acestei acțiuni.
🦅Așa cum am mai zis, i-am iubit pe toți acești patru băieți în frunte cu Blue. Am iubit familia de clarvăzătoare a lui Blue, și mi-ar plăcea să trăiesc și eu măcar o zi în "sânul" acestei familii.
🦅Avem dezvoltare a personajelor, a acțiunii și a relațiilor. Abia aștept să citesc volumul 3 😊.

2021-01-09 08:36:18

0

Legendar - Stephanie Garber

Legendar - Stephanie Garber

LEGENDAR -STEPHANIE GARBER
💜 RATING: 5⭐/5⭐ (nota 9)
🎵 MUSIC FOR THIS BOOK: MASQUERED - BACKSTREET BOYS
🎵 Versurile acestei melodii, sunt perfect mulate pe acțiunea acestei cărți.
🎭 RECENZIE: Am citit primul volum a acestei trilogii în 2019 și a fost superb. Nu mă asteptam ca al doilea volum, cel de față, să îmi placă mai mult, să fie loc de mai bine, dar iată că a fost spre suprinderea mea.
🎭 Dacă în primul volum "Totul e un joc", în acest volum "Totul este real". Avem acțiune din plin, întorsături de situație la fiecare capitol și anumite elemente din această carte au fost unice pentru mine. Aflăm mai multe despre această lume magică în care are loc acțiunea cărții, aflăm mai multe despre mama lui Scarlett și a Donatellei și cine este ea de fapt. Aflăm cine este Legendar, deținătorul Caravalului. Chiar dacă eu știam deja cine este, din cauza fanart-urilor, tot a fost faină situația în care Donatella află: "-Nu vreau să-ți vorbesc. Vreau să stau de vorbă cu Legend. -Atunci, deschide ochii și vorbește-mi."
🎭 Am rămas cu inima frântă alături de Donatella la finalul acestei cărți, și abia aștept să citesc volumul 3 și să aflu cum se încheie aventura acestor două surori cu mama lor misterioasă, și ce se v-a întâmpla cu aceste zeități numite Sorți.
🎭 Vă recomand seria cu mare drag 😘.

2021-01-01 04:23:54

0

Noi - Evgheni Zamiatin

Noi - Evgheni Zamiatin

Nu îmi pare rău că am citit-o. E o carte de referință. Nota 7/10.

2020-11-28 08:24:22

0

Mituri grecesti. Zeii si eroii din Grecia antica - Federica Bernardo

Mituri grecesti. Zeii si eroii din Grecia antica - Federica Bernardo

O carte superb ilustrată cu mici povești din mitologia greacă. Pe unele le știam, pe altele nu. O carte de colecție.

2020-11-28 08:24:22

0

Imparateasa celor o mie de ceruri - Rhoda Belleza

Imparateasa celor o mie de ceruri - Rhoda Belleza

O carte SF cu un început promițător care se duce în jos pe parcursul paginilor.
✒Avem o fată de 16 ani care trebuie să devină împărăteasă, dar în urma unui complot politic devine fugară. Apoi îl avem pe Aly, un soldat venetic, căruia i se pune în spate o crimă, și astfel devine cel mai căutat om din galaxie. Și o avem și pe Kara, o misterioasă fată, căruia îi aflăm adevărata identitate în ultimul rând al cărții.
✒La prima vedere m-am așteptat la altceva de la această carte. M-am așteptat la o acțiune în care să o avem pe Rhee împreună cu Aly în această fugă, dar nu a fost cazul. În toate situațiile în care fugari sunt prinși, se bagă anumite elemente favorabile pentru a scăpa, fără nici un efort. Pe ce bază funcționează această lume, nu ne este descrisă. De ce unele personaje fac anumite decizii, nu ne sunt descrise.
✒O carte tip schiță, în care lipsesc explicațiile care ne ajută să înțelegem o lume ficțională cu personaje fictive. Pentru cititorii începători acest SF e unul bun, nefiind prea complex. Dar pentru mine a fost slab.

2020-11-08 01:40:40

0

Dupa ce ne-am certat - Anna Todd

Dupa ce ne-am certat - Anna Todd

 După ce ne-am întâlnit -Anna Todd
❤❤❤🖤🖤 3☆/5☆ (nota 6)
✒ Am început această carte cu așteptări foarte mici, auzind multe păreri negative la adresa ei, și acest lucru a adus un plus ratingului, pentru că nu a fost o carte rea.
✒ Am auzit că Hardin ar fi bipolar. Că această carte e un dute-vino de ceartă și împăcare între el și Tessa. Da. Cartea e un dute-vino, dar Hardin nu e bipolar, ci adolescent. E o mare diferență. Hai să fim sinceri. Ceea ce ne-a relatat Anna Todd în această carte, e fix tumultul adolescentin când iubești ușor, ierți ușor, te înfurii repede și îți trece la fel de repede. Personajele nu sunt bipolare, iar relația lor nu e toxică. Personajele sunt adolescenți ce își trăiesc relația adolescentină cu decizii pe fugă gândite doar cu inima, nu și cu capul.
✒ O avem pe Tessa și pe Hardin, doi studenți care au în comun doar iubirea pentru cărțile clasice, și atât. În rest sunt foarte diferiți, dar hei! extremele se atrag. Întradevăr a fost enervant să citesc capitole întregi în care se ceartă și se împacă de vreo 3 ori.
✒ Nu mi-a plăcut de Tessa, mai ales ce îi face lui Noah. Pe parcursul cărții m-am atașat mai mult de Hardin, mai ales când am aflat un punct sensibil din trecutul lui. Dar acest lucru s-a schimbat în ultimele 2 capitole. Hardin a dat cu ditamai "parul în baltă" la faza care a făcut-o Tessei (cine a citit cartea, știe la ce mă refer). Sunt curioasă unde îi voi regăsi pe amândoi în următorul volum.
✒ Concluzia: Nu mă așteptam să îmi placă această carte. Se citește ușor, iar capitolele scurte te țin în priză. Nu e o capodoperă, dar uneori simt nevoia de ceva ușor care să nu îmi complice imaginația. 

2020-10-20 08:00:01

0

Intalnire periculoasa - Meredith Wild

Intalnire periculoasa - Meredith Wild

Întâlnire periculoasă-Meredith Wild
❤❤❤🖤🖤3/5
Această carte descrisă într-o frază: "Atunci când ce se întâmplă în Las Vegas, nu rămâne în Las Vegas"
Trebuie sa recunosc că urăsc cărțile care au ca punct principal un miliardar, super obsedat de control. Un alfa man care îi ordonă femei ce sa faca din toate punctele de vedere, un pic masochist, un pic badaran, un pic narsisist, dar atâta timp cât are contul gras si conduce o Tesla, noi cititoarele trebuie sa "salivam" atunci cand citim despre performantele lui în toate domeniile. Da! În toate. E un fel de multitastic! Omul ala le are pe toate! E destept, e frumos de pică, e cel mai bun la pat, și nu în ultimul rând e bogat putred. ROLL MY EYES🙄😒 Cartea în sine nu e rea, dar o anumită scena mi-a picat rău si cu greu i-am dat 3⭐ Erika îi povesteste lui Blake despre prima ei experienta sexuală fiind un abuz. Si apoi zice: "-Sunt o stricată. Nu te condam daca nu mă vrei." WTF! Autoarea a bagat rahatul asta de expresie? 😤O victimă a abuzului nu e o sticată. Mă gândesc ca autoarea a scris acest lucru ca să arate trairile personajului, dar mie nu mi-a placut DELOC! 🤬 Tot timpul când citesc astfel de cărți, ma gândesc cum ar reactiona cititorii, daca în locul miliardarului ar baga un instalator, care își bate gagica la fund si o leaga cu toate cele? Oooo puscarie scrie pe uniforma lui 😂 În general genul erotic nu e genul meu, dar daca povestea din spatele scenelor erotice e una cu bază si bună e o carte de 5⭐ Dar aceasta nu este. Între Erika si Blake e o aventură în care îți povestesc si anumite lucruri personale pentru-ca am baut un shot în plus, sau e o situație în care sunt forțat sa îti spun pentru-ca astfel ar fi ciudat. Până acum singura carte erotica care mi s-a parut buna a fost scrisă de un bărbat "Infernul lui Gabriel" Dar o sa îmi mai încerc norocul cu acest gen, și sper sa gasesc carti care sa ma impresioneze.

2020-10-12 09:15:29

0

Destine la limita - Katie McGarry

Destine la limita - Katie McGarry

Destine la limită - Katie McGarry
❤❤❤❤❤5/5
O carte foarte profundă, despre drama a doi adolescenți. Echo are propria traumă în urma unui abuz din partea mamei, iar Noah încercă să își recâștige frații înapoi în urma decesului părinților. Această carte m-a trecut prin toate stările. Am plâns, am râs, m-am îndrăgostit, am fost furioasă. Și chiar am empatizat cu Echo la drama ei cu mama. Dar în final această carte mi-a oferit liniștea necesară dupa tot tumultul din cele 400 de pagini. O carte extraordinară

2020-10-12 09:15:29

0

Te urasc, te iubesc - Sally Thorne

Te urasc, te iubesc - Sally Thorne

Te urăsc, te iubesc -Sally Thorne
❤❤❤❤❤5/5
O carte care o recomand cu mare drag. O lectură ușoară și amuzantă. Un joc a urii între doi colegi de birou care se transformă în ceva mai mult. Mi-a plăcut diferența dintre personaje. Luce e un curcubeu ambulant și dezordonat, iar Josh e tipul meticulos și sever în toate. Și așa cum deja știm, extremele se atrag. Mi-a plăcut tot la aceasta carte. Dar @editurahergbenet ar trebui sa fie mai atenți la printul cărții, deoarece are multe cuvinte în care sunt mâncate sau adăugate litere. Prea multe. Sper să fie tradusă și cealaltă carte a autoarei "99 percent mine" pentru-că îmi place stilul autoarei.
P.s. Am ghicit faza de ce nu prea se trăgea Josh să meargă la nuntă.😉 Acel aspect a fost un pic bleah! 

2020-10-12 09:15:29

0

Sarutul tradarii. Seria Cronicile celor ramasi Vol.1 - Mary E. Pearson

Sarutul tradarii. Seria Cronicile celor ramasi Vol.1 - Mary E. Pearson

 Sărutul trădării -Mary E. Pearson
❤❤❤❤🖤4/5
Prima parte a cărții trebuie să recunosc faptul că nu m-a impresionat. Am vazut o Lia cam zăpacită, care in loc să își facă griji pentru siguranța ei, ea oftează dupa iubire. A fost cam meh! Apoi vine a doua parte unde se maturizeaza prin prisma evenimentelor tragice ce vin și am vazut o Lia puternică, loială și chiar am plâns la scena cu săpatul gropilor( cine a citit cartea știe la ce mă refer) Iar ultimul capitol e wow! Am nevoie de volumul 2 acum. Trebuie să recunosc că îi îndrăgesc în aceeași măsură pe Rafe și Kaden. Nu am un favorit momentan.

2020-10-12 09:15:29

0

Tinerele Elite. Seria Tinerele Elite Vol.1 - Marie Lu

Tinerele Elite. Seria Tinerele Elite Vol.1 - Marie Lu

Tinerele elite-Marie Lu
❤❤❤❤❤5/5
O carte foarte tristă. Am avut "un nod" în gât pe tot parcursul lecturi. Adelina, o "malfetto" care nu își găsește locul niciunde din cauza întunecimi puterilor ei. Cand ai impresia că în final se integrează undeva, de fapt nu e așa. Am simțit-o ca și un cățel al străzii pe care nimeni nu îl vrea. Acest volum se termină trist și aștept să vad unde ajunge ea în "Societatea trandafirului" următorul volum al trilogiei.
Această carte a fost altfel față de ceea ce am citit până acum în acest an. O carte scrisă din perspectiva personajului negativ. O carte foarte interesantă. O recomand

2020-10-12 09:15:29

0

Maestrul minciunilor - Maureen Johnson

Maestrul minciunilor - Maureen Johnson

Maestrul minciunilor -Maureen Johnson
❤❤❤🖤🖤3/5
Altă carte super lăudată care nu m-a prins. Am pus-o pe lista "5 Stars Prediction" pentru-că am vazut-o pe atâtea liste de "Best books of 2018" Mă așteptam la o întâlnire cu un thriller super incitant, care să mă facă să îl citesc fără răsuflare și să întorc paginile să vad ce se mai întâmplă. În schimb m-am întâlnit cu o carte mediocră cu studenți care ar trebui să fie niște genii, dar eu nu am văzut decât o sleahtă de adolescenți care nu doar că nu sunt genii, dar cred că au IQ-ul mai mic și decât cel normal. Avem două crime în prim plan dar nici una nu are rezolvare în cele 400 de pagini. Avem la finalul cartii doar două presupuneri asupra vinovaților. Nu m-a dat pe spate această carte. Mediocră. Nuștiu de unde atâta laudă.

2020-10-12 09:15:29

0

Blestemul marii - Shea Ernshaw

Blestemul marii - Shea Ernshaw

 Blestemul mării -Shea Ernshaw
❤❤❤❤🖤4/5
Pâna la pagina 220 această carte este un mistery interesant cu vrăjitoare. Dar după acest punct al cărtii devine mult mai intensă și emoțională. Cartea ia o întorsatura la care nu m-am așteptat. Finalul este satisfăcător. Mai bine de atât nu se putea termina. Mi-a plăcut atmosfera unde este plasată cartea. Mi-a plăcut partea supranaturală a insulei. Abia astept să se traduca si cealaltă carte a autoarei care are loc într-o pădure. La finalul acestei cărti la sectiunea "Multumiri" autoarea zice: "Într-o bună zi voi scrie Povestea ucenicului de la far" Aici nuștiu dacă se refera la Bo sau la Owen. Dar amândouă mi-ar plăcea să le citesc. Vă recomand cartea.

2020-10-12 09:00:29

0

Secera - Neal Shusterman

Secera - Neal Shusterman

 Secera -Neal Shusterman
❤❤❤❤❤5/5
Această carte este un paradox. Când începi să o citești intri într-o utopie unde moartea este abolită. De aceea a apărut meseria de Seceră care este singura care poate ucide (sau spicui cum se zice în carte)
Dar tu nu ai partea feerica a acestei lumi în care se trăiește sute de ani. Avem partea morbidă. Avem o carte plină de ucideri, de omoruri în masă, de metode de a ucide. Deci dacă vrei să citești această carte pregătește-te emoțional.
Avem o lume perfectă in care nu există sarăcie, boală, foamete. Toti oameni sunt egali. Doar Secerile sunt superioare. Avem parte de o Seceră care iubeste să omoare, ceea ce nu e acceptat în această meserie. Paradoxal, ca să fi Seceră trebuie să îti urăști meseria. Să nu îti placă să ucizi ca să poti să o faci cu compasiune nu cu plăcere. Această Seceră ne oferă cele mai dure secvențe de ucidere în masă în care nu se ține cont de copii. De aceea trebuie să fi tare ca să citești aceste paragrafe. Cartea sa terminat într-un mod în care zici că este standalone dar știu că mai urmează încă două volume. Sunt foarte curioasă unde ne va duce continuarea seriei. O carte care îți dă motive de gândire asupra mortalității. Eu am ajuns la concluzia că suntem binecuvântati să fim muritori. Vă recomand cartea din toată inima.

2020-10-12 09:00:01

0

Secretul Cleopatrei - Christi Caldwell

Secretul Cleopatrei - Christi Caldwell

Secretul Cleopatrei -Christi Caldwell
❤❤❤🖤🖤3/5
°•°Plusuri:☝️Mi-a plăcut cât de stăpână pe sine și afurisită a fost Cleopatra. ✌Trecerea de la dușmani la prieteni "copilăroși" dintre Adair și Cleopatra. Spun copilăroși pentru-că așa am simțit micile lor jocuri.
👌Faptul că au putut trece peste anii de ură dintre clanurile din care fac parte.
•°•Minusuri:☝️Relația amoroasă dintre protagoniști mi s-a părut grăbită. Cel puțin primul lor sărut a fost prea tras de coadă. Dar în toate cărțile historical-romance văd acest defect. ✌Marele secret al Cleopatrei e meh! Mă așteptam la ceva mai dramatic. ▪︎°▪︎Per total e o carte bunicică. De aceea i-am dat 3⭐

2020-10-12 09:00:01

0

Vrajitorul Vantului. Seria Taramul vrajitorilor. Partea 2 - Susan Dennard

Vrajitorul Vantului. Seria Taramul vrajitorilor. Partea 2 - Susan Dennard

Vrăjitorul vântului -Susan Dennard
❤❤❤❤🖤4/5
💨Această carte e un maraton. Un maraton al tău și al personajelor. Avem o carte plină de violență, de descoperit puteri și creaturi noi și de alergat. Mult, mult alergat.
💨Avem cinci perspective în această carte. Perspectiva Viviei e singura mai domoală într-un fel, în comparație cu celelalte. Perspectivele lui Safi, Merik, Iseult și Aeduan sunt atât de agitate. Toți încearcă să fugă din mâna războiului care a început în acest tărâm magic, și să își ducă misiunea la căpat. Să își atingă scopul.
💨Personajele sunt într-o continuă alergătura spre ceva și din calea cuiva. După fiecare capitol mai tragi o dușcă de apă pentru-că gâfâi la unison cu ei. Si la final când citesti ultima pagină și închizi cartea îți dai seama câte presiune ai adunat în ceafă. Și acum mă doare gâtul de la atâta încordare. NU GLUMESC! SUNT UN CITITOR ÎNFOCAT. MĂ TRANSPUN PREA MULT ÎN ACTIUNE PENTRU BINELE VENELOR MELE DE PE TÂMPLĂ 😅😅
💨Plusuri: Avem actiune din plin și personaje pe măsură. Avem creată o lume atât de unică și fascinantă cu vrăjitori care au puteri nemaîntâlnite de mine în alte cărți. Aeduan și Iseult împreună în această aventură au fost deliciul cărții, și perspectiva din care a fost scrisă cartea de care mi-a plăcut cel mai mult.
💨Singurul minus; am fost atât de frustrată, deoarece Safi și Merik au fost în același loc pe tot timpul acțiunii, dar nu s-au întâlnit nici măcar o secundă, amândoi rămânând cu zvonul greșit care planează asupra amândurora. Când citeam acțiunea și simteam că Merik și Safi sunt la câțiva metri distanță îmi ziceam:"acum se întâlnesc sigur." Dar nuuuuuu! De ce? 😥😥
💨Sper ca Nemira să traducă al treilea volum cât mai curând pentru-că am nevoie de el acum! 

2020-10-12 08:45:29

0

Mara Dyer. Transformarea - Michelle Hodkin

Mara Dyer. Transformarea - Michelle Hodkin

Mara Dyer. Transformarea -Michelle Hodkin
❤❤❤❤🖤4/5
♟Această carte vrea să îți lase impresia că Mara este schizofrenică. Că toate cele întâmplate, cumva la final se vor dovedii a fi halucinații în urma cărora Mara și-a făcut rău singură.
♟Faza că autoarea bagă și somnambulismul Marei în carte te face să crezi acest lucru și mai mult.
♟Faptul că Noah e acolo mereu lângă ea și o crede, totuși mi-a dat de gândit că poate nu e așa. Iar acele capitole scrise din trecutul acelei fetițe, nu te ajută deloc să te bazezi pe nici o teorie.
♟Mara e nebună? Noah de ce o ajută să creadă în halucinațiile ei? Cine e Mara până la urmă? E o reîncarnarea acelei fetite care o chema tot Mara? Jude chiar trăiește sau e și el o închipuire?
♟Apoi vin ultimele 50 de pagini ale volumului și te face să vezi ceea ce e adevărat și rămâi mut de uimire. Mă așteptam la orice altă variantă, dar nu la aceasta. O urăsc pe aceea doctoriță psihopată. Trebuie să citesc cât mai repede volumul 3.
♟Puncte de avertizare: Cartea are părți de violență sângeroasă asupra oamenilor și a animalelor. Este un pic horror așa că nu o recomand dacă nu vă place acest gen

2020-10-09 09:30:09

0

Mai fierbinte ca focul - Jennifer L. Armentrout

Mai fierbinte ca focul - Jennifer L. Armentrout

Mai fierbinte ca focul -Jennifer L. Armentrout
❤❤❤🖤🖤 3/5 (nota: 6)
🔥Când am început această carte aveam așteptări destul de mari, mai ales că a câștigat un premiu Goodreads. 🔥Dar am găsit-o fiind pueril scrisă cu subiecte asimilate în acțiune care nu se potriveau deloc în anumite situații. Spre exemplu. Roth și Layla luptând cu demoni, până aici totul e bine. Dar în loc să lase acțiunea să curgă fluid, autoarea o cam știrbește cu anumite remarci ale lui Roth care nu își au locul plus făcutul cu ochiul la maxim. Că fix de asta ai chef când te lupți cu un demon. Să faci cu ochiul la fetișcane. 🔥Iar faza cu făcutul din ochi 😉 deja e exagerată. La un momendat mi-l imaginam pe Roth cu o mică conjuctivită sau era poate săracul sensibil la lumina soarelui luând în calcul că el vine de sub Pământ. Prea des face din ochi 😣
🔥Plusurile cărții: Subiectul în jurul căruia cartea se dezvoltă e destul de interesant. O lume în care există acești protectori sub formă de gargui, care protejează Pământul de acești demoni. Și o avem pe protagonista noastră o fată jumătate gargui, jumătate demon. Iar finalul a fost satisfăcător și m-a bucurat faptul că la sfârșitul cărții avem un capitol din perspectiva lui Roth.
🔥Minusurile cărții: Toate punctele în care avem lupte în această carte, se termină brusc și se întoarce acțiunea într-o direcție total opusă fără nici un fel de preludiu. Acum se luptă, acum se pupă. Nu m-a încântat acest lucru deloc.
🔥Sper ca pe viitor să regăsesc acel mod de scriere a autoarei care m-a vrăjit la început și m-a făcut să o pun pe lista de autori îndrăgiți de mine. 🔥

2020-10-09 09:30:09

0

Fratia Corbilor. Seria Fratia Corbilor Vol. 1 - Maggie Stiefvater

Fratia Corbilor. Seria Fratia Corbilor Vol. 1 - Maggie Stiefvater

Frăția corbilor -Maggie Stiefvater
❤❤❤❤❤5/5 ( nota 9)
🦅Nu mă așteptam ca această carte să fie atât de complexă. În primul rând, eu mă așteptam la o carte fantasy nu la una paranormală. Iar faptul că avem în prim plan cinci elevi m-a făcut să îmi imaginez o altfel de acțiune pentru această carte. Dar m-am înșelat. Dar chiar și așa am avut asteptări mari de la ea. Dar faptul că a fost și mai bună decât anticipasem e un mare plus.
🦅Fiecare dintre băieții din Frăția corbilor, plus Blue m-au cucerit prin diferitele lor personalități care se completează atât de bine una pe alta. 🦅Cartea se învârte în jurul meridianelor energetice care ajută la găsirea mormântului Regelui Corb. Chiar dacă la prima vedere acest lucru pare doar un hobby pentru băieți bogați din Frăția corbilor, de fapt e mult mai mult și nu sunt singurii care îl caută. 🦅Cartea ne poartă prin locuri încărcate cu magie, în special în aceea pădure fermecată unde timpul stă în loc iar copacii vorbesc latină iar o scorbură îți arată viitorul. 🦅O carte pe care o recomand cu drag. E chiar bună și are un scris puțin melodios dar nu grețos cum e la Tahereh Mafi. I-am dat 5☆ și nota 9. 🦅

2020-10-09 09:30:09

0

Orasul de bronz (Trilogia Daevabadului. Cartea I) - S.A. Chakraborty

Orasul de bronz (Trilogia Daevabadului. Cartea I) - S.A. Chakraborty

Orașul de bronz -S. A. Chakraborty
❤❤❤❤❤ 5/5 ( nota 10)
🏹O carte high fantasy care trebuie pusă pe același piedestal cu "Game of throne" si "Stăpânul inelelor" Dacă s-ar face un film / serial după această carte ar fi ceva "kiss chef" 😚👌
🏹 O avem în prim plan pe Nahri, o vindecătoare în lumea noastră omenească, care își folosește darul pentru a îi jefui pe nerozii ce îi calcă pragul. Nestiind de adevăratele ei puteri și ceea ce este ea, până când îl cheamă din întâmplare pe temutul Dava. 🏹Cartea este prea complicată, plină de diverse rase și tipologii de specii magice. E genul acela de carte care nu se poate descrie că își pierde din farmec. Trebuie doar să o citești și să rămâi și tu uimit de această lume. Plus că este acel gen de lectură în care nu știi care este personajul bun și care este cel rău. E o tocăniță de zahăr cu sare. Nici acum nu știu sigur de partea cui să fiu in această răzmeriță. 🏹O felicit pe autoare pentru munca titanică depusă pentru înfăptuirea acestei cărți. 🏹P. S. Moartea unui personaj nu m-a demoralizat pentru-că simt că are șanse să reînvie. Știu că așa v-a fi. Sper! 🤔

2020-10-09 09:15:09

0

Zece respiratii scurte vol. 1 - K.A. Tucker

Zece respiratii scurte vol. 1 - K.A. Tucker

Zece respirații scurte -K. A. Tucker
❤🖤🖤🖤🖤 1/5 DNF
💧Prima carte pe care nu am vrut să o termin de citit din acest an. Așa cum am mai zis, anul acesta voi DNF cărți. Dacă primele 100 de pagini mă irită și nu îmi plac, nu mă voi chinui să o termin. Am prea multe cărți necitite și nu am timpul necesar să stau să citesc ceva ce nu îmi place. 💧Așa că am adoptat strategia lui Cristina de la @booksmarks1 și le-am trimis mai departe la o cititoare, și sper că ei îi vor plăcea. 💧Această carte descrisă pe scurt din ceea ce am citit din ea, ar fi "PARĂ MĂLĂIAȚĂ ÎN GURA LUI NĂTĂFLEAȚĂ." Nu mi-a plăcut această carte pentru-că în ochii mei e nerealistă, cu o protagonistă enervantă și cam slobodă în comportament. E ceea ce am văzut în primele 100 de pagini. Poate celelalte două cărți din serie erau mai bune, dar nu îmi pasă. Le-am dat pe toate trei. Thank you, next.

2020-10-09 09:15:09

0

Mostenitoarea focului. Seria Tronul de clestar. Vol.3 - Sarah J. Maas

Mostenitoarea focului. Seria Tronul de clestar. Vol.3 - Sarah J. Maas

Moștenitoarea focului -Sarah J. Maas
❤❤❤❤❤ 5/5 (nota 9)
🌿 Acest al treilea volum din serie este ceea ce mi-am dorit de la începutul seriei. Avem acțiune din plin, avem dezvoltare a personajelor, avem situații critice și descoperire de sine. 🌿Avem introduse câteva personaje noi. Manon, o vrăjitoare Cioc-negru pe care am îndrăgit-o și abia aștept să o văd și în volumele următoare alături de Abraxos. Îl întâlnim pe Aedion, vărul lui Celaena, și pe Sorcha pe care am simțit-o ca făcând parte dintr-o anumită categorie de personaje. Nu vă zic dacă am avut dreptate sau nu, vă las să descoperiți singuri. Apoi o avem pe Maeve, mătușa lui Celaena pe care am urât-o la maxim. Și nu în ultimul rând Rowan. Bătrânul Fae Rowan (bătrân la ani nu și la fizic😉) pe care l-am detestat la început dar încet încet mi-am schimbat părerea și abia aștept să văd unde îl v-a duce autoarea mai departe. 🌿Mi-a plăcut că în acest volum Celaena a trecut peste anumite traume și si-a descoperit puterea interioară datorită lui Rowan. Si nu e ea singura care face hotărâri drastice asupra sorții ei. Îl avem si pe Chaol și Dorian. Finalul ne lasă într-un pic de haos și aștept să văd cum se v-a rezolva în volumul următor.

2020-10-09 09:15:09

0

ROAR: Inima de furtuna - Cora Carmack

ROAR: Inima de furtuna - Cora Carmack

ROAR. Inimă-de-furtună -Cora Carmack
❤❤❤❤🖤4/5 (nota 8)
🌿Această carte începe încet, cu Aurora, o fată naivă și ușor de manimatat și se termină cu Roar, o femeie ce își cunoaște adevărata putere și e stăpână pe ea. 🌿ACȚIUNEA》 Este una bună. Cartea se învârte în jurul tipologiilor de furtuni, care fac prăpăd această lume și Vifornicii, care se nasc cu abilitatea de a le stăpânii de aceea ei conduc regatele. La sfârșitul cărții aflăm ce sunt cu adevărat aceste furtuni și de ce posedă ele inimi. Mi s-a părut un concept atât de original și bun.
🌿PERSONAJELE》 Mi-a plăcut banda de vânători de furtuni. L-am îndrăgit pe Locke pentru că a fost mereu lângă Roar și i-a dat putere. Dar aici vine acel minus care m-a făcut să îi dau 4☆. Roar mi s-a părut puțin egoistă atunci când a fugit. A lăsat în urma ei haos și două persoane care au suferit enorm din cauza fugii ei. Dar măcar și-a descoperit menirea, deci nu a fost în zadar. Mi-ar fi plăcut să îl cunosc mai bine pe Cassius, care nu îl simt ca pe un personaj negativ. Din contră, simt că v-a avea o parte importantă în toată această acțiune, dar din păcate nu în acest volum, dar sunt foarte curioasă în privința lui. 🌿O carte foarte interesantă pe care o recomand fară doar și poate și aștept traducerea volumului 2, care v-a apărea în 2021, așa mi-au zis cei de la editura Unicart

2020-10-09 09:15:09

0

Cuceritorul - Hannah Howell

Cuceritorul - Hannah Howell

Cuceritorul -Hannah Howell
❤❤🖤🖤🖤 2/5 (nota 4) DNF
🔹️Încep prin a spune că această carte în esență, nu este rea. Dar modul de scriere și de exprimare pe mine nu mă prinde. Nu îmi place să citesc despre această masculinitate exagerată (așa cum am mai zis cred de o mie de ori😕) 🔹️Am citit-o până la pagina 200 din 291. Am tot zis că merge așa. Până la urmă subiectul în jurul căruia a fost scrisă cartea nu este unul rău. Avem o femeie care cere ajutorul unor scoțieni pentru a scăpa din ghearele unui criminal care vrea cu orice preț să își însușească o moștenire care nu este a lui. Dar nu este pentru mine. Așa că am renunțat la ultimele 90 de pagini din carte.

2020-10-09 09:15:09

0

Pacate pentru un sfant - Kate Moore

Pacate pentru un sfant - Kate Moore

Păcate pentru un sfânt -Kate Moore
❤❤❤🖤🖤 3/5 ( nota 6)
💎În această carte avem două personaje care au același țel. Grija față de fratele mai mic. Acest lucru îi aduce împreună într-o căsătorie aranjată. Pentru Cleo căsătoria înseamnă că ar avea acces la moștenirea ei și astfel scapă de sărăcie și poate să își de-a fratele mai mic la școală. Iar pentru Xander moștenirea lui Cleo îl poate ajuta în căutarea fratelui pierdut de trei ani, și împlinirea visului de a ilumina public o stradă din Londra rău famată în care el crede că își duce traiul fratele răpit.
💎Având în vedere că această carte are doar 200 de pagini, acțiunea este pe repede înainte și nu am putut să mă lipesc de personaje. Cleo mi-a plăcut că a fost hotărâtă, dar nu prea mi-a plăcut de Xander. Din contră m-a iritat în unele scene. L-am văzut interesat doar să cheltuiască moștenirea lui Cleo. Chiar dacă avem pasaje și din perspectiva lui, pe mine autoarea nu m-a convins să îmi pese de persoana lui.
💎De aceea i-am dat 3☆ / 5☆

2020-10-09 09:00:01

0

Ingeri - L.A. Weatherly

Ingeri - L.A. Weatherly

Îngeri -L. A. Weatherly
❤❤❤❤🖤4/5 ( nota 8)
♟Când am citit descrierea acestei cărți mă așteptam la o poveste cringe de dragoste între un înger și un vânător de îngeri. Nu aveam așteptări mari de la ea.
♟Apoi am început să o citesc și m-a captivat din primul capitol. In loc de două personaje enervante, așa cum mă așteptam, am întâlnit două personaje mult mai mature față de vârsta pe care le-o dă autoarea. Alex, un vânător de îngeri care nu mai are nimic de pierdut, fiind singur după ce toată familia lui a fost ucisă de îngeri, și pe Willow, o adolescentă medium, jumătate înger - jumătate om, care nu are habar de puterea ei până îl întâlnește pe Alex.
♟În carte ne este prezentată o lume distopică, în care îngeri se hrănesc cu energia oamenilor, care în urma acestei proceduri se îmbolnăvesc și mor. ♟Mi-a plăcut că avem acțiune din plin. Răsturnări de situație și metode de supravietuire.
♟Singurul minus al cărții; după declararea dragostei între cei doi, nu cred că era necesar de 10 de "te iubesc" pe capitol. Am înțeles din prima. Prea mult și prea "dulce" ca să nu zic alt cuvânt. A trebuit să beau o bere cu lămâie per capitol ca să îmi treacă senzația de "prea mult dulce" ♟Dar în general e o carte ok, care m-a suprins și o recomand. 

2020-10-09 09:00:01

0

Nevermoor. Probele de admitere ale lui Morrigan Crow - Jessica Townsend

Nevermoor. Probele de admitere ale lui Morrigan Crow - Jessica Townsend

Nevermoore. Probele de admitere ale lui Morrigan Crow -Jessica Townsend
❤❤❤❤❤ 5/5 ( nota 9)
☂️Vreți să pășiți într-o carte în care tot răul care se întâmplă într-un oraș, este pus în spatele unui copil blestemat care a avut ghinionul să se nască în noaptea de Crepuscul? Să vă relaxați într-o saună magică în care orice aromă este remediul pentru ceva anume? (Ex. Menta pentru indigestie, salvia pentru coșmaruri) Să vă întâlniți cu o pisică uriașă, fostă campioană la lupte? Să trăiți într-un hotel în care camera se mulează după dorința si necesitatea voastră de moment? Dacă ești dornic de ceva ecuatorial, camera ta se v-a transforma într-o mică junglă cu hamace și o cadă imensă în care să te scalzi. Și pe lângă acestea să fi spectator în primul rând la Probele de admitere ale lui Morrigan Crow? Atunci citește acest middle grade fantastic. Sunt sigură că se v-a face film după această carte și abia aștept sa îl vizionez. O carte de 5☆ / 5☆.

2020-10-09 09:00:01

0

Anul de gratie - Kim Liggett

Anul de gratie - Kim Liggett

🌸Eu am luat-o ca o mică lecție de viață. Faptul că unele lucruri în viață ne fac rău doar pentru că nu acceptăm o altă parere din prisma orgoliului mare pe care toți îl avem. Katherine în această carte e personificarea orgoliului și îmi venea să o intru în carte să îi arăt cât de mult greșește. Despre anul de grație a fetelor nu vă zic nimic că astfel aș fura din misterul cărții. "Nimeni nu vorbește despre anul de grație." Așa începe cartea și vă las pe voi să îl descoperiți. Și tot cu citate din carte o să vă zic, că atunci când începi cartea o să ai "Ochii larg deschiși dar nu vezi nimic." și la final o să ai "Ochii larg deschiși și vezi totul."
🌸O carte pe care o recomand.

2020-10-08 06:55:39

0

Cum sa furi o inima cu un sarut - L.J. Shen

Cum sa furi o inima cu un sarut - L.J. Shen

 Cum să furi inima cu un sărut -L. J. Shen
❤❤🖤🖤🖤 2/5 (nota 3)
🌸O carte ce tratează conditia femei pe acest pământ, oribil si foarte deranjant. O carte scrisă de o femeie, sub stupoarea mea, ce calcă in picioare drepturile noastre și se întoarce in timp cu aproximativ 100 de ani. 🌸Am înțeles substratul că e vorba de o familie de mafioți cu niste conceptii mai invechite, aia am înțeles-o, dar autoarea trebuia sa ne arate sensul de "așa nu" prin relatia Francescăi cu Wolf, făcându-i sa aibe o relatie total opusă cu cea a părintilor Francescăi. Dar nu e așa. 🌸Dacă vă place să cititi o carte despre un nimfoman ce tratează femeile execrabil, ce înșeală, ce manipulează femeia dându-i impresia că îi oferă libertate in schimbul unor favoruri, citiți-o. Dacă vă place să citiți o carte în care femeile în rorurile secundare sunt doar pentru a fi trântite într-un colț si ridicate fustele pentru plăcerea unor bărbati, citiți-o. Dacă acceptati să citiți o carte în care femeia e doar un accesoriu, cititi-o! 🌸Nu m-a enervat de mult o carte, așa cum a făcut-o asta. Dacă aș putea mi-aș sterge din cap momentul cât am stat si am citit din ea. Si faptul că i-am dat 2☆ și nota 3 , am fost foarte indulgentă. 🌸

2020-10-08 06:55:39

0

Miraj - Somaiya Daud

Miraj - Somaiya Daud

Miraj -Somaiya Daud
❤❤🖤🖤🖤 2☆/5☆ (nota 4)
♟ Mi-am dat seama că reading slump-ul meu e hrănit de cărțile rele pe care le-am ales luna asta să le citesc. În cadrul #keepitorleaveitbookchallenge am ales și această carte să văd dacă merită să continui cu această serie. Răspunsul e clar NU. ♟ Cărțile în genul acesteia nu e pe placul meu. Avem o mie de descrieri de cum arată rochiile și coafurile lui Amani, protagonista noastră. Plus că e acel gen de carte în care avem instant love și povestea de dragoste strică acțiunea. Nu a fost pe placul meu deloc și nu voi continua să citesc restul seriei. Din cele 330 de pagini a cărți doar 30 de pagini au fost interesante. În rest avem plin de descrieri inutile. Părerea mea 😔. I-am dat 2☆ și nota 4.
.

2020-10-08 06:55:39

0

Unul dintre noi minte - Karen M. McManus

Unul dintre noi minte - Karen M. McManus

Unul dintre noi minte -Karen M. McManus
❤❤❤🖤🖤 3/5 (nota 6)
🔸️Genul thriller mistery nu vrea să se "lipească" de mine. E foarte încăpățânat. Dar nu sunt eu genul să renunț repede. Dacă prima carte din acest gen nu m-a impresionat, i-am dat o a doua șansă cu această carte, și tot în starea aceasta m-am regăsit.
🔸️După punerea bazei a presupusei crime și făptași din această carte, am citit-o țipând mereu în mintea mea "DE CE NU INVESTIGHEAZĂ NIMENI ACCIDENTUL AUTO?" Să va zic ceva. Așa cum s-a întâmplat în prima carte thriller citită de mine "Maestrul minciunilor" și în această carte misterul este rezolvat de o mână de adolescenti răzgâiați. Vreți să îmi spune-ți că niște agenți care fac ani de școală de criminalistică nu sunt în stare sa rezolve un caz, dar HOP! O mână de adolescenți o rezolvă în decurs de câteva zile. Serios? 🔸️Oricum ceva ghicisem din prima la acest mister și restul mi-a fost spulberat de un spoiler. Dar rating-ul nu are nici o legătură cu acest spoiler. A fost o carte ok. Dar atât. O carte de nota 6 în care misterul se lălăiește de dragul paginilor (autori au un numar de cuvinte de îndeplinit pentru o carte). Mai mult am avut Gossip Girl (dramă adolescentină) cam 80%, Sherlock Holmes(când elevi se transforma în mici detectivi inteligenti, chiar dacă în viața de zi cu zi, unii dintre ei sunt corijenti) 10 % , dramă de familie 5% , marea dezvăluire care s-a intâmplat în două pagini 2% si epilogul in care autoarea încheie socotelile cu toti cei patru și unde ajung ei 3%. 

2020-10-08 06:55:39

0

Tinutul tantarilor - David Arnold

Tinutul tantarilor - David Arnold

Ținutul țânțarilor -David Arnold
❤❤❤❤🖤 4/5 (nota 8)
🦟În această carte avem unele paragrafe din jurnalul lui Mim pentru Isabel pe care le-am adorat și la final se semna folosind o autodescriere foarte amuzantă. De aceea recenzia mea va fi în genul "dragă jurnalule".
🦟Dragă David Arnold, mulțumesc pentru această carte frumoasă pe care ai scris-o. Mim, protagonista noastră care sufera de câteva boli, unele adevărate, unele "impuse" de tatăl ei supraprotectiv, m-a făcut să văd excentritatea cuiva în ținută și gândire cu alți ochii. Am simtit că a fost dragoste la prima vedere cu această adolescentă de șaisprezece ani, care m-a cucerit cu istețimea ei, cu felul ei "fără filtru" de a vorbi. Am iubit faptul că in această carte ai arătat fața reală a unor impedimente cu care se poate întâlni o adolescentă care călătorește singură. Mai făcut să râd, să plâng, să cuget în profunzime asupra unor întrebări existentiale împreună cu Mim. Am călătorit din confortul patului meu cele 1524 km prin intermediul acestei cărți și la final să văd unele personaje cu alti ochii. Semnez: Crina, cititoare de cursă lungă din anul 2000 

2020-10-08 06:55:39

0

Lacrima - Lauren Kate

Lacrima - Lauren Kate

 Lacrima -Lauren Kate
❤❤🖤🖤🖤 2☆/5☆ (nota 4) DNF
💧Am DNF această carte la pagina 200/ 402. Nu am lăsat-o pentru că a fost o carte rea, ci pentru că nu este pentru mine. Este prima carte pe care o DNF în care am văzut potențialul, dar nu este pentru mine. La această carte am mers pe premiza "Nu esti tu de vină, ci eu. Câteodată sunt complicată." 😂
💧Are unele scene care mai târziu au resursele să devină ceva wow, dar mi se pare ca autoarea prea a lungit-o cu misterul. Am ajuns la jumătatea cărții și mare brânză nu ne este oferit din punct de vedere a punctelor importante. Iar Ander, băiatul misterios, hmmm🤔, eu dacă eram în locul lui Eureka, nu mă îndrăgosteam la prima vedere de el, ci îmi cumpăram un spray cu piper și îl țineam la îndemână, la felul cum autoarea l-a introdus în acțiune. 💧 Așa cum am mai zis, anul acesta e anul în care sunt drastică cu cărțile pentru că trebuie să fac curățenie în bibliotecă, iar asta e altă carte care nu mi-a oferit prin acțiunea ei, ceea ce am căutat eu. Așa că te pup, pa pa. .

2020-10-07 07:25:37

0

Sa nu spui niciodata pentru totdeauna - Jennifer L. Armentrout

Sa nu spui niciodata pentru totdeauna - Jennifer L. Armentrout

Să nu spui niciodată pentru totdeauna -Jennifer L. Armentrout
❤❤❤❤🖤 4☆/5☆ (nota 8)
🌈 Nu prea plâng atunci când citesc cărți, dar aceasta e una la care am făcut excepție și m-am lăsat în voia sentimentelor care mi le-a produs.
🌈 Avem în prim plan doi copii mici care sunt adoptați de un cuplu bețiv și agresiv ce le "măcelărește" copilăria, iar în urma unui incident, sunt despărțiți timp de 4 ani. Atunci când se regăsesc din nou în ultimul an de liceu, trecutul se întoarce si ne dăm seama că unele persoane au trecut peste o traumă, dar se comportă ca și cum nu au făcut-o, iar unele persoane par la prima vedere foarte puternice, dar în sufletul lor cară aceea traumă mereu si o lasă să îi copleșească doar când sunt singuri.
🌈 Prima jumătate a cărții e foarte lentă și putem număra pe degete vorbele scoase de Mallory la școală. De la jumătatea cărții încolo acțiunea se dezgheață. Recunosc că Rider m-a enervat la culme cât de mult i-a asupra lui vina tot ceea ce s-a întâmplat cu Mallory și e prea protectiv. Și se victimizează atât de mult autocriticându-se din perspectiva clasei sociale din care vine. Mi-a plăcut când Mallory și-a găsit vocea și i-a zis "Ai renunțat la tine, înainte ca altcineva să o poată face." și "Mereu am crezut că ți-ai asumat rolul de cavaler pe un cal alb, dar m-am înșelat. Ești doar un martir." 🌈 Mi-a plăcut că la final au demonstrat amândoi că îți poți depășii situația socială si faptul că vii dintr-un mediu mai modest și ostil, nu te definește ca persoană. 🌈 O carte ce o recomand cu mare drag. 😊

2020-10-07 07:25:37

0

Sora vitrega - Jennifer Donnelly

Sora vitrega - Jennifer Donnelly

Sora vitregă -Jennifer Donnelly
❤❤❤❤❤ 5☆/5☆ (nota 10)
✒Mă bucur că am găsit o nouă carte pe care să o pun pe lista de cele mai bune cărți citite în 2020.
✒Pe scurt dacă ar fi să vă prezint această carte, ar fi astfel: O repovestire a surorilor vitrege din "Cenușareasa" făcută într-un mod foarte feminist. Basmul clasic se termină astfel "Și Cenușăreasa și-a iertat surorile vitrege și le-a luat la palat cu ea și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți." Doar că până a fi luate la palat, surorile vitrege au trăit această carte scrisă de Jennifer Donnelly de 400 de pagini. Acolo aș plasa acțiunea acestei cărți, între acele două propoziții din basm. ✒O avem pe Isabelle, o femeie foarte puternică ce știe să își poarte singură de grijă într-o lume condusă exclusiv de bărbați, și pe Tavi, cea de-a doua soră vitregă, o împătimită a fizici, matematici si chimiei. Acțiunea are loc în mijlocul unui război ce are loc în Franța, și chinurile ce le trăiesc aceste două surori și mama loc descentrată mintal. ✒De la început Isabelle se află la mijloc într-un pariu făcut de Ursitoare si Marchizul
Chance, fiecare luând parte în tabere adverse în acest război, și doar Isabelle poate schimba cursul istoriei. Viața lui Isabelle se va termina tragic sau triumfal? Cartea este scrisă în stilul unui basm dar în stil modern. Și mi-a plăcut această propoziție din carte si cred că o descrie foarte bine: "Frumusețea e în ochii privitorului." Dacă o sută de persoane îți spun că ești urâtă, dar persoana care contează cel mai mult în inima ta crede că ești frumoasă, aceea e singura părere care contează. Plus că ne învață că nimeni nu e perfect, nici măcar prințesele din basme. ✒O carte pe care o recomand din toată inima. Nota 10 😚👌 (kiss chef).

2020-10-07 07:25:37

0

Cerere de prietenie - Laura Marshall

Cerere de prietenie - Laura Marshall

 Cerere de prietenie -Laura Marshall
❤❤❤❤🖤 4☆/5☆ (nota 7)
✒Cartea în general e de 3☆, dar i-am mai adăugat 1☆ doar pentru încurcătura în care m-a băgat autoarea cu acele detalii despre criminal și faptul că le atribuie la trei personaje diferite.
✒Avem în prim plan un grup de liceeni ce hărțuiesc o nouă fată ce vine la școala respectivă, care în final moare. Nimeni nu știe exact cum, ci doar se presupune că s-a înecat. Apoi avem personajele care au hărțuit-o, după 25 de ani de la aceea tragedie, când primesc o cerere de prietenie de la fata care se știe că a murit. De aici explodează acțiunea, secrete din trecut, încercarea de a afla dacă în spatele acelui cont e fata care se presupune că e moartă, sau cineva le joacă o farsă.
✒Pe cine am suspectat eu primul, acela a fost criminalul. Chiar dacă la un momendat autoarea m-a făcut să mă îndoiesc de presupunerea mea, în final am avut dreptate. Finalul e grăbit si puțin nesatisfăcator, dar nu a fost o carte rea.

2020-10-07 07:25:37

1

Crangul de Alun - Melissa Albert

Crangul de Alun - Melissa Albert

✒Această carte așa cum zice și autoarea în carte, ne poartă prin multe uși magice, poduri de cuvinte, basme gotice amestecate cu realitatea noastră de zi cu zi. E o carte ce te ține "în priză" pe tot parcursul ei, si eu una personal nu am găsit nimic plictisitor în ea. Singurul minus, este faptul că nu am avut o perspectivă și a lui Finch și sper ca editura să introducă și mica nuvelă a lui în volumul 2, când îl vor traduce.
✒Mare lucru din acțiunea cărții nu vă pot spune fiindcă ar fi spoiler. Dar o avem în prim plan pe Ella și Alice, două nomade, care nu au stat într-un loc mult timp din cauza ghinionului care le tot urmărește peste tot. Apoi o avem pe mama lui Ella, o vestită autoare de basme gotice, învăluită în mister, care locuiește în Crângul de Alun, un loc fară locație pe hartă, de unde Ella a fugit împreună cu Alice. Știu că această descriere nu îi face cinste cărții, dar dacă vreți să citiți ceva magic în genul lui Erin Morgestern combinat cu Edgar Allan Poe, vă recomand cartea.

2020-10-07 07:10:37

0

Calea fulgerului. Seria A sasea lume Vol.1 - Rebecca Roanhorse

Calea fulgerului. Seria A sasea lume Vol.1 - Rebecca Roanhorse

Calea fulgerului-Rebecca Roanhorse
❤❤❤❤❤ 5☆/5☆(nota 10)
✒În primul rând o să vă explic semnificația titlului. Calea fulgerului e calea pe care călătoresc acești nemuritori.
✒Și acum despre acțiune. Cartea ne bagă direct în ea, cu Maggie vânând unul dintre acești monștri care terorizează această rezervație indiană. Avem o lume postapocaliptică, în care acest potop a distrus lumea, dar această rezervație a fost salvată de acest zid construit cu mulți ani în urmă de căpeteniile de trib. Odată cu acest val apocaliptic, în lumea noastră au intrat și demonii, monștrii și nemuritorii. Iar unii dintre acești indieni au căpătat superputeri care se manifestă în diverse ipostaze. Puteri care alegi să le folosești în bine sau în rău.
✒Îi avem în prim plan pe Kai și Maggie, care încearcă să îl găsească pe cel ce crează acești monștri. Călătoria lor spre acest vrăjitor ne poartă prin trecutul lui Maggie și relația ei cu acest nemuritor supranumit "Ucigașul de monștrii" și ne poartă și prin secretele vraciului Kai, care la prima vedere pare a fi un bărbat timid pus pe șotii, dar aparențele înșeală. Ultimele 3 capitole sunt "MIND-BLOW" 🤯, iar ultimul capitol ne lasă să tânjim după volumul următor.
✒Am iubit-o pe Maggie și cât de puternică este. Mi-a plăcut că a avut control asupra puterilor ei și a stat la limita dintre erou-antagonist, dar niciodată nu a trecut spre partea rea. Mi-a plăcut decizia ei de la finalul cărți asupra acestor doi bărbați dintre care a avut de ales, chiar dacă decizia aceasta o va urmării și în următorele volume, iar cel refuzat se va răzbuna.
✒O carte plină de violență, decizii de ultim moment, înșelătorie, creaturi mitice și puțină dragoste. V-o recomand din toată inima. E o carte ce își merită premiul câștigat și celelalte nominalizări. Nota 10 👏.

2020-10-07 07:10:37

0

Matase si sabie - Kai Meyer

Matase si sabie - Kai Meyer

Mătase și sabie -Kai Meyer
❤❤❤❤🖤 4☆/5☆ (nota 8)
✒O comoară ascunsă. Asta am găsit citind această carte, o comoară ascunsă.
✒Avem o echipă de personaje care au diferite scopuri, dar drumurile lor se intersectează. Îl avem pe Niccolo, un băiat care a trăit pe această insulă în văzduh. Pe Nugua, fata crescută de dragoni. Pe Feiqing un bărbat înțelept care a fost blestemat de un dragon. Pe Li, un nemuritor războinic. Pe Șopot-de-Vânt o maestră a aerului, și pe Copila Lunii, o nemuritoare posedată de eter.
✒Toate drumurile lor se intersectează după ce dragonii dispar din China și acest lucru afectează lumea lui Niccolo care este ținută în stare solidă de respirația dragonilor, iar Nugua rămâne orfană. Cartea este plină de acțiune și avem multe elemente fantastice în ea. De la Șamani plini de putere la Zei egoiști. De la un oraș blestemat de Zei care plutește pe lava, la o pădure plină de monștri din plante. De la săbii fermecate, la schimbare de "chi" care te leagă pe viață de altă persoană.
✒O carte inspirată din folclorul chinezesc de nota 8. Singurul minus al cărții din perspectiva mea, este această schimbare de "chi" și faptul că acest personaj se îndrăgostește forțat de cineva total nepotrivit. Eu vroiam să fie altfel acest punct din carte. Dar e fix părerea mea.
✒Această serie o am pusă pe lista #keepitorleaveitbookchallenge și clar o voi continua, fiind foarte bine scrisă.
✒V-o recomand din toată inima ❤🤗

2020-10-07 07:10:37

0

Mara Dyer. Inceputul - Michelle Hodkin

Mara Dyer. Inceputul - Michelle Hodkin

 Mara Dyer. Începutul-Michelle Hodkin
❤❤❤❤🖤4/5
Toată această carte este o minunată confuzie totală. Abia în ultimele capitole îți dai seama care este o parte din adevar. Pe parcursul cărții, tu ca și cititor, tinzi să crezi ca Mara trece printr-o trauma în urma evenimentelor întamplate în trecutul ei, si ca mintea îi joaca feste, pâna în punctul în care se întâmplă prima crimă. Aceasta carte este o poveste adolescentină cu elevi de liceu, dar cu un mare twist. Cartea se citește foarte repede datorită evenimentelor succesive care te face să te întrebi ,,și acum ce se mai întâmplă,, Am o mie de întrebări legate de această carte, dar cea mai mare întrebare este de la începutul primelor rânduri ale poveștii, în care este scris ca ,,în urma crimelor comise a trebuit sa ma ascund sub pseudonimul Mara Dyer." Dar toata cartea Mara e doar o adolescenta. Eu ma asteptam sa avem o femeie care se ascunde de trecutul ei întunecat. Deci Mara e o reîncarnare? E o nemuritoare care si-a pierdut memoria? Nu pot sa înteleg de ce a bagat autoarea chestia aia la începutul carții, si apoi sa nu zica nici un cuvant despre asta în carte. Ma face sa tind spre nemuritoare, datorita lui Noah, care are cunostințe vaste despre multe lucruri, de parca chiar le-ar fi trait pe propria piele. Sper sa gasesc raspunsul în volumul următor. O carte care o recomand cu drag.

2020-10-04 05:39:04

0

Demoni - Laura Nureldin

Demoni - Laura Nureldin

Demoni-Laura Nureldin
❤🖤🖤🖤🖤1/5
Am citit luna trecuta "Palatul de spini" și m-am gandit "Wow. Ce carte mișto scrisa de o autoare româncă" si asa mi-am luat aceasta carte scrisa de Laura Nureldin. OMG! Mi-am dat seama din primele randuri ca este TRASH! Spun în engleza ca sună mai civilizat. Dar totusi am continuat sa citesc sa vad unde se duce intriga. E atat de rea. Parca ai avea notitele autoarei dupa care trebuia sa scrie adevarata carte. Nustiu cine a aprobat publicarea ei, si sa ceara si acel preț pe ea. Daca nu avea această coperta nici nu ma atragea sa o iau (story of my life) Trebuie sa îmi învaț lecția cu achizitionarea cartilor pe baza copertii. Genul este scris în stilul middle grade, dar nu recomand copiilor sa o citeasca. Are expresii aiurea spuse pentru a fi citite de un copil. Dar totuși este scris în acest gen. 🙄🙄 În general este vorba de Lisa cea mai puternica vrajitoare de 16 ani de la întâmplarile din Salem pana în prezent, care are un demon în gandurile ei, care o iubeste dinainte sa se nasca WTF?! Asta ce gen de dragoste mai este. Sa iubești un ovul? Si Lisa are doar expresii de cartier. O carte mediocră. Si nu îmi cer scuze de ceea ce zic în recenzii, pentru-ca sunt timpul si bani mei la mijloc si daca eu simt sa "arunc la gunoi" o carte, asta fac.

2020-10-04 05:39:04

0

Trei coroane intunecate. Seria Trei coroane intunecate. Vol.1 - Kendare Blake

Trei coroane intunecate. Seria Trei coroane intunecate. Vol.1 - Kendare Blake

 Trei coroane întunecate-Kendare Blake
❤❤❤🖤🖤3/5
Acest prim volum este atat de plictisitor pentru-ca ne sunt prezentate personajele, care sunt atat de multe si locurile actiunii. Ma gandesc ca celelalte volume trebuie sa fie mai bune, mai ales ca acest volum se termina cu o sentinta care te lasa Paf! Am tras greu de mine sa o termin. Ca si subiect, cartea nu este rea. Sunt chiar interesante tradițiile acestei insule, si pe principiile pe care se bazeaza. Ma bucur ca am avut rabdarea sa termin volumul, pentru-ca ma asteapta adevarata actiune în continuarea seriei. În aceasta carte ne întalnim cu urmatoarea generatie de triplete care trebuie sa lupte pentru tron. Daca e sa aleg pe una dintre ele, aș oscila între Mirabella, care mi-a placut atat de mult fiind singura care înca îsi iubeste surorile în ciuda tuturor care încerca sa o faca sa le urasca, si Arsinoe care în ultimul rand al carti am înteles de ce este atat de slaba, si de ce nu si-a primit harul înca. De Katharine nu am putut sa ma lipesc. Mi-a fost indiferenta. Dar va avertizez ca aceasta carte e destul de violenta. Si nu doar asupra oamenilor, ci si a animalelor. Deci daca nu puteti citi despre asa ceva, nu v-o recomand. Acum astept sa îmi ajunga volumul 2, si sper sa nu ma dezamageasca.

2020-10-04 05:39:04

0

Tronul de clestar. Seria Tronul de clestar. Vol.1 - Sarah J. Maas

Tronul de clestar. Seria Tronul de clestar. Vol.1 - Sarah J. Maas

 Tronul de cleștar- Sarah J. Maas
❤❤❤🖤🖤3/5
Deci...3/5. În primul rând, ca si actiune, ACOTAR a fost superioara, de aia ei i-am dat 4/5. În acest volum a autoarei nu prea avem parte de ea. Foarte puțin. Avem bagate așa unele scene printre marea de rochii și antrenamente ale lui Celaena. Dar sunt mulțumită ca Celaena nu a fost asa de enervanta ca Feyre în primul volum. Si acum trecând peste comparații...se pare ca autoarea are un fetish de a ne prezenta eroine confuze din punct de vedere amoros, și nustiu daca este un subiect bagat într-o carte care sa ma enerveze mai mult. 😤 La începutul cartii mi-a placut de Celaena, dar pe parcurs parca se cam face comoda. Eu vad un asasin altfel. Care se antreneaza non stop. Eiii! eroina noastra doarme nonstop😂 Cica volumele pe parcurs devin mai bune. Sper sa fie asa, pentru-ca acest volum nu m-a multumit, și nu înțeleg isteria în jurul acestei autoare. Cunosc multe carti care nu se bucura de atata popularitate, si sunt masterpiece pe langa ce scrie Sarah. 🥀
🥀

2020-10-04 05:39:04

0

Puterea. Seria Titanii vol.2 - Jennifer L. Armentrout

Puterea. Seria Titanii vol.2 - Jennifer L. Armentrout

Puterea-Jennifer L. Armentrout
❤❤❤🖤🖤3/5
Primul volum din aceasta serie mi-a placut maxim. Mi-a placut situația de sarcasm între Seth si Josie, acțiunea din plin. Dar în acest volum acțiune nu prea găsim până în ultimele capitole, unde situația ia o anumită întorsătura. Acest volum are sindromul "volumului de mijloc" 😁 Pe scurt această carte a fost așa: cartofi prăjiți si bacon~~antrenamentele lui Josie~~Seth si Josie bang bang~~cartofi prăjiți~~antrenamente~~bang bang(ca altfel nu se poate😂)~~ne mai încordam un muschi~~cartofi prajiti(ca semizei astia nu mananca altceva)~~bang bang(dar mai schimbam pozitia, nu de alta dar intra rutina😂)~~si hai sa mai bagam un pic de acțiune în ultimele capitole. Dar chiar si asa această autoare îmi este draga si astept volumul 3 al seriei. 🥀

2020-10-04 05:39:04

0

Regele malefic - Holly Black

Regele malefic - Holly Black

Regele malefic -Holly Black
❤❤❤❤🖤4/5
Titlul cărții, din nou mi se pare irelevant. Ca si în cazul primului volum. I se potriveste numele abia în ultimul capitol al carții.
Acest volum mi-a placut mai mult decat primul. În aceasta carte avem parte de actiune încontinuu. Iar intrigile politice în lumea zanelor ia o alta proportie. Am iubit fiecare scena în care Cardan si Jude sunt împreuna. Iar finalul nu m-a mirat. Din contra, am teoriile mele în legatura cu el si urmarea sa în cartea a treia. Cred ca ceea ce a facut Cardan la final, a facut-o pentru a o proteja, și nu zic mai mult ca sa nu dau spoilere. Daca autoarea o ține asa, sper ca al treilea volum sa fie de 5 stele.
P.s. Analizând coperta carții a treia, cred ca o sa avem de data asta un oponent redutabil. Avem o coroana prinsă în gheata si rupta, cu un sarpe. Cred ca în aceste doua volume, vedem fel si fel de intrigi, în timp ce acel cineva, sta si își fumeaza pipa, asteptând sa vina timpul lui. Ca si jocul "piatra-hartie-foarfeca" Aici v-a fi "apa-pamant-gheata" Apa poate inunda pamantul- Pamantul poate rasari din apa, din fundul oceanului-dar înghetul pamantului poate distruge plantele de pe acest tărâm, de care aceste zane sunt atat de legate. ABIA ASTEPT VOLUMUL TREI!!

2020-10-04 05:39:04

0

Fantoma Aniei - Vera Brosgol

Fantoma Aniei - Vera Brosgol

 Acest grafic novel e o mica lectie de viata. Apreciaza ce ai. Ceea ce esti si cum esti. Nu încerca sa te schimbi pentru a fi pe placul altora, daca tu te simti bine în pielea ta asa cum esti acum. Ania își da seama de acest lucru abia dupa ce își pune familia în pericol. Asa cum ni se întampla si noua. Apreciem ceva doar dupa ce îl pierdem, sau doar dupa ce trecem prin anumite momente mai rele din viata. E o lectura foarte usoara si interactiva. As recomanda aceasta nuvela tuturor. Indiferent de vârsta, gen sau mentalitate. 

2020-10-04 05:24:04

0

Everless - Sara Holland

Everless - Sara Holland

Everless-Sara Holland
❤❤❤❤🖤 4/5
Aceasta carte m-a dus cu gandul la seria lui Brandon Sanderson "Nascuți în ceața" datorita modului de combinare a sângelui cu metale. Doar ca în aceea serie e folosit pentru dobândirea unor puteri, iar în aveastă carte sângele este extras și transformat în monede, care se dizolva în lichid cald și este consumat pentru a adauga zile, săptămâni, ani în plus vieții tale. Normal că cei saraci își vand ani din viață pentru a supraviețui, iar cei bogați îl consumă și traiesc în locul lor.
În această carte ne întâlnim cu un grup de personaje, care la finalul cărți vor deveni cu totul altceva fața de ceea ce credem de ei la început. Asupra fiecaruia avem o perspectiva greșită, pana în ultimele capitole. Cei blânzi și calmi devin cruzi, iar cei cruzi si agresivi de fapt sunt cei pe care ne bazăm de la început, dar nu știm. Mi-a plăcut ce întorsătura a luat cartea la final, și abia astept volumul 2.

2020-10-04 05:24:04

0

Palatul de spini. Cantecul umbrelor Vol.1 - Eliza Mazilu

Palatul de spini. Cantecul umbrelor Vol.1 - Eliza Mazilu

 Palatul de spini-Eliza Mazilu
❤❤❤❤🖤4/5
Offff! De unde să încep. Această carte m-a surprins. Nu mă așteptam să îmi placă atât de mult. Chiar dacă a avut pasaje unde trebuia lucrat mai mult, per total cartea a fost frumoasă. Au fost vreo 4-5 momente în care am simțit o puțină asemănare cu ACOTAR, dar nu m-a deranjat. Acțiunea cărții e palpitanta în unele puncte în care întorceam paginile ca să vad ce se v-a întâmpla, iar în unele puncte nu am simțit-o prea închegata. Avem capitole la 2 saptămâni distanță care nu prea mi-au plăcut lăsând anumite lucruri în ceață. Mi-aș fi dorit să avem parte și de momente romantice între cei doi(cine a citit cartea știe) dar sper sa fie în al doilea volum. Deja în capul meu mi-am format cuplurile, chiar daca autoarea încă nu a format nici unul concret. Această carte e prima din serie, unde autoarea formează baza actiunii ce urmează în celelalte cărți, de aceea nu am pus accent prea mult pe minusuri. Finalul ne lasa"în plop și plopul în aer" și am o mie de întrebari. Abia aștept volumul 2.
Daca v-a plăcut ACOTAR, sau fantasy cu elfi și dragoni, v-o recomand.

2020-10-04 05:09:04

0

Ascensiunea. Prima carte a seriei Destinul Reginei - Rebecca Ross

Ascensiunea. Prima carte a seriei Destinul Reginei - Rebecca Ross

 Ascensiunea reginei-Rebecca Ross
❤❤❤❤🖤4/5
Daca va place o carte cu actiunea arsa la foc mocnit, atunci aceasta carte este pentru voi. Mi-a placut dezvoltarea lenta a Briennei, si dezvaluirea secretelor de pe parcursul actiunii. Mi-a placut ca în aceasta carte este vorba despre personajul secundar din aceasta razmerița. Nu avem perspectiva Reginei în devenire, ci a personajului care ajuta la detronarea regelui nemilos si încoronarea celei de drept. Aceasta carte m-a dus cu gandul la alte doua lecturi. 1-The 100 în privinta razboinicelor care se vopsesc pe fata, si faptul ca femeia este liderul absolut 2-The rest of us just live here de Patrick Ness. In acea carte ne este prezentat faptul ca, noi într-un film/carte avem perspectiva eroilor, dar nu si a cetatenilor. Aceea parte este doar una figuranta si atat. Si in ea ne este prezentat perspectiva lor. Asta am simtit citind aceasta carte. Perspectiva Briannei. A unei fete care este doar un pion în aceasta lupta. Am vazut ca mai urmeaza un volum, dar pentru mine finalul acestei carti a fost perfect. Nu îmi trebuie un al doilea volum, dar o sa vad despre ce este continuarea. O recomand din ambele inimi!

2020-10-04 05:09:04

0

Rebelul nisipurilor. Trilogia Rebelul nisipurilor Vol.1 - Alwyn Hamilton

Rebelul nisipurilor. Trilogia Rebelul nisipurilor Vol.1 - Alwyn Hamilton

Rebelul nisipurilor -Alwyn Hamilton
❤❤❤❤🖤4/5
Mi-a placut aceasta carte. E concentrata, nu se pierde în detalii ca alte povești. Prima oara cand citesti cartea, te prinde în aventura personajelor, în calatoria lor inițiatică spre destinul lor. În razmerița contra sultanului nemilos. Dar nu te aștepti sa ai parte si de atat de mult fantasy. Ne întalnim cu creaturi mitice, care se dovedesc a fi reale, cu strigoi care sunt întruchipați într-un cu totul alt mod, cu niste cai facuti din nisip care doar femeile îi pot aduce la forma naturala, cu "corciturile" de djinni care au puteri supranaturale. Am îndragit cartea și abia astept volumul doi.

2020-10-04 05:09:04

0

Dracula. Pe urmele printului nemuritor. Seria Anchetele lui Audrey Rose Vol.2 - Kerri Maniscalco

Dracula. Pe urmele printului nemuritor. Seria Anchetele lui Audrey Rose Vol.2 - Kerri Maniscalco

Dracula. Pe urmele prințului nemuritor-Kerri Maniscalco
❤❤❤❤❤5/5
Acest al doilea volum din serie, mi-a plăcut mult. A fost mai incitantă acțiunea, și mi-a plăcut și cum a decurs relația dintre Thomas și Audrey. Dacă în primul volum mi-am cam dat seama cine e criminalul, în acest volum nu l-am ghicit până ce nu am ajuns la deznodământ. Cred ca dacă s-ar face un film după această carte, ar fi unul pe cinste. Cel puțin scena de la final când criminalul se îmbăiază în sângele victimelor, si momentul când iese din cadă si i se văd doar ochii și dinții, în rest fiind acoperit de sânge închegat, ar fi o scenă de groază perfectă. Se vede ca autoarea a pus mai mult suflet în scrierea acestui volum, și abia astept volumul 3 cu Houdini. Trebuie să precizez că are puncte în plus deoarece acțiunea se întâmpla în Brașov, la Castelul Bran? Cred ca e evident 😂
P.S. Scrisorile de la finalul cărții dintre Thomas si Daciana mi s-au părut atât de amuzante. Au fost un deliciu

2020-10-04 05:00:02

0

Destinul Coroanei vol. 2. Seria Jocul Coroanei - Evelyn Skye

Destinul Coroanei vol. 2. Seria Jocul Coroanei - Evelyn Skye

Destinul coroanei-Evelyn Skye
❤❤❤❤🖤4/5
În primul rând vreau să precizez că mi-a plăcut mai mult acest volum, decât primul. Avem parte de mai multă acțiune, iar unele personaje nu mi s-au mai părut banale ca în primul volum. Am iubit-o pe Vika cât de puternică a fost, și mi-a plăcut cu cine a format un cuplu la final. Autoarea are un stil foarte elaborat de a descrie actele de magie a personajelor, de simți că ești prezent acolo în mijlocul lor. Am adorat scena în care Vika si Nikolai danseaza mazurca în vulcan. Ceea ce nu mi-a placut, a fost epilogul. Mi-ar fi placut sa se axeze pe cuplul nostru si nu pe încoronarea țarului. Vroiam un epilog mai sigur asupra lor. Asa am ramas cu un gust amar, fiind scris atât de vag finalul din perspectiva lor.
De aceea i-am dat 4/5. Dar chiar si cu minusul acesta, cartea a fost frumoasa.

2020-10-04 05:00:02

0

13 Comori - Michell Harrison

13 Comori - Michell Harrison

 13 comori-Michelle Harrison
❤❤❤❤🖤4/5
Aceasta carte e un middle grade mystery. Nu ma asteptam sa îmi placa asa mult. Ma asteptam sa fie mai fadă actiunea, dar m-am înselat. În aceasta carte ne întâlnim cu Tanya, o fata de 14 ani care s-a nascut cu darul de a vedea zânele, iar acest lucru îi aduce numai necazuri, pentru-ca ele daca stiu ca tu le poti vedea, îti creaza numai probleme. De aceea mama ei o trimite în vacanta de vara la conacul bunici care este situat langa "Padurea Spanzuratilor,, care e plina de zane Seelie si Unseelie. Si de aici porneste actiunea cartii, atunci cand Tanya împreuna cu Fabian încearca sa salveze o fata captiva de 50 de ani în lumea zanelor. Mi-a placut cel mai mult felul în care autoarea descrie modul în care un om poate căpăta darul de a le vedea, mi s-a parut asa de original. Mi-a placut cartea, a fost interesanta

2020-10-04 04:54:04

0

Lux vol.3: Opal - Jennifer L. Armentrout

Lux vol.3: Opal - Jennifer L. Armentrout

In sfarsit!!!!

2015-07-13 09:02:44

0

Sarutul din umbra - Laurell K. Hamilton

Sarutul din umbra - Laurell K. Hamilton

Seria cuprinde 9 cartii si se numeste Meredith Gentry.

2015-06-27 02:37:52

0

Noi suntem despre cărţi şi la fel este şi Newsletter-ul nostru

Abonează-te pentru a afla rapid care sunt promoţiile zilei, noutăţile şi recomandările noastre.

Ma abonez image one
Ma abonez image one