Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Weekend Psiho cu reduceri

la Dezvoltare Personala si Psihologie

si TRANSPORT GRATUIT peste 50 lei.

Comanda acum!
Close

Scafaru Crina

Membru din 20/03/2015

Aprecieri

Aprecierii review

0

aprecieri

Review-uri

Review Coment

111

de comentarii

Carrie - Stephen King

Carrie - Stephen King

RATING: 4⭐ / 5⭐
��️Prima carte (si debutul autorului) pe care o citesc de la maestrul Stephen King. Si nu m-a dezamagit. Daca prima lui carte este scrisa in maniera asta, inseamna ca celelate trebuie sa fie si mai bune.
��️ Mi-a placut ca avem actiune si nu m-a plictisit. Am intrat direct " în pâine" si nu a lãlãit-o. Mi-a placut formarea personajelor si modul de a le descrie. Iar scena in care Carrie se dezlănțuie, este scrisă foarte bine.
��️ Ce nu mi-a placut sunt unele expresii jignitoare asupra femeii. Alea au fost bleah! se putea si fara ele.
��️ Dar per general a fost o carte scrisa bine in care avem si extracte din ancheta de dupa " cataclismul Carrie". De la mine 4⭐

2022-10-08 03:00:11

0

Un lung drum spre o planeta mica si furioasa - Becky Chambers

Un lung drum spre o planeta mica si furioasa - Becky Chambers

��️ RATING: 4⭐ / 5⭐
��️ Un SF cozy ce se poate citii lent. In fiecare capitol avem echipajul acestei nave in diverse aventuri si ipostaze. Pe parcursul cartii facem cunostinta cu totii membrii, inclusiv cu AI-ul navei ce mi-a adus aminte de Iko din seria "Cronicile lunare".
��️ Ce face toata cartea sa fie de 4⭐ si atat de recomandata de cititorii, este echipajul. Nu actiunea, descrierea universului sau diversele specii întâlnite, ci aceasta gasca "colorata". I-am adorat pe fiecare in parte in egala masura.
��️ Si asa cum spune si titlul, toata cartea are loc pe durata calatoriei lor spre aceasta planeta mica si furioasa, unde trebuie sa faca o "tunelare" pentru a facilita calatoriile in timp si spatiu pentru ca, cu acest lucru se ocupa acest echipaj.
��️ De la mine primeste 4⭐.

2022-09-24 12:00:11

0

Un an fara tine - Nina de Pass

Un an fara tine - Nina de Pass

��️ RATING: 2⭐ / 5⭐ (DNF)
��️ Am incercat sa duc la capat aceasta carte vreo 2 luni de zile. Dar oricat m-as chinui stiu ca nu e pe gustul meu deloc, si nu are rost sa imi pierd timpul cu ea.
��️ Initial cartea suna si arata bine. Descriere faina, coperta superba. Dar apoi intri in actiune si te intalnesti cu o fata care la vechea ei scoala era mai alintata, iar in urma unui accident ajunge la un internat din Elvetia unde isi continua studiile. Aici, hoopaa! Nu mai este bagata in seama si devine putin geloasa pe grupul in care intra. Acest grup de oameni mi se par ok-ish, mi-a placut de Ren care are o rabdare imensa cu ea.
��️ Iar apoi, hoopaa! Mai apare si trauma fetei alintate, din cauza careia a schimbat scoala. Trauma este exagerata de protagonista (sau autoarea ce a scris-o). Cara are doar ganduri de genul: "Nu te apropia de mine ca te distrug. Distrug totul in calea mea, pentru ca cea mai buna prietena a murit din cauza mea. (Nu e spoiler, fiti pe pace)
��️ Mi se pare ca exagereaza rau. Poate ca din ce va spun eu nu suna asa, dar daca citesti cartea, la un momendat se simte exagerata. Nu mi-a placut de Cara, de Hector (the bad boy-ul grupului ��) iar pe Fred doar l-am tolerat. Singura ok a fost Ren.
��️ Specific ca am citit doar jumatate din carte, deci parerea mea e bazata pe primele 150 de pagini. Nustiu daca devine mai buna pe parcurs. Nici nu ma intereseaza. 2⭐

2022-09-13 12:00:06

0

Surorile Hollow - Krystal Sutherland

Surorile Hollow - Krystal Sutherland

SURORILE HOLLOW - KRYSTAL SUTHERLAND
��RATING: 4⭐ / 5⭐
��️ De la aceasta autoare am citit la inceputul anului "Inimi chimice" ce am adorat-o si i-am dat 5⭐. Iar cand am vazut ca apare o noua carte de la ea am zis ca trebuie sa o citesc, mai ales ca avem relatie intre surori, un trop ce il iubesc pentru ca vin dintr-o familie in care suntem 4 surori, si inteleg aceasta relatie "telepatica".
��️ Am ramas placut surprinsa de faptul ca autoarea s-a adaptat bine de la a scrie contemporary-romance, la genul thriller spre horror chiar, daca stau sa ma gandesc.
��️ Mi-a placut modul in care a format relatia dintre surori; iar la descrierile despre acest taram "Demilune" a facut o treaba excelenta. Mi s-a facut "pielea de gaina" cand am citit despre aceasta lume semi-moarta, acel râu, sau grupurile acelea de oameni ce bantuiau pe langa uși.
��️ Ce m-a dezamagit puțin, a fost finalul. Nu prea ma împac bine cu genul acesta de final, de aceea i-am luat o steluță din rating. Dar per total o carte atmosfericã perfecta pentru sezonul ce vine, Halloween-ul. ��
��️ P. S. Vad ca autoarea vine cu o noua carte tot din acest gen thriller fantasy, tot cu un grup de trei fete. Una blestemata, una bantuita, iar alta ce cauta razbunare. Se numeste "The invocations".��

2022-08-29 12:00:07

0

Suflete inrudite. O iubire intre vesnicie si moarte - Nica Stevens

Suflete inrudite. O iubire intre vesnicie si moarte - Nica Stevens

RATING: 1⭐ / 5⭐
�� Una dintre cele mai rele carți, citită de mine. Descrierea sună interesant, primele 40 - 50 de pagini sunt promițătoare. Dar apoi vine restul cărții. ��
�� Tropul de "soulmate" e executat execrabil. Da, am înțeles că legătura dintre ei, îi face să simtă ceva mai special, dar nu mă așteptam să se transforme în "horny little f*cking chicken". �� Și nu vă gândiți că are smut cartea, pentru că nu are. O vedem pe protagonistă cum stă leșinată, agățată de mâneca lui Jake implorând să îi de-a atenție, chiar dacă el nu vrea să o facă.
�� La un momendat toată situația era penibilă. Deja Samantha se transformase într-o hărțuitoare, implorând atenție. ��
�� Așa cum am mai zis, faină premiza cărții, dar execuție deprolabilă.
�� Nu recomand cartea, nu se merită. 1⭐

2022-07-21 12:00:06

0

Anul in care am cazut - Sarina Bowen

Anul in care am cazut - Sarina Bowen

RATING: 2⭐ / 5⭐
�� "A big NO! NO! book." O carte plină de tropurile și genul de personaje ce mie nu îmi plac.
�� Înșelat? ✅
�� Femeie slabă de caracter din cauza unui bărbat? ✅
�� Acțiune slabă? ✅
�� Vibe de Wattpad? ✅
�� Folosirea cuvintelor "handicapat" și "schilod" la greu pentru a descriere cum se simte protagonista noastră, fiind în scaun cu rotile? ✅��
�� Nu vă recomand cartea! 2⭐

2022-07-05 03:00:06

0

Vraja corbilor - Margaret Rogerson

Vraja corbilor - Margaret Rogerson

RATING: 3⭐ / 5⭐
�� Am început cartea cu așteptări mici, pentru că deja văzusem recenzii negative la adresa ei. Poate de aceea nu am rămas dezamăgită prea tare.
�� Cartea e un basm modern despre o pictoriță, Isobel, ce se îndrăgostește de Prințul Toamnei, Rook, chiar dacă relația dintre ei este interzisă.
�� Descrierile au fost punctul forte al cărții, în rest totul a fost banal, uneori chiar fără noimă. Iar instant love-ul a fost picătura ce a stricat acțiunea cărții, din punctul meu de vedere.
�� Dacă vreți să citiți ceva rapid, ușor, fară prea multă implicare, vă recomand cartea. De la mine primește 3☆.

2022-07-03 03:00:06

0

Melmoth - Sarah Perry

Melmoth - Sarah Perry

�� RATING: 4⭐ / 5⭐
�� Încep prin a vă spune că nu știam de legenda lui Melmoth până să citesc această carte, de aceea nu vă recomand să citiți seara din ea pentru că apoi aveți impresia că vă suflă în ceafă ��.
�� Genul cărți este unul gothic istoric. Avem prezentați în carte o serie de persoane care au luat contact cu Melmoth devenind tovarășii ei, sau refuzând-o. Ea apare acolo unde sunt comise atrocități, și astfel le oferă "criminalilor" tovărășie, pentru că ea se simte atât de singură. Pentru că Dumnezeu a blestemat-o la o veșnicie de singurătate în care trebuie să fie martoră la atrocitățile omenirii.
�� Întrebarea este, ce crimă a comis Helen cea singuratică, blândă și tăcută, ca Melmoth să îi de-a târcoale?
�� Și astfel suntem purtați prin istorie, prin perioada nazistă când gelozia unui băiat trimite în lagăr o familie de evrei, semnarea unui document rezultă cu un omor în masă, la care Melmoth Martora asistă și apoi le oferă tovărășie criminalilor, zicându-le: "Am venit la tine cu picioarele însângerate: cine crezi că te-ar mai putea dori așa? Ah, prietenul meu, dragul meu ... Ia-mă de mână! Sunt atât de singură!"
�� Trebuie să recunosc că autoarea e genială. Modul în care a încheiat cartea îți dă fiori pe șiră spinării. ����
�� V-o recomand cu drag. Chiar e ceva interesant de citit.

2022-06-27 06:00:11

0

Pacienta tacuta - Alex Michaelides

Pacienta tacuta - Alex Michaelides

RATING: 5⭐ / 5⭐
�� Toată lumea vorbește despre finalul acestei cărți. Toată lumea spune că e mind blow ��. Și a fost. A fost din plin.
�� Cel mai bun thriller citit de mine, și doar pentru acel final. Toată cartea nu a fost vreo capodoperă. Nici pe departe. Dar acel final compensează din plin. Pe parcursul cărții îi suspectezi pe toți cei interogați, doar că uneori e prea evident să fie unul dintre ei, și tot aștepți să vezi o "crăpătură" în acțiune ca să ghicești cine e cu adevărat și care e faza cu Alicia.
�� Cartea începe cu un psihoterapeut ce încearcă să o facă pe pictorița Alicia să vorbească, după 6 ani de tăcere. Ea își împușcă soțul în cap de cinci ori, apoi nu mai scoate nici un cuvânt.
�� Fiind thriller, nu vă pot spune mai multe că ar fi spoiler, și sunt sigură că mulți dintre voi deja ați citit-o. Dar dacă nu ați făcut-o până acum, v-o recomand.

2022-06-25 06:00:11

0

Libraria de investigatii magice - Garth Nix

Libraria de investigatii magice - Garth Nix

LIBRĂRIA DE INVESTIGAȚII MAGICE - GARTH NIX
�� RATING: 3,5⭐ / 5⭐
✒ O altă carte începută anul trecut și terminată acum. Cred că pauza asta mare de a începe o carte și până o termin, îi fură din magie.
✒ Țin minte că prima jumătate din carte citită prin Octombrie, mi s-a părut magnifică. A doua jumătate citită acum, mi s-a părut doar ok.
✒ În carte avem prezentată o lume ascunsă de ochii muritorilor de rând, în care avem acești librari de stânga și de dreapta. O lume în care Susan intră atunci când diverse creaturi o vânează dintr-un motiv ascuns.
✒ Mi-a plăcut interacțiunea dintre Susan, Merlin și Viviane, și legătura creată între ei. Acțiune a fost din plin, doar că nu sunt fană descrierilor prea elaborate, și din cauza asta am mai scăzut la punctaj.
✒ O carte standalone fantasy ce cred că ar arăta bestial adaptată într-un film, și v-o recomand. Chiar dacă i-am dat 3,5☆, merită citită.

2022-04-13 09:00:11

0

Mexican Gothic - Silvia Moreno-Garcia

Mexican Gothic - Silvia Moreno-Garcia

MEXICAN GOTHIC - SILVIA MORENO-GARCIA
�� RATING: 3⭐ / 5⭐
✒ "Mexican gothic" sau așa cum cred eu că ar fi trebuit numită "Odă adusă ciupercii" e o carte ridicată în slăvi de toată lumea, și eu stau și mă gândesc ... oare nu înțeleg eu genul horror? ��
✒ O carte care până la pagina 200 e atât de plictisitoare. Toată lumea e ciudată și vedem ciuperci peste tot. În vise, în mâncare, în cimitir, pe pereți, peste tot. Ciuperci și iar ciuperci. Ele sunt mâncate, desenate, slăvite. Ok ... move on! ����
✒ Apoi vin ultimele 100 de pagini în care avem în sfârșit elementul care face ca această carte să fie încadrată în genul horror. Dar eu am fost scârbită de secvențe, nu înfricoșată așa cum ar fi trebuit o carte horror să mă facă să fiu. Deci ... dezamăgire totală din nou.
✒ Și acum stau și mă întreb ... ���� Ce au citit alții la această carte de a pus-o pe lista de "Best horror of 2020" de l-a detronat pe Stephen King pe Goodreads?
✒ Recunosc că "Femeia din oglindă" apărută la @editurarao mi-a dat mai multe senzații de horror și gothic decât asta, și aia nu e populară deloc.
✒ Iar finalul? Ambiguitatea mie nu îmi place. O carte de 3⭐ ce nu am înțeles-o.

2022-04-12 09:00:11

0

Unpregnant. O calatorie cu surprize - Jenni Hendrinks, Ted Caplan

Unpregnant. O calatorie cu surprize - Jenni Hendrinks, Ted Caplan

UNPREGNANT - JENNI HENDRIKS & TED CAPLAN
�� RATING: 3,5⭐ / 5⭐
✒ Așa cum spune și autoarea în mulțumirile de la finalul carții, când îi spui cuiva că aceasta este o carte amuzantă scrisă în jurul subiectului avort, multă lume este sceptică.
✒ Cu ce să încep? �� Am luat această carte din bibliotecă, cu o mică curiozitate, să văd unde mă voi afla cu părerea proprie, după ce o voi citii. Și am ajuns la concluzia aceasta. Religios, avortul e păcat. Dar în viața de zi cu zi, e justificat. Am înțeles de ce protagonista noastră a luat această decizie. Și îmi este scârbă pe iubitul ei. Chiar dacă știu că sunt bărbați și în viața reală care fac asta, tind să cred că nu o să dau peste un specimen de acest gen în anturajul meu.
✒ Mă bucur că autorii nu au insistat să descrie avortul, ci motivele, călătoria și peripețiile personajelor. Chiar nu cred că aș fi fost în stare să citesc această procedură în detaliu. Ea a fost mereu în centrul cărții, și mereu aplana ca o umbră peste acțiune, dar nu s-a detaliat.
✒ Da! sunt persoane care nu sunt făcute sau nu vor copii, și decât să îi faci și să nu fi disponibil sentimental să le oferi "căldura" necesară, pentru că devii părinte "forțat", mai bine nu faci.
✒ O carte despre acest subiect, dar să fie și amuzantă în același timp? Hmm... cine ar fi crezut? Dar se pare că autorii aceștia au găsit rețeta perfectă.
✒ De la mine primește 3,5☆ pentru că privind cartea din punct de vedere realistic, multe întâmplări și soluții sunt cam trase de păr, în această carte.

2022-03-20 06:00:06

0

Marea calatorie a lui Amy si Roger - Morgan Matson

Marea calatorie a lui Amy si Roger - Morgan Matson

MAREA CĂLĂTORIE A LUI AMY & ROGER - MORGAN MATSON
�� RATING: 4⭐ / 5⭐
✒ Am citit această carte pentru prima oară în 2015 și i-am dat 5☆. Mi s-a părut ceva wow, la vremea respectivă, pentru că a fost prima mea întâlnire cu o carte stil mix media. Acum recitind-o, la diferență de aproape 7 ani, i-am mai scăzut 1☆, dar tot frumoasă este.
✒ Îi avem în prim plan pe Amy, o adolescentă ce trebuie să se mute în altă parte în urma morții tatălui ei, și pe Roger ce merge în vacanța de vară la tatăl său.
✒ Traseul este prestabilit de mama lui Amy, dar ei decid să facă un detur epic (dacă e să mă inspir din titlul original al cărții "Amy & Roger epic detour")
✒ Mi-a plăcut traseul parcurs de ei, atât fizic cât și în relația personală dintre ei. Amândoi au anumite lucruri pe suflet ce îi macină, iar în această călătorie îi vedem cum leagă o conexiune în câteva zile, ce alți oameni le leagă în luni de zile.
✒ Iar pozele cu traseul lor, locurile ce le vizitează, bonurile de casă, playlist-urile, fac lectura mult mai interactivă.
✒ 4⭐ și v-o recomand și vouă.

2022-03-18 12:00:11

0

Inimi chimice - Krystal Sutherland

Inimi chimice - Krystal Sutherland

INIMI CHIMICE - KRYSTAL SUTHERLAND
�� RATING: 5⭐ / 5⭐
✒ Când citești descrierea cărții, te aștepți la o lectură drăguță cu doi adolescenți. Apoi începi să o citești și de la un capitol la altul îți dai seama că e o carte tristă ce îți rupe inima în două.
✒ Am plâns ... am plâns pe tot parcursul ultimelor 150 de pagini, am plâns și după ce am terminat-o de citit, și încă îmi vin lacrimi în ochi când mă gândesc la unele fragmente.
✒ În carte o avem pe Grace, o fată nouă la acest liceu, ce se neglijează igienic și schiopătează când merge. Un mister pentru Henry, băiatul nostru cu o inimă atât de bună.
✒ Pe parcursul capitolelor vedem interacțiunea dintre ei, trecerea de la amici la "ceva mai mult", panta în care este tras Henry de către Grace și trecutul ei.
✒ Am plâns când am aflat de ce Grace îl duce pe Henry în unele locuri, de ce îl sărută cu ochii mereu strânși închiși, de ce nu vrea ca el să îi vadă camera, de ce este indisponibilă sentimental.
✒ Mi-a fost milă de Henry pentru că își formează amintiri cu Grace, vizuale, olfactive, ce de fapt sunt doar rămășițele ce Grace le poartă la rândul ei, ca amintiri a altei persoane.
✒ Nu o să uit secvența în care el îi inspiră mirosul, așa cum toți o facem cu persoana iubită, are mirosul lui propriu, si de fapt mai târziu are acele revelații.
✒ Am plâns cum nu am mai făcut-o de mult timp din cauza unei cărți. I am broken ��. O carte minunat de tristă. 5⭐

2022-03-11 12:00:11

0

Infinitul dintre noi - Carolyn Mackler

Infinitul dintre noi - Carolyn Mackler

INFINITUL DINTRE NOI - CAROLYN MACKLER
��RATING: 4⭐ / 5⭐
✒Prin această carte am putut trăi virtual cei patru ani de liceu în cinci corpuri dferite.
▪︎Zoe, fiică de celebritate aruncată într-un orășel, ce se luptă cu ideea de a fi bârfită la toate colțurile pentru că are viața mediatizată. De ea m-am lipit cel mai puțin, dar am apreciat tăria ei de a se lupta cu viicile mamei sale care nu îi este alături în cei mai sensibili ani din viață.
▪︎Mia, ciudățica școlii, dar cea mai bună la învățătură, ce în decursul acestor ani își descoperă stilul și locul.
▪︎Whitney, populara școlii, dar nu genul traditional ce vine și cu o răutate supremă, ci cu o duioșie și drăgălășenie ce am adorat-o.
▪︎Jake, băiatul ce nu îi este frică să își declare sexualitatea, și un foarte bun pictor.
▪︎Gregor, genul de băiat roșcat cu aparat dentar, ce nu atrage nici o fată, care pe parcurs se transformă în ceva de admirat.
✒Am "trăit" cu ei, cei patru ani de liceu, cu crush-urile lor, trădări, bucurii, traume și modul lor de maturizare.
✒O carte ce o recomand tuturor adolescenților. Merită să îi dați o șansă. 4⭐

2022-02-13 12:00:06

0

Fright Night. O noapte de groaza - Maren Stoffels

Fright Night. O noapte de groaza - Maren Stoffels

FRIGHT NIGHT - MAREN STOFFELS
��RATING: 3⭐ / 5⭐
✒O altă carte ce s-a citit rapid. Doar că am o nelămurire ��. Am căutat răspunsul la recenziile de pe Goodreads, dar se pare că nimeni nu a băgat în seamă acest lucru.
✒În această carte avem trei perspective, printre care și "Criminalul". Doar că gândurile "Criminalului" nu se aliniează cu cele a persoanei care comite la final delictul. Deci ... întrebarea este, întâmplările de la final i-au stricat planurile acestei persoane din care avem perspectiva? Cum de nimeni nu a observat acest lucru dintre cei care au citit cartea? ��
✒Dar acum să revenim la părerea mea despre ea. Această carte e un thriller slăbuț (în niciun caz horror) în care niște adolescenți participă la acest joc ciudat dintr-o pădure, numit Fright Night (care chiar există, autoarea zicând că a participat la unul ��), în care avem amestecat și o dramă de familie.
✒Nu am avut în cartea aceasta nimic care să sperie, dar am rămas cu întrebarea de mai sus ⬆️.
✒Per total o carte bunicică de 3⭐.

2022-01-29 09:00:06

0

Blue Lily, Lily Blue. Seria Fratia Corbilor Vol. 3 - Maggie Stiefvater

Blue Lily, Lily Blue. Seria Fratia Corbilor Vol. 3 - Maggie Stiefvater

BLUE LILY, LILY BLUE - MAGGIE STIEFVATER
��RATING: 3,5⭐ / 5⭐
✒În primul rând vreau să menționez încă o dată talentul acestei autoare de a scrie pasaje atât de magice. E o adevărată artă ce o deține.
✒Apoi, încă o dată, menționez că această serie nu este pentru oricine. Unii dintre voi ar găsi-o foarte plictisitoare, dar eu o iubesc.
✒Și acum ne întoarcem la acest volum. Hmmm ... este volumul ce ne pregătește pentru marele final. Dacă primul volum l-am adorat, iar pe al doilea unde îl avem în prim plan pe Ronan l-am devorat, acest volum a fost puțin fără subsanță. Mare lucru nu se întâmplă, înafară de ultimele trei capitole și epilogul ce ne face nerăbdători să citim ultimul volum al seriei.
✒Acest volum a fost "blat peste blat" de situații care se pregătesc pentru "crema" volumului patru.
✒În acest volum stăm foarte mult în mintea lui Adam și a lui Blue. Adam se luptă cu noua lui identitate ce a "cules-o" la finalul primului volum, iar Blue se redescoperă pe sine în timp ce o caută pe mama ei.
✒Mare lucru despre acțiune nu vă pot spune, pentru că ar fi spoiler, dar dacă vă plac poveștile mirifice și pline de mister, cu o bandă de patru (sau mai bine zis trei și jumătate ��) băieți și o fată neînfricată, în căutarea unui rege adormit pe un meridinian energetic și o pădure vie ce vorbește latină, vă recomand seria.

2022-01-23 06:00:06

0

Verity - Colleen Hoover

Verity - Colleen Hoover

VERITY - COLLEEN HOOVER
��RATING: 4⭐/5⭐ (NOTA 7)
✒Am câteva cărți de la această autoare în bibliotecă, dar aceasta este prima pe care o citesc.
✒Încep prin a vă avertiza că, dacă sunteți părinte, capitolele scrise prin perspectiva lui Verity sunt foarte tulburătoare și greu de digerat. La un momendat am avut stări de greață și am simțit nevoia să nu mai continui. Dacă aveți copii, aveți dezvoltat acel atașament și nevoia de protecție a lor, iar citind acele capitole vă provoacă un adevărat disconfort.
✒Vreau să cred că nu există pe lume asemenea persoane dereglate, dar din păcate cred că sunt.
✒În această carte o avem pe Lowen, o autoare mediocră care primește șansa vieții ei atunci când semnează un contract pentru a continua o serie de succes a autoarei Verity. Chiar dacă Lowen ar trebui să fie personajul principal, nu a fost așa. Verity a acaparat toată cartea.
✒Capitolele lui Lowen erau doar mici pasaje pentru a ajunge din nou în "mintea" lui Verity prin intermediul acelei autobiografii.
✒Finalul... hmmm... ������. Nu m-a dat pe spate chiar deloc mai ales că e unul ambiguu, iar eu urăsc astfel de finaluri. Și tind să cred prima variantă, nu ultima.

2021-09-26 12:00:11

0

Femeia din oglinda - Rebecca James

Femeia din oglinda - Rebecca James

FEMEIA DIN OGLINDĂ - REBECCA JAMES
💜RATING: 4⭐/5⭐ (NOTA 7)
✒O carte în stilul ghotic pe care o recomand. Avem în ea povestea a două femei ce au legătură cu conacul Winterbourne, și spiritul răzbunător ce sălăsluiește în el.
✒Prima perspectivă e a lui Alice din 1947. O femeie încercată de război, de pierdere, de o familie toxică și de o greșeală imensă din trecut, ce ajunge guvernantă pentru gemenii lui Jonathan Grey. Pe parcursul cărții vedem degradarea ei psihică și fizică din cauza conacului Winterbourne.
✒A doua perspectivă e a lui Rachel din 2018. O femeie independentă cu trauma de a-și pierde soțul, ce o lasă imună la dragoste, ce tânjește să își cunoască adevărata familie, ea fiind dată spre adopție. In urma unei înștiințări află că a moștenit conacul Winterbourne, și astfel își lasă viața din New York în detrimentul lui.
✒Va fi și ea afectată de blestem? Va afla ce s-a întâmplat cu celelalte femei din familia ei? Citiți cartea și o să aflați. Eu v-o recomand 😊.

2021-07-20 04:00:01

0

Ducele dorintelor ei - Sophie Barnes

Ducele dorintelor ei - Sophie Barnes

DUCELE DORINȚELOR EI - SOPHIE BARNES
💜 RATING: 2⭐/5⭐ (NOTA 3) DNF
✒Așa cum am zis, sunt într-un mare reading slump iar cartea aceasta nu mă ajută să scap de el. Am DNF-o la pagina 120/269.
✒Avem povestea tipică de dragoste dintre o lady ce iese din tiparele impuse femeilor în aceea perioadă și un bărbat mândru.
✒Două lucruri m-au făcut să o DNF. Ideea că Amelia se îndrăgostește - se dezîndrăgostește - se îndrăgostește din nou de ducele "cu nume pompos" Thomas Augustus Heathmore în mai puțin de 100 de pagini. Nu, mersi 🤨
✒Și ideea că Amelia se vrea a fi o femeie independentă, dar e dependentă de ajutorul lui Thomas în două privințe până la jumatatea cărții.
✒Până acum am citit cărți historical romance în care avem eroine independente care mi-au plăcut mult, de la autoarea Christi Caldwell, și făcând diferența îmi dau seama că personajul Ameliei și a lui Thomas nu sunt pe gustul meu.
✒De aceea am decis să nu mai continui cu ea.
《So many books, so little time.》

2021-06-23 01:00:09

0

Instrumente mortale vol. 4: Orasul ingerilor cazuti - Cassandra Clare

Instrumente mortale vol. 4: Orasul ingerilor cazuti - Cassandra Clare

ORAȘUL ÎNGERILOR CĂZUȚI - CASSANDRA CLARE
💜RATING: 4⭐/5⭐ (NOTA 7)
✒ Dacă e să prezint această carte în câteva cuvinte, ar fi 《terapie de cuplu》. Au mare nevoie de ea personajele din acest volum.
✒ Cartea ar avea ca subiect principal, consecințele unor fapte de-ale lui Clary din volumul precedent. Dar acest lucru e trecut în plan secundar, pentru că avem scoase în evidență problemele din toate cuplurile prezente în carte, fie ele personaje episodice sau principale, toate au probleme în cuplu.
✒ Ne focusăm pe adevărata acțiune în ultimele două capitole. Aflăm unele lucruri noi despre anumite legi supranaturale, ne sunt introduse personaje noi și ne întâlnim și cu Lilith în această carte.
✒ Dar per total cartea a fost ok. Sper ca Jace să iasă din această stare degradantă în care se află și să nu se mai pedepsească pe sine pentru orice prostie, chiar dacă finalul acestei cărți nu ne promite însănătoșirea mintală a lui Jace, în următorul volum, din contră 🙄😔.

2021-05-23 09:00:01

0

Instructiuni pentru fete cuminti. Seria Crima perfecta. Vol.1 - Holly Jackson

Instructiuni pentru fete cuminti. Seria Crima perfecta. Vol.1 - Holly Jackson

CRIMA PERFECTĂ - HOLLY JACKSON
💜 RATING: 4⭐/5⭐ (NOTA 7)
✒Însfârșit am citit o carte thriller care mi-a plăcut. Aleluia! 🙏 Mi-a plăcut modul de gândire a lui Pip și părțile din jurnalul ei în care își așterne rezumatul soluționării crimei, din aceea zi.
✒ Nu am ghicit făptașul, mereu am mers pe altă premiză, nu neapărat pe crimă. Mi-a plăcut parteneriatul dintre Pip și Ravi și cum s-au susținut în momentele importante.
✒ Mi-ar plăcea să o am prietenă pe Pip, așa cum a zis și autoarea Aisha Bushby.
✒ Eu vă recomand cartea și abia astept traducerea celorlalte cărți scrise de Holly Jackson.

2021-04-22 12:00:01

0

Pentru inima unei doamne - Christie Caldwell

Pentru inima unei doamne - Christie Caldwell

PENTRU INIMA UNEI DOAMNE - CHRISTI CALDWELL
💜 RATING: 4⭐/5⭐ (NOTA 7)
🎵 MUSIC: JESSIE J - FLASHLIGHT
✒ Această carte este volumul 3 din seria "Mirese păcătoase" în care avem poveste lui Niall, un morocănos uriaș care nu știe să se bucure de nimic și peste tot vede doar amenințări asupra clubului "Iadul și păcatul", unde el este co-proprietar și șeful paznicilor. Și apoi o avem de Diana, sora vitregă a lui Ryker și fiică de duce, ce urăște așteptările pe care le are societatea de la aceea vreme, asupra femeilor.
✒ Până acum acesta mi s-a părut cel mai bun volum din serie, pentru că a reușit de m-a făcut să plâng. Ambele personaje sunt măcinate mintal de anumiți demoni. Niall de trecutul crud pe care l-a avut ca și copil al străzii, iar Diana de faptul că s-ar putea să moștenească nebunia mamei ei.
✒ Ambii ajung de la indiferenta ce o simt pentru celălat, la iubire. Acest proces e anevoios și de durată, un proces ce pe mine m-a emoționat. Iar finalul a fost cireașa de pe tort, plin de lacrimi din partea mea.
✒ Iar dacă o carte îmi trezește asemenea emoții, înseamnă că autoarea și-a făcut treaba bine.
✒ V-o recomand și vouă dacă vreți să citiți ceva ușor și plin de emoție.

2021-04-11 03:00:01

0

Instrumente mortale vol. 3: Orasul de sticla - Cassandra Clare

Instrumente mortale vol. 3: Orasul de sticla - Cassandra Clare

ORAȘUL DE STICLĂ - CASSANDRA CLARE
💜RATING: 4⭐/5⭐ (NOTA 7)
🎵MUSIC: SIA - UNSTOPPABLE
✒ Și cu acest volum am terminat recitirea cărților din lumea Shadowhunters. De acum încolo încep fresh cu celelalte volume.
✒ În această carte se încheie capitolul personajului negativ, dar ceva îmi spune că în celelalte trei volume rămase în această serie, vor apărea alte rele. La finalul cărti sunt lasate câteva lucruri neelucidate.
✒ Mi-a plăcut că în final Jace și Clary și-au aflat anumite origini de care nu erau siguri. Mi-a plăcut că în final vânătorii de umbre au lăsat orgoliul deoparte și au făcut puțină pace cu repudiații, chiar dacă ceva îmi spune că nu o să țină la nesfârșit.
✒ Citind această carte m-am simțit ca fiind într-un carusel de emoții. Am fost tristă, speriată, la limita curiozității, șocată de unele dezvăluiri și la final liniștită, urmărind și eu alături de toate personajele focul de artificii din Alicante.
✒ Sunt curioasă de traseul pe care îl v-a lua volumul 4 din serie, și în ce aventuri își va mai arunca Cassandra personajele.

2021-04-09 09:00:01

0

Mai rece ca gheata - Jennifer L. Armentrout

Mai rece ca gheata - Jennifer L. Armentrout

MAI RECE CA GHEAȚA - JENNIFER L. ARMENTROUT
💜RATING: 3,5⭐/5⭐ (NOTA 6)
🎵MUSIC: AVA MAX - SO AM I
✒Nu o să zic prea multe detalii despre acțiune pentru că ar fi spoiler. Dar ideea acestui volum este vânătoarea de Lilin.
✒Dar pe mine m-a deranjat enorm că autoarea s-a focusat 90% din timp pe acest triunghi amoros activ, și doar 10% pe actiunea cărți.
✒I-am dat 3,5☆ pentru că am citit cărti calitative de la această autoare și am luat în considerare și anul în care a fost scrisă (2014).
✒Sper ca în ultimul volum să scoată acest triunghi amoros deranjant din carte. M-a enervat destul în aceste 500 de pagini.
✒Alt fapt enervant e că Layla e fiica unei persoane foarte viclene si în continuare Bolovanul (așa cum l-a poreclit Roth pe Zayne) îi spune că ea e un îngeraș. Nu e! E o persoană cu un ADN amestecat care alege să fie bună, dar asta nu înseamnă că nu deține anumite puteri malefice. Nu îmi place că îi bagă pe gât ideea că ea e altceva față de ceea ce este. Poate că mi-ar fi plăcut la Layla să își imbrățișeze moștenirea și să învețe cum să o controleze și nu să se lase "pe o ureche" pentru că un Bolovan îi tot spune "Tu ești bună, sărutul tău nu fură suflete dacă tu nu vrei." Chiar dacă fix asta face. Sărutul ei fură suflete și Layla nu poate controla acest lucru.
✒Am încercat să fiu FOARTE indulgentă cu acest volum la rating. Dar m-a enervat la culme 😠.

2021-04-04 03:00:01

0

Regina fara regat - Holly Black

Regina fara regat - Holly Black

REGINA FĂRĂ REGAT - HOLLY BLACK
💜RATING: 4⭐/5⭐ (NOTA 7)
🎵MUSIC: AVA MAX-KINGS & QUEENS
✒Iată că am citit și ultimul volum din "Făpturile văzduhului". Mulți cititori au fost dezamăgiți ce el, pentru că totul se întâmplă în grabă. Eu aș spune că am apreciat, oarecum, această acțiune succintă. Nu mi-a împuiat autoarea capul cu detalii nefolositoare. Deci mie una, mi-a plăcut.
✒Un mic minus ar fi faptul că mi-a fost dor de Jude cea nemiloasă pe care o găsim în primele două volume. Mi-a fost dor de Jude spioana, Jude răzbunătoarea, Jude țesătoarea de intrigi. In acest volum găsim o Jude mai diplomată, mai calmă, mai statornică.
✒Epilogul a fost kiss chef 😙👌, iar toastul de la final m-a făcut să îmi dau seama că îmi iau la revedere de la aceste personaje, momentan.
✒Cinstesc 🥂 pentru Jude, Cardan, Taryn, Vivi, Heather și Oak și sper să îi regăsesc episodic măcar, în cărțile pe care autoarea a zis că le v-a scrie cu actiunea tot în Elfhame.

2021-03-23 12:00:01

0

Noi - Evgheni Zamiatin

Noi - Evgheni Zamiatin

Nu îmi pare rău că am citit-o. E o carte de referință. Nota 7/10.

2020-11-28 08:24:22

0

Mituri grecesti. Zeii si eroii din Grecia antica - Federica Bernardo

Mituri grecesti. Zeii si eroii din Grecia antica - Federica Bernardo

O carte superb ilustrată cu mici povești din mitologia greacă. Pe unele le știam, pe altele nu. O carte de colecție.

2020-11-28 08:24:22

0

Imparateasa celor o mie de ceruri - Rhoda Belleza

Imparateasa celor o mie de ceruri - Rhoda Belleza

O carte SF cu un început promițător care se duce în jos pe parcursul paginilor.
✒Avem o fată de 16 ani care trebuie să devină împărăteasă, dar în urma unui complot politic devine fugară. Apoi îl avem pe Aly, un soldat venetic, căruia i se pune în spate o crimă, și astfel devine cel mai căutat om din galaxie. Și o avem și pe Kara, o misterioasă fată, căruia îi aflăm adevărata identitate în ultimul rând al cărții.
✒La prima vedere m-am așteptat la altceva de la această carte. M-am așteptat la o acțiune în care să o avem pe Rhee împreună cu Aly în această fugă, dar nu a fost cazul. În toate situațiile în care fugari sunt prinși, se bagă anumite elemente favorabile pentru a scăpa, fără nici un efort. Pe ce bază funcționează această lume, nu ne este descrisă. De ce unele personaje fac anumite decizii, nu ne sunt descrise.
✒O carte tip schiță, în care lipsesc explicațiile care ne ajută să înțelegem o lume ficțională cu personaje fictive. Pentru cititorii începători acest SF e unul bun, nefiind prea complex. Dar pentru mine a fost slab.

2020-11-08 01:40:40

0

Destine la limita - Katie McGarry

Destine la limita - Katie McGarry

Destine la limită - Katie McGarry
❤❤❤❤❤5/5
O carte foarte profundă, despre drama a doi adolescenți. Echo are propria traumă în urma unui abuz din partea mamei, iar Noah încercă să își recâștige frații înapoi în urma decesului părinților. Această carte m-a trecut prin toate stările. Am plâns, am râs, m-am îndrăgostit, am fost furioasă. Și chiar am empatizat cu Echo la drama ei cu mama. Dar în final această carte mi-a oferit liniștea necesară dupa tot tumultul din cele 400 de pagini. O carte extraordinară

2020-10-12 09:15:29

0

Anul de gratie - Kim Liggett

Anul de gratie - Kim Liggett

🌸Eu am luat-o ca o mică lecție de viață. Faptul că unele lucruri în viață ne fac rău doar pentru că nu acceptăm o altă parere din prisma orgoliului mare pe care toți îl avem. Katherine în această carte e personificarea orgoliului și îmi venea să o intru în carte să îi arăt cât de mult greșește. Despre anul de grație a fetelor nu vă zic nimic că astfel aș fura din misterul cărții. "Nimeni nu vorbește despre anul de grație." Așa începe cartea și vă las pe voi să îl descoperiți. Și tot cu citate din carte o să vă zic, că atunci când începi cartea o să ai "Ochii larg deschiși dar nu vezi nimic." și la final o să ai "Ochii larg deschiși și vezi totul."
🌸O carte pe care o recomand.

2020-10-08 06:55:39

0

Regele malefic - Holly Black

Regele malefic - Holly Black

Regele malefic -Holly Black
❤❤❤❤🖤4/5
Titlul cărții, din nou mi se pare irelevant. Ca si în cazul primului volum. I se potriveste numele abia în ultimul capitol al carții.
Acest volum mi-a placut mai mult decat primul. În aceasta carte avem parte de actiune încontinuu. Iar intrigile politice în lumea zanelor ia o alta proportie. Am iubit fiecare scena în care Cardan si Jude sunt împreuna. Iar finalul nu m-a mirat. Din contra, am teoriile mele în legatura cu el si urmarea sa în cartea a treia. Cred ca ceea ce a facut Cardan la final, a facut-o pentru a o proteja, și nu zic mai mult ca sa nu dau spoilere. Daca autoarea o ține asa, sper ca al treilea volum sa fie de 5 stele.
P.s. Analizând coperta carții a treia, cred ca o sa avem de data asta un oponent redutabil. Avem o coroana prinsă în gheata si rupta, cu un sarpe. Cred ca în aceste doua volume, vedem fel si fel de intrigi, în timp ce acel cineva, sta si își fumeaza pipa, asteptând sa vina timpul lui. Ca si jocul "piatra-hartie-foarfeca" Aici v-a fi "apa-pamant-gheata" Apa poate inunda pamantul- Pamantul poate rasari din apa, din fundul oceanului-dar înghetul pamantului poate distruge plantele de pe acest tărâm, de care aceste zane sunt atat de legate. ABIA ASTEPT VOLUMUL TREI!!

2020-10-04 05:39:04

0

Everless - Sara Holland

Everless - Sara Holland

Everless-Sara Holland
❤❤❤❤🖤 4/5
Aceasta carte m-a dus cu gandul la seria lui Brandon Sanderson "Nascuți în ceața" datorita modului de combinare a sângelui cu metale. Doar ca în aceea serie e folosit pentru dobândirea unor puteri, iar în aveastă carte sângele este extras și transformat în monede, care se dizolva în lichid cald și este consumat pentru a adauga zile, săptămâni, ani în plus vieții tale. Normal că cei saraci își vand ani din viață pentru a supraviețui, iar cei bogați îl consumă și traiesc în locul lor.
În această carte ne întâlnim cu un grup de personaje, care la finalul cărți vor deveni cu totul altceva fața de ceea ce credem de ei la început. Asupra fiecaruia avem o perspectiva greșită, pana în ultimele capitole. Cei blânzi și calmi devin cruzi, iar cei cruzi si agresivi de fapt sunt cei pe care ne bazăm de la început, dar nu știm. Mi-a plăcut ce întorsătura a luat cartea la final, și abia astept volumul 2.

2020-10-04 05:24:04

0

Palatul de spini. Cantecul umbrelor Vol.1 - Eliza Mazilu

Palatul de spini. Cantecul umbrelor Vol.1 - Eliza Mazilu

 Palatul de spini-Eliza Mazilu
❤❤❤❤🖤4/5
Offff! De unde să încep. Această carte m-a surprins. Nu mă așteptam să îmi placă atât de mult. Chiar dacă a avut pasaje unde trebuia lucrat mai mult, per total cartea a fost frumoasă. Au fost vreo 4-5 momente în care am simțit o puțină asemănare cu ACOTAR, dar nu m-a deranjat. Acțiunea cărții e palpitanta în unele puncte în care întorceam paginile ca să vad ce se v-a întâmpla, iar în unele puncte nu am simțit-o prea închegata. Avem capitole la 2 saptămâni distanță care nu prea mi-au plăcut lăsând anumite lucruri în ceață. Mi-aș fi dorit să avem parte și de momente romantice între cei doi(cine a citit cartea știe) dar sper sa fie în al doilea volum. Deja în capul meu mi-am format cuplurile, chiar daca autoarea încă nu a format nici unul concret. Această carte e prima din serie, unde autoarea formează baza actiunii ce urmează în celelalte cărți, de aceea nu am pus accent prea mult pe minusuri. Finalul ne lasa"în plop și plopul în aer" și am o mie de întrebari. Abia aștept volumul 2.
Daca v-a plăcut ACOTAR, sau fantasy cu elfi și dragoni, v-o recomand.

2020-10-04 05:09:04

0

Ascensiunea. Prima carte a seriei Destinul Reginei - Rebecca Ross

Ascensiunea. Prima carte a seriei Destinul Reginei - Rebecca Ross

 Ascensiunea reginei-Rebecca Ross
❤❤❤❤🖤4/5
Daca va place o carte cu actiunea arsa la foc mocnit, atunci aceasta carte este pentru voi. Mi-a placut dezvoltarea lenta a Briennei, si dezvaluirea secretelor de pe parcursul actiunii. Mi-a placut ca în aceasta carte este vorba despre personajul secundar din aceasta razmerița. Nu avem perspectiva Reginei în devenire, ci a personajului care ajuta la detronarea regelui nemilos si încoronarea celei de drept. Aceasta carte m-a dus cu gandul la alte doua lecturi. 1-The 100 în privinta razboinicelor care se vopsesc pe fata, si faptul ca femeia este liderul absolut 2-The rest of us just live here de Patrick Ness. In acea carte ne este prezentat faptul ca, noi într-un film/carte avem perspectiva eroilor, dar nu si a cetatenilor. Aceea parte este doar una figuranta si atat. Si in ea ne este prezentat perspectiva lor. Asta am simtit citind aceasta carte. Perspectiva Briannei. A unei fete care este doar un pion în aceasta lupta. Am vazut ca mai urmeaza un volum, dar pentru mine finalul acestei carti a fost perfect. Nu îmi trebuie un al doilea volum, dar o sa vad despre ce este continuarea. O recomand din ambele inimi!

2020-10-04 05:09:04

0

Dracula. Pe urmele printului nemuritor. Seria Anchetele lui Audrey Rose Vol.2 - Kerri Maniscalco

Dracula. Pe urmele printului nemuritor. Seria Anchetele lui Audrey Rose Vol.2 - Kerri Maniscalco

Dracula. Pe urmele prințului nemuritor-Kerri Maniscalco
❤❤❤❤❤5/5
Acest al doilea volum din serie, mi-a plăcut mult. A fost mai incitantă acțiunea, și mi-a plăcut și cum a decurs relația dintre Thomas și Audrey. Dacă în primul volum mi-am cam dat seama cine e criminalul, în acest volum nu l-am ghicit până ce nu am ajuns la deznodământ. Cred ca dacă s-ar face un film după această carte, ar fi unul pe cinste. Cel puțin scena de la final când criminalul se îmbăiază în sângele victimelor, si momentul când iese din cadă si i se văd doar ochii și dinții, în rest fiind acoperit de sânge închegat, ar fi o scenă de groază perfectă. Se vede ca autoarea a pus mai mult suflet în scrierea acestui volum, și abia astept volumul 3 cu Houdini. Trebuie să precizez că are puncte în plus deoarece acțiunea se întâmpla în Brașov, la Castelul Bran? Cred ca e evident 😂
P.S. Scrisorile de la finalul cărții dintre Thomas si Daciana mi s-au părut atât de amuzante. Au fost un deliciu

2020-10-04 05:00:02

0

Destinul Coroanei vol. 2. Seria Jocul Coroanei - Evelyn Skye

Destinul Coroanei vol. 2. Seria Jocul Coroanei - Evelyn Skye

Destinul coroanei-Evelyn Skye
❤❤❤❤🖤4/5
În primul rând vreau să precizez că mi-a plăcut mai mult acest volum, decât primul. Avem parte de mai multă acțiune, iar unele personaje nu mi s-au mai părut banale ca în primul volum. Am iubit-o pe Vika cât de puternică a fost, și mi-a plăcut cu cine a format un cuplu la final. Autoarea are un stil foarte elaborat de a descrie actele de magie a personajelor, de simți că ești prezent acolo în mijlocul lor. Am adorat scena în care Vika si Nikolai danseaza mazurca în vulcan. Ceea ce nu mi-a placut, a fost epilogul. Mi-ar fi placut sa se axeze pe cuplul nostru si nu pe încoronarea țarului. Vroiam un epilog mai sigur asupra lor. Asa am ramas cu un gust amar, fiind scris atât de vag finalul din perspectiva lor.
De aceea i-am dat 4/5. Dar chiar si cu minusul acesta, cartea a fost frumoasa.

2020-10-04 05:00:02

0

13 Comori - Michell Harrison

13 Comori - Michell Harrison

 13 comori-Michelle Harrison
❤❤❤❤🖤4/5
Aceasta carte e un middle grade mystery. Nu ma asteptam sa îmi placa asa mult. Ma asteptam sa fie mai fadă actiunea, dar m-am înselat. În aceasta carte ne întâlnim cu Tanya, o fata de 14 ani care s-a nascut cu darul de a vedea zânele, iar acest lucru îi aduce numai necazuri, pentru-ca ele daca stiu ca tu le poti vedea, îti creaza numai probleme. De aceea mama ei o trimite în vacanta de vara la conacul bunici care este situat langa "Padurea Spanzuratilor,, care e plina de zane Seelie si Unseelie. Si de aici porneste actiunea cartii, atunci cand Tanya împreuna cu Fabian încearca sa salveze o fata captiva de 50 de ani în lumea zanelor. Mi-a placut cel mai mult felul în care autoarea descrie modul în care un om poate căpăta darul de a le vedea, mi s-a parut asa de original. Mi-a placut cartea, a fost interesanta

2020-10-04 04:54:04

0

Lux vol.3: Opal - Jennifer L. Armentrout

Lux vol.3: Opal - Jennifer L. Armentrout

In sfarsit!!!!

2015-07-13 09:02:44

0

Sarutul din umbra - Laurell K. Hamilton

Sarutul din umbra - Laurell K. Hamilton

Seria cuprinde 9 cartii si se numeste Meredith Gentry.

2015-06-27 02:37:52

0

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one