promo nemira octo desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

promo nemira octombrie mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Card cadou
Promotii popup img

Weekend Nemira

-40% -20% la toate

titlurile editurii!

Rasfoieste urmatoarele tale lecturi!
Close btn popup img

Năstase Maria-Magdalena

Membru din 17/05/2020

Aprecieri

Aprecierii review

4

aprecieri

Review-uri

Review Coment

31

de comentarii

Zece respiratii scurte vol. 1 - K.A. Tucker

Zece respiratii scurte vol. 1 - K.A. Tucker

Cartea începe prin prezentarea celor două surori Kacey și Livie care fug din casa mătușii sale, unde stăteau de când au rămas orfane, pentru a începe o nouă viață împreună în Miami. Cele două surori se au doar una pe cealaltă, deoarece în urmă cu patru ani a avut loc un tragic accident, unde singura supraviețuitoare era Kacey. Bilanțul accidentului : șase morți și nenumărate vieți distruse. Printre cei morți numărându-se și părinții celor două. De atunci, Kacey și Livie au trăit în casa mătușii și a unchiului lor, până azi, când o întâmplare le-a făcut să plece.
Mi-a plăcut foarte mult legătura dintre cele două surori, care se sprijină una pe cealaltă indiferent de circumstanțe. Kacey încearcă să nu mai lase pe nimeni să pătrundă în sufletul său, în afară de Livie. Dar, o întâlnire la spălătorie cu Trent, vecinul lor, îi dă toate planurile peste cap, simțind încă din prima zi o atracție fizică.
Îmi place foarte mult de Kacey pentru că își dă seama la începutul cărții că trebuie să se schimbe pentru sora ei și pe parcurs chiar se vede această schimbare. Toți trecem măcăr o dată în viață printr-o traumă pe care nu știm cum să o gestionăm. Dar, timpul vindecă orice rană, indiferent de cât de adâncă este ea. Timpul ne maturizează și ne schimbă. Exact asta s-a întâmplat și cu Kacey. Pasiunea sa pentru box, a luat naștere o dată cu dorința de schimbare și este un lucru foarte bun, faptul că,printr-un sport, hobby, orice, îți poți înneca amarul și nu mai ești tentat să apelezi la alcool, violență pentru a uita de traume.
Vă recomand această carte/serie. Este o carte ușoară, se citește rapid și îți poate schimba puțin concepția despre viață în primele pagini. Pe parcursul cărții vom descoperi și iubire, pasiune și teamă, așa că dacă aveți 15-18 ani, poate și mai mult, vă va plăcea foarte mult această carte.

2020-07-30 08:24:11

1

Disparitia lui Daniel Tate - Cristin Terrill

Disparitia lui Daniel Tate - Cristin Terrill

”Dispariția lui Daniel Tate” este un thirller care reușește să te captivele încă din primele pagini. Însă, pe parcursul lecturii, nu mai știi ce să crezi. Nu știi dacă este sau nu Daniel, iar finalul îl veți citi și reciti de cel puțin două ori.
Citind primele pagini începi să-ți conturi o idee. Dar, vine Daniel și îți spune că este de fapt o minciună, iar adevărul fix atunci începe. Și din minciună în minciună, nu o să mai știți ce să credeți.
Povestea este destul de simplă: un băiat pleacă de acasă, nu-și mai vede mama un an de zile, dar într-o zi o sună și se preface că este un polițist. Îi spune femeii că fiul său a murit lovit de o mașină. Mama lui îi spune însă că ea nu are niciun fiu, așa că băiatul se simte nevoit să lase trecutul în urmă și să-și construiască o nouă viață.
Prin mai multe minciuni, ajunge într-un centru de copii, însă aici refuză să vorbească cine este și de unde este, așa că cei de acolo vor să-l interneze la un spital de psihiatrie. Puștiul nu vrea să meargă în acel loc, deci inventează din nou o nouă minciună. Se dă drept Daniel Tate, fiul unei familii răpit cu șase ani în urmă, trecut granița ilegal, bătut și traumatizat până și-a uitat toate amintirile.
Familia Tate este foarte primitoare și îl primește cu brațele deschise acasă. Însă, este autoare Daniel Tate sau este doar un impostor?
De aici începe un carusel de întâmplări care îți vor stârni tot felul de întrebări: ”este sau nu este?”, ”spune sau nu adevărul?”. Personajele sunt misterioase, le veți descoperi cu greu, însă aceasta este magia cărții. Finalul nu poate fi intuit ușor și credeți-mă că nu veți știi ce să credeți la sfârșit.
Este un thriller destul de bun. Ceea ce mie mi-a atras atenția încă din primele pagini este, faptul că, acțiunea nu este plasată pe capitole, întâmplările fiind despărțite de o simplă ”*”. O recomand tuturor persoanelor peste 14 ani care vor să iasă puțin din zona lor de comfort.

2020-07-18 12:33:55

0

Momentul nostru infinit - Lauren Myracle

Momentul nostru infinit - Lauren Myracle

”Momentul nostru infinit” este o carte foarte frumoasă, care ilustrează cele mai frumoase lucruri de pe Pământ: prima iubire, ultima vară înainte de plecarea la facultate, regăsirea de sine și alegerea vieții pe care vrei să o trăiești și după care tânjești încă din copilărie.
Ce se întâmplă atunci când toți au o viziune asupra viitorului tău, numai tu nu o ai? Ce se întâmplă când părinții vor să decidă în locul tău numai pentru că 18 ani ai fost copilul perfect, iar tu vrei să-ți creezi propria viață?
În această situație se află Wren, o adolescentă care termină liceul și este gata să-și ia diploma de absolvire. Dar, nu știe ceea ce vrea să facă mai departe cu viața ei. Până la 18 ani a trăit în umbra părinților, fiind o fată ascultătoare, care nu încălca niciodată regulile și pe care toti părinții ar vrea să o aibă ca fiică.
”Tânjea să dețină controlul asupra propriei vieți, nu să fie o extensie a mamei și a tatălui ei și își dorea cu ardoare să facă ceva îndrăzneț, ceva care să conteze, ceva care să-i ajute pe alții într-un mod instantaneu și tangibil. ”
Charlie Parker este un băiat cu o copilărie zbuciumată. A fost adoptat de nenumărate ori până și-a găsit familia potrivită.
Atât Wren, cât și Charlie, au nevoie de o persoană care să îi sprijine și să aibă încredere în ei. Astfel, destinul îi aduce impreună, adolecenții găsindu-și fericirea unul în brațele celuilalt. Însă, în viață totul se plătește, până și fericirea.
Charlie vrea să meargă la facultate, în timp ce Wren s-a înscris la un program de voluntariat Project Unity, care se află la o distanță destul de mare. Cei doi încearcă să trăiască fiecare clipă la maxim, trăind la infinit fiecare moment. Asta până când apare Starrla și totul este ruinat. Starrla este fosta iubită a lui Charlie, care nu-i permite să fie cu Wren.
Oare vor trece Wren și Charlie peste acest obstacol care stă în calea fericirii lor? Ce va face Starrla? Veți afla citind cartea ”Momentul nostru infinit” de Lauren. O carte foarte frumoasă care vă poate scoate preț de câteva ore din rutina zilnică și care vă poate aduce zâmbetul pe buze. O recomand tuturor persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

2020-07-18 12:33:55

0

Eu inca te iubesc - Cristina Chiperi

Eu inca te iubesc - Cristina Chiperi

Eu încă te iubesc... patru cuvinte care pot schimba destinul unor persoane în doar câteva secunde. O inimă care bate pentru cineva, o luptă cu propriile sentimente pe care trebuie să o duci un timp îndelungat, niciodată neavând destul curaj să le rostim fără să simțim că nu mai putem face față sufletului care strigă neîncetat iubirea față de o persoană pe care am avut-o și am pierdut-o sau față de o persoană pe care nu am avut-o niciodată, dar o iubim mai mult decât pe noi înșine.
Lucy Sanders este protagonista acestui roman și poartă în suflet teama de a-și pierde cel mai bun prieten, pe Dylan de care este îndrăgostită de ceva timp. Nu am crezut niciodată în prietenia dintre o fată și un băiat, voi ați crezut că poate exista doar o prietenie între o fată și un băiat?
Nu lăsa adevărul să stea în calea întrebării ”Oare ce s-ar fi întâmplat dacă?”
Cel mai dificil moment pentru Lucy este momentul când trebuie să se împrietenească cu Caroline, fata de care Dylan este îndrăgostit. Lucy este îndrăgostită de Dylan, Dylan de Caroline... O situație dificilă prin care sunt sigură că foarte mulți am trecut și prin care am trecut cu demnitate ascunzându-ne sentimentele.
Ce va face Lucy și care sunt sentimentele adevărate ale lui Dylan pentru ea, veți afla doar citind cartea ”Eu încă te iubesc”. O să o citiți foarte repede, poate veți putea empatiza cu Lucy și Dylan și, cine știe, poate ”Eu încă te iubesc” va ajunge una dintre cărțile voastre preferate.

2020-07-12 04:00:07

0

Dupa ce am gasit fericirea - Anna Todd

Dupa ce am gasit fericirea - Anna Todd

După ce am găsit fericirea este al patrulea volum al seriei After, o carte ce nu o poți lăsa atât de ușor jos de mână. Citind-o treci prin tot felul de stări, nu mai știi ce este adevărat și ce este minciună, iar după ce ai citit primele trei volume, nu te poți opri.
În volumul al patrulea descoperim o npuă Tessa, matură care își cunoaște propriile valori și care nu se lasă manimatată de nimeni, mai ales de Hardin. Pleacă la New York cu Landon, prietenul ei cel mai bun și dispare din viața lui Hardin.
Ce face Hardin acum? Încearcă să se schimbe. Nu mai folosește violența, iar vazele sparte, dulapurile rupte și pumnii cu care Hardin ne obișnuise rămân în urmă în acest volum.
Finalul este cel care mi-a plăcut enorm și la care a sperat de-a lungul filelor citite. After este o serie pe care eu o să o păstrez în bibliotecă o vreme, iar După ce ne-am găsit fericirea este cel mai frumos volum din seria celebră a lui Anna Todd.

2020-07-12 04:00:07

0

Ugly Love. Despre fata urata a iubirii - Colleen Hoover

Ugly Love. Despre fata urata a iubirii - Colleen Hoover

Despre autor: Colleen Hoover este una dintre scriitoarele mele preferate, ce a scris foarte multe opere care au ajuns bestselleruri New York Times. Multe dintre acestea sunt traduse în limba română și se găsesc la editura Epica: Totul se termină cu noi, Fără speranță, Speranță pierdută etc.
Ugly love. Despre fața urâtă a iubirii
Încă din titlu, putem intui că este o carte care ne va arată fața urâtă a iubirii, pe care foarte mulți nu o putem vedea ceva timp, iar când o descoperim suntem dezamăgiți profund. Dar, este și despre fiori dragostei, partea frumoasă a iubirii, a celui mai frumos sentiment pe care îl putem avea pe Pământ.
Acțiunea are două planuri nerative relatate de Tate și Miles. Primul plan este povestit din perspectiva lui Tate, iar cel de-ai doilea plan ne spune ce s-a întâmplat în urmă cu șase ani și  este relatat din perspectiva lui Miles.
Tate este o tânără frumoasă, de doar douăzeci și trei de ani care vine în San Francisco să stea la fratele său, Corbin pentru a urma un master pentru asistenți medicali. Dar, imediat ce ajunge la apartamentul său, îl găsește pe Miles beat, vecinul fratelui său, în fața apartamentului și nu poate intra. Își suna fratele, iar el îi spune să-l ia și pe Miles înăuntru. Astfel, prima noapte a lui Tate în San Francisco este umbrită de prezența vecinului misterios cu care trebuie să doarmă sub același acoperiș. Însă, lucurile vor decurge destul de rău pentru Tate, deoarece ea se va îndrăgosti de Miles, însă băiatul o va respinge frumos la început.
Ce se va întâmpla întrei cei doi, veți afla citind ”Ugly Love.Despre fața urâtă a iubirii”. Eu v-o recomand tuturor persoanelor peste 16 ani. Consider că este un romance drăguț pe care îl veți putea citi ușor.

2020-07-12 04:00:07

0

De 19 ori Katherine - John Green

De 19 ori Katherine - John Green

Despre autor:
"John Green s-a născut la 24 august 1977. Cărţile sale au fost publicate în peste douăzeci de limbi şi figurează constant în topul celor mai bine vândute titluri al publicaţiei New York Times.
Foarte activ şi pe platformele virtuale, John Green a creat, împreună cu fratele său, Brotherhood 2.0, cel mai popular proiect video online, accesat pe YouTube de peste 30 de milioane de fani Nerdfighter din întreaga lume. "De 19 ori Katherine" a fost nominalizată la Michael L. Printz Award şi Los Angeles Times Book Prize. De acelaşi autor, la Editura Trei au apărut: "Sub aceeaşi stea" şi "Căutând-o pe Alaska" .
De 19 ori Katherine
Această opera m-a fermecat foarte mult, încă de la început prin incipitul plin de strălucire "În dimineața de după ziua în care absolvi liceul și fu părăsit pentru a nouăsprezecea oara de o fata pe nume Katherine, Colin Singleton, renumitul copil-minune, făcu o baie".
Romanul începe prin prezentarea pe scurt a vieții lui Colin Singleton, un renumit copil-minune, care deținea o memorie excelentă.
Chiar dacă Colin era capabil să citească ziarul și cărți de o complexitate mare de la doi ani și o luna, el nu putea să descifreze mesajele din spatele cuvintelor pe care le citea, ca orice altă persoană.
După ce a absolvit liceul și a fost părăsit de iubita sa numită Katherine (ce mare coincidență, nu-i așa?), a decis sa meargă într-o călătorie cu prietenul său,  Hassan, pentru a o uita pe fată. Nu știau încotro se vor îndrepta sau unde vor ajunge, au mers la voia întâmplării, până când au văzut un panou aflat pe marginea drumului pe care se afla următorul mesaj "VIZITAȚI MORMÂNTUL ARHIDUCELUI FRANZ FERDINAND" . Colin era pasionat de istorie așa că au decis să meargă la mormântul arhiducelui, din orașul Gutshot.
Aici Colin va cunoaște o fată, Lindsey care nu este destul de atrăgătoare pentru Colin, însă află că protagonistul a fost părăsit de 19 Katherine, iar ea, ca prin coincidență a avut un iubit pe nume Colin. 
A fost oare o simplă coincidență? Voi ce credeți? Eu nu vă voi spune mai multe, vă las pe voi să descoperiță. Dacă vă plac cărțile scrise de John Green, De 19 ori Katherine este una dintre cele mai bune cărți ale sale.

2020-07-12 04:00:07

0

Lantul - Adrian McKinty

Lantul - Adrian McKinty

Despre autor: ”Adrian McKinty s-a născut și a crescut la Belfast, in Irlanda de Nord. Cărțile sale au câștigat Premiul Edgar, Premiul Ned Kelly, Premiul Anthony și Premiul Barry. ”Lanțul” urmează să fie publicată în 37 de țări și ecranizat de către o casă de producție importantă.”
Lanțul: 
Lanțul este un thirller care pe mine m-a fermecat foarte mult și care m-a ”introdus” în lumea pasionaților de thrillere. Atunci când am văzut titlul, m-am gândit la un lanț, un obiect, iar coperta cu un leagăn mi-a întărit gândul, însă în romanul lui McKinty, Lanțul nu este un obiect, este o organizație.
Romanul debutează cu dispariția unei fetițe numite Kylie. Aceasta este răpită din stația de autobuz, dimineața, în jurul orei 8, când aștepta autobuzul pentru a merge la școală.Imediat după acest incident mama acesteia, Rachel, este anunțată printr-un apel că fiica sa a fost răpită. Aceasta ar fi făcut orice pentru fetița ei așa că a hotărât să facă exact ceea ce răpitorii i-au spus, indiferent dacă îi făcea dorea sau nu. Primul lucru pe care Rachel la auzit la telefon a fost ”Acum faci parte din Lanț. Nu banii contează ci Lanțul.” Aceasta replică m-a șocat foarte mult.
Lanțul este o organizație căreia nu îi poți lua urma. Oameni din spatele acestuia sunau prin intermediul telefoanelor de unică folosință, pentru a nu fi localizați. Această metodă trebuia urmată și de persoanele pe care Lanțul le contacta, indiferent dacă voiau sau nu, ele erau ”vânate”.
Lanțul proceda astfel:
o familie îți răpea copilul;
pentru a-ți recupera copilul trebuia să  plătești o sumă de bani pe care răpitorul ți-o indica (desigur, suma de bani cerută era stabilită de Lanț; El știe suma de bani prezentă în conturile tale bancare) și să îți alegi o familie pe care tu o consideri potrivită să comită aceleași acțiuni ca tine și să-i răpești copilul;
după ce familia căreia i-ai răpit copilul va răpi alt copil, abia atunci copilul tău va fi eliberat.
Destul de complicat, însă așa este Lanțul și numai așa poți scapa de el.
Știu că v-am stârnit multă curiozitate, însă va trebui să citiți ca să vedeți ce se va întâmpla cu Kylie și cu mama ei. Este un thriller palpitant, pe care nu o să-l puteți lăsa jos din mână până nu veți știi ce se va întâmpla și care va fi deznodământul.

2020-07-12 04:00:07

1

Tatuatorul de la Auschwitz ed.2 - Heather Morris

Tatuatorul de la Auschwitz ed.2 - Heather Morris

Tatuatorul de la Auschwitz este o carte profundă, care te va cutremura, foarte emoționantă care te va face să plângi destinul oamenilor care au trăit în acei ani.
Perioada care se află în centrul acțiunii în opera ”Tatuatorul de la Auschwitz” este o perioadă delicată pentru toată lumea, ceea ce se întâmpla în lagărele de concentrare fiind groaznic.
Peronajul principal al cărții, Lale se oferă voluntar să meargă în lagărele de concentrare pentru a-și proteja familia. Știe unde se duce, cât de chinuitor este, dar merge cu demnitate și cu speranță în suflet că într-o zi va ieși de acolo. Mergând cu atenție și uitându-se bine în toate părțile poate va observa ceva care îl va ajuta mai târziu să le facă rău celor care vor să-i elimine, însă el nu-i va lasă.
Va face contrabanda cu mâncare... Da, ați citit bine. Pe vremea aceea, în lagărele de concentrare se făcea contrabandă cu mâncare, chiar dacă riscurile erau mari, Lale nu-și putea lăsa colegii de chin nemâncați.
Meseria lui era una cu mari beneficii, însă el nu se putea bucura de ele. Era greu să se uite în ochii deținuților în timp ce îi tatua.
Tatuatorul de la Auschwitz este o carte grea ca plumbul, o carte profundă care te va măcina pe interior și a ajunge în fiecare colț al inimii și îl va străpunge.

2020-07-12 03:48:53

0

Eu sunt femeie - Maria Cristiana Tudose

Eu sunt femeie - Maria Cristiana Tudose

Eu sunt femeie este o carte cu și despre femei. Este dedicată femeilor de orice vârsta, dar și bărbaților care vor să cunoască o femeie așa cum ea este și nu cum se ascunde în fața lor și dacă vor să intre în mintea femeii și să vadă gândirea lor.
Pe mine din primul moment m-a fermecat titlul și am știut de când am văzut-o că trebuie să o citesc și sunt sigură că și pe voi, dragi cititori, vă atrage la fel de mult ca și pe mine.Acțiunea este plasată în două locuri: Florența, Italia în anul 2010 și în Ploiești, România, unde întâmplările sunt plasate în anul 2015.Povestea Mariei, protagonista romanului este cu și despre iubire și neîncrederea în sine.
Iubirea este cel mai frumos sentiment de pe Pământ. Iubirea te face să te simți în siguranța lângă partenerul tău, să te simți iubită și să iubești. Dar ce se întâmplă când interpretezi greșit sentimentele celui cu care vorbești de ceva timp? Ce se întâmplă când îți deschizi sufletul în fața unui străin? Nu-l poți asculta pe bărbatul pe care tu l-ai vrea, povestind despre iubita lui, când tu ai da orice să fi în locul ei.
Povestea Mariei și a lui Vlad, bărbatul pe care l-a cunoscut pe rețelelel de socializare nu este singura și poate să fie un adevăr pe care tinerii îl ascund de cele mai multe ori de familie.
Vlad, băiatul de care Maria s-a îndrăgostit nebunește, îi frânge inima protagonistei, spunându-i că ea merită ceva mult mai bun și că nu știe ce valoare ascunde, însă Maria nu poate asculta de rațiune și alege să judece cu sufletul și nu cu mintea. Sunt sigură că foarte ulte tinere au trecut prin asta, cel puțin o dată în viața și nu este deloc ușor. Eu nu cred în iubirea din mediul online, chiar dacă aceasta poate exista, nu cred că este la fel de solidă ca iubirea adevărată, clădită cu greu în viața reală.
Eu sunt femeie este cartea pe care eu o voi ține în bibliotecă și pe care o voi citi de fiecare dată când voi fi dezamăgită în dragoste. V-o recomand cu drag, tuturor femeilor și, de ce nu, și bărbaților care vor să cunoască ce simt o femeie când ei încearcă să le ”protejeze” spunându-le ca ei nu sunt ceea ce ele caută.

2020-07-05 04:34:59

0

Oamenii fericiti citesc si beau cafea - Agnes Martin-Lugand

Oamenii fericiti citesc si beau cafea - Agnes Martin-Lugand

Moartea soțului și fetiței sale o aruncă pe Diane în cea mai cruntă depresie. Chiar și cei mai înțelepți oameni trec prin momente grele atunci când pierd o persoană dragă. Prima reacție pe care o persoană o are la aflarea veștii este să nu accepte, se scufundă în tristețe profundă întrebându-se De ce mie ? De ce acum când am cea mai mare nevoie ?. Asta i s-a întâmplat și lui Diane, totul în jurul său oprindu-se într-un loc, ea refuzând chiar să meargă la înmormântarea celor doi. Diane devine un adevărat zombi, timp de un an stând îmbrăcată doar cu hainele soțului ei, lângă jucăria fetiței sale.
„În întuneric, am mers pe urmele lor, în încăperea în care ne reuneam. Colin venea spre mine, eu îi desfăceam cravata, el mă săruta, Clara ne despărțea, cinam, Colin o culca pe fiica noastră, după care rămâneam amândoi, cu siguranța de a o ști pe Clara la căldură în patul ei, cu degetul mare în gură.
Am realizat că apartamentul nostru nu mai exista, îmi dorisem să rămân acolo ca să păstrez totul neatins, dar greșisem. Nu mai erau dosare, zgomotul cheii în ușă, alergături pe parchet. Nu aveam să mai revin niciodată aici." :cry:
Toată lumea s-a îndepărtat de ea cu excepția prietenului său, Felix, care încearcă să o scoată din această stare propunându-i să se îndepărteze puțin de acele locuri pline de amintiri. După multe rugăminți, Diane acceptă să plece în țara în care soțul său, Colin, își dorea atât de mult să meargă, Irlanda.
Aici întâlnește o familie care o va ajuta să se vindece și cu ajutorul lor va trece peste acel eveniment care îi umbrise viața. Tot aici, protagonista, întâlnește un nou bărbat, Edward. Am fost convinsă din prima clipă că între cei doi se va lega ceva, deoarece ambii păreau că au nevoie unul de celălalt. Însă, la un moment dat o femeie își face apariția și tot echilibrul stabilit se strică. Vă las pe voi să aflați cine este această femeie și cum v-a influența viața Dianei și a lui Edward.
Titlul cărți este dat de cafeneaua literară pe care o deținea Diane. Cartea prezintă o poveste despre regăsirea de sine, despre cum te poate ajuta iubirea să treci peste un eveniment care te marchează pentru totdeauna. Mi-a plăcut foarte mult această carte și o recomand cu încredere tuturor persoanelor peste 14 ani. Este o lectură ușoară ce o poți citi într-o zi.
.

2020-06-27 01:32:45

0

Pecetea mortii - Veronica Roth

Pecetea mortii - Veronica Roth

Fiind adepta cărților romance, nu m-am așteptat să-mi placă, însă am rămas plăcut surprinsă să văd că ajung la jumătatea cărții în două zile.
Protagonista cărții, Cyra, este sora brutarului care conduce poporul Shotet. Ea s-a dovedit a fi puternică și inteligentă chiar dacă cei din jurul său nu vedeau agilitatea și puterea ei. Posedând harul durerii, era folosită ca o armă de tortură de către fratele ei, Ryzek.
La polul opus, îl avem ca protagonist pe Akos, fiul unui fermier și al unui oracol de pe națiunea-planetă Thuvhe.
Cyra percepe durerea ca pe un har, dar și ca un blestem, pentru că este permanentă în corpul ei, iar ceea ce o obligă fratele ei să facă, o afectează și pe ea. Însă, probabil vă întrebați de ce acceptă? De ce se supune fratelui ei, dacă este din acelaș rang? Asta m-am întrebat și eu de-a lungul cărții, însă este un secret. Un secret ce ar cădea îngrozitor de rău pentru po****ție și pentru siguranța ei. Ea este capabilă să absoarbă și să producă durere, tocmai de aceea devine un fel de armă pentru acesta, însă ea trăiește constant în durere și în suferință.
Akos este un suflet generos, iar loialitatea pentru familia sa este nemărginită. Atunci când el și fratele său sunt capturați de soldații dușmani din Shotet, singurul țel al lui Akos e să-și scoată fratele în viață de acolo, indiferent de preț.
Un singul lucru nu mi-a plăcut la carte, am așteptat o sută de pagini să înceapă acțiunea.
Nu pot menționa pasaje care să fie extraordinare și care să-ți rămână veșnic în minte, dar asta nu înseamnă că ”Pecetea morții” nu e foarte bine scrisă. Totuși, pe lângă acest aspect, rămâne un roman care te face să dai pagină după pagină, curios și intrigat.
Sfârșitul mi s-a părut unul cutremurător atât pentru Cyra, cât și pentru Akos. Îmi pare rău, nici în ruptul capului nu o să-l dezvălui, dar vă ofer un mic pont. Vă va ridica câteva întrebări referitoare la acțiune, însă citind continuarea ”Cumpăna destinelor”, cu siguranța vă veți răspunde la aceste întrebări. Eu abia am început-o și abia aștept să văd cum decurg lucrurile pentru Cyra, dar și pentru Akos.
Îi voi acorda acestei cărți 3,5 steluțe din 5 și o recomand tututor pasionaților de SF, cu vârsta peste 15 ani.

2020-06-27 01:32:45

0

After. Dupa ce ne-am intalnit - Anna Todd

After. Dupa ce ne-am intalnit - Anna Todd

După ce ne-am întâlnit este o carte ce nu o poți lăsa atât de ușor jos de mână. Citind-o treci prin tot felul de stări, nu mai știi ce este adevărat și ce este minciună, iar finalul te va șoca cu adevărat.
Primul volum este prezentat din perspectiva Tessei, o tânără de doar 18 ani care a venit în Washington să învețe. Din momentul în care ajunge în cămin, iar mama sa pleacă, viața ei se schimbă radical. Chiar dacă la început veți spune că este povestea de dragoste obișnuită dintre doi adolescenți, până la sfârșitul cărții veți vedea că v-ați înșelat.
Tessa este o fată harnică, municitoare care învață, dar colega ei de cameră, Steph este chiar opusul ei. Chiar dacă mama Tessei vrea să-i schimbe camera, aceasta nu acceptă pentru a nu provoca scandal încă din prima zi. Nu face parte dintr-o familie perfectă, însă este o fată bună la suflet cu un caracter frumos.
Hardin Scott este tipul băiatului rău la care orice fată visează cu excepția Tessei caruia nu-i plac genul acesta de băieți. Însă, lui Hardin îi place imposibilul așa că o atrage pe Tessa într-o capcană.
Vă las pe voi să descoperiți ce s-a întâmplat, dacă vă plac romanele de tip romance. Cred că știți deja, dacă nu vă spun eu că există și film pentru prima carte, apărut anul trecut pe care după ce o să citiți cartea vă puteți delecta cu el.

2020-06-27 01:32:45

0

Dupa ce ne-am indragostit - Anna Todd

Dupa ce ne-am indragostit - Anna Todd

După ce ne-am îndrăgotit este al treilea volum al seriei After, o carte ce nu o poți lăsa atât de ușor jos de mână. Citind-o treci prin tot felul de stări, nu mai știi ce este adevărat și ce este minciună, iar dacă ai citit primele două volume, nu trebuie să te oprești, volumul al treilea îți pregătește foarte multe surprize.
În volumul trei, îi regăsim pe Tessa și Hardin îndrăgostiți unul de celălalt mai mult decât niciodată.
Tessa este măcinată de gânduri privind viitorul ei și dorește să nu ajungă ca mama ei. Dar însă destinul o readuce în brațele celui pe care îl iubește și îl urăște în același timp.
Hardin încă trăiește în urma trecutului și este măcinat de faptul că Tessa are un viitor strălucit în față, iar el nu. Gândurile îi întunecă rațiunea și face tot posibilul pentru a o împedica să plece la Seattle, însă Tessa vrea să plece. Astfel, aceasta nu acceptă manimatarea lui, ajungând în pragul în care dorește o pauză în relația bolnavă pe care o aveau cei doi. Dar pauza aceasta are ca rezultat consolidarea relației și conștientizarea sentimentelor pe care cei doi le au unul față de celalalt.
Sfârșitul este unul șocant, aducându-ne în atenția cititorilor o informație despre trecutul lui Hardin. Un trecut care nu mai este stabil și din care realizează că a trăit douăzeci și unu de ani în minciuni și secrete.

2020-06-27 01:32:45

0

Verity - Colleen Hoover

Verity - Colleen Hoover

Colleen Hoover este una dintre scriitoarele mele preferate, ce a scris foarte multe opere care au ajuns bestselleruri New York Times. Multe dintre acestea sunt traduse în limba română și se găsesc la editura Epica: Totul se termină cu noi, Ugly love, Fără speranță, Speranță pierdută etc.
Fiind o mare fană a cărților scrise de Colleen Hoover, am crezut că și Verity este o carte tip romance, exact așa cum ne-a obișnuit Colleen. Însă, de această dată autoarea m-a surprins în mod plăcut, aflând astfel că Verity este un thriller psihologic foarte bun.
Verity este un thriller inedit, unde dragostea și misterul se împletesc într-un mod plăcut creând astfel o capodoperă ce nu poate fi lăsată jos din mână până nu descoperi misterul ce o învăluie pe Verity.
Lowen, naratorul operei, este o tănâră scriitoare cu mari probleme financiare. În momentul în care i se propune un contract, să termine ultimele 3 volume ale lui Verity Crowford, o celebră scriitoare, vrea să refuze, însă gândindu-se la suma de bani care i s-a propus și fermecată de Jeremy, soțul lui Verity pe care îl cunoaște cu o jumătate de oră înainte de a i se propune să continue seria soției lui, ea acceptă.
De aici începe o adevărată aventură pentru Lowen în casa familiei Crowford, descoperă mistere greu de înțeles, mistere care ar fi trebuit poate să nu fie aflate niciodată, însă nu poți ascunde la infinit ceva, mai ales dacă este vorba de viață și moarte.
Finalul cărții m-a impresionat, nu mă așteptat la un asemenea sfârșit, însă încă o dată Colleen Hoover a reușit să mă impresioneze. Vă recomand cu drag acest thrilles psihologic!

2020-06-27 01:32:45

0

eBook P.S. Imi placi - Kasie West

eBook P.S. Imi placi - Kasie West

Am auzit foarte multe păreri despre această carte, păreri bune sau mai puțin bune, așa că într-un final am citit-o și mi-am format propria părere despre ea.
”P.S. Îmi placi” ilustrează o perioadă foarte frumoasă din viața fiecărui om, ADOLESCENȚA, fiori primei iubire, fluturii care îți încojoară stomacul, fiind o carte perfectă pentru fetele de 14-15 ani.
Lily, naratoarea operei ”P.S. Îmi placi” este o compozitoare desăvârșită, însă are inspirație fix în timpul orei de chimie, iar profesorul său este deranjat de acest lucru. Astfel, o roagă să nu-și mai aducă la ora de chimie decât o foaie și un pix pe care v-a lua notițe, iar la sfârșitul orei trebuia să arate hârtia pe care lua notițe. Lily nu a mai putut scrie cântece, așa că atunci când îi vine în minte un vers, îl scrie pe bancă. Doar că la a doua oră de chimie vede că la versul ei a mai fost adaugat încă unul de o persoană anonimă. Cei doi vor schimba impresii despre familie, genuri muzicale zilnic prin intermediul bilețelelor de sub bancă.
”P.S. Îmi placi” este o carte foarte frumoasă pe care v-o recomand să o citiți. Este o lectură plăcută pe care o puteți termina într-o zi și care poate să vă facă ziua mult mai frumoasă.

2020-06-27 01:32:45

0

P.S.: Imi placi - Kasie West

P.S.: Imi placi - Kasie West

Am auzit foarte multe păreri despre această carte, păreri bune sau mai puțin bune, așa că într-un final am citit-o și mi-am format propria părere despre ea.
”P.S. Îmi placi” ilustrează o perioadă foarte frumoasă din viața fiecărui om, ADOLESCENȚA, fiori primei iubire, fluturii care îți încojoară stomacul, fiind o carte perfectă pentru fetele de 14-15 ani.
Lily, naratoarea operei ”P.S. Îmi placi” este o compozitoare desăvârșită, însă are inspirație fix în timpul orei de chimie, iar profesorul său este deranjat de acest lucru. Astfel, o roagă să nu-și mai aducă la ora de chimie decât o foaie și un pix pe care v-a lua notițe, iar la sfârșitul orei trebuia să arate hârtia pe care lua notițe. Lily nu a mai putut scrie cântece, așa că atunci când îi vine în minte un vers, îl scrie pe bancă. Doar că la a doua oră de chimie vede că la versul ei a mai fost adaugat încă unul de o persoană anonimă. Cei doi vor schimba impresii despre familie, genuri muzicale zilnic prin intermediul bilețelelor de sub bancă.
”P.S. Îmi placi” este o carte foarte frumoasă pe care v-o recomand să o citiți. Este o lectură plăcută pe care o puteți termina într-o zi și care poate să vă facă ziua mult mai frumoasă.

2020-06-27 01:32:45

1

Pacienta tacuta - Alex Michaelides

Pacienta tacuta - Alex Michaelides

Pacienta tăcută a fost unul dintre thrillerele pe care eu le-am adorat. Finalul m-a șocat, nu mă așteptam la un asemenea deznodământ. În ultimele file, când totul începuse să prindă contur am crezut că am aflat misterul, când naratorul a schimbat brusc totul. După părerea mea, este unul dintre cele mai bune thrilleruri și merită citit până la ultima filă.
Theo Faber este un psihoterapeut cu o copilărie grea, care a trecut prin multe traume în copilărie din cauza tatălui său. Pentru a scăpa de trecutul care îl macină, face terapie cu Ruth, un psihoterapeut care îl ajută să-și accepte trecutul așa cum el a fost, fără a încerca să-l schimbe sau să-l uite. Într-un final, el își acceptă trecutul și descoperă că lui îi se potrivește această profesie, devenind psihoterapeut.
Însă chiar dacă el este psihoterapeut, el nu se poate ajuta pe el însuși. Așa că după mulți ani ajunge din nou la Ruth, acum ea fiind o psihoterapeută ieșită la pensie, care încearcă să-l ajute nu ca un doctor, ci ca o prietenă.
Persoana în jurul căreia se învârte acțiunea este Alice Berenson, o pictoriță care a devenit celebră în urmă cu șase ani când și-a împușcat soțul în față de 5 ori, fără să ofere o explicație după anchetatorilor, ea devenind asfel pacienta tăcută și fiind internată la un spital de nebuni. Șase ani nu a scos nici măcar un cuvânt, toată lumea era lipsită de speranță în cazul Alicei Berenson, însă cel mai mare vis a lui Theo Faber este să o facă să vorbească.
Adună informații de la rudele fetei, încearcă să-i înțeleagă copilăria, deoarece și ea trăit o copilărie grea, umbrită de moartea mamei și de sinuciderea tatălui său care spunea ea în jurnalul său că a reușit să o omoare spiritual.
”Tata tocmai m-a omorât”
În timp ce citești Pacienta tăcută îți vin în minte diferite scenarii,încerci să pui toate informațiile și să înțelegi de ce Alice și-a omorât soțul cu sânge rece. Pacienta tăcută este un thriller pshilogic care te va năuci. Este plin de mister și de suspans și vă recomand cu drag tuturor iubitorilor de thrillere.

2020-06-22 09:47:44

0

Fericirea imi scapa printre degete - Agnes Martin-Lugand

Fericirea imi scapa printre degete - Agnes Martin-Lugand

După ce am citit trei romane de la Agnès Martin-Lugand și m-am obișnuit cu stilul celebrei scriitoare, m-am gândit că ar fi corect să citesc și această carte care m-a impresionat încă din primele pagini.
”Fericirea îmi scapă printre degete” o are în centru atenției pe Iris, o tânără căsătorită cu un medic, Pierre, cu o viață monotonă, care descoperă că nu este fericită deoarece nu avea cariera pe care și-o dorea. Încă de când era mică ea și-a dorit să fie croitoreasă, dar toată lumea îi spunea că nu este bună și că nu va avea succes. După zece ani, află de la părinții ei că visul de a merge la o școală de croitorie a fost ruinat chiar de către ei. Părinții lui Iris își doreau foarte mult ca fata lor să meargă la o școală de comerț, astfel când a venit scrisoarea în care scria că protagonista a fost acceptată la școala de croitorie, ei au rupt-o și au ales să-i spună că au respins-o pentru că nu era talentată.
”Aveam treizeci şi unu de ani şi un soţ mai preocupat de cariera lui decât de soţie- şi care tocmai îşi amintise că trebuie să avem o familie numeroasă; un serviciu al cărui singur merit era că mă împiedica să ma ţicnesc; stăteam singură şi pierdută în casa mea mare şi goală. Nu eram decât soţia lui Pierre. Nimic altceva.”
Iris își ia iima în dinți și pleacă la Paris pentru a-și îndeplini visul de a fi o celebră croitoreasă. Acolo întâlnește două persoane importante pentru viața ei: Marthe și Gabriel. Va fi o luptă pentru iubire în sufletul lui Iris, însă aceasta va alege până la urmă cu inima și nu cu rațiunea. Cum o va ajuta Gabriel și Marthe pe protagonistă, dar și ce piedici va avea veți descoperi voi.
”Inima mea avea să fie pentru totdeauna ruptă în două. Iris a lui Pierre. Iris a lui Gabriel. Doi bărbaţi două iubiri. I-aş fi râs în nas oricui mi-ar fi spus că nu poţi să iubeşti doi oameni în acelaşi timp. Ba da, era cât se poate de posibil. Doar că nu iubeşti în acelaşi fel. Cu Pierre era o dragoste supusă rutinei, liniştitoare. Cu Gabriel, o dragoste explozivă, pe muchie de cuţit, pe un tărâm necunoscut.”
Această carte te face să te gândești la visul tău, la ce ai vrea tu cu adevărat să faci, care sunt pasiunile tale.
Iris este modelul pe care Agnès Martin-Lugand ni l-a oferit pentru a ne arata că niciodată nu este târziu să-ți urmezi visul. Da, poate că la vârsta de 31 de ani pe care Iris o avea, multe persoane ar spune că nu mai are niciun farmec să lupți pentru vise, însă ea a luptat.
Dacă a reușit sau nu să-și îndeplinească visul de a fi croitoreasă veți afla doar dacă veți citi ”Fericirea îmi scapă printre degete”.

2020-06-22 09:47:44

0

Viata e usoara, nu-ti face griji - Agnes Martin-Lugand

Viata e usoara, nu-ti face griji - Agnes Martin-Lugand

După ce am citit Oamenii fericiți citesc și beau cafea am simțit nevoia să citesc și continuarea ei. Viața e ușoară, nu-ți face griji o surprinde pe Diane, personajul principal cu care am facut cunoștintă în prima carte, întoarsă în Paris. Ea vrea să-și întemeieze o nouă viață în orașul în care credea că nu se va mai întoarce niciodată. Redeschide cafeneaua literară ”Oamenii fericiți citesc și beau cafea” alături de Felix, prietenul său. Îl întânește pe Oliver și încearcă să-și clădeasă un nou cămin alături de el, însă trectul o bântuie. Nu știu dacă vi s-a întâmplat și vouă să vă apropiați de cineva, iar apoi brusc să apară fostul prieten(ă) și să vă bulverseze. Cam asta s-a întâmplat și cu Diane. Este nevoită să se întoarcă în Irlanda, îl întâlnește pe Edward și brusc toată viața ei este dată din nou peste cap. Trebuie să aleaga între trecut și prezent. Deși primul volum a fost trist și nostalgic, acesta îți dă un sentiment de liniște, de speranță.
Agnes Lugand promovează prietenia. Asta apreciez cel mai tare la cărțile ei. Am citit trei cărți scrise de ea și în toate am găsit oameni capabili să facă orice într-o prietenie. Oameni care pot aștepta să îți revii, oameni care te susțin fără prea multe întrebări și sunt mereu acolo pentru tine.

2020-06-22 09:47:44

0

Cinci motive sa o iei de la capat - K.A. Tucker

Cinci motive sa o iei de la capat - K.A. Tucker

Cinci motive să o iei de la capăt face parte din seria Zece respirații scurte, fiind cel de-al patrulea roman. Deși această carte poate fi citită fără a citi operele de dinaintea sa, eu vă recomand să le citiți pe toate, vă asigur că nu veți regreta. Citind toată seria vă veți putea contura o imagine de asamblu despre Ben Morris, unul dintre personajele principale.
Reese MacKay nu a avut o viață deloc ușoară, fiind abandonată la cinci ani de către tatăl său într-un popas de camioane. De atunci, ea nu a mai aflat absolut nimic despre el, iar legătura cu mama ei era destul de rece, chiar aproape inexistentă. A încetat să i se mai adreseze cu cuvântul ”mamă” când avea cinci ani. Amândouă au căzut de acord asupra acestui lucru susținând faptul că nu i se potrivește această adresare. Reese s-a atașat foarte mult de Jack, unul dintre bărbații din viața mamei sale, care o va ajuta mai târziu angajând-o la firma lui și nu numai.
Reese este o tânără rebelă, nonconformistă, sensibilă ce nu lasă pe nimeni să o înjosească. La vârsta de nouăsprezece ani a fugit în Las Vegas cu un tip, Jared, să se căsătorească, însă după nouă luni, fata a descoperit că soțul o înșeală cu fosta lui iubită, prinzându-i în apartamentul lor. Probabil că l-ar fi iertat pe Jared, dar acesta a cerut divorțul.
Pentru al uita pe cel care i-a frânt inima, Reese împreună cu prietenele sale merg în Cancun, unde îl întâlnește pe Ben Morris, un tip atrăgător. Atrasă de el, Reese acceptă o aventură de o noapte cu acesta, spunându-i o identitate falsă. Reese și Ben se vor întâlni două luni mai târziu, amândoi fiind angajați la aceași firmă de avocatură, a lui Jack.
Cum vor decurge lucrurile între ei ? Vor fi sau nu împreună ? Cum se va descurca Jared fără Reese ? Ca să aflați toate acestea, vă invit să citiți romanul. Daca l- ați citit deja, vă invit să vă lăsați părerea în comentarii!
Romanul este scris din perspectivele celor două personaje principale, Reese și Ben, ceea ce accentuează cititorilor sentimentele resimțite de fiecare personaj. Dacă ești fata și citești cartea, vei înțelege de ce Reese ia asemenea decizii, iar dacă ești băiat, te vei regăsi în capitolele scrise din perspectiva lui Ben.
”Cinci motive să o iei de capăt” este o lectură ușoară, o carte ce o poți citi într-o zi relaxantă de vară pe plajă sau acasă, plină de personaje misterioase ce încearcă să te facă să empatizezi și să observi din umbră ambele opinii ale lui Reese și Ben.

2020-06-22 09:47:44

0

Totul se termina cu noi - Colleen Hoover

Totul se termina cu noi - Colleen Hoover

Colleen Hoover este una dintre scriitoarele mele preferate, ce a scris foarte multe opere care au ajuns bestselleruri New York Times. Multe dintre acestea sunt traduse în limba română și se găsesc la editura Epica: Totul se termină cu noi, Ugly love, Fără speranță, Speranță pierdută etc.
Totul se termină cu noi
Încă de la primele rânduri, Colleen Hoover ne introduce în povestea lui Lily Bloom, o tânără care nu a avut o viață ușoară, dar întotdeauna a luptat pentru visele ei. A trecut printr-o copilărie grea, fiind victima indirectă a violenței domestice din familie, o copilă care și-a considerat mama mult prea slabă, neînțelegând sacrificiile mamei : dacă o lovea, următoarele două săptămâni urmau să fie minunate.
Anii au trecut, iar tatăl său moare. Mama ei o pune la înmormântare să țină un elogiu în memoria tatălui său, însă Lily nu a găsit niciun lucru bun de spus despre tatăl ei, așa că a împietrit și a stat două minute pe scenă fără să spună nimic, până când unchiul său a coborât-o.
După acest moment stânjenitor, Lily a simțit nevoia de puțină eliberare, a simțit nevoia să stea singură și să-și adune gândurile, așa că a mers pe acoperișul unui bloc, unde a încercat să se relaxeze. Stând acolo și încercând să depășească momentele petrecute în urmă cu puțin timp, o altă persoană intră pe ușă, un tânăr neurochirurg, Ryle Kinkaid, care tot ce își dorește în viață este succesul.
Tot ce își dorea Lily era să aibă afacerea sa proprie, să-și deschidă o florărie, așă că la șase luni de la întâlnirea cu Ryle, renunță la jobul pe care îl avea și încearcă să-și urmeze visul. Allysa, o fată tânără care își cauta un loc de muncă, o întâlnește pe Lily la florărie și o ajută să o deschidă, devenind, în cele din urmă, cele mai bune prietene.
Trebuie să vă mai spun că fantomele trecutului reapar și în această carte. Atlas, prima dragoste a lui Lily, un băiat fără casă pe care Lily l-a ajutat în adolescență și de care a ajuns să se îndrăgostească, reapare în viața ei, exact așa cum i-a promis cu câțiva ani în urmă.
„-O să-ți promit ceva, mi-a spus. Atunci când viața mea va fi suficient de bună încât tu să poți face parte din ea, te voi căuta. Dar nu vreau să mă aștepți, pentru că s-ar putea ca asta să nu se întâmple niciodată.”
Imediat cum am început să o citesc, nu am vrut să o mai las jos din mânâ. Cred că fiecare om ar trebui să citească această carte, deoarece ai foarte multe lucruri de învățat din experiența de viața a protagonistei și mai mult de cât atât, poate foarte mulți dintre voi se regăsesc în această carte, mai mult sau mai puțin.
Poate că experiențele prin care a trecut Lily nu sunt adevărate 100%, însă cu siguranță măcar 40% din această carte este inspirată din viața autoarei. Este o operă profundă, plină de emoție ce reușește să te facă să empatizezi cu protagonista, te face să-ți pui întrebarea Eu ce-aș face dacă aș fi în situația ei?
Cine era Allysa? Ce se întâmplă între Ryle și Lily? Cum va reacționa Lily când îl va reîntâlni din nou pe Atlas ? Ce va alege Lily ? Răspunsurile la toate aceste întrebări le veți găsi, în momentul când veți citi cartea. O recomand cu încredere tuturor și abia aștept să aud părerile voastre după ce ați citit-o.

2020-06-22 09:32:42

1

Imi pare rau, sunt asteptata - Agnes Martin-Lugand

Imi pare rau, sunt asteptata - Agnes Martin-Lugand

Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a cărții ”Îmi pare rău, sunt așteptată” de la București, în urmă cu câțiva ani, un roman emoționant despre alegerile pe care suntem nevoiți să le luăm în viață. Agnès Martin-Lugand este autoarea celebrului roman ”Oamenii fericiți citesc și beau cafea” și continuarea acestuia ”Viața e ușoară, nu-ți face griji”.
Viața profesională sau viața personală?
Aceasta este întrebarea la care Yaël încearcă să găsească răspuns. Își dorește succesul, este foarte ambițioasă și vrea să ajungă cât mai sus pe plan profesional, însă nu vede că viața ei personală este ruinată.
Dacă încearcă să se axeze și pe viața ei personală, lăsând la o parte munca, simte că eșuează și nu mai poate duce la capăt toate proiectele pe care le are.Nu știe ce înseamnă concediul, o vacanță cu prietenii, familia, dressingul ei este plin doar de ținute office pentru birou și pantofi cu toc. Își vede rar familia, prietenii, de care cândva era nedespărțită.
În urmă cu 10 ani, Yaël, era o fată obișnuită care a profitat din plin de anii studenției, iubea petrecerile și abia aștepta weekendul să petreacă cât mai mult timp cu prietenii, până când ceva a marcat-o, plecarea celui mai bun prieten al său, Marc.
Starea ei se agrava pe zi ce trece, nu mai mânca, nu mai dormea, tot ce făcea era să muncească, muncă, muncă și iarăși muncă. Până într-o zi, când, din cauza unei ploi, intră într-un magazin de vechituri și aici îl găsește pe vechiul ei prieten, Marc, despre care nu mai auzise nimic timp de 10 ani.
Purtându-se arogant la serviciu cu colegii săi, șeful ei, Bertrand, o obligă să-și ia un concediu de câteva săptămâni. În aceste câteva săptămâni, Yaël s-a schimbat și a devenit puțin mai atentă și la viața ei personală, însă nu pentru mult timp.
Până la sfârșitul romanului suntem martorii unui conflict interior foarte puternic care ne pune pe gânduri și încercăm să ne punem în locul ei și să încercăm să alegem. Poate că mulți am alege viața personală, însă Yaël este atât de ambițioasă și vrea din ce în ce mai mult și pe plan profesional, simțind că nu are nevoie de nimic mai mult.
Ce a ales ea și cum s-a descurcat veți afla doar citind această carte minunată și credeți-mă că nu veți regreta.

2020-06-22 09:32:42

0

eBook De veghe intre lumi

eBook De veghe intre lumi

Primul roman de la această scriitoare, pe care l-am citit a fost ”De veghe între lumi”. Nu am avut așteptări mari de la el, însă a reușit să mă surprindă. Este un thriller misterios, ce te scoate din zona ta de comfort, te introduce într-o altă lume, dându-ți o stare de nesiguranță, de incertitudine.
Bee este dintre personajele principale și naratorul poveștii. Mi-a fost simpatică încă de la început, dar pe măsură ce citeam mi s-a părut că Beatrice ascunde ceva și mi-a devenit antipatică. Îmi pare rău, dar eu nu suport mincinoșii și prefăcuții.  Whitley este prințesa răsfățată, care crede că totul i se cuvinte și care poate deveni un monstru atunci când are o criză de nervi. Whitley are și un partener care o ajută când vrea să facă ceva rău, Cannon, un geniu al informaticii. Martha este tipa deșteaptă din grup, obsedată de fizică și fascinată de un roman fantastic . Kipling este un tip cu o copilărie grea care a lăsat urme adânci în sufletul lui.
Bee era iubita celui mai popular băiat din liceu, Jim, și împreună cu cei prezentați anterior, alcătuiau o gașcă de nedespărțit. Asta până în seara când Jim a murit, iar ei nu au mai ținut legătura cu ea. Toți au mințit în legătură cu ceea ce făceau de fapt în acea seară, dar familia lui Jim a intervenit la poliție pentru a închide cazul cât mai repede, astfel, în mod oficial, fiul lor s-a sinucis. Totuși, îndoielile o macină prea mult pe Beatrice, așa că tânăra decide să-și facă apariția la una dintre petrecerile foștilor ei prieteni, încercând să afle adevărul.
De aici începe adevăratul mister. Cei cinci suferă un accident și sunt prinși între viață și morte, într-o buclă a timpului. La 11, 2 ore ei se reîntorc în aceași zi, neputând să călătorească în viitor. Dar, doar unul singur poate supraviețui, ei trebuie să aleagă votând în fiecare seară. Cum ? V-a trebui să citiți ca să aflați 
Cel mai mult mi-a plăcut de bătrânul mesajer, Paznicul, care le aduceau tot felul de vești despre veghe, căci veghe se numea ceea ce ei trăiau acum.
Ce secrete ascund ? Ce s-a întâmplat în noaptea în care Jim a murit? Cine va supreviețui veghei? Ce legătură avea veghea cu Jim? Veți afla asta, citind ”De veghe între lumi” și vă spun că nu veți regreta.
Îi voi da acestei cărti 5 din 5 steluțe  Dacă ați citit-o, știți de ce, dar dacă nu, nu pierdeți mult timp să nu cumva să fiți prinși în Veghe și să nu știți cum să ieșiți.

2020-06-22 09:32:42

0

Noi suntem despre cărţi şi la fel este şi Newsletter-ul nostru

Abonează-te pentru a afla rapid care sunt promoţiile zilei, noutăţile şi recomandările noastre.

Ma abonez image one
Ma abonez image one